Ve zkratce

Stránka:

 Další díra do rozpočtu - Fiala sebere lidem 1 milión USD ročně

9.11.22

Česká republika:

Spousta lidí jen taktak vychází s platem a nebo už jim dochází peníze z důvodu drahých energií. Stát chce omezit podporu v nezaměstnanosti. Stát  chce lidem omezit důchody.

Přes to všechno Česko(-Ukrajinský) premiér Fiala slibuje lidem sebrat dalších milión dolarů každým rokem a poslat je do černé díry nazývané klimatický fond. Na tohle peníze jsou a je jich hodně! Je vidět, že peníze jsou, jen byly odkloněny.

Zdroj: https://www.greenpeace.org/czech/tiskova-zprava/17867/cesko-...

Klasifikace: krimi,finance Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 3 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Vojenská policie reaguje na oznámení o vlajce pluku Azov hrdě vystavené za oknem ukrajinskou rodinou

8.11.22

Česká republika:

Měli jsme tady nedávno zprávu o chudé ukrajinské rodině prchající před válkou. Někdo upozornil policii na vlajku Azov, kterou si ubohý Ukrajinec hrdě vyvěsil do okna.

[...]

A co na to policie? Viz níže.

[...]

Takže ono to jsou vlastně takoví hodní kluci.

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Scott Ritter zůstává na Twitteru zablokován. Stejně jako Donald Trump

6.11.22

USA:

Ti z vás, kteří doufali ve změnu poté, co Elon Musk koupil Twitter, by měli vědět, že naděje umřela. Musk sice dělá údajně mezi zaměstnanci dusno, rozdává výpovědi, zavádí nové poplatky, ale co se osvobození modrého ptáka týče, jak o tom velkohubě psal po převzetí, ptáček zůstává v řetězech.

Bývalý zbrojní inspektor Scott Ritter zůstává zablokován od dubna 2022. Po převzetí Twitteru Muskem byl prý na krátko jeho účet obnoven, ale teď už je zase zablokován.

Co se Trumpa týče, Musk původně slíbil, že mu účet odblokuje. Ale poté, co někteří inzerenti vyhrožovali stažením svých reklam, Musk vyměkl a tak nějak přešlapuje na místě nevěda, co dělat. Konečně, prachy až na prvním místě a Musk si nemůže dovolit o ně přijít. Však mu jich už moc nezbylo, jen několik stovek miliard.

 

Zdroj: https://national-conservative.com/former-un-weapons-inspecto...

Klasifikace: kuriozity,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Manifest vraha z Bratislavy ukazuje, že všechno je jinak

5.11.22

Slovensko:

Kampaň, která se strhla po tragickém zavraždění dvou mladíků v bratislavské Zámecké ulici (dvě oběti před restaurací Tepláreň, 13. února –⁠ pozn. red.), je nesmírně poučná. Předvádí nám, jak motivovaná, organizovaná, mediálně podporovaná a globální lobby dokáže pojmout událost, bez ohledu na pravdu jí vtisknout svou interpretaci, a tak ji nasměrovat ve prospěch prosazení vlastního ideologického názoru.

Vrah před smrti sepsal 60 stránkový manifest v angličtině. Ten manifest samozřejmě vidět nesmíme. Ale jsou lidé, kteří jej četli.

A podle nich byli teplí pro útočníka jako nepřátelé asi tak třetí v řadě. Stručnou zmínku o nich coby o vhodných terčích najdeme na třech čtyřech místech textu, bez většího zájmu a bez adekvátní sžíravé nenávisti, jakou adresuje jiným skupinám svých potenciálních terčů.

A kdo je tedy pro něj nepřítelem číslo jedna? Ve střelcově zvrácené mysli jsou to Židé. V úvodu textu třikrát po sobě opakuje mantru: „Všechno je to o Židech.“ Nazývá je posměšným anglosaským výrazem kikes. It‘s kikes. Znova a znova. Zmiňuje je skoro na každé stránce.

Podrobnosti viz odkaz. Velmi poučné.

Zdroj: https://echo24.cz/a/SRGKB/komentar-palko-homosexualove-vrazd...

Klasifikace: polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Vláda si půjčuje 10 miliard na pomoc Ukrajincům

4.11.22

Česká republika:

Přístup naší vlády už je mimo jakýkoliv rozměr. Češi budou hladovět, ale Ukrajinci dostanou další peníze jen tak na bydlení.

Od CEB Česko již v minulosti čerpalo jeden grant ke stejným účelům. Jinak řečeno, půjčujeme si pro Ukrajince a budeme to muset splatit, jak to ale zvládneme my?

Pravda je, že Češi tvrdě doplácí na to, že jim stát nijak pomoci nemůže. To samé jsme tedy měli říct Ukrajincům, pro které už jsme nedokázali zajistit ubytování, jídlo a podporu, aniž bychom si na to museli půjčovat takové částky. Naše vláda ale nezná hranice nebo pojem „stop-stav“.

Zdroj: https://udalosti.instory.cz/komentare/568-komentar-vlada-nem...

Klasifikace: politika,ekonomika,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 V Ostravě dostala azyl a bydlení chudá ukrajinská rodina prchající před válkou

4.11.22

Česká republika:

Kdyby to zmizelo, tak tady.

Zdroj: https://twitter.com/Sidneypoi1/status/1587895459443605509

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 ČR jako de facto první stát na světě totiž dala Ukrajině písemně, že bude podporovat její vstup do NATO, a tím fakticky i zahájení třetí světové války

3.11.22

Česká republika:

Skupina politických amatérů a diplomatických neandrtálců, kteří se považují za českou vládu, jasně ukázala, že dělá vše pro to, aby tato výjimka z až dosud vždy platného pravidla skutečně nastala. Pokud možno co nejdříve. Výsledky neočekávané cesty do Kyjeva, kterou podnikla pod vedením svého principála, jsou toho jednoznačným důkazem.

Zdroj: https://pravyprostor.net/?p=151617

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a janmax

Komentářů: 2

 Ty svíčky tady nebudou! Policista zakázal pietu za muže, který se zastřelil před Úřadem vlády

2.11.22

Česká republika:

Policie zakázala zapálit svíčky před Strakovou akademii, kde se v pondělí zastřelil 74 letý muž. Podle expres.cz šlo o aktivistu, který před Strakovkou demonstroval pravidelně každé pondělí už od loňských voleb. 

Ještě téhož večera přišlo na místo sebevraždy několik vládních odpůrců, kteří muže mají za novodobého Palacha. A před Úřadem vlády zapálili několik svíček. V tu chvíli ale došlo ke konfliktu s policistou v civilu s páskou na ruce, který má ochranu objektu na starosti.

„Ty svíčky tady za hodinu nebudou,“ oznámil policista a ukázal vládním odpůrcům na druhou stranu chodníku s tím, že si je mají zapalovat tam.

Zdroj: https://www.expres.cz/zpravy/urad-vlady-sebevrazda.A221101_1...

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Vakcína proti RSV společnosti Pfizer pro těhotné ženy chrání novorozence před závažným onemocněním

2.11.22

Kanada:

Společnost Pfizer v úterý oznámila, že experimentální vakcína proti RSV určená těhotným ženám chrání novorozence před závažným onemocněním nejméně šest měsíců po narození.

Ve třetí fázi randomizované, dvojitě zaslepené, placebem kontrolované studie, která je považována za zlatý standard epidemiologických studií, bylo zjištěno, že vakcína je přibližně 82 % účinná v prevenci závažných případů respiračního syncytiálního viru neboli RSV u kojenců, jejichž matky byly očkovány. Tato úroveň ochrany byla pozorována od narození do 3 měsíců věku. Ve věku 6 měsíců došlo ke snížení ochrany, ale vakcína společnosti Pfizer byla podle společnosti stále 69 % účinná proti tomuto onemocnění.

_______
Oni si nedají pokoj. Toto je naprosto šílené.

Zdroj: https://ca.yahoo.com/news/pfizer-rsv-vaccine-pregnant-women-...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Skutečný důvod, proč byla Liz Trussová "odejita"

31.10.22

Británie:

Následná zpráva může být kec, nicméně zdá se, že i Scott Ritter připouští její možnou pravdivost. Přesto berte to s rezervou.

Kim Dotcom, který se zapsal do podvědomí veřejnosti jako majitel největšího serveru pro sdílení obsahu, pronásledovan USA, přinesl výbušnou zprávu:

Liz Trussová poslala Antony Blinkenovi SMSku z nešifrovaného iPhone minutu poté, co vybuchly nálože u North Stream s jedinou větou: "It's done." - "Hotovo."

Rusové měli ten iPhone napíchnutý. To je důvod, proč nedávno obvinili Brity z teroristického útoku na NS. Zatím nepředložili důkazy.

Pokud by to byla pravda, jde o nejbizanější teroristický útok západní země na své kamarády.

Zdroj: https://twitter.com/KimDotcom/status/1586739478592253952

Klasifikace: kuriozity,politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Šéfka soudu OSN na otázku o postavení dodavatelů zbraní do Kyjeva neodpověděla

30.10.22

Evropská unie:

Předsedkyně Mezinárodního soudního dvora OSN Joan Donoghueová neodpověděla na otázku, zda jsou země, které Kyjevu dodávají zbraně a na svém území cvičí ukrajinskou armádu, považovány za strany konfliktu. Poznamenala, že soud se zabývá otázkami předloženými v daných případech, ale nevyjadřuje se k právním otázkám obecné povahy.

Článek 4 kapitoly 1 Úmluvy o právech a povinnostech neutrálních mocností a osob v případě pozemní války z roku 1907 stanoví, že "na území neutrální mocnosti nelze vytvářet vojenské oddíly nebo náborové agentury ve prospěch válčících stran". Článek 6 "Úmluvy o právech a povinnostech neutrálních mocností a osob v případě námořní války" z roku 1907 mezitím stanoví: "Je zakázáno, aby neutrální mocnost z jakéhokoli důvodu přímo nebo nepřímo předávala válečné mocnosti válečné lodě, munici nebo veškerý válečný materiál."

Západní země, především USA, aktivně dodávají Kyjevu zbraně a cvičí ukrajinskou armádu na svém území. Je také známo, že takzvaná "cizinecká legie", jejíž součástí jsou důstojníci z USA, Velké Británie a Polska, plní na ukrajinském území bojové úkoly.

Zdroj: https://eadaily.com/ru/news/2022/10/29/glava-suda-oon-ne-otv...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Projev Vladimira Putina na Valdajském fóru 27.10.2022. České titulky

30.10.22

Rusko:

Zdroj: https://rumble.com/v1qcfj7-exkluzivn-peklad-projevu-vladimir...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Poláci začali bourat pomníky Rudé armády, chystají se zbourat všechny

29.10.22

Polsko:

Na čtyřech místech v Polsku byla ve čtvrtek (27. října) ráno zahájena demolice pomníků věnovaných sovětské Rudé armádě. Informovaly o tom tiskové agentury AP a PAP s odvoláním na Karola Nawrockého, šéfa Institutu národní paměti (IPN), který má na starosti vyšetřování válečných zločinů a zločinů z komunistické éry. 

Podle Nawrockého představují památníky Rudé armády systém, který se provinil zotročováním a vražděním vlastních občanů a příslušníků jiných národů, včetně Poláků. "Je to pomník hanby, pomník pohrdání vítězů oběťmi," řekl Nawrocki v jihopolském městě Glubczyce, kde se dělníci chystali pomník, jehož součástí je i socha vojáka Rudé armády, demontovat.

"V roce 1945 Sověti nepřinesli osvobození, ale další masakr. Okupovali Polsko a zacházeli s ním jako s kořistí," dodal v emotivním projevu.

Zdroj: https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/330399-poliaci-zacali-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Zakážeme lidem topit doma

29.10.22

Evropská unie:

Krbová kamna a další lokální topeniště by v příštích letech mohlo čekat výrazné omezení či zákaz. Nová legislativa EU se totiž chystá výrazně omezit emise prachových částic, které jsou produkovány hlavně v domácnostech. Podle EU mohou tyto emise za stovky tisíc předčasných úmrtí jen v EU.

Zdroj: https://energozrouti.cz/z/zakaz-krbovych-kamen-a-dalsich-lok...

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Musk koupil Twitter

28.10.22

USA:

Elon Musk včera oznámil, že přebral Twitter. Dostal jej za hubičku. Za nějakých 44 miliard. Následně vyměnil některé papaláše ve vedení firmy.

Poskoci reptiliánů vyjádřují obavy z "nenávistných projevů" (jako kdyby tam nebyly už roky, speciálně ze strany černochů vůči bílým, třeba tady, tady, tady nebo tady [varování: porno obsah]), v diskuzi za článkem se čtenáři radují, že končí cenzura.

Varuji před přílišným optimismem. Musk není náš, je JEJICH.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-musk-prevzal-twi...

Klasifikace: kuriozity,politika,ekonomika,finance Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 SCOTT RITTER - špinavá bomba na Ukrajině, US vojáci v Polsku - update

26.10.22

USA:

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 3

 V den vzniku samostatného československého státu se bude na Václavském náměstí konat demonstrace "Česká republika na 1. místě!"

25.10.22

Česká republika:

Na pátek 28. října 2022 od 14:00 hodin je svolána na Václavské náměstí demonstrace s názvem Nenásilná revoluce – Česká republika na 1. místě! jejímž svolavatelem je Ladislav Vrabel.

Již po třetí se na Václavském náměstí sejdou lidé, kteří mají odlišný názor na zásadní věci v oblastech domácí i zahraniční politiky, ekonomiky, Green dealu a vměšování se do válečných konfliktů než současná vláda. Nespokojení občané se sejdou, aby vytvořili tlak na vládu, která odmítá hájit národní zájmy České republiky a budou demonstrovat za odvolání a demisi současné vlády.

Plán Česká republika na 1. místě! má za cíl vyvést Českou republiku k politické, ekonomické, finanční, průmyslové a vojenské nezávislosti.

Demonstrace se bude opět konat s podporou politické opozice, nezávislých odborů, umělců a odborníků. Na pódiu vystoupí řada osobností, které nejsou spokojeny se současnou vládní politikou, například Radek Novotný, který dlouhodobě upozorňuje na správu našich vodních zdrojů pod taktovkou nadnárodní společnosti Veolia, MUDr. Marek Obrtel z Národní domobrany, herec Ivan Vyskočil, novinářka Jana Lorencová, radiožurnalista Zdeněk Chytra, blogger Pavel Matějka a další. Představí se rovněž tři nezávislí prezidentští kandidáti Hynek Blaško, Jaroslav Turánek a Josef Skála.

Ladislav Vrabel
https://www.plancr1.cz/
Tel. 792 315 133

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Rusko varuje: Ukrajina se chystá odpálit špinavou jadernou bombu a následně obvinit Rusko

24.10.22

Ukrajina:

Důvěryhodné zdroje z různých zemí včetně Ukrajiny informovaly, že kyjevský režim připravuje provokaci související s odpálením takzvané „špinavé bomby“ neboli jaderné zbraně s nízkou výtěžností. Píše o tom RIA Novosti.

Na Ukrajině sílí signály o možnosti provokace ve stylu Bílé přilby, tentokrát však režiséři neplánují falešnou „chemickou zbraň Asada“, ale „špinavou bombu“ (https://t.me/rt_russian/133614) “, která je vytvořena pro simulaci „ruského jaderného úderu na Ukrajinu“ s cílem následně obvinit Rusko z použití jaderných zbraní.

Jak je známo z údajů ruského ministerstva obrany, které byly zveřejněné po osvobození JE Záporoží, na Ukrajině již probíhaly práce na vytvoření provizorní jaderné bomby, přičemž Zelenského gang ještě před zahájením SVO na Ukrajině neskrýval, že chtěl získat přístup k jaderným zbraním, o čemž sám Zelenskij mluvil otevřeně. 

Nyní tentýž Zelenskij vypráví příběhy svých pánů a vyslovuje různé hrozby Rusku „pokud na Ukrajině použije jaderné zbraně“. Tímto způsobem jsou konzumenti západní propagandy krmeni narativem, že „je to Rusko, kdo rozhodně jako první použije jaderné zbraně“, na což „západ musí reagovat“. 

Tak vzniká mechanismus jaderné provokace, kde Zelenského gang je pouze postradatelný nástroj, stejně jako samotná Ukrajina.

Zdroj: https://www.pokec24.cz/krize-ukrajina/o-riziku-spinave-bomby...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 57 čtenářů částkou 11 586 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Proč Moderna podstatně rozšiřuje výrobní kapacitu navzdory současné nízké poptávce po jejich „jedu?“18.03.24 21:29 Neurčeno 2

Zákaz vstupu do lesů na spadnutí 18.03.24 10:18 Česká republika 1

Genocida ve jménu životního prostředí. Za další snahou o depopulaci stojí eugenika.17.03.24 19:44 Neurčeno 5

Proslov Donalda Trumpa, jaký doposud nezazněl17.03.24 19:24 USA 1

O „dezinformacích“ vznikne film. Hrají Vetchý a Hrušínský, natáčí Hřebejk17.03.24 19:03 Česká republika 1

Podle rakouského ministra zahraničí navzdory sankcím a omezením, 95% západních společností stále působí v Rusku17.03.24 18:42 Rusko 0

V Utrechtu hrozí zákaz používání bateriových aut17.03.24 16:47 Nizozemsko 0

Hlavní body rozhovoru s Emmanuelem Macronem 14. března pro televizní stanice TF1 a France 2 15.03.24 18:54 Francie 0

A. Hogenová: Drzost věrchušky, loutkovodiči za mořem, kolaps důvěry, rakovina strachu. Nesmíme mlčet15.03.24 17:06 Česká republika 0

Kanada schválila zákon: může zavřít lidi na doživotí za nenávistné projevy14.03.24 23:01 Kanada 1

Norská vláda chystá uzákonit právo na platby v hotovosti14.03.24 19:03 Norsko 0

Ruská ekonomika je odolná 14.03.24 18:33 Rusko 0

Výbušný projev holandského europoslance (video)14.03.24 18:11 Evropská unie 0

Američanům se nedaří vyrábět Boeingy, selhání elektroniky na pár vteřin14.03.24 14:26 USA 2

Neodvratný konec průmyslu v EU13.03.24 18:11 Evropská unie 3

Firma manžela Von der Leyenové, která dostala 320 milionů z EU, byla v době výběrového řízení neaktivní!13.03.24 18:03 Evropská unie 0

Blázen a idiot12.03.24 19:07 Evropská unie 0

Velké vyvlastnění. Jak vám chtějí vzít všechno? Už je to připravené, zbývá jen otázka kdy.12.03.24 19:02 Neurčeno 4

Maďaři si předvolali velvyslance USA, vadí jim Bidenova slova o Orbánovi 12.03.24 18:31 Maďarsko 2

Ukrajinský premiér by rád ovlivnil i volby na Slovensku12.03.24 18:05 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,22 Kč
Euro
25,23 Kč
Libra
29,55 Kč
Kanadský dolar
17,15 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,13 Kč
100 japonských jenů
15,56 Kč
Čínský juan
3,23 Kč
Polský zloty
5,84 Kč
100 maď. forintů
6,39 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,31 Kč
1 unce (31,1g) zlata
50 150,57 Kč
1 unce stříbra
581,46 Kč
Bitcoin
1 555 397,90 Kč

Poslední aktualizace: 18.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 844 754