Ve zkratce

Stránka:

 Podle recenzované studie snižuje Ivermektin riziko úmrtí na Covid o 92 %.

6.9.22

Neurčeno:

Rozsáhlou studii provedl Flávio A. Cadegiani, MD, MSc. PhD. Cadegiani je certifikovaný endokrinolog s magisterským a doktorským titulem v oboru klinické endokrinologie.

Odbornou studii ve středu zveřejnil internetový lékařský časopis Cureus. Studie byla provedena na přísně kontrolovaném souboru 88 012 osob z města Itajaí v Brazílii.

U osob, které užívaly ivermektin jako profylaxi nebo které užívaly lék před infekcí COVID, došlo k významnému snížení počtu úmrtí a hospitalizací. Podle studie měli ti, kteří užívali ivermektin pravidelně, o 92 % nižší riziko úmrtí na IVCOD než neuživatelé a o 84 % nižší než nepravidelní uživatelé.

"Míra hospitalizace se u pravidelných uživatelů snížila až o 100 % ve srovnání s nepravidelnými uživateli a neuživateli," uvádí studie.

Studie definovala pravidelné uživatele jako ty, kteří použili více než 30 tablet ivermektinu během pěti měsíců. "Neaplikování ivermektinu byla spojena s 12,5 násobným zvýšením úmrtnosti a sedminásobným zvýšením rizika úmrtí na COVID-19 ve srovnání s pravidelným užíváním ivermektinu," uvádí studie.

Zdroj: http://www.zejournal.mobi/index.php/news/show_detail/26397

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Novou britskou premiérkou bude Liz Trussová

5.9.22

Británie:

Novou britskou premiérkou se stane Liz Trussová (47), která byla zvolena šéfkou Konzervativní strany. Svůj hlas jí odevzdalo 81.326 konzervativců. Její oponent Rishi Sunak získal 60.399 hlasů.

Královna Alžběta II. novou šéfku vlády jmenuje do funkce v úterý na skotském zámku Balmoral.

"Budu vládnout konzervativně. Prosadím odvážný plán snížení daní, který přinese růst naší ekonomice. Vyřeším krizi cen energií," prohlásila Trussová. Slíbila také "velké vítězství" Konzervativní strany ve volbách v roce 2024.

______
Pro osvěžení paměti - jako ministryně zahraničí tato madame nedávno prohlásila, že je „připravena“ stisknout jaderné tlačítko, pokud to bude nutné – i když by to znamenalo „globální zničení“.

Zdroj: https://www.patria.cz/zpravodajstvi/5130121/novou-britskou-p...

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Sešlo se několik tisíc lidí?

5.9.22

Česká republika:

iDěs opět perlí. Do článku přidali foto z demonstrace z 3. září u tehle fotografie je komentář "Na Václavském náměstí se konala demonstrace Česko na 1. místě. Sešlo se několik tisíc lidí."

To už snad není ani na par facek. Pokud by někdo měl na to žaludek, myslím, že tenhle komentář je zralý nabonzovat Ministerstvu pravdy nebo jak se jmenuje ta udavačská stránka, kde se má hlásit dezinformace a zjevné lží. 

Jinak na stejné téma píše Nikola Bornová svůj poslední článek Kolik lidí opravdu bylo na demonstraci 3. 9. 2022?

Zdroj: https://www.idnes.cz/volby/karel-janecek-prezident-volby-kam...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Zelenskij odpověděl Peskovu na možnost jednání s Ruskem

5.9.22

Ukrajina:

Na prohlášení mluvčího ruského prezidenta Peskova o tom, že Moskva je připravena jednat s Kyjevem reagoval poradce vedoucího kanceláře prezidenta Ukrajiny Michail Podoljak slovy, že ''jednání jsou možná, ale pouze za podmínek Ukrajiny: po navrácení území a likvidaci zločineckých enkláv," napsal Podoljak.

Mimochodem americký generál ve výslužbě Mark Arnold vyzval NATO, aby dalo Kyjevu povolení a zbraně k úderům hluboko do týlu Ruska. Podle šéfa armády by UA měla útočit na cíle vzdálené "stovky kilometrů" od ukrajinských hranic.

Ruská jaderná doktrína uvádí, že důvodem pro použití jaderných zbraní může být "agrese proti Rusku konvenčními zbraněmi, kdy je ohrožena existence státu".

Raketa, která doletí do Kremlu (a ona je schopna doletět z ukrajinského území), by mohla být považována za "hrozbu pro existenci státu".

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1662324374

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Stát půjčí velkým energetickým firmám na zálohy výměnou za levnější elektřinu nebo plyn

4.9.22

Česká republika:

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) uvedl, že schválil holdingu EPH a skupině Sev.en Energy půjčku na zálohy, které musí tyto energetické firmy skládat na burze s plynem a elektřinou. Výměnou za to bude požadovat kupříkladu levnější plyn na vytápění. Řekl to v neděli v Otázkách Václava Moravce.

Podle Síkely půjčky pomohou posílit stabilitu na energetickém trhu. „I ti největší obchodníci na světě v tuto chvíli nemají dostatek likvidity, aby mohli prodávat,“ vysvětlil. Podle něj firmy nemohou nabízet elektřinu k prodeji, protože nemají dostatek peněz na zálohy, které garantují prodej. Ministr chce zároveň jednat na poli EU o celoevropských garancích.

_____
Tak tohle mi hlava nebere. Abychom měli levnější energie, stát ze státního eráru, to znamená z kapes občanů, ''půjčí'' energetickým firmám, které přeci musí mít miliardové zisky?!

Opravte mne jestli se mýlím.

Připomíná to kauzu ČEZ a ''půjčku'' 74 miliard.

Zdroj: https://echo24.cz/a/SidbZ/stat-pujci-firmam-zalohy-vymena-za...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Už je to tady: Ztroskotanci a zaprodanci

4.9.22

Česká republika:

Pamatujete si, jak komunistický tisk referoval o Chartě 77 a občanskému odporu v dobách reálného socialismu? Rudé právo o nich psalo jako o ztroskotancích a zaprodancích.

A hádejte co. Už je to tady zpátky. Na forum24.cz vyšel článek Šafra Fašistická spodina Putinových přívrženců zaplnila polovinu Václavského náměstí

(A mimochodem, Šafře, ta "spodina" by zaplnila celé náměstí, ale kdosi spodní část náměstí až do poloviny ohradil zátarasy s jutovými plachtami a provádí tam "nějaké práce".)

Zdroj: https://www.forum24.cz/fasisticka-spodina-putinovych-privrze...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Požadavky organizátorů demonstrace v Praze dne 3.9.2022

4.9.22

Česká republika:

Demonstrací na pražském Václavském náměstí proti vládě a současné situaci se zúčastnilo přibližně sto tisíc lidí. Organizátoři po jejím ukončení uvedli, že pokud vláda nepodá demisi do 25. září, vyhlásí nátlakové akce. Další protest plánují na 28. září.

„Požadujeme zřízení dočasné vlády odborníků a vypsání předčasných voleb. Pokud vláda nepodá demisi do 25. září, na celorepublikové demonstraci vyhlásíme právo na odpor podle Ústavy ČR a vyhlásíme nátlakové akce.

Už nyní jednáme s odbory, podnikateli, zemědělci, starosty, dopravci a dalšími organizacemi na vyhlášení stávky,“ varovali organizátoři.

Podle plánu organizátorů by měla Česká republika vyhlásit neutralitu, „vyvázat se od přímé politické poddanosti vůči EU, WHO či OSN“, zajistit si levné dodávky plynu z Ruska i „osvobodit český průmysl od závislosti na zahraničních společnostech“.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-v-praze-se-demonstruje-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Prohlášení premiéra Fialy k demonstraci na Václavském náměstí

4.9.22

Česká republika:

„Je jasné, že ruská propaganda a dezinformační kampaně se objevují na našem území opakovaně a někdo jim prostě podléhá. Interpretace událostí, které jsem já měl zatím možnost vidět, ukazují na silně proruské postoje, a podle mě to neodpovídá tomu, co jsou zájmy České republiky a našich občanů“, uvedl Fiala pro CNN Prima News.

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/cesky-premier-fiala-dost...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 EU se podílí na plánu USA uvrhnout Evropu do chaosu

3.9.22

Evropská unie:

Skutečnou příčinou není fakt, že Rusko nám již nedodává plyn, ale to, že amsterdamská burza, která rozhoduje o ceně plynu v Evropě, patří americké finanční společnosti, která určuje cenu na základě spekulativních a politických mechanismů.

Sama ENI (italská národní uhlovodíková společnost) sice nakupuje ruský plyn za nízké ceny, ale prodává ho za vysoké ceny podle amsterodamských nabídek.

Zároveň je Evropa stále více vystavena nebezpečí kvůli obrovskému množství zbraní, které NATO a EU posílají na Ukrajinu. Většina z nich končí na nelegálním trhu se zbraněmi v rukou teroristických a zločineckých organizací.

Další vážné nebezpečí představuje skutečnost, že ukrajinské síly - vycvičené a fakticky pod velením NATO - střílejí z děl a raket, které jim dodalo NATO a EU, na Záporožskou jadernou elektrárnu.

Zdroj: https://www.byoblu.com/2022/09/02/la-ue-complice-del-piano-u...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Byla odhalena částka o kterou ruské banky přišly kvůli sankcím

3.9.22

Rusko:

Ruské banky přišly v první polovině roku 2022 o 5 miliard dolarů (1,5 bilionu rublů) v důsledku sankcí, které země uvalily na Rusko kvůli zvláštní operaci na Ukrajině. Tyto údaje oznámil Dmitrij Tulin, náměstek šéfa ruské centrální banky.

Cílem západních sankcí bylo zablokovat aktiva ruských bank a zakázat některým z nich obchodovat s dolary, eury a dalšími konvertibilními měnami. To jim způsobilo ztráty z měnových swapů a nadhodnocení jejich portfolií, uvedl Tulin.

Podle Tulina je kvůli sankcím pro ruské banky "problematičtější" operovat v cizích měnách, i když banky samotné sankce nezasáhly. Uvedl, že banky na Západě buď zrušily korespondenční účty ruských věřitelů, nebo tráví "týdny a měsíce" odkládáním ověřování plateb.

V důsledku toho se podle náměstka šéfa ruské centrální banky "dá říci, že se změnila ekonomická povaha devizových účtů - změnily se vlastně na rublové účty vázané na směnný kurz''.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1662152332

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Ruský plyn v Evropě nebude - Medveděv reaguje na hrozby šéfky EK

2.9.22

Rusko:

Místopředseda Rady bezpečnosti Dmitrij Medveděv se vyjádřil k nápadu předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové zavést stropní ceny ruského plynu dodávaného do EU prostřednictvím plynovodů.

"Nastal čas, aby EU zavedla cenový strop na plyn z Ruska," prohlásila von der Leyenová.

„Bude to jako s ropou. Ruský plyn v Evropě prostě nebude," uvedl Medveděv na Telegramu.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1662117705

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Vláda Británie nedoporučuje očkování těhotných a kojících žen

2.9.22

Británie:

Britské zdravotnické úřady od 16. srpna absolutně nedoporučují očkování těhotných a kojících žen. Ještě horší je, že probíhá studie plodnosti a vývoje plodu u potkanů. Jinými slovy, toto nebylo provedeno dříve, než byly injekčně léčeny miliony těhotných žen!

Pokud jde o prenatální a postnatální vývoj, je černé na bílém napsáno - jak je vidno v článku - že nebyly provedeny žádné studie!!! Téměř 20 měsíců očkují těhotné ženy bez jakýchkoli vědeckých údajů! To je prostě v blízké budoucnosti zdravotní katastrofa , čiré šarlatánství.

A copak nám ani ne před deseti měsíci psala naše média? Kdo ponese následky za případné poškození plodu a nebo jeho smrt? Bude se to spojovat s vakcinací?

Zdroj: https://www.lelibrepenseur.org/le-gouvernement-britannique-c...

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Kapři si rybník nevypustili

2.9.22

Česká republika:

Vláda ustála hlasování o nedůvěře. Poměrem hlasů 84:100 se kolaborantské vládě přezdívané lidově fialový hnus podařilo udržet se u korýtek. 

Zdroj: https://refresher.cz/120741-Neduvera-vlade-vyslovena-nebyla-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Podíl fosilních emisí CO2 na skleníkovém efektu činí pouze 1 %

2.9.22

Neurčeno:

Zbývajících 99 % obstarává vodní pára, mraky, přírodní emise CO2 , aerosoly, metan a další skleníkové plyny. Vyplývá to ze studií NASA, IPCC a dalších.

Emise oxidu uhličitého se však staly biliónovým byznysem, na kterém vydělává mnoho lidí, institucí i firem. Podařilo se jim vytvořit ideologii, která se pro mnoho lidí Západu stala novým náboženstvím, které podporují zcela nezištně, avšak hlavní protagonisté vydělávají tolik, že si mohli koupit vědecké týmy, média i univerzity, které je podporují a tuto ideologii vědecky zdůvodňují.

Rozlišujeme pouze emise přírodní a fosilní. Je zde patrné, že lidské fosilní emise vytrvale narůstají a Země na to reaguje tak, že zvyšuje své absorpce, to je samoregulace podle teorie Gaia, kterou vytvořil britský vědec James Lovelock : „Systém Země se chová jako jednotný samoregulační systém složený z fyzikálních, chemických, biologických a lidských komponentů.“

Oxid uhličitý způsobuje asi 20 procent skleníkového efektu Země; vodní pára představuje asi 50 procent; a mraky tvoří 25 procent. Zbytek je způsoben malými částicemi aerosolů a dalšími skleníkovými plyny, jako je metan.“

Z celkového množství emisí CO2 je však pouze 4,31 % fosilního původu, jak je uvedeno výše. Takže podíl fosilních emisí na skleníkovém efektu je pouze 20 x 0,0431 = 0,86 %.

_____
Podvod s emisemi CO2 je bázová platforma ke spuštění Great Resset a zavedení nové společnosti, kde 1 % lidí (tzv.elity) bude vlastnit vše a plebs pod jejich plnou kontrolou nebude mít nic a bude ''šťasten''.

Zdroj: https://pravyprostor.net/podil-fosilnich-emisi-co2-na-skleni...

Klasifikace: veda Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Dokument - Tečkované příběhy

1.9.22

Česká republika:

V přibližně hodinu a čtvrt trvajícím dokumentu máte možnost se seznámit s lidmi postižených vakcínou Covid 19.

Svědectví a fakta postižených + stále trvající mantra, opakování lží lékařů a ''expertů'' o tom, že s vakcínou to samozřejmě nemá nic společného. protože satistika přeci jasně dokazuje......

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=zrisyIt74zI&t=88s

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 9

 Zelenskyj vyznamenal Černochovou Řádem kněžny Olgy

1.9.22

Česká republika:

Řád udělil za osobní zásluhu na posílení mezistátní spolupráce a podporu státní svrchovanosti a územní integrity Ukrajiny, píše se v prohlášení ukrajinské prezidentské kanceláře.

Zelenskyj Řádem za zásluhy I. třídy vyznamenal také českého ministra zahraničí Jana Lipavského, podle kterého jde o „ocenění celé české diplomacie“. Řád za zásluhy III. třídy si také vysloužili náměstek ministryně obrany Tomáš Kopečný a poradce premiéra Petra Fialy Tomáš Pojar.

„Jsem nesmírně poctěna a vnímám to i jako ocenění všem kolegům z (ministerstva obrany), kteří na podpoře Ukrajiny tvrdě pracují,“ napsala na twitteru Černochová.

______
Naše fialovo-ukrajinská vláda dostává metály z Ukrajiny (naprosto logické),miliardy na podporu Ukrajiny létají oknem, USA vládu velmi chválí, určitě i nějaké to všimné od páníčků jim do kapsy taky spadne a mezitím česká ekonomika je na hraně kolapsu a národ finančně krvácí!

Zdroj: https://echo24.cz/a/S8qGm/vyznamenani-cernochova-zelenskyj-k...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Siemens nyní nemůže pravidelně opravovat jednotky pro Nord Stream, jednoduše to nemá kde dělat, řekl šéf Gazpromu Alexej Miller

31.8.22

Německo:

Poznamenal, že Západ se dostal do vlastní "sankční pasti".

"Siemens dnes prakticky nemá možnost zajišťovat pravidelné generální opravy našich plynových kompresorových jednotek. Siemens prostě nemá kde tuto práci dělat," řekl Miller v televizním pořadu Russia 1, uvedla agentura TASS.

Připomeňme, že snížení dodávek plynu do několika evropských zemí je způsobeno tím, že se kvůli sankcím objevily problémy s turbínami Siemens, které byly používány k dodávkám plynu do "Nord Streamu".

Turbína pro plynovod Nord Stream přepravovaná z Kanady uvízla při přepravě v Německu. Podle dohody se společností Siemens Energy si měl Gazprom turbínu po opravě v Kanadě vyzvednout sám, ale kanadské sankce mu v tom zabránily. Společnost Siemens převzala dodávku, ale dokumentace zůstala beze změny. Společnost Gazprom uvedla, že dodávka motoru 073 pro projekt Severní proud od společnosti Siemens není v současné době možná kvůli sankcím ze strany Kanady, EU a Velké Británie.

Zdroj: https://m.vz.ru/news/2022/8/31/1175307.html

Klasifikace: kuriozity,politika,ekonomika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Jak se baví internet

31.8.22

Česká republika:

Celé Česko plete svetry.
Těch, kdo nenosí svetr, budou plné pouliční mrazáky.
Jen svetr udělá za nízkou teplotou definitivní tečku.
Můj svetr chrání tebe, tvůj svetr chrání mě.
Dva svetry jsou jistota.
Dojděte si pro posilovací svetr.
Odborníci doporučují čtvrtý svetr, který sice nezahřeje, ale zabrání nejhoršímu průběhu zimy.
Mám čtyři svetry, protože nejsem idiot.
Nevěřte prokremelské propagandě a noste svetry.

[...]

Další obrázky a fotomontáže viz odkaz

Zdroj: https://pravyprostor.net/jak-se-bavi-internet-special-market...

Klasifikace: Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 898 816