Ve zkratce

Stránka:

 Klimatický podvod v praxi

18.10.23

USA:

Bylo odhaleno, že největší nabíjecí stanice pro elektromobily na světě, areál Harris Ranch společnosti Tesla v Kalifornii, je poháněna dieselovými generátory.

Tak to je skutečně unikátní příklad pokrytectví této podvodné politiky, který jen potvrzuje, že cíle, které si stanovila jak EU, tak i zmíněná Kalifornie, jsou zcela nereálné.

Nicméně přesto se stále najde dostatek idiotů, kteří tuto ničivou politiku prosazují. Stačí se podívat do Bruselu.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2023/10/klimaticky-podvod-v-p...

Klasifikace: kuriozity,technika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Koncentračný tábor Gaza - genocída prostredníctvom odopretia prístupu k pitnej vode

16.10.23

Izrael:

Pomineme-li, že Izrael už vybombardoval i cíle pod správou OSN, je zajímavé, že české veřejnoprávní médium ČRo zásadně v souvislosti s pondělním uzavřením přívodů vody do Pásma Gazy necituje ze studií OSN, HRW, AI, které loni perfektně zdokumentovali tzv. vodní apartheid, kterým od roku 2013 Izrael trápí Palestince, aby je vyhnal z území, na kterých žijí! 

Podle těchto studií, se Izrael dlouhodobě snaží cílenou likvidací vodovodní infrastruktury donutit Palestince, aby opustili svoji půdu, své vesnice i svá města, a odvandrovali do ciziny! Podle studie washingtonské Světové banky Izraelci zakazují Palestincům vrtat nové study, zlepšovat staré studny, a dokonce zachytávat dešťovou vodu do cisteren! Krom toho neustále zabírají palestinské vodní prameny, a ničí Palestincům cisterny, vodní nádrže a vodovody!

- -

Článok je dlhý a podrobný. Dokumentuje systematické ničenie vodovodov zo strany Izraela, cielené odčerpávanie podzemnej vody, ničenie infraštruktúry likvidácie odpadových vôd. Jediné, čo majú k dispozícii Palestínčania je nepitná slaná voda, plná ťažkých kovov z Izraelských bômb a nebezpečných baktérií z nečistených odpadových vôd.

Zdroj: https://www.michalapetr.com/map-1804-usa-prave-chystaji-nej...

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a pozorovateľ

Komentářů: 4

 Hrůzostrašné svědectví americké novinářky o zvěrstvech na okupovaných územích

16.10.23

USA:

Zdroj: https://rumble.com/v3ph3pw-americk-novinka-v-okujcm-svdectv-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 1

 Stále více vědců odhaluje klimatické lži a dostává se do sporů s propagandisty z OSN

16.10.23

Neurčeno:

S tím jak roste počet vědců, kteří se neobávají vystoupit proti nesmyslům o klimatických změnách způsobených lidskou činností, se stává tato lež stále méně udržitelnou.

Důsledky politiky založené na tomto lživém narativu budou ničivé. A každý, kdo se přesto snaží tyto lži udržet, bude zodpovědný za totální zhroucení ekonomik vyspělých zemí, ke kterému při zavádění této politiky „nulového uhlíku“ dojde.

V současné době to na vědeckém poli tedy vypadá tak, že část odborníků – většinou žijících z velmi tučných dotací – stále tento narativ drží, zatímco další jsou s nimi ve sporu a podávají důkazy, které klimatické lži odhalují.

Podaří se i zde postupně lži těchto mainstreamových propagandistů zkompromitovat natolik, aby většina lidí konečně pochopila, že se stali jejich obětí?

V rozhovoru s německým biologem (očividně s českými předky) se dozvíte, proč by byla plánovaná „čistá uhlíková nula“ pro svět katastrofou…

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2023/10/stale-vice-vedcu-odha...

Klasifikace: politika,veda Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

  Čína odsoudila noční útok izraelského letectva na Gazu: zasažen uprchlický tábor, oběti včetně dětí

15.10.23

Čína:

Čínský ministr zahraničí Wang I odsoudil izraelskou operaci v pásmu Gazy a uvedl následující:

"Čína se staví proti všem akcím, které poškozují civilisty, a odsuzuje je, neboť jsou v rozporu s lidským svědomím a porušují základní normy mezinárodního práva.''

Akce Izraele překročily rámec sebeobrany, Izrael by měl vážně vyslyšet výzvy mezinárodního společenství a generálního tajemníka OSN a přestat kolektivně trestat obyvatele pásma Gazy.

Čína se domnívá, že historická nespravedlnost, která se vůči Palestině děje již více než půl století, nemůže dále pokračovat.

Podle palestinského ministerstva zdravotnictví celkový počet obětí v Gaze přesáhl 2 200. OSN uvedla, že během eskalace konfliktu opustilo své domovy již více než milion lidí.

______
Dnes Černochová ve skupině 20 lidí  v demonstravci na podporu Izraele.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1697349082

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Objem dávek pro Ukrajince vzrostl

15.10.23

Česká republika:

V srpnu bylo Ukrajincům na humanitárních dávkách, jež zahrnují příspěvek na životní potřeby a bydlení, vyplaceno v Česku 824 milionů korun, což je za posledních 12 měsíců rekordní částka.

Novela, již kritizují odborníci i lidé z terénu, začala platit od července. Ještě v červnu stát vyplatil 115,7 tisíce humanitárních dávek, a vydal tak 798,7 milionu korun.

V červenci už to bylo 45,7 tisíce dávek, celkem 381,8 milionu korun. Za srpen však čísla opět vylétla – na 96,3 tisíce dávek a 823,8 milionu korun.

_____
Aha, proto úsporný balíček.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/lex-ukrajina-novela-zakona-ukra...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Jak se mění historie

15.10.23

Česká republika:
[...]

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Írán varoval Izrael

15.10.23

Írán:

Írán v sobotu večer varoval Izrael, že pokud okamžitě nepřestane s bojovými akcemi v Pásmu Gazy, může se situace vymknout kontrole.

Krátce před půlnocí ovšem přišla odpověď, Izrael bombardoval letiště v syrském Aleppu, které údajně slouží jako překladiště íránských zbraní pro palestinský Hamás. Informoval o tom list The Times of Israel.

Zpravodajský server ABC News zase uvedl, že Spojené státy do východního Středomoří pošlou další letadlovou loď, a to právě jako varování Íránu. Vysoce postavený izraelský představitel dnes obvinil Teherán, že rozmísťuje zbraně v Sýrii, a snaží se tak otevřít druhou válečnou frontu.

Zdroj: https://echo24.cz/a/Hpj8N/zpravy-svet-izrael-iran-varuje-exp...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Fico obvinil Čaputovou, že zdržuje jmenování jeho vlády

15.10.23

Slovensko:

Předseda strany Směr-sociální demokracie Robert Fico obvinil prezidentku Zuzanu Čaputovou, že natahuje jmenování nové slovenské vlády.

Čaputová (prezidentská kancelář) odpověděla, že - „Nevyhnutelnou podmínkou jmenování vlády je doručení jmen nominantů, kteří se mají stát jejími členy. Robert Fico dosud prezidentce žádný takovýto návrh nedoručil,“ upozornila prezidentská kancelář.

Prezidentský palác zdůraznil, že hlava státu koná striktně v souladu s Ústavou Slovenské republiky a její postup při jmenování nové vlády byl dosud věcný a profesionální.

______
Čaputová dala Ficovi šibeniční termín 14 dní na sestavení vlády. Jakýkoliv argument bude pro ní a liberály dobrý k nesestavení vlády Smeru. Je taky zajímavé, jak se prezidentka ohání striktně ústavou Slovenska, kterou ona tak často porušuje. Dvojí metr.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-fico-obvinil-caputo...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Ne, Hamás minulou sobotu v izraelském kibucu neuřezal hlavy 40 dětem. CNN se omlouvá.

14.10.23

Izrael:

Televize CNN se veřejně omlouvá za odvysílání nepravdivé zprávy o "židovských dětech sťatých" bojovníky Hamásu.

Dne 12. října se Sarah Sidnerová v přímém přenosu odvolávala na informace od Netanjahua o masakru, které se nepotvrdily. Izraelské úřady navíc přímo uvedly, že pro to neexistuje žádný důkaz.

Další článek na toto téma ZDE.

CNN

Zdroj: https://french.almanar.com.lb/2728541

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Auta v Rusku jsou odpojena od online služeb

14.10.23

Rusko:

Kvůli sankcím v Rusku je stále obtížnější používat moderní vozy Volvo, Mercedes, Land Rover, Volkswagen a Lexus. Jejich záruka již není platná a diagnostika není možná. Co by měli motoristé dělat?

Vůz Volvo již nelze v zimě zahřát pomocí autonomní jednotky Webasto. Přinejmenším to již nebude možné prostřednictvím mobilní aplikace Volvo Cars, která přestala fungovat v září 2023. Jedná se o další důsledek sankcí uvalených na Rusko, přičemž Volvo je jednou ze společností, která odpojila Rusko od svých globálních online služeb. Kolaps mobilních aplikací je však jen malou částí problému. Mnohem závažnější je nemožnost opravit automobil a dokonce i riziko, že výrobci na dálku zablokují funkční systémy automobilů.

Autonews.ru zaslal žádosti tiskovým kancelářím společnosti Volvo a dalších automobilových společností, na které do doby zveřejnění článku neobdržel žádnou odpověď. V lednu 2023 však společnost Jaguar Land Rover na žádost Autonews.ru potvrdila odpojení ruských prodejců a zákazníků od online služeb. A v létě 2023 ve společnosti Nissan v reakci na podobnou žádost oznámili, že odpovědnost vůči ruským zákazníkům za značky Nissan a Infiniti je plně převedena na společnost AvtoVAZ.

Zdroj: https://www.autonews.ru/news/652674729a79474c9f399e0a

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Část léků bude už jenom na příděl

14.10.23

Česká republika:

Stát zatím nemá páky, jak donutit výrobce léků, aby do Česka dodávali dostatečné množství preparátů, řekl MF DNES ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

Lidé si podle něj budou muset zvyknout, že část léčiv bude dostupná jen v omezeném množství a lékárnám na příděl. Doba, kdy bylo všeho dostatek, je pryč. „Pokud se nám zadaří s výrobou a stabilizací trhu, u části preparátů se tato doba vrátí. Ale určitě ne u všech...

 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ministr-valek-zdravotnict...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 5

 Taliban má pod kontrolou pašeráky džihádistů na srbsko-maďarských hranicích

14.10.23

Maďarsko:

Podle informátorů z  Magyar nemzet, kteří sledují situaci  na maďarské jižní hranici, se afghánské pašerácké gangy v severním Srbsku údajně dostaly pod neformální dohled vlády Talibanu.

Nyní se řeší vnitřní spory mezi gangy pašeráků. Tímto způsobem je také organizována kontrola nad přesunem finančních prostředků: část zisku je odváděna zkorumpovaným místním úřadům a dokonce se platí nákup zbraní.

To znamená, že téměř dva a půl roku po nástupu k moci v Afghánistánu již Taliban obléhá brány Evropy. Podle „MN“ je jejich přebírání kšeftů s pašováním v plném proudu. Afghánský Taliban rozpoznal finanční a další potenciál v oblasti obchodování s džihádisty, kteří míří do Evropy.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2023/10/taliban-ma-pod-kontro...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Já jsem pouze ministr obrany. Já v tom létat nebudu (video).

14.10.23

Česká republika:

,,Nevím, kdo je Zaorálek, nevím, na co jsou letadla, prostě to vojáci řekli..."

A toto nesvéprávné podepisuje vojenské smlouvy za 500 miliard? Je to tedy jen nastrčený bílý kůň, který není za své činy a podpisy zodpovědný?

Takže když vojáci a zelené mozky nařídí, že jdou někoho postřílet, tato vzdělaná dáma od přepážky s vysokou školou života a jakýmisi kursy na soukromé placené škole prapodivných výuk při zaměstnaní vážně rozhoduje o nákupu nejdražších zbraní s posláním, že máme pomoci USA z dluhů?

Vážně jsme se zbláznili, že toto tolerujeme?

Zdroj: https://skrytapravda.cz/z-domova/1497-ja-jsem-jen-blba-minis...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Žaloba na Forum 24

14.10.23

Česká republika:

Spisovatel, režisér a výtvarník Jan Tománek oznámil, že podává žalobu na server Forum24, jehož šéfredaktorkou je nyní Johana Hovorková, a na některé jeho redaktory; důvodem je publikování „lživých a záměrně dehonestačních článků“ týkajících se jeho osoby.

Tománek se nyní domáhá omluvy a finanční částky za způsobenou újmu.

Předmětem sporu je „lživý a záměrně dehonestační článek“ „A máme tu další dno. Starostovi Náchoda zemřela osmnáctiletá dcera, antivaxeři se radují”, který na serveru visel na hlavní stránce celou neděli, napsala jej 24. září přímo šéfredaktorka serveru Forum24 Johana Hovorková.

„V textu se autorka bez jakéhokoli uvedení zdroje snaží vzbudit dojem, že se raduji z něčí smrti, a co více, přímo píše, že ‚kvůli takovým šiřitelům lží, jako je pan Tománek, zbytečně zemřely desítky tisíc lidí‘. Což je opravdu už silná káva, která nejde jen tak přejít,“ podotýká spisovatel.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Opravdu-silna-...

Klasifikace: pravo Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Balíček prošel, zvýší odvody všem, nejvíc zaměstnancům

13.10.23

Česká republika:

Konsolidační balíček je novelou šesti desítek zákonů, a tak se schválené daňové změny dotknou prakticky všech, kdo v Česku žijí nebo podnikají.

Odvody domácností se podle propočtů ekonomů a daňových poradců příští rok zvýší o desítky tisíc korun, v některých případech až o desetinu, přičemž nejhůře na tom budou středně příjmoví zaměstnanci s malými dětmi

______
Na F35 musí být i kdyby jsme měli hlady chcípat. Tak dí soudružka černoška a tým 5demolice z fialového hnusu.

Mám pouze skromný dotaz. Kde bude tato vláda až se nakoupí a uvede do provozu v roce 30 a něco toto technologické us unikum? A kdopak to bude cálovat? Oni určitě ne.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-balicek-zvysi-odvody...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Klaus Schwab oficiálně oznámil konec vlastnictví vozu

12.10.23

Neurčeno:

Klaus Schwab oficiálně oznámil konec vlastnictví vozu, informoval The People's Voice 9. října.

Schwab varoval svět, že do roku 2030 již nebudou žádná soukromá auta jako součást plánu „velkého resetu“ pro lidstvo, poznamenávají noviny.

„Podle Schwaba, který dříve prohlásil, že soukromá auta budou postavena mimo zákon do roku 2050, posouvá globální elita konec vlastnictví automobilů do roku 2030, tedy něco málo přes šest let, protože lidé na celém světě se probouzejí do globalistické agendy. vážné změny je třeba prosadit co nejdříve, než se opozice stane příliš silnou,“ píše se v článku.

Zdroj: https://eadaily.com/ru/news/2023/10/12/globalnoe-rabstvo-per...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 USA nemohly nevědět o přípravách útoku na Izrael

12.10.23

Izrael:

Spojené státy, které disponují rozsáhlými zpravodajskými kapacitami na Blízkém východě, nemohly nevědět o chystaném útoku Hamásu na Izrael. Uvedla to oficiální představitelka ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

"Zpravodajskou sílu USA přímo v regionu představují především satelity. Viděli jsme, jak byla tato operace (Hamásu) provedena: byla provedena ne bodově, ale v takovém rozsahu a s využitím takových možností, jejichž příprava nemohla být ze satelitů přehlédnuta," vysvětlila Zacharovová v pořadu "Solovjov Live".

Podle Zacharovové je současná eskalace v regionu příkladem "teorie řízeného chaosu, která je základem politiky USA", přičemž chaos se zjevně vymkl kontrole.

Lidskoprávní prohlášení Washingtonu bohužel situaci jen zhoršují," shrnula mluvčí ministerstva zahraničí.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1697107309

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 14

 Putin a Erdogan se vyslovili pro Palestinu s hranicemi z roku 1967

11.10.23

Neurčeno:

"Byla zdůrazněna potřeba okamžitého příměří na obou stranách a obnovení vyjednávacího procesu. Byla vyjádřena vzájemná připravenost aktivně přispět k dosažení tohoto cíle.

Bylo zdůrazněno, že dlouhodobé mírové řešení blízkovýchodní krize je možné pouze na základě formule "dvou států" schválené Radou bezpečnosti OSN, která předpokládá vytvoření nezávislého palestinského státu v hranicích z roku 1967 s hlavním městem východním Jeruzalémem," uvádí se v prohlášení.

Připomeňme, že východní Jeruzalém a část dalších palestinských území jsou pod izraelskou kontrolou od roku 1967 a podle mezinárodního práva jsou považovány za okupované.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1696968730

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Facka pro von der Leyen

11.10.23

Evropská unie:

V neděli napsala poslankyně Clare Dalyová na Twitteru reakci na "nezvolenou" prezidentku EU Ursulu von der Leyen.

"Teroristé Hamásu dnes udeřili na srdce "Izraele", zajali a zabili nevinné ženy a děti. "Izrael" má právo se bránit - dnes i v příštích dnech. Evropská unie stojí na straně "Izraele"," napsala von der Leyenová v sobotu na Twitteru X.

"Kdo si myslíte, že jste? Nejste zvolena a nemáte pravomoc určovat zahraniční politiku EU, kterou určuje Rada EU. Evropa NENÍ "na straně Izraele". Hájíme mír. Vy za nás nemluvte. Pokud nemáte co konstruktivního říci, a to zjevně nemáte, mlčte," napsala Daly v odpovědi.

Zdroj: https://brunobertez.com/2023/10/10/209636/

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

Káva pro Zvědavce

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Catherine Austin Fittsová: Znepokojivý plán globalistů na převzetí produkce potravin03.05.24 17:37 USA 1

Kolik vydělávají poslanci03.05.24 11:56 Česká republika 1

Stovky amerických obrněných vozidel se přemístily na naše území 02.05.24 19:50 Česká republika 0

Jak pár fondů kontroluje vaše peníze?Je to „geniálně“ vymyšlené, říká zkušená investiční poradkyně.01.05.24 19:47 Česká republika 1

Korunovační kříž - Buď je na výstavě kopie, nebo je to krajně nezodpovědné! Kdo to platí?01.05.24 15:07 Česká republika 1

Tradiční pálení čarodejnic bylo opět oficiálně zakázáno, stejně jako ohňostroj na Silvestra01.05.24 09:05 Česká republika 9

Jana Marková : Německý chalifát01.05.24 06:44 Německo 1

Cesta do horoucích pekel našeho zdravotnictví 01.05.24 06:31 Česká republika 0

Země G7 včetně Spojených států a zemí EU dosáhly dohody o uzavření všech uhelných elektráren do roku 203501.05.24 00:38 Neurčeno 1

Na amerických univerzitách propalestinské demonstrace sílí navzdory stovkám zatčených (video)01.05.24 00:30 USA 0

Finanční správa rozesílá dopis s novou daní. Nárůst je extrémní 29.04.24 07:51 Česká republika 4

Britský poslanec: „Obávám se, že to bude horší než holokaust“28.04.24 19:26 Británie 0

Nejvyšší soud Ukrajiny zahájil řízení proti Radě kvůli neodstranitelnosti Zelenského28.04.24 19:05 Ukrajina 1

V Charkově bylo zabito 7 důstojníků z České republiky28.04.24 12:10 Ukrajina 4

Zpráva WEF: 98% centrálních bank souhlasí se zavedením digitální měny 28.04.24 10:39 Neurčeno 1

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 3

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,26 Kč
Euro
25,04 Kč
Libra
29,19 Kč
Kanadský dolar
17,00 Kč
Australský dolar
15,38 Kč
Švýcarský frank
25,70 Kč
100 japonských jenů
15,21 Kč
Čínský juan
3,21 Kč
Polský zloty
5,79 Kč
100 maď. forintů
6,43 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,14 Kč
1 unce (31,1g) zlata
53 472,59 Kč
1 unce stříbra
614,76 Kč
Bitcoin
1 437 596,65 Kč

Poslední aktualizace: 3.5.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 087 148