Ve zkratce

Stránka:

 Zelenskyj vyznamenal Černochovou Řádem kněžny Olgy

1.9.22

Česká republika:

Řád udělil za osobní zásluhu na posílení mezistátní spolupráce a podporu státní svrchovanosti a územní integrity Ukrajiny, píše se v prohlášení ukrajinské prezidentské kanceláře.

Zelenskyj Řádem za zásluhy I. třídy vyznamenal také českého ministra zahraničí Jana Lipavského, podle kterého jde o „ocenění celé české diplomacie“. Řád za zásluhy III. třídy si také vysloužili náměstek ministryně obrany Tomáš Kopečný a poradce premiéra Petra Fialy Tomáš Pojar.

„Jsem nesmírně poctěna a vnímám to i jako ocenění všem kolegům z (ministerstva obrany), kteří na podpoře Ukrajiny tvrdě pracují,“ napsala na twitteru Černochová.

______
Naše fialovo-ukrajinská vláda dostává metály z Ukrajiny (naprosto logické),miliardy na podporu Ukrajiny létají oknem, USA vládu velmi chválí, určitě i nějaké to všimné od páníčků jim do kapsy taky spadne a mezitím česká ekonomika je na hraně kolapsu a národ finančně krvácí!

Zdroj: https://echo24.cz/a/S8qGm/vyznamenani-cernochova-zelenskyj-k...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Siemens nyní nemůže pravidelně opravovat jednotky pro Nord Stream, jednoduše to nemá kde dělat, řekl šéf Gazpromu Alexej Miller

31.8.22

Německo:

Poznamenal, že Západ se dostal do vlastní "sankční pasti".

"Siemens dnes prakticky nemá možnost zajišťovat pravidelné generální opravy našich plynových kompresorových jednotek. Siemens prostě nemá kde tuto práci dělat," řekl Miller v televizním pořadu Russia 1, uvedla agentura TASS.

Připomeňme, že snížení dodávek plynu do několika evropských zemí je způsobeno tím, že se kvůli sankcím objevily problémy s turbínami Siemens, které byly používány k dodávkám plynu do "Nord Streamu".

Turbína pro plynovod Nord Stream přepravovaná z Kanady uvízla při přepravě v Německu. Podle dohody se společností Siemens Energy si měl Gazprom turbínu po opravě v Kanadě vyzvednout sám, ale kanadské sankce mu v tom zabránily. Společnost Siemens převzala dodávku, ale dokumentace zůstala beze změny. Společnost Gazprom uvedla, že dodávka motoru 073 pro projekt Severní proud od společnosti Siemens není v současné době možná kvůli sankcím ze strany Kanady, EU a Velké Británie.

Zdroj: https://m.vz.ru/news/2022/8/31/1175307.html

Klasifikace: kuriozity,politika,ekonomika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Jak se baví internet

31.8.22

Česká republika:

Celé Česko plete svetry.
Těch, kdo nenosí svetr, budou plné pouliční mrazáky.
Jen svetr udělá za nízkou teplotou definitivní tečku.
Můj svetr chrání tebe, tvůj svetr chrání mě.
Dva svetry jsou jistota.
Dojděte si pro posilovací svetr.
Odborníci doporučují čtvrtý svetr, který sice nezahřeje, ale zabrání nejhoršímu průběhu zimy.
Mám čtyři svetry, protože nejsem idiot.
Nevěřte prokremelské propagandě a noste svetry.

[...]

Další obrázky a fotomontáže viz odkaz

Zdroj: https://pravyprostor.net/jak-se-bavi-internet-special-market...

Klasifikace: Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 EU předá Ukrajině 5,5 milionu tablet jodidu draselného na ochranu před radiací

31.8.22

Ukrajina:

Podle webových stránek CNN se pilulky budou používat v "omezených případech, aby se zabránilo absorpci vdechnutého nebo spolknutého radioaktivního jódu štítnou žlázou".

Podle Evropské komise si pilulky vyžádala ukrajinská vláda, aby "zvýšila úroveň ochrany lidí " v okolí Záporožské jaderné elektrárny.

"Žádná jaderná elektrárna by nikdy neměla sloužit jako válečné dějiště. Je nepřijatelné, aby byly ohroženy životy civilistů. Veškeré vojenské aktivity v okolí Záporožské jaderné elektrárny musí být okamžitě ukončeny," uvedl Janez Lenarčič, komisař EU pro krizové řízení.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1661878699

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 "Kdyby nebylo expanze NATO, nebyl by konflikt na Ukrajině." (1. část)

30.8.22

Neurčeno:

Zdroj: https://youtu.be/-VYZGuaqT5Y

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 2

 Pentagon přiznává údery ukrajinských ozbrojených sil na Záporožskou jadernou elektrárnu

30.8.22

Ukrajina:

Pentagon přiznal, že ukrajinské ozbrojené síly ostřelují oblast Záporožské jaderné elektrárny. Přestože se mluvčí americké obrany snažil vše vysvětlit jako "opětování palby", je zřejmé, že si USA velmi dobře uvědomují, odkud útoky na zařízení, které je pod kontrolou ruské armády, přicházejí.

Zároveň vojenský mluvčí zdůraznil, že ukrajinská armáda si je vědoma možných následků vojenské akce v blízkosti jaderné elektrárny.

Stojí za zmínku, že Spojené státy odmítaly předtím upřesnit, kdo podle jejich stanoviska útočí na atomovou elektrárnu.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1661834533

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Organizátor demonstrace 3. září na Václavském náměstí promluvil

29.8.22

Česká republika:

Stanislav Novotný se ptá Jiřího Havla na demonstraci na Václavském náměstí, která se uskuteční 3. září 2022.

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/organizator-demonstrace-...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 7

 Západní zpravodajské služby odepřely Zelenskému přístup k psychotropním látkám

28.8.22

Ukrajina:

Podle ukrajinských médií byl v Kyjevě zadržen dodavatel drog, který dodával kokain poslancům strany Sluhy Narodnyj. Informovala o tom ukrajinská média.

Ve straně, která v zásadě zvolila prezidenta Volodymyra Zelenského, došlo k demonstrativnímu zadržení osobního "dodavatele".

To naznačuje, že v Kyjevě začalo dělení moci. Různé klany v samotné vládě fašistického režimu se snaží najít nějaké benefity a již hrají přímo proti Zelenskému.

To je podle mého názoru to nejdůležitější, co lze ze zadržení dealera strany Sluha Naroda vyzdvihnout, uvedl politický analytik Dmitrij Petrovskij.

Zdroj: https://jpgazeta.ru/dmitrij-petrovskij-zapadnye-speczsluzhby...

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Češi mají nejdražší elektřinu v Evropě. Přitom patří k největším vývozcům na světě

28.8.22

Česká republika:

Červencový index HEPI (Household Energy Price Index), který porovnává cenu energií pro domácnosti v jednotlivých evropských metropolích, hovoří jasně. Pražané platí po přepočtu dle parity kupní síly měny za elektřinu nejvyšší cenu v celé Evropě. Index zahrnuje nejen země EU, ale také státy jako Švýcarsko, Norsko, nebo dokonce Rusko.

Česko přitom patří k největším vývozcům elektřiny, a to dokonce ve světovém měřítku. V prvním pololetí letošního roku Česko vyvezlo o pět milionů megawatthodin elektřiny, než kolik dovezlo, plyne z analýzy společnosti EnAppSys (zde). To je jeden z největších čistých vývozů v EU.

Více elektřiny letos během prvních šesti měsíců roku vyvezlo už jen Švédsko, Německo, Bulharsko a Španělsko. To jsou ovšem země, v jejichž metropolích je cena elektřiny v přepočtu dle parity kupní síly měny v rámci Evropy spíše průměrná či podprůměrná (výjimkou je Berlín, protože v Německu jsou na elektřinu uplatněny poměrně vysoké daně.

Zdroj: https://echo24.cz/a/SJ7jK/cesi-maji-nejdrazsi-elektrinu-vevr...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Nakazila se covidem, přišla o všechny končetiny

27.8.22

Česká republika:

Pětašedesátiletá Eva se v únoru nakazila covidem-19. Ačkoliv nikdo nepředpokládal, že by nemoc měly doprovázet větší komplikace, skončila v nemocnici, kde měsíc bojovala o život. Lékaři ji zachránili, ale za cenu amputace všech čtyř končetin.

Na začátku letošního roku, v únoru 2022, jí začaly vypovídat službu nohy. Antigenní i následný PCR testy jí vyšel pozitivní a obvodní lékařka jí nasadila léčbu paralenem.
Druhý den se však již Eva nepostavila. Třetí den se nemohla hýbat vůbec.

„Rozběhl to covid, pravděpodobně jsem ale musela mít něco v těle,“ říká Eva. Co se přesně s jejím organismem dělo, neví. Ani doktoři si podle ní nevěděli rady. Její stav se ale postupně zhoršil natolik, že aby ji lékaři zachránili, amputovali jí zhruba měsíc poté, co se do nemocnice dostala, ruce i nohy. „Jinak bych zemřela,“ dodává.

Ruce má amputované nad lokty a nohy ve stehnech. Bydlí v domově seniorů a navzdory všemu chce i nadále vést plnohodnotný život.

______
Autorka článku Karolína Novotná se ani slovem nezmínila o možné vakcinaci. To je pro novináře mainstreamu přísné tabu. Proto nám dál budou lhát a ukazovat lidi ''postižené'' kovidem ve snaze nahnat další ovečky pod jehlu. Big Pharma jim pravdu nedovolí psát, protože by to poškodilo prestiž výrobce vakcín a také jejich vysoké zisky.

Tromby jsou nejčastějším vedlejším příznakem vakcín Covid 19!

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/covid-nakaza-nemoc-epidem...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Potraviny: produkty, které by mohly chybět kvůli nedostatku obalů.

26.8.22

Francie:

Zvýšení nákladů na suroviny ztěžuje výrobu obalů, což začíná mít dopad na supermarkety.

Celá řada produktů mohla v nadcházejících týdnech dojít. Podle institutu Nielsen se očekává, že dostupnost škrobnatých potravin, mouky, těstovin a krupice se v nadcházejících měsících sníží, aniž by však došlo k výraznějším výpadkům zásob. Na druhou stranu institut upozorňuje na problémy s obaly, které se začínají projevovat i v supermarketech.

Cena buničiny vystřelila nahoru. Dalším problémem jsou obaly z bílého skla, které je stále obtížnější sehnat. Aby se zabránilo nedostatku zboží, velcí prodejci se snaží co nejvíce zásobit a omezit tak počet prázdných regálů na začátku školního roku.

Zdroj: https://www.rtl.fr/actu/debats-societe/les-infos-de-6h-alime...

Klasifikace: ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 V 75 letech zemřela zpěvačka Hana Zagorová

26.8.22

Česká republika:

Hana Z. trpěla nevyléčitelnou nemocí krve už od 70. let.

Letos je nějaký "prokletý rok", že celebrity umírají daleko častěji než kdy dříve.

Samozřejmě, jakákoliv souvislost mezi experimentální injekcí a úmrtím je považována za konspiraci. Zkoumal někdo, co udělá mRNA vakcína s hemoglobinurií?

Hana Zagorová byla očkována - viz odkaz. Cituji: "Přestože je nesmírně důležité absolvovat obě očkování, aby byla zajištěna maximální účinnost očkovacích látek v boji proti koronaviru, zpěvačka prozatím obdržela jen jednu dávku." Pravděpodobně dostala i třetí včeličku, což nepřímo vyplývá z tohoto textu. Cituji: "Ta třetí dávka očkování mi také dala pořádně zabrat." - kdyby ji nedostala, tak by ve věte nemohlo být slovo také.

Zdroj: https://www.extra.cz/stefan-margita-v-slzach-zemrela-vsemi-m...

Klasifikace: kuriozity,zdravi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 2

 Lukašenko: Bělorusko přestavělo vojenská letadla na nosiče jaderných zbraní

26.8.22

Belorusko:

"Oni (Západ) musí pochopit, že je nezachrání žádné vrtulníky, žádná letadla, pokud budou eskalovat.

Jednou jsme s Putinem v Petrohradě řekli, že přezbrojíme běloruská letadla Su tak, aby mohla nést jaderné zbraně. Myslíte si, že žvaníme?

„Vše je připraveno!" řekl Lukašenko 26. srpna novinářům.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1661506611

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 5

 „Vládní lež.“ Zásobníky neplníme, plyn pálíme, LNG není. Důkazy proti vládě a čísla

26.8.22

Česká republika:

Vladimír Budinský, energetický expert uvedl, že nastávající zima se v tomto ohledu jeví spíše jako naprostá katastrofa, než jako cokoliv jiného. Plyn nám může dojit již kolem Vánoc a navzdory vládním prohlášením se nejen žádný zkapalněný do holandských zásobníků nenakoupil, ale dokonce už nyní spotřebováváme plyn, který jsme načerpali do tuzemských zásobníků.

To ale není všechno. Na grafu dokonce ukazuje propad v naplnění plynových zásobníků, které jsou podle Síkely nyní rekordně plné. Gas.kyos.com/gas/cz ukazuje propad v naplnění plynových zásobníků pod průměr stavu minulých let. Máme jen 81,6 %, průměr je 85,5 % a maximum bylo 97,1 % v roce 2014. Důvod je prostý, neplníme zásobníky. Za 23. 8. jsme naplnili jen 25,1 GWh, denní průměr toho dne je 117,17 GWh,“ poukazuje Budínský na naprosto podprůměrné plnění zásobníků plynem.

„Vláda si neuvědomuje závažnost neplnění zásobníků plynu v této době. Ve dnech 18. srpna a včera 25. srpna se z nich už dokonce čerpalo. Čára MAX se od začátku našeho předsednictví EU vzdaluje a čára MIN se zatraceně blíží. 24. 8. uloženo minimum 27 GWh, 25. 8. bylo 27 GWh vyčerpáno!“

Vladimír Budínský přikládá i jednoduchý výpočet s tím, že 25. 8. bylo uloženo 43 GWh a vyčerpáno 70 GWh, což považuje za skandální, stejně jako to, že navzdory tomu vláda dál hlásá, jak se zásobníky plní nejvíc v historii.

Slova ministra průmyslu Jozefa Síkely a Vladimíra Budínského jsou v přímém rozporu. Kdo z nich má pravdu?

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Vladni-lez-Za...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Rozrůstá se "neznámá příčina úmrtí" - někde už se dostala na 1. místo

25.8.22

Kanada:

"Neznámá příčina"se stala hlavní příčinou úmrtí v Kanadské Albertě. Dokonce na neznámou příčinu úmrtí umírá více lidí než na mrtvici, cukrovku a srdeční selhání dohromady. Dochází k 7 násobnému růstu úmrtí, kde příčinu zjistit nelze.

Začíná to vypadat, že z oficiální lékařské vědy se stala pavěda, když nedokáže příčinu úmrtí v tolika případech objasnit. To jsme někdy v hlubokém středověku? A když je příčina neznámá, tak třeba lidi může někdo vraždit. Proč se naše pokročilá věda nesnaží z neznámé příčiny udělat známou?

Zdroj: https://otevrisvoumysl.cz/jp-sears-neznama-pricina-smrti-nas...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Současná krize způsobí drastický nárůst emisí nejen CO2

24.8.22

Česká republika:

Je neuvěřitelně pokrytecké od vlád, že zpřísňují emisní limity u aut tak, že takové nové auto, co limity dodrží,  se už skoro ani nedá vyrobit. A nebo jsou cenově nedostupná a náchylná k poruchám.

Na druhé straně někteří lidé nebudou mít na zaplacení plynu a budou topit třeba petkou naplněnou pilinami s motorovým olejem mourem či fermeží - tomu se kdysi říkalo Leninovy brikety. Takovýto způsob topení může vytvořit emise škodlivin horší než všechna auta dohromady. To je přesně ten cíl, kam vede Green Deal - o ekologii nejde ani náhodou.

Zdroj: https://www.cryptonews.cz/zajimavosti/znate-leninovy-brikety...

Klasifikace: kuriozity,ekonomika,technika,finance Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Trussová prohlásila, že bude připravena použít jaderné zbraně

24.8.22

Británie:

Britská ministryně zahraničí Liz Trussová, která se uchází o post premiérky, prohlásila, že by byla připravena v případě potřeby stisknout tlačítko pro spuštění jaderných zbraní.

"Myslím, že je to důležitá odpovědnost premiéra. Jsem ochotná to udělat," odpověděla během předvolebních projevů v Birminghamu na otázku, jak by se cítila, kdyby takové rozhodnutí padlo.

V Rusku pronesla podobnou hypotézu ředitelka Russia Today Margarita Simonjan :  

,,Buď na Ukrajině prohrajeme, nebo začne třetí světová válka. Osobně si myslím, že nejreálnější je třetí světová válka, protože jak nás znám, jak znám našeho vůdce Putina, tak nejvíce neuvěřitelné je, že to nakonec všechno skončí jaderným úderem, to se mi zdá pravděpodobnější než tento vývoj''. (video)

_____
Okno Owertona dokořán. Nic hezkého nás nečeká. Konflikt se bude jen stupňovat a to z obou stran.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1661285231

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 My vám ty zlobivé weby zavřeme a ještě vám napaříme pokutu

23.8.22

Česká republika:

Sněmovní tisk 285/0. Vl.n.z. o někt. opatř. proti šíření teroristického obsahu – EU:


Předkládá ministr vnitra, doručeno poslancům 18. 8. 2022 ve 12.53.


Navazuje na Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2021/784. Jde o legální umožnění „zavřít“ zlobivé weby (zjednodušeně řečeno). V § 3 se píše, že poskytovatel obsahu dokonce ani nemá být nějakou dobu informován o odstranění „teroristického“ obsahu… Dohled nad prováděním zvláštních opatření vykonává Český telekomunikační úřad. Ke komunikaci se může používat systém Europolu. Informace se předávají Evropské
komisi.

Jednotlivá donucovací pokuta pro poskytovatele hostingových služeb až 100 000 Kč. Pokuty až do 4 % celosvětového obratu poskytovatele hostingových služeb.

Není stanoveno, podle čeho se pozná teroristický obsah, umožňuje to tedy velmi široký výklad. Je to jen zmíněno v Důvodové zprávě a je odkazováno na směrnici 2017/541/EU.

A pro pousmání nakonec: V Důvodové zprávě (D) se dozvídáme, že nařízením není dotčena svoboda projevu a pluralita sdělovacích prostředků.

Zdroj: https://www.psp.cz/sqw/text/orig2.sqw?idd=215625

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Děkuji ti, státe

23.8.22

Česká republika:

Přišel mi dopis od ministra práce a sociálních věcí Jurečky. Dovolím si kousek ocitovat:

Vážená paní, vážený pane,

dovolte mi začít dobrou zprávou. Letos jsme již dvakrát navyšovali důchody a nyní je budeme zvyšovat potřetí. Celkem to průměrně dělá 2 500 Kč, což je dohromady nejvyšší navýšeni v historii ČR.

Velmi si vážíme Vaši celoživotní práce, a proto se staráme, aby na Vás zdražování nedopadalo plnou vahou. Procentní výměra Vašeho důchodu naroste o 5,2 %, neboť právě tímto tempem rostl i index Vašich životních nákladů. Základní výměra důchodů se nezvyšuje, neboť se odvozuje od růstu nominálních mezd, současně předpokládáme, že další valorizaci důchodů budeme realizovat již v lednu 2023.

Ptáte se, kolik mi stát přidal? Celých 53 Kč. 

O 53 Kč víc každý měsíc. 

Jsem nevyslovně šťasten a děkuji tomuto státu, že se tak vzorně stará o své poddané. Teď vím, že se nemusím obávat nouze. Jen řeším, kam já ty peníze budu dávat.  :-D

Klasifikace: ekonomika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 895 389