Dönmeh: Tajemství Středního východu o němž se nejvíce šušká (část 2)

Wayne Madsen

2.8.2013 Komentáře Témata: Střední východ, Sionismus 1357 slov

Předchozí část.

Co překvapí i ty, kteří jsou již asi překvapeni spojením Dönmehu a Turecka, je napojení Dönmehu na Dům Saúdů v Saúdské Arábii.

Přísně tajná zpráva Vznik wahabismu a jeho historické kořeny, kterou vypracovalo irácké Generální ředitelství vojenské rozvědky Mukhabarat, datovaná v září 2002 a publikovaná v anglické verzi americkou obrannou agenturou (Defense Intelligence Agency) 13. března 2008, ukazuje, že zakladatel saúdské wahabistické islámské sekty, Muhammad ibn Abdul Wahhab, pochází z Dönmehu. Mnoho informací pochází z memoárů pana Humfera (jak jeho jméno uvedla zpráva DIA). Dle historických záznamů je to pan Hempher, britský špion, který užíval krycí jméno Mohammad, a vydává se za Azerbajdžána mluvícího turecky, persky a arabsky. V polovině 18. století navázal kontakt na Waháb s úmyslem vytvořit islámskou sektu, která by následně vyvolala revoltu proti Ottomancům a tak připravila cestu pro vznik izraelského státu v Palestině. Humfersovy vzpomínky jsou podrobně vylíčené v práci ottomanského spisovatele a admirála Ayyuba Sabri Pasha z roku 1888 a nazvané Počátky a rozšíření wahabismu.

D. Mustafa Turan v knize Dönmehští Židé píše, že děd Muhammada ibn Abdul Wahhaba, Tjen Sulayman, byl ve skutečnosti příslušníkem židovské komunity v irácké Basře. Zpráva irácké tajné služby rovněž uvádí, že Rifat Salim Kabar ve své knize Dönmehští Židé a původ saúdských wahabistů odhaluje, že Shulman (Sic! Sulayman?) se nakonec usadil v Hejázu, vesnici v lokalitě al-Ayniyah, kde jeho vnuk založil islámskou wahabistivkou sektu. Zpráva irácké rozvědky uvádí, že Shulman, jako šarlatán, měl zákaz vstupu do Damašku, Káhiry a Mekky. Ve vesnici Shulman zplodil Abdula Wahhaba. Syn Abdula Wahhaba založil moderní wahabismus.

Irácka zpráva rovněž uvádí překvapivá tvrzení o rodině Saúdů. Cituje z knihy Wahábské hnutí: Pravda a kořeny od Abdula Wahhab Ibrahim al-Shammariho kde se píše, že první panovník saúdské monarchie, král Abdul Aziz Ibn Saud, byl potomkem Mordechaie bin Ibrahim bin Moishe, židovského obchodníka rovněž z Basry. V Nejd se Moše připojil ke kmeni Aniza a změnil si jméno na Markhan bin Ibrahim bin Musa. Mordechai nakonec v Nejd oženil se ženou z kmene Anzah svého syna Jacka Dana, který se pak jmenoval Al-Qarn. Z tohoto spojení se zrodila budoucí rodina Saúdů.

Dokument irácké tajné služby odhaluje, že výzkumník Mohammad Sakher byl terčem vražedného kontraktu, potrestaný za svůj výzkum židovských kořenů saúdské rodiny. V knize Saida Nasira Historie saúdské rodiny se tvrdí, že saúdský ambasador v Egyptě, Abdullah bin Ibrahim al Muffadal zaplatil Muhammadu al Tamamimu za to, aby zfalšoval strom rodiny Saúdů tak, aby z něj plynulo, že Saúdové a Wahabité jsou jedna rodina, která pochází přímo z proroka Mohameda.

Na počátku 1. světové války se britský důstojník židovského původu pocházející z Indie, David Shakespeare, setkal v Riyadhu s Ibn Saúden a později vedl saúdskou armádu, která porazila kmen protivící se Ibn Saúdovi. V roce 1915 se Ibn Saúd setkal s britským vyslancem pro země Zálivu, Bracey Cocasem. Cocas učinil Ibn Saúdovi následující nabídku: „Myslím, že to bude zárukou pro vaši vytrvalost, stejně jako je to v zájmu Velké Británie, aby Židé měli vlast a existenci, a britským zájmem je zajištění vašich zájmů všemi prostředky.“ Ibn Saúd, potomek Dönmehu z Basry odvětil: „Ano, pokud mé díky pro vás tolik znamenají, pak bych dal tisíceré díky za to, aby byla Židům poskytnuta vlast v Palestině nebo i jinde než v Palestině.“ Dva roky později, britský ministr zahraničí, Lord Balfour, v dopise vůdcovi britských sionistů, baronu Walteru Rothschildovi, uvedl: „Vláda její Výsosti má pro zřízení národního domova Židů v Palestině příznivý názor...“ Dohoda měla tichou podporu dvou hlavních hráčů v regionu, v obou případech potomků Židů z Dönmehu, kteří věc sionistů podporovali: Kemala Atatürka a Ibn Saúda. Nynější situace na Středním východě by měla být viděna v tomto světle, avšak dějiny regionu jsou ze zřejmých důvodů upraveny pro určité náboženské a politické zájmy.

Po 1. světové válce Británie usnadnila saúdskému režimu přístup k moci v někdejších provinciích Ottomanské říše Hejaz a Nejd. Saúdi ustavili wahabismus jako státní náboženství nového království – Saúdské Arábie, a jako kemalisté z tureckého Dönmehu podnikly kroky proti jiným islámským vírám a sektám včetně sunitským a šíitským. Wahábským Saúdům se podařilo to, co dokázal kemalský Dönmeh v Turecku: roztříštěný Střední východ, který byl zralý pro západní imperialistické koncepce a byly položeny základy pro vytvoření sionistického státu Izrael.

Stát ve státě a Dönmeh

Během dvou návštěv Turecka v roce 2010 jsem měl příležitost diskutovat s předními tureckými představiteli o „Státu ve státě“ v pojetí Ergenekonu. Bylo více než zřejmé, že diskuse o síti Ergenekonu a jeho „zahraničních“ kontaktech jsou vysoce citlivým tématem. Nicméně jedním vysokým úředníkem tureckého ministerstva zahraničí bylo rovněž tiše zmíněno, že v okolních zemích existují i další „státy ve státě“ a jmenovitě zmínil Egypt, Saúdskou Arábii, Jordánsko a Sýrii. Při zvážení napojení Ergenekonu na Dönmeh v Turecku a těsné zpravodajské a vojenské spojení mezi z Dönmehu pocházejícími Saúdy a wahabisty v Arábii, zprávy o těsném spojení mezi svrženým egyptským prezidentem Hosni Mubarakem a šéfem jeho zpravodajské služby Omarem Suleimanem s vládou Bebjamina Netanyahua v Izraeli, mohou být viděny v úplně jiném světle. A to by vysvětlovalo Erdoganovu podporu "egyptské revoluci“; v Turecku to byla demokratická revoluce, která potlačila vliv Dönmehu. Vliv wahabistických salafistů v nové libyjské vládě rovněž vysvětluje, proč Erdogan vehementně usiloval i navázání vztahů s bengházskými povstalci, aby vytlačil vliv wahabistů, přirozeného spojence jeho nepřátel v Turecku, Dönmehu a Ergenekonu.

Erdoganovo úsilí vytvořit historický čin přímo tím, že obnoví dějiny, vygumované kemalisty a Dónmehem přineslo jedovatou reakci izraelské vlády, že je neo-Ottomanec, který v arabských zemích zamýšlí zformovat alianci s Muslimským bratrstvem. Je jasné, že Dönmeh a jeho sionističtí bratři v Izraeli i jinde se obávají o historický revizionismus zavedený Dönmehem, včetně jejich role při genocidě Arménů a Assyřanů. a že jejich popírání genocidy bude konfrontováno.

V Egyptě, který kdysi býval ottomanským královstvím to byla lidová revoluce, která odvrhla to, co může být srovnáno s Dönmehem ohledně Mubarakova režimu. Egyptské „Arabské jaro“ rovněž vysvětluje, proč Izraelci tak rychle zabili 6 egyptských pohraničních policistů tak brzy poté co bylo na palubě Mavi Marmara zabito 9 tureckých pasažérů a někteří z nich byli izraelskými vojáky spíše popraveni. Doktrína Dönmehu oplývá odkazy na nomádský kmen Amalekitů ze Starého zákona, napadených Hebrejci z Egypta, aby byl podle židovského Boha v jižní Palestině vytvořen prostor pro Mojžíšovy stoupence. V Knize soudců Bůh neúspěšně nařizuje Saúlovi: „Teď jdi a udeř ma Amalekity a znič všechno co mají. Neušetři nikoho, a zabij jak muže tak ženu, kojence, dobytče a ovci, velblouda i osla.“ Dönmeh, jehož doktína rovněž spočívá na Chasidejských a dalších ortodoxních židovských sektách, se jeví, jako že nemá problém s nahrazením Arménců, Assyřanů, Turků, Egypťanů, Iráčanů, Libanonců, Íránců a Palestinců Amalekity, provádějícími vojenské útoky a pogromy.

S reformními vládami v Turecku a v Egyptě, mnohem více ochotnými vidět původ těch, kteří rozbili islámský svět – Atarürk v Turecku a Mubarak v Egyptě – si jsou Saúdi pravděpodobně velice vědomi, že je pouze otázkou času, kdy budou jejich novodobá i historická spojení s Izraelem plně odhalena. Je logické, že Saúdi byli úspěšní v zinscenování podvodného spiknutí týkající se agentů íránské vlády, pokoušejících se v nejmenovaném Washingtonském restaurantu zavraždit saúdského ambasadora ve Washingtonu. Zpráva irácké tajné služby by mohla referovat o sionistech a Dönmehu, když oznamuje: „usiluje o zabití muslimů, destrukci a podporu chaosu.“ Ve skutečnosti irácká zpráva informuje o wahabistech.

S novou svobodou v Turecku a Egyptě, umožňující zkoumat minulost, mají Izrael, jeho podporovatelé stejně jako Saúdi více důvodů k potlačení skutečné historie Ottomanské říše, sekulárního Turecka, původu Izraele a Domu Saúdů. S různými hráči, šikujícími se do války proti Íránu, se skutečná historie Dönmehu i jeho vlivu na minulost i na nynější události na Středním východě stává více důležitou.

The Dönmeh: The Middle East’s Most Whispered Secret (Part II) vyšel 26. listopadu 2011 na Strategic Culture Foundation. Překlad František Stočes. Česká verze vyšla na Netsocan.

Známka 1.3 (hodnotilo 71)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 13 874