Rychlá aktualizace od Andreje s několika dalšími poznámkami

The Saker

25.6.2022 Komentáře Témata: USA, Analýza, Rusko, Ukrajina, Rusko-americký konflikt 2313 slov

Vážení přátelé,

Od mé poslední aktualizace uplynul již měsíc, a tak jsem se rozhodl zveřejnit tuto poznámku, abych se s vámi podělil o několik myšlenek.

Nejdřív ty nudné věci: můj zdravotní stav se rozhodně zlepšuje, a i když velmi lituji, že jsem si musel vzít volno, jsem si teď jist, že to bylo správné rozhodnutí, jak pro mě, tak pro blog. Doufám, že se do konce července vrátím k blogování na plný úvazek. Ještě jednou se vám všem omlouvám za svou nepřítomnost a prosím vás o pochopení.

Zadruhé, jak jsem předpokládal, situace ve světě a na Ukrajině se za posledních několik měsíců velmi změnila. Zmíním jen několik bodů, které považuji za nejdůležitější:

  • Narativ „slavní Ukrajinci vítězí“ je nyní téměř oficiálně faceplantován (sakra, dokonce i NYT změnil svou melodii) a nikdo rozumný už tyto nesmysly neříká. Skutečnost je taková, že Ukrajinci v průměru ztrácejí zhruba jeden prapor denně, a proto nyní posílají na východ sotva vycvičené civilisty: většina (často velmi dobře vycvičených a odvážných) ukrajinských bojových jednotek je dokonce mrtvá, v zajetí, nezvěstná nebo v „kotlích“ (skutečných či palebných) bez šance na únik.
  • Nyní je také nepopiratelné, že to, co začalo jako speciální vojenská operace (SMO), se nyní změnilo v otevřenou a plnohodnotnou válku mezi konsolidovaným Západem (alias anglo-sionistickým impériem) a Ruskem: impérium nyní „udeřilo“ na Rusko vším, co mělo, kromě přímého vojenského útoku. (Původně 200'000+ silná) ukrajinská armáda, pravděpodobně nejsilnější vojenská síla NATO (která je jinak většinou složena z malých a důkladně probuzených „paradesantních vojsk“!), zejména s plnou podporou Západu (zpravodajská, zbrojní, finanční, politická atd. atd. atd.), je „demilitarizována“ a „denacifikována“ výrazně početnější ruskou vojenskou silou (ale ne větší: Rusko použilo jen zlomek své plné vojenské síly). O výsledku zde není pochyb.
  • Tuto skutečnost nyní plně přijala ruská společnost, která nyní stojí za Kremlem (více než 80 %), který se netají tím, že je nyní uzavřen v existenční válce proti Západu. Tak tomu bylo přinejmenším od roku 2013, ale nyní se původní poměry (zhruba 80 % informační, 15 % ekonomické a 5 % vojenské) změnily na něco, co bych nazval „totální válkou v zastoupení“.
  • Tvrdí šílenci na Západě (američtí neoconi, Velká Británie, Polsko a 3B) se usilovně snaží vyvolat válku mezi NATO a Ruskem v plném rozsahu a bezpáteřní eurohujeři je zatím nechávají určovat agendu, jakkoli je to pro EU a NATO sebevražedné. Upřímně řečeno, mé znechucení západní Evropou je naprosté - nikdy jsem si o „nových“ Evropanech nedělal žádné iluze - a jediné, co mohu říci, je, že si všichni bohatě zaslouží jeden druhého i to, co je čeká. Mohu říci jen toto: chovejte se i nadále jako nacisté a budete denacifikováni. Je to opravdu tak jednoduché.
  • Vůdci Impéria vědí, že opět prohráli, a hledají útočiště ve svých obvyklých mechanismech: ideologickém sebeuspokojování a hlubokém, hlubokém popírání. Zatímco EU páchá přímou ekonomickou, politickou a sociální sebevraždu, Bidenova administrativa přešla na „full woke“, stejně jako korporátní „Amerika“(myšleno samozřejmě USA, nikoli americký kontinent): takzvané „menšiny“ jsou nyní strkány do kolektivních chřtánů amerického lidu, bez ohledu na to, jak malé či zrůdné zmíněné „menšiny“ jsou. Zvláště nápadné je to v tom, jaké reklamy nyní svorně produkují americké korporace. Myslím například na morbidně obézní černošky v plenkách (!!!) v „baletních pózách“, které nyní YouTube pravidelně ukazuje. Při sledování těchto reklam by si člověk mohl myslet, že černoši v USA zaujímají všechny pozice autority a prestiže, že většina amerických žen jsou lesby a miliony amerických dětí (a dokonce i kojenců!) nutně potřebují změnu pohlaví (podívejte se na vynikající film „Co je to žena? „, abyste viděli, jak šílený je to všechno). Když vidím toto kolektivní probuzené šílenství, nemohu si pomoci a musím se ptát, zda se korporátní „Amerika“ nesnaží záměrně skutečně naštvat drtivou většinu Američanů a vyvolat nějakou velkou a násilnou vnitřní krizi.
  • Rusové mezitím přijímají nové zákony proti propagandě homosexuality: zatímco v minulosti byla tato propaganda zakázána pouze v případě, že byla zaměřena na děti, nyní se rozšířila na celou ruskou populaci. Jen pro upřesnění: Rusko homosexuály nezakazuje a jejich sexuální praktiky, jakkoli patologické, zůstávají plně legální. Co však Rusko DĚLÁ, je to, že odmítá považovat homosexualitu za „normální a přirozenou odchylku lidské sexuality“ (Wikipedie). Jinými slovy, Rusové stále považují homosexualitu za psychickou poruchu, která si možná zaslouží soucit, ale ne potvrzení (natož podporu). Vzhledem k tomu, že „inkluzivita“ a „pozitivita“ jsou dnes klíčovými západními „hodnotami“, je to také vzkaz z Ruska: nechte si své woke-freaky a jejich ideologii pro sebe, my o nic takového nestojíme!
  • Mezitím se Euroukrajinci chystají zakázat a zničit více než 100 000 000 výtisků ruskojazyčných knih. Hitler by byl hrdý. Eurohujeři k tomu nemají co říci. Znáte to, „#cancelRussia“ thingie (čímž se myslí jak Rusové samotní, tak ruská kultura ve všech jejích podobách) a všechny ty „je to v pořádku, když to děláme my“ nebo „naši SOBové“.
  • Západní ekonomický Blitzkrieg proti Rusku naprosto selhal a v Rusku se vtipkuje, že zatímco McCain kdysi s opovržením prohlásil, že „Rusko je benzínová pumpa vydávající se za zemi“, „Biden“ nyní říká totéž, ale s hlubokou závistí :-)
[Překlad: Z...]
Překlad: Za naši vlast

Mohl bych pokračovat dál a dál, ale podstata je následující: Západ vyhlásil Rusku (a de facto celé zóně B) totální válku a Rusko to přijalo. Po deset a více let se Západ usilovně snažil probudit a vyprovokovat příslovečného ruského medvěda a tyto snahy byly nakonec úspěšné: medvěd je nyní venku a je velmi, velmi naštvaný. Aby bylo jasno, nemám tím na mysli bývalé atlantické integrátory, jako je Medveděv, který nyní „vystupuje“ jako euroasijský suverénní zastánce tvrdé linie (zjevně se připravuje na budoucí prezidentské volby a říká samé „správné věci“), ale ruský lid, který je nyní v režimu, jemuž říkám plná „druhá světová válka“ (“Povstaň, nesmírná země“ a tak podobně). Vpravo jsou takové obrázky, které nyní kolují po ruském internetu a které vyjadřují vědomí, že Evropa nebyla nikdy skutečně denacifikována, alespoň ne v zemích okupovaných USA.

Rusko je nyní odhodláno dokončit tuto ošklivou práci jednou provždy. Chcete „zrušit Rusko“? Jen ve vašich snech, ale Rusko může a bude „rušit nacismus“ jednou provždy. Tisíc let toho svinstva už stačilo!

Od prvních křížových výprav až po napadení SSSR sjednocenou Evropou pod Hitlerovým velením měl Západ vždy nějakou ideologii, kterou ospravedlňoval své imperialistické války. Zajímavé je, že nyní to skončilo a místo toho, aby je ospravedlňoval akty agrese ve jménu nějakého domněle univerzálního náboženství nebo ideologie, západní elity (a bohužel i velká část jeho obyvatel) nyní konečně ukázaly svou pravou tvář, která je:

  • Zhoubný protiruský rasismus v nejčistší podobě (Hitler by byl opět hrdý).
  • Čistý a otevřený satanismus pod nálepkou ideologie „Woke“ (poslední západní ideologie, jak se zdá) se zaměřením na zničení rodiny a zejména dětí (satanisté vědí, že proti Stvořiteli všeho nemohou nic podniknout, a proto se snaží vybíjet svou nenávist a pomstu na jeho stvořeních, zejména na dětech).
  • Otevřená a dokonce „do očí bijící“ nenávist vůči všem, kteří se této agendě staví na odpor (jak slavně prohlásil francouzský revolucionář Louis Antoine de Saint-Just: „Žádná svoboda pro nepřátele svobody“, že?!).

Pravdou je, že skutečný Západ, ten, který se zrodil ve středověku (a ne z římské nebo řecké civilizace!), byl vždy ovládán cynickými, zlými zločinci. V minulosti tito lumpové vždy skrývali svůj skutečný světonázor a agendu pod nejrůznějšími zbožnými záminkami, nyní je jeho jedinou „ideologií“, která mu zbyla, čirá nenávist a vokismus (ve skutečnosti totéž).

Tvrdím, že je nemožné předpovědět, co se stane v nadcházejících měsících a letech - existuje prostě příliš mnoho proměnných, které mohou naši budoucnost dramaticky ovlivnit. To, co začalo jako speciální vojenská operace (na rozdíl od operace s kombinovanými zbraněmi), se nyní změnilo v něco, co by se dalo nazvat třetí nebo dokonce čtvrtou světovou válkou (v závislosti na vašich definicích). Tato válka bude trvat několik let, pokud ovšem neoconi a s nimi spojení šílenci v EU nedosáhnou svého a nevyvolají jaderný konflikt: v tom druhém případě bude krátká a velmi konečná.

Nyní se pozornost soustředí na Donbas a jižní Ukrajinu, ale musíme si uvědomit dvě věci:

  • Ukronacisté a jejich šéfové z NATO tuto válku již dávno prohráli a jediné, co Západ a jeho nacistické loutky v Kyjevě dělají, je, že se snaží tuto nevyhratelnou válku co nejdéle prodlužovat, aby bylo zabito nebo zmrzačeno co nejvíce Ukrajinců a aby bylo zničeno co nejvíce Ukrajiny a Rusko „zaplatilo co nejvyšší cenu“ za své (zcela nevyhnutelné) vítězství na bojišti. Jaký to paradox! Ruští „agresoři“ se ze všech sil snaží zachránit co nejvíce Ukrajinců (i za cenu vlastních životů!) spolu s tím, co po 30 letech „nezávislosti“ zbylo z ukrajinské infrastruktury, zatímco západní „obránci“, a dokonce „spojenci“ Ukrajiny ji chtějí proměnit v pustou měsíční krajinu pokrytou mrtvolami.
  • Tohle už není válka o Ukrajinu, alespoň ne, tohle je válka o budoucnost evropského kontinentu a dokonce i o budoucí mezinárodní uspořádání. Jak jsem již mnohokrát řekl, Rusové mají v plném úmyslu denacifikovat přinejmenším celý evropský kontinent, nejlépe ekonomickými a politickými prostředky, ale v případě potřeby i vojenskými. Proč? Protože Západ nedal Rusku jinou možnost. Pro Rusko, a řekl bych, že i pro celou zónu B, je volba jasná a jednoduchá: skutečná a plná suverenita (samozřejmě ekonomická, ale také kulturní, duchovní a civilizační), nebo podrobení.

Jinými slovy, tuto válku si Rusko nemůže dovolit prohrát a ruský lid to ví.

Rusko přišlo v minulém období o 27 milionů lidí, zatímco Čína o 35 milionů. To je celkem 62 milionů lidí, z nichž asi dvě třetiny tvořili civilisté. Mějte tato čísla na paměti, když se podíváte na rychlou a poměrně radikální modernizaci ruských a čínských ozbrojených sil (btw - Číňané to také „chápou“ a plně podporují Rusko, stejně jako čínské vedení, i když se zatím snaží držet při zemi a nechat Rusko nést břemeno toho, že je v této válce v první linii: jednoduše řečeno, Číňané získávají čas, který, upřímně řečeno, stále potřebují k dosažení parity nebo lepšího stavu vůči USA a jejich protektorátům v Asii, jako je Tchaj-wan, Japonsko, Korejská republika nebo Austrálie. Rusové to také chápou, protože sami byli v letech 2000 až 2018 v podobné pozici. Vědí však, že čínský drak se bude muset plně „probudit“ spíše dříve než později.

Ano, já vím, většina lidí na Západě to neví nebo je jim to jedno, ale teď jde o to, co lidé na Západě nevědí, ale spíše o to, co lidé v Rusku a Číně vědí a docela dobře tomu rozumí. Jen naprostý hlupák by pochyboval o takovém odhodlání, které se skrývá hluboko v duších ruského a čínského lidu, že už nikdy nedovolí Západu, aby si je podrobil, nebo by ho přehlížel. Nikdy.

Poznámka: ano, vím, že Japonské císařství, které zaútočilo na Čínu, nebylo (zatím) součástí Západu, ale to je extrémně povrchní argument, který nechápe, že to byl právě západní imperialismus, který vytvořil podmínky jak v Číně, tak v Japonsku, které vyústily v japonské imperialistické útoky proti celému asijsko-pacifickému regionu!

Výše uvedené ani zdaleka nevystihuje všechny úžasné události, ke kterým došlo v posledních několika měsících. Nejenže došlo k opravdu obrovským změnám Uvnitř Ruska (a ty se jen zrychlují), ale také v Latinské Americe, Africe a na Blízkém východě. A ke všem těmto tématům se vrátím zhruba za měsíc, až se vrátím k blogování na plný úvazek. Kromě toho se zhruba za měsíc mnohé z věcí, o nichž jsem se zmínil výše, stanou ještě zřejmějšími, aby je všichni viděli, takže místo snahy o konstatování „faktu X“ budeme moci skutečně diskutovat a analyzovat jej, protože jeho reálnost bude již zcela prokázána.

Upřímně řečeno, před nucenou přestávkou jsem byl opravdu frustrovaný, když jsem se snažil dokázat dezinformovaným nebo dokonce zcela vymytým mozkům komentátorů, že oficiální narativ (vytvořený největší strategickou PSYOP v dějinách) je snůška keců, založená na lžích a/nebo na naprostém „nepochopení“ (a to jsem hodný!) reálného světa mimo „mentální zónu A“. Nyní se většina tohoto narativu zhroutila.

Poznámka: vzpomeňte si, kdo vám v uplynulých měsících říkal pravdu a kdo vám lhal. Takových lhářů bylo mnoho, mnoho, od oficiální propagandistické mašinérie (alias „svobodného tisku“) až po emo-marxisty typu „Putin to všechno prohrál“ a různé šesté kolony, kteří, ať už tomu rozuměli, nebo ne, sloužili účelům PSYOP Impéria. Také prosím nezapomeňte, že Andrej Martynov, Bernard a Gonzalo Lira nejenže mluvili pravdivě, ale měli pravdu a jejich kritici se naprosto mýlili. Všichni jsme jim nesmírně vděční!

Jsem také přesvědčen, že za měsíc bude vše ještě zřejmější než dnes.

Takže, přátelé a čtenáři, zanechávám vás v (velmi kompetentních) rukou Amarynth, Herba a zbytku týmu Saker a velmi se těším na svůj plný návrat, dá-li Bůh, zhruba za měsíc.

Srdečně vás všechny zdravím a děkuji za vaši podporu!

Andrei

PS: včera jsem se znovu díval na vynikající film Costy Gavrase „Z“ (psali jsme o tom filmu zde ve Zvědavci v článku Proč je písmeno Z posvátné pro řecké antifašisty, poznámka editora), který na konci vyjmenovává všechna umělecká, literární, hudební atd. díla, která (americkou CIA podporovaní) řečtí „plukovníci“ zakázali, a říkal jsem si: „Který levicový režisér by dnes natočil takový film o tom, jak celý Západ nyní dělá totéž se vším ruským?“ Samozřejmě žádný. Všiml jsem si také sladké ironie, že film Costy Gavrase se jmenuje „Z“ (což v řečtině znamená „Ζει“ neboli „žije“), a napadlo mě, jestli ho teď majitelé autorských práv budou muset přejmenovat, protože písmeno „Z“ je teď mezi doubleplusdobromyslnými rusofoby zakázané. A konečně, na Západě jsou někteří, kteří chtějí vytvořit dvě kategorie: „hodné Rusy“, od nichž se očekává, že budou veřejně odsuzovat svou zemi a prezidenta, a „zlé Rusy“, kteří to odmítají. Hitler chtěl, aby Židé nosili Davidovu hvězdu, takže bychom se mohli dočkat dne, kdy „zlí Rusové“ v zóně A budou muset nosit „Z“. Právě teď žádná tiskárna triček nebo hrnků v Zóně A nesouhlasí s tím, aby na jejich předměty bylo vytištěno písmeno „Z“ (vím, zkoušel jsem to a neuspěl jsem!), ale vzhledem ke kolektivnímu vzteku a šílenství západních vládnoucích elit se možná písmeno „Z“ stane pro „zlé Rusy“ v Zóně A povinným? Dělám si samozřejmě legraci, ale při opětovném sledování filmu „Z“ jsem se i tak cítil dost strašidelně.

A quick update from Andrei, with a few additional notes vyšel 23.6.2022 na TheSaker.is. Překlad v ceně 919 Kč Zvědavec.

Známka 1.4 (hodnotilo 152)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 8 246