Ve zkratce

Stránka:

 EU zahájila proces ukončení suverenity jednotlivých zemí. Pro hlasovalo 8 českých europoslanců!

10.7.22

Evropská unie:

Evropský parlament 9. června přijal rezoluci (B9 0307/2022), v níž žádá Evropskou radu, aby zahájila proces změny zakládajících smluv, včetně odklonu od jednomyslného rozhodování k rozhodnutí založenému na prosté většině. O záležitostech EU by tak v budoucnu mohly rozhodovat pouze větší státy bez ohledu na menší, tedy i například bez ohledu na Visegrádskou čtyřku. De fakto by tím tak skončila suverenita jednotlivých států.

Návrhy na změnu Smluv, jejichž cílem je:

posílit akceschopnost Unie na základě reformy hlasovacích postupů, včetně umožnění toho, aby bylo v Radě v příslušných oblastech a v mimořádných situacích rozhodováno kvalifikovanou většinou namísto jednomyslnosti, např. při přijímání sankcí a tzv. překlenovacích ustanovení; přizpůsobit pravomoci svěřené Unii smlouvami, zejména v oblasti zdravotnictví, energetiky, obrany a sociální a hospodářské politiky…“

Z českých europoslanců pro ukončení svrchovanosti států v EU hlasovali:

Niedermayer, Polčák – TOP09
Šojdrová, Zdechovský – KDU-ČSL
Maxová – dříve ANO, nyní ČSSD
Gregorová, Kolaja, Peksa – Piráti

Proti hlasovali: David, Blaško, Tošenovský, Vondra, Vrecionová, Zahradil, Knotek,

Zdrželi se: Pospíšil, Charanzová, Dlabajová, Kovařík

Zdroj: https://www.novarepublika.online/2022/07/male-ohlednuti-eu-z...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Kdo má, ten by měl dát. Fiala věří, že ostatní země Česku s plynem pomohou

9.7.22

Česká republika:

Před lídry zemí Evropské unie stojí úkol, najít rozumnou alternativu ruského plynu a také mít jasnou strategii, co dělat, pokud by prezident Putin utáhl nečekaně kohoutky.

Premiér Petr Fiala (ODS) v rozhovoru pro Seznam Zprávy svůj plán pro tento případ představil. A zní velmi jednoduše: stát, který bude dostatkem plynu disponovat, ten se s ostatními státy o něj podělí.

V tomto směru pevně věří v evropskou soudržnost. „Vidím snahu o společné kroky a uvědomění si i toho, že není možné, aby se země, jako je Česká republika, dostaly do problémů, a všichni ostatní by od nich dali sobecky ruce pryč,“ dodává předseda vlády.

„Je třeba, aby existoval i mechanismus, že ve chvíli, kdy skutečně začne toho plynu být nedostatek, tak ty státy, které by měly přebytek plynu, nebo ho dostávají snadněji z jiných zdrojů, by ho mohly poskytovat těm, které by se dostaly do objektivních potíží, protože jsou prostě závislé na Rusku anebo jsou vnitrozemské,“ popisuje Fiala.
----
Z Maďarska přišla odpověď Orbána: Maďarsko nebude prodávat svůj plyn evropským partnerům

Zdroj: https://www.pokec24.cz/krize-ukrajina/kdo-ma-ten-by-mel-dat-...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Protestující vtrhli do sídla prezidenta

9.7.22

Sri Lanka:

Tisíce lidí požadují odstoupení srílanského prezidenta Gotabáji Radžapaksy uprostřed nejhorší hospodářské krize od roku 1948.

Policie používá vodní děla k rozehnání demonstrantů, kteří požadují odstoupení srílanského prezidenta Gotabayi Rajapaksy kvůli ochromující hospodářské krizi v zemi, v Kolombu 8. července 2022. © AFP

Srílanský prezident Gotabaya Rajapaksa musel údajně uprchnout ze své rezidence v hlavním městě Kolombu, protože areál obklíčily tisíce demonstrantů, kteří požadují jeho rezignaci.

Zdroj: https://www.pokec24.cz/nezarazene/protestujici-vtrhli-do-sid...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Venezuela: Rusko, Írán a Čína uspořádají manévry několik desítek kilometrů od USA

8.7.22

Venezuela:

Íránské vojenské námořnictvo se v srpnu poprvé v historii zúčastní společného cvičení s Čínou, Ruskem a dalšími 10 zeměmi ve vodách západní polokoule na ''zadním dvorku'' USA.

Venezuelský prezident Nicolas Maduro nedávno podnikl oficiální cestu na Blízký východ, během níž podepsal dvacetiletou strategickou dohodu s Íránem, která je základem pro hospodářskou a ropnou spolupráci mezi oběma zeměmi, na něž se vztahují americké sankce.

Souběžně s rozvojem vojenských a hospodářských vztahů mezi Íránem a Venezuelou obnovil prezident Nikaraguy Daniel Ortega vojenskou dohodu s Ruskem, která umožňuje ruským vojákům, letadlům a lodím hlídat hranice země a provádět společná vojenská cvičení.

Zdroj: https://french.almanar.com.lb/2372834

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Šinzó Abe byl zastřelen vojákem, který dříve sloužil u námořnictva

8.7.22

Japonsko:

Střelcem byl podle místních novinářů, odvolávajících se na policii, jedenačtyřicetiletý Tecuja Jamagami. Sloužil jako voják v japonském námořnictvu v letech 2002 až 2005, motiv jeho činu ale zatím není jasný.

Podle agentury Kjódó se u policejního výslechu k činu přiznal a řekl, že neměl žádnou zášť proti Abemu, ale proti organizaci, se kterou spojoval bývalého premiéra. Neuvedl ale jméno této údajné organizace.

Policistům, kteří ho zatýkali, ale tvrdil, že nesouhlasil s Abeho politikou a chtěl ho zabít. Útočník měl trvalé bydliště ve městě Nara, při domovní prohlídce jeho bytu tam policisté nalezli výbušniny.

Zdroj: https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/japonskeho-expremiera-z...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 5

 Nizozemsko, Polsko, Itálie... Zemědělci vyjadřují svůj hněv v několika evropských zemích.

8.7.22

Evropská unie:

Od 4. července zažívá několik evropských zemí, jako je Itálie, Nizozemsko a Polsko, vlnu protestů ze strany zemědělců, a to v obzvláště tvrdém kontextu poznamenaném všeobecným růstem cen a zaváděním opatření na omezení klimatických změn.

V Holandsku stovky zemědělců uspořádaly řadu akcí, včetně pomalé jízdy, a demonstrovaly na protest proti vládnímu plánu na snížení emisí dusíku.

Policie dokonce použila zbraně 5. července na shromáždění v Heerenveenu na severu země. Supermarkety a jejich distribuční řetězce byly zablokovány.

V Itálii, kde severní část země postihlo sucho, se zemědělci mobilizují, aby upozornili na spekulace s potravinami a následné zvyšování cen. V Kalábrii prošel regionem velký průvod traktorů pod vedením mladého Hnutí za území a zemědělství (Movimento Territorio e Agricoltura), informoval 6. července list Corriere della Calabria.

Další média informují o demonstraci v centru polského hlavního města Varšavy, která se konala 7. července před ministerstvem zemědělství. Jak informoval místní tisk, mobilizace odsoudila inflaci spojenou s "nekontrolovaným dovozem" obilí a dalších potravin z Ukrajiny.

Konzervativní agrární politické hnutí AGROunion se domnívá, že skladování ukrajinského obilí v Polsku je příčinou "destabilizace trhů s obilím" a přispívá k potížím polských zemědělců, kteří se snaží "prodat a uskladnit svou úrodu".

Videa uvnitř článku.

Zdroj: https://francais.rt.com/international/99768-pays-bas-pologne...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Putin vyzval ruské společnosti, aby se připravily na ropné embargo ze strany EU

8.7.22

Rusko:

Ruské energetické společnosti by se měly připravit na ropné embargo v rámci sankčního balíčku EU, uvedl v pátek 8. července ruský prezident Vladimir Putin na setkání se členy ruské vlády.

Putin rovněž poznamenal, že navzdory obrovskému tlaku sankcí zůstává ruský palivový sektor stabilní a některé ukazatele vykazují růst.

Evropská unie 3. června oznámila konečné schválení šestého balíčku protiruských sankcí. Omezující opatření zahrnují šestiměsíční zákaz dovozu ropy z Ruska do členských států unie a osmiměsíční odmítnutí ropných produktů.

Zdroj: https://iz.ru/1361950/2022-07-08/putin-prizval-otechestvenny...

Klasifikace: ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Kanada zruší sankce na turbíny pro Nord Stream

8.7.22

Kanada:

Kanada na žádost Německa zruší sankce na turbíny pro Nord Stream. Takové rozhodnutí by bylo precedentem, zdůrazňuje portál.

Kanada navzdory žádostem Ukrajiny má v úmyslu učinit výjimku v omezeních týkajících se turbín pro ruský plynovod Nord Stream, uvedla evropská Pravda s odvoláním na informované zdroje.

Formálním důvodem pro zrušení omezení vůči Rusku bude žádost německého ministra hospodářství Roberta Habecka, který požádal Kanadu o předání turbíny SRN.

Ottawa hodlá své rozhodnutí vysvětlit tím, že vrácení zařízení pomůže Rusku obnovit předchozí dodávky plynu do EU. Kyjev je s postupem Ottawy nespokojen.

Zdroj: https://lenta.ru/news/2022/07/08/lie/?utm_source=yxnews&utm_...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Evropská komise zablokovala půjčku 1,5 miliardy eur pro Ukrajinu

8.7.22

Evropská unie:

Navrhovanou půjčku zablokovala rozpočtová jednotka Evropské komise kvůli obavám o její finanční stabilitu.

Evropská investiční banka, úvěrová instituce EU, nabídla Kyjevu půjčku. Komise ručí za úvěry EIB na operace mimo EU, přičemž rezerva obvykle činí 9 % celkového financování.

V tomto případě však Komise požaduje 70 % celkové částky v rezervách, stejně jako v případě předchozí nabídky 1 miliardy eur pro Ukrajinu, uvedli úředníci.

Komise předkládá požadavek pro případ, že země nevrátí finanční prostředky na trhy.

Mluvčí Komise uvedl, že EU musí zajistit, aby byla schopna pokrýt ztráty v případě, že Ukrajina nebude schopna splatit svůj dluh.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1657224290

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Georgijské poradní kameny byly zničeny

8.7.22

USA:

Georgijské poradní kameny nebyly nějaký bezvýznamný šutřík, šlo o 6 masivních žulových desek o celkové hmotnosti 110 tun. Do jejich povrchu bylo vytesáno deset přikázání v jazycích angličtina, španělština, svahilština, hindština, hebrejština, arabština, čínština a ruština, které měly ukázat, kam bude lidstvo směřováno v budoucnosti.

Zdroj: https://cz24.news/karta-se-obraci-zanik-symbolu-globalnich-p...

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Boris Johnson rezignuje na funkci předsedy vlády Spojeného království

8.7.22

Británie:

Boris Johnson oznámil, že odstupuje z funkce premiéra poté, co rezignovalo více než 50 vládních ministrů včetně kancléře státní pokladny Rishiho Sunaka, jehož nástupce Nadhim Zahawi pak vyzval svého šéfa, aby „udělal správnou věc a odešel“.

Johnson prohlásil: „Je to jasná vůle Konzervativní strany, že by měl být nový předseda strany a nový premiér.“

Johnson zůstane ve funkci premiéra do doby, než se ve vládnoucí Konzervativní straně uskuteční volba vedení.

Zdroj: https://cz24.news/boris-johnson-oznamil-rezignaci-na-post-pr...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Agentura Bloomberg odhalila možné cenové stropy pro ruskou ropu

6.7.22

Neurčeno:

Podle agentury Bloomberg se ruská ropa v pondělí obchodovala za 80 dolarů za barel, přičemž USA a EU diskutovaly o zavedení cenového stropu ve výši 40-60 dolarů. Analytici se obávali, že by Moskva mohla odpovědět snížením produkce.

USA a jejich spojenci jednají o omezení ceny ruské ropy na 40-60 dolarů, píše agentura Bloomberg s odvoláním na své zdroje.

O cenovém stropu se jednalo koncem června na summitu G7, po němž se země G7 dohodly, že budou hledat způsoby, jak omezit přepravu ruské ropy, pokud bude prodávána za cenu vyšší, než je cenový strop. Tato hodnota "bude dohodnuta po konzultacích s mezinárodními partnery", uvádí se v komuniké.

Předseda Evropské rady Charles Michel uvedl, že země EU by byly připraveny zavést takové opatření, až by se přesvědčily, že bude mít negativní dopad na Rusko, nikoli na ně samotné.

P.S. - nové obchodní praktiky Západu, který si sám předem určuje za kolik mu bude Rusko prodávat svou ropu! Jejich drzost nezná limit!

Zdroj: https://www.rbc.ru/politics/06/07/2022/62c5abf39a7947f8d2cd4...

Klasifikace: politika,ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Francie zcela znárodní „svůj ČEZ“

6.7.22

Francie:

Francouzská vláda chystá úplné znárodnění energetické společnosti EDF, uvedla dnes podle agentury Reuters premiérka Élisabeth Borneová. Akcie společnosti po jejím výroku prudce zpevnily. Francouzský stát nyní vlastní 84 procent akcií tohoto zadluženého jaderného giganta.

Možnost úplného znárodnění EDF naznačil Macron už na začátku tohoto roku. Znovuzvolený prezident hodlá ze společnosti učinit hlavní pilíř masivních investic do nových jaderných reaktorů.

Dnešní oznámení francouzské premiérky má podle hlavního ekonoma Trinity Bank Lukáše Kovandy zřejmě návaznost na rovněž dnešní hlasování Evropského parlamentu, který na návrh Evropské komise schválil jádro jako zelený zdroj. Francouzská vláda tak nyní ani v nejmenším neriskuje reputační újmu, že by znárodňovala elektrárenskou společnost, která produkuje „špinavou energii“, totiž jadernou elektřinu.

„Znárodnění Edf zřejmě zintenzivní veřejnou diskusi v Česku o možném znárodnění ČEZ, případně, po vydělení, jeho určité části. Pokud by český stát měl plně získat tu část ČEZ, jež zahrnuje výrobu a distribuci elektřiny a také jadernou energetiku, vyšlo by jej vytěsnění menšinových akcionářů minimálně na 200 miliard korun,“ upozorňuje hlavní ekonom Trinity Bank.

Zdroj: https://echo24.cz/a/SVCFQ/francie-znarodni-energeticky-gigan...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Oficiální data z ÚZIS dokazují, že vakcína vůbec nefunguje a ministr lže

6.7.22

Česká republika:

Ministr prohlásil: “Teď se dá říci, že kdo má třetí dávku, tak má medicínskou výhodu – prakticky nulové riziko úmrtí na covid."

Oficiální statistika ukazuje, že ve sledovaném období zemřelo 362 osob, z nichž 152 (42 %) očkováno nebylo, 72 (20 %) bylo očkováno dvakrát a 138 (38 %) bylo očkováno třikrát.

Pokud je 40% lidí napícháno 3 dávkou tak to jasně dokazuje, že "vakcína" vůbec nefunguje ani na to jediné, co je deklarováno. Pokud je lidem násilím vnucován předražený nefunkční produkt, tak je chyba někde jinde. A pokud pan ministr prokazatelně lhal jednou, jak zaručíte, že vše ostatní, co říká je pravda?

Zdroj: https://smis-lab.cz/2022/04/25/pane-ministre-opakovana-lez-s...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Západ znepokojuje vzestup zemí BRICS

5.7.22

Neurčeno:

Organizace BRICS, která byla dlouho zatracována takzvanými západními experty, nyní vyvolává velké obavy různých analytiků ze Západu, kteří ji považují za blok, jenž více než kdy jindy otevřeně vystupuje proti kolektivnímu Západu.

Protizápadní koalice je stále silnější, politicky i ekonomicky, a nadále se rozšiřuje po celém světě.

V tomto ohledu by bylo spravedlivé navázat na připomínku Lijian Zhao - mluvčího čínského ministerstva zahraničních věcí - který ve své nedávné publikaci správně upozorňuje, že zatímco celkový počet obyvatel zemí G7 je něco málo přes 770 milionů lidí, BRICS představují více než 3 miliardy obyvatel planety.

Také západní analytici jsou nyní nuceni uznat, samozřejmě s hořkostí, že jejich vládce - USA - postupně ztrácí vliv i na jiných kontinentech. A to i v oblasti, kterou Washington považoval za svůj zadní dvorek, tedy v Latinské Americe, což je skutečnost, kterou se zabýval i Continental Observer.

Západ také přiznává, že žádná země Latinské Ameriky a Afriky nepodpořila západní sankce proti Rusku. Zatímco v Asii je lze spočítat na prstech jedné ruky: Japonsko, Jižní Korea, separatistický režim na Tchaj-wanu.

A v této shrnuté realitě - ano, Západ se skutečně bude muset naučit držet se při zemi tváří v tvář drtivé většině planety a lidstva.

Zdroj: http://www.observateurcontinental.fr/?module=articles&action...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Europoslanci schválili regulaci velkých digitálních firem. Musí zakročit proti dezinformacím

5.7.22

Evropská unie:

Evropský parlament v úterý schválil dvojici klíčových digitálních norem, které mají mimo jiné lépe chránit konkurenční prostředí na internetu či přimět velké společnosti, jako je Meta Platforms nebo Google, aktivněji bojovat proti nezákonnému obsahu a dezinformacím.

Europoslanci přijali pravidla označovaná jako akt o digitálních službách (DSA) a digitálních trzích (DMA), kterými EU poprvé po dvou desetiletích výrazněji reguluje internetové prostředí a reaguje na rychlý vývoj komunikace a obchodování na síti.

Podle DSA budou muset platformy zavést opatření proti šíření nezákonného obsahu a dezinformací. Velkým firmám, které tak neučiní, budou hrozit pokuty až do výše šesti procent jejich ročního globálního obratu. Sociální média a internetová tržiště pak budou muset chránit uživatele před nabídkami nelegálního zboží a služeb.

Europoslanci po předchozí dohodě se zástupci členských zemí schválili obě normy jasnou většinou hlasů. Definitivně je potvrdí ministři členských zemí na některém z příštích zasedání vedených českým předsednictvím EU.

Zdroj: https://echo24.cz/a/S4vQm/europoslanci-schvalili-regulace-ve...

Klasifikace: politika,polit.korekt Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Tokajev nabízí Evropanům ropu a plyn

5.7.22

Kazakhstan:

Prezident Kazachstánu Kasym-Žomart Tokajev slíbil EU dodávky ropy a plynu. „Kazachstán je připraven využít svůj uhlovodíkový potenciál ke stabilizaci situace na světových a evropských trzích,“ citovala Tokajeva jeho tisková služba po pondělním telefonátu s předsedou Rady EU Charlesem Michelem.

Kazachstán by mohl vytvořit jakousi „nárazníkovou zónu“, která by kompenzovala nerovnováhu v distribuci energie mezi východem a západem a severem a jihem, uvedl. Tokajev v této souvislosti vyzval EU, aby rozšířila alternativní přepravní koridory a to i přes Kaspické moře. To by umožnilo dodávat suroviny do Evropy mimo Rusko.

Tokajev připomněl, že Kazachstán je první zemí střední Asie, která podepsala Dohodu o rozšířeném partnerství a spolupráci s Evropskou unií. "Tím se naše vztahy dostaly na novou úroveň," řekl. Poukázal rovněž na to, že Kazachstán se zavázal rozvíjet stabilní vztahy s Evropskou unií, která je považována za největšího obchodního partnera Kazachstánu.

Zdroj: https://echo24.cz/a/S9JnL/tokajev-nabizi-eu-ropa-plyn-kazach...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Neuvěřitelně hňupské reakce čtenářů za článkem na iDěs

4.7.22

Česká republika:

Na iDěs vyšel článek Návrat studené války? NATO přepíná do módu možné konfrontace s Ruskem. Píše se tam: Na 300 tisíc vojáků ve vysoké pohotovosti připravených přispěchat neprodleně na pomoc napadené členské zemi. A další statisíce jako posily. Ruská invaze na Ukrajinu donutila spojence z NATO vrátit se k obrannému modelu, který velmi připomíná doby studené války se Sovětským svazem. Vyžádá si splnění slibů členských zemí a konkrétně od Čechů vybudování těžké bojové brigády. 

Chápu válečné štváče a placené magory z iDěs, vyvolávání nenávisti, podpora války je jejich (ubohý) chleba. Co ale nechápu, jsou reakce "čtenářů" za článkem. Podívejte se na diskuzi. Všichni doslova hýkají blahem, že konečně budeme mít válčičku a že to mocné USA Rusům natřou. To přeci nemohou psát naši lidi. Píšou to roboti?

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/nato/nato-sily-rychle-reakce-arm...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Důrazné varování lékaře ohledně MRNA vakcín - co se dějě v těle

4.7.22

Neurčeno:

Popis procesů, které se dějí v těle po aplikování mRNA vakcíny – přesně vysvětluje symptomy a vedlejší účinky, které dnes vidíme.

Zdroj: https://cz24.news/durazne-varovani-lekare-ohledne-mrna-vakci...

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Zelenskij je připraven postoupit velkou část Ukrajiny Rusku výměnou za členství v EU

4.7.22

Ukrajina:

Ukrajinský prezident Zelenskyj je připraven postoupit velké části Ukrajiny Rusku výměnou za příslib trvalého členství v EU. Alespoň v to pevně věří Illia Kyva, bývalý kandidát na prezidenta v roce 2019 a poslanec za opoziční stranu Platforma pro život, dokud z ní nebyl v březnu 2022 vyloučen za podporu ruské invaze.

Zatímco Američané posílají do částečně válkou zničené země stále silnější dělostřelectvo, v Evropě sílí výzvy, aby Ukrajina souhlasila s rozdělením na část, která by připadla EU, a část, která by připadla Rusku.

Tři až pět regionů západní Ukrajiny by bylo připojeno k EU. Střední a jihovýchodní regiony země by se staly součástí Ruské federace, napsal Kyva na svém kanálu Telegram.

Kyva se opírá o zdroj blízký úřadu hlavy státu. Podle něj kyjevský režim požaduje záruky za ukončení bojů, které jsou pro ukrajinskou armádu katastrofální.

Zdroj: http://euro-synergies.hautetfort.com/archive/2022/07/03/zele...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

Káva pro Zvědavce

50

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 87 čtenářů částkou 17 614 korun, což je 50 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Česká ekonomika je stále hluboko pod ekonomickou úrovní před pandemií21.03.24 16:23 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 893 048