Ve zkratce

Stránka:

 Ústavní výbor EP odhlasoval zrušení práva veta a odebrání dalších kompetencí evropským státům

26.10.23

Evropská unie:

Výbor pro ústavní záležitosti Evropského parlamentu (AFCO) dnes odhlasoval Němci a Francouzi připravený dokument, který výslovně navrhuje zrušit členským státům právo veta a předat jejich další kompetence do Bruselu, jako jsou obrana, zahraniční politika, energetika a další.

Očekává se, že další kroky tohoto postupu proběhnou brzy, oznámil na platformě X náměstek polského ministra spravedlnosti Sebastian Kaleta. Současně prohlásil, že tyto smlouvy by znamenaly konec Polska a jako jedinou možnost vidí vyhlásit v Polsku referendum.

Evropský parlament se bude zprávou AFCO zabývat na svém plenárním zasedání ve dnech 20.–23. listopadu.

V Polsku referendum a u nás agent pávek se sám osobně vyslovil pro toto řešení. Komando 5demolice tak úspěšně završi konec České republiky a české ovečky budou bečet blahem.

Zdroj: https://echo24.cz/a/HJ8zD/zpravy-svet-eu-ustavni-vybor-ep-od...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Je třeba šetřit. Pouhých 100 mega na ukrajinské asistenty pedagogů

25.10.23

Česká republika:

Ministerstvo školství dá peníze na ukrajinské asistenty pedagoga 510 veřejným školám. Je to asi 4,67 procenta všech mateřských, základních a středních škol v Česku. Na uhrazení platů a dalších výdajů spojených s prací ukrajinských asistentů vyčlenil úřad od začátku školního roku do konce kalendářního roku zhruba 101 milionů Kč. Finančně podpoří 645 plných úvazků ukrajinských asistentů.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-na-ukrajinske-asist...

Klasifikace: kuriozity,politika,ekonomika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Izrael dává lekci celému OSN - diplomaté nedostanou víza

25.10.23

Izrael:

Izrael se rozhodl potrestat OSN za výrok, že "Palestinci trpěli pod dusivou okupací". Za trest zamítne všem představitelům OSN víza. Izrael jde ještě dále a vyzývá šéfa OSN k rezignaci.

Při bombardování Gazy již zahynuly tisíce Palestinců, mezi nimi mnoho dětí. Statisíce lidí byly vyhnány ze svých domovů.

Otázka je jestli si Izrael omotá celé OSN kolem prstu a všichni budou tento stát poslouchat a nebo to dopadne jinak?

Recep Erdogan asi ne, když obvinil Radu bezpečnosti z toho, že nečinně přihlíží kolektivnímu trestání obyvatel Gazy a že umožnila ochromení činnosti agentury OSN pomáhající palestinským uprchlíkům.

 

Zdroj: https://www.forum24.cz/je-cas-dat-vam-lekci-vzkazal-izrael-o...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 Nikdo vás tu nedrží, vzkázala EU Orbánovi

25.10.23

Maďarsko:

„Nikdo nezavazuje Maďarsko, aby bylo v Evropské unii,“ reagoval vysoký představitel EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Josep Borrell na slova Viktora Orbána, který přirovnal členství Maďarska v EU k sovětské okupaci. „Museli jsme tančit podle melodie, kterou pískala Moskva, Brusel píská také,“ řekl Orbán ve svém pondělním projevu.

Orbán během pondělního projevu k výročí povstání Maďarska proti sovětské nadvládě v roce 1956 přirovnal členství Maďarska v Evropské unii k sovětské okupaci své země. 

„Dnes se objevují věci, které nám připomínají sovětské časy. Ano, stává se, že se historie opakuje,“ řekl premiér Maďarska. „Naštěstí to, co bylo kdysi tragédií, je dnes přinejlepším komedie. Naštěstí Brusel není Moskva. Moskva byla tragédie. Brusel je jen špatná současná parodie,“ poznamenal.

„Museli jsme tančit na melodii, kterou pískala Moskva, Brusel píská také, ale tančíme, jak chceme, a když nechceme, tak netancujeme,“ dodal Orbán. Projev odráží Orbánova slova z loňského roku, kdy naznačil, že EU dopadne jako Sovětský svaz. 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/eu-borrell-madarsko-s...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Soud zrušil osvobozující verdikt nad učitelkou Martinu Bednářovou

25.10.23

Česká republika:

Soud zrušil osvobozující rozsudek nad učitelkou Martinu Bednářovou, která při výuce zpochybňovala ruské válečné zločiny na Ukrajině.

Věc vrátil k dalšímu projednání a zkoumání, zda češtinářka nenaplnila skutkovou podstatu trestného činu popírání genocidia.

Bednářová při odchodu z jednací síně odmítla žádost o reakci - novinářům řekla, že by to bylo „házení perel sviním“.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/ucitelka-zpochybnovani-valecne-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 5

 Ruskému velvyslanci v Arménii předána protestní nóta kvůli pořadu ruské televize o Nikolu Pašinjanovi

24.10.23

Neurčeno:

Ruský velvyslanec v Arménii Sergej Kopyrkin byl předvolán na ministerstvo zahraničních věcí Arménie v souvislosti s pořadem „Loutky dědice Tuttiho. Nikol Pašinjan: předzvěst problémů“, který byl vysílán na Prvním programu.

"V programu byla sdělena urážlivá a zcela nepřijatelná prohlášení proti vysokým představitelům Arménie.

Během setkání byla velvyslanci dána odpovídající protestní nóta," uvedlo ministerstvo zahraničí v prohlášení.

Připomeňme, že v průběhu programu zazněla nepříjemná prohlášení na adresu arménského premiéra Nikolu Pašinjana. Programu se zúčastnil i šéf opozičního bloku Matka Arménie Andranik Tevanyan.

Zdroj: https://ru.armeniasputnik.am/20231024/poslu-rf-vruchili-notu...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Izrael je „divokou kartou“ na cestě k světové válce

24.10.23

USA:

Tucker Carlson hovořil s plukovníkem Douglasem Macgregorem (v záloze), který popsal znepokojivý scénář, podle něhož by Spojené státy mohly být rychle vtaženy do přímého konfliktu s Íránem, Ruskem a Čínou kvůli očekávané reakci Izraele na útok Hamásu ze 7. října.

Carlson nejprve vyzdvihuje Lindseyho Grahama, který přislíbil; „…pokud Hizballáh, který je zástupcem Íránu, zahájí masivní útok na Izrael, považuji to za hrozbu pro… stát Izrael, existenční povahy. Předložím [v] Senátu Spojených států rezoluci, která umožní vojenskou akci Spojených států ve spolupráci s Izraelem s cílem vyřadit Írán z ropného byznysu…“.

Pokud bychom, jak navrhuje senátor Graham, začali bombardovat kritickou infrastrukturu v Íránu, Macgregor varuje, že „destrukce by byla plošná“, protože Írán by se zaměřil na „všechny základny, které máme v Iráku a Sýrii – s asi 1000 Američany – by byly cílem… a tentokrát přesně“.

Podle Macgregora je „zvoleným cílem“, pokud budeme pokračovat v této cestě, „Armagedon“ a důsledky (o nichž zřejmě nikdo neuvažuje) pro Spojené státy, Evropu a Blízký východ jsou vážné.

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/macgregor-izrael-je-divo...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Rusko umožnilo Íránu přístup na leteckou základnu Chomejní v syrské Latákíji.

24.10.23

Sýrie:

Poté, co Izrael v noci na dnešek potřetí během týdne zaútočil na letiště v Damašku a Aleppu v Sýrii, jsou obě letiště mimo provoz. Rusko se proto rozhodlo povolit používání své letecké základny Chmeimin v Latákíji namísto letišť v Damašku a Aleppu, a to i pro íránské vojenské nákladní lety.

Právě obvinění Izraele, že Írán do Sýrie převáží zbraně, které budou (později) použity k útoku na Izrael, nějakým způsobem ospravedlnilo izraelský útok na letiště v Damašku a Aleppu. Co bude Izrael dělat nyní? Odváží se pokusit zaútočit na ruskou leteckou základnu?

Nyní se zdá, že Spojené státy využijí Izrael k útoku na ruskou leteckou základnu. Možná je to ten pravý důvod, proč USA nasadily dvě úderné skupiny letadlových lodí ve východním Středomoří u pobřeží Sýrie.Rusko bylo vždy jejich cílem a ruská základna v syrské Latákii je přímo na okraji Středozemního moře, vystavena plné palebné síle USA.

Ruský prezident Vladimir Putin minulý týden připomněl, že letouny MiG-31, které hlídkují v neutrálním vzdušném prostoru Černého moře, jsou vyzbrojeny hypersonickými raketami Kinžal. Tyto ruské stíhačky vysoko v Černém moři mohou vypálit rakety Kinžal a zasáhnout americké letadlové lodě až ve Středozemním moři.

Zdroj: https://numidia-liberum.blogspot.com/2023/10/la-russie-gifle...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 „Rusko vás bude držet za ocas“

24.10.23

USA:

Spojené státy americké svým charakteristickým svéráznýmrázným způsobem vydaly Rusku další ultimátum. Tentokrát Washington požaduje, aby Moskva anulovala dřívější rozhodnutí o vytvoření vojenského bloku z latinskoamerických zemí poblíž hranic USA. Rusko však Bílému domu opět dalo jasně najevo, že mluvit s ním z pozice síly je naprosto zbytečné a marné.

Oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova měla za úkol odpovědět na americké ultimátum a udělala to prostě skvěle:

“Ruská federace nepřijímá jazyk ultimát. Washington je může předložit těm, kteří to dovolí. Opakovaně jsme Spojeným státům říkali o nepřípustnosti umísťování vojenských bloků blízko hranic Ruska – ale v odpověď se nám jen Američané smáli do tváře. Teď je čas se smát do tváře Ameriky“.

Zdroj: https://www.pokec24.cz/politika/americke-ministerstvo-zahran...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Americké základny v plamenech: Masivní útok raketami a drony na vojenské objekty USA v Sýrii a Iráku

24.10.23

Sýrie:

Okupační základna v ropném a plynovém poli Al-Omar se ocitla pod palbou.

Okupační základna v al-Tanfu se ocitla pod palbou.

Třetí okupační základna se ocitla pod palbou.

Základna Al-Shaddadi se ocitla pod palbou.

Prohlášení Islámského odporu v Iráku bude brzy zveřejněno, informovala místní média.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1698092105

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Senát USA označil Rusko, Čínu a Írán za novou "osu zla"

24.10.23

USA:

Pro Fox News to řekl v rozhovoru předseda republikánů v Senátu USA Mitch McConnell .

"Musíte reagovat na reálné podmínky, které představují hrozbu pro Spojené státy. Íránci jsou hrozbou i pro nás. Je to tedy mimořádná situace, že máme co do činění s osou zla - Čínou, Ruskem a Íránem -, protože jde o přímou hrozbu pro Spojené státy. V mnoha ohledech je dnes svět ohrožen více než kdykoli za mého života," řekl republikánský lídr.

Podle něj dalo rozhodnutí amerického prezidenta Joea Bidena stáhnout vojáky z Afghánistánu "zelenou" Vladimiru Putinovi pro speciální operaci na Ukrajině.

McConnell rovněž uvedl, že válka na Ukrajině a Izrael spolu souvisejí.

"Nelze vyčlenit jednu část a říci, že se budeme zabývat pouze tím. Všechno to spolu souvisí," řekl.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1698069603

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Destrukce státu pokračuje

24.10.23

Česká republika:

Vláda vedená Petrem Fialou pokračuje v likvidaci státu. Jako první v tichosti schválila Green Deal v poměrně drsné podobě a tak, aby se o tom nikde moc nemluvilo. Přestože je evidentní, jak moc má tento hysterický projev ničím nepodmíněných obav z ekologické celoplanetární katastrofy krutý dopad na ekonomiku i úroveň života lidstva.

Po Ukrajině, která přestává svět zajímat, tedy opět až na naše pomýlené liberály, vláda začala jednat o 100 miliardách pomoci pro Izrael. Ten o tuto podporu požádal. Pokud Vám není jasné, proč EU zvýšila částku věnovanou Palestincům a zároveň máme posílat peníze do Izraele, které navíc nemáme, pak vězte, že to pochopit ani nelze.

Židovský stát je dotovaný židovskými organizacemi i bohatými jedinci z celého světa, Palestinci zase částí arabských států. Proč se angažujeme my, navíc v situaci, kdy se blížíme ekonomickému i morálnímu dnu, přičemž na tomto pádu mají hlavní vinu obě poslední vlády, jedna kvůli podlehnutí covidohysterii a druhá díky naprosté neschopnosti a podřízenosti americké a eurounijní exekutivě.

Zdroj: https://www.inadhled.live/uvaha-dne/destrukce-statu-pokracuj...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 100 let kolonialismu, 75 let ilegální okupace

24.10.23

Palestina:

Překlad článku ze syrsko-libanonského deníku, který připomíná historii Palestiny a židovského státu. Ten vznikl na jejím území rozhodnutím OSN v roce 1948.

Historické souvislosti jsou důležité pro pochopení současné situace, protože v minulosti je ukryt začátek palestinsko-izraelského konfliktu. Porozumění historickým souvislostiet nahlodává všechna propagandistická klišé, šířená západními a českými médii.

Propaganda totiž ráda vytrhává z kontextu, hovoří jen o vybraných jednotlivostech a těm dává svůj lživý výklad. Právě těchto manipulací jsme v těchto dnech svědky a zároveň i oběťmi.

P.S. - dlouhý a zajímavý článek 

Zdroj: https://cz24.news/palestina-100-let-kolonialismu-75-let-ileg...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Po 4. dávce utrejchu proti COVIDu se extrémě zvyšuje mortalita - je to vidět na oficiálních datech

22.10.23

Británie:

U všech předchozích dávek mRNA utrejchu se píchání dělalo zdravým lidem a díky této selekci mortalita těsně po očkování statisticky poklesla. Po delší době očkovaní v mortalitě (na všechny nemoci) předchozí skupinu dohnali a předehnali.

U čtvrté dávky vypadá ovšem situace odlišně a mortalita těchto ubohých důvěřivců dosahuje skutečně obludných čísel viz obrázek. Covidisté mají co vysvětlovat.

U nás ÚZIS podobná data tají. Za této sutuace mudr. Mengele Kubek vydal ničím nepodložené vakcinační doporučení.

Zdroj: https://smis-lab.cz/2023/10/04/ctyri-vakciny-staci-drahousku...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 Agenda Světového ekonomického fóra

22.10.23

Neurčeno:

Americký politik, host Fox News, DOKONALE shrnul agendu „Velkého resetu“ Světového ekonomického fóra v pouhé jedné minutě:

„WEF je fanatická politická organizace, která používá strach a manipulaci, jako je hysterie kolem Covidu, jako je hoax o globálním oteplování, aby lidem namluvila, že oni jsou nějakým způsobem spasitelé.

Ale ve skutečnosti vše, co děláte, je, že jim pomáháte dosáhnout jejich cíle, což je ve skutečnosti globální fašistické hnutí veřejného a soukromého sektoru a fúze velké vlády, velkých technologií a velkých peněz.

Cílem je vytvořit technokratickou vládnoucí elitu, kterou budou ideálně oni.“

„Chtějí vytvořit feudalismus 2.0, ve kterém jsme nevolníci a oni jsou páni, kteří nám vládnou… To je to, o co usilují.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2023/10/politik-dokonale-shrn...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Setkání Orbána a Putina vyděsilo Evropu

22.10.23

Evropská unie:

Je naprosto jasné, že hlavní událostí fóra v Číně bylo setkání Putina a Si Ťin-pchinga. A to je přirozené, protože se jedná o setkání lídrů dvou největších zemí světa a jeho výsledky jistě ovlivní situaci v každém regionu naší planety.

Ale kromě tohoto setkání musíme vyzdvihnout ještě jedno. A ať se ti, kteří se bojí Vietnamu, Mongolska a dalších zemí, neurážejí, ale právě jednání mezi Orbánem a Putinem byla druhou nejdůležitější zprávou světových médií, která dění na fóru pokrývala. 

NATO navíc k této záležitosti svolalo zvláštní zasedání. Velvyslanci NATO v Budapešti uspořádali mimořádnou schůzku, na které vyjádřili krajní znepokojení nad vztahy mezi Maďarskem a Ruskem, které podle nich představují hrozbu pro NATO. 

Zdroj: https://www.pokec24.cz/blog/proc-setkani-orbana-a-putina-tak...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Kyjev zastřelil své vojáky, kteří odmítli překročit řeku Dněpr

21.10.23

Ukrajina:

20. října gubernátor ruské Chersonské oblasti Vladimir Saldo na svém kanálu Telegram uvedl, že " blokační jednotka" ukrajinské dněperské skupiny, která je zodpovědná za střelbu na vojáky na vlastní straně, aby zabránila jakémukoli pokusu o ústup, zlikvidovala několik desítek vojáků na pravém břehu Dněpru kontrolovaném Kyjevem.

Ruská armáda shazovala letáky s výzvou, aby se ukrajinští vojáci vzdali.

Kyjev masivně posílá své vojáky na jatka jako potravu pro děla. Za jejich zády se skrývají žoldáci, neonacisté a nacionalisté. Je jich málo, ale kyjevský režim jim dal právo střílet každého, kdo nechce plnit jejich sebevražedné rozkazy," zdůraznil gubernátor.

"Jsem připraven se raději střelit do nohy, než se vrátit na frontu," řekl listu The Times Andrij, mladý ukrajinský seržant, který dezertoval ze své jednotky. Z nemocnice odešel s úlomky střel v levém rameni a odmítl splnit rozkaz vrátit se na frontu.

Zdroj: https://fr.sputniknews.africa/20231020/kiev-a-fusille-ses-so...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Ruské ministerstvo zahraničí si předvolalo zástupce českého velvyslanectví

21.10.23

Rusko:

Ruské ministerstvo zahraničí si tento týden předvolalo zástupce české ambasády v Moskvě Jana Ondřejku, aby protestovalo proti postoji Prahy k nedávnému útoku na ukrajinskou obec Hroza.

Při vzdušném úderu na Hrozu zahynuly podle ukrajinských úřadů desítky lidí a Kyjev viní z útoku ruské invazní síly. Ministr zahraničí Jan Lipavský si kvůli úderu na Hrozu před několika dny předvolal na úřad ruského velvyslance v České republice Alexandra Zmejevského.

Ruské ministerstvo zahraničí označilo obvinění invazních sil z útoku na Hrozu za "výmysl" a českému diplomatovi podle svých slov sdělilo ruský postoj k situaci kolem Ukrajiny.

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyslal terénní tým, aby vyšetřil vzdušný úder na Hrozu. OHCHR také uvedl, že střelu pravděpodobně vypálilo Rusko, ale že je třeba útok vyšetřit.

----------------------

Pravděpodobně = není to jisté.  

Zdroj: https://echo24.cz/a/Hd92v/zprava-svet-rusko-predvolat-ceske-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Oficiální texty Ústav Hamásu a Principů Hizbaláhu žádnou naději na mír nedávají

21.10.23

Palestina:

Doporučuji si přečíst texty v odkazu. Tady není žádný "hodný" Hamás a "zlí" izraelci. Obě strany konfliktu si přejí vzájemnou fyzickou likvidaci.

Tohle není nic nového - Ústava Hamásu 1988

Článek 8 – Slogan Islámského revolučního hnutí
Alláh je cíl, Prorok náš vzor, Korán jeho ústava, Džihád jeho cesta a smrt pro Alláha jeho nejvznešenější cíl.

Článek 13 – Mírová jednání Iniciativy a takzvaná mírová řešení a mezinárodní konference jsou v rozporu s principy Islámského Revolučního Hnutí. (…) Neexistuje jiné řešení Palestinské otázky, než skrze Džihád.

Pokud má někdo v ústavě likvidaci druhé strany tak se s ním jednat o míru nedá. Jediný, s kým by se dalo jednat, byla organizace pro osvobození Palestiny. Ale tu zničili jak islámští radikálové tak i Izrael.

Zdroj: https://dfens-cz.com/nadeje-na-mir-versus-oficialni-texty-us...

Klasifikace: politika,nabozenstvi,pravo Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 8

Káva pro Zvědavce

54

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 103 čtenářů částkou 18 786 korun, což je 54 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Finanční správa rozesílá dopis s novou daní. Nárůst je extrémní 29.04.24 07:51 Česká republika 2

Britský poslanec: „Obávám se, že to bude horší než holokaust“28.04.24 19:26 Británie 0

Nejvyšší soud Ukrajiny zahájil řízení proti Radě kvůli neodstranitelnosti Zelenského28.04.24 19:05 Ukrajina 0

V Charkově bylo zabito 7 důstojníků z České republiky28.04.24 12:10 Ukrajina 3

Zpráva WEF: 98% centrálních bank souhlasí se zavedením digitální měny 28.04.24 10:39 Neurčeno 0

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 3

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 1

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,14 Kč
Libra
29,45 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,40 Kč
Švýcarský frank
25,76 Kč
100 japonských jenů
15,04 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,43 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 881,88 Kč
1 unce stříbra
638,67 Kč
Bitcoin
1 473 256,49 Kč

Poslední aktualizace: 29.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 060 851