Ve zkratce

Stránka:

 Poslanci dostali zprávu o zásahu na fakultě. Je téměř celá začerněná

6.2.24

Česká republika:

Zpráva má 50 stránek a z velké části jsou text i fotografie začerněné. Z padesáti stran je možné si něco přečíst pouze na 17 stránkách. Dokument má název – Mimořádná událost 21. prosince 2023 - střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Je na něm uvedené datum 8. ledna 2024.

V části dokumentu, která se věnuje vyhodnocení akce, je například uvedeno, že policie neměla informace o tom, k čemu se pachatel na fakultě chystá.

Minulý týden o policejní zprávu usilovala poslankyně Jana Mračková Vildumetzová (ANO), která ji chtěla například pod podmínkou mlčenlivosti. S anonymizovanou policejní zprávou spokojená není.

„Připadá mi to neskutečné, že členové bezpečnostního výboru třeba v režimu utajení a po podepsání mlčenlivosti nemohou být s takovou zprávou seznámeni. Budí to různé pochybnosti, protože bychom chtěli vědět, na co se kontrola zaměřila, co kontrovala. To nevíme,“ stěžuje si Vildumetzová. Budeme žádat vznik vyšetřovací komise.

P.S. - ale ale, copak nám to Vítek tají

________
To je ten jeho dialog bez cenzury. Poznámka editora

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-poslanci-...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Zemědělská krize: von der Leyenová viní Rusko a globální oteplování

6.2.24

Evropská unie:

Předsedkyně Evropské komise ve svém projevu v Evropském parlamentu ve Štrasburku obvinila z problémů, s nimiž se potýkají zemědělci v EU, změnu klimatu a Rusko.

"Zemědělci jsou první, kdo pociťuje dopady změny klimatu: sucha a záplavy ničí úrodu a ohrožují jejich hospodářská zvířata," uvedl předseda Komise. "Zemědělci pociťují dopady ruské války: inflace, vyšší náklady na energie, vyšší náklady na hnojiva," pokračovala.

Mezi zemědělské produkty, které evropským zemědělcům ztěžují život, patří ukrajinské obiloviny a kuřata, jejichž bezcelní dovoz na jaře 2022 EU povolila s cílem "rychle podpořit ukrajinskou vládu a obyvatelstvo" a "zmírnit negativní hospodářský dopad ruské operace proti Ukrajině".

Dne 31. ledna Komise navrhla prodloužit toto osvobození od cla do června 2025 s možností uplatnit určitá "nápravná opatření" na vnitrostátní úrovni. Prodloužení těchto obchodních výhod, které se týkají ukrajinských zemědělských produktů, bude předloženo Parlamentu a Radě EU.

Zdroj: https://francais.rt.com/russie/109307-crise-agriculteurs-com...

Klasifikace: politika,polit.korekt,ekonomika,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Krevní sraženiny jsou příčinou smrti č. 1

6.2.24

USA:

Nová zpráva Národní aliance krevních sraženin (NBCA) uvádí, že počet úmrtí způsobených krevními sraženinami raketově vzrostl po zavedení vakcín mRNA Covid.

Nárůst počtu úmrtí znamená, že krevní sraženiny nyní ve Spojených státech způsobují 300 000 úmrtí ročně.

Podle NBCA umírá více Američanů na krevní sraženiny než na autonehody, rakovinu prsu a AIDS dohromady.

Většina studií však ukazuje, že u mnoha lidí se po podání mRNA vakcín proti COVID-19 vyvinou smrtelné krevní sraženiny.

Studie zjistila přímou souvislost mezi injekcemi a případy syndromu imunodeficience získané vakcínou (VAIDS), různými druhy rakoviny, srdečního selhání a onemocnění mozku.

Výzkumníci poznamenali, že lidé, kteří dostanou více injekcí Covid, tedy dvojitou dávku mRNA vakcíny Pfizer-BioNTech následovanou „boosterem“, mohou trpět nejrůznějšími zdravotními účinky, které potenciálně mohou vést k náhlé a předčasné smrti.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/02/krevni-srazeniny-jsou...

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Oslavná píseň na prezidenta. Oahááá. Auuu. Za co, súdruzi, za co?

5.2.24

Česká republika:

„Ukažme jim směr, naučme je řád, pravda vyhraje, za pravdou budem stát,“ zpívá Anna Benz, zřejmě o zmíněných dětech a příštích generacích. „Každý je tu sám za sebe, ale velké věci tvoří tým, až vás potkám na motorce, tak vás takhle pozdravím,“ vzkazuje pak Petru Pavlovi v polovině písně.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Spunty-do-usi-...

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Pohled učitelky

5.2.24

Česká republika:

Piráti usoudili, že vše ve školství je špatně a my učitelé učíme prý jak za Marie Terezie. Která mimochodem svou povinnou školní docházkou nastartovala průmyslový rozvoj Čech, dnes bezpečně zlikvidovaný!

Tak předně: ve školách se neučí nic nazpaměť, navzdory tvrzením odborníků ve věku 20+, protože to je "týrání dětí", výsledky podle toho vypadají. Každý má názor, nepodložený vědomostmi, čím blbější, tím lépe. Občas se zřejmě museli naučit vzoreček a dodnes z toho mají trauma

Za druhé: Marie Terezie potřebovala vzdělané poddané – do začínajícího průmyslu, úředníky, vojáky. Dnes je důležitý postoj, nikoli vzdělání, vzdělání naopak škodí. Jinak by lidem totiž mohlo dojít, že například celý Green Deal je z fyzikálního i ekonomického hlediska úplná pitomost.

Za třetí: ve školách byla za Marie Terezie kázeň jako řemen. O tom dnes nelze vůbec hovořit, každý učitel stojí dnes a denně proti přesile sebevědomých neználků, kteří na rozdíl od něj mohou cokoli. Ptám se tedy Pirátů: co je ve školách jak za Marie Terezie? Lavice? Tak šlapejte PIRÁTI... ŠLAPEJTE ... snad vás Soros platí dobře! U vchodu do Stellenbohmovy univerzity v Jihoafrické republice visí cedule, na které je tento text:

"Ke zničení jakéhokoli státu na světě není třeba atomových bomb ani raket dlouhého doletu. Stačí snížit kvalitu vzdělávání a nechat studenty podvádět při zkouškách. Pacienti umírají rukama takových lékařů. Budovy se hroutí rukama takových inženýrů a architektů. Peníze se ztrácejí vinou takových ekonomů. Spravedlnost mizí v rukou takových právníků a soudců. Úpadek vzdělání je úpadkem národa!"

To platí při této vládě v ČR na 1 000 %!

Zdroj: Přišlo mailem

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Za F35 budeme muset začít platit už letos 15 miliard

5.2.24

Česká republika:

Nebudeme mít mnoho let nic a budeme jen platit miliardy. Letadla se prý začnou vyrábět 2029 a první z nich možná bude dodáno 2031. Gripeny by vyšly mnohem levněji. Jen za letošek zaplatí ČR 15 miliard, američané na dluh neprodávají. Kolik, že se nedostává důchodcům?

A pak možná dostaneme v té době už zastaralý šrot. F35 nesplňuje letecké standardy v 65 bodech.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-americane-na-dluh-nedav...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 2

 Seznamka neočkovných

5.2.24

Neurčeno:

„Navažte spojení s podobně smýšlejícími, zdraví uvědomělými lidmi bez mRNA. Unjected je první a největší platforma pro neočkované proti COVID-19 na světě od svého vzniku v roce 2021 se členy ve více než 90 různých zemích.

Věříme, že je třeba zůstat ostražití vůči dlouhodobé expozici spike proteinu. Vzhledem k tomu, že dlouhodobé zdravotní následky po kontaktu s našimi očkovanými protějšky jsou neznámé, věděli jsme, že je naší povinností vytvořit bezpečné místo, kde by se neočkovaní mohli navzájem najít.

Brzy jsme si uvědomili, že to není jen o potřebě romantické společnosti, ale že je třeba vytvořit platformu, která spojí celou komunitu volnomyšlenkářů, kteří se nenechají ztotožnit s agendou. Unjected se nyní stal shromaždištěm neočkovaných lidí z celého světa, aby se sjednotili.“

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/02/nejvetsi-seznamka-pro...

Klasifikace: kuriozity,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Skupina migrantů na Sicílii znásilnila na veřejné toaletě 13letou dívku, její kamarád musel přihlížet

5.2.24

Itálie:

Otřesný případ znásilnění nezletilé dívky řeší policie na Sicílii. Sedm mladých Egypťanů je podezřelých, že minulý týden v Catanii napadli 13letou dívenku, když se procházela se 17letým přítelem v parku. Pachatelé zavlekli pár na veřejnou toaletu, kde dívku před očima kamaráda znásilnili.

______
Mám drobný dotaz na administrativu Novinek. Proč za článkem chybí diskuze?

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-skupina-migrantu-na...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 ECB Christine Lagarde: „Teplejší klima mění náš peněžní systém.“

4.2.24

Evropská unie:

Upozornění: nejde o satirické video upravené UI. Ředitelka Evropské banky: "Budeme také pracovat na snižování uhlíkové stopy ve všem, co děláme, od bankovek až po způsob, jakým dohlížíme na banky."

https://rumble.com/v4axhli-ecb-christina-lagarde-teplej-klima-mn-n-penn-systm..html

Zdroj: https://bezpressu.news/videa/ecb-christine-lagarde-teplejsi-...

Klasifikace: politika,ekologie,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Stanjura podpoří výpovědi bez udání důvodu

4.2.24

Česká republika:

Nepružný pracovní trh je podle ministra financí Zbyňka Stanjury (ODS) jednou z největších brzd české ekonomiky.

Proto on i jeho ministerstvo doporučí vládě, aby přijala návrh Národní ekonomické rady vlády (NERV) a zavedla do zákoníku práce výpovědní lhůtu bez udání důvodu. V současnosti musejí zaměstnavatelé výpověď odůvodnit.

P,S.- další z podrazů vlády na občanyí ČR a odebrání práv. Že by příprava volných míst pro Ukrajince, nebo odstraňování politicky nespolehlivých? Silně připomíná dobu nedávno minulou.

Tento návrh by se především měl vztahovat na celou naší vládu. Vyrazit je bez udání důvodu. Na hrubý pytel hrubá záplata.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-stanjura-podpori-vyp...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Příprava na válku bez podpory USA: "Force de frappe" v Evropě

4.2.24

Evropská unie:

Tváří v tvář možnému Trumpovu návratu do Bílého domu evropští politici stále hlasitěji vyzývají k přípravě na válku bez podpory USA a k vytvoření vlastního jaderného deštníku.

V případě vystoupení USA, v rámci EU mohla hrát větší roli pouze Francie, která disponuje přibližně 300 jadernými hlavicemi. To vše vedlo k ožehavé otázce evropské jaderné obrany. NATO v současné době do značné míry spoléhá na americké jaderné hlavice, které jsou umístěny na šesti vojenských leteckých základnách v Belgii, Německu, Itálii, Nizozemsku a Turecku.

Mimochodem Francie i Německo podepíší bezpečností dohodu s Ukrajinou a Česká republika navrhuje, aby EU nakupovala munici pro Ukrajinu v zahraničí.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1706880545

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Rok 2023 byl pro vojenskoprůmyslový komplex USA více než pohádkový

2.2.24

USA:

Podle informačního listu amerického ministerstva zahraničí vzrostl americký zámořský prodej zbraní za rok 2023 o 16 procent na rekordních 238 miliard dolarů.

Z uvedených zdrojů vyplývá,že v uvedeném roce systém amerického zahraničního vojenského prodeje přímo vyjednal tržby ve výši 80,9 miliardy dolarů, což je o 55,9 procenta více než ve fiskálním roce 2022. Zbývajících 157,5 miliardy tvořily přímé komerční tržby, což představuje 2,5procentní nárůst ve srovnání s údajem za rok 2022. Nejvýraznější prodeje zahrnovaly vysoce pohyblivé dělostřelecké raketové systémy (HIMARS) v hodnotě 12 miliard USD do Polska, vrtulníky CH-47F Chinook v hodnotě 8,5 miliardy USD do Německa a National Advanced Surface to Air Missile Systems (NASAMS) na Ukrajinu.

V současné době se slovo mír stalo u představitelů a vyznavačů americké militantní politiky výrazem nežádoucím, urážlivým a sprostým, což přispívá k vytváření podmínek pro další eskalaci amerického válečného napětí. Z amerického pohledu zájmů se jedná o pokračování rusko-ukrajinského konfliktu, prosazování „Indo – pacifické „ strategie k zadržení Číny, rozdmýchávání plamenů na Korejském poloostrově, v Tchajwanském průlivu a Jihočínském moři. Pro astronomicky zadlužený americký stát, cítící se stále jako světový vojenský hegemon, jsou takto zatím vytvořeny podmínky pro pokračující setrvání v pozici největšího obchodníka se zbraněmi na Zemi. Ve znamení pokračování a vytváření dalších válek a konfliktů. Ve znamení zabíjení dalších nevinných občanů, civilních obětí , ve kterém mají USA „bohaté zkušenosti“ již více než dvě století.

Zdroj: https://www.pokec24.cz/blog/rok-2023-byl-pro-vojenskoprumysl...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Sberbank staví na předměstí Moskvy 15minutové město

2.2.24

Rusko:

15minutová města jsou taková, která pěšky nebo na kole přejdete za 15 minut. Má v nich být úplně vše, co potřebujete ke svému životu, takže třeba dlouhé měsíce nemusíte z tohoto 15minutového koncentráku odejít.

Koncept se má využívat zejména pro lockdowny – a to jak pandemické, tak klimatické.

Tato města se navíc zpravidla hlásí i k programu „smart city“ (chytré město), což zajistí, že každý bude pod plným dohledem 24 hodin denně.

I  Rusko nyní následuje i tento světový trend. Herman Gref, šéf Sberbank vám již sám představí zbrusu nové SberCity, které se nachází na klidném moskevském předměstí.

Jednoho dne by mělo být domovem více než 65 000 šťastných obyvatel, kteří budou mít vše v dosahu – přesně tak jak je to v 15minutovém městě předem naplánováno.

Město nazvané „Dobrograd“ vám Herman Gref představí ve 30minutovém videu. Kliknětě si na odkaz.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/02/sberbank-stavi-na-pre...

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Zemědělci zablokovali Brusel

2.2.24

Belgie:

Belgické hlavní město, které je zároveň sídlem většiny institucí EU, je od včerejška zcela paralyzováno. Belgičtí zemědělci, posíleni traktorovými delegacemi z Francie, Německa a Holandska, obsadili veřejná prostranství před Evropskou komisí, Evropským parlamentem, sídle Rady ministrů, belgickou vládou a ministerstvy – a v neposlední řadě všechny důležité křižovatky a příjezdy do města.

Zemědělcům vadí grýndýl a podle něj napsaná reforma společné zemědělské politiky EU, která je nutí pěstovat méně plodin, chovat méně hospodářských zvířat, přidala jim k tomu spoustu drahých povinností a investic do grýndýlových technologií a hlavně papíry. Podle současné verze společné zemědělské politiky vyplňují zemědělci dvojnásobek formulářů a hlášení než dříve.

K tomu všemu Komise sjednává další a další obchodní dohody, které umožňují zvyšovat množství bezcelních dovozů zemědělských produktů ze třetích zemí.

Rada ministrů je většinou potichu schválí a v EP jsem mezi odpůrci těchto dohody v menšině. Výrobci potravin dovážených z Afriky ani jižní Ameriky nemusí plnit nic z grýndýlovin a většinou ani neplatí daně. Tohle všechno zemědělství v Evropě brutálně ničí. 

P.S. - celej eurosujuz je řízen jednou demoliční četou. 

Na mainstreamu samozřejmě jako vždy - ticho po pěšině.

Zdroj: https://pravyprostor.net/zemedelci-zablokovali-brusel/

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Zlomili Orbama. Ukronacisté dostanou 50 miliard z našich peněz

1.2.24

Evropská unie:

Lídři států Evropské unie na svém čtvrtečním summitu schválili pomoc pro Ukrajinu za padesát miliard eur. S posláním peněz pro napadenou zemi původně nesouhlasilo Maďarsko, které návrh ještě loni vetem blokovalo, předseda Evropské rady Charles Michel ale nyní oznámil jednomyslnou shodu. Peníze Kyjev dostane v následujících čtyřech letech.

______
Orbana přitlačili ke zdi. Vyhrožovali Maďarsku, vydírali Maďarsko. Proti přesile evropských grázlů neměl šanci. Byli to sice jen trpaslíci a eunuši, ale bylo jich moc. A tak bude dál pokračovat bratrovražedný boj, ve kterém Slovan zabíjí Slovana futrovaný našimi penězi.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/mimoradna-evropska-rada-o...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 "Budete otroci ve vlastní zemi"

1.2.24

Česká republika:

To prohlásil Miroslav Štěpán v listopadu 1989 k dělníkům v ČKD v Praze. Tehdy ho dělníci vypískali, protože uvěřili vlastizrádcům, lhářům a nastrčeným loutkám. Jeho slova se však naplnila.

Kde je dnes ČKD a tisíce dalších fabrik co byly záměrně zlikvidovány? Jak skončili ti, co ho vypískali? Jako nezaměstnaní? Jako bezdomovci? Jako živořící důchodci? Ano, jsme otroci ve vlastní zemi, jen si to někteří nechtějí přiznat.

Kde je dnes Československo, co nemělo žádné dluhy? Kde je dnes vyspělý průmysl, zemědělství, zdravotnictví, školství, bydlení, práce a důstojný život pro každého, .....? Máme rozkradenou, zdevastovanou, vytunelovanou a totálně zadluženou kolonii Česko. Dluhy nezaplatí ani 10 dalších generací. Máme milion exekucí ročně, 600 tisíc registrovaných nezaměstnaných, další statisíce neregistrovaných nezaměstnaných, 500 tisíc předčasných důchodců, 100 tisíc patologických hráčů na automatech, 4 miliony lidí žijících v chudobě, máme každý den 5 sebevražd ze zoufalství, neboť lidé už dávno pochopili, že dobře už bylo. Máme tak "kvalitní" život, že jsme první na světě ve spotřebě antidepresiv a prášků na spaní.

(Text vyšel 21.02.2016 na PL) Opakuji 2016!

A jen tak mimochodem, neměl Štěpán náhodou pravdu?

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/profily/KOMUNISTICKA-STRANA-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 6

 Zmrazená ruská aktiva : Evropané učinili první kroky ke konfiskaci

31.1.24

Evropská unie:

Evropská unie dosáhla dohody o první fázi plánu na přidělení příjmů ze zmrazených ruských aktiv na "obnovu Ukrajiny".

Evropská komise již několik měsíců, kdy se pomoc USA Ukrajině vyčerpává, sleduje, zda by se jí podařilo získat finanční prostředky z ruských fondů zmrazených v rámci EU-27 a financovat z nich vlastní podporu Kyjevu. Aktiva ruské centrální banky ve výši téměř 191 miliard eur, která EU zmrazila v rámci sankcí proti Moskvě, spravuje Euroclear Bank (EB), mezinárodní depozitář fondů se sídlem v Belgii. Tato aktiva generují ročně několik miliard eur na úrocích.

_____
Kurvy! Nemám slov.

Zdroj: https://reseauinternational.net/actifs-russes-geles-les-euro...

Klasifikace: krimi,finance Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Kolaps o poločase. Fotbalová legenda v 41 letech prohrála boj o život

31.1.24

Panama:

Historicky nejlepší střelec národního týmu Pamany Luis Tejada zkolaboval během zápasu veteránů. I přes rychlý převoz do nemocnice mu doktoři nedokázali pomoct.

V neděli odpoledne nastoupil do utkání fotbalových veteránů, krátce před poločasem se ale nechal vystřídat kvůli nevolnosti. O přestávce pak útočník, který v reprezentaci odehrál 107 zápasů a nastřílel v nich 43 branek, zkolaboval. Ani přes okamžitý převoz do nemocnice se doktorům nepodařilo jeho život zachránit. Národní hrdina zemřel na infarkt ve věku 41 let.

______
A byl očkovaný covinovou šmaludou? Nepíšou. Zkusme hádat.

Zdroj: https://sportyzive.cz/fotbal/kolaps-o-polocase-fotbalova-leg...

Klasifikace: sport,zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 „Na trestní stíhání.“ Očkování a plodnost v ČR. Hovoří čísla

31.1.24

Česká republika:

Pokles počtu narozených dětí od ledna roku 2022 není plně vysvětlen změnou populační struktury matek. Naopak data a z nich provedené analýzy hovoří ve prospěch hypotézy, že očkování proti covidu má příčinnou souvislost s poklesem plodnosti českých žen. „Očkování těhotných žen mRNA vakcínou proti covidu považuji za jedno z největších selhání moderní medicíny.

Očkování mladých zdravých lidí proti covidu, zejména plodných a těhotných žen, by mělo být okamžitě zastaveno. Tím to ale nesmí skončit. Lidé, kteří jsou za tohle kolosální selhání zodpovědní, by měli čelit trestnímu stíhání,“ říká pro ParlamentníListy.cz matematik Tomáš Fürst.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-Na-trestni-...

Klasifikace: veda,zdravi,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Zahraniční investoři poprvé drželi státní dluhopisy ČR za víc než bilion korun

31.1.24

Česká republika:

Zahraniční investoři drželi na konci roku české státní dluhopisy za 1,05 bilionu korun. V meziročním srovnání to bylo o 350,7 miliardy korun víc. Celkové zadlužení Česka prostřednictvím dluhopisů k 31. prosinci dosáhlo 2,96 bilionu korun.

Tolik zpráva z novinek.:

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-zahranicni-investori-poprve-drzeli-statni-dluhopisy-cr-za-vic-nez-bilion-korun-40459132

Pokud dobře počítám, tak je to 3.000.000 Kč na jednoho obyvatele ČR.

A není to málo, Antone Pavloviči, chtělo by se zeptat s klasikem.

To už nikdy nikdo nezaplatí.

Asi je to připraveno na přechod státu do majetku Black Rocku, State Street, nebo podobné křivonosé firmy. 

I když, dluhy se mažou i válkou...

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-zahranicni-investori...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a janmax

Komentářů: 4

Káva pro Zvědavce

49

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc červenec přispělo 86 čtenářů částkou 17 056 korun, což je 49 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Americký Kongres tleská genocidě v Gaze26.07.24 19:18 USA 0

Zhasnutá budoucnost. Vláda potichu schvaluje zelený teror po česku. Zdraží úplně všechno.26.07.24 19:03 Česká republika 0

Izrael varuje Francii: Připravte se na další útok26.07.24 18:40 Francie 0

Otřes na burze. Padají akcie technologických gigantů. Neúspěch elektroaut dostihl výrobce26.07.24 08:38 Neurčeno 2

Fiala stále více posedlý municí pro Ukrajinu26.07.24 08:30 Česká republika 0

Washington: „Zatkněte válečného zločince“ promítané na fasádě hotelu, kde bydlí Benyamin Netanjahu25.07.24 21:53 USA 0

Zmatek ve Spojených státech vedl k tomu, že se žádný z nejvyšších vůdců dosud nesetkal s izraelským premiérem, který přijel do Washingtonu25.07.24 21:49 USA 0

Trump Zelenskému připomněl vítězství Ruska nad Hitlerem a Napoleonem.25.07.24 20:38 USA 0

V německých městech razantně narostl počet loupežných přepadení25.07.24 17:50 Německo 3

Ukrajině byly odpojeny dodávky elektřiny v reakci na zastavení tranzitu ropy Lukoil25.07.24 17:27 Ukrajina 0

Oni to věděli a přesto...25.07.24 06:21 USA 2

Výměna obyvatel probíhá na plné obrátky 25.07.24 06:10 Německo 0

Databáze majetku. Co se za tím skrývá? 25.07.24 06:01 Evropská unie 0

Digitalizace nefunguje, úředníci hrozí stávkou 25.07.24 04:28 Česká republika 0

Nord Stream: vyšetřování útoku zůstává tajné24.07.24 18:07 Německo 1

„Nechceme zemřít“ - ukrajinští muži hromadně utíkají před mobilizací do Moldavska (VIDEO)24.07.24 17:45 Moldova 0

27 zemí EU bude jednat o „časově neomezené imobilizaci“ ruských aktiv24.07.24 17:40 Evropská unie 1

USA chtějí v Arménii otevřít jižní front proti Rusku24.07.24 12:37 Neurčeno 0

Zfalšovaný průzkum, který šíří i maistream, má za cíl vyvolat dojem, že Harrisová vede24.07.24 09:24 USA 1

Planeta je stále zelenější a zelenější... pouště ustupují24.07.24 09:09 Neurčeno 0

Měnové kurzy

USD
23,35 Kč
Euro
25,35 Kč
Libra
30,06 Kč
Kanadský dolar
16,87 Kč
Australský dolar
15,30 Kč
Švýcarský frank
26,43 Kč
100 japonských jenů
15,19 Kč
Čínský juan
3,22 Kč
Polský zloty
5,93 Kč
100 maď. forintů
6,48 Kč
Ukrajinská hřivna
0,57 Kč
100 rublů
27,12 Kč
1 unce (31,1g) zlata
55 681,38 Kč
1 unce stříbra
649,30 Kč
Bitcoin
1 577 267,93 Kč

Poslední aktualizace: 26.7.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 580 825