Ve zkratce

Stránka:

 Trojdielny dokument ZDF: Israel – Mossad

8.8.22

Izrael:

Dokument druheho kanalu nemeckej televizie:

Prvy diel dokumetu ZDF

Druhý diel dokumentu ZDF

Treti diel dokumentu ZDF

Pripomínam, že je to aktuány dokument nemeckej televizie s autentickými vypoveďami účastníkov historických udalostí.

 

 

Zdroj: https://www.zdf.de/dokumentation/zdfinfo-doku/geheime-israel...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Bauer

Komentářů: 2 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Občané Francie mají obdržet biometrický zdravotní průkaz, propojený s bankovním kontem uživatele

8.8.22

Francie:

Nejméně 65 milionů karet po celé Francii bude nahrazeno novými kartami s biometrickými čipy. K tomuto účelu budou odebrány otisky prstů všem dotčeným, uvádí thelocal.fr.

Francouzští poslanci schválili plán na zavedení biometrické zdravotní karty. U nového systému jsou platby prováděny automaticky, protože karta je propojena s bankovním účtem uživatele.

Zdravotní karta má být vybavena čipem, který obsahuje fyzické vlastnosti pojištěnce, tedy jeho fyzický popis, ale především otisky prstů, které umožní poskytovatelům zdravotní péče jej identifikovat.

Biometrická zdravotní karta, propojená s bankovním účtem, má již velmi blízko k zavádění kompletního ID. Zbývá jen napojit sociální kredity, dodat některé další funkce a údaje a po zavedení digitální měny již bude mít vláda ideální nástroj k ovládání mas…

Zdroj: https://cz24.news/vsichni-francouzi-maji-obdrzet-biometricky...

Klasifikace: zdravi,technika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Některé ženy se nechávají dobrovolně sterilizovat

8.8.22

Česká republika:

K rozhodnutí ji dovedly i další důvody. Jako jeden z nich uvádí ekonomický aspekt, protože ví, že nebude mít dostatek peněz pro bezstarostné dětství svého potomka. Silně vnímá i ekologickou otázku a přelidněnost planety.

„Prostě by mi přišlo nezodpovědné a sobecké rozhodnutí přivést dítě do této doby,“ dodává.
Její manžel se sterilizací nesouhlasil, když se však později rozvedli, Marii už k podstoupení zákroku nestálo nic v cestě.

„Můj největší strach byl, že otěhotním a budu nucena být matkou i proti své vůli. To bylo posledním impulzem pro sterilizaci,“ poznamenala.

V okolí se však setkala s nepochopení, mnohdy i s odsouzením. „V práci se to rozneslo skrze krátkou pracovní neschopnost a každý měl pocit, že se musí vyjádřit k funkci mých vaječníků.

Pro většinu kolegů jsem byla hloupá žena, která si neuvědomuje nezvratnost zákroku a přišla o smysl života,“ popsala Marie reakce okolí.

______
Potraty, nyní i dobrovolná sterilizace. To, co dělá ženu ženou, už přestává platit.

Nasupuje nová doba, doba degenerace společnosti a nebo počátek konce lidstva?

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zena-sterilizace-potrat-i...

Klasifikace: feminismus,zdravi,sex Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 7

 Nepřijatelné výhrůžky šéfa BIS

8.8.22

Česká republika:

Nezávislá organizace Společnost pro obranu svobody projevu se pozastavila nad výrokem šéfa Bezpečnostní informační služby Michala Koudelky. Znevažování předsedy Senátu a předsedkyně Poslanecké sněmovny má podle něj tendenci nahlodávat důvěru společnosti ve stát.

Koudelka to prohlásil v rozhovoru pro server Seznam Zprávy. „Je myslitelné, aby něco takového prohlásil šéf tajné služby v demokratické zemi?“ táže se organizace.

Šéf BIS Koudelka v rozhovoru varoval před tzv. pátou kolonou v Česku. „Vzpomeňme si na docela ošklivé útoky na ministra vnitra nebo na ministryni obrany, která dělá velmi odhodlaně a velmi dobře svoji práci. A velmi odvážně, musím říct.

Přesto místo poděkování čelí velmi nevybíravým útokům,“ řekl Koudelka a podotkl, že znevažování předsedy Senátu a předsedkyně Poslanecké sněmovny nahlodává „důvěru společnosti ve stát“.

______
Poděkovat ministru vnitra za co? Za cenzuru? Za zakázané weby, za kontrolu občanů a jejich názorů?

Ministryně obrany dělá velmi dobře a odvážně svou práci?

To myslí Koudelka vážně? 1. apríla není, takže to opravdu myslí vážně....

Koudelka je přímá ukázka toho, jak je naše politická ''elita'' odtržena od reality a hlavně od národa.

Zdroj: https://echo24.cz/a/SWRVc/neprijatelne-vyhruzky-bis-koudelka...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Oficiální vědecká studie z Kataru odhaluje, že mRNA vakcíny snižují imunitu

8.8.22

Katar:

Nová oficiální vědecká studie ukazuje, že už dvě dávky mRNA "vakcíny" naopak imunitu zhoršují. Přirozená imunita poskytuje dle studie ochranu kolem 50%. mRNA "vakcína" statisticky zhoršuje ochranu před nákazou od 1,1% do 4,9%.

Už to není jen na tzv. "nedůvěryhodné" alternativě.

Zdroj: https://www.naturalnews.com/2022-07-07-qatar-study-mrna-vacc...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 Info do Prahy: Homosexuál z OSF sa nakazil opičími kiahňam na Gay pochode v New Yourku

5.8.22

USA:

USA vyhlásili stav ohrozenia verejného zdravia opičími kiahňami. Čiastočne je to politický marketing (dymová clona na hospodárske problémy), čiastočne výsledok práce ľudí ako Bill Gates (viď ich pudlík na poste šéfa WHO) a čiastočne dôsledok skutočnosti.

K hlavnému ohnisku šírenia opičích kiahní sú rôzne "eventy" homosexuálnych mužov ako napr. Pražský homotýždeň, ktorý sa tento rok uskutoční 8 - 14.8.2022.

Ak Pražská radnica tento festival na základe aktuálnych dostupných informácií nezruší, vedome sa spolupodiela na ohrození verejného zdravia v ČR a v strednej Európe.

Zdroj: https://www.theguardian.com/world/2022/jul/23/i-literally-sc...

Klasifikace: polit.korekt,zdravi Zprávu vložil/a zvedavy11

Komentářů: 0

 Chcete volat na účet volaného? Máte smůlu

5.8.22

Česká republika:

Potřeboval jsem z ČR zavolat do kanadské banky. Banka umožňuje volání na účet volaného ze zámoří a nabízí k tomu zvlášť vyčleněné číslo. Ale ouha. Operátor T-mobile, u kterého jsem, takové volání vůbec neumožňuje.

Nevím, jak jsou na tom ostatní operátoři, ale považuji nepřítomnost této služby u T-mobile za dost omezující. Člověk se může dostat do nouzové situace, kdy prostě potřebuje volat například svůj konzulát v cizí zemi a - bez peněz to nejde.

Kanada i Amerika, ke které stále obdivně vzhlížíme, tuto službu běžně umožňuje předvolbou 0 před vytočením čísla. Ale to je asi tím, že jsou technologicky tak za námi.

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Zdeněk Svěrák shání podpisy pro Pavla

5.8.22

Česká republika:

Populární herec, režisér a scenárista Zdeněk Svěrák veřejně podpořil kandidaturu Petra Pavla na prezidenta. Má totiž hlavní roli v nově zveřejněném spotu, kde obvolává známé, aby připojili podpis pod kandidaturu bývalého generála. „Budu ho podporovat,“

„Ano, jako jsem podporoval pana Drahoše a jako jsem podporoval pana Schwarzenberga, tak teď budu podporovat generála Pavla,“ potvrdil. Zdeněk Svěrák byl totiž veřejně činný i v obou předchozích přímých prezidentských volbách.

Generál Pavel odmítá, že by za minulého režimu byl někdy rozvědčíkem. Historik Petr Blažek pro Seznam Zprávy uvedl, že by Petr Pavel měl více objasnit své pravé aktivity u vojenské tajné služby a přestat „relativizovat“ minulost. „On se chtěl zapojit do speciálních jednotek, které byly součástí komunistické vojenské rozvědky, tedy druhé největší tajné služby v někdejším Československu,“ upozorňuje Blažek.

Pan Svěrák má holt čich na ty ''správné lidi''.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zdenek-sverak-general-pet...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Rusko je připraveno vytvořit námořní základny v Indii, Saúdské Arábii, Iráku a Íránu

3.8.22

Rusko:

V rámci nové námořní doktríny Moskva oznámila záměr vytvořit nové námořní základny:

  • ve Středozemním moři,
  • v asijsko-pacifickém regionu (APR),
  • v Indickém oceánu, v Perském zálivu

Ruský prezident Vladimir Putin podepsal příslušný dekret u příležitosti Dne námořnictva 31. července.

V doktríně se uvádí, že závod o nadvládu USA nad oceány je hlavní výzvou pro národní bezpečnost Ruské federace. Doktrína definuje oblasti "životních zájmů", kde lze použít vojenské metody, když už diplomatické metody nemohou být užitečné.

Tyto oblasti "přímo souvisejí s rozvojem státu, ochranou jeho svrchovanosti, územní celistvosti a posilováním obrany a mají rozhodující vliv na socioekonomický rozvoj země".

Zdroj: https://france.pravda.ru/international/1305363-russia_naval_...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Učitelka vyhozena za názor

1.8.22

Česká republika:

Učitelka s proruskými názory z pražské Základní školy Na Dlouhém lánu dostala v květnu od vedení školy výpověď. „Od 1. srpna 2022 už není zaměstnankyní naší školy,“ potvrdila v pondělí iDNES.cz ředitelka Renata Riedlová. Učitelka letos v dubnu na hodině češtiny mimo jiné tvrdila, že „v Kyjevě se nic neděje“. Vedle výpovědi ji za výroky hrozí i trestní stíhání, případ prověřuje policie.

______
Prověřuje policie? Za to, že řekla, že v Kyjevě se nic neděje? A co se tam děje, poučte mě.

Pamatuji si na dobu normalizace. Děly se různé věci, byla cenzura, ale proti dnešku to byla pohádka a procházka růzovým sadem. A víte, co je nejsmutnější? Diskuze za článkem. Takovou sbírku bohorovné tuposti, omezenosti a zaslepené nenávisti nenajdete nikde. 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ucitelka-vyrok-propaganda...

Klasifikace: krimi,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 10

 Blinken jmenoval podmínky pro použití jaderných zbraní USA

1.8.22

USA:

Spojené státy použijí jaderné zbraně pouze za mimořádných okolností. Uvedl to americký ministr zahraničí Anthony Blinken, informovala agentura TASS.

Podle něj "základní úloha amerických jaderných zbraní bude spočívat v tom, aby se odvrátily jaderné útoky na Spojené státy". "Spojené státy by zvažovaly použití jaderných zbraní pouze za mimořádných okolností, aby ochránily životně důležité zájmy USA, jejich spojence a partnery," dodal.

Ruský prezident Vladimir Putin prohlásil, že jaderná válka by nikdy neměla být zahájena. Dodal, že v jaderné válce nemůže být vítězů, a proto by nikdy neměla být zahájena. Putin zároveň zdůraznil, že Rusko se zasazuje o stejnou bezpečnost všech členů světového společenství.

Zdroj: https://lenta.ru/news/2022/08/01/alarm/?utm_source=yxnews&ut...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Nord Stream 1 je rozbitý, oprava je mimo naše možnosti, říká Rusko

1.8.22

Rusko:

Zařízení plynovodu Nord Stream 1 má závady, které vyžadují bezodkladnou opravu. Rusko má ale jen málo možností, jak by při nutné opravě mohlo pomoct. Řekl to v pondělí mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Rusko minulý týden snížilo dodávky tímto plynovodem na 20 procent kapacity, ruská plynárenská společnost Gazprom to odůvodňuje technickými problémy s turbínami.

Maximální přepravní kapacita Nord Streamu 1 je až 167 milionů metrů krychlových denně. Gazprom ale už v polovině června snížil objem dodávek na 67 milionů metrů krychlových denně.

Podmořský plynovod Nord Stream 1, který je dlouhý 1222 kilometrů a je v provozu od roku 2011, vede z ruského Vyborgu do Lubminu nedaleko Greifswaldu na severu Německa. Z Německa jsou na Nord Stream 1 navázány plynovody do dalších zemí Evropské unie včetně České republiky.

Zdroj: https://echo24.cz/a/SQrmB/nord-stream-oprava-rusko

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Každý Němec si bude moci jednou ročně změnit pohlaví. Operaci genitálií nepotřebuje

1.8.22

Německo:

Dnes je tedy dobrý den pro svobodu a pro rozmanitost v naší zemi, oznámili počátkem července společně spolková ministryně pro rodinu Lisa Pausová (Zelení) a ministr spravedlnosti Marco Buschmann (FDP), když představili základní kameny zákona o sebeurčení. Ten má jít v těchto dnech, ještě do prázdnin poslanců Bundestagu, do legislativního procesu.

Každý Němec si tak bude moci změnit jednou za rok své pohlaví, stačí, když se zastaví na matričním úřadu. Už o tom nebude rozhodovat soud, ani si nemusí přeoperovávat pohlavní orgány.

Pokrok nelze zastavit. Až si budeme moci měnit pohlaví každý den, pak snad dosáhneme vrcholu naší evoluce, ale pád bude bohužel velmi bolestivý.

Zdroj: https://echo24.cz/a/Sz6uQ/zmena-pohlavi-nemec-kazdy-jednou-r...

Klasifikace: kuriozity,politika,polit.korekt,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Střelba a houkání sirén na severu Kosova (FOTO, VIDEO)

31.7.22

Neurčeno:

Srbská média informují, že kosovští Srbové staví barikády, aby zpomalili postup albánských "speciálních jednotek".

Již dříve bylo oznámeno, že od 1. srpna se v Kosovu očekává něco strašného. Srbské doklady byly od té doby prohlášeny za neplatné.

Srbský ministr zahraničí Nikola Selaković prohlásil, že albánské okupační úřady "v nadcházejících dnech připravují Srbům žijícím v Kosovu doslova peklo".

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1659287159

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

Káva pro Zvědavce

50

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 87 čtenářů částkou 17 614 korun, což je 50 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Česká ekonomika je stále hluboko pod ekonomickou úrovní před pandemií21.03.24 16:23 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 892 206