Diskuze k článku

Jak se dělá nenávistná propaganda

Příspěvků 22

27.7.2022 5:49

Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde

Mika 46.?.?.?

EU dalo Maďarsku měsíc ultimátum, jinak pozastaví toky finančních prostředků.

Evropská komise dala Maďarsku poslední měsíc na to, aby vyřešilo své obavy ohledně právního státu, než požádá vlády zemí Evropské unie o pozastavení části finančních prostředků, které má Maďarsko získat v rámci rozpočtu bloku na období 2021-2027.

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/eu-dalo-madars...

397524

27.7.2022 8:38

Chazarját ví moc dobře, co s lidmi provádí

J_Pitralon 77.?.?.?

Ani ne tak nenávistná propaganda jako klasický monkey business chazarjátu. Stará dobrá pravda byla jednoho dne odhozena jak stará veteš, protože už nevyhovovala v tom momentu běhu masmediálního světa. Proto musí být nahrazována lží, mlhou, nebo působením na emoce lidí, jedno už jak... Jede se dál, močálem černým, kolem bílých skal.

9/11 Truth March in Brussels - 09-Sep-2007
https://www.youtube.com/watch?v=KaixrURYk7s

397526

27.7.2022 11:41

iDěs a jeho sionistická propaganda

Pisatel si přeje zůstat v anonymitě 89.?.?.?

Žid Orbán řekl to, co je jasné i mně. Organizované přivandrovalectví třicetiletých mladistvých mohamedánských vousáčů do Evropy je zlo. Obohacení hromadným znásilňováním školaček, islamistickou nenávistnou ideologií a odlišným způsobem života je výhodné pro rozvrat a jeho organizátory. Plést do toho nějaký žvásty:
>Koncept různých lidských ras, používaný mimo jiné nacisty, je vědecky neudržitelný a je součástí rasistických pohledů na svět. Tato ideologie nesprávně připisuje vlastnosti celým skupinám lidí na základě fyzických odlišností, jako je barva pleti, napsala agentura DPA a připomněla, že za druhé světové války nacisté ve spolupráci s maďarskými kolaboranty deportovali kolem půl milionu maďarských Židů do vyhlazovacího tábora v Osvětimi.
To je snůška ohlupující, na emoce útočící propagandy. Prorežimní "vědci" předvedli svou podlost při koronafašismu. Rozdíly mezi rasami samozřejmě jsou, podstatné odlišnosti ve výchově v různých prostředích také. Zločinecké spolky a sionistické korporace vedou štvavou válku za Kalergiho směsku a Švábův Báječný svět, kde banksteři vlastní vše.

Orbánův projev je založen na logice, nikoli na lžích. Vskutku popírá hodnoty úchylů LGBT Evropské komise. Goebbelsovou propagandou je postižena progresivistická, banksterská strana. Rabíni jedou jako obvykle podle větru a talmudu, kam vítr tam kaftan.. Nepodepsaný Babišův propagandista z iDěsu je idiot, jako soudruzi z EK. Maďarsko vyloučené z EU za obranu proti zozvratu LGBT a mohamedánskou krimigrací je skvělá cesta pro rozpad zločinci ovládaného Eurosajůzu.

397528

27.7.2022 12:58

Orban, trojsky kon Sorosa.

AntePortas 109.?.?.?

Clanok z prvoty obsahoval cely prejav Orbana. Zial, uz to tam nie je a tak sa clovek nedozvie, co povedal. Vypichnem len niektore veci.
Orban rozpraval len o Madarsku a Madaroch. Konflikt na Ukrajine je pre neho len slovanskou zalezitostou, ignorujuc fakt, ze polovica madarskej populacie tvoria Slovania a Madarsko sa rozprestiera na uzemi Velkej Moravy. On Slovanov ignoruje, stiti sa ich a na to si treba dat pozor.
Tvrdi, ze Madarsko je sucastou NATO a to je silnejsie ako Rusko, teda nepriamo, ze aj Madarsko je silnejsie ako Rusko a preto si moze diktovat podmienky. Situacia na UA vsak ukazuje nieco ine.
Tiez tvrdi, ze nechce Rusko v svojej blizkosti, ale za to mu nevadi odtial brat zdroje. Tie zdroje su predsa Rusko, cim si len protireci.
Hovori o tom, ze ludia dnes pracuju len 40 hodin, zatial co v 1950 to bolo az 52 hodin. To je nezmysel. Asi myslel len ludi v statnej sprave. Ludia v sukromnom sektore dnes pracuju viac ako v minulosti, pretoze praca nie len pritomnost na pracovisku. Je to hrba telefonatov, mailov a inej pripravy mimo pracovnej doby.
Vyjadril sa aj k zivotaschopnosti narodov. Zivotaschopnymi narodmi nazval len tie, ktore sa za posledne desatrocia rozmnozili. Nas ostatnych povazuje za nezivotaschopnych, pritom ani samotni Madari sa dostatocne nemnozia. To je uplne do neba volajuci nezmysel. Vsetky narody podielajuce sa na tvorbe modernej doby vymieraju, pretoze si to vyzaduje extremne usilie. Na druhej strane su tu narody, ktore prebrali uz len vydobytky modernej doby, ako on hovori "osvojili si modernu dobu", rozumej zlizali smotanu. Tie sa mnozia. Preto sa ako on sam hovori, znizilo percento svetovej chudoby zo 70% na 15%. To vdaka nam, ktori sme modernu dobu svetu priniesli a trvalo to 500 rokov.
Orban nema Slovanov rad. Chce na nich len parazitovat. Jeho moznosti vzdorovat Europe prameni z moci Sorosa, ktory je tienovym vodcom Madarska. Madarsko zbroji, lebo sniva o Velkomadarsku, od Felvideku cez Sedmohradsko az k Jadranu, kedze podla neho je problemom europske vaakuum medzi Madarskom a Greckom.
Orban je despota a tyran, ktory sa nezastavi pred nicim. Nie je to ziadny ludomil ani dobrodinec. Je to nebezpeny sialenec baziaci po moci, ktory nechce pochopit, ze Madarsko sa rozklada na uzemi Slovanov, ktori Madarov prijali a tolerovali. A takto sa im za to Madari ovdacili. Nasa Zem patri nam vsetkym, preto musime spolupracovat a nie sa delit a bojovat spolu, tak ako to chce Orban a jeho tutor Soros ci nasi/vasi politici.
Nakoniec bude jedinou nasou moznostou pridat sa opat k Rusku, inak nas nasi "milujuci" susedia zjedia ako krajec chleba.
Ak Slovania, bieli ludia, z tejto zeme postupne zmiznu, potom zostane tarcha modernej doby na tych ostatnych. Az potom pochopia, co to skutocne znamena moderna doba.

397530

27.7.2022 16:24

Orban, trojsky kon Sorosa?

Pisatel si přeje zůstat v anonymitě 89.?.?.?

Reakce na 397530

„Nucená migrace
Podle premiéra chce Brusel společně se sítí George Sorose vnutit Maďarsku migraci,“
možné je cokoli, ale na rozdíl od soudružky Langšádlové, Čapútové a podobných prorežimních zrůdiček Orbán se vymezuje vůči Sorosovým ničivým programům Otevřené společnosti, ač byl jeho žákem. Srozumitelně říká, co chce i co nechce. Hájí zájmy Maďarska. Co by měl dělat s tou aspenistickou, kolaborantskou sebrankou ve vedení Čech, Polska nebo Slovenska?
Maďarsko nakupuje plyn přímo z Ruska. V Čechách plynovody asi před dvaceti lety prošustroval Moše Zeman ve prospěch globalistického korporátu. Cenově pro spotřebitele plyn vychází místo 7kč/m3 právě teď na 43kč/m3. Svobodný trh lupičství Otevřené společnosti!

>narody podielajuce sa na tvorbe modernej doby vymieraju, pretoze si to vyzaduje extremne usilie.
Vymírání vyžaduje extrémní úsilí? Soudruh Gates kázal, že když odvedou dobrou práci na sexuálním zdraví a s opichy, podvodně zvanými vakcíny, poklesne vypouštění sodovkového plynu. Nízká porodnost je způsobena jedovatými potravinami, nyní opichy koronafašismu a zblbnutím žen prostřednictvím "výuky" a propagandy ve sdělovacích prostředcích. To je odmalička spoustu princeznovského snění o sladkém a vysokém princi na bílém koni a životě v rozkoši na zámku nebo alespoň ve velkém, krásném bytě. Pro potěšení jí stačí malý pes nebo jedno dítě, aby jí to nezkazilo postavu, nebo aby mohla každý rok na dovolenou k moříčku. Podívejte se kolem sebe, kolik žen porodilo více než dvě děti.

397540

27.7.2022 17:13

RE: Orban, trojsky kon Sorosa?

AntePortas 89.?.?.?

Reakce na 397540

Soros sice chce vsetkym nanutit migraciu, ale nie Madarom. Ved on sam je Madar. Nova Chazaria ma byt geneticky cista, v tom sa Babis naozaj nemyli. Samozrejme zbytok nechazarskeho obyvatelstva maju byt otrokmi, teda my.
Chazari su citatelni ako slabikar. Su v mysleni pomerne jednoduchi a predvidatelni. Ich vyhodou je absencia ludskosti, pretoze v prazdnote stepi a puste ziadna ludskost nie je.
Nizka porodnost je sposobena nevhodnymi podmienkami pre zivot. S premoznenym parazitom na krku sa hostitel nemoze dostatocne regenerovat a tak slabne. Navyse je hostitel strojcom modernej doby, ktora si vyzaduje ohromnu nadpracu. Za nu potom plati krutu dan v podobe vymierania, kedze nema na potomstvo cas ani priestor. Podobne su na tom bieli Americania, Europania ale aj Cinania, Korejci a Japonci. Ten zbytok sa len vezie, lebo dostava len bezpracne kollace a tak sa mnozi ako muchy. Ak to bude mat potiahnut ten zbytok, rozsype sa ako lego a vrati sa radsej k tomu svojmu povodnemu zivotu.

397541

27.7.2022 22:10

RE: Orban, trojsky kon Sorosa?

Pisatel si přeje zůstat v anonymitě 89.?.?.?

Reakce na 397541

Soros není Maďar, ale Aškenáz Chazar. Kdyby v Maďarsku chtěli splácat Chazárii, tak by museli vyhubit téměř veškeré obyvatelstvo. To také pochází ze stepních, nomádských kmenů Ugrofinů, Kumánů nebo Pečeněhů. Možná i nějaký slovanský podíl je přítomen. Talmudistických, ať už bílých nebo snědých, uvádějí sto tisíc, i kdyby se všemi odpadlíky a míšenci, sotva jich shromáždí milión. Chazarskou říši měli vysněnou od Haliče, Ukrajiny jistě ke Kaspickému, tedy Chazarskému moři. Korporátní fašisti uloupili statisíce hektarů ukrajinský pozemků. V Dněpropetrovsku pro tu Říši přestavěli pátou čtvrť. Jenže teď lítají rakety na muniční sklady kolem města.

Japonce vskutku chazarský ksindl zotročil do bezvědomí. Propagandou, vydíráním, vyžadováním otrockého pracovního nasazení a extrémě drahým živobytím. Tady to předvádí také. Jako kouzelným proutkem parazit zdražil pohonné hmoty z 30k/l na 50k/l. U většiny čerpacích stanic je podobná cena, málokde o pár korun nižší. A pak čtu, jak korporát fašistické organizace obchodující a zpracovávající ropu mají několikanásobně vyšší zisky oproti loňsku. Stejné zločinné spolčení jako u koronafašismu. To samé s obilím a se spoustou dalších komodit. Podle výzkumníků Češi mají strach z budoucnosti.

397548

28.7.2022 7:28

RE: Orban, trojsky kon Sorosa?

Maximus1 88.?.?.?

Reakce na 397541

Plácáte nesmysly, proč si myslíte, že Orbán Söröse z Maďarska a celkem dost násilně vyprovodil a Slovák Babiš se mu naopak zde podbízel? Máte v tom pěkný guláš! Tohle jsou právě ty hloupé desinformace sloužící k oblbování lidí!

397551

28.7.2022 11:16

RE: Orban, trojsky kon Sorosa?

AntePortas 89.?.?.?

Reakce na 397551

Aha, takze Soros si dokaze obtocit okolo prsta celu EU, ale rodne Madarsko nie. Vobec Vam nie je divne, ze najviac si v EU vyskakuju Madari? Aj nasi politici by si radi vyskakovali a nielen oni. Tak preco si oni vyskakovat nemozu a Orban ano?
V tom Orbanovom prejave bola aj zmienka o vyhre madarskych futbalistov nad Anglicanmi, tak ako kedysi Soros vyhral nad librou a oni mu tam za to dali stopku. Chazari su nekonecne pomstichtivi.
Ako sa hovori, pod lampou je najvacia tma.

397555

28.7.2022 15:59

RE: Orban, trojsky kon Sorosa?

Jamely 78.?.?.?

Reakce na 397555

vaše teorie je jednou z možností, problém je, že ji zase vydáváte za jedinou pravdu svatou a nepřipouštíte si jiné další věci, to svazuje váš rozhled a omezuje rozptyl
neříkám že stopro nemůžete mít pravdu, pouze se snažím logicky zamyslet nad tím proč by to muselo být pouze tak a ne jinak?
proč si maďaři se svým nacionalismem vyskakují? pač to dělali vždycky? 1848, povstání v uhrách proti habsburkům apod, za to mohl taky soroš?
vaše teorie jsou založené na tom, že to mají globalisté zase pod palcem
já mluvím o prvku náhody, neříkám že ulisní židáci tady nemohou mít svoje zájmy, ale pravděpodobnost že orbán je na jejich straně je nízká, stačí se podívat na orbána a jeho rodinu, to nejsou chazaři, al enormální evropaní

397559

27.7.2022 14:25

Kam zmizel celý překlad?

Tsignotschka 83.?.?.?

kritizujete, že mainstream projev nezveřejní, ale sami uveřejníte okleštěnou verzi......čert ví o co okleštěnou.....

Opravdu nechápu, proč zmizel celý překlad, když už tu byl.

397533

27.7.2022 15:17

RE: Kam zmizel celý překlad?

Vladimír Stwora editor (zavináč) zvedavec (tečka) news 185.?.?.?

Reakce na 397533

Změnil jsem to. Ten proslov byl příliš dlouhý a já jsem došel k názoru, že ho většina lidí nepřelouská, nemluvě o tom, že může přehlédnout důležité body. Dnes už nikdo nečte dlouhé proslovy - ani čtenáři Zvědavce. Bohužel. V článku je pořád ještě odkaz na anglickou verzi celého proslovu. Jestli chcete, mohu tam přidat i odkaz někam na ulozto.cz, kde bych umístil původní český překlad. Chcete to?

397535

27.7.2022 15:48

RE: Kam zmizel celý překlad?

jaki 134.?.?.?

Reakce na 397535

Já jsem ten překlad četl celý. Bylo to dlouhý, ale Orbán mluvit jasně a nazýval věci pravým jménem. To se dneska neslyší, proto by na to měl být link.

397538

27.7.2022 16:17

RE: Kam zmizel celý překlad?

AntePortas 89.?.?.?

Reakce na 397538

Ved prave. Rozpraval az prilis jasne. Len k tej jasnej reci akosi nepripojil aj pravdu, ze v Karpatskej kotline chce vytvorit novu Chazariu a to na nas ukor. Ved na to ho tam Soros dosadil a pomohol mu zlikvidovat celu opoziciu.

397539

27.7.2022 18:25

RE: Kam zmizel celý překlad?

Pisatel si přeje zůstat v anonymitě 23.?.?.?

Reakce na 397538

Dlouhé a nesrozumitelném, pro brutopýrní gramatiky slabikáře, [velký smích] Přehlédl jsem to za půl minuty, pravda nedělám memory básně. Mne štěky nestačí ale je to i o stylu když nedám lespoň odkaz při něčem podstatném tak to zlajdávám. Ovšem fakt je ten že víc obrazný popis obraty složitějších souvětí dělá křeče primitivům hejkalů, autistům a i diplomovaným kdy jim to u memory nedali s idiotizací, natvrdo.[mrknutí jedním okem]

397544

27.7.2022 17:40

RE: Kam zmizel celý překlad?

Tsignotschka 83.?.?.?

Reakce na 397535

Určitě chci, moc Vám děkuji. Jsem měl proslov rozečtený a těšil se pokračování.
Vaše důvody o revizi ale chápu. Nicméně jsou ještě lidé, kteří si proslovy rádi přečtou celé. Nejde jen o důležité body a myšlenky, ale o celou koncepci, o styl uvažování, mentalitě dotyčného....

397542

29.7.2022 23:14

RE: Kam zmizel celý překlad?

Vladimír Stwora editor (zavináč) zvedavec (tečka) news 185.?.?.?

Reakce na 397542

Odkaz níže, pro jistotu to tady ještě zopakuji:

https://www.infovojna.bz/article/kritizovany-proje...

397571

27.7.2022 15:25

Jméno autora NECHYBÍ. Je vždy uvedeno v URL na konci HREF linku.

Jehuda ben Lowy 77.?.?.?

A v tomto případe je autorkou iDěsové sluníčko tyfotečné, jistá DITA KOTOUČOVÁ, která spolu s další pomatenou pohlavní hysteričkou, Terezou Perverzou Vlčkovou tvoří hlavní tým pomatených SS (soutěživých slepic) v redakci iDěsu.

Ona vůbec celá redakce internetového oddělení iDěsu je prolezlá mladými nadšeně svazáckými děvčinami věkového průměru okolo 20. let věku.

397536

27.7.2022 15:44

a co zlodějina století F-35 ?

Pisatel si přeje zůstat v anonymitě 185.?.?.?

Mě spíš zaujal článek o té zkorumpované zakázce na útočné, pro obranu nepoužitelné a pro rusy perfektně viditelné F-35 stealth letouny.

Na prvních 20 místech v komentářích příspěvky jak Putinovi z toho praskne žilka, se spoustou plusek. A až pak pár rozumných komentářu kde tvrdí že je to propadák, zcela nevhodné pro naše poměry, pro malý stát s česká vojenská letiště a měli jsme si radši nechat Grippeny.

Ty komentáře mají samozřejmě jen pár plusek a hromadu mínusek.
Ať mi nikdo netvrdí, že to není umělé navyšování souhlasů a nesouhlasů dle ideologické objednávky.

397537

27.7.2022 18:07

Jako za starých časů.

Rosťa 188.?.?.?

Jenom Kojzarovština ve stylu ztroskotanců a samozvanců.

397543

31.7.2022 21:19

Čtvrtina Maďarů

pietroo 88.?.?.?

se dodnes rodí s mongolskou skvrnou. Jaká nesmísena rasa? Ano evropské geny mají větší vitalitu a tak převládly. Převládly i slovanské geny nad původními maďarskými. Podobne ve Finsku a Estonsku, kteří tvořili původně jeden asijský "mongolský" národ spolu s Madary.... Podobne vzhled Turků a jejich jazykově příbuzných národů ve střední Asii, Uzbekistán, Turkmenistán... I Ujgurové v Číně dnes tam brutálne ničeni...
Ve středověku byli "mongolského" kumánského původu maďarští králové Bela 4 a Ondřej 2, který pozval Němce osídlit Karpaty. Bela 4 bydlel ve stanu a jedl syrové maso....
(Jinak mám zřejmě taky kapku maďarské krve. Děda od dědy byl Němec z Madarska a jeho mama měla maďarské jméno. Víc jsem zatím nezjistil.)

397592

Příspěvků: 22

27.07. 05:49 Mika  Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde
27.07. 08:38 J_Pitralon  Chazarját ví moc dobře, co s lidmi provádí
27.07. 11:41  iDěs a jeho sionistická propaganda
27.07. 12:58 AntePortas  Orban, trojsky kon Sorosa.
27.07. 16:24  Orban, trojsky kon Sorosa?
27.07. 17:13 AntePortas  RE: Orban, trojsky kon Sorosa?
27.07. 22:10  RE: Orban, trojsky kon Sorosa?
28.07. 07:28 Maximus1  RE: Orban, trojsky kon Sorosa?
28.07. 11:16 AntePortas  RE: Orban, trojsky kon Sorosa?
28.07. 15:59 Jamely  RE: Orban, trojsky kon Sorosa?
27.07. 14:25 Tsignotschka  Kam zmizel celý překlad?
27.07. 15:17 Vladimír Stwora  RE: Kam zmizel celý překlad?
27.07. 15:48 jaki  RE: Kam zmizel celý překlad?
27.07. 16:17 AntePortas  RE: Kam zmizel celý překlad?
27.07. 18:25  RE: Kam zmizel celý překlad?
27.07. 17:40 Tsignotschka  RE: Kam zmizel celý překlad?
29.07. 23:14 Vladimír Stwora  RE: Kam zmizel celý překlad?
27.07. 15:25 Jehuda ben Lowy  Jméno autora NECHYBÍ. Je vždy uvedeno v URL na konci HREF linku.
27.07. 15:44  a co zlodějina století F-35 ?
27.07. 18:07 Rosťa  Jako za starých časů.
27.07. 21:53 Macur  Komplet text…
31.07. 21:19 pietroo  Čtvrtina Maďarů

Vybrat pouze nové | Odznačit

Káva pro Zvědavce

42

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 87 čtenářů částkou 14 686 korun, což je 42 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 1

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Měnové kurzy

USD
23,60 Kč
Euro
25,24 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,33 Kč
Švýcarský frank
25,80 Kč
100 japonských jenů
15,20 Kč
Čínský juan
3,26 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 764,37 Kč
1 unce stříbra
642,69 Kč
Bitcoin
1 512 547,00 Kč

Poslední aktualizace: 24.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 1 989