Ve zkratce

Stránka:

 Podle německých odborníků bude potrubí Nord Stream už navždy neopravitelné a nepoužitelné

28.9.22

Německo:

Německé bezpečnostní úřady předpokládají, že tři tubusy baltského ropovodu Nord Stream 1 a 2 budou po údajných sabotážích navždy nepoužitelné. Pokud nebudou rychle opraveny, nateče dovnitř spousta slané vody a zkoroduje potrubí, dozvěděl se Tagesspiegel z vládních kruhů.

Podle Dánské energetické agentury už z postižených vedení unikla více než polovina plynu. Potrubí by proto měla být do neděle pravděpodobně prázdná, jak řekl na středeční tiskové konferenci šéf úřadů Kristoffer Böttzauw.

Podle výpočtu úřadu odpovídá klimatický dopad úniku plynu asi třetině celkových klimatických dopadů Dánska za jeden rok. Konkrétní zdravotní riziko pro obyvatelstvo - zejména na ostrově Bornholm v Baltském moři - neexistuje, uvedlo.

Zdroj: https://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/eu-halt-pipeline-sabo...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Dlouhé kolony lidí utíkajících z Ruska zřejmě netvoří Rusové, ale arbajtři

28.9.22

Rusko:

Rusko se mobilizací zbavuje externích arbajtrů z bývalých sovětských republik. Mnoho lidí uprchlo z Ruska do svých rodných zemí. Snížila se zaměstnanost na černo, zvýšil se počet volných míst na trhu práce, snížila se kriminalita v Moskvě, Petrohradě atd. Na hranicích do bývalých republik tedy nestojí rodilí Rusové, ale lidé, kteří v Rusku pracují a žijí jako pracovní imigranti. Letadla do Moskvy prázdná, z Moskvy plná do bývalých sovětských republik.

Zdroj: https://t.me/casusbellilive/72724

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 NATO se po havárii Nord Stream pochlubilo na Twitteru testováním nových bezpilotních systémů

28.9.22

Neurčeno:

Po havárii podmořského plynovodu Nord Stream se NATO na Twitteru pochlubilo testováním nových bezpilotních systémů na moři. Uživatelé se zdají být podezřívaví:

✔️"Jaká zvláštní náhoda..;

✔️"Zdá se divné pořádat cvičení den po útoku na plynovod, ale budiž."

✔️"Vyhazování potrubí do povětří v zájmu demokracie."

✔️"Ach, děkuji NATO za objasnění nejasné situace. V podstatě jste v rámci cvičení vyhodili do vzduchu potrubí. Stejně se nepoužívaly. Je to tak?"

✔️"Bylo to NATO se svými četnými cvičeními na moři, které sabotovalo NS-1 a NS-2?"

Bývalý polský ministr zahraničí Radek Sikorski již dříve poděkoval USA za incident s Nord Stream.

Zdroj: https://t.me/casusbellilive/72723

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Z dnešní demonstrace na Václaváku

28.9.22

Česká republika:

Jeden obrázek vydá za tisíc slov.

[...]

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Japonsko eskalovalo vztahy s Ruskem

27.9.22

Japonsko:

„Zadržení japonského diplomata není nic mimořádného. Překvapil ale tón japonské strany, která požadovala omluvu. Dříve si to Tokio nedovolilo,“ řekl listu VZGLYAD politolog Valery Kistanov. Již dříve Japonsko požadovalo od Ruska omluvu v souvislosti se zadržením japonského konzula Motoka Tatsunoriho ve Vladivostoku kvůli špionáži.

Diplomatický konflikt mezi Ruskem a Japonskem spojený se zadržením japonského konzula ve Vladivostoku kvůli špionáži přináší do vztahů mezi našimi zeměmi další várku negativity. Dnešní vztahy jsou horší než kdy jindy. Japonsko uvalilo na Rusko sankce a vlastně nám vyhlásilo ekonomickou válku,“ řekl Valerij Kistanov, vedoucí Centra japonských studií v Institutu Číny a moderní Asie Ruské akademie věd.

„Zhoršení rusko-japonských vztahů začalo po odchodu bývalého japonského premiéra Šinzó Abeho z jeho funkce. Naděje japonské strany na uzavření mírové smlouvy a vyřešení otázky statutu Kurilských ostrovů se zhroutily. K tomu všemu byla navíc navrstvena speciální vojenská operace Ruska na Ukrajině,“ dodal politolog.

Zdroj: https://vz.ru/news/2022/9/27/1179588.html

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Dva tisíce eur za výbuch. DLR zaslala ruskému ministerstvu zahraničí informaci o účasti České republiky na přípravě teroristického útoku na Donbasu

27.9.22

Neurčeno:

Ukrajinský sabotér chycený v DLR přiznal, kolik SBU kyjevského režimu platí za zabíjení civilistů.

Speciální služby Ukrajiny slíbily sabotérovi zadrženému v DLR 2000 eur za organizaci výbuchu.

Zadržený Jevgenij Karpenko byl členem skupiny sabotérů, které předtím zneškodnily speciální služby.

Orgány DLR zadržely ukrajinského diverzanta, který byl vycvičen v Česku a plánoval během referenda provést teroristický útok. Na briefingu 23. srpna to uvedl tiskový referent Ministerstva státní bezpečnosti (MGB) DLR Michail Popov.

Ukrajinský občan Jevgenij Karpenko, narozený v roce 1984, uvedl, že ho ukrajinské speciální služby naverbovaly, když pracoval v České republice. Čeští a ukrajinští instruktoři učili Karpenka požárnímu výcviku a práci s výbušninami. Poté byl sabotér vyslán do DLR, aby provedl teroristický útok během referenda o vstupu republiky do Ruské federace. Karpenko měl zaminovat správní budovu vesnice Volodarskoje na osvobozeném území DLR.

Zdroj: https://www.pokec24.cz/krize-ukrajina/dva-tisice-eur-za-vybu...

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 0

 Zvědavec bude následující dny částečně zpomalen

25.9.22

Česká republika:

Vážení čtenáři, musím do nemocnice na operaci kýly. Články na pondělí a úterý jsou připraveny. Snad mě ve středu pustí. V mezičase počítejte s tím, že schvalování vašich příspěvků bude pomalé. 

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Ukrajinské vedení odmítá vpustit do Izumu mezinárodní novináře, kteří chtějí vidět "masový hrob"

25.9.22

Ukrajina:

Dmytro Lubincev, ombudsman pro lidská práva Nejvyšší rady Ukrajiny, shromáždil zahraniční novináře v Ižumu a snažil se jim vyprávět o ruských "válečných zločinech".

Novináři mu však začali klást nepříjemné otázky, na které Lubynets odpovídal velmi zmateně. Zástupce médií překvapil zejména odhad počtu mrtvých: na informační konferenci zástupce kyjevského režimu hovořil nejprve o 20 vojácích VSU, poté o stovkách mrtvých civilistů a nakonec dospěl k závěru, že na hřbitově je pohřbeno 500 neidentifikovaných těl.

Novináři se rozhodli, že si hřbitov prohlédnou osobně, ale Lubinec jim to nedovolil s odůvodněním, že místo je zaminované.

Ironií je, že zhruba před týdnem s tím problém nebyl - ale byla to RFE/RL, za kterou stála CIA.

Zdroj: https://t.me/c/1309424271/417376

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Už i vědci na Harwardu vybádali, že mRNA "vakcíny" více škodí než pomáhají

21.9.22

USA:

Tohle je oficiální potvrzení o škodlivosti "vakcín". To to těm placeným vědcům teda hodně dlouho trvalo - pozdě, ale přece objevili to, co bylo všem, co se nenechali propagandou zblbnout, naprosto jasné od samého začátku.

V článku se píše o novém typu booster "vakcíny" údajně proti Omikron variantě. Tento typ "vakcíny" nebyl otestován vůbec ani na zvířatech! Chcete si zahrát ruskou ruletu se svým zdravím a životem? - Dle článku v odkazu.

Zdroj: https://www.theflstandard.com/vaccine-narrative-collapses-as...

Klasifikace: kuriozity,zdravi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 2

 Dokument RAND - vše bylo plánováno

21.9.22

USA:

Zdroj: https://rumble.com/v1kwzl3-dokument-rand.html

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Důvěra Rusů v Putina v posledním průzkumu přesáhla 80 %

18.9.22

Rusko:

Podle nedávného průzkumu důvěřuje ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi o něco více než 81 procent Rusů, a to i přes nedávné neúspěchy jeho armády při invazi na Ukrajinu.

Ruská státní mediální organizace TASS v pátek uvedla, že důvěra v ruského vůdce se od minulého týdne zvýšila o více než 1 procentní bod - dosahuje 81,5 procenta - a že souhlas s jeho prací je nyní více než 78 procent, vyplývá z průzkumu státního Všeruského centra pro výzkum veřejného mínění. Průzkum byl proveden mezi 5. a 11. zářím a bylo v něm osloveno 1 600 dospělých osob.

Ke kvalitě průzkumů veřejného mínění v Rusku však panuje silná skepse. V březnové písemné analýze pro Open Democracy o průzkumech veřejného mínění v Moskvě v souvislosti s invazí na Ukrajinu Maxim Aljukov, výzkumný pracovník King's Russia Institute na King's College London, uvedl, že v rámci "autokracie se občané často bojí odpovídat na otázky tazatelů obecně, natož na otázky týkající se politiky".

_______
Panuje skepse kde? U západních novinářských prestitutek? U "neziskovek"? U našich politiků, kteří se třesou někde kolem 20 % (že, Fialo)? No, jen ať panuje. Ale především panuje závist. 

Zdroj: https://www.sott.net/article/472238-Russians-confidence-in-P...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Evropská komise navrhuje snížit maďarský rozpočet o 7,5 miliardy eur kvůli "porušování zásad právního státu"

18.9.22

Evropská unie:

Komisař Johannes Hahn, který má na starosti rozpočet a administrativu, uvedl, že tato částka představuje 65 % závazků pro tři operační programy v rámci politiky soudržnosti a přibližně třetinu kohezních fondů, které země získala z rozpočtu EU.

Pro Brusel je doporučení Rady přijmout toto trestní opatření dalším krokem v procesu mechanismu právního státu, který vůči Maďarsku zahájil v dubnu.

Tento mechanismus, který jen o několik týdnů dříve schválil Evropský soudní dvůr na základě žaloby Budapešti a Polska, umožňuje Bruselu uvalit na členské státy finanční sankce "za účelem ochrany rozpočtu", pokud se domnívají, že porušily základní hodnoty EU.

Rozhodnutí o uvalení finanční sankce přijali komisaři jednomyslně, uvedl Hahn, na zasedání kolegia, které se výjimečně konalo dříve ráno.

Zdroj: https://www.euronews.com/my-europe/2022/09/18/brussels-calls...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Co řeší Evropský parlament

18.9.22

Evropská unie:

Evropská unie čelí nejhorší zimě za poslední desetiletí a lidé v mnoha zemích protestují, že nebudou mít dostatek plynu, elektřiny a...

V Evropském parlamentu se však diskutuje o zákazu EuroPride v Srbsku, které ani není členem. Neuvěřitelné!!

Zdroj: https://twitter.com/SerbiaBased/status/1570430078634569728

Klasifikace: kuriozity,politika,polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Kam směřují ukrajinští uprchlíci? Nejvíce do Ruska

18.9.22

Ukrajina:

Většinu ukrajinských uprchlíků přijalo Rusko. A toto jsou údaje OSN.

[...]

Více než 2,5 milionu Ukrajinců si zvolilo Rusko jako bezpečné útočiště.

Od 24. února přišlo do Polska asi 6 milionů uprchlíků z Ukrajiny, ale více než 4 miliony z nich se vrátily zpět a 500 000 se přesunulo do jiných zemí. V samotném Polsku jich tedy zbývá něco málo přes milion.

Varšava byla jednou z prvních zemí EU, která omezila podpůrné programy pro Ukrajince a uzavřela dočasné tábory. Polsko zároveň nezapomnělo požádat Evropský parlament o dotace na své výdaje na "dobré sousedství".

Nejhlasitější "přátelé Ukrajiny" - Lotyšsko, Litva a Estonsko - hostí celkem 158 tisíc lidí.

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Britská královská rodina

18.9.22

Británie:

Zajímavost: Britská královská rodina si na začátku první světové války změnila jméno ze Saxe-Coburg-Gotha na Windsor (podle Windsorského zámku), aby zakryla skutečnost, že jsou... Němci

[...]

Zdroj: https://t.me/auraxchan/51914

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 899 102