Ve zkratce

Stránka:

 Odporné: Každý rok zabijí Faeřané stovky velryb

10.4.23

Dánsko:

Je to něco, co nezapomenete celý život. A to jsem viděl spíš menší grind, při kterém bylo zabito 135 kulohlavců. Už jsem natáčel po celém světě a viděl jsem umírat lidi, viděl jsem leccos. Přesto vidět zabíjení tolika zvířat najednou není nic hezkého. Byl jsem z toho smutný a bylo mi těch zvířat líto. Jsou to inteligentní a vnímající tvorové s komplexní sociální strukturou, žijí až šedesát let. Pokud je jeden člen rodiny nebo skupiny zraněn, ostatní se ho snaží chránit a pomoci mu. Všichni zůstanou spolu, což také znamená, že spolu nakonec všichni zemřou. Je to akt čistého násilí. 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/dokument-kelner-velry...

Klasifikace: kuriozity,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Biden: Transsexuálové utvářejí duši amerického národa

10.4.23

USA:

Americký prezident Joe Biden ve čtvrtek oficiálně vyhlásil pátek 31. března 2023 za Transgender Day of Visibility. V proklamaci prohlásil, že takoví lidé „utvářejí duši amerického národa“. Kritizoval také státy, které kriminalizují nebo omezují operace změny pohlaví nezletilých.

„Transameričané utvářejí duši našeho národa – hrdě slouží v armádě, léčí smrtelné nemoci, zastávají volené funkce, řídí prosperující podniky, bojují za spravedlnost, zakládají rodiny a mnoho dalšího,“ napsal Biden, který se oficiálně hlásí ke katolické víře.

Zároveň dodal, že mnoha z nich jsou „stále upírána... práva a svobody“. “Vlna diskriminačních státních zákonů se zaměřuje na transgender mládež, děsí rodiny a ubližuje dětem, které nikomu neubližují.  Kritika Bidena směřuje např. do Západní Virginie a Kentucky, které zavedly omezení nebo zákaz operací změny pohlaví u nezletilých. Podobné předpisy platí i v několika dalších státech, což Bílý dům silně kritizuje. V případě Alabamy a Arkansasu federální soudy zablokovaly účinnost podobných zákonů.

______
Blijete? Ja ano.

Zdroj: https://www.vasevec.info/biden-transsexualove-utvareji-dusi-...

Klasifikace: kuriozity,polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Slovenské stíhačky dodané na Ukrajinu byly pravděpodobně sabotovány

8.4.23

Slovensko:

Motory stíhaček byly "opraveny" tak, že se jim snížila životnost z 350 hodin na 70 hodin.

Cituji: "V motorech letadla byly části, ke kterým měli přístup slovenští technici, a pak tam byly části, ke kterým měli přístup pouze ruští technici. Závady se objevily pouze v těch částech, ke kterým měli přístup Rusové,“ uvedl slovenský ministr obrany. ... Možná tam bylo špatné zpracování, říkejme tomu tak."

Pro Ukrajinu jsou takové stíhačky danajským darem a pro Slovensko naprosto totální ignorací uzavřené mezinárodní smlouvy s výrobcem stíhaček. Podívejte se na tu smlouvu v odkazu.

Zdroj: https://echo24.cz/a/HjkXW/zpravy-svet-rusko-mozna-sabotovat-...

Klasifikace: kuriozity,technika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Ukázka z článku na Hovninkách z ledna 2020

6.4.23

Česká republika:

Jedním z paradoxů dnešní doby je, že je tam ten článek dál přístupný a každý si ho může přečíst (včetně pisálků Hovninek a Seznamu). Je to staré pouhé tři roky, ale kdyby to samé na tom samém místě napsali dnes, měli by z toho najisto pořádné problémy... to skupinové tunelové vidění a paměť akvarijní rybičky jsou prostě neuvěřitelné!

[...]

Zdroj: https://t.me/tlamiczka_public/497

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Prymula přiznává, že stát vyhodil do kanálu 18miliard korun za COVIDové hry

6.4.23

Česká republika:

Ten člověk se nestydí otevřeně veřejně říkat, že stát nakoupil 3x tolik ampulí než kolik reálně potřeboval a zbytek se musí vyhodit. Prý za tuhle šaškárnu bylo vyhozeno 18 miliard Kč. Představte si, kdyby takhle zneužil státní prostředky někdo jiný. Proč už za tuhle rozkrádačku nesedí v base?

Klasifikace: kuriozity,zdravi,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 3

 Fakultní senát odmítl odvolat Ševčíka

5.4.23

Česká republika:

Děkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické (VŠE) Miroslav Ševčík stanul ve středu před fakultním akademickým senátem. Ten znovu projednával jeho odvolání kvůli nevhodnému chování na veřejnosti, včetně účasti na březnové protivládní demonstraci. Pro odvolání se však vyslovili pouze dva senátoři, a Ševčík tak ve funkci zůstane. Odvolání požaduje rektor VŠE Petr Dvořák i někteří studenti.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/fakultni-senat-vse-dekan-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Dnes je týden od začátku mých zdravotních problémů

3.4.23

Česká republika:

Jsem doma z nemocnice. Nemohou dobře mlouvit ani psát. Počitač mne neposloucha. Omlouvám se všem svym vernym čtenařum za vypadek Zvedavce a prosim za trpelivost.

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 7

 Vzkaz editora

29.3.23

Neurčeno:

Omlouvám se za výpadek, ale byl jsem stiźen mozkovnou mrtvíci,a jsem momentálně neschopen psát.Doufam že se to zlepší.

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 12

 Nemoci srdce začínají mnohem více zabíjet z "neznámého" důvodu

27.3.23

Česká republika:

Cituji: "Rekordní počty zemřelých, plné nemocnice. Ani covid v prvním roce pandemie nezabíjel tolik jako problémy se srdcem. A to takřka napříč celou Evropou. Češi v tomto ohledu patří mezi smutné premianty. V současnosti umírá na kardiovaskulární choroby téměř polovina zemřelých. Pokud nezmění životní styl, lze čekat další zhoršení."

Už se počty úmrtí nedají utajit. Dochází těm (pa)vědeckým kapacitám, že tady byl prováděn největší experiment na lidech s mRNA injekcemi? A že nemoci srdce jsou jedním ze známých vedlejších účinků těchto injekcí?

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakta-navrat-zdravotniho-...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Makrone vypadni! Předtucha občanské války

27.3.23

Francie:

Záměr Macrona je vykrystalizovat všechnu zášť, všechny frustrace a všechnu nenávist. 

To je výsledek jeho perverzního narcismu: vzbuzuje ty nejextrémnější pomstychtivé pudy. Ale jelikož je stejně statečný jako primabalerína, posílá do předu ty ostatní, vždycky ty ostatní. Zůstává zbabělcem bez víry a zákona.

https://www.youtube.com/watch?v=ArcosAqKETs

Zdroj: https://www.pokec24.cz/politika/charles-demassieux-predtucha...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Hororová zkušenost vyhozené učitelky Bednářové

23.3.23

Česká republika:

Vyhodili ji ze školy za nahrávku z hodiny, kde v roce 2022 údajně dezinformovala děti o válce na Ukrajině. Teď pražská učitelka Martina Bednářová, účastnice tří soudních řízení, oslovila ParlamentníListy.cz s prosbou, zda by se mohla k věci poprvé vyjádřit. Redakce ctí rovnost stran při soudním projednávání a učitelce vyhověla. Bednářová mluví o tom, jak se z jejího pohledu věc stala, i o údajné roli rodiny Kroupových, starosty Koláře či Seznam Zpráv.

______
Přečtěte si děsivé svědectví paní učitelky Bednářové, kterou si mladí zmrdi Pavlíkové Morozovové tajně nahráli a o roli rodin Kroupových, Koláře a Seznamu.cz v této trapné kauze cenzury, útlaku a likvidace člověka.

Jsem rád, že se toho Parlamentní listy ujaly.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/-Kroupa-se-rozv...

Klasifikace: kuriozity,politika,polit.korekt,krimi,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Chatyň - dnes 80 let od masakru

22.3.23

Belorusko:

Chatyň (bělorusky/rusky Хатынь) je zaniklá obec v Bělorusku, v Minské oblasti. V roce 1943 měla 157 obyvatel.

Během druhé světové války 22. března 1943 obec přepadly oddíly zejména ukrajinských, ale i místních kolaborantů a jednotek Waffen-SS. Všichni obyvatelé byli upáleni zaživa ve stodole obložené slámou. Smrti ve stodole uniklo 7 dětí a jeden dospělý. Obec po skončení války nebyla obnovena.

______
Proč se o tom nikdo nezmínil v mainstreamu?

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Chatyň

Klasifikace: kuriozity,politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 OSN: Ruské zločiny na Ukrajině nelze označit za genocidu - všechny rozsudky českých soudů za popírání genocidy na Ukrajině by tedy měly být zrušeny

22.3.23

Ukrajina:

Zpráva Organizace spojených národů zjistila, že Rusko spáchalo na Ukrajině válečné zločiny, ale přestala je klasifikovat jako genocidu.

Nezávislá mezinárodní vyšetřovací komise OSN pro Ukrajinu Rady pro lidská práva vydala ve čtvrtek 16. března svou komplexní zprávu.

Zpráva citovala případy vražd, mučení a znásilňování civilistů, ale autoři uvedli, že neexistuje žádný přímý důkaz, že byly tyto případy motivovány genocidním záměrem a podle nich si záležitost vyžaduje další vyšetřování.

"Nezjistili jsme, že by na Ukrajině došlo ke genocidě," řekl šéf vyšetřovacího týmu OSN Erik Møse. "Sledujeme samozřejmě všechny druhy důkazů v této oblasti a zaznamenali jsme, že existují některé aspekty, které mohou vyvolávat otázky týkající se tohoto zločinu (genocidy). Například některé výroky v ruských médiích, které se zaměřují na skupiny." ...

_____
Takže rozsudky všech nespravedlivě stíhaných, kdo byli českými soudy odsouzeni za popírání genocidy na Ukrajině, by měly být co nejdříve přehodnoceny:

Státní zástupkyně z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 9 obžalovala muže z přečinu popírání genocidy.

Učitelka, která zlehčovala válku na Ukrajině, čelí stíhání pro popírání genocidy

Molekulární genetičku Soňu Pekovou podezírají kriminalisté z možného spáchání trestného činu „popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia“.

atd. atd.

Naopak Novotný z Řeporyj, který by podřezával Čechy, vlastně páchá genocidu. A ta je nepromlčitelná.

Zdroj: https://www.euronews.com/2023/03/16/murder-torture-and-rape-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 EK je připravena učinit ústupky ve sporu o zákaz spalovacích motorů

22.3.23

Evropská unie:

Evropská komise navrhuje povolit prodej nových automobilů se spalovacími motory po roce 2035, pokud budou jezdit pouze na klimaticky neutrální elektrické palivo, informuje agentura Reuters s odvoláním na dokument připravený komisí.

Exekutiva EU ustoupila německému tlaku. Dokument navrhuje, aby taková vozidla byla vybavena technologií, která jim dokáže zabránit v jízdě při použití jiných paliv.

Německo uvedlo, že zákaz spalovacích motorů nepodpoří, protože chce výjimku pro syntetická paliva. Proti přísnému zákazu se postavily také Itálie, Polsko a Bulharsko.

Na začátku března EU odložila hlasování o zákazu spalovacích motorů na neurčito.

Zdroj: https://t.me/selskyrozum/31440

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 3

 Evropské „holubice míru“ zamířily do Afriky

22.3.23

Evropská unie:

Evropská unie je připravena z prostředků Evropského mírového fondu posílat zbraně nejen na Ukrajinu, ale také do Afriky, řekl šéf unijní diplomacie Josep Borrell.

Evropská unie (EU) je připravena dodat smrtící zbraně svým partnerům, počínaje Nigerem a Somálskem, řekl v úterý šéf evropské diplomacie Josep Borrell. Borrell to řekl na EEAS Schumanově bezpečnostním a obranném fóru.

„Naši partneři se stále více zajímají o smrtící podporu, ano, to, co jsme udělali pro Ukrajinu, může být a bude uděláno i pro ostatní. A brzy bude přijato první asistenční opatření k poskytnutí smrtícího vybavení našim africkým partnerům - Nigeru a Somálsku," řekl šéf EU.

Zdroj: https://www.suprememagazine.news/trending-news/eu-set-to-sup...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 V europarlamentu se odhlasovalo zavedení digitální identity, většina našich europoslanců včetně ANO s tím souhlasí

22.3.23

Evropská unie:

O plánu na zavedení evropské digitální identity (eID) nebude v Evropském parlamentu probíhat žádná samostatná debata. Tedy eID, která má být později napojena na digitální měnu (CBDC) a sociální kredity je již schválena a nebude o ní žádná další diskuze v EU.

Evropská digitální identita tak bude zavedena jakmile to bude technicky možné. Vzhledem k tomu, že CBDC se testuje souběžně, za pár let nebude problém je spárovat.

V eID by měly být sloučeny všechny stávající doklady, ale také zdravotní karta, očkovací průkaz a mnoho dalších údajů.

Lze předpokládat, že EU využije eID i pro sledování uhlíkové stopy.

A eID má být samozřejmě povinná.

Hlasování celkem: Celkem 418 europoslanců hlasovalo pro a jen 103 proti.

Hlasování českých europoslanců:

Proti hlasovali pouze tři naši europoslanci – Blaško, David a Konečná, tedy SPD a KSČM.

Všichni ostatní europoslanci – tedy za ANO, TOP09, STAN, ODS, Pirátů a KDU – hlasovali pro, nikdo se nezdržel.

Velmi podobně hlasovali také Slováci – všichni byli pro, proti hlasovali jen dva slovenští europoslanci – Uhrík a Radačovský.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2023/03/v-europarlamentu-se-h...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Putin: Rusko bude nuceno reagovat na zbraně s ochuzeným uranem

21.3.23

Rusko:

Rusko bude nuceno reagovat, pokud kolektivní Západ začne používat zbraně s jadernou složkou, řekl prezident Vladimir Putin po jednání s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem.

O tom, že taková možnost existuje, prohlásila hlava státu poté, co se objevily informace o britských plánech zásobovat Ukrajinu granáty s ochuzeným uranem, toxickou složkou, která ohrožuje lidské zdraví.

______
Západ je čím dál zoufalejší a bude volit čím dál extrémnější kroky v zoufalé snaze poškodit a následně vyrabovat Rusko. Oni si už vůbec ve své tupé zaslepenosti neuvědomují, s čím si zahrávají.

Zdroj: https://ria.ru/20230321/oruzhie-1859581976.html

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 7

 OSN reagovala na plány Londýna dodat Kyjevu granáty s ochuzeným uranem

21.3.23

Neurčeno:

OSN se obává možnosti použití munice s ochuzeným uranem na jakémkoli místě, bez ohledu na strany. Oznámil to dnes, 21. března, zástupce zástupce generálního tajemníka Světové organizace Farhan Haq v komentáři k prohlášení Spojeného království o plánech zásobovat ukrajinské ozbrojené síly municí s ochuzeným uranem.

„Dali jsme jasně najevo, a to i prostřednictvím vysokého představitele pro záležitosti odzbrojení, své obavy z používání munice s ochuzeným uranem kdekoli. Již mnoho let vyjadřujeme své obavy z používání ochuzeného uranu kvůli důsledkům jeho používání. Tyto obavy se týkají každého."

Zdroj: https://eadaily.com/ru/news/2023/03/21/oon-otreagirovala-na-...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

Káva pro Zvědavce

49

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc červenec přispělo 86 čtenářů částkou 17 056 korun, což je 49 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Americký Kongres tleská genocidě v Gaze26.07.24 19:18 USA 0

Zhasnutá budoucnost. Vláda potichu schvaluje zelený teror po česku. Zdraží úplně všechno.26.07.24 19:03 Česká republika 0

Izrael varuje Francii: Připravte se na další útok26.07.24 18:40 Francie 0

Otřes na burze. Padají akcie technologických gigantů. Neúspěch elektroaut dostihl výrobce26.07.24 08:38 Neurčeno 2

Fiala stále více posedlý municí pro Ukrajinu26.07.24 08:30 Česká republika 0

Washington: „Zatkněte válečného zločince“ promítané na fasádě hotelu, kde bydlí Benyamin Netanjahu25.07.24 21:53 USA 0

Zmatek ve Spojených státech vedl k tomu, že se žádný z nejvyšších vůdců dosud nesetkal s izraelským premiérem, který přijel do Washingtonu25.07.24 21:49 USA 0

Trump Zelenskému připomněl vítězství Ruska nad Hitlerem a Napoleonem.25.07.24 20:38 USA 0

V německých městech razantně narostl počet loupežných přepadení25.07.24 17:50 Německo 3

Ukrajině byly odpojeny dodávky elektřiny v reakci na zastavení tranzitu ropy Lukoil25.07.24 17:27 Ukrajina 0

Oni to věděli a přesto...25.07.24 06:21 USA 2

Výměna obyvatel probíhá na plné obrátky 25.07.24 06:10 Německo 0

Databáze majetku. Co se za tím skrývá? 25.07.24 06:01 Evropská unie 0

Digitalizace nefunguje, úředníci hrozí stávkou 25.07.24 04:28 Česká republika 0

Nord Stream: vyšetřování útoku zůstává tajné24.07.24 18:07 Německo 1

„Nechceme zemřít“ - ukrajinští muži hromadně utíkají před mobilizací do Moldavska (VIDEO)24.07.24 17:45 Moldova 0

27 zemí EU bude jednat o „časově neomezené imobilizaci“ ruských aktiv24.07.24 17:40 Evropská unie 1

USA chtějí v Arménii otevřít jižní front proti Rusku24.07.24 12:37 Neurčeno 0

Zfalšovaný průzkum, který šíří i maistream, má za cíl vyvolat dojem, že Harrisová vede24.07.24 09:24 USA 1

Planeta je stále zelenější a zelenější... pouště ustupují24.07.24 09:09 Neurčeno 0

Měnové kurzy

USD
23,35 Kč
Euro
25,35 Kč
Libra
30,06 Kč
Kanadský dolar
16,87 Kč
Australský dolar
15,30 Kč
Švýcarský frank
26,43 Kč
100 japonských jenů
15,19 Kč
Čínský juan
3,22 Kč
Polský zloty
5,93 Kč
100 maď. forintů
6,48 Kč
Ukrajinská hřivna
0,57 Kč
100 rublů
27,12 Kč
1 unce (31,1g) zlata
55 681,38 Kč
1 unce stříbra
649,30 Kč
Bitcoin
1 577 267,93 Kč

Poslední aktualizace: 26.7.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 580 768