Ve zkratce

Stránka:

 Výroba v Německu a České republice nadále padá!

10.10.23

Česká republika:

Rusové nahoře, Němci úplně dole. Tak vypadá graf tzv. výrobního PMI, tedy indexu, který ukazuje, jak se průmyslový trh rozšiřuje, nebo smrskává.

Rusko je jednou z mála zemí, kde výroba od srpna vzrostla, a to o hodně.

Naopak smutné výsledky, nejhorší, jaké banka J.P.Morgan zaznamenala, pocházejí z Německa a z Rakouska. A hned po nich je Česko. Dá se říct, že výroba je „v háji“.

______
Poznámka editora: Ale že jsme to těm zlým Rusům nandali! Ideologický jsme zůstali nezlomeni, to je důležité. Nevadí, že nebudeme mít čím topit a na čím jezdit, hlavně aby Rusák trpěl. A on také trpí. Záchvaty smíchu.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ekonomika/V-haji-Vyro...

Klasifikace: ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Údajně byl stažen návrh, aby WHO převzala v případě pandemie moc nad zákony suverenních zemí

9.10.23

Neurčeno:

Australský senátor oznamuje, že na posledním shromáždění OSN byl stažen návrh, aby WHO převzala v případě pandemie zdravotní odpovědnost zemí, se kterou mohla stanovit omezení, povinné očkování a očkovací pas.

Tímto způsobem zůstává WHO pouze její „konzultativní“, nikoli výkonný statut, a tzv. „pandemická smlouva“ nevstoupí v platnost. Je jasné, že globalisté jsou na ústupu.

Zdroj: https://twitter.com/DrLoupis/status/1706692406035329150?s=19

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Dehumanizácia nepriateľa

9.10.23

Izrael:

Izraelské orgány začali oficiálne používať dávno osvedčený nástroj - úplnú dehumanizáciu nepriateľa.

Minister obrany Yoav Galant oznámil, že dodávky vody, elektriny, paliva a potravín do pásma Gazy boli prerušené, a dodal, že krajina vedie vojnu proti "zvieratám". A sotva išlo v takomto kontexte len o militantov.

Nemalo by nás to však prekvapovať - ten istý Hamas a Islamský džihád vo svojej propagande od svojho vzniku zásadne dehumanizujú Izraelčanov a tešia sa zo smrti úplne každého Žida.

Hlavným cieľom takýchto podujatí je priviesť ľudí do stavu pripravenosti splniť absolútne akýkoľvek rozkaz bez ohľadu na humanitárne a iné aspekty.

Zdroj: https://t.me/casusbellilive/132576

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Do "otevřené kategorie" pro transgender plavce na světovém poháru v Berlíně se nikdo nepřihlásil

9.10.23

Německo:

Navrhovaná "otevřená kategorie" pro plavce s genderovou dysforií na Světovém poháru v plavání v Berlíně, který začíná tento víkend, byla zrušena, protože se nikdo nepřihlásil.

Tato kategorie byla vyhlášena v červenci, aby se v ní mohli utkat plavci s "transgender" identitou a uklidnit tak aktivisty LGBT, kteří si stěžovali, že organizace umožňuje "trans-ženám" (tj. biologicky mužům) soutěžit se skutečnými ženami pouze tehdy, pokud začaly s přeměnou před 12. rokem života.

Navzdory tomu, že žádný skutečný plavec nechtěl toto opatření využít, World Aquatics aktivisty ujistil, že jeho pracovní skupina pro otevřenou kategorii bude "pokračovat v práci a zapojení vodácké komunity do akcí otevřené kategorie. I když v současné době není na elitní úrovni poptávka, pracovní skupina plánuje prozkoumat možnost zařazení závodů Open Category na závody Masters v budoucnu".

Zdroj: https://www.lifesitenews.com/news/no-one-enters-open-categor...

Klasifikace: polit.korekt,sport Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Víte proč bude dražší elektřina?

9.10.23

Česká republika:

Protože vás naši představitelé nejprve donutili podporovat obnovitelné zdroje s tím, že je bude podporovat stát dotacemi. Ale teď naše vláda řekla, že nebude. 13,5 miliardy zaplatíte z vašich kapes přímo vy. Domácnosti a firmy. Jo a taky zařízla podporu přenosové soustavy a distribuční sítě o 38 miliard. A to zaplatíte taky vy.

Víte co to znamená? Za prvé to, že stát žádné peníze nemá. Všechno jsou to peníze, které jste vy nejdříve museli vydělat a on vám je vzal ve formě daní.

Stát rozhodl, že si je nechá na něco jiného. Vezme vám je úplně stejně, daně vám o to nesníží, jen je použije třeba na stíhačky, které dostaneme za 12 let a to ještě jenom možná, protože američtí zbrojaři potřebují peníze hned. A nebo aby zalepil další černou ukrajinskou díru.

Návrat těchto plateb za zelené energie ze slunce, větru, vody či biomasy ve výši 599 korun za každou spotřebovanou megawatthodinu vás bude ročně stát skoro 2000,-. Úplně zbytečně.

Zdroj: https://pravyprostor.net/?p=166982

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 6

 Zanechali dlh neuveriteľných 21,1 miliardy eur!

9.10.23

Slovensko:

Podpredsedníčka Slovenskej národnej strany Dagmar Kramplová má pre Slovákov smutný odkaz.

Ako píše v statuse, bezohľadná liberálna vláda Ľudovíta Ódora za štyri mesiace extrémne zadlžila Slovensko. No a teraz chce, aby jej účet zaplatili občania!

„Ódorova vláda za štyri mesiace rozdala 2,1 miliardy eur!“ prezrádza hneď v úvode Kramplová. „Štyri mesiace od nástupu tzv. vlády odborníkov počúvame len o tom, ako bude musieť budúca vláda šetriť, konsolidovať, aby sme sa nevydali gréckou cestou, pritom Ódorova vláda „odborníkov“ namiesto šetrenia Slovensko naďalej extrémne zadlžovala. za štyri mesiace rozdala 2,1 miliardy eur. Z toho iba 15% išlo na ľudí do sociálnej oblasti,“ vysvetľuje podpredsedníčka národniarov.

Kampak šly prachy? Že by Kyjevu?  O tom by mohl vyprávět Pjotr Fialenko. Jestli i u nás nastoupí normální vláda, budeme zažívat stejné šoky. Černá díra v kosmu úplnej hadr.

Zdroj: https://cz24.news/slovensko-arogancia-a-drzost-liberalnych-d...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Miss Portugalska vyhrál/a transgender chlapo-žena. O Miss Universe se utká s chlapu-ženou z Nizozemskou

8.10.23

Evropská unie:

Korunku Miss Portugalska poprvé získala transgender chlapo-žena. Osmadvacetiletá/ý letuš/ka Marin/a Machet/eová, která se narodil/a jako muž, je nyní oficiálně nejkrásnější ženou v zemi.

Machete/ová po své výhře v portugalské soutěži krásy nastoupí v soutěži Miss Universe mimo jiné i proti další trangender chlapu-ženě, Nikk/y Kollé/ové, který/á získal/a titul nejkrásnější chlapo-ženy Nizozemska.

_____
To aby se dnes chlap bál zbalit babu, co když to bude taky chlap, že?  To platí i naopak)).

"Pokrok" pod vedením EU a soudružky Von Lejno lze ještě zastavit?

Zdroj: https://echo24.cz/a/HPqbm/zpravy-svet-miss-portugalsko-vyhra...

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Putin varuje "globalistického teroristu" Klause Schwaba, že jeho "dny jsou sečteny".

7.10.23

Rusko:

Zakladatel Světového ekonomického fóra (WEF) Klaus Schwab je podle ruského prezidenta Vladimira Putina "globalistický terorista", který "vydírá lidstvo", a varoval elitu, že její nový světový řád selhal a že její "dny jsou sečteny".

Ruský prezident Vladimir Putin vystoupil 5. října na plenárním zasedání 20. zasedání Mezinárodního diskusního klubu Valdaj v Soči a zdůraznil tektonické a nezvratné změny, k nimž dochází ve světovém řádu.

Podle Putina jsou globalisté, včetně Schwaba a jeho blízkých poradců, "legitimním vojenským cílem", protože se aktivně pokusili o nezákonné převzetí moci prostřednictvím globalistického puče.

Podle Putina nastal okamžik pravdy a plány globální elity na nový světový řád ustupují před očima, protože jako fénix povstává nový multipolární svět, v němž si tradiční kultury zachovávají své dědictví v rámci vlastních hranic.

Putin nastiňuje šest civilizačních principů pro svět po novém světovém řádu (dále v článku).

Zdroj: https://thepeoplesvoice.tv/putin-warns-globalist-terrorist-k...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Izrael ve válce! Co závažného předcházelo?

7.10.23

Izrael:

Izrael v plamenech. Palestinské hnutí Hamás na něj dnes ráno vypálilo z obléhaného pásma Gazy 5000 raket. Jeho ozbrojencům se dále podařilo proniknout na izraelské území v jižních oblastech země, kde probíhají pouliční boje.

„Jsme ve válce a vyhrajeme,“ prohlásil izraelský premiér Benjamin Netanyahu. Na sociální síti X se mezitím šíří záběry zajatých izraelských vojáků a ukořistěných tanků.

Představitelé Hamásu mluví o „operaci bouře al-Aksá“ jako o odvetě za masové zabíjení palestinských civilistů izraelskou armádou v posledních měsících.

Izrael na ozbrojenou akci odpověděl zahájením nových leteckých úderů proti Gaze.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Izrael-ve-valc...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 5

 Malým evropským státům je potřeba v EU odejmout právo veta

6.10.23

Česká republika:

Naše pochybnosti o schopnosti Petra Pavla vykonávat funkci prezidenta republiky, narůstající s každým dalším jeho veřejným vystoupením, dostoupily po jeho projevu v Evropském parlamentu vrcholu.

Podle čl. 1 Ústavy ČR je Česká republika svrchovaný stát, přičemž podstatou svrchovanosti je nebýt nikomu podřízen. Vzdávat se práva veta znamená vzdávat se naší národní svrchovanosti a suverenity, neboť kdo nemá právo veta, může být kdykoli přehlasován. Vzdát se svrchovanosti rovná se velezradě ve smyslu čl. 65 odst. 2 Ústavy ČR.

Hlava státu, jež dobrovolně navrhuje, abychom se práva veta vzdali, hlava státu, jejíž největší starostí je všechno jiné jen ne zájmy občanů vlastní země, hlava státu, jež je slouhou cizích velmocenských zájmů, nemá na Pražském hradě, symbolu české státnosti, co pohledávat.

K výkonu prezidentské funkce nestačí umět jezdit na motorce, běhat po newyorském Central Parku či dobře vypadat na poštovních zámkách. Prezident republiky nesmí být loutkou v cizích rukou, prezident republiky nesmí být politickým nástrojem přítele po boku, který je placen ze zámoří.

Ze všech těchto důvodu Trikolora poslance a senátory vyzývá, aby loutkového prezidenta Petra Pavla z funkce prezidenta republiky odvolali.

Trikolora, 5. 10. 2023

Zdroj: https://www.pokec24.cz/blog/malym-evropskym-statum-je-potreb...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 CBS News - Severní Korea začala přesouvat dělostřelectvo do Ruska

6.10.23

Severní Korea:

Informuje o tom CBS News s odvoláním na nejmenovaného amerického představitele.

Zatím není jasné, zda je transfer součástí nového, dlouhodobého dodavatelského řetězce nebo omezenější dávky, poznamenala publikace.

Vysoce postavený jihokorejský představitel rovněž pro CBS News uvedl, že Soul se obává, že Kim Čong-un by výměnou za to mohl od Ruska získat technologie pro výrobu jaderných ponorek a pokročilejších raket a satelitů.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1696609729

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Kaliňák zahraničným médiám vysvetlil, že Smer v budúcej vláde odmietne dodávať ďalšie zbrane na Ukrajinu, ale bude ju podporovať humanitárne

6.10.23

Slovensko:

Slovensko už síce nebude dodávať Ukrajine zbrane, naďalej ju však bude podporovať humanitárnou pomocou.

Povedal to niekdajší podpredseda vlády a exminister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) v rozhovore pre taliansky denník La Repubblica, ktorý vyšiel aj na nemeckom webe welt.de.

Na otázku, či sa otočia Európe chrbtom, Kaliňák odpovedal, že „v tomto sme sa vyjadrili veľmi jasne: žiadny antieurópanizmus“.

Zdroj: https://cz24.news/kalinak-zahranicnym-mediam-vysvetlil-ze-sm...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Rusko přešlo do protiútoku a začalo bombardovat ukrajinské pozice v Kupjansku

6.10.23

Ukrajina:

Ruská vojska postupují směrem na Liman-Kupjansk, situace není nakloněna ukrajinské armádě,“ uvedl představitel operačně-taktické skupiny „Vostok“ ukrajinských ozbrojených sil, Ilja Jevlaš.

Generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny charakterizoval situaci ve směru Kupjansk-Limanskij jako „nejobtížnější , protože se ruským jednotkám podařilo překročit řeku Žerebec a obsadit několik ukrajinských pozic u osady Makejevka.

A pokračoval:

"Ve směru Liman-Kupjansk je více než 110 tisíc ruských vojáků, 1085 tanků, téměř 2000 jejich obrněných bojových vozidel, více než 700 dělostřeleckých systémů a téměř půl tisíce vícenásobných odpalovacích raketových systémů."

Zástupce generálního štábu zdůraznil, že největší problémy ozbrojeným silám Ukrajiny dělá ruské letectvo, které je využíváno „velmi aktivně“.

"Rusové provedli více než 20 úderů na pozice ukrajinských sil ve směru na Kupjansk proudovými letouny Su-34 a vrtulníky Ka-52 a Mi-28," uvedl Sergej Žibinsky, vedoucí tiskového střediska bojové skupiny Zapat.

Ve stejné době byly raketové systémy TOS-1A použity k „vyčištění“ kupjanských lesů od ukrajinských sil.

Zdroj: https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/enoples...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Wágnerovci se zapojili do ruské ofenzívy pod vedením syna Jevgenije Prigožina

5.10.23

Rusko:

20.000 Wágnerovců náhle zmizelo satellitům NATO, které je monitorovaly v Bělorusku.

Zástupce NATO v Evropské unii řekl, že tak velkou vojenskou jednotku nelze tajně stáhnout přes státní hranici, takže jsou jednoduše někde „schováni“.

Wágnerovci však byli během jediného týdne tajně dopraveni na východní Ukrajinu do oblasti Bachmutu a severněji ke Kupjansku, aby se zapojili do započaté ruské ofenzívy  (2000 z nich dalo přednost umístění v severní Africe). Velitelem Wágnerovců se podle zpráv stal Pavel Prigožin, syn Jevgenije Prigožina. Díky zahraničním dobrovolníkům vzrostl jejich počet na 50.000.

Dosáhli také již prvního úspěchu severně od Bachmutu (viz video v článku), kde společně se 106. ruskou divizí dobyli Orechovo-Vasiljevku, strategický uzel Ukrajinců v regionu, který leží ve směru na Slavjansk a Kramatorsk. 

Zdroj: https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/enoples...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 5

 Očkování hospodářských zvířat nRNA "vakcínou" v USA a Austrálii je v plném proudu

5.10.23

Evropská unie:

V současné době je v plném proudu očkování mRNA injekcemi zejména u hospodářských zvířat v USA, začaly se aplikovat zvířatům v Austrálii a Evropa by neměla zůstat pozadu.

Zásadní problém je, že požadavky na označování masa, které pochází ze zvířat ošetřených mRNA přípravky, byly v některých státech USA zamítnuty, což znamená, že ve stejném duchu se bude postupovat také v EU.

Každý konzument kupovaných živočišných výrobků (nepůjde jen o maso, ale i mléko či vejce), se tedy zřejmě dřív či později s mRNA v potravě setká – byť možná nevědomky.

Je tedy dobré, když budeme o tomto nebezpečí vědět dřív než se konzumace neoznačeného masa, mléka a vajec od zvířat ošetřených mRNA vakcínami v tichosti schválí v EU, k čemuž dřív či později dojde.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2023/10/10-veci-ktere-byste-m...

Klasifikace: veda,zdravi,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Obžaloba v procesu s Trumpem v New Yorku se zhroutila

4.10.23

USA:

80 % spisu prokurátorky Letitie Jamesové bylo zamítnuto z důvodu promlčení.

Pokus o destabilizaci kandidáta Trumpa pro volby v roce 2024, který byl vykonstruován washingtonskou administrativou a demokratickým klanem Obama-Clinton, nevyšel.

Tváří v tvář této soudní frašce Trump prohlásil, že:
"Tento gaunerský soudce odmítá uznat, že jsme 80 % tohoto případu vyhráli v odvolacím řízení" a prohlásil, že Engoron "pohrdá vlastním soudním systémem".

"Je to soudce, který by měl být zbaven způsobilosti k právním úkonům". "Je to soudce, který by měl být odvolán z funkce. Je to soudce, který by podle některých mohl čelit trestnímu stíhání za to, co dělá. Vměšuje se do voleb.

Američané pochopili, že prioritou není posuzovat "Trumpův charakter", ale zvážit katastrofální ekonomické výsledky Bidena a financování války na Ukrajině, "zatímco Dům hoří".

Zdroj: https://www.geopolintel.fr/article3711.html

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

  Rebelové přiškrtili kohoutek

4.10.23

USA:

Válka na Ukrajině dál otřásá americkým Kongresem. O post předsedy Sněmovny reprezentantů v úterý v noci středoevropského času přišel Kevin McCarthy.

Hlasování o jeho pádu vyvolali nejtvrdší republikánští odpůrci dalšího zasílání americké pomoci Ukrajině.

Z Velké Británie mezitím zaznívá, že chce-li Západ dál podporovat Ukrajinu, musí přidat na obrátkách ve zbrojení.

McCarthyho pád odstartoval republikánský kongresman Matt Gaetz, který má za to, že Američané věnovali Ukrajincům přespříliš mnoho pomoci. BBC sdělila, že někteří jeho republikánští kolegové nejsou moc nadšení z toho, že uspěl a McCarthyho sesadil, ale vyjádřil naději, že dojde k jednání, ve kterém bude zvolen nový předseda Sněmovny reprezentantů.

 

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Uz-se-nebudou...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Modrá akademie proti zelenému šílenství. Spolek představil program

4.10.23

Česká republika:

Green Deal je nebezpečná ideologie, která může zničit české hospodářství a životní úroveň a ve světovém měřítku nepomůže vůbec ničemu. Toto varování zaznělo na zahájení činnosti organizace Blue Academy, která by chtěla zrušit emisní povolenky a zahájit širokou celospolečenskou debatu o Green Dealu a dalších podobných programech.

Lékař Marek Zeman, právník a bývalý diplomat Petr Vacek a specialista ve výrobě potravin Michal Grus stojí u zrodu organizace The Blue Academy, která hodlá na celoevropské úrovni bojovat proti zelené ideologii zhmotněné do tzv. Green Dealu. Na prvním místě by rádi pomohli ke zrušení emisních povolenek.

Na tiskové konferenci, kde bylo založení spolku představeno, vystoupili i experti na oblast klimatu. Padala čísla, srovnání a grafy ukazující, že i kdyby celá Evropa snížila své emise oxidu uhličitého na nulu, ve vztahu k celému světu by takové snížení emisí nebylo prakticky zaznamenatelné. 

P.S. - green deal je politické rozhodnuti. Je to instrument ke snížení životní úrovně obyvatel EU, k jejich manipulaci a snazší kontrole. S CO2 to nemá nic společného. 

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Modra-akademie...

Klasifikace: politika,ekologie Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Kdopak platil volební vlaky na Slovensko?

3.10.23

Slovensko:

Kdo zasahoval do slovenských voleb? Na straně příznivců současné vlády se hovoří o dezinformacích a proruském vlivu.

Jak ale upozornil ekonom Pavel Šik, na Slovensko byly vypraveny dva vlaky, aby slovenští studenti mohli volit. Kdo dal statisíce, aby vlaky vypravil?

Jako nejpravděpodobnější mecenáš se zdá být think-tank Globsec, který pořádá opulentní fóra a setkání, na která jezdí i čeští politici. A bude zřejmě financován organizacemi spřaženými s americkou vládou.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zasah-do-voleb...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Gangy vykrádají v Americe obchody, bránit jim se trestá

3.10.23

USA:

Bylo jich asi sto, přijeli desítkami aut jako loupeživá karavana a během pár minut vybílili luxusní obchody v centru Filadelfie. Metodicky postupovali krám po krámu a dopadlo to, jako když prolétnou kobylky. Applestore, Foot Locker, Lululemon a tak dál. Samé dobré zboží. Zůstaly jen prázdné regály a očesané figuríny. Takhle vypadá nová vlna amerického nakupování. Podílejí se na tom organizované skupiny, které mají specialisty nejen na krádeže, ale také na prodej kořisti a zametení finančních stop.

Je to obrovský nový byznys za sto miliard dolarů. Zhruba tolik gangy za rok ukradnou přímo z obchodů. Ne po nocích, ale během otvírací doby. Přímo mezi zákazníky.

Některé skupiny berou všechno a podnikají kobercové nálety na nákupní centra nebo obchodní domy, jiné se specializují na určité zboží, třeba jen elektroniku. Typické jsou tenisky nebo smartphony.

V létě byla v Georgii vyhozena prodavačka za to, že se pokusila lupiče zastavit. Jiná jinde dopadla stejně, protože zavolala policii, a další skončila na ulici kvůli tomu, že chtěla lupiče natočit na video.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rabovani-usa-byznys-k...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Britský poslanec: „Obávám se, že to bude horší než holokaust“ (video)28.04.24 19:26 Británie 0

Nejvyšší soud Ukrajiny zahájil řízení proti Radě kvůli neodstranitelnosti Zelenského28.04.24 19:05 Ukrajina 0

V Charkově bylo zabito 7 důstojníků z České republiky28.04.24 12:10 Ukrajina 1

Zpráva WEF: 98% centrálních bank souhlasí se zavedením digitální měny 28.04.24 10:39 Neurčeno 0

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 3

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 1

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

Měnové kurzy

USD
23,49 Kč
Euro
25,13 Kč
Libra
29,69 Kč
Kanadský dolar
17,17 Kč
Australský dolar
15,35 Kč
Švýcarský frank
25,99 Kč
100 japonských jenů
14,86 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,49 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 928,81 Kč
1 unce stříbra
638,63 Kč
Bitcoin
1 501 051,61 Kč

Poslední aktualizace: 28.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 055 867