Nomenklaturní aparátčíci a svoboda aneb

Kdo je nepřítelem produktivní části společnosti

Michal Brand

6.6.2018 Komentáře Témata: Společnost 2301 slov

V návaznosti na předchozí článek „Počkáme, až esesákům dojdou náboje“ přidávám další – jistě opět kontroverzní – úvahu, jednu obzvláště kontroverzní tezi. Nepřítelem „spodních 95%“ není super-elita. Nepřítelem nejsou „vlastníci“ celé hry. Nepřítelem jsou parazité na systému, příslušníci „nomeklaturní“ vrstvy, příslušníci polo-feudální společenské vrstvy „aparátčiků“. A mnohem spíše jde o konflikt mezi středními 80% na straně jedné, a na straně druhé „společných jednotek“ destruktivních sil spodních 10-15% (negramotní imigranti, nepřizpůsobivé a parazitické menšiny atd.) a parazitické nomenklaturní třídy. Úředníci v Bruselu jsou na stejné straně jako nepracující doživotní příjemci sociálních dávek a jako negramotní „inženýři a doktoři“ z Nigeru. Na druhé straně stojí všichni produktivní občané – od bohatých podnikatelů přes řádně pracující a na výkon orientované zaměstnance až po talentované studenty, kteří nepíší diplomky o sociálním konstruktu menstruace a kteří nejsou budoucí žadatelé o kariéru tupého leč politicky korektního nomenklaturního aparátčika.

Tato nomenklaturní parazitická třída si mimochodem právě proto zve nelegální negramotné migranty – jako svoje spojence proti produktivní sféře společnosti, proti všem schopným, úspěšným, podnikavým, pracujícím, tvořícím hodnoty.

Super-elita, vlastníci celé hry – ta neviditelná vrstva skutečně super-bohatých, ta elita, která je tak bohatá, že už ani není v žádném žebříčku Forbes, ta fakticky není nepřítelem spodních 95%. Nepřítelem jsou její „manažeři“ – hlupáci, kteří postupně ovládli mocenský aparát, neschopní „všeho schopní“ deprivanti, kteří pomalu ale jistě rozkrádají „firmu“ (civilizaci) a vedou ji k bankrotu – ne podle pokynů „akcionářů“ (majitelů hry), ale v rozporu se zájmy „akcionářů“ (majitelů hry). Žádný majitel firmy (majitel hry) nedá svým najatým manažerům pokyn „dělejte to tak blbě, až o všechno přijdu, jen se nezapomeňte při tom všem vy sami napakovat a nezapomeňte si užít pár let válení v luxusním kanclu, na mně nezáleží“. Ale přesto se právě to děje – nomenklaturní, úřednická (úřednicko-politická) vrstva „všeho schopných neschopných“ polo-pitomců, kteří navíc podlehli kolektivní stupiditě (podrobněji zde), tato viditelná leč pouze zdánlivá elita vede celou „firmu“, celou civilizaci ke krachu. Ke krachu, který ale přijde až poté, co zachová ještě po nějakou dobu pašalíky a korýtka pro tyto neschopné polo-pitomce. Ale samotné „majitele hry“ ve finále ožebračí úplně stejně, jako spodních 95%. Není rozdíl mezi upálením zaživa islámskými „bojovníky“ před vlastní vilou v Beverly Hills nebo na Hanspaulce na straně jedné, nebo na straně druhé v panelákovém 1+kk na Černém Mostě nebo v Mostě. Není rozdíl, jestli Vaše vnouče umře kvůli dementnímu inkluzovanému polo-gramotnému „doktoru chirurgie“ v luxusní nemocnici nebo v nemocnici provinční.

Sovětský Svaz ukázal naprosto jasně míru retardace společnosti po určité době fungování polo-feudálních pravidel. Sovětský Svaz ukázal, kam vede odstranění konkurence – odstranění konkurence myšlenek, způsobů organizace ekonomických činností, technologií výroby, ale v nejširším smyslu i konkurence myšlenek a idejí; odstranění konkurence politiků a jejich nahrazení nomenklaturními mloky, mloky politicky korektními a navzájem zcela zaměnitelnými atd. Po určité době přestane systém fungovat – dokonce přestane fungovat i pro super-elitu.

Podívejte se na současné příběhy o Bundeswehru – tato armáda nemá ani jednu provozuschopnou ponorku. Ale právě úspěšně zajistila 500 uniforem pro těhotné vojačky. Snaha Bundeswehru vést válku ekologicky pak vede k takovým trapnostem - jak z kroniky města Kocourkova - kdy německé vojenské letectvo načepuje do stíhaček palivo s vysokým obsahem biosložky, takže stíhačky pak nejsou schopny letu. Nejmodernější torpédoborec USA se nemůže plavit v teplých mořích, protože se mu přehřívají motory. Těch příkladů naprosté neschopnosti, příkladů hlouposti jak z Kocourkova nebo z Jakešova socíku bych tady mohl i s linky sepsat několik stran. Kdo zažil minulý režim, musí mít déjà vu finálních dnů reálného socíku – neschopnost všude, kam se podíváš.

Mimochodem, čím dál aktuálnější začíná být vtip: K čemu se dá přirovnat budování socialismu (EU)? Je to jako soulož mezi impotentním mužem a frigidní ženou – nahoře neschopnost, dole nezájem.

Tak dlouho EU kritizovala Čínu za ne-ekologičnost, až Čína přestala dovážet z EU plastový odpad. Ten se teď nahromadil nad kritickou míru v evropských přístavech. EU to hodlá „vyřešit“ – zákazem plastových příborů, talířků, kelímků, brček a „uchošťour“ a zavedením vratných záloh na plastové lahve. EU polo-pitomci v tom dokonce vidí pokrok a ohromnou ekonomickou příležitost. Například v letadlech - kde jsou zakázané kovové příbory a teď po novu budou zakázané i plastové příbory - tedy budeme žrát rukama a nazveme to pokrok. To nevymyslíš.

Ve Švédsku multikulturní neo-bolševici uzákonili povinný souhlas se sexem před každým takovým aktem, nejlépe písemný. Časem možná povinně notářsky ověřený. Jsem zvědav, co budou neo-bolševici ve Švédsku dělat, až zjistí, že kterákoli žena, která dá předem písemný souhlas (například jednomu vzdělanému uprchlickému inženýru nebo doktoru věd, že?), tak taková žena pak může být následně brutálně znásilněna dvacetičlenným gangem negramotných pasáků koz – a není schopna prokázat, že s tím nesouhlasila. Nemá podepsanou kopii odvolání souhlasu, ergo - chtěla to. Vlastně ani nejsem zvědav, s čím švédští neo-bolševici následně přijdou. Vlastně to ani nechci vědět – už teď mne to děsí, jakou imbeciilitu stoprocentně předvedou.

V Británii Labor party otevřeně prohlašuje, že jejím cílem je „zlikvidovat kapitalismus“. Tedy zlikvidovat ekonomickou svobodu a s tím i politickou a občanskou svobodu, protože bez ekonomické svobody nemůže být ani svoboda politická a občanská. Znovu zdůrazňuji – to, co dnes vidíme okolo sebe, není kapitalismus – je to kapitalismus neviditelně proměňovaný a částečně již proměněný na feudální systém privilegií, lén, dvorských úředníků, zákazů, příkazů, nesvobod. Soukromé podnikání začíná být složitější než za komoušů. Naproti tomu, když budete prodávat na ulici drogy nebo dovážet (a "Suspected Paris attack mastermind's Europe ties facilitated travel from Syria") do Evropy teroristy, tak po Vás nebude nikdo nic chtít ani Vás nijak prudit. Dokonce dostanete dotaci nebo sociální dávky. Na mytí oken musíte mít EET, kontrolní hlášení, čtvrtletní hlášení DPH a další asi tak miliardu papírů a hlášení. Na prodej drog stačí nebát se policie. Policie ale stejně nahání venkovského hospodského, který bez EET prodává pivo o dvě koruny levněji a tím okradl stát o 42 haléřů na DPH, čímž zásadně ohrozil finanční stabilitu státu a čerpání dotací miliardáři na různá hnízda.

EU a do značné míry celý Západ díky neschopnosti a hlouposti nomenklaturních aparátčiků vypadá čím dál více jako z kroniky města Kocourkova (kdo neznáte knihu, vřele doporučuji alespoň tento odkaz – budete mít pocit, že čtete zprávy z evropské politiky). Už mne ani nepřekvapí, pokud v brzké době vyjde směrnice EU nařizující povinně všem firmám a domácnostem chytat ve dne světlo do pytlů, aby se v noci ušetřila elektřina. Dotované pěstování řepky je k tomu prvním krokem - s nákladem cca 2-3 litrů obyčejné nafty na výrobu jednoho litru „ekologické“ „bio-nafty“.

20 000 zákonů, nařízení a vyhlášek EU – tomu říkáte kapitalismus? To je feudalismus zkřížený s komunismem. Z obou systémů si vzal to nejhorší.

Polo-feudální systém, systém, který odstranil konkurenci a zavedl privilegia, posty, pozice, dotace, státní zakázky, regulace, tisíce předpisů, nařízení, zákonů a vyhlášek, takový systém nutně prochází procesem narůstající nefunkčnosti, která končí až naprostým kolapsem. Kolapsem, kdy už takový systém není schopen zajistit solidní fungování ani pro svoji vlastní elitu, ani pro „majitele kasina“. Můžete být komunistický aparátčik v Sovětském Svazu a stejně žijete v podmínkách jako nezaměstnaná socka ze země, kde konkurence (v dané době ještě stále) funguje. Můžete být miliardář v dolarech a časem přijde doba, kdy Váš soukromý tryskáč spadne s celou Vaší rodinou, protože fungující a spolehlivý soukromý tryskáč nemůže být zajištěn v prostředí polo-feudálního systému ovládaného polo-pitomci (kteří všude navíc rozmisťují pitomce zásadně větší, než jsou sami). Pokud máte pocit, že se Vás to netýká, protože na tryskáč nemáte – tak se podívejte, jak čím dál více věcí přestává fungovat (zdravotnictví, školství, infrastrukturu atd.) a přitom za čím dál více věcí platíte dvakrát až třikrát. Platíte daně a k tomu dálniční známku a přitom dálnice vypadá jako motokrosová trať. Platíte parkovací kartu za teoretické právo zaparkovat, které ale reálně nemůžete uplatnit, protože volné parkovací místo není. Za chvíli budete platit poplatek za právo chodit po chodníku a za právo dýchat, protože vydýchaným CO2 zvyšujete „skleníkový efekt“.

Stejně nevalně po „úspěšném“ rozvrácení naší civilizace dopadne i nomenklaturní úřednická parazitická vrstva. Ta ale očividně - a psychologicky pochopitelně - dává přednost perspektivě několika let u koryta a pak „po nás potopa“. Nejlépe bych mentální stav této parazitické vrstvy charakterizoval odkazem na film „Pád třetí říše“ – v této scéně z Berlína (čas cca 1:23:17 až 1:23:53 filmu), ve kterém se již bojuje.

Komu se zdá můj termín „polo-pitomci“ urážlivý - podívejte se na Junkera, Macrona, Merklovou, Tuska, Mayovou, Borise Johnsona, Štětinu, porno Jandu, Němcovou, Šlechtovou a další a další – to je plejáda lidí, kteří by se naprosto neuživili mimo nomenklaturní parazitickou vrstvu. Jejich výroky připomínají blábolení nesvéprávných. Televizní noviny se zprávami z EU nebo z naší politické scény jsou každodenní reprízou Milouše Jakeše na Červeném Hrádku.

Jak jsem řekl, nepřítelem spodních 95% není super-elita, ale nomenklaturní úřednická vrstva (ať již se nachází kdekoli – ve státním aparátu, u bruselského „dvora“, ve firmách parazitujících na systému přes státní zakázky, ve firmách neschopných ekonomicky-svobodné, konkurenční, kapitalistické soutěže apod.)

I super-elita, majitelé kasina, ti skuteční majitelé kasina, jsou zásadně ohroženi stupiditou, neschopností a obojím navíc v kombinaci s kariérismem „všeho schopných zcela neschopných“ hlupáků. Majitelé kasina jsou s touto tupou neschopnou nomenklaturou v situaci velice podobné carské rodině v předvečer bolševické revoluce – car zdánlivě vše řídí, ale hru ovládají a každým krokem do katastrofy vše směřují neschopní zkorumpovaní úředníci, zlodějská, primitivní a hloupá šlechta. A carská rodina končí postřílena ve sklepě.

To je ta pozitivní skutečnost – nepřítelem jsou pouze nomenklaturní aparátčici. Jak říká hrabě Šternberg v úvodní scéně Černých baronů „Já jsem feudál, buržoazie je naším společným třídním nepřítelem.“ V parafrázi – nomenklaturní byrokratická vrstva aparátčiků je náš společný nepřítel.

Neomarxisté to koneckonců formulují z druhé strany, ale se stejným závěrem – podle neomarxistů „dělnická třída zklamala“ a destrukci svobodné, demokratické, kapitalistické společnosti musí provést „vyčleněné menšiny, barevní, dlouhodobě nezaměstnaní a nezaměstnatelní“ (pro základní info např. zde, zde a zde). Už chápete to nadšení neo-komoušů v Bruselu, politické sféře a neziskovkách pro dovoz milionů negramotných a NIKDY NEZAMĚSTNATELNÝCH MIGRANTŮ Z NEJZAOSTALEJŠÍCH ZEMÍ SVĚTA??? (Dále zde, zde, zde, zde a zde)

Už chápete, proč tak nadšeně multikulti neo-bolševici podporují vše, co rozkládá a ničí rodinu? Už chápete, proč rozvrací školství a proč tak nadšeně dělají vše pro to, aby se děti nenaučily nic, ale vůbec nic, kromě lásky ke krimigrantům a k Evropské Unii? Už chápete, proč multikulti neo-bolševici likvidují zvláštní školy, které dokázaly velice úspěšně naučit i mentálně postižené děti celou řadu dovedností a daly jim zažít i pocit úspěchu? Už chápete, proč multikulti neo-bolševici zavádí inkluzi, kdy celé základní školství spadne na úroveň, kterou ani neumím slušně nazvat, a navíc vytvoří dvě skupiny dětí – jednak děti mentálně zdravé a schopné, které budou nenávidět děti mentálně retardované a budou jimi pohrdat, stejně jako budou pohrdat a nenávidět celou společnost, a jednak děti mentálně retardované, které ve škole už nikdy nezažijí pocit úspěchu a budou nenávidět všechny okolo sebe i celou společnost? Už chápete, proč multikulti neo-bolševici hlásají zároveň obdiv a úctu k nenávistné ideologii islámu a zároveň propagují homosexualitu, transgenderismus a další ODCHYLKY od normálního, standardního modelu?

PROTOŽE COKOLI, JAKÝKOLI NÁSTROJ JE JIM DOBRÝ V JEJICH PLÁNU NA DESTRUKCI ZÁPADNÍ CIVILIZACE, JUDEO-KŘESŤANSKÉ CIVILIZACE S ANTICKÝMI KOŘENY A S KOŘENY V OSVÍCENSTVÍ A HUMANISMU. NENÍ ŽÁDNÁ SKUPINA PŘÍLIŠ KRIMINÁLNÍ, ABY JI MULTIKULTI NEO-BOLŠEVICI NEPŘIVÍTALI JAKO SPOJENCE VE SVÉM PLÁNU NA ZNIČENÍ LIDSKÝCH PRÁV, NA ZNIČENÍ OBČANSKÝCH, POLITICKÝCH A EKONOMICKÝCH SVOBOD. Těch Vašich svobod, toho všeho, co Váš život dělá nesrovnatelně příjemnějším a lepším, než je život v Iráku, Afghánistánu, Bangladéši, Somálsku, Nigérii, ČADu atd.

A kdo to považuje za „rasismus“ a „xenofobii“ a „neúctu k cizím kulturám“, ten ať mi dokáže opak a s celou svou rodinou se odstěhuje do kterékoli z těch jmenovaných nebo podobných zemí. Tam ať v nějaké obyčejné, nevládní, ne-cizinecké čtvrti žije se svojí rodinou – a tím ať prokáže, že moje kritika jiných civilizací a kultur je neoprávněná a nezaložená na realitě ale na údajných předsudcích. Pokud nemám pravdu, pak se mu s celou rodinou na předměstí Kábulu nebo Mogadišu bude líbit stejně nebo více, než se mu dnes líbí v neziskovce v Praze. Ale nikdo takový nebude.

Dnes je společným nepřítelem bohatých i chudých, společným nepřítelem všech produktivních, tvořivých a schopných právě byrokratická, nomenklaturně-aparátčická vrstva neschopných kariéristů a parazitů.

Nomenklaturně-aparátčická vrstva - od aparátčiků v politických stranách (mám na mysli všechny v politických stranách, kromě řadových členů) přes bruselské úředníky v EU i NATO, další úředníky v OSN, ve Světové bance, ve všech státních orgánech a úřadech, v myšlenkově naprosto zvrácených, ideově retardovaných „think-tancích“, v Mezinárodním měnovém fondu a všech dalších byrokratických institucích, jejichž hlavní a čím dál více už jen jediná funkce je zajistit pohodlný život pro polo-pitomce, pohodlný život pro tyto novodobé svazácké funkcionáře. O absolventech humanitních a genderových studií nebo osobách placených v neziskovkách snad ani raději nebudu mluvit.

Západní civilizace se ocitla v situaci firmy v hluboké krizi – brutální a nekompromisní výměna managementu je naprosto nevyhnutelná; její jedinou alternativou je civilizační bankrot, ve kterém všichni přijdou o všechno.

Tato restrukturalizace je jak v zájmu „akcionářů“ (super-elit), tak v zájmu „zaměstnanců“ (středních 80%).

A nezapomeňte, prosím:

I ta nejdelší cesta se skládá z malinkatých krůčků, i ta největší změna se skládá z vlastně úplně malinkatých činů.

Nezapomeňte je dělat – všechny ty malé, zdánlivě „bezvýznamné“ věci. Vždy, všude a ve všem, kde jen alespoň trochu můžete. A nikdy nenechejte nad svojí vůlí zvítězit paralýzu „stejně tím nic nezměním, nemá to smysl“.

Vždy to smysl má.

Známka 1.3 (hodnotilo 121)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 8 845