Ve zkratce

Stránka:

 Šéfka soudu OSN na otázku o postavení dodavatelů zbraní do Kyjeva neodpověděla

30.10.22

Evropská unie:

Předsedkyně Mezinárodního soudního dvora OSN Joan Donoghueová neodpověděla na otázku, zda jsou země, které Kyjevu dodávají zbraně a na svém území cvičí ukrajinskou armádu, považovány za strany konfliktu. Poznamenala, že soud se zabývá otázkami předloženými v daných případech, ale nevyjadřuje se k právním otázkám obecné povahy.

Článek 4 kapitoly 1 Úmluvy o právech a povinnostech neutrálních mocností a osob v případě pozemní války z roku 1907 stanoví, že "na území neutrální mocnosti nelze vytvářet vojenské oddíly nebo náborové agentury ve prospěch válčících stran". Článek 6 "Úmluvy o právech a povinnostech neutrálních mocností a osob v případě námořní války" z roku 1907 mezitím stanoví: "Je zakázáno, aby neutrální mocnost z jakéhokoli důvodu přímo nebo nepřímo předávala válečné mocnosti válečné lodě, munici nebo veškerý válečný materiál."

Západní země, především USA, aktivně dodávají Kyjevu zbraně a cvičí ukrajinskou armádu na svém území. Je také známo, že takzvaná "cizinecká legie", jejíž součástí jsou důstojníci z USA, Velké Británie a Polska, plní na ukrajinském území bojové úkoly.

Zdroj: https://eadaily.com/ru/news/2022/10/29/glava-suda-oon-ne-otv...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Projev Vladimira Putina na Valdajském fóru 27.10.2022. České titulky

30.10.22

Rusko:

Zdroj: https://rumble.com/v1qcfj7-exkluzivn-peklad-projevu-vladimir...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Poláci začali bourat pomníky Rudé armády, chystají se zbourat všechny

29.10.22

Polsko:

Na čtyřech místech v Polsku byla ve čtvrtek (27. října) ráno zahájena demolice pomníků věnovaných sovětské Rudé armádě. Informovaly o tom tiskové agentury AP a PAP s odvoláním na Karola Nawrockého, šéfa Institutu národní paměti (IPN), který má na starosti vyšetřování válečných zločinů a zločinů z komunistické éry. 

Podle Nawrockého představují památníky Rudé armády systém, který se provinil zotročováním a vražděním vlastních občanů a příslušníků jiných národů, včetně Poláků. "Je to pomník hanby, pomník pohrdání vítězů oběťmi," řekl Nawrocki v jihopolském městě Glubczyce, kde se dělníci chystali pomník, jehož součástí je i socha vojáka Rudé armády, demontovat.

"V roce 1945 Sověti nepřinesli osvobození, ale další masakr. Okupovali Polsko a zacházeli s ním jako s kořistí," dodal v emotivním projevu.

Zdroj: https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/330399-poliaci-zacali-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Zakážeme lidem topit doma

29.10.22

Evropská unie:

Krbová kamna a další lokální topeniště by v příštích letech mohlo čekat výrazné omezení či zákaz. Nová legislativa EU se totiž chystá výrazně omezit emise prachových částic, které jsou produkovány hlavně v domácnostech. Podle EU mohou tyto emise za stovky tisíc předčasných úmrtí jen v EU.

Zdroj: https://energozrouti.cz/z/zakaz-krbovych-kamen-a-dalsich-lok...

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Musk koupil Twitter

28.10.22

USA:

Elon Musk včera oznámil, že přebral Twitter. Dostal jej za hubičku. Za nějakých 44 miliard. Následně vyměnil některé papaláše ve vedení firmy.

Poskoci reptiliánů vyjádřují obavy z "nenávistných projevů" (jako kdyby tam nebyly už roky, speciálně ze strany černochů vůči bílým, třeba tady, tady, tady nebo tady [varování: porno obsah]), v diskuzi za článkem se čtenáři radují, že končí cenzura.

Varuji před přílišným optimismem. Musk není náš, je JEJICH.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-musk-prevzal-twi...

Klasifikace: kuriozity,politika,ekonomika,finance Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 SCOTT RITTER - špinavá bomba na Ukrajině, US vojáci v Polsku - update

26.10.22

USA:

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 3

 V den vzniku samostatného československého státu se bude na Václavském náměstí konat demonstrace "Česká republika na 1. místě!"

25.10.22

Česká republika:

Na pátek 28. října 2022 od 14:00 hodin je svolána na Václavské náměstí demonstrace s názvem Nenásilná revoluce – Česká republika na 1. místě! jejímž svolavatelem je Ladislav Vrabel.

Již po třetí se na Václavském náměstí sejdou lidé, kteří mají odlišný názor na zásadní věci v oblastech domácí i zahraniční politiky, ekonomiky, Green dealu a vměšování se do válečných konfliktů než současná vláda. Nespokojení občané se sejdou, aby vytvořili tlak na vládu, která odmítá hájit národní zájmy České republiky a budou demonstrovat za odvolání a demisi současné vlády.

Plán Česká republika na 1. místě! má za cíl vyvést Českou republiku k politické, ekonomické, finanční, průmyslové a vojenské nezávislosti.

Demonstrace se bude opět konat s podporou politické opozice, nezávislých odborů, umělců a odborníků. Na pódiu vystoupí řada osobností, které nejsou spokojeny se současnou vládní politikou, například Radek Novotný, který dlouhodobě upozorňuje na správu našich vodních zdrojů pod taktovkou nadnárodní společnosti Veolia, MUDr. Marek Obrtel z Národní domobrany, herec Ivan Vyskočil, novinářka Jana Lorencová, radiožurnalista Zdeněk Chytra, blogger Pavel Matějka a další. Představí se rovněž tři nezávislí prezidentští kandidáti Hynek Blaško, Jaroslav Turánek a Josef Skála.

Ladislav Vrabel
https://www.plancr1.cz/
Tel. 792 315 133

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Rusko varuje: Ukrajina se chystá odpálit špinavou jadernou bombu a následně obvinit Rusko

24.10.22

Ukrajina:

Důvěryhodné zdroje z různých zemí včetně Ukrajiny informovaly, že kyjevský režim připravuje provokaci související s odpálením takzvané „špinavé bomby“ neboli jaderné zbraně s nízkou výtěžností. Píše o tom RIA Novosti.

Na Ukrajině sílí signály o možnosti provokace ve stylu Bílé přilby, tentokrát však režiséři neplánují falešnou „chemickou zbraň Asada“, ale „špinavou bombu“ (https://t.me/rt_russian/133614) “, která je vytvořena pro simulaci „ruského jaderného úderu na Ukrajinu“ s cílem následně obvinit Rusko z použití jaderných zbraní.

Jak je známo z údajů ruského ministerstva obrany, které byly zveřejněné po osvobození JE Záporoží, na Ukrajině již probíhaly práce na vytvoření provizorní jaderné bomby, přičemž Zelenského gang ještě před zahájením SVO na Ukrajině neskrýval, že chtěl získat přístup k jaderným zbraním, o čemž sám Zelenskij mluvil otevřeně. 

Nyní tentýž Zelenskij vypráví příběhy svých pánů a vyslovuje různé hrozby Rusku „pokud na Ukrajině použije jaderné zbraně“. Tímto způsobem jsou konzumenti západní propagandy krmeni narativem, že „je to Rusko, kdo rozhodně jako první použije jaderné zbraně“, na což „západ musí reagovat“. 

Tak vzniká mechanismus jaderné provokace, kde Zelenského gang je pouze postradatelný nástroj, stejně jako samotná Ukrajina.

Zdroj: https://www.pokec24.cz/krize-ukrajina/o-riziku-spinave-bomby...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Facebook cenzuruje veškerou historii Petra Pavla

24.10.22

Česká republika:

Facebook se už dávno stal Orwelovou "Jámou pamětnicí". Všiměte si naprosto "gumového" zdůvodnění odstranění článku. Takové zdůvodnění se dá napasovat na cokoliv.

Otázka je proč Facebook chce protlačit s pomocí cenzury Petra Pavla na post prezidenta mazáním informací o jeho kolaboraci s minulým režimem.

Cenzura na Facebooku

Zajímavé je, že na cenzuru upozorňují novinky, které samy cenzurují stejným způsobem. Nevím, čemu se diví.

Zdroj: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=5968097169867418&set...

Klasifikace: politika,technika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 4

 Tisková konference po slyšení v covidovém výboru EP

23.10.22

Evropská unie:

Šest poslanců Evropského parlamentu uspořádalo 11. října 2022 tiskovou konferenci, den poté, co se Albert Bourla, generální ředitel společnosti Pfizer, odmítl zúčastnit jednání covid výboru v EP a odpovědět na otázky. Další důležité skutečnosti ve videu!

Zdroj: https://bezpressu.news/videa/tiskova-konference-po-slyseni-v...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 3x očkovaný Babiš dostal COVID

21.10.22

Česká republika:

Babiš byl 3x řádně očkovaný a tento odkaz to dokazuje.

Sám Babiš svojí nemocí dokazuje, že "očkování" vůbec nefunguje a vypadá to dokonce naopak, že nemoc způsobuje.

A doporučuji prohlédnout tento graf:

I "zkorumpovaná věda" nakonec dochází ke zjištěním, že po 4 měsících je efekt utrejchu záporný a nemoc způsobuje. Ale kam až klesá míra onemocnění způsobená utrejchem to neukazují záměrně ořezaným grafem, který končí na -20%. A to si uvědomte, že samotné placebo může vykázat až +50%.

Zdroj: https://echo24.cz/a/S9zXz/zpravy-domaci-covid-babis-ano-nemo...

Klasifikace: kuriozity,zdravi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 2

 Nenáviděná Trussová končí

20.10.22

Británie:

Britská premiérka Liz Trussová odstoupila z čela vládnoucí Konzervativní strany.  Tento krok také znamená konec jejích pravomocí jako premiérky. Trussová v krátkém prohlášení přečteném před úřadem premiéra v Downing Street uvedla, že bude i nadále působit jako premiérka, dokud nebude ve straně zvolen nástupce.

_____
Zaplať pánbůh. Jedna fanatická slepice z kola ven. Líbí se mi komentář Marie Zacharové: V historii Británie nikdy nebyl tak negramotný a hloupý premiér jako Liz Trussová.

Zdroj: https://eadaily.com/ru/news/2022/10/20/london-nenavistnaya-t...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Anthony Blinken: světu by nemělo být dovoleno zůstat bez vedení Spojených států

20.10.22

USA:

Z projevu Blinkena na Stanfordské univerzitě:

Světu by nemělo být dovoleno, aby zůstal bez vedení USA: Z našeho pohledu jde o soutěž o podobu toho, co se stane v období po studené válce. Čí hodnoty se budou odrážet. Máme jednoduchou volbu a po druhé světové válce se ukázalo, že svět se neorganizuje sám. Pro Spojené státy je volba tato: pokud se nebudeme podílet na organizaci, pokud nepřevezmeme vedoucí roli, znamená to jednu ze dvou věcí – převezme ji někdo jiný, možná Čína, a ne způsobem která se shoduje s našimi zájmy a hodnotami. Nebo, což je ještě horší, vedoucí roli nepřevezme nikdo, pak vznikne vakuum, které špatné věci mohou vyplnit dříve, než ho zaplní dobré věci.

Raději svět zničí, než aby se dělili o moc. Šílená Říše vede svět do záhuby.

Zdroj: https://www.pokec24.cz/politika/anthony-blinken-svetu-by-nem...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 1

 Strach a hysterie stoupají. Prezident může P. Fialu odvolat. Chytří vědí. Zuří. Sázejí na Chvilky

19.10.22

Česká republika:

Vládní politici a poradci jsou čím dál agresivnější. Teče jim do bot, protože občané začali dávat najevo, že si nenechají všechno líbit. A tak každý, kdo jde demonstrovat na Václavské náměstí, je podle nich proruský, podporuje Putina, lumpy a masové vrahy. A lidé s exekucemi jsou prý spodina společnosti. Obavy z demonstrace za demisi vlády, chystané na 28. října na Václavské náměstí jsou velké. Dokonce tak, že na stejné místo svolává demonstraci i Milion chvilek pro demokracii, ovšem o dva dny později.

A bude demonstrovat proti strachu.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=5wU1ivUHrj0&t=44s

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Tisková konference po slyšení v Covidovém výboru EP

19.10.22

Neurčeno:

Šest poslanců Evropského parlamentu (Čech mezi nimi nebyl) uspořádalo 11. října 2022 tiskovou konferenci, den poté, co se Albert Bourla, generální ředitel společnosti Pfizer, odmítl zúčastnit jednání Covid výboru v EP a odpovědět na otázky. Další důležité skutečnosti ve videu! Neuvěřitelné jak prohnilá celá ta EU je.

Zdroj: https://www.facebook.com/100080246223308/videos/917919932946...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Alfred

Komentářů: 0

 Značné poškození plynovodů Nordstream I a II nafilmovali švédští novináři

19.10.22

Švédsko:

Potrubí plynovodu je v délce 50 metrů roztržené. Podívejte se na video, tohle na první pohled nevypadá jako náhoda, ale průmyslová sabotáž. Zejména proto, že potrubí vypadá jako kdyby byla použita trhavina na řezání kovů.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-svedsti-novina...

Klasifikace: kuriozity,krimi,technika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Vědci z Bostonské university vytvořili Covidový virus s 80 % smrtícím účinkem

18.10.22

USA:

Vědci z Bostonské univerzity si hrají s ohněm. Vyšlo najevo, že v laboratoři vytvořili nový smrtící kmen Covid. Tým vytvořil hybridní virus - kombinaci viru Omicron a původního kmene Wuhan - který ve studii zabil 80 % myší.

Odhalení odhaluje, jak nebezpečný výzkum manipulací s viry pokračuje i v USA, a to navzdory obavám, že podobné postupy mohly pandemii vyvolat.

Zdroj: https://www.dailymail.co.uk/health/article-11323677/Outrage-...

Klasifikace: veda,zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

Káva pro Zvědavce

50

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 87 čtenářů částkou 17 614 korun, což je 50 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Česká ekonomika je stále hluboko pod ekonomickou úrovní před pandemií21.03.24 16:23 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 891 737