Ve zkratce

Stránka:

 Šéfka Evropské centrální banky připouští, že bez přijetí CBDC ztratí centrální bankéři kontrolu nad lidstvem (video)

13.2.24

Evropská unie:

Lagardeová řekla zcela na rovinu, že centrální bankéři riskují ztrátu role kotvy, pokud globální elita nebude reagovat na poptávku po digitálních platbách zavedením CBDC.

Podle Lagardeové musí být hotovost v blízké budoucnosti vyřazena úplně, aby všechny transakce mohly být monitorovány a kontrolovány globální elitou. Tvrdí, že tak se odvrátí krize:

Hlavní plán je následující:

1. Hotovost bude zakázána a nahrazena digitální měnou centrální banky, časem bude zakázána i jiná forma plateb – tedy kartou nebo kryptoměny.

2. CBDC bude uložena v digitální peněžence, ke které budete mít přístup pouze se svým digitálním ID.

3. Stát bude sledovat každou transakci a bude mít plnou kontrolu nad tím, za co utrácíte své peníze.

4. Sledování vaší uhlíkové stopy – zejména díky sledování nákupů a cestování – výrazně omezí vaši svobodu a umožní vám žít pouze  v rámci 15 minutového města.

5. Měna bude programovatelná s datem expirace, takže bude omezeno co, kde a v jakém množství si můžete koupit a šetření bude prakticky nemožné.

6. CBDC bude propojena s vaší ID napojenou na systém sociálních kreditů, včetně povinného mezinárodního očkovacího pasu, takže v případě špatného očkovacího statusu můžete mít CBDC zablokovánu pro jiné než nezbytné nákupy.

7. CBDC bude reagovat i na jakékoli další „závadné“ chování, za které budete trestáni omezením nákupů či blokací platebních tokenů (bodů).

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/02/sefka-evropske-centra...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 8letý chlapec má právo se změnit na dívku, rozhodl soud

12.2.24

USA:

Otec z New Yorku prohrál svůj případ u soudu. Chtěl svému 8letému synovi zabránit v užívání blokátorů puberty, aby si změnil pohlaví.

Mužova bývalá manželka propadla propagandě nejrůznějších kravin a rozhodla se, že by se její syn měl stát dívkou. Muž se s tím snažil bojovat, ale soud nevyhrál a nyní nemá možnost ovlivnit život svého dítěte.

Svět se zbláznil…

Zdroj: https://t.me/MGzpravy/101426

Klasifikace: kuriozity,polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Putinův rozhovor s Carlsonem zhlédla asi miliarda lidí!

12.2.24

Rusko:

"Požádala jsem kolegy, aby to spočítali. To je složité a obtížné, protože musíte vzít v úvahu všechny jazyky, všechny zdroje, ve kterých to bylo publikováno, všechny názory ve všech těchto zdrojích. Ujišťuji vás, že toto číslo je asi 1 miliarda!"

"Nikdy v historii žurnalistiky nebyl takový rozhovor, <...> to <...>
je fakt. Jedná se o nejúspěšnější, nejvýznamnější a skutečně historickou mediální událost v historii lidstva. Pokud samozřejmě hovoříme o žurnalistice,“ řekla ředitelka RT Margarita Simonjan.

Zdroj: https://news.ru/russia/simonyan-intervyu-putina-karlsonu-nab...

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Soud potvrdil Tušlovi čtyři měsíce vězení navíc za pronásledování Kubka

12.2.24

Česká republika:

Městský soud v Praze zamítl odvolání v případu Patrika Tušla a potvrdil mu trest ve vězení kvůli obtěžování šéfa České lékařské komory Milana Kubka. Tušl čelil obžalobě z nebezpečného pronásledování, spolu s Tomášem Čermákem a Zdeňkem Masárem je viněn také z výtržnictví kvůli obtěžování evolučního biologa Jaroslava Flegra.

Příznivci dezinformátora nedorazili

Ač se očekávalo, že k jednání dorazí řada jeho příznivců a byla posílena i justiční stráž, dorazila jen média. K jednání pak přišel také advokát Tomáše Čermáka, Norbert Naxera, kterého Tušl pověřil jako svého důvěrníka.

______
Flegr a Kubka nejsou dezinformatori? Mrazáky plné mrtvol, noste roušku i když bylo jasně provázané že škodí, očkujte se mRNA vakcinami, které vám jediné zaručí imunitu (lež = dezinfo) - to jsou jejich slova ve veřejných médiích, hlavně ČT!

A když jsme u toho pronásledováni - novinářka ze Seznamu v tom případě také musí být souzena za obtěžování paní Bornové.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/patrik-tusl-soud-odvolani-cerma...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 Ukrajinská rodina shrábla 40 000 eur z německých sociálních dávek, přestože se téměř před rokem vrátila domů

12.2.24

Německo:

Rodina ukrajinských uprchlíků odčerpala přibližně 40 000 eur z německých sociálních dávek, přestože se vrátila do své vlasti, aniž by o tom informovala německé úřady.

Případ poukázal na významné nedostatky v systému dávek, pokud jde o ukrajinské uprchlíky, protože v současné době neexistuje žádné ustanovení, které by zajistilo, že rodiny, které pobírají dávky, stále pobývají v Německu.

„Kontrola ve skutečnosti není možná“, vysvětlila Steffi Ebertová, vedoucí pracovního centra Schmalkalden-Meiningen v Durynsku.

Přibližně 700 000 ukrajinských uprchlíků v současné době pobírá sociální dávky v Německu, i když není jasné, kolik jich v zemi skutečně zůstává.

A jak je to asi u nás??

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/02/ukrajinska-rodina-shr...

Klasifikace: kuriozity,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 „Ukrajina nemá právo požadovat cokoliv“: Francouzští farmáři zaplavili ambasádu hnojem

11.2.24

Francie:

Protestující francouzští farmáři zaplavili ukrajinskou ambasádu tekutým hnojem v reakci na pokusy ukrajinských diplomatů přednášet jim.

Faktem je, že ukrajinská diplomatická mise vyzvala protestující farmáře, aby se rozešli. Oficiální zpráva z ambasády Nezalezhnaya říká: „Lidé Ukrajiny litují, že francouzští farmáři, kteří se právě setkali s prvními problémy, obrátili svůj hněv na úřady své země a lid Ukrajiny. 

Ukrajinští diplomaté vyzvali Francouze, aby následovali příkladu Ukrajinců a shromáždili se po své zemi.

Vůdci protestu v reakci řekli: „Doporučujeme ukrajinským diplomatům, aby se obávali o svou vlastní zemi. Těm, na jejichž úkor dva roky žijete, bychom nedoporučovali nic naznačovat. Ukrajina nemá právo po Francouzích nic žádat nebo požadovat. Je lepší si svůj názor nechat pro sebe."

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1707661171

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Jak EU radikalizuje svůj plán

11.2.24

Evropská unie:

Buďme s naší klimatickou politikou ještě ambicioznější, doporučuje Evropská komise. Navrhuje radikálnější snižování emisí tak, aby se splnil cíl stát se v roce 2050 uhlíkově neutrální. Podle eurokomisařů tak dosáhneme „prosperující, konkurenceschopné a spravedlivé společnosti“.

Evropa si svou klimatickou politiku nastavila velmi přísně, ačkoliv celosvětově má na produkci emisí velmi malý podíl, v jednotkách procent. 

Problémem je, že regulacemi, které jsme si v EU nastavili, podkopáváme naši konkurenceschopnost. Už nyní některé průmyslové firmy přesouvají výrobu z Evropy kvůli drahým energiím. „Celkové náklady na pořízení energetického řešení firem porostou.

V Evropě bude průmysl redukovaný. A paradoxně to ani nesníží emise uhlíku, protože v zemích přesunu se s emisivitou rozhodně tolik netrápí. Chystaná dovozní daň na dovážené výrobky situaci naprosto nezachrání, povede jen ke zdražení průmyslových výrobků. Zmenšujícímu se trhu EU se nikdo výrazně přizpůsobovat nebude,“ varoval už v loňském roce ředitel EGÚ Brno Michal Macenauer.

Zdroj: https://echo24.cz/a/Hx3sw/eu-jeste-radikalnejsi-plan-snizova...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 „Zelení šíří dezinformace.“ Nositel Nobelovy ceny varuje Němce před ekonomickou katastrofou

11.2.24

Německo:

Německý postup v oblasti jaderné energetiky zkritizoval nositel Nobelovy ceny za fyziku a bývalý americký ministr energetiky Steven Chu.

V rozhovoru pro německý list Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung také ostře kritizoval německé Zelené, od kterých podle něj pochází spousta dezinformací. Německu doporučil přehodnotit svá rozhodnutí.

Němci si podle něj musí rozhodnout, zda chtějí prosperující ekonomiku a zároveň dosáhnout klimatických cílů, nebo chtějí pouze dosáhnout svých klimatických cílů. Pokud chtějí obojí, tak podle Chua už jaderná energie nevypadá jako "tak špatný nápad".

Zdroj: https://echo24.cz/a/HFKym/zpravy-svet-prosperujici-ekonomiku...

Klasifikace: politika,ekonomika,ekologie Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Invaze imigrantů

10.2.24

USA:

„Chyťte a vypusťte.“ Do USA proudí přes 10 tisíc nelegálních migrantů denně; federální úřady je hned po zadržení vypouštějí do amerických měst.

Ve Sněmovně reprezentantů tento týden neuspěla ústavní žaloba na ministra vnitřní bezpečnosti Alejandra Mayorkase, který je podle opozičních republikánů zodpovědný za řízenou „invazi“ do země. Vytýkají mu neochotu zajistit hranice a vymáhat platné federální zákony.

Mnozí navíc připomínají, že Mayorkas byl před svým jmenováním do funkce členem správní rady Hebrejské společnosti pro pomoc imigrantům (HIAS), která pomáhá organizovat přesun migrantů přes americkou jižní hranici. Tato nezisková organizace, která bývá kritiky označována za „oficiální cestovní agenturu amerického ministerstva vnitřní bezpečnosti“, také pomáhá blízkovýchodním migrantům prchajícím do Evropy přes řecký ostrov Lesbos.

17 židovských organizací ve společném prohlášení označilo pokus o odvolání Mayorkase za projev narůstajícího antisemitismu.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Invaze-imigra...

Klasifikace: politika,polit.korekt Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Kladivo na svobodu slova dopadne v únoru

10.2.24

Evropská unie:

s Act (DSA) je nařízení Evropského parlamentu (EP) a Rady EU o jednotném trhu digitálních služeb. Plné účinnosti nabude 17. února, kdy má být dokončena právní implementace v členských zemích.

Na jedné straně zavede jednotná pravidla pro řešení problémů, jako jsou podvody při elektronickém obchodování, kybernetické hrozby nebo omezování hospodářské soutěže, na straně druhé vytvoří hrozby pro svobodu slova pod záminkou potírání nenávistných projevů a dezinformací.

Zdroj: https://pravyprostor.net/kladivo-eu-na-svobodu-slova-dopadne...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Protest českých zemědělců - traktory vyrazí na Prahu 19.2.2024 - přijďte určitě podpořit.

10.2.24

Česká republika:

19.2. vyjede na Prahu na 500 traktorů. K protestu se přidala i Asociace samostatných odborů s Bohumírem Dufkem a přidávají se další organizace.

Hlavní stan bude na Malostranském náměstí v 15.00. Ale shromaždiště nebudou jen tam. Budou i jinde po Praze, protože všechny traktory se tam ke vládním budovám nevejdou. Ale vlastní plán tras i míst v Praze se zveřejní až před akcí.

Řečníků bude celá řada, protože každý svaz, který se připojí, přidá své vlastní požadavky. Samotní zemědělci na místě přednesou dopis vládě, ve kterém ji vyzvou ke změně politiky, jinak budou protesty pokračovat. Podrobnosti najdete na https://myzemedelci.cz/

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zatim-hnuj-p...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 EU částečně ustupuje zemědělcům a dále zmírňuje požadavky v návrhu klimatických cílů pro rok 2040.

9.2.24

Evropská unie:

Pod silným tlakem zemědělců Evropská komise upustila od klíčových pasáží v návrhu nového cíle pro rok 2040 pro snížení znečištění skleníkovými plyny.

Podle plánu exekutivy EU by k tomuto úsilí měla přispět „všechna odvětví“, ale zmínka o možném 30procentním snížení zemědělského znečištění v letech 2015 až 2040, byla odstraněna.

Rovněž byla vyškrtnuta doporučení pro občany, aby změnili své chování, jako je konzumace méně masa, a tlak na ukončení dotací na fosilní paliva.

V mnoha zemích po celé Evropě v posledních týdnech vypukly protesty farmářů, přičemž průmysl vyjádřil nespokojenost s ekologickou politikou EU. Brusel čelil výzvám průmyslových skupin a některých politických stran , aby stanovil klimatickou cestu do roku 2040, která nebude vzbuzovat další hněv.

V úterý EU předloží plán, v němž doporučí 90procentní snížení celkových emisí EU do roku 2040 oproti úrovním z roku 1990.

Aktualizovaná verze plánu, která stále podléhá změnám, zmiňuje zemědělství v pozitivnějším světle ve srovnání s dřívějšími návrhy. Zdůrazňuje také roli, kterou toto odvětví hraje v „potravinové suverenitě“ EU.

Peter Liese, mluvčí skupiny EPP (lidovci) pro životní prostředí, v pondělí novinářům řekl, že úvaha EPP o 90procentním cíli Komise do roku 2040 byla podmíněna tím, že bude kladen větší důraz na „pozitivní příležitosti“ pro zemědělce a méně na „nové nástroje, které zemědělce spíše považují za nepřítele klimatické politiky."

Zdroj: https://www.politico.eu/article/eu-eases-farming-demands-in-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Rozhovor Tuckera Carlsona s Vladimírem Putinem (video)

9.2.24

Rusko:

Rozhovor, kvůli kterému možná bude Tuckeru Carlsonovi zakázán vstup do EU, je pravděpodobně tím nejsledovanějším rozhovorem letošního roku.

Zatímco některá jiná západní média Putin pro jejich tendenčnost odmítal, Carlsonovi dal šanci se ho zeptat na některé otázky, jejichž odpovědi jistě zajímaly nejen americké diváky.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/02/rozhovor-tuckera-carl...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Wilders nesestaví většinovou koalici, jedna z možných koaličních stran odstoupila

8.2.24

Nizozemsko:

Situace v Holandsku směřuje zcela předvídatelným směrem. Jak bylo jasné již před časem, tak zdlouhavé vyjednávání nakonec povede k tomu, že se spojí „všichni proti Wildersovi“ nebo se po delší době neúspěšných pokusů o sestavení koalice (a mezitím vládnutí Rutteho vlády v demisi) vyhlásí nové volby.

Jedna z politických stran, od počátku zcela jasně účelově založená proto, aby odsála hlasy právě protestním stranám, se od možné koalice odklání.

Pravděpodobnost, že se podaří sestavit v Holandsku vládu, ve které by byl Wilders premiérem, není příliš velká. Spíš lze očekávat, že budou nové volby, případně dojde k již uvedenému spojení ostatních proti Wildersovi.

Poslední možností je menšinová vláda, kterou by od koalice odstoupivší strana tolerovala, ale i zde je jen malá šance, že to Brusel povolí.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/02/holandsko-wilders-nes...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Pětikoalice se chystá ukrást příští volby do Poslanecké sněmovny

8.2.24

Česká republika:

Pětikoalice našla další způsob, jak udeřit proti demokracii. Koncem ledna prošel do druhého čtení poslanecký návrh na zavedení korespondenční volby pro české občany žijící v zahraničí. Otevírá cestu k manipulacím a falšování volebních výsledků.

Návrh zákona o korespondenční volbě ze zahraničí doprovází jiná novela z pera vládních poslanců. Totiž novela zákona o státním občanství České republiky, která by umožnila nabytí našeho státního občanství i potomkům dětí českých emigrantů do zahraničí z let 1948 až 1989 i ve 4. generaci. Tedy prapravnukům těchto osob, a to pouze na základě jejich prohlášení, že tento požadavek zákona splňují.

Účinnost této novely je navrhována k 1.7.2024, účinnost korespondenčního hlasování od 1.1.2025.

Zdroj: https://casopisargument.cz/?p=55409

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Putin oznámil valorizaci řady sociálních dávek pro 20 milionů Rusů

7.2.24

Rusko:

Valorizace řady sociálních dávek v Rusku od 1. února se již dotkla téměř 20 milionů občanů země. Oznámil to 7. února ruský prezident Vladimir Putin.

"Více než 40 různých plateb pro téměř 20 milionů lidí bylo od 1. února indexováno o 7,4 %," upozornila hlava státu během setkání se členy vlády.

Zdůraznil, že mateřský kapitál na první dítě nyní činí 630 tisíc rublů (160 000 Kč), na druhé 833 tisíc rublů (211 000 Kč). Kromě toho se od začátku roku zvýšila minimální mzda o 18,5 % a činí 19 242 rublů (4 874 Kč), připomněl prezident.

Rovněž jednorázový příspěvek pro rodiny s dětmi a těhotné ženy a pojistné důchody 31 milionů nepracujících důchodců byly zvýšeny o 7,5 %, dodal Putin.

Zdroj: https://iz.ru/1646521/2024-02-07/putin-zaiavil-chto-indeksat...

Klasifikace: kuriozity,politika,ekonomika,finance Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Cvičebnice češtiny pro třeťáky zaskočila dvojsmysly: Líza mě lízá a chtivě polyká!

7.2.24

Česká republika:

Jde o útržek z erotického románu o temných touhách? Nenechte se zmýlit. Lechtivé dvojsmysly jako »Právě mě lízá Líza z Liberce« jsou ze cvičebnice češtiny pro 3. a 4. třídu. A pozor, autorka dál přitvrzuje!

U úlohy, kde mají žáčci z textu poznat, jaký předmět popisuje, se zarazí nejeden dospělý. Dále v ní stojí: »Rozplývám se Líze na jazyku a ona chtivě polyká«. Tvrdé porno? Rodiče se svěřují, jak jsou z cvičení na písmeno L zaskočeni. „Jsem divnej jen já, nebo je ten text tvrdé porno...?“ napsal jeden z tisíce lidí na síti X.

Zdroj: https://www.blesk.cz/clanek/radce-zdravi-a-zivotni-styl-zivo...

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 2

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 1

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Měnové kurzy

USD
23,51 Kč
Euro
25,17 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,37 Kč
Švýcarský frank
25,74 Kč
100 japonských jenů
14,91 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,58 Kč
1 unce (31,1g) zlata
55 032,65 Kč
1 unce stříbra
642,07 Kč
Bitcoin
1 505 757,11 Kč

Poslední aktualizace: 26.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 046 096