Ve zkratce

Stránka:

 Jiný názor na inflaci, než ten vládní

18.2.24

Česká republika:

Co tedy je ta inflace, kterou nám pan božský premiér Fiala zařídil? Jednoduše řečeno pomalejší zdražování. Bezesporu je tedy dobré sledovat, o kolik se nám služby a zboží oproti předchozímu období zdražily , popřípadě zlevnily. 

Vládne Babiš

2020 je míra inflace 3,2% a reálný růst průměrné mzdy 4,4% a my , tedy lidé, bohatneme

2021 je míra inflace 3,8% a reálný růst průměrné mzdy 6,1% a my bohatneme rychleji

Začíná vládnout Fiala

2022 je míra inflace 15,1% a reálný růst průměrné mzdy 4% a my chudneme sakra rychle

2023 je míra inflace 10,7% a reálný růst průměrné mzdy 1,5% a my chudneme sice pomaleji,ale i tak dost …a Fialův Vítězný únor 2024 : výstřelem z parníku na Vltavě máme inflaci 2,3% a reálný růst průměrné mzdy 1,5% … takže pro změnu chudneme.

Za první dva roky vlády Pětikoalice jsme reálně ztratili zhruba 30% své kupní síly bráno poměrem příjmů a výdajů každého z nás.

Zdroj: https://pravyprostor.net/pane-premiere-to-jako-vazne/#commen...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Lékaři, kteří zjistili, že se tajně vkládá do vakcín rakovinotvorné enzymy, nalezeni mrtví

17.2.24

USA:

Neon Nettle referoval o epidemii zavražděných lékařů, z nichž většina byla z Floridy v USA – celý ten příběh si přečtěte zde

 Všichni tito vědci šli po společné stopě, všichni objevili, že do vakcín, které se podávají lidem, se přidává enzym nagaláza. Nagaláza je tím, co tělu brání, aby si vytvářelo vitamin D, což je hlavní obrana těla, která přirozeně zabíjí rakovinné buňky.

Nagaláza je rovněž proteinem, který vytváří všechny rakovinné buňky. Tento protein lze rovněž ve velmi vysoké koncentraci nalézt u autistických dětí. A VKLÁDAJÍ ho do našich vakcín!

Ta tělu brání využívat vitamin D nezbytný k boji s rakovinou a k prevenci autismu. Nagaláza zneschopňuje imunitní systém. Známa je rovněž jako příčina cukrovky druhého typu.

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/vsichni-nalezeni-mrtvi-l...

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Zemřel Alexej Navalnyj

16.2.24

Rusko:

Oddělení Federální vězeňské služby pro Jamalsko-něnecký autonomní okruh uvedlo, že ruský opozičník zemřel v trestanecké kolonii. Uvádí se, že “byla provedena všechna potřebná opatření, nepřinesla pozitivní výsledky”.

Podle zdroje RT se mu odtrhla krevní sraženina.

P.S. - tak nás opět čeká řev liberálního Západu, přesně jako po smrti Borise Němcova - to Putin, to Rusko. 

Osobně si myslím, že nad Navalnym zvítězil Sputnik V.

Zdroj: https://pravyprostor.net/zemrel-alexej-navalnyj-politici-rea...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 12

 Blokáda Prahy je akce proruských sil, řekl Fiala

16.2.24

Česká republika:

Zemědělské organizace střední a východní Evropy, včetně Česka, oznámily hromadné protesty na čtvrtek 22. února. Připojí se ke kolegům ze západní Evropy, kteří nesouhlasí s unijní Zelenou dohodou pro Evropu. Ta chce do roku 2050 dosáhnout klimatické neutrality.

Podle Fialy je nutné mezi těmito protesty rozlišovat. „To, co se bude odehrávat ve čtvrtek, je celoevropský protest. A k tomu se přihlásila i Agrární komora. To, co se má odehrávat v pondělí, je spíše akce protivládních, proruských sil, která s tímto má pramálo společného, byť se na tom snaží přiživit,“ shrnul.

Proti blokádě se postavila otevřeně třeba Asociace soukromého zemědělství. „Takové akce nejsou v zájmu sedláků. Myslíme, že to jsou aktivity, které mají za cíl rozkolísat zavedené demokratické struktury,“ řekl předseda asociace Jaroslav Šebek.

Fiala přesvědčil zemědělce, distancovali se od blokády Prahy

Zdroj: https://www.denik.cz/z_domova/blokada-prahy-protest-zemedelc...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Ukrajinci zaútočili na Bělgorodskou oblast pomocí MLRS Vampire

15.2.24

Rusko:

Ministerstvo obrany uvedlo, že 15. února odpoledne ukrajinci zaútočili na Belgorodskou oblast s použitím českých MLRS Vampire.

Připomínáme, že v Bělohradě zahynulo několik lidí v důsledku pádu trosek nepřátelských střel. Přesný počet obětí ukrajinského ostřelování, stejně jako počet zraněných civilistů, se zjišťuje.

Masmédia s odvoláním na zdroje ze záchranných složek informují o šesti mrtvých.

Podle posledních zpráv zemřelo šest lidí včetně roční dívenky Valentiny.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1707992247

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Očkovaní dostávají další tečku

15.2.24

Česká republika:

V prvním veřejně známém procesu soud vyšší instance zamítl přiznat náhradu jistému muži (36), který prokazatelně utrpěl vážné zdravotní poškození následkem očkování experimentální korona vakcínou od firmy Pfizer. Poškozený utrpěl myokardititu – zánět srdečního svalu, což je život ohrožující stav, lékaři ho ale dokázali zachránit. Následně se u něj projevilo ještě pár zdravotních „drobností“. Především potíže s játry, slinivkou a slezinou, které má dodnes.  

Podle soudů se nejedná o nic vážného a muži tedy nenáleží odškodnění podle zákona č. 569. Soud navíc ani neumožnil předvolání soudních znalců, prý je to zbytečné… byla to dobře sehraná soudní fraška.

Očkovaní  byli hlupáci, kteří naletěli globalistickým pohádkám o bezpečných vakcínách! „Antivaxeři a dezoláti“ měli zase pravdu…. 

Zdroj: https://ceskavec.com/2024/02/soud-zamitl-poskozenemu-nahradu...

Klasifikace: zdravi,pravo Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 Humanitární pomoc

15.2.24

Polsko:

Poláci blokující hranici mezi PL a UA se rozčilují, když je kolona kamionů v doprovodu "Boží sestry" z České republiky požádá o průjezd kvůli humanitárnímu nákladu.

Po odkrytí plachty zjistili, že vstupní část návěsu je záměrně vycpaná dekami a za nimi jsou naskládané bedny, pravděpodobně s municí a zbraněmi.

Zdroj: https://t.me/casusbellichat/1223323

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Evropský parlament navrhl vytvoření vlastního jaderného deštníku EU

14.2.24

Evropská unie:

Vytvoření jaderného deštníku v Evropské unii, který by nahradil americký jaderný deštník, by mohlo být předmětem diskuse na evropské úrovni, uvedla v rozhovoru pro Tagesspiegel Katharina Barleyová, místopředsedkyně Evropského parlamentu (EP) a kandidátka vládnoucí Sociálnědemokratické strany Německa (SPD) do evropských voleb.

Pokud USA v budoucnu přestanou být dodavatelem zbraní pro Ukrajinu, bude muset tuto odpovědnost převzít Evropa, uvedla místopředsedkyně EP.

Podle ní je pro vytvoření společné armády EU nutné zavést evropský systém protivzdušné obrany Sky Shield a dohodnout se na nákupu zbraní.

Na konci minulého týdne bývalý americký prezident Donald Trump prohlásil, že nebude bránit Rusku v útoku na země NATO, pokud odmítnou plnit finanční závazky vůči alianci.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1707844466

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Jsi pro mír a proti nacismu? Skončil jsi!

14.2.24

Rumunsko:

Zápasník v řecko-římském stylu Musa Jevlojev, olympijský vítěz z Tokia, se nemůže účastnit mezinárodních soutěží kvůli fotografii na pozadí plakátu "Za mír bez nacismu". Agentuře TASS to řekl šéf Ruské zápasnické federace Michail Mamiašvili.

Mistrovství Evropy se od 12. února koná v Rumunsku. V dubnu 2023 sjednocený světový zápasnický svaz povolil ruským a běloruským sportovcům účast na svých soutěžích v neutrální pozici.

Jevlojevovi je 30 let a je také dvojnásobným mistrem světa a Evropy.

Zdroj: https://t.me/casusbellilive/150591

Klasifikace: kuriozity,politika,sport,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Italské soudy měly jednotný příkaz jak soudit případy poškození genovými injekcemi

14.2.24

Itálie:

Velmi pravděpodobně se to týká soudů po celém světě. To, že se v Itálii podařilo tyto skutečnosti rozkrýt, je spíše náhoda, zřejmě v tom hraje roli i fakt, že se mezitím změnila vláda a ta stávající se nesnaží prohřešky minulé vlády v tomto směru nijak zastírat.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/02/alarmujici-zjisteni-i...

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Totální propad vzdělanosti

14.2.24

USA:

Na 67 školách v Illinois neprošlo ani jedno dítě testem z matematiky, na 30 školách neumělo žádné dítě číst.

Degradace školství je jedním z mnoha způsobů jak ovládnout lidstvo. Nyní je na mnoha školách důležitější ideologie než znalosti, což se odráží zejména na výsledcích škol v USA (a nejen tam).

Společnost Wirepoints právě spustila nová data z vysvědčení Illinois State Board of Education (ISBE) 2023 a výsledky jsou horší, i když dopady covidu jsou další rok za námi.

V roce 2023 bylo v Illinois 67 škol, kde ani jeden student neprošel testem znalostí v matematice, a 32, kde žádný student neprošel testem zdatnosti ve čtení. A co je horší, na těchto školách absolvovalo téměř 70 % studentů. Jak mohli odmaturovat, když neuměli číst a psát?

Více než 12 000 studentů navštěvuje školy s nulovou znalostí v Illinois. Každé z těchto dětí bude mít v životě problémy, protože jim chybí základní dovednosti čtení a matematiky.

Stejně tak bychom se mohli podívat na 408 dalších škol, kde pouze 1 z 10 dětí nebo méně umí číst na úrovni ročníku. Nebo 873 škol, kde matematiku umí jen 1 z 10 dětí nebo méně. To je 12 % a 25 % všech škol v rámci 3.-12. třídy ve státě.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/02/totalni-propad-vzdela...

Klasifikace: politika,polit.korekt Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Senát USA schválil bilionový balík pomoci Ukrajině, na řadě je Sněmovna

13.2.24

USA:

Americký Senát v úterý schválil návrh zákona o pomoci Ukrajině, Izraeli a Tchaj-wanu ve výši 95,3 miliardy dolarů (2,2 bilionu korun). Stalo se tak po rozpravě, která trvala celou noc.

Americký prezident Joe Biden už řadu měsíců naléhá na Kongres, aby urychleně schválil další pomoc Ukrajině a dalším americkým partnerům. Návrh nyní míří do Sněmovny reprezentantů.

Zdroj: https://tv.idnes.cz/zahranicni/senat-usa-schvalit-bilion-bal...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Dítě „na zakázku” pro gaye vyplavilo zlá fakta

13.2.24

Česká republika:

„Sociálně slabé matky se nechávají inseminovat jako samice za peníze“. Dítě odrodí v otřesných podmínkách a to je následně předáno klientům, kteří si jej zaplatili. Senátorka Daniela Kovářová nemůže pro tuto praxi najít jiné slovo, než „novodobé otroctví“. Svět náhradního mateřství Česko aktuálně poutá příběhem politika TOP 09 Martina Hausenblase, který si s partnerem takto „objednal“ dítě z USA a jeho genetickou výbavu si navolili z hlediska rasy, původu i vzdělání.

„Musím upozornit na to, že Praha se stala vlastně střediskem a takovým, jak oni to říkají, teď je to moderní, centrem prodeje dětí do zahraničí ve spolupráci s ukrajinským pracovištěm, jedním jako takzvané asistované reprodukce, a nechci tady jmenovat nikoho. A tyto děti, které odcestovaly z naší republiky, nikdo neví, kde skončily. Nikdo nezná, kdo si je vlastně koupil. Mimochodem, za jedno takové dítě se platilo 60 000 eur. Nikdo vůbec neví, kde tyto děti skončily,“ pronesl v loňském roce ve Sněmovně poslanec SPD a lékař Jan Síla.

Za to čelil v České televizi herečce Anně Geislerové, která se posmívala: „Říkáme adopci pro různopohlavní páry obchod? Že je to obchod s dětmi? To je nesmysl.“

O několik týdnů později vysílala stejná Česká televize v hlavní zpravodajské relaci Události reportáž z Ukrajiny, která je světovým centrem surogátního mateřství, kde se realizuje celá čtvrtina všech světových „objednávek“.

V reportáži vystupoval pan Albert Točilovský, majitel kyjevské reprodukční kliniky, který vykládal, jak jeho obor potáhne celou ukrajinskou ekonomiku, ale vadilo mu, že kvůli válce spousta žen odjela z Ukrajiny, tak musí náhradní matky dovážet z asijských zemí. „Nabízíme jim už 26 nebo 27 tisíc dolarů, ale přesto se s nedostatkem potýkají všechny kliniky,“ stěžoval si.

P.S. - paní hérečka  Geislerova asi nikdy neslyšela o pedofilech a obchodu s dětmi právě pro jejích potřebu!

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Nechavaji-se-...

Klasifikace: kuriozity,krimi,pravo Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Šéfka Evropské centrální banky připouští, že bez přijetí CBDC ztratí centrální bankéři kontrolu nad lidstvem (video)

13.2.24

Evropská unie:

Lagardeová řekla zcela na rovinu, že centrální bankéři riskují ztrátu role kotvy, pokud globální elita nebude reagovat na poptávku po digitálních platbách zavedením CBDC.

Podle Lagardeové musí být hotovost v blízké budoucnosti vyřazena úplně, aby všechny transakce mohly být monitorovány a kontrolovány globální elitou. Tvrdí, že tak se odvrátí krize:

Hlavní plán je následující:

1. Hotovost bude zakázána a nahrazena digitální měnou centrální banky, časem bude zakázána i jiná forma plateb – tedy kartou nebo kryptoměny.

2. CBDC bude uložena v digitální peněžence, ke které budete mít přístup pouze se svým digitálním ID.

3. Stát bude sledovat každou transakci a bude mít plnou kontrolu nad tím, za co utrácíte své peníze.

4. Sledování vaší uhlíkové stopy – zejména díky sledování nákupů a cestování – výrazně omezí vaši svobodu a umožní vám žít pouze  v rámci 15 minutového města.

5. Měna bude programovatelná s datem expirace, takže bude omezeno co, kde a v jakém množství si můžete koupit a šetření bude prakticky nemožné.

6. CBDC bude propojena s vaší ID napojenou na systém sociálních kreditů, včetně povinného mezinárodního očkovacího pasu, takže v případě špatného očkovacího statusu můžete mít CBDC zablokovánu pro jiné než nezbytné nákupy.

7. CBDC bude reagovat i na jakékoli další „závadné“ chování, za které budete trestáni omezením nákupů či blokací platebních tokenů (bodů).

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/02/sefka-evropske-centra...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 8letý chlapec má právo se změnit na dívku, rozhodl soud

12.2.24

USA:

Otec z New Yorku prohrál svůj případ u soudu. Chtěl svému 8letému synovi zabránit v užívání blokátorů puberty, aby si změnil pohlaví.

Mužova bývalá manželka propadla propagandě nejrůznějších kravin a rozhodla se, že by se její syn měl stát dívkou. Muž se s tím snažil bojovat, ale soud nevyhrál a nyní nemá možnost ovlivnit život svého dítěte.

Svět se zbláznil…

Zdroj: https://t.me/MGzpravy/101426

Klasifikace: kuriozity,polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Putinův rozhovor s Carlsonem zhlédla asi miliarda lidí!

12.2.24

Rusko:

"Požádala jsem kolegy, aby to spočítali. To je složité a obtížné, protože musíte vzít v úvahu všechny jazyky, všechny zdroje, ve kterých to bylo publikováno, všechny názory ve všech těchto zdrojích. Ujišťuji vás, že toto číslo je asi 1 miliarda!"

"Nikdy v historii žurnalistiky nebyl takový rozhovor, <...> to <...>
je fakt. Jedná se o nejúspěšnější, nejvýznamnější a skutečně historickou mediální událost v historii lidstva. Pokud samozřejmě hovoříme o žurnalistice,“ řekla ředitelka RT Margarita Simonjan.

Zdroj: https://news.ru/russia/simonyan-intervyu-putina-karlsonu-nab...

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Soud potvrdil Tušlovi čtyři měsíce vězení navíc za pronásledování Kubka

12.2.24

Česká republika:

Městský soud v Praze zamítl odvolání v případu Patrika Tušla a potvrdil mu trest ve vězení kvůli obtěžování šéfa České lékařské komory Milana Kubka. Tušl čelil obžalobě z nebezpečného pronásledování, spolu s Tomášem Čermákem a Zdeňkem Masárem je viněn také z výtržnictví kvůli obtěžování evolučního biologa Jaroslava Flegra.

Příznivci dezinformátora nedorazili

Ač se očekávalo, že k jednání dorazí řada jeho příznivců a byla posílena i justiční stráž, dorazila jen média. K jednání pak přišel také advokát Tomáše Čermáka, Norbert Naxera, kterého Tušl pověřil jako svého důvěrníka.

______
Flegr a Kubka nejsou dezinformatori? Mrazáky plné mrtvol, noste roušku i když bylo jasně provázané že škodí, očkujte se mRNA vakcinami, které vám jediné zaručí imunitu (lež = dezinfo) - to jsou jejich slova ve veřejných médiích, hlavně ČT!

A když jsme u toho pronásledováni - novinářka ze Seznamu v tom případě také musí být souzena za obtěžování paní Bornové.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/patrik-tusl-soud-odvolani-cerma...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 2

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 1

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,49 Kč
Euro
25,13 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,17 Kč
Australský dolar
15,35 Kč
Švýcarský frank
25,68 Kč
100 japonských jenů
14,86 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,39 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,49 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 928,81 Kč
1 unce stříbra
638,63 Kč
Bitcoin
1 488 981,40 Kč

Poslední aktualizace: 27.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 050 059