Ve zkratce

Stránka:

 Od 21. července budou mít Řekové svůj identifikační průkaz a řidičák v mobilním telefonu

20.7.22

Řecko:

Od 21. července budou mít Řekové svůj identifikační průkaz a řidičák v mobilním telefonu. Nebudou muset své doklady nosit v papírové formě.

Ministr digitální politiky ,Kyriakos Pierrakakis, prohlásil, že užívání těchto vymožeností bude stejně jednoduché jako u vakcinačního certifikátu.

Zdroj: https://www-pronews-gr.translate.goog/elliniki-politiki/d-an...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 7 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 WHO (OSN) vyzývá Evropu k očkování druhého boostru a nošení roušek

19.7.22

Evropská unie:

Vzhledem k nové vlně podvarianty BA.5 Omicronu v Evropě, regionální ředitel Světové zdravotnické organizace (WHO) pro Evropu Hans Kluge varoval, že země musí urychlit očkování a znovu zavést nošení roušek, aby na podzim a v zimě nebylo nutné přijímat ještě přísnější opatření.

V rozhovoru pro agenturu Reuters Hans Kluge vyzývá evropské země, aby nyní jednaly a předešly zatížení zdravotnických systémů.

Minulý týden byly v evropském regionu zaznamenány asi tři miliony nových případů onemocnění Covid, což představuje polovinu všech případů na celém světě.

Počet hospitalizací se za stejné období zdvojnásobil a podle Hanse Klugeho na tuto nemoc každý týden zemře kolem 3000 lidí.

"Dochází k nárůstu případů... v době, kdy společnost funguje téměř jako dříve," řekl a zdůraznil potřebu pandemických stabilizátorů, jako je druhá posilovací vakcína - ještě  před příchodem aktualizovaných vakcín na podzim -  a dále  používání masky a ventilace.

"Nemyslím si, že společnost je připravena na lockdown," řekl.

______
Teď jen vyzývají. Po podepsání pandemické smlouvy s WHO nám to tito šašci budou nařizovat přímo. Proč je v nejproočkovanějších evropských zemích nejvíce Covidu na světě? Není to náhodou kvůli očkování? Jedním z nejčastějších nežádoucích účinků m-RNA vakcín je onemocnění Covidem = po očkování pandemie naopak začne.

Neexistuje žádný trial, který by zkoumal, co udělají s člověkem čtyři dávky m-RNA vakcíny s původním virem.

Zdroj: https://www-pronews-gr.translate.goog/ygeia/pou-emvoliasmoi-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Rusové rozdrtili neonacistickou ukrajinskou brigádu „Pravého sektoru“ v Záporoží

19.7.22

Ukrajina:

Ruské síly pokračují v pozemních úderech proti ukrajinským záložním jednotkám, které se stáhly z Charkova, aby posílily ukrajinské frontové jednotky ve Slavjansku.

Zásahy přesnými zbraněmi do míst nasazení ukrajinské neonacistické brigády „Pravý sektor“ (=známá extremistická organizace, která je v Rusku zakázaná a hrála hlavní roli při nepokojích na náměstí Majdan v Kyjevě v roce 2014, které nakonec svrhly legitimního prezidenta Viktora Janukovyče) zabily více než 200 neonacistů, jak oznámilo ruské ministerstvo zahraničních věcí.

Ruské MO hlásí (mimo jiné) demilitarizaci skupiny pravicových militantů Pravého sektoru v oblasti Záporoží, zničení skladů munice dodané z NATO v oblasti Oděsa a sestřelení jednoho Mi-24 v Doněcké oblasti.

Ruským silám se podařilo zasáhnout klíčové pozice 81. výsadkové brigády v oblasti Kramatorsk - zabily více než 60 Ukrajinců a zničily sedm obrněných vozidel a muniční sklad.

V Kramatorsku jsou obyvatelé na pokraji vzpoury a požadují „záchranu Donbasu před ukrajinskou armádou“.

Zdroj: https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/syntrip...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Řecko-indická vojenská spolupráce na Krétě – konečně odpověď na turecko-pákistánskou osu

19.7.22

Řecko:

Ve strategickém kroku, který měl začít už před mnoha lety, přivedlo Řecko do Egejského moře indické námořnictvo a provedlo s ním letecká cvičení v reakci na trvalou přítomnost pákistánského námořnictva, které Turecko přivádí do Egejského moře dvakrát až třikrát ročně.

Cvičení se samozřejmě konalo západně od Kréty, ale důležité je, že k němu došlo: Fregata F450 HELLI a indická fregata INS TARKASH společně s řeckými F-16 provedly letecké cvičení na odražení leteckého útoku.

Pro Indy je toto cvičení velmi důležité, protože musí čelit pákistánským F-16 v námořních oblastech západní Indie.Indové mají jen zřídka příležitost provádět podobná cvičení.

V minulosti se obě země pokoušely navázat strategické vztahy v roce 2010, ale  kvůli hrozící finanční katastrofě Řecka k tomu nedošlo.

Obě strany nyní usilují o trvalou indickou přítomnost ve východním Středomoří jako protiváhu pákistánské přítomnosti a úzké turecko-pákistánské spolupráci.

Zdroj: https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/synekpa...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Evropská komise ve středu představí plán koordinovaného snížení poptávky po zemním plynu

19.7.22

Evropská unie:

Vysoký úředník Evropské komise řekl, že pokud jde o dodávky ruského plynu, připravuje se EU na nejhorší. Komise neočekává, že Rusko restartuje Nord Stream I.

"Neočekáváme, že to bude znovu fungovat. Pracujeme na předpokladu, že se [potrubí] nevrátí do provozu. A v tomto případě bude nutné přijmout další opatření," řekl komisař pro rozpočet Johannes Hahn.

Rusko plánovalo obnovit toky zemního plynu přes Nord Stream 21. července po dokončení plánované 10denní údržby, ale v Bruselu i v Berlíně narůstají obavy, že plynovod nebude znovu funkční - zvláště poté, co Rusko omezilo minulý měsíc dodávky, kdy jako důvod uvedlo průtahy kvůli sankcím.

Moskva ani Gazprom zatím nenaznačily, že Nord Stream nebude ve čtvrtek znovu spuštěn.

Přerušení dodávek plynu z Ruska do Evropy by mohlo mít zničující důsledky pro průmyslová odvětví a státy.

Zejména Německo je závislé na ruském zemním plynu a snížení dodávek již nyní donutilo největšího dovozce zemního plynu, Uniper, požádat o státní podporu.

Očekává se, že Komise ve středu představí plán na koordinované snížení poptávky po zemním plynu, aby se zmírnily dopady možného přerušení dodávek.

Evropská komise studuje soubor doporučení členským státům, která budou zahrnovat dobrovolné snížení vytápění a chlazení a také některá tržní opatření.

Pokud to bude později nutné, může se Komise domáhat práva na zavedení omezení spotřeby plynu.

Zdroj: https://www-pronews-gr.translate.goog/kosmos/komision-den-pe...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 UK genocida: Britové dostanou dvě vakcíny najednou (Covid + chřipku) - do každé paže jednu

19.7.22

Británie:

Britové jsou v očkování premianti,ale nezdá se,že by jim to nějak pomohlo. Odhaduje se,že je nyní Omicronem infikován 1 z každých 20 Britů.

Stejně jako vloni budou i letos dostávat dvě vakcíny (Covid,chřipka)-do každé paže jednu.

Pro některé Brity to bude znamenat už pátou nebo šestou dávku m-RNA vakcíny.

JCVI stanovilo,že osobám starším 50 let,obyvatelům a zaměstnancům domovů důchodců a pracovníkům zdravotní a sociální péče v první linii bude nabídnut podzimní posilovač Covid.

Kromě těchto skupin bude booster nabídnut i lidem ve věku od 5 do 49 let, kteří jsou klinicky rizikovou skupinou, žijí s imunosuprimovanou osobou nebo o ni pečují.

Mezi klinicky rizikové skupiny patří těhotné ženy a také osoby s onemocněním srdce, ledvin a jater. Imunosupresivní skupiny zahrnují pacienty s rakovinou a pacienty s HIV.

Šéfové zdravotnictví očekávají letošní zimu trojitý zásah - Covidem, chřipkou a dalšími respiračními viry. A varují,že Spojené království zažije chřipkovou sezónu přinejmenším stejně špatnou jako předpandemické úrovně, protože lockdowny oslabily imunitu veřejnosti proti ní.

Dr.Ramsayová, vedoucí imunizace Agentury pro zdravotní bezpečnost, uvedla:

„Je důležité, aby každý,kdo má nárok na booster Covid,dostal při návštěvě i vakcínu proti chřipce-včetně těhotných žen,které patří mezi ty,které jsou vystaveny vyššímu riziku,“ řekla.

Nejnovější míra obsazenosti lůžek NHS ukazuje,že pouze 0,015% infikovaných je přijato na lůžko JIP=100krát méně než na počátku pandemie.

Zdroj: https://www.dailymail.co.uk/news/article-11018089/ALL-50s-Co...

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Generální tajemník OSN: Svět má na výběr mezi „kolektivní akcí a kolektivní sebevraždou“ a musí jednat okamžitě, aby se vypořádal se změnou klimatu

19.7.22

Německo:

Generální tajemník OSN Guterres přednesl na konferenci v Berlíně ultimátum o změně klimatu.
"Svět má na výběr mezi „kolektivní akcí a kolektivní sebevraždou“ a musí jednat okamžitě, aby se vypořádal se změnou klimatu," uvedl v pondělí generální tajemník OSN Antonio Guterres v poselství pro Petersberský klimatický dialog v Berlíně v Německu.

Koncentrace skleníkových plynů, vzestup hladiny moří a teplo oceánu překonaly nové rekordy. Polovina lidstva je v zóně ohrožení záplavami, suchy, extrémními bouřemi a lesními požáry. Žádný národ není imunní,“ uvedl.

Nejvíc mě trápí, že v boji proti této globální krizi se nám nedaří spolupracovat jako multilaterální společenství. Národy nadále hrají hru na obviňování místo toho, aby přebíraly odpovědnost za naši společnou budoucnost. Nemůžeme tímto způsobem pokračovat,“ dodal. "Čas už není na naší straně."

Začátkem tohoto měsíce Guterres vyzval k „revoluci v oblasti obnovitelné energie“ a požadoval moratorium na uhelné elektrárny a jakýkoli další celosvětový průzkum ropy a zemního plynu. Jeho komentáře přicházejí v době nepokojů v několika zemích, které se pokusily zavést reformy ve jménu omezení globálního oteplování.

Vláda Srí Lanky, která zakázala průmyslová hnojiva, byla minulý týden svržena davy protestujícími proti nedostatku potravin a pohonných hmot. Farmáři v Nizozemsku protestující proti emisním limitům se střetli s policií, zatímco plán Ghany přejít na „zelenou“ energii způsobil, že africká země čelí dlouhým výpadkům.

_____
To jen abychom věděli, odkud vítr fouká - vládní loutky na povel nevolených struktur jen poslušně plní OSN Agendu 2030, která je zdrojem současných problémů.

Zdroj: https://www.rt.com/news/559199-un-climate-change-suicide/

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Copak nám to posílí neschválená "posilující" dávka mRNA?

18.7.22

Česká republika:

Data byla zpracována na ČVUT, viz obrázek:

Cituji: "První závěr je, že očkování nemá na pravděpodobnost nákazy tím strašným virem žádný vliv, protože mezi oranžovým a modrým sloupcem není velký rozdíl. Rozdíl mezi zeleným a modrým sloupcem je však signifikantní. Pravděpodobnost, že se nakazíte, je s „posilující“ dávkou zhruba dvojnásobná než bez ní."

Upozorňuji, že v této statistice nejsou zahrnuty žádné další nežádoucí vedlejší účinky.

Zdroj: https://dfens-cz.com/ta-davka-vam-to-ockovani-posili/

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 8

 Kalifornie neví, co si počít s kontaminovaným odpadem ze solárních panelů

18.7.22

USA:

Kalifornie byla průkopníkem v prosazování střešní solární energie a vybudovala největší solární trh v USA. O více než 20 let a 1,3 milionu střešních panelů později je čas platit účet.

Počínaje rokem 2006 se stát zaměřil na to, jak motivovat lidi k využívání solární energie, zasypal dotacemi vlastníky domů, kteří instalovali fotovoltaické panely, ale neměli žádný komplexní plán, jak je zlikvidovat. Nyní se panely zakoupené v rámci těchto programů blíží ke konci svého typického 25 až 30letého životního cyklu.

Mnohé již končí na skládkách, kde by v některých případech mohly potenciálně kontaminovat podzemní vody toxickými těžkými kovy, jako je olovo, selen a kadmium.

Sam Vanderhoof, odborník na solární průmysl a výkonný ředitel společnosti Recycle PV Solar, říká, že pouze 1 z 10 panelů je skutečně recyklován.

Rýsující se problém, jak naložit s nákladními auty odpadu, zčásti kontaminovaného, ​​ilustruje, jak špičková environmentální politika může způsobit nepředvídatelné problémy.

"Průmysl by měl být zelený," řekl Vanderhoof. "Ale ve skutečnosti je to všechno o penězích."

Otázky, jak naložit s odpadem, který naroste o roky později, nebyly nikdy plně vyřešeny. Regulátoři i výrobci panelů si nyní uvědomují, že nemají kapacitu na to, aby zvládli to, co přijde dál.

Zdroj: https://news.yahoo.com/california-went-big-rooftop-solar-120...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 2

 Zasedání Rady bezpečnosti OSN Arria-formule – neonacismus a radikální nacionalismus

18.7.22

USA:

Pokud by měl někdo pochybnosti o neonacistické povaze současného režimu v Kyjevě a jeho ozbrojených bojovníků, včetně radikálních nacionalistických skupin, zde je vieozáznam z jednání RB OSN dne 11.7.2022 na toto téma. Je pouze v angličtině, ale i bez překladu je vypovídající. 

Zdroj: https://cz24.news/vytoceny-lotor-byrokrat-guy-verhofstadt-v-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Je papež komunista?

17.7.22

Kuba:

Již i oficiální tisk si všímá podivného vystupování 'svatého otce', kdy během poslední návštevy Kuby vyjádřil slabost pro kubánský komunistický režim, přičemž ani nezmínil utrpení politických vězňů a oponentů režimu. K podobné události již došlo v roce 2015 (kdy se setkal s Fidelem Castrem, ale ani tehdy ne s pronásledovanými opozitory) a řadí se tak mezi další politiky s podobnými postoji, jako např. Barack Obama a Michelle Bachelet (vysoká komisařka OSN pro lidská práva).

Není ale to jedniná situace, která šokuje lidi po celém světě. Např. vyzýval i k 'poslušnosti mezinárodním organizacím', nikoliv Bohu či náboženským hodnotám. Varoval neočkované, že jsou 'od ďábla' a za odmítnutí vakcíny půjdou do pekla. Vedle proklamovaného spojení křesťanství s judaismem a islámem, vyjadřuje podporu LGTB a v neposlední řadě, dlouholeté násilí na Ukrajině začal kritizovat teprve po začátku vojenského zásahu Ruska.

Zdroj: https://es-us.noticias.yahoo.com/andres-oppenheimer-horrible...

Klasifikace: kuriozity,politika,nabozenstvi,kultura Zprávu vložil/a siky

Komentářů: 0

 Vojenský analytik nahlíží do armádních skladů. Hrozivá zpráva

16.7.22

Česká republika:

„Česká republika se prakticky odzbrojila a poslala do boje své schopné tanky, nejefektivnější bojové vrtulníky, tisíce pistolí, samopalů a obrovské zásoby munice i granátů.

Česká armáda je v současné době armádou beze zbraní,“ varuje vojenský a bezpečnostní odborník Jaroslav Štefec.

Odzbrojování ve prospěch cizí armády mu dohromady neladí s prohlášením českého premiéra, že se země nachází ve válce. Na obnovu prý už nebudou peníze.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Tanky-vrtuln...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 893 946