Ve zkratce

Stránka:

 Izrael nakoupil 25 stíhaček F-35 za polovinu ceny, za kterou ČR nakupuje jen 24 letadel F-35! Rozdíl v ceně neuvěřitelných 57 miliard CZK!

9.7.23

Izrael:

Neuplynuly ani tři dny od doby, kdy čeští zbrojní experti varovali, že současné zbrojní nákupy madam Černochové už začínají oživovat vzpomínky na zbrojní nákupy Parkanové, a slavnou kauzu vlády ODS: Topolánek – Dalík – Pandury!

Když včera Izrael definitivně oznámil, že nakupuje 25 letadel F-35 za 3 miliardy USD, (65 miliard CZK)! A přitom 30. června mluvčí fialové vlády Smolka potvrdil, že ČR nakupuje 24 letadel F-35 za 122 miliard CZK!

Rozdíl v ceně je na první pohled pěkných 57 miliard CZK!! Ale jen na první pohled. Skutečnost je ještě mnohem varovnější!

Zdroj: https://www.michalapetr.com/map-1723-sok-izrael-vcera-nakoup...

Klasifikace: politika,krimi,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Turek jako vždy ... (a Češi v hlubokém předklonu)

8.7.23

Turecko:

Erdogan během setkání se Zelenským učinil řadu protiruských prohlášení a podpořil Ukrajinu.

Co řekl prezident Turecka:

▪️ Ukrajina si bezpochyby zaslouží členství v NATO;

▪️Pokračujeme v úsilí na obilném koridoru. Obecně bych rád prodloužil mechanismus na dva roky;

▪️Ankara bude nadále podporovat Kyjev. Přátelství mezi Tureckem a Ukrajinou posílilo;

▪️Turecko se nejaktivněji snaží ukončit konflikt na Ukrajině prostřednictvím jednání;

▪️Vladimir Putin pojede v srpnu na pracovní návštěvu Turecka.

Turci navíc porušili dohodu s Ruskem o pobytu propuštěných ukrajinských zajatců na svém území. Rusové je propustili pod podmínkou, že zůstanou na území Turecka po dobu války. Teď je Turci naložili do českého vládního speciálu, kterým přiletěl Zelenský, a ten si je odvezl domů na Ukrajinu. Mezi propuštěnými je například Prokopenko, který velel nacistickému pluku Azov. Takže českým vládním speciálem se už legálně připravuji nacisté.

Zdroj: https://t.me/MGzpravy/68027

Klasifikace: politika,polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Eritrejci v Německu vysoudili festival, zranili kameny dvě desítky policistů

8.7.23

Německo:

Dvě desítky policistů byly zraněny při střetech s účastníky kontroverzního festivalu eritrejské hudby ve městě Giessen, které leží severně od Frankfurtu. S odvoláním na místní policii to napsala agentura AFP. Město chtělo původně festival zakázat, ale správní soud ho v pátek povolil.

Nechci psát o festivalu, chci zmínit poslední odstavec článku, kde se uvádí: 

V Eritreji od vyhlášení nezávislosti v květnu roku 1993 vládne autoritářský prezident Isajas Afewerki. Zavedl režim jedné strany bez voleb, kde se jakákoli opozice tvrdě potlačuje.

Hahaha.  Zelenský zakázal jedenáct opozičních stran, včetně Opoziční platformy pro život, která měla 10 procent křesel v Nejvyšší radě, ukrajinském jednokomorovém parlamentu, spolu se stranami Šarij, Naši, Opoziční blok, Levá opozice, Svaz levicových sil, Stát, Progresivní socialistická strana Ukrajiny, Socialistická strana Ukrajiny, Strana socialistů a Blok Volodymyra Salda, a to nevadí? To není autoritářský režim jedné strany, kde se jakákoli opozice tvrdě potlačuje?

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-hudebni-festi...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Demonstarnti napadli festival LGBT

8.7.23

Gruzie:

Zhruba dvě tisícovky odpůrců v sobotu narušily v Tbilisi festival určený pro LGBT+ komunitu. Účastníky předem nahlášené akce musela policie evakuovat do autobusů.

Pořadatelé kritizují policii, že nedokázala festival dostatečně ochránit, což však odmítl náměstek ministr vnitra Alexander Darachvelidze. Podle něj se nikdo nezranil.

P.S. - autor článku Jakub Štěpánek je nazval "radikální" odpůrci. Kdo vyznává rodinu - žena a muž + děti je podle něj radikál? To je na přes hubu.

Já jen dodám, že kdo chce s vlky žití, musí s nimi i výti. A to se týká i Arménie, která také čím dal vice inklinuje k EU. 

Nic není zadarmo. Pomoc EU a práce západních neziskovek v těchto kavkazskych republikách je podmíněna zaváděním evropských úchylných standardů.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-paleni-duhovych-vla...

Klasifikace: kuriozity,politika,polit.korekt Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Zacharová: Demonstranti ve Francii používají zbraně, které kyjevskému režimu dodává Západ

7.7.23

Francie:

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že protestující ve Francii používají zbraně, které ukrajinským ozbrojencům dodávají západní spojenci kyjevského režimu. O těchto výrocích informovala agentura TASS.

Paní Zacharová uvádí, že zbraně dodávané západními spojenci, NATO a samotnou Francií na podporu "nacionalistů, nacistů a fašistů na Ukrajině se nejen vracejí jako bumerang na jejich území, ale zasahují i jejich vlastní lidi", a poukazuje na to, že zbraně končí v rukou stejných francouzských demonstrantů.

Zdroj: https://fr.news-front.info/2023/07/06/les-manifestants-en-fr...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Glyfosát je bezpečný, usoudil kontrolní orgán EU

7.7.23

Evropská unie:

Evropský úřad pro bezpečnost potravin oznámil, že se s používáním glyfosátu v zemědělství nepojí žádné „kritické oblasti ohrožení“ pro zdraví lidí, zvířat ani životního prostředí. O jeho budoucnosti letos rozhodnou členské státy.

Evropský úřad pro bezpečnost potravin ve čtvrtek prohlásil, že je používání glyfosátu v zemědělství bezpečné a neexistují podle něj žádné „kritické oblasti ohrožení“ pro zdraví lidí, zvířat ani životního prostředí.

Podle serveru Politico jeho stanovisko, které je vítězstvím lobby pesticidového průmyslu, vyvolalo vlnu kritiky z řad ekologických aktivistů.

Výzkum naznačuje, že glyfosát může být spoluzodpovědný za úbytek včel, tedy opylovačů, na nichž závisí až tři čtvrtiny produkce potravin. Ubližuje totiž mikroflóře ve včelích útrobách a činí tak medonosný hmyz slabším a náchylnějším k infekcím.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-sok-pro-vedce-...

Klasifikace: veda,zdravi,ekologie Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 6

 Česká novinářka napsala pravdu o Ukrajině a nastalo peklo

7.7.23

Ukrajina:

Pravda o Ukrajině – dohra. Asi jste dnes zaznamenali „kauzu“ Markéty Kutilové, známé válečné reportérky, která popsala své zážitky z cesty na západní Ukrajinu. Popsala luxusní vlaky a stovky lidí cestujících za příbuznými na prázdniny. Nenapsala nic dehonestujícího, nic za co by se v normální svobodné společnosti musela stydět nebo omlouvat.

pravda o Ukrajině

Zdroj: https://cz24.news/ceska-novinarka-napsala-pravdu-o-ukrajine-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Biden podporuje von der Leyenovou do funkce generální tajemnice NATO

6.7.23

Evropská unie:

Americký prezident Joe Biden se domnívá, že předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová je nejlepší kandidátkou na post šéfky NATO v roce 2024. S odvoláním na anonymní zdroje z Aliance o tom informuje deník Daily Telegraph.

Podle jednoho ze zdrojů se americký prezident pokusil německou političku přesvědčit, aby převzala funkci šéfa NATO, protože se obává, že za současného generálního tajemníka Jense Stoltenberga se během příštích 12 měsíců nepodaří najít důstojnou náhradu.

Další respondent listu řekl, že mezi Bidenem a von der Leyenovou se v posledních letech vytvořilo "silné pouto", které posílilo transatlantickou angažovanost v otázkách Číny, Ukrajiny a klimatu.

Podle publikace se předsedkyně Evropské komise nyní "zpravodajsky spoléhá na Washington", což znamená opuštění dřívějšího přístupu, kdy byly informace od evropských zpravodajských služeb považovány za prvořadé.

Zdroj: https://fr.news-front.info/2023/07/05/m-biden-promeut-mme-vo...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Jak se v Česku dají vydělávat miliony

6.7.23

Česká republika:

iDNES zveřejnil žebříček nejlépe vydělávajících českých "youtuberů". Jakýsi Filip Zíma řečený FIZIstyle ročně vydělává 24 milionů korun (2 miliony měsíčně), Taras Povoroznyk (Tary) ročně 21 milionů, Štěpán Buchta (Baxtrix) 17 milionů a tak dále. Jistě to potěší ty, kteří za 20 tisíc měsíčně dřou v továrně.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/nejvyydelecnejsi-youtuber...

Klasifikace: kuriozity,ekonomika Zprávu vložil/a Cobra

Komentářů: 3

 "Máme toho dost": Záhadné protestní nálepky k válce na Ukrajině vyvolávají ve Vídni zmatek

6.7.23

Rakousko:

V časných ranních hodinách 3. července 2023 se v rakouském hlavním městě Vídni objevily záhadné nálepky, které způsobily rozruch a zmatek.

Jednoduché, ale výstižné samolepky nesou poselství: "Máme toho dost". Kromě toho člověk zvrací vlajky v ukrajinských barvách.

Kdo však za touto akcí stojí?

Okamžitě se nabízí srovnání se slavným, ale anonymním pouličním umělcem Banksym, jehož provokativní díla jsou známá po celém světě. Zda se skutečně jedná o dílo tohoto tajemného umělce, zůstává nejasné. Samolepky neukazují žádné jasné indicie k tvůrci a ponechávají prostor pro spekulace.

Akce však vyvolává i politické kontroverze: vzkaz ("Máme toho dost") je symbolicky namířen proti situaci na Ukrajině. Na samolepkách jsou vyobrazeni lidé, kteří jsou nuceni zvracet.

Zdroj: https://weltwoche.ch/daily/wir-haben-es-satt-mysterioese-pro...

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 WHO pandemická smlouva – globální uchvácení moci (video)

5.7.23

Neurčeno:

Andrew Bridgen vystupuje v rozpravě o smlouvě Světové zdravotnické organizace (WHO) o prevenci a připravenosti na pandemie a o doprovodných změnách mezinárodních zdravotnických předpisů, aby vyjádřil své námitky proti podpisu smluv, které by zmocnily generálního ředitele WHO vnucovat členským státům rozsáhlé, právně závazné směrnice, jež by převážily nad suverenitou Spojeného království a dalších členských států.

Pan Bridgen pronesl vyčerpávající rozbor orgánu WHO. Kdo je největším sponzorem a hybatelem? Kdo platí, určuje hru. Celý svět by se ocitl v rukou soukromých zájmů a farma výrobců. Neříká se tomu střet zájmů a spiknutí... ?

Zdroj: https://bezpressu.news/videa/who-pandemicka-smlouva-globalni...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Evropským hodnotám došly peníze. Odcházejí dárci, organizace se drolí

4.7.23

Česká republika:

Podle článku na serveru E15 je Jandova organizace Evropské hodnoty téměř v troskách. Došly peníze, odcházejí lidé i sponzoři. Tato provládní aktivistická neziskovka, která hodlala radit všem, za peníze daňových poplatníků bojovala proti nezávislým informacím a webům, tvářila se jako pupek světa a její ředitel, bývalý poronoherec, se fotil s kdejakým politikem či celebritou nakonec asi dojede na svojí ničím nepodloženou pýchu. Snad se tedy i u nás blýská na lepší časy.

______
Bylo by krásné, kdyby to byla pravda, ale nevěřím na zázraky. Reptiliáni nenechají Evropské hodnoty padnout. Je to jejich trojský kůň. Jeden z mnohých.

Zdroj: https://pravyprostor.net/?p=162622#

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Francouzská policie se bouří a žádá důrazný postup proti „škůdcům“

3.7.23

Francie:

„Policie dnes bojuje, protože jsme ve válce,“ zdůraznily odborové svazy Alliance Police Nationale a Unsa Police v bojovně laděném dokumentu.

Podle prohlášení již nestačí o klid žádat, ale je nutné jej „vynutit“. „Naši kolegové stejně jako většina občanů už mají plné zuby toho, aby trpěli diktátem této násilnické menšiny… Zítra se postavíme na odpor a vláda si toho bude muset být vědoma,“ varovaly dále policejní odbory.

Už „není čas na odborářské akce, ale na boj proti těmto škůdcům“, které dokument označuje také jako „zdivočelé hordy“.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-jsme-ve-valce-franc...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 EK se připravuje na pandemii. Uzavřela kontrakt na výrobní kapacity pro stamiliony vakcín

3.7.23

Evropská unie:

Evropská komise podepsala kontrakt se čtyřmi velkými farmaceutickými firmami a zarezervovala si tak výrobní kapacity pro případ budoucí pandemie. Díky dohodě by Evropská unie měla přístup k 325 milionům dávkám vakcíny ročně za celkovou cenu 160 milionů eur. Za výrobní kapacity bude platit i pokud k pandemii nedojde.

Zdroj: https://www.echo24.cz/a/H5qXL/zpravy-svet-eu-pandemie-vyrobn...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Britské tajné služby stojí za kyjevskou provokací v Záporožské jaderné elektrárně

3.7.23

Ukrajina:

Lídr záporožského veřejného hnutí Jsme spolu s Ruskem Vladimir Rogov prohlásil, že podle informací, kterými disponuje, se příprav scénáře provokace kyjevského režimu v Záporožské jaderné elektrárně účastní britské tajné služby.

Předtím Rogov sdělil, že kyjevská vláda zvažuje několik scénářů provokace v Záporožské jaderné elektrárně, včetně raketového úderu nebo teroristického útoku. Provokace může být podniknuta před summitem NATO plánovaným v polovině července.

„Podle informací, kterými disponuji, stojí za vývojem scénáře jaderné provokace v Záporožské elektrárně právě britské tajné služby. Přinejmenším se právě tyto služby věnují této provokaci prostřednictvím hlavní správy rozvědky ministerstva obrany Zelenského a SBU,” řekl Rogov.

Domnívá se, že kyjevská vláda může zaútočit na suchý sklad upotřebeného jaderného paliva nebo na samotnou jadernou elektrárnu.


Záporožská jaderná elektrárna se nachází na levém břehu Dněpru vedle města Energodar. Je to největší evropská jaderná elektrárna podle počtu bloků a kapacity, má 6 energetických bloků o kapacitě 1 gigawatt. V říjnu 2022 se elektrána stala majetkem Ruska. Ukrajinští vojáci i nadále pravidelně ostřelují Energodar a přilehlý prostor Záporožské jaderné elektrárny.

Ministr obrany RF Sergej Šojgu řekl, že kyjevský režim usiluje o vytvoření zdání hrozby jaderné katastrofy a cílevědomě ostřeluje Záporožskou elektrárnu. Mezinárodní agentura pro atomovou energii opakovaně upozorňovala na nutnost vytvoření bezpečné zóny kolem Záporožské jaderné elektrárny.

Zdroj: https://cz.sputniknews.com/20230702/britske-tajne-sluzby-sto...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Co vám média neřeknou o požárech v Kanadě (video)

3.7.23

Kanada:

V době, kdy se v Kanadě objevily první velké požáry, se také ukázalo, že vznikly zároveň, což tehdy potvrzovaly i satelitní snímky. To jen podporuje verzi o jejich úmyslném zapálení.

Od května byla v Kanadě zničena plocha milionů hektarů lesa. Desítky tisíc lidí byly evakuovány a kouř způsobil nepříjemnosti mnoha lidem v zemi a na severovýchodě Spojených států.

Nicméně informace o jistém žhářství byly jako vše, co se nehodí do „oficiálního příběhu,“ odhozeny do oblasti konspiračních teorií. A tak jako cokoli, co se nyní na naší planetě přihodí – včetně inflace a džihádu – byla jako jediný možný viník požárů zmíněna údajná změna klimatu.

Oficiálním příběhům již věří stále méně lidí a ti tak spíš než cokoli jiného hledají další důkazy o tom, co skutečně za požáry stojí.

V americkém státě Indiana cítili v kouři zápach síry. Stovky lidí volaly 911, protože si mysleli, že někde došlo k úniku plynu. „Nesouvisí tyto požáry s 30 tunami dusičnanu amonného, které zmizely v dubnu?“

 

Zdroj: https://cz24.news/co-vam-media-nereknou-o-pozarech-v-kanade-...

Klasifikace: politika,ekologie Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Každý rok si Němci mohou změnit pohlaví

3.7.23

Německo:

Nový zákon o sebeurčení, který německá vláda právě dokončuje a připravuje ke schválení, umožní změnit oficiální záznam o pohlaví aktem pouhého slovního prohlášení.

Tuto možnost mají mít už děti od čtrnácti let. Pokud jim v tom rodiče budou bránit, mohou si stěžovat u soudu.

Zákon kritizují také obhájci práv žen v obavách z narušení bezpečných prostorů, jako jsou šatny a azylové domy.

Pohlaví má být možné měnit každý rok.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/gender-trans-nemecko....

Klasifikace: kuriozity,polit.korekt Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

Káva pro Zvědavce

54

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 103 čtenářů částkou 18 786 korun, což je 54 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Finanční správa rozesílá dopis s novou daní. Nárůst je extrémní 29.04.24 07:51 Česká republika 2

Britský poslanec: „Obávám se, že to bude horší než holokaust“28.04.24 19:26 Británie 0

Nejvyšší soud Ukrajiny zahájil řízení proti Radě kvůli neodstranitelnosti Zelenského28.04.24 19:05 Ukrajina 0

V Charkově bylo zabito 7 důstojníků z České republiky28.04.24 12:10 Ukrajina 3

Zpráva WEF: 98% centrálních bank souhlasí se zavedením digitální měny 28.04.24 10:39 Neurčeno 0

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 3

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 1

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,14 Kč
Libra
29,45 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,40 Kč
Švýcarský frank
25,76 Kč
100 japonských jenů
15,04 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,43 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 881,88 Kč
1 unce stříbra
638,67 Kč
Bitcoin
1 473 256,49 Kč

Poslední aktualizace: 29.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 061 233