Ve zkratce

Stránka:

 Evropská komise obdržela „Světovou cenu za mír a svobodu“

28.7.23

Evropská unie:

Minulý pátek (21. července) se zástupy významných mezinárodních právníků, představitelů nevládních organizací a politiků shromáždily v sídle OSN v New Yorku, aby se zúčastnily závěrečného ceremoniálu 28. Světového kongresu o právu, stěžejní vlajkové lodi Světové asociace právníků (WJA) se sídlem v USA.

Během akce předali španělský král Felipe VI. a kanadský premiér Justin Trudeau* předsedkyni Evropské komise Ursule von der Lejnové „Světovou cenu za mír a svobodu“, kterou převzala jménem instituce, kterou řídí.

_______
Připomíná to Baracka Obamu, který má na kontě také pár válek. Faleš, pokrytectví a lži. 

Zdroj: https://cz24.news/bohuzel-to-neni-vtip-hnizdo-valecnich-stva...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Do roku 2030 bychom mohli mít euro, věří traktorista Jurečka

28.7.23

Česká republika:

Mezi lety 2025 až 2030 by Česko mohlo směřovat do eurozóny, řekl ve čtvrtek v pořadu 360° na CNN Prima NEWS ministr práce a sociálních věcí a šéf KDU-ČSL Marian Jurečka.

Ke splnění maastrichtských kritérií, které musí každý stát v případě zavedení eura plnit, podle něj směřuje již současná vláda.

„Předpokládám, že v roce 2025 bude stav veřejného rozpočtu takový, že bychom maastrichtská kriteria plnili,“ řekl Jurečka. Dodal však, že kritérium týkající se inflačního cíle má však na starosti Česká národní banka. „To vláda opravdu neovlivní,“ řekl (a to mu máme věřit? ).

Dále se vyjádřil k migrační dohodě, která prý bude pro Českou republiku výhodná.

P.S. - přijetím eura se dokončí proces kolonizace a totálního podřízení České republiky Evropské unii. "Politik" Jurečka bude tou dobou kdesi orat ve svém traktoru a ani pes po něm neštěkne. 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/marian-jurecka-migrace-up...

Klasifikace: politika,ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 MMF zrušil přednášku nositele Nobelový ceny poté, co odsoudil alarmismus ohledně změny klimatu

26.7.23

Neurčeno:

Clauser, který v roce 2022 získal Nobelovu cenu za fyziku, „měl ve čtvrtek přednést seminář o klimatických modelech MMF a nyní byla jeho přednáška bez dalšího zrušena.

Dr. John Francis Clauser, PhD je americký experimentální a teoretický fyzik. Je známý především pro svůj příspěvek k základům kvantové mechaniky, zejména pro Clauser-Horneovu-Shimonyho-Holtovu (CHSH) nerovnost, pro první experimentální důkaz, že nelokální kvantové provázání je reálné (Freedman-Clauser), a pro formulaci teorie lokálního realismu (Clauser-Horne).

MMF zrušil přednášku jmenovaného poté, co tento odsoudil alarmismus ohledně „změny klimatu“: prohlásil, že „nevěří, že existuje klimatická krize“.

Zdroj: https://gellerreport.com/2023/07/nobel-prize-winner-canceled...

Klasifikace: kuriozity,polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 EU vyčlenila 1,5 miliardy eur pro Ukrajinu

26.7.23

Evropská unie:

Oznámila to šéfka Evropské komise Ursula von der Lejno.

Podle šéfky Evropské komise jsou peníze určeny na "pomoc státu při fungování a obnově infrastruktury".

P.S. - vidíte milí občané, aniž by jsme chtěli, přispíváme pod vládou Evropské unie na Ukrajinu a to nemalou sumou.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1690293456

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Česká republika bude mezi nejvíce prosperujícími zeměmi, tvrdí Fiala

26.7.23

Česká republika:

Česko se může stát jedním z nejvíce prosperujících států na světě. Klíčem k tomu má být masivní naleziště lithia na Cínovci a také strategický projekt výstavby továrny na baterie do elektromobilů.

V pořadu 360° na CNN Prima NEWS to řekl premiér Petr Fiala (ODS). Šéf hospodářského výboru sněmovny Ivan Adamec (ODS) deníku Echo24 řekl, že bez lithia je elektromobilita pouze fikce. Věří, že těžba by mohla začít v roce 2026.

P.S. - lithium je naše spása. V Bohnicích ještě místo je?

Zdroj: https://echo24.cz/a/HgHTB/zpravy-domaci-tezba-lithia-cesko-p...

Klasifikace: ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Požár na Rhodosu byl žhářství

26.7.23

Řecko:

Bojovníci za klima začali v médiích a na sítích šířit teorii, že za masivním požárem na řeckém ostrově stojí globální oteplování. Apokalyptické vize klimaaktivistů a novinářů ovšem rychle zchladili řečtí hasiči zasahující na místě katastrofy.

Požár na Rhodu podle výsledků jejich předběžného vyšetřování totiž nezpůsobila benzínová auta ani „prdící krávy“, nýbrž obyčejné lidské ruce a sirky. Za rozpoutáním ničivého stojí žhářský útok.

P.S. - Zelení fanatici. Od přilepování k zakládání požárů je velmi blízko. Co bychom neudělali pro green deal, že soudruzi. Ty debily pochytat a poslat do nejbližšího blázince.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Hasici-Pozar-n...

Klasifikace: ekologie Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 5

 Doktrína Steel Rose

26.7.23

USA:

Vyžaduje:  

Přezbrojení bývalých zemí Varšavské smlouvy na vybavení NATO. Zaplatí to oběti příští války.

Znovuzavedení branné povinnosti v těchto zemích. Odvedenci budou určeni pro první vlnu útoku na Rusko, přičemž se odhaduje 80procentní podíl obětí,

Přesun amerických základen a útočných jednotek druhé vlny ze západní Evropy blíže k ruským hranicím.

Z těchto základen se plánuje útok konvenčními řízenými střelami z Baltského moře a Arktidy s cílem zničit ruské objekty protivzdušné obrany a velitelská centra. Útok bude veden také z Polska, Gruzie, Ukrajiny, Turecka a pobaltských států. Předpokládá se úplné zničení těchto států a celé východní Evropy ruským protiútokem.

Součástí plánu je masivní protiruská propaganda, dehumanizace a démonizace ruského národa a jeho obviňování z krize a války. Bezprostřední příčinou útoku bude operace pod falešnou vlajkou: údajně Rusy sestřelené letadlo nebo potopená loď.

Hospodářské oslabení EU a úpadek eura a masová a řízená imigrace z Afriky. Příčina a cíl nenávisti budou obyvatelstvu rovněž podsouvány prostřednictvím propagandy

Zdroj: https://www.pozitivnisvet.cz/exkluzivne-americka-utocna-dokt...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 0

 "Nádherná" elektrická budoucnoust aut na baterie

25.7.23

USA:

Mercedes začal hořet 20 hodin po zaparkování

U elektrických aut hoří i nové vozy. Podobné události jsou v případě spalovacích vozů krajně neobvyklé s výjimkou malosériových supersportů nebo poškození.

A navíc toto auto se samo vznítilo 20 hodin po zaparkování. Požáry u odstavených aut se spalovacím motorem nedějí už vůbec.

A nemyslete si, že se to týká jen aut, samovolně hoří i elektrická kola a koloběžky. Londýnští hasiči vyjíždějí likvidovat požár e-kola či e-koloběžky každý druhý den.

Zdroj: https://www.autoforum.cz/zajimavosti/novy-elektricky-mercede...

Klasifikace: kuriozity,technika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 7

 Nový animovaný seriál o hovnech. Kde je konec nevkusu?

25.7.23

Česká republika:

V Česku vzniká nový animovaný seriál, který je dílem Cyrila Podolského. Hlavní role jsou docela neobvyklé a pro mnohé možná i nechutné, jsou to totiž hovínka. Animák Hovnays je zkrátka seriál o nevšedních hrdinech na nevšedních místech. Podolského dílem je mimo jiné také oblíbený večerníček Krysáci.

Projekt Hovnays podráždí bránici i střeva. Děj se točí okolo tří rodin hovínek. Jedna žije v zadku, druhá v suchém záchodku a třetí ve křoví. Jednoho dne se sejdou v podzemní brněnské kanalizace, odkud vyráží na pouť za bílou porcelánovou WC mísou. Nikdo z nich přitom neví, jestli mísa, o které vyprávěl starý děda Hovnays, opravdu existuje. Hovnays je velmi komplexní projekt. Bude zahrnovat nejen film, ale i seriál a krátké skeče na internetu.

[...]

Nestačí, že autor obšťastnil české děti seriálem o dvou krysácích žijících na smetišti (kde hlavní dabing obstarával režisérův soukmenovec Bolek Polívka).

Další jejich soukmenovec vydal dětskou pohádkovou knížku O nepotřebných věcech a ̶g̶o̶j̶í̶c̶h̶ lidech, kde stěžejním příběhem je pohádka o tom, jak potkani uctívali hovno.

Už vám dochází co propojuje tyto tři "umělecké výtvory"?

My jsme v dětství měli Krtečka, Rumcajse, Křemílka s vochomůrkou, Vílu Amálku, Včelku máju.

Co cpou dětem dnes? Krysáky na smetišti, hovna a drag queen.

Připadá vám tohle jako náhoda?

Zdroj: https://plzenska.drbna.cz/zpravy/kultura/4076-bez-zdravdrzos...

Klasifikace: kuriozity,polit.korekt,kultura Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Ukrajinské ozbrojené síly střílejí i na sanitky

24.7.23

Ukrajina:

Ukrajinské ozbrojené síly se v rozporu s Ženevskou konvencí záměrně snaží zabíjet ruské vojenské zdravotníky na linii dotyku - dokonce za to mají vypsané odměny.

Pro agenturu RIA Novosti to uvedl náčelník zdravotnické služby kombinované kozácké brigády "Don" Dobrovolnického útočného kozáckého sboru s volacím znakem Duga:

"V žádné době se zdravotníků nedotkla žádná armáda, pokud pracoval zdravotník. Nyní má AFU bohužel úkol: první, na koho se zaměřují odstřelovači, jsou zdravotníci".

Nedávno se podle Dugy vrátila ruská sanitární posádka zasažená projektily. AFU ostřelovala auto se zraněným v polovině cesty, doprovázela ho bezpilotními letouny a dokonce shazovala munici.

Zdroj: https://vk.com/wall-40316705_49403784?w=wall-40316705_494037...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 V Košicích se rozpoutal boj o památník

24.7.23

Slovensko:

V minulosti bylo bourání pomníků a památníků znamením radikální společenské změny. Dnes k tomu obvykle dochází, když režim uvolní ruce radikální části společnosti. Proto v současné době probíhá petice za přejmenování náměstí Osvoboditelů v Košicích na náměstí Legionářů. Po jejím skončení chtějí organizátoři, občanské sdružení Res Cassovia a iniciativa Poznej a pamatuj, vyvolat diskusi o přesunu pomníku vojákům Sovětské armády z náměstí na veřejný hřbitov.

Zdroj: https://web.archive.org/web/20230724084512/https://www.hlavn...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Přicházejí „sněhové vločky“

24.7.23

Česká republika:

Přichází generace studentů, kterou na Západě označují jako „sněhové vločky“ – stačí vtip, paralela, příměr či jen pohled a někteří studenti jsou dotčeni, že profesor překročil hranice korektní mluvy.

Kvůli dusivé atmosféře, kterou skupina takto nastavených studentů vytváří, končí Jiří Černický dráhu pedagoga na Vysoké škole uměleckoprůmyslové.

V rozhovoru pro Rádio Universum líčí, že dnešní studenti vyzařují nechuť ke vzdělání a chybí jim základy.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nazyvat-je-gen...

Klasifikace: kuriozity,polit.korekt Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Státní dluh překročil tři biliony korun!

24.7.23

Česká republika:

Státní dluh České republiky v posledních dnech překročil tři biliony korun. V České televizi k tomu sdělili, cituji: „Dluh přesahující tři biliony také znamená, že na každého českého občana hypoteticky připadá dluh přes 280 tisíc korun.“

Tak moji milí, žádné „hypoteticky“ a už vůbec ne „na každého českého občana“. Věděli jste, že v České republice vydělávají tři lidé z deseti na existenci a životy zbylých sedmi lidí? Jinými slovy tu máme 3,5 zaměstnance v soukromém sektoru na 1,5 zaměstnance placeného z veřejných peněz.

Ten státní dluh leží výhradně na bedrech cca 3,5 milionu občanů naší republiky, z jejichž daní v soukromém sektoru se to všechno hraje.

Ve skutečnosti tak nedluží „kazdý občan“, protože na úroky ze státního dluhu a na jeho splacení posílají peníze z daní jen někteří – a to menšina. Reálně tak každý ekonomicky aktivní občan v soukromém sektoru dluží skrze státní dluh České republiky cca 857.000,- Kč. Ti ostatní na to ze svého nedávají a nedají ani korunu.

Zdroj: https://pravyprostor.net/?p=163563

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 Ohavný zločin. Raketový útok zasáhl skupinu ruských novinářů, jeden zemřel

22.7.23

Ukrajina:

Podle ruského ministerstva obrany novináři dělali reportáž o ukrajinských útocích kazetovou municí. Jedna salva zasáhla jejich auto a zranila čtyři osoby. Jeden z novinářů zemřel. Rusko má incident za „ohavný zločin“.

A nejen Rusko.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-raketovy-utok-...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Klimatická lež: Teploty na jihu Evropy stoupají až na 48 °C! Ale nic z toho není pravda

22.7.23

Evropská unie:

Začali používat povrchové teploty, nikoliv teploty vzduchu ve výšce 2 m nad povrchem. S těmito upravenými standardy lze "rekordní teploty" "konstruovat".

Neexistuje žádná globální vlna veder, planeta nehoří, jsou místa výrazně nad normálem i pod normálem, zima v Argentině je z hlediska odchylek od normálu stejně působivá jako horko.

"Teplota zemského povrchu je teplo, které pociťuje "povrch" Země při kontaktu s ním. Teplota vzduchu, kterou uvádíme v denních předpovědích počasí, je mírou tepla vzduchu nad zemí."

ESA se neobtěžovala zmínit, že teplota na povrchu je mnohem vyšší než teplota vzduchu ve výšce 2 metrů.

"To, co jsme zažili v posledních dnech, byla ta nejsilnější klimatická lež od doby, kdy se začaly zaznamenávat teploty," informoval zde německý Achtung Reichelt o důsledcích nedbalé a manipulativní tiskové zprávy ESA a následné mediální bouři: "Problémem této zprávy je, že nic z toho není pravda."

Na Sicílii dosáhla o víkendu teplota pouze 32 °C, což je na hony vzdáleno 48 °C, což ilustruje velký rozdíl mezi povrchovou teplotou na zemi a naměřenými hodnotami ve výšce 2 metrů nad zemí.

Zdroj: https://pgibertie.com/2023/07/21/le-mensonge-climatique-les-...

Klasifikace: veda Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 6

 Byl zatčen Girkin - Strelkov

21.7.23

Rusko:

Ruští vyšetřovatelé zadrželi prominentního nacionalistu Igora Girkina. Oznámila to jeho žena a potvrdil advokát. Bývalý důstojník tajné služby Girkin, který je znám také jako Igor Strelkov, od jara 2014 velel milicím proruských separatistů v Donbasu na východě Ukrajiny.

Girkin poslední dobou stále ostřeji kritizoval ruské vojenské velení i prezidenta Vladimira Putina a označoval je za neschopné.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-girkin-zatceni....

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 Černý den v naší samostatnosti

21.7.23

Česká republika:

Poslanecká sněmovna schválila obrannou smlouvu s USA, což je de facto nový zvací dopis pro cizí armádu na naše území.

Zfanatizovaná Pětikoalice společně s kolaborantsky laděnou částí opozice z řad ANO překonaly odpor SPD a poměr hlasů předurčený obsazením Sněmovny nás předurčil jako potencionální přednostní cíl zbraní namířených v případu konfliktu proti NATO či USA. Chybí už jen podpis na Hrad dosazeného generála, který rozhodně nebude dělat žádné obstrukce a s radostí ho přidá.

Stáváme se další americkou vojenskou kolonií, v níž mají tito predátoři výsadní práva povýšená nad české zákony. Dostali k dispozici část našeho území s nadstandardními výhodami, přičemž za to nejsou žádným přínosem. Tvrdit nám, že Ruská federace chce rozšířit své území, je pouze účelovou lží vypouštěnou zrádci národa a jejich mediálními sluhy.

Zdroj: https://pravyprostor.net/?p=163409

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Ukrajina využívala černomořský obilný koridor pro pašování zbraní a teroristické útoky

20.7.23

Ukrajina:

Kyjevský režim využil dohodu k předávání zbraní a jako praktickou záminku pro své teroristické operace proti ruské civilní infrastruktuře, uvedli vojenští experti.

Dne 17. července vypršela platnost černomořské dohody o obilovinách a Rusko se rozhodlo ji neprodloužit vzhledem k tomu, že Západ tuto dohodu nikdy plně nerealizoval.

Podle ruského vojenského experta ve výslužbě plukovníka Viktora Litovkina navíc Ukrajina využívala zabezpečený obilný koridor k vojenským účelům.

"Ukrajina používala civilní lodě k přepravě zbraní tam a zpět," řekl Litovkin. "Víme, že ukrajinské úřady (možná ne úřady, ale lidé blízcí úřadům) aktivně využívaly černé trhy k získávání dodávek, k přeprodeji zbraní na Blízký východ a dokonce do Francie.

Ve Francii jsme našli tyto typy zbraní, které byly Ukrajině dodány západními zeměmi. Některé z těchto zbraní se jim podařilo přeprodat na Západ, do Afriky a na Blízký východ.

''Samozřejmě, že přinejmenším do podzimu budou pokračovat intenzivní boje ve směru na Záporoží na Kamenské až Ugledarské frontě," uzavřel vojenský expert.

Zdroj: https://numidia-liberum.blogspot.com/2023/07/experts-militai...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Umělá inteligence neexistuje!

19.7.23

Francie:

Úvodní projev na konferenci "AI & Education", kterou pořádá France Université Numérique a která se konala 8. a 9. června 2023 v Pantin - France Université Numérique

Zde (video fr.a další v angl.)) je výborně vysvětlena umělá inteligence, která hovoří o naší vlastní inteligenci. Nemá nic společného s propagandistickým a tendenčním diskurzem mainstreamových médií.

Budeme si pamatovat, že

  • neexistuje jen jedna UI, ale několik,
  • vyvinuté umělé inteligence jsou expertní systémy, které fungují díky gigantickému množství dat, jež navíc představují velký problém z hlediska jejich ukládání,
  • UI nejsou schopny tvořit, vymýšlet, přizpůsobovat se ani vyjednávat,
  • spoléhají na pravdivá a nepravdivá data, která nejsou schopny třídit podle referenční pravdy,
  • když je třeba data roztřídit, aby se například odstranily odchylky, je nutný lidský zásah, což je vzhledem k velikosti databází nemožné,
  • lidský mozek zůstává v mnoha svých schopnostech daleko lepší než jakýkoli expertní systém,
  • a tak dále.

Díky tomuto druhu odborníků začínáme chápat, že umělá inteligence, kterou plánuje Planeta finance, je NEMOŽNÁ, pokud k ní nepřidáme lidský mozek.

Zdroj: https://lilianeheldkhawam.com/2023/07/17/lintelligence-artif...

Klasifikace: veda,technika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 7

 Žaloba proti státu za škody způsobené vakcínou "Velkého resetu"

19.7.23

Nizozemsko:

Nadace Recht Oprecht umožnila sedmi žalobcům obrátit se na soud v Leeuwardenu. Žalobci trpí následky očkování proti koronaviru a nyní žalují 17 žalovaných, včetně nizozemské vlády, prozatímního premiéra Rutteho, Billa Gatese a Alberta Bourla, o náhradu škody v občanskoprávním řízení. Případ vede právník Arno van Kessel.

Tento soudní proces je prvním soudním procesem na světě, v němž žalobci podrobně vysvětlují a dokazují, že Covid-19 není nemoc, ale součást Velkého resetu. Každý z žalovaných je žalobci žalován jednotlivě i kolektivně za své údajné zapojení do tohoto projektu.

Nadace popisuje nadcházející soudní proces jako největší svého druhu proti vedoucím představitelům systému v historii. Doposud nebyla bez souhlasu lidu podána žádná občanskoprávní žaloba proti vedoucím představitelům systému, kteří způsobili významnou škodu (škodu nebo újmu) občanům země, která je členem WHO.

Zdroj: https://soleilverseau.com/2023/07/18/pays-bas-letat-bourla-b...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

Káva pro Zvědavce

54

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 103 čtenářů částkou 18 786 korun, což je 54 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Finanční správa rozesílá dopis s novou daní. Nárůst je extrémní 29.04.24 07:51 Česká republika 2

Britský poslanec: „Obávám se, že to bude horší než holokaust“28.04.24 19:26 Británie 0

Nejvyšší soud Ukrajiny zahájil řízení proti Radě kvůli neodstranitelnosti Zelenského28.04.24 19:05 Ukrajina 0

V Charkově bylo zabito 7 důstojníků z České republiky28.04.24 12:10 Ukrajina 3

Zpráva WEF: 98% centrálních bank souhlasí se zavedením digitální měny 28.04.24 10:39 Neurčeno 0

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 3

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 1

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,14 Kč
Libra
29,45 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,40 Kč
Švýcarský frank
25,76 Kč
100 japonských jenů
15,04 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,43 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 881,88 Kč
1 unce stříbra
638,67 Kč
Bitcoin
1 473 256,49 Kč

Poslední aktualizace: 29.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 061 082