Ve zkratce

Stránka:

 Anthony Blinken: světu by nemělo být dovoleno zůstat bez vedení Spojených států

20.10.22

USA:

Z projevu Blinkena na Stanfordské univerzitě:

Světu by nemělo být dovoleno, aby zůstal bez vedení USA: Z našeho pohledu jde o soutěž o podobu toho, co se stane v období po studené válce. Čí hodnoty se budou odrážet. Máme jednoduchou volbu a po druhé světové válce se ukázalo, že svět se neorganizuje sám. Pro Spojené státy je volba tato: pokud se nebudeme podílet na organizaci, pokud nepřevezmeme vedoucí roli, znamená to jednu ze dvou věcí – převezme ji někdo jiný, možná Čína, a ne způsobem která se shoduje s našimi zájmy a hodnotami. Nebo, což je ještě horší, vedoucí roli nepřevezme nikdo, pak vznikne vakuum, které špatné věci mohou vyplnit dříve, než ho zaplní dobré věci.

Raději svět zničí, než aby se dělili o moc. Šílená Říše vede svět do záhuby.

Zdroj: https://www.pokec24.cz/politika/anthony-blinken-svetu-by-nem...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Strach a hysterie stoupají. Prezident může P. Fialu odvolat. Chytří vědí. Zuří. Sázejí na Chvilky

19.10.22

Česká republika:

Vládní politici a poradci jsou čím dál agresivnější. Teče jim do bot, protože občané začali dávat najevo, že si nenechají všechno líbit. A tak každý, kdo jde demonstrovat na Václavské náměstí, je podle nich proruský, podporuje Putina, lumpy a masové vrahy. A lidé s exekucemi jsou prý spodina společnosti. Obavy z demonstrace za demisi vlády, chystané na 28. října na Václavské náměstí jsou velké. Dokonce tak, že na stejné místo svolává demonstraci i Milion chvilek pro demokracii, ovšem o dva dny později.

A bude demonstrovat proti strachu.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=5wU1ivUHrj0&t=44s

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Tisková konference po slyšení v Covidovém výboru EP

19.10.22

Neurčeno:

Šest poslanců Evropského parlamentu (Čech mezi nimi nebyl) uspořádalo 11. října 2022 tiskovou konferenci, den poté, co se Albert Bourla, generální ředitel společnosti Pfizer, odmítl zúčastnit jednání Covid výboru v EP a odpovědět na otázky. Další důležité skutečnosti ve videu! Neuvěřitelné jak prohnilá celá ta EU je.

Zdroj: https://www.facebook.com/100080246223308/videos/917919932946...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Alfred

Komentářů: 0

 Značné poškození plynovodů Nordstream I a II nafilmovali švédští novináři

19.10.22

Švédsko:

Potrubí plynovodu je v délce 50 metrů roztržené. Podívejte se na video, tohle na první pohled nevypadá jako náhoda, ale průmyslová sabotáž. Zejména proto, že potrubí vypadá jako kdyby byla použita trhavina na řezání kovů.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-svedsti-novina...

Klasifikace: kuriozity,krimi,technika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Vědci z Bostonské university vytvořili Covidový virus s 80 % smrtícím účinkem

18.10.22

USA:

Vědci z Bostonské univerzity si hrají s ohněm. Vyšlo najevo, že v laboratoři vytvořili nový smrtící kmen Covid. Tým vytvořil hybridní virus - kombinaci viru Omicron a původního kmene Wuhan - který ve studii zabil 80 % myší.

Odhalení odhaluje, jak nebezpečný výzkum manipulací s viry pokračuje i v USA, a to navzdory obavám, že podobné postupy mohly pandemii vyvolat.

Zdroj: https://www.dailymail.co.uk/health/article-11323677/Outrage-...

Klasifikace: veda,zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Jablko nepadá daleko od stromu

16.10.22

Česká republika:

Možná tento text z roku 1952 znáte, ale opakování je matkou moudrosti. Autorem je Ivan Klíma, otec současného vypínače nepohodlných webů Michala Klímy.

[Klikněte p...]
Klikněte pro zvětšení

Paradoxní na tom je, že Ivan Klíma sám zažil období nemilosti, kdy nesměl psát. Vzpomínám si, jak jsme si v období normalizace půjčovali jeho samizdatovou knížku Má veselá jitra.

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 V Anglii zakázali používat slova „máma“ a „táta“

16.10.22

Británie:

Na úřadech v Anglii a Walesu zakázali používat slova „máma“ a „táta“. Nařizuje to nové pravidlo prosazující „inkluzivní jazyk“. Má předcházet traumatům a pocitu vyloučení. Zprávu o tom vydal The Sun a Daily Star.

 

Výrazy „otec“ či „matka“ dle nového nařízení v Anglii a Walesu se již nesmí oficiálně používat. Tato slova se mají nahrazovat neutrálním slovem „rodič“. Podle The Sun bylo rozhodnutí rozesláno e-mailem šéfem Asociace místní samosprávy Markem Lloydem 339 anglickým a 22 velšským radám. „Asociace je odhodlána zajistit, aby se s každým zacházelo důstojně a s respektem,“ řekl Lloyd. Odkazuje se na snahu o prosazení „inkluzivního jazyku“, snahy o začleňování dosud vyloučených jedinců ze společnosti a genderovou rovnost.

Zdroj: https://www.wn24.cz/v-anglii-zakazali-pouzivat-slova-mama-a-...

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Dezinformační weby mají namále

14.10.22

Česká republika:

Chystaný zákon proti dezinformacím nabírá konkrétní kontury. Jeho aktuální verze podle ministerstva vnitra počítá s vypínáním takových webů, jejichž obsah je ohrožením národní bezpečnosti státu. Typicky jde o stránky šířící proruskou propagandu. Za neuposlechnutí by hrozila až statisícová pokuta.

______
Šroub se utahuje. Když chybí argumenty, použijí umlčování a tresty. Typický projev totality.

Z diskuze za článkem: "Přesně takto začaly procesy, které došly až popravám. To nám někdo má určovat, co je a není informace a podle něj je to dezinformace? Proboha kam jsme to za těch 33 let, kdy jsme se chtěli právě těchto komunistických praktik zbavit, došli?"

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-dezinformacni-weby-maji...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Co nebylo řečeno o teroristickém útoku na Krymském mostě

13.10.22

Rusko:
  1. V Gruzii a Arménii řídili kamion agenti CIA s plným souhlasem místních bezpečnostních služeb.
  2. Člun se slunečnicemi opouštějící Iljičevsk zkontrolovali důstojníci tureckého ministerstva obrany, ruského ministerstva obrany a OSN.
  3. Náklad byl odděleně zamaskován agenty MI6 v Turecku. Pravděpodobně obalen fólii C14 české výroby, která nepropouští rentgenovému záření. Nebo použili britský ekvivalent, který se v Iráku a Afghánistánu hojně používá k balení surového opia.
  4. Na hraničním přechodu v Horním Larsu jedna ze směn za úplatek pustila náklad a poté stejná směna umožnila vstup do Gruzie dvěma koordinátorům útoku na most.
  5. Byla odhalena rozsáhlá síť GUR a CIA v Krasnodarském kraji, na Krymu, v Moskvě a Moskevské oblasti, Leningradské oblasti a Belgorodské oblasti.

Zdroj: https://t.me/casusbellilive/75109

Klasifikace: kuriozity,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 11

 Američané mají v Evropě "výcvikové tábory" pro novináře

12.10.22

USA:

Diskutovalo se o ruských hrozbách, ruské dezinformační propagandě a vlivu ruského étosu na lidi, zejména v zemích východní Evropy.

Téměř celý její projev se týkal toho, jak americké úřady nemají dostatek peněz na vlastní propagandu a jak štědrá je údajně ruská televizní stanice RT. Jak se však brzy ukázalo, Victoria Nulandová měla "chybné údaje", protože americká propaganda má více peněz než jakákoli jiná propaganda na světě. Broadcasting Boardof Governors (BBG), což je orgán dohledu nad neziskovými organizacemi sponzorovanými vládou USA, má tento sektor podpory více než 750 milionů dolarů.

Američané mají v Evropě "výcvikové tábory" pro novináře.

Zajímavější však bylo její vyprávění o metodách kontrapropagandy, které USA používaly. Victoria Nulandová prozradila, že USA mají na různých místech Evropy výcvikové tábory, kde školí novináře. Victoria Nulandová hovořila o novinářích, kteří utekli z Ruska nebo se právě přihlásili, že chtějí projít školením a pak se chtějí vrátit do Ruska a psát proti Putinovi a rozvracet Ruskou federaci zevnitř.

Zdroj: https://veget.blog.pravda.sk/2022/10/12/victoria-nuland-prez...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Už byl napaden i ropovod Družba

12.10.22

Polsko:

Z polského ropovodu Družba ve středu dál uniká ropa do pole s kukuřicí, hasiči ji na místě odčerpávají. Únik zasáhl plochu o rozloze asi kilometru čtverečního, uvedl mluvčí polských hasičů Karol Kierzkowski. Pole po úniku ropy zčernalo.

______
Tak co? Zase ten zlý Putin? Ten chlap je maniak. Jak vidí plynovod nebo ropovod, tak se neudrží.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-letecke-zabery-z-po...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Opravdu jsou chemtrails jen konspirační teorie?

12.10.22

USA:

Spíše to vypadá na léta praxe. Vědci se chystají zablokovat sluneční svit! Jak a proč to chtějí udělat?

Zní to trochu jako sci-fi, nápad je ovšem proveditelný. Jedná se o tzv. stratosférickou aerosolovou injekci (SAI). Boj proti skleníkovým plynům spočívá v tom, že částice rozprašované letadly nad Arktidou a Antarktidou tlumí sluneční světlo, a tím ochlazují celou planetu. Došlo by tak k mírnému zvýšení odrazivosti horních vrstev zemské atmosféry. Jeden z autorů tohoto nápadu, profesor Wake Smith z Yaleovy univerzity, uvedl: „Snažili bychom se zmírnit klimatické změny tím, že bychom malou část přicházejícího slunečního záření odklonili zpět do vesmíru.“ Studie zjistila, že by to bylo nutné provést pouze v subpolárních oblastech. „Náklady na realizaci subpolárního programu SAI odhadujeme na 11 miliard dolarů (cca 278 bilionů korun – pozn. red.) ročně v roce 2022“, řekl W. Smith. Je to méně než třetina odhadovaných 36 miliard dolarů na ochlazení povrchových teplot celé zeměkoule o 2 °C.

Zdroj: https://techsvet.cz/nejnovejsi-zpravy/vedci-se-chystaji-zabl...

Klasifikace: veda Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 0

 Bývalý náčelník štábu americké armády generál Jack Keane

10.10.22

USA:

Bývalý náčelník generálního štábu americké armády generál Jack Kean: Na Ukrajině jsme investovali nepatrné částky - letos jen 66 miliard. Jedná se o 1,1 % rozpočtu, ale získáváme nesrovnatelně větší přínosy. Washingtonu se podařilo to nejdůležitější: vytvořit Moskvě na hranicích s Ruskem vážného soupeře, který bude muset bránit ruskému vedení v politice vlivu ve východní Evropě, zejména v zemích bývalého Sovětského svazu. Proto je taková investice právě do Ukrajinců, kteří bojují proti Rusku v zájmu USA, velmi výhodná.

Zdroj: https://t.me/s/militarymaps/29303

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Německá banka ruší hotovost

9.10.22

Německo:

V bankách v Německu hraje hotovost stále menší roli. Raiffeisenbank Hochtaunus se nyní rozhodla zastavit přísun hotovosti v rámci uzavření všech poboček. 

Raiffeisenbank Hochtaunus uzavře všechny pobočky. Zůstane pouze centrála v Homburgu. V průběhu toho bude také přerušeno zásobování zákazníků hotovostí, jak uvádí „Finanz-szene“ . Změna platí od 1. prosince.

Zákaznický dopis uvádí: "Vklady a výběry na pobočce (přepážka a bankomat) již nebudou v budoucnu možné." Díky tomu je Raiba Hochtaunus první Volks- und Raiffeisenbank v Německu, která učinila tento radikální krok.

Zdroj: https://www.chip.de/news/Wichtige-Info-fuer-Kunden-Diese-deu...

Klasifikace: finance Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Byly otevřeny dva jízdní pruhy Krymského mostu

9.10.22

Rusko:

Provoz byl zahájen podél dvou jízdních pruhů Krymského mostu, bylo zde upraveno osvětlení a aplikováno nové značení, uvedl vicepremiér Marat Khusnullin na svém kanálu Telegram.

"Předtím most fungoval v obráceném režimu. Bylo upraveno osvětlení na silniční části, nové značení, obnoveny závorové ploty. Nyní bude možné most rychleji projet autem," napsal.

Zdroj: https://ria.ru/20221009/most-1822620988.html

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Ukrajinský neonacista Zhorin z Azova ukázal záběry masakru civilního obyvatelstva Kupjanska

9.10.22

Ukrajina:

Ukrajinský nacista Zhorin z Azova zveřejnil na svém kanálu TG záběry nacistů masakrujících civilisty v Kupjansku, které nacisté považují za kolaboranty s Rusy, a napsal, že "přijde odplata".

Zdroj: https://t.me/s/RVvoenkor/28451

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Pacient na onkologickém oddělení nemocnice v italské Reggio Calabria dostal kostní dřeň od dárce z ruské provincie

9.10.22

Itálie:

Pětapadesátiletý muž, který bojoval s těžkou formou leukémie, potřeboval urgentní transplantaci kostní dřeně. Díky mezinárodní databázi se ukázalo, že jediným dokonale vhodným dárcem je obyvatel jistého regionu v Rusku, pět hodin letu od Moskvy. Jméno dárce ani jeho město italská média nezveřejnila.

"Spojení bodu A, kde se nacházel štědrý dárce, s bodem B, kde čekal doufající pacient, se okamžitě ukázalo jako velmi obtížné. V žádném případě nebylo možné získat vstupní vízum do Ruska, a to ani z tak ušlechtilých důvodů, jako je záchrana života, a ze stejně ušlechtilých důvodů nemohou ruští občané přijet do Itálie.

Po jednání mezi IBMDR (italský institucionální orgán, který nášel dárce a dohlíží na tento typ přepravy) a Nucleo Operational Transplant Logistics Civil Protection, sdružením toskánských dobrovolníků, kteří by přepravu organizovali a prováděli, došlo k řešení. Bylo nutné zorganizovat "výměnu" mezi ruskými a italskými kurýry na místě, kam by se oba mohli dostat, a jako jediné možné místo bylo určeno Turecko, a tak se rozjela složitá organizační mašinérie, aby se setkání obou kurýrů v Istanbulu uskutečnilo."

Zdroj: https://www.corrieredellacalabria.it/2022/10/05/bypassato-em...

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

Káva pro Zvědavce

50

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 87 čtenářů částkou 17 614 korun, což je 50 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Česká ekonomika je stále hluboko pod ekonomickou úrovní před pandemií21.03.24 16:23 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 892 993