Ve zkratce

Stránka:

 Britská královská rodina

18.9.22

Británie:

Zajímavost: Britská královská rodina si na začátku první světové války změnila jméno ze Saxe-Coburg-Gotha na Windsor (podle Windsorského zámku), aby zakryla skutečnost, že jsou... Němci

[...]

Zdroj: https://t.me/auraxchan/51914

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 EU deklaruje osvobození od ruského plynu

15.9.22

Evropská unie:

Evropské unii se podařilo zvítězit v boji se závislostí na ruském plynu, podíl domácího paliva na dovozu klesl na nevýznamnou úroveň. Informovala o tom agentura TASS s odkazem na rozhovor s vysokým představitelem EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Josepem Borrellem pro tiskovou agenturu EFE.

Politik poznamenal, že před zahájením speciální operace na Ukrajině Rusko zajišťovalo 40 % dodávek plynu ze zahraničí. Nyní podíl ruského paliva klesl pod 10 %. Borrell uvedl, že je spokojen s rozhodnutím reformovat elektrizační soustavu tak, aby cena plynu neurčovala cenu veškeré elektřiny.

______
To je skvělá zpráva. Už to nebude zlý ruský plyn ekologicky dopravovaný potrubím za nízkou cenu, ale mnohonásobně dražší hodný ruský plyn dopravovaný zkapalněný loděmi přes půl zeměkoule z Číny. Bravo! 

Míra pokrytectví, hlouposti, ideologické zaslepenosti a řitního alpinismu vůči USA je u evropských papalášů dech beroucí.

Zdroj: https://nsn.fm/in-the-world/evrosouz-obyavil-o-svobode-ot-ro...

Klasifikace: kuriozity,ekonomika,krimi,ekologie Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Tak už je to oficiální: Čína prodává Evropě ruský plyn :-)

15.9.22

Evropská unie:

Záchranné lano Evropě v energetické krizi hodil nepravděpodobný mesiáš. Čína od Rusů nakoupila levné LNG a s přirážkou jej přeprodává Evropě, hlásí světová média. Tato zpráva vyvolala nevoli, podle odborníků však zbytečně.

______
Nebyla to ještě před týdnem desinformace? A co na to Greta? Ví, kolik stojí zkapalnění a doprava plynu přes půl zeměkoule, kolik se při tom vyprodukuje CO2? A co že Evropě najednou nevadí zlý ruský plyn? Je to jen proto, že ho teď kupuje o 200-300% dráže, než od Putina?

Ale že jsme tomu zlému Rusovi ukázali, zač je toho loket, co? To jsme ho, panečku, doběhli. Jsem rád, že můžeme peníze, které nemáme, přesunout do Číny a podpořit tak jejich komunistickou krutovládu.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-cina-kupuje-le...

Klasifikace: kuriozity,ekonomika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Ze školní nástěnky asi v Oděse

15.9.22

Ukrajina:

Řekněte učiteli:

  • Pokud máte příbuzné v Rusku.
  • Jestliže vaši rodiče doma mluví rusky.
  • Pokud se vaši rodiče dívají na televizi v ruštině.
  • Jestliže vaši rodiče mluví o Vladimíru Zelenském špatně.

Pavlík Morozov žije!

Zdroj: https://t.me/casusbellilive/70642

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Lékaře, kteří popírají covid-19, přirovnal Válek k popíračům holokaustu

14.9.22

Česká republika:

Mezi odborníky je podle něj shoda, že očkování zachraňuje životy, řekl na konferenci České lékařské komory (ČLK) ke covidu-19. Demografka Dagmar Dzúrová na ní prezentovala studii na datech ze tří měsíců roku 2021, podle níž díky očkování nezemřelo v té době na covid zhruba 15.000 lidí.

„Pokud jsou v našich řadách jednotlivci, kteří z různých důvodů mají jiné názory a nenechají si to na vědecké fórum, kde se můžeme do krve hádat o své vědecké pravdy, tak si myslím, že jsou to zločinci,“ řekl ministr.

Podle něj mohou za to, že se řada lidí nenechala očkovat a řada lidí zemřela. „Já je řadím do kategorie lidí, kteří popírají holokaust a existenci koncentračních táborů. Možná to není politicky prozíravé, ale je to pravda,“ dodal.

A kolik lidí má těžké následky po očkování experimentální mRNA vakcínou? Kolik lidí zemřelo na následky očkování? To je tabu! Pharma-mafie nedovolí vládám o tom mluvit. 

Zločinci jsou především ti, kteří vakcinaci propagovali a doposud propagují a lžou lidem o účinnosti preparátu. Mengele by se mohl od nich učit.

Zdroj: https://echo24.cz/a/Skyxj/zpravy-domaci-lekari-popirat-covid...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Americký generál Hodges připustil rozmístění ukrajinských raket okolo Krymu

14.9.22

Ukrajina:

Bývalý americký vojenský velitel v Evropě Ben Hodges prohlásil, že Ukrajina má nyní možnost přiblížit se ke Krymu a umístit v jeho blízkosti rakety.

"Existují zcela jasné indicie, že existuje potenciál přiblížit se ke Krymu a následně rozmístit raketové systémy krátkého doletu v těsné blízkosti ruských pozic, což by přirozeně zlepšilo strategickou rovnováhu sil," řekl.

Hodges také odhadl pravděpodobnost, že by Rusko mohlo použít jaderné zbraně na ukrajinském území.

"Pokud USA budou muset odpovědět, nebude to samozřejmě jaderná odpověď, protože bude důležité zachovat rovnováhu a udržet konflikt před otevřenou jadernou konfrontací," pokračoval vojenský důstojník, "nicméně se domnívám, že i bez jaderných zbraní mají USA možnosti způsobit ruské armádě nenapravitelné škody," řekl generál.

Zdroj: https://www.osnmedia.ru/world/general-ssha-hodzhes-dopustil-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Medveděv se vyjádřil k projektu ukrajinských bezpečnostních záruk

14.9.22

Rusko:

Kyjevský návrh bezpečnostních záruk je v podstatě prologem ke třetí světové válce. Na svém Telegram kanálu to uvedl místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv.

Podle politika nikdo nedá ukrajinské vládě žádné "záruky". "Vždyť je to téměř totéž, jako kdyby se na Ukrajinu vztahoval článek 5 Severoatlantického paktu (Washingtonské smlouvy)," zdůraznil Medveděv.

Pokud bude Západ i nadále " neomezeně zásobovat kyjevský režim nejnebezpečnějšími typy zbraní", dříve či později se vojenská kampaň posune na jinou úroveň, dodal náměstek tajemníka Rady bezpečnosti. Ztratí své viditelné hranice a možnou předvídatelnost akcí stran konfliktu a bude se řídit vlastním vojenským scénářem, do kterého se zapojí noví účastníci, uvedl politik.

"A pak už nebude možné, aby západní země seděly ve svých uklizených domech a bytech a smály se, jak elegantně oslabují Rusko cizíma rukama," uzavřel Medveděv.

Zdroj: https://news.mail.ru/politics/53042031/?frommail=1

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Gruzie reaguje na výzvy Ukrajiny k otevření druhé fronty proti Rusku

13.9.22

Gruzie:

Gruzie povolila referendum poté, co Ukrajina vyzvala k otevření druhé frontě proti Rusku

Gruzínské úřady stále nepodporují myšlenku otevření "druhé fronty" proti Rusku v zemi. Na základě výzev z Kyjeva je však Tbilisi připraveno uspořádat referendum, aby zjistilo, zda lidé souhlasí s postojem vlády. Předseda vládnoucí strany Gruzínský sen Irakli Kobachidze to řekl 13. září.

Kobachidze je přesvědčen, že o možnosti otevření druhé fronty proti Rusku by měl rozhodnout národ.

Zdroj: https://iz.ru/1394934/2022-09-13/v-gruzii-otvetili-na-prizyv...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Domácí mazlíci škodí této planetě

13.9.22

Česká republika:

Manželé Robert a Brenda Valeovi vydali knihu s provokativním názvem Čas sníst psa? – skutečný průvodce trvale udržitelným životem. Ve svém díle například spočítali, že vlastnictví jednoho velkého psa zanechá za sebou takovou ekoškodu, jako kdybyste za rok ujeli velkým SUV deset tisíc kilometrů.

„Škodlivost“ domácího zvířete určuje množství krmiva, které dotyčné zvíře ročně spotřebuje. Vypočítává se, kolik energie je třeba k vypěstování a výrobě tohoto krmení, odkud se dováží a další náklady převedené na produkci CO2.

Uhlíková stopa velkého psa, který váží více než třicet kilogramů, odpovídá necelým 700 kilogramům oxidu uhličitého. Pes do deseti kilogramů za sebou ročně zanechá ve spotřebovaném krmivu „jen“ devadesát kilo CO2.

Stejně jako kočka. Ta je sice většinou váhově menší, ale na rozdíl od psa je pouze masožravá.

_______
Po vybitých kravách bude na řadě naše domácí zvířectvo. Co bychom neudělali pro záchranu planety pod diktátem Švába, že?

Svět se v pr....obrací. Manželé Valeovi poslat rovnou do Bohnic i s autorem tohoto článku!

Zdroj: https://www.metro.cz/domaci-mazlici-skodi-teto-planete-velci...

Klasifikace: kuriozity,ekologie Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 500 % zisk pro výrobce elektřiny? Česká novinářka se podivuje nad zastropováním cen

13.9.22

Česká republika:

Česká novinářka a ekonomka Lenka Zlámalová se podivuje nad zastropováním cen elektřiny, které oznámila naše vláda.

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/500-zisk-pro-vyrobce-ele...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Druhá fronta? Arménie žádá Rusko o "kazašskou variantu''

13.9.22

Neurčeno:

Arménská vláda se v souvislosti se střety na hranici s Ázerbájdžánem obrátila na Rusko, OSKB a Radu bezpečnosti OSN. Jerevan hodlá požádat Moskvu, aby se odvolala na ustanovení Smlouvy o přátelství, spolupráci a vzájemné pomoci a aby se obrátila na OSPB a Radu bezpečnosti OSN.

Arménské ministerstvo obrany uvedlo, že po půlnoci začaly ázerbájdžánské jednotky ostřelovat pohraniční osady na jihovýchodě republiky - Sotka, Goris a Jermuk. Údajně bylo ostřelování prováděno dělostřelectvem a ručními zbraněmi velké ráže a hojně bylo využívány drony.

Oficiální Jerevan zdůrazňuje, že Baku ostřeluje nejen vojenskou, ale i civilní infrastrukturu, jsou mrtví a raněný.

Premiér Arménie Pašinjan informoval ruského prezidenta o podrobnostech "provokativních, agresivních akcí ázerbájdžánských ozbrojených sil směrem k arménskému výsostnému území''.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1663045021

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Studená sprcha pro Pekarovou

13.9.22

Česká republika:

V předvolební superdebatě CNN Prima News se Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a Kateřina Konečná (KSČM) dostala do pozoruhodné debaty.

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/vy-uz-byste-byla-taky-mi...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Ukrajinské formace dosáhly hranice s Ruskem

11.9.22

Ukrajina:

Ukrajinské jednotky dosáhly státní hranice s Ruskem v Charkovské oblasti, informuje militaristický telegramový kanál .

Již dříve bojovník z praporu Vostok, blogger Maxim Fomin, známější pod pseudonymem Vladlen Tatarsky, hlásil, že ukrajinské ozbrojené síly odstraňují svá minová pole u Vuhledaru, což může naznačovat plánovanou ofenzívu. Ukrajinská armáda podle něj začala v noci odstraňovat zábrany. Existuje možnost, že ozbrojené síly Ukrajiny chtějí přeříznout dálnici Mariupol-Doněck.

______
Zdá se, že situace se pro ruské jednotky rapidně zhoršuje. Když před 5 dny začala ukrajinská ofenzíva na Charkovském úseku (mapka zde), předpokládal jsem, že jde o klasickou past. Nepříteli se dovolí průlom a pak se ze severu a z jihu zaútočí u ústí průlomu a průlom se uzavře, čímž se útočící vojska odříznou od zásobování. Bohužel ne. Rusové prchají z už dobytých území tak, že nestačí ani pozdravit. 

Takže co bude dál? Překročí ukrajinská armáda ruské hranice? Ani bych se nedivil.

Zdroj: https://eadaily.com/ru/news/2022/09/11/vse-idet-po-planu-ukr...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Náměstek ministra informací DNR Bezsonov oznámil stažení ruských vojsk z města Izjum

10.9.22

Ukrajina:

Ruští vojáci opustili Izjum a některé další osady v charkovském směru, napsal na svém kanálu Telegram první náměstek ministra informací Doněcké lidové republiky (DLR) Daniil Bezsonov.

"Ano, z Izjumu jsme odešli, stejně jako z některých dalších osad směrem na Charkov. To je samozřejmě důsledek chyb vrchního velení. Není však třeba v tom hledat skryté významy... Prostě bojujeme, jak umíme," prohlásil.

Také o stažení ruské armády z Izjumu informoval vojenský zpravodaj Jurij Kotenok na svém kanálu Telegram. "Izjum byl opuštěn. Ruské jednotky ustupují za Oskol," napsal.

Zdroj: https://www.vedomosti.ru/politics/news/2022/09/10/940248-zam...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Turecko „vypustilo“ uprchlíky! Je jich víc než za migrační krize

10.9.22

Česká republika:

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) varuje, že migrační situace se v Evropě rychle zhoršuje. Je to prý hlavně tím, že Turecko otevřelo své hranice. „Záchyty uprchlíků jsou teď vyšší než při krizi v roce 2015,“ uvedl Rakušan.

Situace je sice vážná, ale podle Rakušana plně pod kontrolou. „Česko zareagovalo velmi brzy a reagujeme na všech frontách, které máme. Posílili jsme kapacity Správy uprchlických zařízení, posílili jsme výkon policie především ve Zlínském a Jihomoravském kraji, v nejdotčenějších regionech,“ ubezpečil Rakušan.

„Stáhli jsme také některé policisty z naší mise v Severní Makedonii a budeme je posílat do blízkosti česko-slovenské hranice, aby tady posílili výkon služby. Otevřeli jsme dvě registrační centra pro uprchlíky, kde je dbáno především na to, aby byla zachována bezpečnost lidí v ČR,“ uvedl dále, že v těchto centrech uprchlíci procházejí podrobnou lustrací a jsou zanášeni do evidencí evropských informačních systémů.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Dalsi-rana-Evr...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Ofenzíva ozbrojených sil Ukrajiny na Charkovském úseku 8. září 2022

9.9.22

Ukrajina:

Ukrajinské ozbrojené síly pokračují v ofenzivě v Charkovské oblasti již třetím dnem. Nejbližšími cíli ozbrojených sil Ukrajiny je obsazení faktického hlavního města osvobozených území, Kupjansku, a blokáda Izjum.

▪️ Večer přišlo potvrzení o pádu města Balakleje. Přibližujícím se jednotkám Ozbrojených sil RF se podařilo zajistit bezpečný koridor pro ústup jednotek Národní gardy, které město držely dva dny. Ruské velení se zřejmě rozhodlo stáhnout se z města a zachránit životy vojáků.

▪️ Po dobytí Volokhiv Jaru severně od Balakleje blokovaly Ozbrojené síly Ukrajiny Ševčenko částí svých sil a pokračovaly v postupu směrem ke Kupjansku. Mobilní taktické skupiny Ozbrojených sil Ukrajiny rozvinuly ofenzívu přes pole směrem k řece Oskol a obsadily vesnice Bezmiatežnoje a Spodovka.

Poté se ukrajinské síly rozdělily: část vojáků se vydala k dálnici Kupjansk-Ševčenkovo u obce Gruševka.

▪️ Další uskupení ukrajinských vojsk zamířilo na východ a začalo bojovat o Senkovo na pravém břehu řeky Oskol.

▪️ Současně se rozšiřovala zóna kontroly kolem Balakleje. Ozbrojené síly Ukrajiny se snažily postupovat směrem na Veselý a Kuneš, ale nepřátelský postup se zpomalil u Zalimanu.

Pokud se ozbrojeným silám Ukrajiny podaří dosáhnout křižovatky u Veselí, odříznou klíčovou dopravní tepnu vedoucí do Izjum ze severu.

▪️ část uskupení VSU se podílí na odvádění pozornosti ozbrojených sil RF od hlavních směrů průlomu. Odpoledne byla zahájena místní ofenzíva u Kopanki, jihozápadně od Izjum.

[Klikněte p...]
Klikněte pro zvětšení

Zdroj: https://t.me/casusbellilive/69646

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 EU odblokovala pomoc Ukrajině ve výši 8 miliard eur

8.9.22

Ukrajina:

Ukrajinský premiér Denys Šmygal očekává, že tento týden obdrží od Evropské unie makrofinanční pomoc ve výši pěti miliard eur.

Šéf kabinetu ministrů také jednal s německými partnery o přijetí dalších tří miliard eur podpory a makrofinanční pomoci Ukrajině do konce letošního roku.

Dodal, že Kyjev obdržel od Německa dotaci ve výši 1 miliardy eur a od EU makrofinanční pomoc ve výši 1 miliardy eur, přičemž tento týden se očekává poskytnutí zmíněných 5 miliard eur.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1662572685

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Hliníkárny v EU jsou v potížích. Nastupují Číňané

8.9.22

Evropská unie:

Evropský průmysl bude muset brzy řešit nedostatek materiálu, kvůli vysokým cenám energií například hrozí uzavírání výrobních závodů na zpracování hliníku a dalších hutních odvětví. Výrobci se tak budou muset obrátit mimo jiné na Čínu a její kovoprůmysl. Zavřít se chystá například slovenský výrobce hliníku Slovalco nebo nizozemský Aldel.

Hliníkárenský průmysl je kvůli prudce rostoucím cenám energií ve velkých problémech. Nejen hliníkové továrny, ale i další hutní průmysl je extrémně energeticky náročný. „Hliníkárna potřebuje nepřetržitý žár, nemůže se zastavit na více než dvě hodiny, jinak by byla zničena celá výrobní linka,“ uvedl generální delegát francouzské federace Aluminium France Cyrille Mounier.

Kvůli vysokým cenám elektřiny a plynu proto některé klíčové evropské továrny čelí konci výroby a jelikož opětovné spuštění bude stát miliony eur, není jasné, kdy se je podaří znovu spustit. Týká se to například slovenského výrobce hliníku Slovalco nebo nizozemského Aldelu.

Největší výrobce hliníku ve východní Evropě – rumunská Alro Slatina –, která je zároveň největším spotřebitelem elektřiny v zemi, oznámila uzavření tří z pěti výrobních linek už v prosinci 2021. Začátkem letošního léta oznámil ukončení výroby také nizozemský výrobce zinku Nyrstar. Další uzavírání továren se po celé Evropě očekává s blížícím se podzimem.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Hlinikarny-v-E...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Chemička Agrofertu v krizi. Zastavila výrobu AdBlue.

8.9.22

Německo:

Zásoby kapaliny pro čištění výfukových plynů, takzvaného AdBlue, dochází. Alespoň to platí o jednom z největších výrobců této kapaliny, německé chemičky SKW Piesteritz, která patří do holdingu Agrofert. Firma uvedla, že výrobu AdBlue zastavila kvůli drahému plynu asi před dvěma nebo třemi týdny a zásoby postupně dochází.

Největší německý výrobce čpavku a močoviny SKW Piesteritz zastavil podle vyjádření pro agenturu Reuters výrobu asi před dvěma až třemi týdny, aby se vyhnul dalším ztrátám, a chystá se rozprodat zbývající zásoby AdBlue, uvedl mluvčí společnosti pro agenturu Reuters. „Jsme na suchu. Vyprazdňujeme naše zásoby, protože už nevyrábíme,“ řekl.

AdBlue se užívá při úpravě výfukových plynů vznětových motorů na úroveň emisních limitů Euro IV a vyšších. Jedná se o chemicky vysoce čistý vodný roztok syntetické močoviny.

Zdroj: https://echo24.cz/a/SxmDJ/zpravy-ekonomika-agrofert-vyroba-a...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 57 čtenářů částkou 11 586 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Proč Moderna podstatně rozšiřuje výrobní kapacitu navzdory současné nízké poptávce po jejich „jedu?“18.03.24 21:29 Neurčeno 0

Zákaz vstupu do lesů na spadnutí 18.03.24 10:18 Česká republika 1

Genocida ve jménu životního prostředí. Za další snahou o depopulaci stojí eugenika.17.03.24 19:44 Neurčeno 2

Proslov Donalda Trumpa, jaký doposud nezazněl17.03.24 19:24 USA 1

O „dezinformacích“ vznikne film. Hrají Vetchý a Hrušínský, natáčí Hřebejk17.03.24 19:03 Česká republika 1

Podle rakouského ministra zahraničí navzdory sankcím a omezením, 95% západních společností stále působí v Rusku17.03.24 18:42 Rusko 0

V Utrechtu hrozí zákaz používání bateriových aut17.03.24 16:47 Nizozemsko 0

Hlavní body rozhovoru s Emmanuelem Macronem 14. března pro televizní stanice TF1 a France 2 15.03.24 18:54 Francie 0

A. Hogenová: Drzost věrchušky, loutkovodiči za mořem, kolaps důvěry, rakovina strachu. Nesmíme mlčet15.03.24 17:06 Česká republika 0

Kanada schválila zákon: může zavřít lidi na doživotí za nenávistné projevy14.03.24 23:01 Kanada 1

Norská vláda chystá uzákonit právo na platby v hotovosti14.03.24 19:03 Norsko 0

Ruská ekonomika je odolná 14.03.24 18:33 Rusko 0

Výbušný projev holandského europoslance (video)14.03.24 18:11 Evropská unie 0

Američanům se nedaří vyrábět Boeingy, selhání elektroniky na pár vteřin14.03.24 14:26 USA 2

Neodvratný konec průmyslu v EU13.03.24 18:11 Evropská unie 3

Firma manžela Von der Leyenové, která dostala 320 milionů z EU, byla v době výběrového řízení neaktivní!13.03.24 18:03 Evropská unie 0

Blázen a idiot12.03.24 19:07 Evropská unie 0

Velké vyvlastnění. Jak vám chtějí vzít všechno? Už je to připravené, zbývá jen otázka kdy.12.03.24 19:02 Neurčeno 4

Maďaři si předvolali velvyslance USA, vadí jim Bidenova slova o Orbánovi 12.03.24 18:31 Maďarsko 2

Ukrajinský premiér by rád ovlivnil i volby na Slovensku12.03.24 18:05 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,22 Kč
Euro
25,23 Kč
Libra
29,55 Kč
Kanadský dolar
17,15 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,13 Kč
100 japonských jenů
15,56 Kč
Čínský juan
3,23 Kč
Polský zloty
5,84 Kč
100 maď. forintů
6,39 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,31 Kč
1 unce (31,1g) zlata
50 150,57 Kč
1 unce stříbra
581,46 Kč
Bitcoin
1 555 397,90 Kč

Poslední aktualizace: 18.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 843 507