Ve zkratce

Stránka:

 Kvůli Rusku vyzvala vláda k vypnutí dezinformací. Ilegální, řekl poprvé soud

11.3.24

Česká republika:

Městský soud v Praze vydal potenciálně důležitý rozsudek v kauze dezinformačních webů, které vláda nechala svou výzvou v únoru 2022 zablokovat po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu. 

Jak zjistily Seznam Zprávy, soud teď rozhodl, že poskytovatel internetového připojení porušil zákon o svobodném přístupu k informacím, když na apel kabinetu znepřístupnil konkrétní stránku.

Provozovatel dezinformačního webu se domáhá odškodnění za ušlý zisk z reklamy.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-kvuli-rus...

Klasifikace: politika,polit.korekt,krimi,pravo Zprávu vložil/a QWSAQ

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Je potřeba „vyvěsit bílou vlajku“

10.3.24

Vatikán:

Papež František v rozhovoru se švýcarskou stanicí RSI  volal po příměří a odvaze zahájit jednání. Prohlásil to podle webu Vaticannews mluvčí Vatikánu Matteo Bruni.

Papež byl podle Bruniho v rozhovoru tázán na svůj postoj k názoru, že by se Ukrajina měla vzdát, protože není schopna vypudit ruské síly. Tazatel použil termín „bílá vlajka“.

František podle agentury Reuters odpověděl, že „nejsilnější je ten, kdo zhodnotí situaci, pomyslí na lidi, má odvahu k bílé vlajce a jedná“.

Mluvčí Vatikánu v neděli uvedl, že papež termín „bílá vlajka“ zopakoval v reakci na otázku.„Papež použil výraz bílá vlajka v reakci na obraz navozený tazatelem, aby poukázal na zastavení násilností a na příměří dosažené díky odvaze vyjednávat,“ sdělil Bruni podle Vaticannews.

Podle mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marije Zacharové „svatý otec nemluvil ke Kyjevu, ale k Západu“, uvedla agentury ANSA.

Západ totiž podle Zacharové využívá Ukrajinu jako nástroj pro vyplnění svých cílů.„Chápu to tak, že papež vyzývá Západ, aby upustil od svých ambicí a přiznal, že se zmýlil," řekla mluvčí ruské diplomacie.

A v ČR se už vaří krev....

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-vatikan-zehl...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 The Washington Times - Psychiatrička má podezření, že Biden užívá amfetamin.

10.3.24

USA:

Psychiatrička Carol Liebermanová, která pracuje s pacienty trpícími demencí, si všimla, že americký prezident nejčastěji "mluví pomalu a klopýtá" ,při rozhovoru se zákonodárci však blekotal a vyjadřoval se "rozčileně a vztekle", což jsou typické znaky člověka pod vlivem amfetaminu.

Odbornice poznamenala, že nejen projev amerického prezidenta, ale i jeho chování svědčí o užívání omamných látek. Během projevu často gestikuloval a rychle pohyboval rukama, ačkoli je obvykle drží na pódiu a čte text z teleprompteru.

"Emoční nestabilita je příznakem demence a ta (emoční nestabilita) se ještě prohloubila podáním Adderallu nebo amfetaminu. Nemluvil jen hlasitě. Křičel v místnosti, kde ho všichni slyšeli a kde měl mikrofon," zdůraznila Liebermanová.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1709989648

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 V Bruselu proběhla simulace potravinové krize v Evropě!

9.3.24

Evropská unie:

Ve dnech 1. a 2. února se v Bruselu sešlo 60 lidí z různých odvětví – vlády, průmyslu, vědy, zemědělství a sdělovacích prostředků – aby diskutovali o budoucích potravinových krizích v Evropě.

Během tohoto prvního semináře Food Alert vytvořili účastníci pracovní skupinu, která měla vedoucím představitelům EU poskytovat poradenství v případě potravinové krize.

Účastníci byli rozděleni do tří skupin, přičemž každá skupina se zaměřila na jednu část problému: řešení krize, zabezpečení produkce potravin a řízení obchodu a financí.

V Evropě prudce vzrostly ceny hnojiv a energií a zemědělství v důsledku toho trpí.

Simulace roku 2025 vykresluje trýznivý obrázek: vyrabované supermarkety, chaos ve městech, v Německu je nedostatek ryb a masa, chovatelé hospodářských zvířat krachují.

Účastníci navrhli různá opatření, jako je snížení dotací pro chovatele hospodářských zvířat a přechod na rostlinnou stravu.

Simulace potravinové krize nápadně připomíná simulaci pandemie koronaviru, která proběhla jen několik měsíců před jejím skutečným vyhlášením.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/03/v-bruselu-probehla-si...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Stojí za připomenutí: Ne, své syny vám nedám!

9.3.24

Česká republika:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=C2KnqckRNbI

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Generál Coustou: "Nepřítelem není Rusko, ale Macron"

9.3.24

Francie:

Generál André Coustou byl hostem André Bercoffa v rádiu Sud Radio. V šokujícím rozhovoru (video) generál prohlásil, že Rusko není naším nepřítelem a že nepřítelem Francie je Emmanuel Macron.

Zároveň navrhl, aby Macron šel příkladem a vzal své ministry a šel bojovat na Ukrajinu, místo aby pronášel takové "válečné" výroky..

Macron chtěl, aby armáda byla připravena na střelbu do Gilets jaunes.

V závěrečné části rozhovoru generál Coustou uvádí, že když se rozvíjely protesty Gilets jaunes, Emmanuel Macron žádal, aby byla armáda povolána k ochraně Elysejského paláce a aby byla připravena na Gilets jaunes střílet, což generální štáb odmítl.

Generál Coustou označil Macrona za tyranam, dle definice slovníku.

Podobnost s ČR čistě náhodná? 

Zdroj: https://www.medias-presse.info/general-coustou-lennemi-nest-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 V Kanadě bude těm, kteří se „pravděpodobně“ mohou dopustit zločinů z nenávisti, uděleno domácí vězení.

9.3.24

Kanada:

Vláda Justina Trudeaua v Kanadě navrhla zákon, který by soudcům dal pravomoc dát někoho do domácího vězení, pokud se domnívají, že by mohl spáchat trestný čin, tedy preventivně!

To znamená, že pokud se soudce domnívá, že existují rozumné důvody pro budoucí zločin z nenávisti, může být dosud nevinný člověk odsouzen k domácímu vězení s elektronickým označováním, povinným testováním na drogy a zákazem kontaktu! Preventivní opatření by mohla zahrnovat i zákaz pobytu v blízkosti synagogy nebo mešity nebo omezení používání internetu.

 Za nespolupráci si osoba přidá další rok vězení.

Jak se určuje zločin z nenávisti? Podle návrhu zákona se jedná o výrok, který vyjadřuje „ znechucení nebo odpor“ !

Ale to není totéž jako „pohrdání nebo nechuť “ řeč, která „znevažuje, ponižuje, zraňuje nebo uráží“.

Kanadskou vládu nenapadlo zahrnout odstupňovaný systém určující relativní přijatelnost slov někoho „urazit“, „zranit“, „ponižovat“, „diskreditovat“, „nemít rád“, „pohrdat jím“, „nenávidět ho“ a „chovat se zlovolně či zlomyslně“.

Podle zákona C-63 může být někdo dán do domácího vězení i na doživotí, protože jeho „zločin“ bude záviset na rozdílu mezi „nemít někoho rád “ a „ ošklivit si ho“ .

Kanadský ministr spavedlnosti, ismailský muslim Arif Virani, zákon obhajuje:"Pomohlo by to deradikalizovat lidi, kteří se učí věci online a jednají v reálném světě násilně a někdy i vraždí."

Zdroj: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/syntoma-kai-stin-ellad...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Politico: „Francouzská armáda zahajuje cvičení simulující vojenský konflikt s Rusy na Ukrajině."

9.3.24

Francie:

"Musíme být schopni rozmístit divizi na Ukrajině do 30 dnů," říkají Francouzi

Francouzská armáda provádí cvičení na východě francouzského vnitrozemí s použitím simulačních scénářů ve vysoce intenzivním konfliktu s nepřítelem velké vojenské síly.

To potvrdili Poltico důstojníci francouzských ozbrojených sil z Centra bojového výcviku.

Plocha dotčené zóny je 120 km čtverečních, tedy větší než plocha Paříže.

Pro Francii a její armádu se jedná o ojedinělý případ, protože společně operují pěchota, obrněné jednotky, dělostřelectvo a další útvary, které obvykle cvičí odděleně v různých regionech země.

Francouzské vojenské velení nejmenuje potenciálního nepřítele, ale každý ví, že jde o Rusko.

"Nepřátelství na Ukrajině, které trvá již třetí rok, přineslo na kontinent válku v plném rozsahu ," řekl plukovník Axel Denis, velitel Střediska bojového výcviku (CENTAC).

„Svět odhalil svou pravou podstatu: nestabilní, nebezpečný a ne každý je přítelem. Připravujeme se na kulturu bdělosti, abychom dokázali rychle reagovat."

Podmínky pro výcvik jednotek se v CENTAC se co nejvíce přibližují skutečnému bojišti.

Jak poznamenávají důstojníci, při výcviku jsou aktivně využívány dosavadní zkušenosti z války na Ukrajině.

Po desetiletích vojenských operací v Africe se Francie stále více zaměřuje na východní stranu Evropy a její ozbrojené síly musí být spolehlivé, řekl v lednu armádní generál Pierre Sil.

Zdroj: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/politico-o-gallikos-st...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Masivní ruský úder v Oděse: Zničili největší středisko NATO pro sledování a sběr zpravodajských informací.

9.3.24

Ukrajina:

Rusové zasadili drtivou ránu proti Ukrajincům v Oděse, když přes noc zničili největší středisko elektronického sledování a shromažďování zpravodajských informací ukrajinské armády „Oviopol 2“, které bylo obsazeno důstojníky NATO.

Společně s centrem zničili také VERA-NG. Jedná se o pokročilý, nejmodernější pasivní sledovací systém určený k detekci, lokalizaci, identifikaci a sledování vzdušných, pozemních a námořních cílů v 360°.

Středisko pro shromažďování zpravodajských informací bylo zcela předáno personálu NATO. Odtud důstojníci NATO podle Rusů řídili útoky proti lodím ruské Černomořské flotily, které byly následně připisovány ukrajinským úspěchům.  Výsledkem bylo potopení několika ruských válečných lodí.

Stále nejsou potvrzené informace o osudu důstojníků NATO, ale zprávy pro ně nejsou vůbec povzbudivé.

Umístění zpravodajského centra mělo být tajné, ale v této válce nic nezůstane utajeno, alespoň ne na dlouho.

Zdroj: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/syntriptiko-rosiko-pli...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Prezident Macron prohlásil, že pokud Rusko obsadí Oděsu nebo Kyjev, vyšle Francie na Ukrajinu své bojové jednotky.

9.3.24

Ukrajina:

26. února se konal summit členských států na podporu Ukrajiny v Paříži. Na tomto summitu většina států odmítla Macronův návrh na možné vojenské zapojení do ukrajinského konfliktu. 8. března ministr ozbrojených sil Francie, Sébastien Lecornu, potvrdil v televizním vysílání, že se neuvažuje o zaslání bojových jednotek na Ukrajinu, ale nevyloučil přítomnost francouzských vojáků jako cvičitelů nebo jako pomoc s odminováváním polí.

Řecké noviny Pronews však informovaly, že se ve čtvrtek 7. března náměstek ministra obrany Kefalogiannis zúčastnil spolu s ministrem zahraničních věcí Gerapetritisem telekonference ministrů zahraničních věcí a obrany EU, který byl organizován z iniciativy příslušných francouzských ministrů. Na telekonferenci se diskutovalo „o bezpečnostních výzvách a posílení obranného boje proti ruské hrozbě“. Telekonference se konala ve stínu prohlášení Macrona, který určil pro Rusko dvě červené čáry - Kyjev a Oděsu. Prezident Macron prohlásil, že pokud Rusko obsadí Oděsu nebo Kyjev, vyšle Francie na Ukrajinu své bojové jednotky.
Řecko deklarovalo svou připravenost pomoci Ukrajině a Francii.
Telekonference byla zřejmě reakcí na televizní vystoupení Medvěděva, který 7. března zveřejnil hranici, na které se Rusové ve svém útoku zastaví:

Situace je výbušná.

Moldavsko stupňuje tlak na autonomní Podněstří, kde žijí převážně Rusové a na jehož území jsou regulérně ruští vojáci. Moldavsko však považuje toto uzemí za svou součást. Podněstří proto požádalo Rusko o pomoc. Hned poté podepsalo Moldavsko obrannou smlouvu s Francií.

Zdroj: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/pole...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Infovojna: Fiala je chudák

8.3.24

Slovensko:

Zdroj: https://cz24.news/infovojna-fiala-je-chudak-video-sk-4-min/

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Kronen-Zeitung - Blíží se konec konce spalovacích motorů

8.3.24

Evropská unie:

Elektromobily už nejsou pro Brusel bezemisní

Evropská unie údajně zvažuje zastavení zákazu spalovacích motorů, který je stanoven od roku 2035. Rakouský deník Kronen-Zeitung překvapivě tvrdí, že po "velmi pozoruhodném hlasování v Bruselu v pondělí večer se konec pro spalovací motory blíží ke svému konci."

Jedním z důvodů má být právě i to, že navzdory dosavadní klasifikaci už nebudou elektomobily pokládány za emisně neutrální. Mnoho otázek ale zůstává nezodpovězeno.

Zdroj: https://echo24.cz/a/HvMvw/ekonomika-zpravy-konec-konce-spalo...

Klasifikace: kuriozity,politika,technika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Vláda si s náma vytřela p*del, říkal zemědělec na protestu

7.3.24

Česká republika:

Pokud se nic nezmění, za dva roky zemědělství nebude, tvrdí jeden z protestujících zemědělců, podle něhož se během posledních dvou měsíců propadly ceny veškerých komodit tak, že zemědělci na jejich prodeji prodělávají až 25 procent.

„Pokud se v tomhle baráku někdo nezamyslí a nezačne poslouchat zemědělce, tak na to doplatí celý národ. S pěticí požadavků si podle něj vláda „vytřela p*del“,“ uvedl muž, podle něhož jsou v tuzemsku vyrobené potraviny základem státu.

Reakce Fialy: Pod tlakem nejednám, kdo to se mnou zkusí, nedopadne dobře!

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/vlada-si-s-nama-vytrela-...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Chile vyloučilo izraelské firmy z největšího leteckého veletrhu v Latinské Americe

7.3.24

Neurčeno:

V prohlášení chilského ministerstva obrany se uvádí: "V souladu s rozhodnutím Chilské vlády nebude Mezinárodní výstava letectví a kosmonautiky v roce 2024, která je naplánována na 9. až 14. dubna, hostit žádné izraelské společnosti."

Ministerstvo ve svém tiskovém prohlášení důvody tohoto rozhodnutí neuvedlo, ale vláda levicového prezidenta Gabriela Borice kritizovala to, co označila za"nepřiměřenou reakci Izraele" na útok ze 7. října.

Chile, které má největší počet Palestinců mimo arabský svět, koncem října odvolalo svého velvyslance v Izraeli na protest proti"nepřijatelnému porušování mezinárodního humanitárního práva" ze strany Izraele v Gaze.

V lednu se Mexiko a Chile připojily k výzvám, aby Mezinárodní trestní soud vyšetřil možné válečné zločiny spáchané Izraelem ve válce v Gaze.

Zdroj: https://french.almanartv.com.lb/2890307

Klasifikace: politika,technika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Česká iniciativa uspěla, sehnala téměř všechny finance na munici pro Ukrajinu

7.3.24

Česká republika:

Spojenci Kyjeva zajistili téměř všechny finanční prostředky potřebné pro českou iniciativu, jejímž cílem je nákup stovek tisíc kusů dělostřelecké munice pro Ukrajinu ze zemí mimo Evropskou unii. Napsala to agentura Bloomberg s odvoláním na své nejmenované zdroje. O pozitivním vývoji hovořil ve středu také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

„Došlo k pozitivnímu pokroku ohledně české iniciativy,“ řekl také ve středu prezident Zelenskyj na tiskové konferenci s řeckým premiérem Kyriakosem Mitsotakisem v jihoukrajinské Oděse.

Český prezident Petr Pavel minulý týden uvedl, že zájem zapojit se do českého plánu na nákup dělostřelecké munice pro Ukrajinu v zemích mimo EU projevilo 15 států. Podle dostupných informací jsou mezi nimi například Kanada, Francie, Německo, Dánsko, Lotyšsko, Litva, Nizozemsko, které celkem poskytne 250 milionů eur, či Belgie s příspěvkem 200 milionů eur. Další státy účast oznámily, aniž by specifikovaly výši svého příspěvku.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/spojenci-kyjeva-zajis...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Česko mění vztah se Slovenskem kvůli jeho otočce na východ po nástupu Fica

6.3.24

Česká republika:

Změny na Slovensku po nástupu vlády Roberta Fica, který otáčí zahraniční politiku své země východním směrem, přiměly českou vládu přehodnocovat vztahy s bývalým federálním partnerem.

„Nepovažujeme za vhodné, abychom uskutečnili společné zasedání české a slovenské vlády,“ oznámil po jednání vlády premiér Petr Fiala.

„Není možné zastírat, že existují rozdílné názory na některá klíčová zahraničněpolitická témata,“ uvedl předseda vlád

_____
Na obzoru rozpad V4

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vlada-zruseni-spolecneho-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 6

 Victoria Nuland odstoupila poté, co po ní chtěli novináři, aby vysvětlila svůj podíl na věznění a smrti Gonzala Liry

6.3.24

USA:

Victoria Nuland, architektka katastrofální americké politiky vůči Ukrajině od roku 2014, rezignuje v nadcházejících týdnech poté, co Gateway Pundit podal žádost FOIA (žádost o podání informací), aby zjistil, jaká byla její role ve smrti amerického novináře Gonzala Liry na Ukrajině, otevřeného kritika Nulandové, který byl následně zatčen a mučen na Ukrajině.

Nebyl uveden žádný důvod pro toto rozhodnutí, ale přišlo v patách masivních ukrajinských obětí v neúspěšné „krymské ofenzívě“ letos v létě s počtem obětí, který Rusko odhaduje na 444 000 Ukrajinců, a žádosti FOIA, aby se zjistilo, jaká byla role Victorie Nulandové ve smrti amerického novináře Gonzala Liry na Ukrajině, který zemřel 11. ledna v charkovské věznici.

Jako náměstkyně ministra zahraničí pro evropské a euroasijské záležitosti za Obamova režimu se Nulandová podílela na plánování násilného svržení ukrajinské vlády v roce 2014 spolu s Antonym Blinkenem, Jakem Sullivanem a Joe Bidenem.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/03/victoria-nulandova-od...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Systém ignoruje lidi, kteří po covid vakcínách končí v ordinacích

6.3.24

Česká republika:

Hon na čarodějnice a pošlapání diskuse za covidismu nese své následky. Mnoho lidí má po covid „očkování“ zdravotní problémy, které zasahují různé systémy v těle. Nechtění pacienti, o které nemá nikdo zájem, a vlastně se ani tak nějak neví, co s nimi. Rozhovor s lékařkou, u níž v ordinaci končí lidé s poškozením po „vakcínách“ proti covidu, které systém ignoruje. Ministerstvo zdravotnictví se tváří, jako by neexistovali.

„Je to opravdu někdy čiré zoufalství, protože nevím, jak těm lidem pomoci,“ říká v rozhovoru kardioložka Jana Gandalovičová, v jejíž ordinaci končí mnoho lidí, u nichž se po „tečce“ projevily zdravotní následky zasahující různé systémy v těle. Těmto lidem není schopen pomoci žádný specialista, běhají od lékaře k lékaři, včetně psychiatrie, a jelikož jim zdravotní stav znemožňuje pracovat, končí na sociálních dávkách. Lékaři, kteří se snaží pro tyto lidi najít řešení, jsou již z množství pacientů a neveselé prognózy vyčerpaní.

Zdroj: https://www.nespokojeny.cz/cire-zoufalstvi-v-ordinacich-konc...

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Proti korespondenční volbě se musíme vzbouřit!

5.3.24

Česká republika:

Jana Turoňová a Tomáš Doležal míní, že vládou navržené usnadnění voleb pro české občany v zahraničí představuje případ volebního inženýrství.

Návrh vládních poslanců na zavedení korespondenčního hlasování do českého volebního systému znamená útok na demokracii i ústavní principy českého volebního práva. Protiústavnost, deformace spravedlnosti, riziko zneužití, arogance moci. To jsou útoky ze strany naší vlády, proti kterým je žádoucí a legitimní jakákoliv zákonná forma občanského protestu.

Jedná se o největší a nejnebezpečnější průlom do ústavního systému v historii novodobé české státnosti. Jde o nejzávažnější ohrožení svobody, spravedlnosti a politické a volební soutěže. Jedná se o pošlapání nejzákladnějších ústavních principů, na kterých stojí naše volební právo a potažmo i naše politické zřízení ve smyslu legitimity tvorby a ustanovování základních mocenských institucí.

Zdroj: https://casopisargument.cz/?p=55958

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

Káva pro Zvědavce

52

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc říjen přispělo 70 čtenářů částkou 18 297 korun, což je 52 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Švédsko vyznamená Blinkena a další rytíři za jejich roli při vstupu do NATO23.10.24 21:25 Švédsko 0

Na Ukrajině začaly banky blokovat bankovní karty "popíračů"23.10.24 21:23 Ukrajina 0

Ukrajinský státní dluh v roce 2025 překročí 100 % HDP23.10.24 20:22 Ukrajina 0

Prezident Alexander van der Bellen pověřil sestavením vlády poražené strany23.10.24 18:16 Rakousko 0

Dítě nelze vyjmout z výuky o LGBT jen kvůli nesouhlasu rodičů23.10.24 11:12 Česká republika 2

Eurostat koriguje skutečný schodek rozpočtu 23.10.24 07:33 Česká republika 0

Takto chtěli Gruzii zatáhnout do války, tvrdí mocný muž22.10.24 18:41 Gruzie 0

Londýn převede (ukrade) ruské peníze do ukrajinského rozpočtu22.10.24 18:17 Británie 4

Robert Fico: Verejné financie dostala po Matovičovi a Ódorovi súčasná vláda v najhoršom stave z celej EÚ22.10.24 18:08 Slovensko 0

Byli jsme na křižovatce aneb vládní lži a represe nedávné doby22.10.24 14:39 Česká republika 1

Zdeněk Koudelka: Půjdou Fiala a Bartoš před soud za miliardové škody?22.10.24 07:24 Česká republika 0

Na Ukrajině se asi schyluje k boji Severokorejců s Jihokorejci. Soul plánuje poslat Zelenskému své vojáky22.10.24 07:02 Ukrajina 1

V Oděse našli mrtvého Gennadije Bejbutjana, který násilím verboval lidi do armády21.10.24 23:31 Ukrajina 0

100 000 lístků pro 500 000 lidí. „Jasné důkazy, že chtěli koupit 300 000 hlasů.“ Kolem Moldavska to vře21.10.24 19:25 Moldova 2

Masakr křesťanů v Libanonu21.10.24 06:43 Libanon 2

Aspen mafie - prokletí České republiky 20.10.24 08:12 Česká republika 1

USA jsou připraveny pozvat Ukrajinu do NATO, stejně tak Francie a Británie, tvrdí Le Monde20.10.24 05:03 Ukrajina 1

Stížnosti na hlasovací zařízení, které manipuluje s hlasy19.10.24 09:45 USA 0

Vynucený přechod na elektromobilitu vyjde Česko draho, do pěti let může o práci přijít až 70 tisíc lidí19.10.24 06:54 Česká republika 2

Státní dluh je rekordní18.10.24 18:39 Česká republika 5

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,27 Kč
Libra
30,29 Kč
Kanadský dolar
16,94 Kč
Australský dolar
15,53 Kč
Švýcarský frank
27,04 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,29 Kč
Polský zloty
5,81 Kč
100 maď. forintů
6,27 Kč
Ukrajinská hřivna
0,57 Kč
100 rublů
24,43 Kč
1 unce (31,1g) zlata
63 632,67 Kč
1 unce stříbra
787,05 Kč
Bitcoin
1 546 369,35 Kč

Poslední aktualizace: 23.10.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 46 182 445