Ve zkratce

Stránka:

 Návštěva ukrajinského pluku Azov v Izraeli

23.12.22

Izrael:

Delegace ukrajinského pluku Azov navštívila v minulých dnech Izrael, kde se setkala s úředníky a záložníky IDF a hovořila o probíhající ruské invazi na Ukrajinu.

Delegace přijela do Izraele ve čtvrtek a vedl ji důstojník Azovského pluku Ilja Samojlenko, jeden z vojáků, kteří se zabarikádovali pod ocelárnami Azovstal při pokusech ochránit Mariupol před ruskou invazí na začátku tohoto roku. K němu se v čele delegace připojila Julija Fedosjuková, zástupkyně vedoucího Sdružení rodin obránců Azovstalu.

Zdroj: https://www.jpost.com/international/article-725351

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 192 zemí se chystá podepsat s WHO dohodu o „nulové toleranci“ pandemie

20.12.22

Neurčeno:

Členské státy vyzývají ke globální dohodě, která zohledňuje spravedlnost, podporuje připravenost, zajišťuje solidaritu a respektuje „suverenitu“.

Návrh o „nulové toleranci“ pandemie by měl být připraven k vyjednávání mezi členskými státy od února 2023.

„Země vyslaly jasnou zprávu, že svět musí být lépe připraven, koordinován a podporován, aby chránil všechny lidi a všude před opakováním COVID-19,“ řekl pan Driece, spolupředseda předsednictva INB. „Rozhodnutí pověřit nás povinností vypracovat nulovou toleranci dohody o pandemii představuje významný milník na cestě k tomu, aby byl svět bezpečnější.“

Pandemická dohoda WHO se zvažuje s ohledem na její přijetí podle článku 19 Ústavy WHO. Pro podporu návrhu se vyjádřilo 192 zemí světa (kromě Lichtejnštejnska a dvou ostrovů nedaleko Nového Zealandu).

Mimochodem „nulovou toleranci Covidu“ aplikovala na svůj lid Čína a tak si jistě dovedete představit co čeká země, které tuto dohodu podepíší!

Zdroj: https://cz24.news/192-zemi-se-chysta-podepsat-s-who-dohodu-o...

Klasifikace: veda,zdravi,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 Krok za krokem blíže digitální měně

20.12.22

Evropská unie:

Na lupa.cz vyšel článek Do budování jednotné evropské digitální peněženky se skrze Avast a CZ.NIC zapojí Češi, kde se píše:

Na pilotním projektu evropské digitální peněženky se budou podílet dva čeští zástupci, a to správce národní internetové domény CZ.NIC a kyberbezpečnostní společnost Gen donedávna známá jako Avast.

EUDI je součástí směrnice eIDAS 2.0. Počítá s digitální identitou pro občany Evropské unie. Vydávat je budou jednotlivé vlády s tím, že digitální identity budou akceptovány členskými zeměmi.

_______
Dokud o tom píše nadšeně mainstream, dá se to částečně vysvětlit hloupostí novinářů. Ale lupa.cz je médium pro počítačové dělníky a psán je počítačově poučeným týmem. Chci říct, že na klávesnici najdou klávesu SHIFT na první pokus. Všiml jsem si už dříve, že absolutně nikdy nevarují před následky, ať je to 5G, digi-identita nebo jiné zvěrstvo. A přitom vědí...

Zdroj: https://www.lupa.cz/aktuality/do-budovani-jednotne-evropske-...

Klasifikace: kuriozity,technika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Novorozenec zemřel na krevní sraženinu poté, co nemocnice použila pro transfuzi krev očkovaného dárce

20.12.22

USA:

Alex se narodil 3. ledna a měl potíže s dýcháním. Brzy mu byla diagnostikována tracheoezofageální píštěl a dvojitá vývodová pravá komora (DORV).

Aby se mu dostalo péče, kterou potřeboval, byl Alex přemístěn do Dětské nemocnice Sacred Heart ve Spokane ve Washingtonu.

24. ledna byla miminku opravena tracheoezofageální píštěl, ale proces hojení byl přerušen prosáknutím kolem stehů.

Do 4. února se únik zastavil a na 10. února byla naplánována operace.

Dítěti se měla upevnit kolem plicní tepny páska, omezující průtok krve do plic, dokud dostatečně nevyroste na to, aby cca za tři měsíce podstoupilo operaci srdce.

Rodičům údajně zemřel zdravý rodinný přítel na infarkt brzy poté, co dostal vakcínu proti Covidu-19, což vzbudilo v rodině podezření ohledně potenciálního nebezpečí vakcín.

Tato osobní zkušenost hrála roli v jejich rozhodnutí požádat o neočkovanou krev pro lékařský zákrok svého dítěte.

Rodině se dokonce podařilo najít dárce splňujícího jejich požadvky, ale nemocnice tvrdila, že lékaři nemohli tuto krev najít, a dali proto miminku krev ze zásob nemocnice.

Alexovi se několik dnů po transfuzi objevila krevní sraženina zasahující od levého kolena až k srdci.

17. února dítě na následky krevní sraženiny zemřelo.

Zdroj: https://yournews.com/2022/12/15/2474964/american-tragedy-bab...

Klasifikace: politika,zdravi,krimi Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Demonstrace proti obnovení zákona na zavírání politických vězňů-21. 12.,10:00,nám. Kinských,Praha

20.12.22

Česká republika:

Ve středu 21. 12. v 10:00 hod na náměstí Kinských 4 v Praze 5 svolávají disidenti Slávek Popelka a Miroslav Kelnar demonstraci na protest proti soudu s Tušlem a Čermákem a proti obnovení zákona na zavírání politických vězňů.

Demonstrace je řádně ohlášena, sraz je v 10:00 na nám. Kinských v Praze před soudní budovou.

Pomozte nám protestovat proti politickým procesům.

Zdroj: https://skrytapravda.cz/z-domova/971-politicke-procesy-a-pro...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 V USA započne výstavba největších bioreaktorů na světě na výrobu umělého masa

19.12.22

USA:

V USA započne výstavba největších bioreaktorů na světě na výrobu umělého masa, které by mohly zásobovat desítky tisíc obchodů a restaurací. Podle odborníků se jedná o významný krok ve výrobě umělého masa.

Společnost Good Meat uvedla, že v bioreaktorech se bude pěstovat více než 13 tisíc tun kuřecího a hovězího masa ročně. Pro výrobu bude používat buňky odebrané z buněčných bank nebo vajec, takže maso nebude vyžadovat porážku žádného zvířete.

„Na umělém mase záleží, protože nám umožní jíst maso bez všech škod, bez buldozerování lesů, bez nutnosti porážet zvíře, používat antibiotika, bez urychlování zoonotických onemocnění,“ uvedl Josh Tetrick, výkonný ředitel společnosti Eat Just, mateřská společnost firmy Good Meat.

Zdroj: https://wave.rozhlas.cz/ve-spojenych-statech-vznikne-nejvets...

Klasifikace: kuriozity,polit.korekt,zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Teror EU vůči svým občanům dostává novou tvář. To nevymyslíš...

17.12.22

Evropská unie:

Evropská unie bude danit dovážené komodity podle jejich uhlíkové stopy. Na připravovaném návrhu se po několikaměsíčním vyjednávání dohodl Evropský parlament s národními vládami členských států. Plán má podle slov svých předkladatelů ochránit evropský průmysl před levnou konkurencí z rozvojových zemí a vyvinout nátlak na zbytek světa, aby následoval evropskou klimatickou politiku. Opatření však kritizují nastupující světové ekonomiky, jako Brazílie, Indie a Čína, které v něm spatřují diskriminaci a pokrytectví.

 

Evropská unie se v rámci svého boje proti klimatickým změnám chystá zavést novou daň, která má zatížit dovoz komodit podle jejich tzv. uhlíkové stopy. Na podobě návrhu se po několikaměsíčním jednání dohodly vlády členských států s Evropským parlamentem. Vytyčeným cílem tohoto regulačního opatření, označovaného také jako mechanismus uhlíkového vyrovnání na hranicích, má být ochrana evropských výrobců před konkurenty ze zemí, které neregulují emise oxidu uhličitého.

Nová daň se má vztahovat na komodity, které představují zátěž z hlediska znečištění, jako je železo, ocel, cement, hliník a hnojiva. Firmy, které tyto komodity dovážejí do Evropské unie, budou za tímto účelem muset nakoupit certifikáty obdobné emisním povolenkám, které již v současnosti musí kupovat domácí výrobci.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Vy-nas-budete...

Klasifikace: kuriozity,polit.korekt,krimi,ekologie Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Bachmut: Nejnebezpečnější místo na Zemi

17.12.22

Ukrajina:

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj přiznal, že město Bachmut je celé zničené. Bojuje se o něj několik měsíců, válčí tu obávaní wagnerovci a město postupně obkličují. Je to jediné místo, kde nyní Rusové postupují dopředu. Z Bachmutu zbyly jen ruiny a zůstává tu jen pár stovek lidí. Kolem duní dělostřelectvo a Rusové jsou blíž a blíž. Jak dlouho ještě město vydrží?

_______
Tak začíná článek na Novinkách.cz. A pokračování trhá srdce. Chudáci lidi tam, chudáci zvířata. Měsíce bez elektřiny, tepla a vody. Hovinka.cz se nezmiňují ani slovem o tom, kdo že to ostřeluje Bachmut. Musel jsem si to najít na mapě. Bachmut je v Doněcké oblasti, tedy na území, které bylo připojeno k Rusku referendem (opravte mě, jestli se mýlím). Je to hraniční město, o které se vedou boje. A Doněck je ostřelován Ukronacisty od roku 2014. 

A zde je pokračování toho videa z novinek.cz. A zde jmenují viníky

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-bachmut-nejn...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Slovenská vláda padla. Gratulujeme. Inspirace pro nás

15.12.22

Slovensko:

Slovenská vláda po ostrých sporech padla. Nedůvěru jí vyslovilo 78 z přítomných 102 poslanců. Ke svržení kabinetu potřebovala opozice 76 hlasů ze 150.

Poslanci nejsilnějšího vládního hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OĽaNO), členem jehož vedení je i premiér Eduard Heger, před hlasováním opustili sál. Předseda poslaneckého klubu Michal Šipoš řekl, že se nechtěli účastnit rituální popravy své vlády.

Vláda bude dále fungovat v demisi s omezenými pravomocemi a zřejmě se začne debatovat o předčasných volbách, píší slovenská média.

_______
Kéž by se to podařilo i u nás.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Mladá, krásna Danuše Nerudová - aneb čaputizace naší země

15.12.22

Česká republika:

Mám takový pocit, že Danuše Nerudová je tlačena do popředí zmanipulovanými statistikami a líbivými frázemi. Najednou se z ničeho nic vynořila její oblíbenost překonávající všechny ostatní.

Jen si počtěte, co nám ona nabízí v roli prezidenta:

"Podporuji i adopci dětí homosexuálními páry.

Jsem pro zrovnoprávnění stejnopohlavních svazků.

Současné Putinovo Rusko, které vraždí nevinné na Ukrajině a vede barbarskou agresi vůči svobodnému a svrchovanému státu, je největším bezpečnostním rizikem ČR"

 

Zdroj: https://dfens-cz.com/mlada-krasna-autenticka/

Klasifikace: kuriozity,politika,polit.korekt,feminismus Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Bagr - model CAT994

12.12.22

Neurčeno:

Za 12 hodin spálí ~ 1000 litrů paliva. Přesun ~ 250 tun hlíny za účelem vytěžení materiálu na výrobu JEDNÉ baterie Tesla. A lidé tomu stále říkají "nulové emise", když jezdí svým elektromobilem.

Abyste vyrobili každou baterii pro elektromobil, musíte recyklovat : 

  • 11 000 kg solanky pro lithium
  • 14 000 kg rudy na kobalt
  • 2 000 kg rudy na nikl
  • 11 000 kg rudy na měď
  • Vykopat 226 000 kg zemské kůry.

Jen - jedna – baterie ! Typická baterie elektromobilu má: 11 kg lithia 27 kg niklu 20 kg manganu 13 kg kobaltu 90 kg mědi 181 kg hliníku, oceli a plastu První 4 složky pocházejí z omezených zdrojů a jejich podíl se bude nadále zvyšovat.

"Zelená" energie To vše jako součást klimatické frašky.

Zdroj: https://t.me/perunbigger/351

Klasifikace: ekonomika,technika,ekologie Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Dochází k odpojování elektřiny důchodců a matek samoživitelek

11.12.22

Česká republika:

Dle článku v odkazu elektrikář u ČEZu nedělá nic jiného než odpojuje elekteroměry starým lidem a matkám samoživitelkám. Ti se dostali do situace, že z důchodu nejsou schopni platit neustále se zvyšující zálohy a nemohou se bránit.

Putin nám nevybombardoval elektrické rozvody, ale přesto dochází k vypínání elektřiny lidem. Německo si zelenými nesmysly omezilo své zdroje elektrické energie a teď využívá ty naše.

Odkloněné zisky jdou ve stále větší míře zbrojení do nesmyslné války.

Zdroj: https://cz24.news/vidlak-branibori-v-cechach/

Klasifikace: kuriozity,krimi,technika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 2

 Ruský vývoz uranu, palladia a hnojiv do USA dosáhl pětiměsíčního rekordu

10.12.22

Rusko:

Podle údajů za říjen dosáhl ruský vývoz do USA nejvyšší hodnoty v peněžním vyjádření za posledních pět měsíců - 732,4 milionu dolarů.

K nárůstu přispěly dodávky jaderného paliva, kovů platinové skupiny a hnojiv, píše RBC s odvoláním na údaje amerického úřadu pro sčítání lidu.

Například v říjnu byl do Spojených států odeslán nejvyšší objem obohaceného uranu od listopadu 2016 v hodnotě 184,7 milionu dolarů.

Zdroj: https://riafan.ru/23792412-rossiiskii_eksport_urana_palladiy...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Česká republika se zavázala očkovat každého muže, ženu a dítě do roku 2030

10.12.22

Česká republika:

WHO ve spolupráci s Nadací Billa a Melindy Gatesových a dalšími partnery z řad zemí, agentur OSN i farmaceutických firem vypracovala a uvedla do praxe globální očkovací agendu na příštích deset let.

Konkrétním cílem Imunizační agendy 2030 (IA2030) je očkovat každého muže, ženu a dítě na planetě do roku 2030.

Imunizační agenda 2030 pod heslem “Nenechat nikoho pozadu” mimo jiné cílí na to, aby se odstranily výjimky z očkování včetně dětí, těhotných žen nebo imigrantů.

Cíle Imunizační agendy IA2030

  • Každý člověk na planetě má být chráněn plným očkováním bez ohledu na místo, věk, socioekonomický status nebo překážky související s pohlavím.
  • Má být urychlen vývoj vakcín pro veškeré nemoci, které mohou být ovlivněny očkováním, včetně HIV, tuberkulózy, malárie a nových infekčních onemocnění.
  • Země mají posílit očkovací politiku včetně sledování proočkovanosti a poskytovat občanům pravidelné očkování v průběhu celého jejich života.
  • Země mají začlenit téma očkování do vzdělávacích programů a vytvořit nástroje pro osvětu veřejnosti.
  • Všichni lidé si očkování mají vážit a aktivně ho vyhledávat.
    Očkování má být dostupné všem lidem jako základní součást primární zdravotní péče.
  • Očkovat se má bez výjimky i mezi komunitami postiženými konflikty, katastrofami a humanitárními krizemi.
  • Má být zahájen vývoj nových vakcín a technologií včetně bezjehlové technologie.
  • Země mají vyvinout robustní, inovativní strategie ke zmírnění dezinformací o očkování a snížení jejich šíření a negativního dopadu.

Česká republika se k dodržování Imunizační agendy IA2030 zavázala prostřednictvím dohody o spolupráci Ministerstva zdravotnictví ČR se Světovou zdravotnickou organizací (WHO), kterou podepsal 25. března za Ministerstvo zdravotnictví Vlastimil Válek.

Kompletní český překlad dokumentu Imunizační agendy 2030 si stáhněte ZDE.

Zdroj: https://www.zlatyspendlik.cz/1795-2/

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 6

 Merkelová: Ano, podvedli jsme Putina s Minskými dohodami, abychom získali čas

8.12.22

Německo:

Minské dohody byly nutné pouze proto, aby "Ukrajina dostala čas". Umožnilo jí to posílit se v budoucí konfrontaci s Ruskem. Vždyť už tehdy bylo všem jasné, že jde o zamrzlý konflikt a "problém není vyřešen". Toto prohlášení pronesla bývalá německá kancléřka Angela Merkelová v rozhovoru pro Die Zeit.

Zdroj: https://eadaily.com/ru/news/2022/12/08/merkel-da-my-obmanuli...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Pětikoalice připravuje nákupy na příští rok

8.12.22

Česká republika:

Vláda plánuje nákup bojových vozidel za padesát miliard, vrtulníky CH-47 Chinook za dvacet miliard a čtyřiadvacet stíhaček F-35 za padesát miliard korun. Podle premiéra je "bezpečnost" na prvním místě. Vláda plánuje sekyru 280 miliard viz odkaz.

To, že občané nebudou mít na jídlo a na energie, vládu evidentně nezajímá viz odkaz.

Doporučuji se zúčastnit ankety pod článkem v odkazu uvedeného jako zdroj.

Zdroj: https://www.denik.cz/z_domova/anketa-armada-stihacky-f35.htm...

Klasifikace: politika,ekonomika,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 3

 O německých extremistech, kteří se chystali zaútočit na Bundestag

7.12.22

Německo:

V noci na 7. prosince provedly zvláštní jednotky německé policie v 11 spolkových zemích operaci, při níž zatkly 25 osob patřících k radikální pravicové organizaci.

Zároveň asi 3 000 příslušníků bezpečnostních složek prohledalo 130 míst a 50 osob je vyšetřováno.

Co je známo o zatčených?

Podle zpráv německých médií jsou mezi zadrženými: bývalá poslankyně Alternativy pro Německo, 58letá Birgit Malsack-Winkemannová, soudkyně z Berlína, a také několik bývalých příslušníků velitelství speciálních sil (KSK) a výsadkářů Bundeswehru.

Za hlavního organizátora "vzpoury" je považován jednasedmdesátiletý podnikatel z Frankfurtu nad Mohanem Heinrich XIII. princ Royce.

Mezi zadrženými je i ruský občan Vitalia B.

Všichni patří k pravicově radikální skupině zvané Reichsbürger (Říšští občané).

Organizace údajně plánuje násilné svržení moci v Německu od listopadu 2021 a při domovních prohlídkách byly u členů hnutí nalezeny zbraně.

Co to znamená pro německou politiku?

Největší protiteroristická zpravodajská operace v dějinách země, stejně jako aktivní mediální pokrytí a množství připravených informací, nedávají prostor k debatám o vině podezřelých.

Německá média již vysvětlila, že 58letá Birgit Malsack-Winkemannová se jako poslankyně Bundestagu nachází v budově Říšského sněmu a umí střílet (pravděpodobně proto, aby mohla osobně zaútočit na vládu s armádou domobrany).

Vzhledem k malému počtu zadržených a pochybné pověsti podezřelých, jejichž organizace bývá přirovnávána k americkému QAnon, lze usuzovat, že se Scholzova vláda rozhodla pod touto záminkou potírat pravicovou opozici.

Německé státní zastupitelství již uvedlo, že podezřelí ze spiknutí údajně kontaktovali ruské představitele, ale nedostali žádnou podporu.

Chystané stíhání za terorismus pravděpodobně natrvalo umlčí poslance AfD, kteří se často odvažovali kritizovat sankce proti Rusku a obecně nesouhlasili s proamerickým kurzem současné vlády.

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Maďarsko zrušilo zmrazení cen benzinu v zemi - to vše kvůli protiruským sankcím EU

7.12.22

Maďarsko:

Maďarská vláda ruší administrativní omezení cen benzinu kvůli nedostatku ropy v zemi. Důvodem byly sankce EU proti dodávkám ruské ropy, řekl novinářům Gergely Guiyash, vedoucí úřadu premiéra země. Podle něj je možný i prudký nárůst inflace v zemi.

"Stalo se to, čeho jsme se obávali. V pondělí vstoupil v platnost zákaz dodávek ruské ropy, což vedlo k přerušení dovozu pohonných hmot. V důsledku bruselských sankcí již nemůžeme garantovat cenu benzinu 480 forintů," řekl Gouyash.

Místní provozovatel MOL již dříve oznámil, že země čelí kritickému přerušení dodávek. Podle šéfa společnosti se nyní ceny benzinu zvýší přibližně jedenapůlkrát. Gouyash zase zdůraznil, že palivo vydrží jen několik měsíců.

Zdroj: https://t.me/Slavyangrad/23970

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

Káva pro Zvědavce

50

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 87 čtenářů částkou 17 614 korun, což je 50 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Česká ekonomika je stále hluboko pod ekonomickou úrovní před pandemií21.03.24 16:23 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 891 588