Ve zkratce

Stránka:

 Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický

16.4.24

USA:

Poznámka editora: Tohle je vloženě spekulace. Nikdo oficiálně nepotvrdil, že šlo o kybernetický útok. Oni to pouze vyšetřují. Není pravda, že to "konečně vyšetřuji", vyšetřovali to do od 1. dne. Patří to k jejich popisu práce. Nepotvrzuje to zhola nic. Při tak velké nehodě je samozřejmě, že se musí ověřit, zda nešlo o zásah cizí entity. Takže bych doporučil počkat se závěry.

Zdroj: https://youtu.be/kmnJwAVXums

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 3 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek

15.4.24

Evropská unie:

Nařízení Euro 7 stanoví pravidla pro emise výfukových plynů silničních vozidel, ale také pro další druhy emisí, jako je otěr pneumatik a emise brzdových částic. Zavádí také požadavky na životnost baterií.

U osobních a dodávkových automobilů nařízení zachovává stávající limity emisí z výfuků Euro 6, ale zavádí přísnější požadavky na pevné částice.

Pro těžké autobusy a nákladní automobily zavádí nařízení přísnější limity pro různé znečišťující látky, včetně některých, které dosud nebyly regulovány, jako je oxid dusný (N2O).

Kromě toho norma Euro 7 zavádí přísnější limity pro emise pevných částic vznikajících při brzdění, přičemž specifické limity platí pro elektrická vozidla.

Celá zpráva ZDE

Zdroj: https://casopisargument.cz/?p=56734

Klasifikace: technika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 "Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.

15.4.24

Rusko:

Oficiální představitel ruského ministerstva zahraničí reagovala na výzvu izraelské velvyslankyně v Rusku Simony Halperinové, aby odsoudila masivní útok Íránu na židovský stát, který se odehrál v sobotu večer, prohlášením, že Izrael nikdy neodsoudil útok Ukrajiny na Rusko, a tak to Moskva neudělá ani v případě akcí Teheránu.

"Simono, připomeňte mi, kdy Izrael odsoudil alespoň jeden úder kyjevského režimu proti ruským regionům? Copak si nevzpomínáte? Já také ne. Ale vzpomínám si na pravidelná vyjádření podpory Zelenského akcím ze strany izraelských představitelů," napsala Zacharovová a dodala, že kvůli teroristickým akcím" parchantů z Bankova"ročně umírají tisíce lidí.

Z naší strany konstatujeme, že nikdo na Západě neodsuzuje izraelské údery v pásmu Gazy a stejná situace je i v případě íránského konzulátu, tak proč odsuzovat íránské údery? Zde by mělo být vše stejné pro obě země.

Již dříve Rusko vyjádřilo hluboké znepokojení nad možnou eskalací konfliktu na Blízkém východě a vyzvalo Írán a Izrael, aby své problémy řešily diplomatickou cestou.

Zdroj: https://fr.topwar.ru/240458-ni-razu-ne-slyshala-osuzhdenija-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.

15.4.24

Česká republika:

Neuroložka MUDr. Jaroslava Chlupová je jednou ze statečných lékařek, které se nebojí nahlas mluvit o následcích očkování. V letech, kdy se plošně vakcinovalo, viděla jen ve své ordinaci denně několik pacientů s různě závažnými potížemi po vakcinaci proti covidu. Viděla nárůst počtu závažných smrtelných diagnóz, jako je ALS. Díky péči o vloni zesnulou Petru Banat ví z první ruky, jak se v naší zemi žije lidem, které postihne smrtelné onemocnění. Vyřízení jakékoli podpory trvá mnoho měsíců, chybí pomůcky… Stát navíc pacienty s komplikacemi po očkování systematicky ignoruje.

Zdroj: https://www.svedomi-naroda.cz/2024/04/09/neurolozka-ktera-ne...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky

15.4.24

USA:

V posledních šesti měsících od konce roku 2023 všechny finanční ukazatele federálního rozpočtu USA nadále prudce klesaly.

Federální příjmy USA na fiskální rok 2023 byly vybrány ve výši 4,439 bilionu dolarů. Pokles inkasa příjmů oproti předchozímu fiskálnímu roku (říjen 2021-září 2022) činil 9 %, tedy přibližně 457 miliard dolarů. Pokles federálních příjmů USA pokračoval i v současném fiskálním roce (říjen 2023-září 2024). Ke konci března 2024 bylo za fiskální rok 2023-2024 vybráno pouze 2,188 bilionu dolarů; při roční extrapolaci při stejném trendu 4,376 bilionu dolarů, tj. o 63 miliard dolarů méně než v loňském fiskálním roce 2022-2023.

Rozdíl mezi příjmy a výdaji v roce 2023 představuje schodek státního rozpočtu USA v roce 2023 ve výši 1,695 bilionu dolarů, což představuje 27,6 % státního rozpočtu USA.

Od loňského podzimu Spojené státy neplánovaně a mimo rozpočet utrácejí za Ukrajinu, Izrael a za námořní operaci proti Hútíům v Rudém moři.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1713024231

Klasifikace: finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Írán zaútočil na Izrael

14.4.24

Írán:

Írán v sobotu večer vyslal na Izrael stovky dronů, střel s plochou dráhou letu a zřejmě i balistické rakety. Íránské revoluční gardy vydaly prohlášení, které potvrzuje útok.

Je odpovědí na izraelský útok na konzulát v Damašku z 1. dubna. Je to poprvé v historii, kdy útočí Írán na Izrael přímo ze svého území. Podle íránského zastoupení při OSN je tímto věc uzavřená. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu řekl, že jakýkoliv útok nezůstane bez odvety.

V neděli se na žádost Izraele sejde Rada bezpečnosti OSN k mimořádnému zasedání, píše server Ha'aretz. Izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan v žádosti vyzval členy RB, aby na schůzce okamžitě a jednohlasně odsoudili Írán a označily jeho revoluční gardy za teroristickou organizaci.

Vzhledem k tomu, že členem RB OSN je Rusko, které s Íránem úzce spolupracuje a o útoku zřejmě předem vědělo, je přijetí takové rezoluce nepravděpodobné.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-blizky-a-stredni-vy...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly

13.4.24

Neurčeno:
[Klikněte p...]
Klikněte pro zvětšení

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!

12.4.24

Neurčeno:

Spoluzakladatel Greenpeace Patrick Moore varoval veřejnost, že „klimatický alarmismus“ je podvod, za kterým stojí globalistická elita, aby prosadila svou agendu, a že představa, že klima je v krizi, je „stoprocentně falešná“.

Moore je celoživotní ekolog a bývalý prezident Greenpeace Kanada. Tuto mezinárodní organizaci pomáhal v roce 1971 založit. Po odchodu z organizace v roce 1986 se Moore snažil varovat veřejnost, že ekologický aktivismus byl unesen k prosazování politických cílů.

„Říkají, že letošní rok byl nejteplejší v historii Země. Ale to není pravda,“ řekl Moore Proftovi v podcastu Counterculture.

„To je lež. Tečka. Celý klimatický alarmismus – a nadcházející klimatická katastrofa – jsou stoprocentně lživé,“ prohlásil Moore.

Rozhovor s ním si můžete prohlédnout v následujícím videu (v angličtině)

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/spoluzakladatel-greenpea...

Klasifikace: politika,veda Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.

12.4.24

Evropská unie:

Celý necenzurovaný rozhovor se Zdeňkem Chytrou, který žije v Německu a má aktuální informace, které v mediích neuslyšíte. Informace o Pandemické smlouvě, Green Dealu a Gender agendě jsou v EU od září minulého roku masivně cenzurovány, proto máte jedinou možnost si je poslechnout na Rumble.com.

Zdroj: https://paralelne.cz/2024/04/08/pandemicka-dabelska-smlouva-...

Klasifikace: zdravi,pravo Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal

12.4.24

Ukrajina:

V časných ranních hodinách Rusko dosáhlo největšího strategického úderu, kterého dnes dosáhlo na Ukrajině, když pomocí hypersonických střel Kh-47 Kinzhal a řízených střel Kh-101 zničilo největší podzemní zásobník zemního plynu v zemi v Bilche-Volitsko-Uher. , ve městě Stryi a Lvov a s ním i 17 miliard kubíků uskladněného plynu!

Zničení množství zemního plynu v kombinaci s nemožností dodat nové množství z Ruska znamená, že Ukrajině „došly“ energie.

Celkem osm stíhaček MiG-31 s Kinžalem a Kh-101 zasáhlo tank a způsobilo jaderný hřibovitý mrak viděný z Polska, 100 km od ukrajinských hranic.

Tank byl v hloubce 50 metrů od povrchu země, což nezabránilo Kinzhalovi proříznout se kamenitou zemí „jako po másle“ a explodovat uvnitř tanku!

V Polsku začala měření radioaktivity poté, co původně došlo k potenciálnímu jadernému útoku, což však není potvrzeno.

Země má nyní méně než polovinu zásob zemního plynu, než měla dříve, a po zničení skladu je nelze dodávat ani z evropského trhu.

Útok na tento podzemní zásobník plynu potvrdila ukrajinská společnost Naftogaz.

Zdroj: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/py...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu

12.4.24

Česká republika:

Občané nejsou antisystémoví extremisté ani ruští švábi, to jen současná vláda vládne špatně, nikoli v zájmu občanů vlastní země. A žádný slušný, vzdělaný premiér by neměl primitivně nálepkovat a dehonestovat občany své země. Přitom ceny stále rostou a kupní síla peněz se neustále snižuje.

Za dobu téhle vlády jsme přišli asi o třetinu hodnoty našich úspor. Nikoli nominálně, nýbrž reálně, tedy přepočítáno na zboží a služby, které si za tyto peníze můžeme koupit.

„Vláda se mýlí, když si myslí, že co občan, to debil. Občané ze svých mezd a důchodů inflaci pociťují podstatně víc než členové vlády,“ upozorňuje pro ParlamentníListy.cz bývalá vysokoškolská pedagožka Radka Johnová.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-Co-obcan-to...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska

11.4.24

Francie:

Na pozadí tvrdé proukrajinské rétoriky francouzského prezidenta Emmanuela Macrona se objevily informace, že Paříž se nejen nevzdala ruského plynu, ale dokonce ho od Moskvy nakupuje více než kdokoli jiný v EU.

Podle údajů zaplatila Paříž od začátku roku Kremlu za dodávky plynu celkem více než 600 milionů eur, což vedlo k výzvám, aby Francie své rostoucí nákupy omezila.

"Nemůže se stát, že Francie na jedné straně říká, že musíme být vůči Rusku tvrdí, a na druhé straně mu to oplácí dalšími penězi," citoval server Politico jednoho z evropských diplomatů, který si nepřál být jmenován.

Francie trvá na tom, že její nákupy plynu jsou nezbytné pro zajištění dodávek do domácností v celé Evropě a že má s Ruskem uzavřenou dlouhodobou dohodu, kterou je z právního hlediska obtížné vypovědět.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1712836650

Klasifikace: ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!

11.4.24

Slovensko:

„Dnešné schválenie nového Migračného paktu je doslova priamym útokom proti európskemu obyvateľstvu. Europoslanci, ktorí hlasovali za uvoľnenie imigračnej politiky schválili doslova pozvánku pre ďalšie milióny Afričanov do Európy. Zradili Európanov, zradili Európu,” informuje europoslanec Milan Uhrík (Republika) na sociálnej sieti o aktuálnom dianí z Bruselu a schváleniu kontroverzného opatrenia k masovej migrácii do Európy a množstvom negatívnych dopadov.

Zdroj: https://cz24.news/europoslanec-uhrik-schvalenie-migracneho-p...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Výběr peněz z účtu = problém

11.4.24

Česká republika:

Chcete si vybrat peníze ze svého bankovního účtu? Tak nám sdělte, co s nimi chcete dělat – to je praktika, se kterou se setkávají klienti bank v Česku. Pokud u některých bank neuvedete důvod, jak hodláte naložit se svými penězi, tak vám vaše peníze z účtu nevyplatí.

„Chystáte se použít své peníze na běžnou spotřebu, provoz podnikání, nákup movitých věcí anebo něco jiného?“ musejí tak pro banky vyplňovat klienti, aby se jim odeslala platba. Otázce se nevyhnou ani přímo ve finančním ústavu.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ekonomika/Neverili-js...

Klasifikace: finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Tolik podniků v Německu ještě nezkrachovalo

11.4.24

Německo:

Počet bankrotů firem v Německu dosáhl v březnu nového rekordu. Je v březnu o 35 % vyšší než tou samou dobou minulý rok, informuje hlavní ekonomický redaktor deníku Die Welt. Trend nárůstu insolvencí podniků a spotřebitelů tak pokračuje.

Podniky se nadále potýkají se značnými problémy, mezi které patří vysoké náklady na energie, problémy v dodavatelském řetězci, geopolitická nejistota a přetrvávající inflace.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rekord-ktery-b...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Louisiana se stala prvním státem USA, který odmítl předat moc WHO-WEF

10.4.24

USA:

Senát státu Louisiana jednomyslně schválil návrh zákona Senátu. Tento návrh zákona je odvážnou deklarací suverenity státu, která vytváří základ právní barikády proti nadměrné moci globalistických organizací, OSN, Světové zdravotnické organizace a Světového ekonomického fóra.

Více ve videu VigilantNewsNetwork.

 

Zdroj: https://bezpressu.news/videa/louisiana-se-stala-prvnim-state...

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Zelené plány - vypínání plynu

10.4.24

Německo:

První větší německé město chce uzavřít plynovod. Zavádí tak zákon o vytápění od ministra hospodářství a ochrany klimatu Roberta Habecka (Zelení).

Město Augsburg chce postupné odstavení plynu dokončit do roku 2035. Nařizuje to příslušný německý zákon, píše list Bild. Augsburg ovšem svým obyvatelům nesdělil, čím mají topit, nemají se ale spoléhat na vodík. Podle listu město už odpovídající oznámení zaslalo stovkám společnostem.

V Česku a celé Evropské unii se kotle na plyn nebudou prodávat od roku 2029, už od příštího roku ale musí skončit jejich dotování, od roku 2027 mají být emise z vytápění zpoplatněny povolenkami.

Zdroj: https://echo24.cz/a/HF669/zpravy-svet-nemecko-augsburg-vypno...

Klasifikace: politika,ekologie Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Pekarová moc utrácí, zlobí se Kverulant i ANO

10.4.24

Česká republika:

Koalice Spolu před volbami slibovala úspory ve státní zprávě, poslanecká sněmovna pod vedením Markéty Pekarové Adamové se tím ale dlouhodobě neřídí – tak by se dala shrnout kritika spolku Kverulant, který ve své zprávě píše, že dolní komora nešetří, ale naopak opakovaně přesahuje původně stanovené výdaje.

Spolek ve své zprávě uvádí, že sněmovna v roce 2022, už pod vedením Pekarové Adamové utratila oproti dřívějším letům o 141 milionů navíc. „Ani v roce 2023 sněmovna rozpočet nedodržela, a to si ho oproti roku 2022 navýšila o 90 milionů. Sněmovna v roce 2023 utratila o 46 milionů víc,“ píše spolek, který se označuje za watchdogovou organizaci. 

Zdroj: https://echo24.cz/a/H3YQU/zpravy-domov-pekarova-nesetri-zlob...

Klasifikace: finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 V Německu explodoval počet násilných činů u mladých cizinců

10.4.24

Německo:

Německo je šokováno nárůstem kriminality. V roce 2023 policie zaznamenala 5,94 milionu trestných činů, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 5,5 procenta. Doslova explodoval počet mladých kriminálníků z řad cizinců, potvrdila ministryně vnitra Nancy Faeserová.

Za velký problém označila prudký nárůst kriminality u cizinců. „Musíme o tom mluvit zcela bez rozpaků,“ řekla.

„Je ale pravda, že trestnou činnost páchá nadprůměrný počet cizinců,“ přiznal Michael Stübgen (CDU), místopředseda spolkové vlády. Podle jeho slov Německo v roce 2023 zaznamenalo nejvyšší úroveň kriminality za posledních sedm let. 

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-drogy-loupeze-utoky...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

Káva pro Zvědavce

54

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 103 čtenářů částkou 18 786 korun, což je 54 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Finanční správa rozesílá dopis s novou daní. Nárůst je extrémní 29.04.24 07:51 Česká republika 2

Britský poslanec: „Obávám se, že to bude horší než holokaust“28.04.24 19:26 Británie 0

Nejvyšší soud Ukrajiny zahájil řízení proti Radě kvůli neodstranitelnosti Zelenského28.04.24 19:05 Ukrajina 0

V Charkově bylo zabito 7 důstojníků z České republiky28.04.24 12:10 Ukrajina 3

Zpráva WEF: 98% centrálních bank souhlasí se zavedením digitální měny 28.04.24 10:39 Neurčeno 0

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 3

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 1

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,14 Kč
Libra
29,45 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,40 Kč
Švýcarský frank
25,76 Kč
100 japonských jenů
15,04 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,43 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 881,88 Kč
1 unce stříbra
638,67 Kč
Bitcoin
1 473 256,49 Kč

Poslední aktualizace: 29.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 060 806