Ve zkratce

Stránka:

 Norma EURO 7 je v současné podobě nesplnitelná a znamená likvidaci automobilek

20.3.23

Evropská unie:

Norma EURO7 je složitý právní paskvil netechnicky psaný, kterému nerozumí ani lidé v automobilce - viz video.

Požaduje např. pokud se vám pokazí vyhřívání oken aby auto samo online nahlásilo závadu automobilce, policii a po ujetí určitého počtu kilometrů se samo zastavilo. To určitě každý na dovolené ocení, že z banální závady auto vyrobí neřešitelný problém s nutností odtahu do servisu.

Navíc není vůbec vypracovaná metodika, jak měřit emise brzd. Dle videa jen měřící zařízení na emise brzd stojí 4 milióny EUR a dodací doba je 1,5 roku. A potom je třeba s pomocí toho zařízením několik let brzdy vyvíjet.

Auta výrazně podraží a uživatel z toho nebude mít žádný přínos. Třeba auto musí splnit emise i při -20 stupních při tažení přívěsu v horách, což většina uživatelů nedělá. Je to totální likvidace výroby automobilů v Evropě.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=NM52_0PgO_k

Klasifikace: kuriozity,technika,pravo Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 3 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 O umělé inteligenci

20.3.23

Neurčeno:

Tak jsem vyzkoušel umělou inteligenci, konkrétně Chat-GPT. Prý ví úplně všechno. Tak jsem se zeptal, jaké zná Hamplovy knihy. Ani jednu. Nejsem domýšlivý, takže chápu, že mě nejobsáhlejší databáze informací ve vesmíru nemusí znát. Upozornil jsem tedy supermozek, že jedna z knih je v prodeji na Amazonu. Nedokázal ji tam najít. Tak jsem mu poslal konkrétní odkaz. Kdepak, to je prý od nějakého jiného Hampla. Tak jsem napsal, že Hampl jsem já a supermozek neochotně uznal, že tam opravdu je moje kniha. Ale nic dalšího o mě neví.

Zkusil jsem knihy Ivo Budila. Stejný výsledek.

Ale pak mě napadlo zeptat se na Erika Taberyho (šéfredaktora Respektu). Okamžitě vysypal všechno jeho publikace.

Zkrátka, supermozek dosáhl vyšší úrovně. Už ví, co má vidět a co má raději přehlédnout. Špatná zpráva pro vrcholové manažery. Vypadá to, že brzy budou automatizovány i intriky, podrazy a papouškování politicko-korektních frází.

Zdroj: https://www.petrhampl.com/aktuality/

Klasifikace: kuriozity,veda,technika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Ne, své syny vám nedám!

19.3.23

Česká republika:

Zdroj: https://piped.kavin.rocks/watch?v=IHNzncQJjBM&t=0

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Zatykač na Putina, zatykač na Trumpa - globalistům jde o všechno

19.3.23

Rusko:

Globalisté se dostávají do úzkých a přitvrzují.

Bývalý americký prezident Donald Trump v sobotu na sociálnej sieti napísal, že v utorok 21. marca ho zatknú. Napísal, že manhattannský prokurátor v New Yorku ho chce obviniť v prípade vyplatenia úplatkov za mlčanie ženám, ktoré tvrdia, že mali s exprezidentom sexuálny styk.

Bývalý šéf Bieleho domu pri tejto príležitosti označil kanceláriu manhattannského prokurátora za skorupovaný a spolitizovaný úrad financovaný americkým miliardárom Georgeom Sorosom a pripomenul, že ide o stíhanie základe starej a úplne vyvrátenej rozprávky (mnohými inými prokurátormi!).

Medzinárodný trestný súd vydal zatykač na ruského prezidenta Putina a na prezidentskú komisárku pre práva detí. Haag ich obviňuje zo zodpovednosti za únosy ukrajinských detí a ich posielanie do ruských táborov na prevýchovu. Medvedev prirovnal zatykač k toaletnému papieru.

_____
Globalistům teče do bot. Trumpova kandidatura na prezidenta ohrožuje americké demokraty, kteří protlačují New World Order. Mnohé země se po vzoru Ruska osvobozují od americké nadvlády. Prezident Indonésie před časem vyzval regionální vlády, aby odstoupily od Mastercard a Visa. Zde uvidíte, jak prezident bývalé německé kolonie Namibie stírá (anglicky) německého politika, který si přišel stěžovat, že v Namibii žije třikrát více Číňanů než Němců. A to je jen pár příkladů.

Zdroj: https://www.infovojna.bz/article/medzinarodny-trestny-sud-vy...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Jde o pomstu Zdechovského a Cempera? Je fašismus v ČR opravdu tak daleko?

19.3.23

Česká republika:

Matouš Bulíř doplatil na mediální konflikt s českým europoslancem, když odhalil korupci a nedostatečné zásobování v ukrajinské armádě, kde západní techniku dostávají jen elitní ukrajinské a žoldácké jednotky, nikoliv mobilizované maso házené Kyjevem do ruského masomlýnu na Donbasu v první linii!

Pár dnů poté, co vyzval Cempera a Zdechovského, aby zvedli zadky a šli na Ukrajinu do první linie, byl Bulíř na Ukrajině surově zmlácen jiným žoldákem Ukročechem, který dal nahrávky lynče na Twitter.

Zdechovský je okamžitě převzal a radostně okomentoval. Europoslanec České republiky za Lidovce se raduje z lynčování člověka - užijte si ten fašismus českého politika:

[...]
[...]
[...]

Zdroj: https://www.infovojna.bz/article/video-sokujici-nahravka-zac...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Česko proti bídě - požadavky na vládu

18.3.23

Česká republika:

Požadavky v oblasti energetiky, svobody slova, zahraniční politiky a bezpečnosti najdete až dole na stránce v odkazu.

Zdroj: https://ceskoprotibide.cz/

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Petice za podporu Ševčíka

18.3.23

Česká republika:

My, níže podepsaní občané České republiky, chceme touto peticí vyjádřit symbolickou podporu panu doc. Ing. Miroslavu Ševčíkovi, CSc.

Jsme si vědomi, že podpisem této elektronické petice nezískáme žádný právní nárok na zasahování do dění na VŠE v Praze. Přesto cítíme potřebu sdělit následující:

1. Pan docent Ševčík se dlouhodobě nebojí svobodně a veřejně vyjadřovat své názory, ačkoli si je vědom, že za své názory odlišné od mainstreamu získá hlavně kritiku. ...

2. Naše země má historicky opakovanou zkušenost s tím, kdy byli lidé ze své práce vyhazováni pro své názory. Zvláště ve školství je tato totalitní praktika extrémně nebezpečná. ...

3. Lidé ve vedení tuzemských vysokých škol jsou převážně levicového zaměření. Je to jistě jejich právo. Tím více jsme rádi za každou osobnost z pravicového názorového spektra, ...

Zdroj: https://www.petice.com/docent-sevcik-podpora

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Drábová se fotila s člověkem, který na Václaváku držel vlajku neonacistické skupiny C14

18.3.23

Česká republika:

LIdé zjistili, že se s poloukrajincem, který držel u demonstrace Jindřicha Rajchla pod Národním muzeem v Praze vlajku neonacistické skupiny C14, kdysi hrdě fotila předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB) - Drábová. Drábová kandidovala ve volbách v roce 2016 za STAN. A ministr vnitra za STAN, Rakušan, zastrašoval organizátory demonstrace PRO, že s nimi nebude mít slitování.

Zastrašování různých skupin lidí je rovněž hlavní strategií neonacistické skupiny C14. No není to zajímavé? 

Ve čtyřicáté minutě pořadu CNN Prima NEWS Terezie Tománkové naznačil pražský lídr STAN a  člen vládního týmu koalice Pirátů a STAN pro média, kulturu a cestovní ruch - Jan Lacina, že by se mělo zakroutit krkem akademickým svobodám vysokých škol:

"A jestli ten akademický senát něco se Ševčíkem neprovede, tak si myslím, že je potřeba se vážně zamyslet nad změnou zákona! A jestli by vysoké školy neměly fungovat na jiné bázi!," řekl.

Tímto naposledy vyhrožovalo gestapo a pak zavřelo české vysoké školy!

K tomu si přidejme dva vyšetřované členy STAN v mafiánské kauze Dozimetr.

Pojďme si zaspekulovat. Nepostaral se nám Rychetský v posledních volbách o takový malý fašistický převrat, po kterém nám vládnou strany propojené s ukrajinskými neonacisty? Proto ministr vnitra přehlíží nacistické symboly? Proto ta běsná nenávist k Rusku? Proto ty zavřené weby, zastrašování, nadávky a výhrůžky Čechům a vykrvování České republiky?

Zdroj: https://www.skrytapravda.cz/z-domova/1132-take-jste-v-soku-z...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Češi získají další možnost zapojení do obrany státu

17.3.23

Česká republika:

Vláda Petra Fialy chce ve Sněmovně prosadit změnu zákonů v oblasti obrany. Jedná se o reakci na válku na Ukrajině. Změna má státu předem zajistit, že bude připravený, pokud by nastala velká krize.

„V zákonech se mimo jiné navrhuje nasazení vojáků mimo naše území, zajištění vojenské dopravy po železnici a letadly pro cizí státy, sbírání informací o občanech od ministerstev a z různých databází, ale zejména povolávání předurčených vojáků v záloze do tří dnů. Změny jsou zásadní, protože usnadňují zavlečení Česka do války zejména v souvislosti s konfliktem na Ukrajině a je třeba je odmítnout,“ myslí si poslanec SPD Radovan Vích.

Brannou povinnost má každý český občan, tedy muži i ženy, mezi 18 a 60 lety. Nevztahuje se na občany, kteří nejsou schopni vojenskou službu vykonávat nebo kteří odmítli vykonávat mimořádnou službu z důvodu svědomí či náboženského vyznání.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-cesi-zisk...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Po 3., 4. a 5. dávce "očkování" umírá denně přes 350 lidí na COVID

17.3.23

Japonsko:

V Japonsku stále pokračují COVIDové hry. Čím více se "očkuje" tím více lidí na COVID (s COVIDem) umírá. Japonští představitelé "nechápou" příčinu. Prý narůstá počet srdečních problémů z "neznámého" důvodu. "Odborníci" jsou "zmateni".

Tento scénář měly farmaceutické firmy připraveny pro celý svět, jen v Japonsku se ho podařilo plně realizovat.

[Počet úmrt...]
Počet úmrtí v závislosti na očkování

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/japonsti-odbornici-jsou-...

Klasifikace: kuriozity,zdravi,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 2

 Ukrajina v potížích: Drolí se podpora USA a zkušení bojovníci jsou mrtví nebo zranění

16.3.23

Ukrajina:

Žeby média ze strachu začaly říkat konečně pravdu, aby nebyly pro celou veřejnost za totální propagandistické idioty?

Tohle se přece dosud říkat nesmělo a kdo tohle vypustil, byl ruský dezolát a dezinformátor.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-ukrajina-v-p...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Irid

Komentářů: 1

 Macron obešel parlament a odklepl Francouzům penzijní reformu sám

16.3.23

Francie:

Francouzský prezident Macron se pár minut před zasedáním dolní komory - která měla rozhodnout, zda se přijme navrhovaná penzijní reforma (prodloužení odchodu do důchodu z 62 na 64 let) - rozhodl neriskovat a přijmout zákon bez souhlasu parlamentu.

Tuto kontroverzní pravomoc mu dává 49.3 článek francouzské ústavy.

Levicoví poslanci křičeli „Odstup! Odstup!" na premiérku Bornovou a členové radikálně levicové strany France Unbowed zpívali národní hymnu tak hlasitě, že Bornová nemohla mluvit a zasedání muselo být přerušeno, než se znovu pokusila o proslov.

Krátce poté se stovky lidí sešly na spontánním protestu na náměstí Place de la Concorde v centru města, protože odbory slíbily zintenzivnit stávky a pouliční demonstrace, které se od ledna konají. Šéf odborového svazu CGT Philippe Martinez řekl, že prosazení zákona „ukazuje pohrdání lidem“.

Vláda byla obviněna z toho, že je brutální a nedemokratická.

Zdroj: https://www.theguardian.com/world/2023/mar/16/emmanuel-macro...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Ukrajinští uprchlíci budou muset ve Švýcarsku prodat luxusní auta

16.3.23

Švýcarsko:

V souladu se švýcarskými zákony mají  osoby, využívající postavení uprchlíka, povinnost předložit soupis svého majetku. V případě vlastnictví automobilů, šperků a hotovosti, bude toto zohledněno při stanovení výše podpory.

Např. v Lucernu již začali posílat Ukrajincům příkazy k prodeji automobilu, jestliže jeho cena překračuje výši podpory, tj. 4 tisíce franků na osobu nebo 10 tisíc franků na rodinu.  Automobil by měl být prodán ve lhůtě jednoho měsíce. Vyplácení sociálních dávek je zastaveno na určitou dobu, a to podle výše prodejní ceny.

V řadě států postupně klesá ochota pomoci ukrajinským uprchlíkům, místní poukazují na jejich luxusní automobily, vysoké životní náklady a současně značnou náročnost. Nová švýcarská praxe nepostihuje uprchlíky kteří byli skutečně postiženi válkou a jsou v těžké situaci.

Zdroj: https://www.vasevec.info/ukrajinsti-uprchlici-budou-ve-svyca...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Prezident Joko „Jokowi“ Widodo vyzval regionální administrativy v zemi, aby se odstřhly od zahraničních platebních sítí jako jsou Mastercard a Visa

16.3.23

Indonésie:

Indonéský prezident Joko „Jokowi“ Widodo vyzval regionální administrativy v zemi, aby se odstřihly od zahraničních platebních sítí jako jsou Mastercard a Visa a začaly používat kreditní karty vydané domácími bankami.

Jokowi řekl, že válka na Ukrajině s doprovodnými ekonomickými sankcemi uvalenými Spojenými státy by mohla způsobit problémy, protože ekonomické nástroje včetně platebních systémů, by mohly být Spojenými státy použity proti zemím, které se odmítají zapojit do konfliktu (např. uvalením sankcí na Rusko).

"Buďte velmi opatrní. Musíme pamatovat na sankce uvalené Spojenými státy na Rusko. Visa a Mastercard by mohly být problémem," řekl prezident Jokowi na celostátním setkání na podporu používání produktů a služeb vyrobených v Indonésii.

Zdroj: https://www.thejakartapost.com/business/2023/03/16/jokowi-wa...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Do sadů vjely bagry, pokácí milion stromů!

16.3.23

Česká republika:

Zemědělci do jara vykácejí desetinu ovocných stromů v Česku. Loni vysázeli 170 hektarů sadů, nejmíň v novodobé historii. Na hlavním artiklu - jablkách - tratí asi čtyři koruny na kilo. Drtí je levná konkurence z Polska.

Pěstitelé v Česku jsou zoufalí. Obchodní řetězce podle nich dávají přednost levné produkci z Polska, země, kde platí pro ovocnáře jiný daňový systém, dostávají dotace a používají podpůrné prostředky, jež jsou v Česku zakázané.

Podle odhadů Ovocnářské unie za letošní zimu zmizí deset procent ovocných sadů v Česku.
Teď dojde k další redukci, asi o desetinu. Mluvím o milionu ovocných stromů, které zmizí bez náhrady,“ sdělil předseda Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík.

„Snižování rozlohy ovocných sadů bude znamenat tlak na zvýšení dovozu ovoce ze zahraničí, navíc za cenu vyšší uhlíkové stopy. Převážení ovoce na dlouhé vzdálenosti může ovlivnit jeho chuťové a kvalitativní vlastnosti. Posílení dodávek ovoce ze zahraničí může vést také k větší cenové nestabilitě, než jakou nyní zákazníci zažívají v obchodech,“ zdůraznil Doležal.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-do-s...

Klasifikace: ekonomika,ekologie Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 7

 Odpověď Jindřicha Rajchla (=organizátor protestů Česko proti bídě) prezidentovi Pavlovi (=komunistický vojenský rozvědčík)

16.3.23

Česká republika:

"Pan prezident Petr Pavel v rámci své slovenské návštěvy odsoudil naše sobotní shromáždění Česko proti bídě, s tím, že se tam „shromáždili lidé, kteří nechtějí naslouchat, ale bořit.“
Pane prezidente, nevím, jestli je to tou vzdáleností, nebo naprostým odtržením od reality, ale podařil se Vám, vojenskou terminologií, dokonalý výstřel do tmy. ..."

Více na uvedeném odkazu.

Zdroj: https://svobodny-svet.cz/petr-pavel-lide-kteri-nechteji-nasl...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Zajímavý výsledek holandských voleb do Senátu a provincií: Drtivá výhra farmářské protestní strany a porážka vládní koalice

16.3.23

Nizozemsko:

Volby do provincií a senátní volby, které v zemi proběhly 15. 3., jasně ukázaly velký odpor Holanďanů proti stávající politice EU – a tedy i politice jejich vlastní vlády, která se pustila do likvidace farmářů.

V těchto volbách vyhrála drtivě farmářská strana BBB, která má mimochodem v požadavku i vystoupení z EU, neboť je to právě EU, kvůli komu jsou farmáři likvidováni.

BBB si zapsala monstrózní vítězství ve volbách do Provinční rady. V Overijsselu získala farmářská strana téměř třetinu hlasů. Vládní CDA dostala v této provincii tvrdý úder a byla snížena na polovinu. Tvrdé rány dostaly v Overijsselu i ostatní vládní strany.

BoerBurgerBeweging je také největší v ostatních provinciích. Předsedkyně Caroline van der Plasová novinářům řekla, že tohle nikdy nečekala.

BBB se nyní stala největší stranou také v holandském Senátu. „Mají jediný úkol: hodit šílenou politiku dusíku přes palubu a ochránit farmáře před vyvlastňovacím tahem D66,“ říká Ralf Sluijs, radní z Haagu.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2023/03/zajimavy-vysledek-hol...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Prigožin oznámil, že kupuje americké zbraně od ukrajinské armády

16.3.23

Ukrajina:

PMC Wagnerovi se daří nakupovat od ukrajinských vojenských jednotek západní zbraně dodávané do Kyjeva ze Spojených států a zemí NATO, zejména americké dělostřelecké systémy M-777 a protitankové systémy Javelin. Oznámil to dnes 16. března, zakladatel PMC Evgeny Prigožin.

Prigožin, který odpovídal na otázky novinářů, také potvrdil, že ve Wagnerově zóně bojovali afghánští bojovníci.

„Ano, skutečně, afghánští bojovníci z Wagner PMC pro nás v malém počtu pracují. Nyní je zde dělostřelecká jednotka, která byla svého času vycvičena pro práci na amerických dělostřeleckých systémech, houfnicích M-777. Pracuje také s protitankovými raketovými systémy Javelin atd. – které se nám daří odkupovat od ukrajinských jednotek, popř. zajatců, “  – řekl Prigožin, jehož slova cituje jeho tisková služba.

Zdroj: http://www.infokuryr.cz/n/2023/03/16/prigozin-oznamil-ze-kup...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 4

 Macron pohrozil rozpuštěním Národního shromáždění

16.3.23

Francie:

Francouzský prezident Emmanuel Macron pohrozil rozpuštěním Národního shromáždění (dolní parlamentní komory) v případě neúspěšného hlasování o důchodové reformě.

Ve čtvrtek se má v Národním shromáždění konat definitivní hlasování o návrhu důchodové reformy, který vyvolal vlnu protestů po celé zemi. Důchodový věk má být zvýšen na 64 let, s čímž nesouhlasí většina Francouzů.

„BFMTV se z vládních zdrojů dozvěděla, že Emmanuel Macron, který se ve středu večer sešel v Elysejském paláci s Elizabeth Bourne (premiérka) a ministry, jež mají vztah k důchodové reformě, zmínil na této schůzce hrozbu rozpuštění shromáždění v případě neúspěšného hlasování,” praví se ve zprávě televize BFMTV.

Francouzská premiérka poznamenala, že by nechtěla použít článek ústavy č. 49.3, který dovoluje přijetí dokumentu bez schválení parlamentem, potože to udělala loni na podzim už desetkrát kvůli schválení novel zákona o rozpočtu na rok 2023.

Mohlo by to být vnímáno jako slabost vlády, která nedokázala přesvědčit poslance o nutnosti podpory důchodové reformy.

______
Není nad západní demokracii.

Zdroj: http://www.infokuryr.cz/n/2023/03/16/macron-pohrozil-rozpust...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 57 čtenářů částkou 11 586 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Proč Moderna podstatně rozšiřuje výrobní kapacitu navzdory současné nízké poptávce po jejich „jedu?“18.03.24 21:29 Neurčeno 1

Zákaz vstupu do lesů na spadnutí 18.03.24 10:18 Česká republika 1

Genocida ve jménu životního prostředí. Za další snahou o depopulaci stojí eugenika.17.03.24 19:44 Neurčeno 5

Proslov Donalda Trumpa, jaký doposud nezazněl17.03.24 19:24 USA 1

O „dezinformacích“ vznikne film. Hrají Vetchý a Hrušínský, natáčí Hřebejk17.03.24 19:03 Česká republika 1

Podle rakouského ministra zahraničí navzdory sankcím a omezením, 95% západních společností stále působí v Rusku17.03.24 18:42 Rusko 0

V Utrechtu hrozí zákaz používání bateriových aut17.03.24 16:47 Nizozemsko 0

Hlavní body rozhovoru s Emmanuelem Macronem 14. března pro televizní stanice TF1 a France 2 15.03.24 18:54 Francie 0

A. Hogenová: Drzost věrchušky, loutkovodiči za mořem, kolaps důvěry, rakovina strachu. Nesmíme mlčet15.03.24 17:06 Česká republika 0

Kanada schválila zákon: může zavřít lidi na doživotí za nenávistné projevy14.03.24 23:01 Kanada 1

Norská vláda chystá uzákonit právo na platby v hotovosti14.03.24 19:03 Norsko 0

Ruská ekonomika je odolná 14.03.24 18:33 Rusko 0

Výbušný projev holandského europoslance (video)14.03.24 18:11 Evropská unie 0

Američanům se nedaří vyrábět Boeingy, selhání elektroniky na pár vteřin14.03.24 14:26 USA 2

Neodvratný konec průmyslu v EU13.03.24 18:11 Evropská unie 3

Firma manžela Von der Leyenové, která dostala 320 milionů z EU, byla v době výběrového řízení neaktivní!13.03.24 18:03 Evropská unie 0

Blázen a idiot12.03.24 19:07 Evropská unie 0

Velké vyvlastnění. Jak vám chtějí vzít všechno? Už je to připravené, zbývá jen otázka kdy.12.03.24 19:02 Neurčeno 4

Maďaři si předvolali velvyslance USA, vadí jim Bidenova slova o Orbánovi 12.03.24 18:31 Maďarsko 2

Ukrajinský premiér by rád ovlivnil i volby na Slovensku12.03.24 18:05 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,22 Kč
Euro
25,23 Kč
Libra
29,55 Kč
Kanadský dolar
17,15 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,13 Kč
100 japonských jenů
15,56 Kč
Čínský juan
3,23 Kč
Polský zloty
5,84 Kč
100 maď. forintů
6,39 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,31 Kč
1 unce (31,1g) zlata
50 150,57 Kč
1 unce stříbra
581,46 Kč
Bitcoin
1 555 397,90 Kč

Poslední aktualizace: 18.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 844 281