Diskuze k článku

Masivní lhaní o válce na Ukrajině

Příspěvků 15

13.12.2022 0:34

Amerika, jakl takova, neni, pan Sharon to rekl jasne !

Pisatel si přeje zůstat v anonymitě 1.?.?.?

Proc se stale mluvi o americke nadvlade,kdyz skutecnost je takova, ze Amerika je ovladana Israelem, takze pisete o Americe,pisete de fakto o Israelu,Israelske nadvlade nad USA.
Zotpovednost,co udelala Amerika je dolo Israelu a mafie kolem celeho sveta.Banky jsou v rukach Israelu, a penize od bank ovladaji,politiky a tak to jde dokola,takze,zadna Amerika v dnesni diskusy, zvykejme si nazyvat veci ,jak se ve zkutecnosti maji,odhalit praveho vladce za oponou svetove politiky. Jedina spravedlnos je, prachu jsi povstal a v prach se promenis.

400665

13.12.2022 19:14

RE: Amerika, jakl takova, neni, pan Sharon to rekl jasne !

Trevor 109.?.?.?

Reakce na 400665

Tak tak, je to špinavá chazarská "izraelská" stepní mafie z Brooklynu a Bronxu, která obsadila státní instituce v USA, také EU, Česku a vede války naším jménem.

Nakonec se pokusili masově otrávit bělochy injekcemi, ale podcenili dávku jedu.

Dějepis Asie se ve školách nevyučuje, a tak běloši nechápou, kdo se nás snaží vylikvidovat.

Chazaři jsou turkický nomádský kmen Oghurové = On-Oğurové = Uhrové. Jejich bratrské oghurské kmeny jsou Avaři, Protobulhaři, Kumáni, Kypčaci, Pečeněhové, Krymští Tataři, judaističtí Karaité, Modří Turkité (Kök‑türk), Ujguři... On-Oğur turkicky znamená deset kmenů. Pocházejí z oblasti dnešního Mongolska a severní Číny. Od roku 350 dobývají Západ a světovládu.

Vyznávali tengristicko-šamanistické náboženství, v 9. - 14. století konvertovali k islámu, judaismu - talmudismu a buddhismu.

Turkické kmeny vytvořily rozsáhlé okupační nomádské říše, kaganáty, chanáty, sultanáty, např. Hunská říše, Avarský kaganát, balkánská Protobulharská říše, judaistická Chazarská říše, Krymský chanát (muslimští Tataři + judaističtí Karaité), Zlatá horda, egyptská Mamlúcká říše, Seldžucká říše, Osmanská říše, Timurova říše, indická Mughalská říše. Vládli Číně v letech 1644–1912 (Mandžuská Říše středu, Čching, Empire Qing) a Tibetu, proto vyvěšují ty tibetské vlajky a navštěvují Tchaiwan. Ming (1368 -1644) byla poslední národní čínská dynastie.

Zlatá horda, zvaná též Kypčacký chanát (1242–1502)
https://cs.wikipedia.org/wiki/Zlat%C3%A1_horda
https://i.pinimg.com/originals/60/48/a7/6048a74a87...

400684

16.12.2022 14:22

RE: Amerika, jakl takova, neni, pan Sharon to rekl jasne !

remcal 88.?.?.?

Reakce na 400684

Putin je bud suprchytrej nebo je to vul

400757

13.12.2022 6:03

EU se na příkaz Washingtonu střelila do obou nohou,

Pisatel si přeje zůstat v anonymitě 193.?.?.?

když se připojila k protiruským sankcím a odstřihla se od levných ruských surovin. EU, přesněji její bruselská vrchnost, je přítelem a vazalem nosatých vládců zámořského kaganátu, protože je také z velké části nosatá. Proto také lži a manipulace Washingtonu a Bruselu se podobají jako vejce vejci, stejně jako zahraniční politika. Osud obou částí Západu ale bude trochu jiný. Nejdříve zbankrotuje poslušná EU, teprve později i Amerika. Důvodem je fakt, že když se nedalo Západem vykrást Rusko, agresivnější Amerika si udělala kořist z poslušné EU. Zahraniční politiku obou částí "demokratického" Západu jednoznačně a dlouhodobě určují klany tamějších ultraboháčů, otroci jsou jen diváky a oběti a volby jen kulisy. Americké "elity" jsou ale daleko více agresivní než žoviální evropské, proto EU bude jejich další kořistí.

400667

13.12.2022 9:05

Je logické,....

R.E. 37.?.?.?

...že válka něco stojí a než se na ní vydělá, tak se musí investovat a tak její zadavatel svojí šikovností a zrádností našich poblitiků a hlouposti ovčanstva rozehrál proti Rusku válku a to takovým šikovným způsobem, že je vedena výlučně cizími zdroji a prostředky, ale profit z ní vzcházející jde jen výlučně do jediných rukou. Profit politický i finanční...
Umírají v ní hlavně Ukrajinci, jimž jsou i ničeny i ty nejzákladnější podmínky pro život a dále v ní umírají hlupáci i z jiných států buď z rozhodnutí svých zkorumpovaných a USA doprdelevlezistických vlád, jako Poláci, nebo ze svého hloupého přesvědčení a chamtivosti, jako ti tzv. "vojáci štěstěny".

Celý ten cirkus ale zaplatí prostřednictvím uměle vyvolané inflace všichni obyvatelé Evropy a to hlavně přes ten plyn a jeho vliv na zvýšení nákladů na všechno ostatní...
Válka se v první fázi vedla převážně technikou a vybavením staženým z post.kom. zemí, které se jej zbavily za hubičku a to už z pouhé tuposti a ideologické předpojatosti, aby jej nahradily vybavením převážně americkým, řádně předraženým a činícím z nich ještě pevněji přivázané a svázané vazaly, kterými už byly...
Nejlepšího "vejvaru" se tudíž dostane americkým zbrojovkám a špekulantům vydělávajícím na energonosičích a to dokonce z velké části těch ruských, které po objetí Zeměkoule ztratí svojí ruskou toxičnost a získají ten zázračný léčebný účinek, kterým je Evropa zachráněna od zmrznutí, nebo alespoň nastydnutí, ovšem s tím, že je několikanásobně dražší, než by byly ty samé pšouky, kdyby přišly tou svojí původní cestou plynovody přes okrajinu Ruska a Severním mořem...
Tupé a propagandou zblbé obyvatelstvo tomu všemu tleská, cáluje a mrzne a ještě z toho hovna, co mu po zdražení všeho zbývá, vybírá na ty zbraně, jako na Národní dívadlo! No nejsou to debili??!!

Uprchlíky, kteří tím konfliktem vznikají a prchají do EU musí za obrovských nákladů, na které si musí půjčit od žida, vydržovat a ještě riskovat, že jim tu naruší ten křehký sociální smír, který tu ještě sem tam je...

A to vše je jen výsledkem plánu, o kterém mluvil už před nějakým časem šéf Stratforu, nějaký žid z Pešti jménem George Friedman. Video s tím jeho výkladem je všeobecně známé a jen z řad obyvatelstva ti opravdoví ignoranti a ideologičtí zblblíci dělají, že to nevidí a řvou, že za to všechno může Rus, protože tu tlupu pitomců ve vybydlené a v chaos imigrací uvržené Evropě chce z nějakého nepochopiltelného důvodu obsadit a celý ten problém si tím pádem pověsit na krk...

Primárním cílem celého toho šílenství není nic jiného, než oslabení Ruska a Amerikou zničení Evropy jako konkurenta a to za její zdroje, jako to kdysi plánoval tentokrát žid polský jménem Brzezinsky udělat s Ruskem...
Evropa se nemusí bát, že ji Rus zničí, ona si...Automaticky kráceno

400668

13.12.2022 9:07

Je logické,....

R.E. 37.?.?.?

dokončení:

Evropa se nemusí bát, že ji Rus zničí, ona si v tom vystačí svým posluhováním Americe sama a to platí i o jejím povětšinou velmi tupém obyvatelstvu...

400669

13.12.2022 9:07

Boh tohto sveta ja klamár a otec lzí

abc 188.?.?.?

Preto sa nedivte, že aj jeho služobníci klamú až sa práši. Každý deň si otvorím noviny s príznačným primenim ceskeho majitela novin Pravda, aby som si prečítal nové klamstvá o vojne na Ukrajine a ich dopade na EU, lebo ta je hlavnou obeťou chazarskeho úskoku v úskoku úskokov. Proste 3x zabalených, obalených a prebalenych klamstiev, lži a manipulácii, tak ako to len židia strednej Európy vedia.

Satan len výnimočne nejedná v svojom mene, ako to bolo keď Ježiša pokúšal tromi ponukami ako by sa mohol stať vládcom sveta bez Boha, tak ze by prejavil samolubost a okazalost svojej moci. On sa radšej skrýva za viditelnymi marjonetkami , ktore ovláda. Vtedy farizejov, saducejou herodianov a inou náboženskou a politickou elitou na to vymyslenou zastupiteľskou demokraciou.

Dnes to nie je inak, len to robí sofistikovanejšie cez manipuláciu médiami. Pre politikov mier znamená vojnu a papa Fracesco ako hlavný gestor neomylnej pravdy a lásky, sa radšej rozplače, zato Kiril ako gestor pravo slavnej cirkvi v tom má jasno. Pritom by stačilo odpovedať satanovi tak ak Kristus, JE napísané.

Len na jedno zabudli, že svojimi klamstvami sa odhalili, čo pociťujú na svojich životoch Európania v prvom rade. Nikoho netrápi načo sa budovali rúry s plynom do každého domu, mesta, dediny a krajiny. Všetci budeme kúriť plynovými bombami, Až dokiaľ nám to cele nespadne na hlavu. Až potom sa ukáže ako sme hlúpy. Proste sme reálnom živote Pati a Mati. A radi sa bavíme na animovanych filmoch A je to.

400670

13.12.2022 12:16

Poslouchal jsem předevčírem

kolokol 46.?.?.?

rozhovor Chazina s jednou ruskou politiložkou. A netýká se to jen tohoto rozhovoru, ale třeba i vystoupení Fursova, Pereslegina, Pjakina. Nejsou ve všem zajedno, ale všem je jasné, že Evropa je odsouzena.
A právě v tom rozhovoru s Chazinem se věnují už jen logice či motivaci tzv. evropských elit a nenachází rozumnou odpověď. A já se ani nedivím, když sleduju Lejnové, Šolce, Borely, Fialy, jak pracují nejen na likvidaci Evropy, ale i na své vlastní likvidaci.

400674

14.12.2022 10:44

RE: Poslouchal jsem předevčírem

Janka 193.?.?.?

Reakce na 400674

ja sa skor cudujem tym majitelom......Mercedesu, Volkswagenu, BASF, Bayer, europskych bank atd. Neverim, ze americke elity su bohatsie ci vplyvnejsie ako tie europske....jednak ich je v sucte viac (tak ako je EU vacsia v sucte oproti USA ci uz v pocte obyvatelov ci HDP), jednak su tu dlhorocne (starocne aby som uviedla presne) skusenosti a konexie, Naozaj nechapem, ze nechaju si svoj region znicit, ked vidia a vedia ze to k nicomu nepovedie......Rusko sa zrejme nerozpadne, v uplne najhorsom pripade to cele zbombarduju do doby kamennej, suroviny su presmerovane na Vychod, vladnut zrejme nebude ani Cina (kedze je tu opozitum Indie). Ci je dolezitejsie aby Europania zili vo feudalizme a presadili sa tie debilne fantazie Schwarza? Ale potom budu mat skor ci neskor problem s rozvojom vedy ci techniky, stastni nevolnici na drogach nedokazu vyprodukovat spomedzi seba buducich vedcov ci technikov rozvijajucich technologie.....a milionarske deti tiez medzi sebou vacsinou takychto ludi velmi neprodukuju.....produkuju managerov, vlastnikov, politikov, ale nie vedcov á casto uz ani nie technikov. Osud ako planeta opic? Iste, mozno niekomu to nevadi, ale uvedomuje si ten niekto, ze bude zit v takomto prostredi on aj jeho deti.....a ze skor ci neskor tie opice nejakym sposobom prelomia ploty a ohrady? O co sa opiera ich viera v toto sialenstvo?

400702

13.12.2022 14:01

Je to trochu inak, vlastne celkom inak

libertarian 31.?.?.?

> Takže: každé z těchto „zpravodajských“ médií běžně lže svému publiku, aby vinu za rostoucí ceny pohonných hmot v Evropě svedlo na vládu Ruska, a nikoli na vládu Ameriky
> Je to způsob, jak oklamat Evropany, aby znovu zvolili své politiky, kteří slouží americkým miliardářům

- Je to trochu inak, vlastne celkom inak . Ovčania europy, teda minimálne tri štvrtiny ovčanov, NECHCÚ počuť PRAVDU, Oni chcú počuť tie lži - pretože tie lži im dovoľujú naďalej milovať svojich politikov, tých gaunerov. Ovčan, ktorému povedia pravdu, a tým mu vezmú jeho dôveru ku vláde, je odsúdený na utrpenie a strach. Ovce potrebujú ovčiarskych psov a vysokú ohradu - aby nemali strach z medveďov.
Masmédia neklamú ovčanov - masmédia ovčanom iba dávajú nádej a bezstarostný život. Masmédia plnia spoločenskú objednávku po lžiach.
Toto nie sú moje pocity - toto sú fakty zo života. Ovčania s láskou sadajú večer k debilizátorom, aby nacucali potrebnú dávku láskavých sladkých LŽÍ.

400677

13.12.2022 17:30

RE: Je to trochu inak, vlastne celkom inak

Pisatel si přeje zůstat v anonymitě 193.?.?.?

Reakce na 400677

Obávám se, že máte pravdu. Lidé se všeobecně bojí změn zažitého stereotypu v současném otroctví více než všehoschopných gangsterů v politice, kteří tyto obavy otroků ze změn neuvěřitelně zneužívají ad absurdum. Každý den to vidíme kolem sebe, ale těch otroků, kteří by chtěli skutečnou změnu dosavadního marasmu vidím velmi málo. Ještě méně pak vidím těch, kteří by byli pro radikální změny něco obětovat. Z toho mě vyplývá smutný závěr, že lidé vlastně chtějí být svými otrokáři vedeni. A to i na svoji porážku a smrt. Obrovská daň za pasivitu a zažité stereotypy.

400679

14.12.2022 13:23

RE: Je to trochu inak, vlastne celkom inak

Ludo2 178.?.?.?

Reakce na 400679

Presne TO je tzv. "dedičný hriech".
Chybné stereotypy (chybné emócie, zvyky).
A svätená voda sama o sebe nič nerieši.
Je len symbolom iného, lepšieho informačného prostredia (ducha).
CeloVek dostal pri narodení rozum a vôľu.
Bez nich, bez rozlíšenia je vôl, nevoľník, otrok, nieje ČeloVekom,
hoci možno tak na prvý pohľad vyzerá.

Tu aj ono
"Quod licet Iovi, non licet bovi"
úplne iné významy naberá..

Emócie sú vskutku ako oheň.
Dobrý sluha, no zlý Pan.

400703

13.12.2022 17:46

RE: Je to trochu inak, vlastne celkom inak

Pisatel si přeje zůstat v anonymitě 78.?.?.?

Reakce na 400677

Presne tak.
My hovoríme, že chceme pravdu, ale uspokojíme sa s klamstvom. Nie nadarmo už stáročia platí, že lož je milosrdnešia, než pravda. Pravda je suchá, tvrdá a bolí. Kým lož je vždy zabalená do príjemných slov, niekedy až sladkých.
Na druhej strane, ľudia chcú počuť to, čo súhlasí s ich myslením, s ich skúsenosťami, s ich historickou pamäťou, s osobnými emóciami, ktoré majú rôznu kvalitu.
Presná a správne podaná lož - zachránila napríklad veľa manželstiev, veľa vzťahov na pracovisku, v rodine.....Myslím, že všetci klameme 100x do dňa. Sú to malé lži, drobné klamstvá, ktoré napríklad začínajú už pozdravom niekoho, kto si ten pozdrav nezaslúži - ale sme " slušní "..... Alebo mlčíme. Čo je tiež lož.
História je dôkazom, že v danú chvíľu je lepšie klamať. Preto archívy odkrývajú pravdu po 50 rokoch. A vtedy už pravda nebolí a málokoho zaujíma. Z toho vyplýva, že 90% udalostí , ktoré prebiehajú v danom čase, sú predávané verejnosti s klamstvami.
Aj o Ukrajine sa pravdu dozvieme až oveľa neskôr.

Preto musíme byť radi, ak zrnká pravdy preniknú cez hmlu klamstiev - a my na alternatíve si z týchto zrniek vieme utvoriť pravdivý obraz. Toho však nie je každý schopný. Preto sme v totálnej menšine. Aj to svedčí o IQ národov.

400680

14.12.2022 2:21

Ten co kritizuje komunismus, je antiseminista.

Pisatel si přeje zůstat v anonymitě 1.?.?.?

Kdysi na Harvard Universite se nechal slyset proesor,ktery chce znicit tak zvanou bilou rasu www.halturshaw.com puvod pana profesora neni tajemstvim,co muzem rici na to?
Vyvesme israelskou vlajku na Bilem Dome nic se nemuze stat,ze globalne nici, a budou nici, tak,jak to predvedli v Srpsku,NATO general Nemenovsky,necha si rikat Klark,general letectva,poslal katolicke, #spanelske letadla# s kobercovym bombardovanim Belehradu,, ovsem,casy se meni, Zadny Nurimbersky proces nebude s valecnymi zlocinci, mozna, ze jsou vsichni na vyplatni listine Sharona, bezedny kosik odmen pro sluhy, kdyz penize dojdou, tak se natisknou nove, v tom to vsecko lezi. Fort Knox, zadne zlato nema ve sklepenich,tak,kde je ?
Co ,takhle pripomenout WACO. V PLAMENECH UHORELI CELE RODINY.

400693

14.12.2022 19:37

Židovský generál Wesley Jacob Kanne

Trevor 109.?.?.?

Reakce na 400693

ŘÍDIL BOMBARDOVÁNÍ SRBSKA V ROCE 1999!

Vedením operace NATO Spojenecká síla (Allied Force) byl pověřen vrchní velitel sil NATO v Evropě WESLEY CLARK, rodným jménem WESLEY JACOB KANNE.

Jeho rodina jsou Chazaři z Ruska, nenávidí Slovany, a tedy samozřejmě Srby a Rusy.

S exministryní zahraničí USA Madeleine Körbelovou - Albrightovou obchodovali v Kosovu, jež odtrhli od Srbska. Albright Capital Management se účastnil privatizace kosovského Telekomu, Clarkova firma Envidity Energy koupila hnědouhelné lignitové doly v Kosovu.
https://www.e15.cz/byznys/ostatni/povalecny-byznys...
https://balkaninsight.com/2016/09/13/kosovo-mulls-...

Rodokmen Wesley Clark - Wesley Jacob Kanne (* 23. 12 1944 Chicago)
https://en.wikipedia.org/wiki/Wesley_Clark
https://www.geni.com/people/General-Wesley-Clark/6...
http://www.wargs.com/political/clark.html
https://www.nato.int/cv/saceur/clark.htm
https://en.wikipedia.org/wiki/Op_den_Graeff_family

Otec: Benjamin Jacob Kanne (1897 Chicago - 1948 Chicago), asistent státního zástupce pro Chicago
Prarodiče: imigranti z Ruska Jacob Kanne a Ida Goldmanová. Do USA imigrovali po židovském bombovém atentátu 13. března 1881 v Petrohradu na cara Alexandra II., to byl ten car, který pronajal na 100 let, nikoli prodal, Aljašku USA.

Matka: Veneta Updegraffová (1906 Little Rock, Arkansas - 1986 Little Rock, Arkansas)
Prarodiče: Robert S. Updegraff a Nora " Elsie" Reynoldsová z Arkansasu. Updegraffové jsou židovská holandská rodina Op de Graeff, např. Abraham op den Graeff, do USA imigrovali v 17. století.

Wesley Clark vyrůstal v Little Rock, Arkansas, jako Bill Clinton.

400712

Příspěvků: 15

13.12. 00:34  Amerika, jakl takova, neni, pan Sharon to rekl jasne !
13.12. 19:14 Trevor  RE: Amerika, jakl takova, neni, pan Sharon to rekl jasne !
16.12. 14:22 remcal  RE: Amerika, jakl takova, neni, pan Sharon to rekl jasne !
13.12. 06:03  EU se na příkaz Washingtonu střelila do obou nohou,
13.12. 09:05 R.E.  Je logické,....
13.12. 09:07 R.E.  Je logické,....
13.12. 09:07 abc  Boh tohto sveta ja klamár a otec lzí
13.12. 12:16 kolokol  Poslouchal jsem předevčírem
14.12. 10:44 Janka  RE: Poslouchal jsem předevčírem
13.12. 14:01 libertarian  Je to trochu inak, vlastne celkom inak
13.12. 17:30  RE: Je to trochu inak, vlastne celkom inak
14.12. 13:23 Ludo2  RE: Je to trochu inak, vlastne celkom inak
13.12. 17:46  RE: Je to trochu inak, vlastne celkom inak
14.12. 02:21  Ten co kritizuje komunismus, je antiseminista.
14.12. 19:37 Trevor  Židovský generál Wesley Jacob Kanne

Vybrat pouze nové | Odznačit

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 5

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,15 Kč
Libra
29,32 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,69 Kč
100 japonských jenů
15,06 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,40 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 683,67 Kč
1 unce stříbra
641,76 Kč
Bitcoin
1 516 112,38 Kč

Poslední aktualizace: 25.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 1 486