Ve zkratce

Stránka:

 USA se domnívají, že za atentátem v Rusku stojí Ukrajinci

5.10.22

USA:

Zpravodajské služby Spojených států se domnívají, že část ukrajinské vlády schválila srpnový bombový útok autem poblíž Moskvy, při němž zahynula Daria Duginová, dcera významného ruského nacionalisty, což je součást tajné kampaně, která by podle obav amerických představitelů mohla vést k rozšíření konfliktu.

Spojené státy se na útoku nijak nepodílely, ať už poskytnutím zpravodajských informací nebo jiné pomoci, uvedli úředníci. Američtí představitelé rovněž uvedli, že o operaci nevěděli předem a že by se proti zabití postavili, kdyby byli konzultováni. Poté američtí představitelé ukrajinské představitele za atentát napomenuli, uvedli.

Zdroj: https://www.nytimes.com/2022/10/05/us/politics/ukraine-russi...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Nord Stream lze opravit včas s využitím potrubí, které je uložené na Rujáně

5.10.22

Německo:

Nord Stream 1 a 2 lze technicky opravit, řekl ruský vicepremiér Aleksander Novak na televizním kanálu Rossija 1.

Podle článku z 15. března je v přístavu Mukran, Sassnitz na východě ostrova Rujána, 5 000 zbrusu nových trubek pro Nord Stream. To by ve skutečnosti mělo dostat federální vládu pod tlak, aby zahájila nápravná opatření.

Dánsko celé měsíce odmítalo výstavbu Nord Stream 2 ve svých vodách. Nord Stream 2 AG přijal opatření a naplánoval odpovídající místní obchvat. V té době společnost také objednala tisíce dalších trubek.

V lednu 2021 energetický úřad v Kodani konečně vydal stavební povolení, ale v té době již byly dodány další trubky a uloženy na Rujáně.

[...]

Zdroj: https://unser-mitteleuropa.com/nord-stream-kann-zeitnah-repa...

Klasifikace: technika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Přiznání Liz Trussové

4.10.22

Británie:

Britská premiérka Liz Trussová: "Jsem zapálená sionistka, velký příznivec Izraele. Jsem přesvědčena, že se nám podaří posílit vztahy mezi Izraelem a Británií.

Zdroj: https://t.me/casusbellilive/73769

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Dugin podal v ČR trestní oznámení na Černochovou

4.10.22

Česká republika:

Alexandr Dugin podává trestní oznámení na českou ministryni obrany Janu Černochovou (ODS). Důvodem má být její podpora a propagace terorismu. Duginovi se nelíbí reakce české političky na smrt jeho dcery Darjy Duginové, kterou Černochová koncem srpna zveřejnila na Twitteru. Dugina zastupuje bývalý senátor ČSSD Jiří Vyvadil.

Zdroj: https://zpravy.aktualne.cz/domaci/rusky-ideolog-podal-trestn...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Výbuchy Nord Streamu jsou „obrovskou příležitostí“, říká americký ministr zahraničí Antony Blinken

4.10.22

USA:

Spojené státy považují sabotáž plynovodů Nord Stream za „obrovskou příležitost“ odstavit kontinent od ruské energie, řekl v pátek novinářům ministr zahraničí Antony Blinken. Jak se blíží zima, Blinken řekl, že Spojené státy chtějí, aby Evropa snížila spotřebu paliva.

V rozhovoru s novináři ve Washingtonu pan Blinken řekl, že je potěšen, že Spojené státy jsou nyní „předním dodavatelem [zkapalněného zemního plynu] do Evropy“. Kromě přepravy vlastního paliva do Evropy Blinken řekl, že Spojené státy spolupracují s evropskými lídry na hledání způsobů, jak „snížit poptávku“ a „urychlit přechod na obnovitelné zdroje energie“.

„Je to obrovská příležitost, jak jednou provždy odstranit závislost na ruské energii a zbavit ruského prezidenta Vladimira Putina schopnosti používat energii jako zbraň k prosazování svých imperiálních projektů,“ řekl pan Blinken.

Zdroj: https://strategika.fr/2022/10/04/les-explosions-de-nord-stre...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 V Rusku možná začnou padat hlavy

1.10.22

Rusko:

V ruském informačním prostoru byl zahájen mediální puč proti ruskému ministerstvu obrany, respektive jeho vedení a velitelům na místě.

Ramzan Kadyrov, Jevgenij Prigožin, kanály ovládané Lubjankou, bezpečnostní činitelé všech úrovní - od Rosgvardie až po ruské ozbrojené síly a poslanci Státní dumy z ruského ministerstva obrany.

Všichni jsou nespokojeni s jednou věcí - s kumulativním efektem let "úspěšných" zpráv z velení v terénu. To nyní vyvrcholilo dalším neúspěchem na frontě.

K podobným pokusům o rozbouření společnosti docházelo i dříve. Nyní se však opakují shora. Čas ukáže, zda to bude k něčemu dobré.

Zdroj: https://t.me/casusbellilive/73363

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Poděkování všem, kteří přispěli na Zvědavce

1.10.22

Česká republika:

V měsící září se podařilo vybrat 76 820 Kč na provoz Zvědavce. Je to největší vybraná částka za 23letou existenci tohoto serveru. Celkem přispělo 179 dárců. Děkuji všem. Vážím si každého příspěvku. Nejvíce od těch, kteří sami mají hluboko do kapsy, od lidí nevydělečně činných. 

Osobní poděkování paní Marii D. (nebudu uvádět celá jména, protože různí elfové a podobné zrůdičky velmi pečlivě čtou tento web a jsou neskutečně podlí a mstiví, nechci ty dárce ohrozit), která poslala 1000 eur a panu Jiřímu Z., který poslal 10 tisíc korun.

Klasifikace: finance Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Putinův projev

30.9.22

Rusko:

Zdroj: https://www.youtube.com/embed/LUGMKBFH0AQ

Klasifikace: ekonomika Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 8

 Zlé Rusko znovu útočí

30.9.22

Česká republika:
[...]

Informační válka pokračuje plnou silou - všechno se převrací na hlavu. Zlí "RuSSáci" už prý zase útočili na svoje lidi. Jsou prostě takoví - bombardují si svoji jadernou elektrárnu, ve které zrovna jsou; odpalují si svoje plynovody, tedy svoji hlavní ekonomickou páku na EU; bombardují si vlastní lidi, kteří zrovna v referendu jednoznačně rozhodli, že se chtějí připojit k Rusku. Prostě jsou zlí, logiku netřeba hledat. Čtenáři Novinek tomu věří na 105%, takže je to pravda.

A můj pocit, že jsme se propadli do vlhkého snu nadrženého fašisty, se ještě posílil...

Zdroj: https://t.me/tlamiczka_public/396

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Zajímavá anketa o válce na Ukrajině

30.9.22

Česká republika:

Docela dlouhá, cca 25 otázek. Vyšla dnes v Deníku.cz.

Zdroj: https://www.surveymonkey.com/r/valka-na-Ukrajine

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a te

Komentářů: 6

 Co se chystá v Polsku?

29.9.22

Polsko:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=h-YlBqWb95s

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Stevardi v sukních, letušky v kalhotách. Virgin Atlantic zavádí inkluzivní pravidla pro uniformy

29.9.22

Neurčeno:

Virgin Atlantic spustila svou aktualizovanou politiku genderové identity, která dává její posádce, pilotům a pozemnímu týmu možnost vybrat si, která z uniforem je nejlépe reprezentuje – bez ohledu na jejich pohlaví, genderovou identitu nebo genderové vyjádření.

Nová politika prosazuje individualitu lidí Virgin Atlantic tím, že jim umožňuje nosit oblečení, které vyjadřuje, jak se identifikují nebo prezentují. Toto navazuje na předchozí změny včetně volitelného make-upu a umožnění viditelných tetování pro členy posádky a její lidi v přední linii.

Kromě této politiky zahrnují širší aktualizace zavedení nepovinných odznaků se zájmenem, úpravy systému prodeje vstupenek, aby držitelé pasů s genderově neutrálními genderovými značkami mohli používat své genderové kódy a tituly, povinné školení o inkluzivitě pro zaměstnance a školení v destinaci s cestovním ruchem a hotelem partnery

Výzkum zjistil, že umožnění zaměstnancům přijmout svou individualitu v práci zvyšuje duševní pohodu (49 %), pocity štěstí (65 %) a vytváří lepší zážitek pro zaměstnance a zákazníky (24 %).

Zdroj: https://corporate.virginatlantic.com/gb/en/media/press-relea...

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Podle německých odborníků bude potrubí Nord Stream už navždy neopravitelné a nepoužitelné

28.9.22

Německo:

Německé bezpečnostní úřady předpokládají, že tři tubusy baltského ropovodu Nord Stream 1 a 2 budou po údajných sabotážích navždy nepoužitelné. Pokud nebudou rychle opraveny, nateče dovnitř spousta slané vody a zkoroduje potrubí, dozvěděl se Tagesspiegel z vládních kruhů.

Podle Dánské energetické agentury už z postižených vedení unikla více než polovina plynu. Potrubí by proto měla být do neděle pravděpodobně prázdná, jak řekl na středeční tiskové konferenci šéf úřadů Kristoffer Böttzauw.

Podle výpočtu úřadu odpovídá klimatický dopad úniku plynu asi třetině celkových klimatických dopadů Dánska za jeden rok. Konkrétní zdravotní riziko pro obyvatelstvo - zejména na ostrově Bornholm v Baltském moři - neexistuje, uvedlo.

Zdroj: https://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/eu-halt-pipeline-sabo...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Dlouhé kolony lidí utíkajících z Ruska zřejmě netvoří Rusové, ale arbajtři

28.9.22

Rusko:

Rusko se mobilizací zbavuje externích arbajtrů z bývalých sovětských republik. Mnoho lidí uprchlo z Ruska do svých rodných zemí. Snížila se zaměstnanost na černo, zvýšil se počet volných míst na trhu práce, snížila se kriminalita v Moskvě, Petrohradě atd. Na hranicích do bývalých republik tedy nestojí rodilí Rusové, ale lidé, kteří v Rusku pracují a žijí jako pracovní imigranti. Letadla do Moskvy prázdná, z Moskvy plná do bývalých sovětských republik.

Zdroj: https://t.me/casusbellilive/72724

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 NATO se po havárii Nord Stream pochlubilo na Twitteru testováním nových bezpilotních systémů

28.9.22

Neurčeno:

Po havárii podmořského plynovodu Nord Stream se NATO na Twitteru pochlubilo testováním nových bezpilotních systémů na moři. Uživatelé se zdají být podezřívaví:

✔️"Jaká zvláštní náhoda..;

✔️"Zdá se divné pořádat cvičení den po útoku na plynovod, ale budiž."

✔️"Vyhazování potrubí do povětří v zájmu demokracie."

✔️"Ach, děkuji NATO za objasnění nejasné situace. V podstatě jste v rámci cvičení vyhodili do vzduchu potrubí. Stejně se nepoužívaly. Je to tak?"

✔️"Bylo to NATO se svými četnými cvičeními na moři, které sabotovalo NS-1 a NS-2?"

Bývalý polský ministr zahraničí Radek Sikorski již dříve poděkoval USA za incident s Nord Stream.

Zdroj: https://t.me/casusbellilive/72723

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Z dnešní demonstrace na Václaváku

28.9.22

Česká republika:

Jeden obrázek vydá za tisíc slov.

[...]

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

Káva pro Zvědavce

50

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 87 čtenářů částkou 17 614 korun, což je 50 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Česká ekonomika je stále hluboko pod ekonomickou úrovní před pandemií21.03.24 16:23 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 891 508