Ve zkratce

Stránka:

 Europoslanci schválili regulaci velkých digitálních firem. Musí zakročit proti dezinformacím

5.7.22

Evropská unie:

Evropský parlament v úterý schválil dvojici klíčových digitálních norem, které mají mimo jiné lépe chránit konkurenční prostředí na internetu či přimět velké společnosti, jako je Meta Platforms nebo Google, aktivněji bojovat proti nezákonnému obsahu a dezinformacím.

Europoslanci přijali pravidla označovaná jako akt o digitálních službách (DSA) a digitálních trzích (DMA), kterými EU poprvé po dvou desetiletích výrazněji reguluje internetové prostředí a reaguje na rychlý vývoj komunikace a obchodování na síti.

Podle DSA budou muset platformy zavést opatření proti šíření nezákonného obsahu a dezinformací. Velkým firmám, které tak neučiní, budou hrozit pokuty až do výše šesti procent jejich ročního globálního obratu. Sociální média a internetová tržiště pak budou muset chránit uživatele před nabídkami nelegálního zboží a služeb.

Europoslanci po předchozí dohodě se zástupci členských zemí schválili obě normy jasnou většinou hlasů. Definitivně je potvrdí ministři členských zemí na některém z příštích zasedání vedených českým předsednictvím EU.

Zdroj: https://echo24.cz/a/S4vQm/europoslanci-schvalili-regulace-ve...

Klasifikace: politika,polit.korekt Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Tokajev nabízí Evropanům ropu a plyn

5.7.22

Kazakhstan:

Prezident Kazachstánu Kasym-Žomart Tokajev slíbil EU dodávky ropy a plynu. „Kazachstán je připraven využít svůj uhlovodíkový potenciál ke stabilizaci situace na světových a evropských trzích,“ citovala Tokajeva jeho tisková služba po pondělním telefonátu s předsedou Rady EU Charlesem Michelem.

Kazachstán by mohl vytvořit jakousi „nárazníkovou zónu“, která by kompenzovala nerovnováhu v distribuci energie mezi východem a západem a severem a jihem, uvedl. Tokajev v této souvislosti vyzval EU, aby rozšířila alternativní přepravní koridory a to i přes Kaspické moře. To by umožnilo dodávat suroviny do Evropy mimo Rusko.

Tokajev připomněl, že Kazachstán je první zemí střední Asie, která podepsala Dohodu o rozšířeném partnerství a spolupráci s Evropskou unií. "Tím se naše vztahy dostaly na novou úroveň," řekl. Poukázal rovněž na to, že Kazachstán se zavázal rozvíjet stabilní vztahy s Evropskou unií, která je považována za největšího obchodního partnera Kazachstánu.

Zdroj: https://echo24.cz/a/S9JnL/tokajev-nabizi-eu-ropa-plyn-kazach...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Neuvěřitelně hňupské reakce čtenářů za článkem na iDěs

4.7.22

Česká republika:

Na iDěs vyšel článek Návrat studené války? NATO přepíná do módu možné konfrontace s Ruskem. Píše se tam: Na 300 tisíc vojáků ve vysoké pohotovosti připravených přispěchat neprodleně na pomoc napadené členské zemi. A další statisíce jako posily. Ruská invaze na Ukrajinu donutila spojence z NATO vrátit se k obrannému modelu, který velmi připomíná doby studené války se Sovětským svazem. Vyžádá si splnění slibů členských zemí a konkrétně od Čechů vybudování těžké bojové brigády. 

Chápu válečné štváče a placené magory z iDěs, vyvolávání nenávisti, podpora války je jejich (ubohý) chleba. Co ale nechápu, jsou reakce "čtenářů" za článkem. Podívejte se na diskuzi. Všichni doslova hýkají blahem, že konečně budeme mít válčičku a že to mocné USA Rusům natřou. To přeci nemohou psát naši lidi. Píšou to roboti?

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/nato/nato-sily-rychle-reakce-arm...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Důrazné varování lékaře ohledně MRNA vakcín - co se dějě v těle

4.7.22

Neurčeno:

Popis procesů, které se dějí v těle po aplikování mRNA vakcíny – přesně vysvětluje symptomy a vedlejší účinky, které dnes vidíme.

Zdroj: https://cz24.news/durazne-varovani-lekare-ohledne-mrna-vakci...

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Zelenskij je připraven postoupit velkou část Ukrajiny Rusku výměnou za členství v EU

4.7.22

Ukrajina:

Ukrajinský prezident Zelenskyj je připraven postoupit velké části Ukrajiny Rusku výměnou za příslib trvalého členství v EU. Alespoň v to pevně věří Illia Kyva, bývalý kandidát na prezidenta v roce 2019 a poslanec za opoziční stranu Platforma pro život, dokud z ní nebyl v březnu 2022 vyloučen za podporu ruské invaze.

Zatímco Američané posílají do částečně válkou zničené země stále silnější dělostřelectvo, v Evropě sílí výzvy, aby Ukrajina souhlasila s rozdělením na část, která by připadla EU, a část, která by připadla Rusku.

Tři až pět regionů západní Ukrajiny by bylo připojeno k EU. Střední a jihovýchodní regiony země by se staly součástí Ruské federace, napsal Kyva na svém kanálu Telegram.

Kyva se opírá o zdroj blízký úřadu hlavy státu. Podle něj kyjevský režim požaduje záruky za ukončení bojů, které jsou pro ukrajinskou armádu katastrofální.

Zdroj: http://euro-synergies.hautetfort.com/archive/2022/07/03/zele...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Americký vědec: "Po dvou letech výzkumu nemám pochybnosti o tom, že COVID-19 byl vytvořen v americké biolaboratoři''.

4.7.22

USA:

Jeffrey Sachs, ředitel Institutu Earth při Kolumbijské univerzitě ve Spojených státech, se důrazně vyjádřil ke coronaviru SARS-CoV-2 (COVID-19). Sachs předtím asi dva roky předsedal zvláštnímu výboru uznávaného lékařského časopisu The Lancet.

Podle amerického experta je přesvědčen, že coronavirus -  COVID-19 byl vytvořen v americké biologické laboratoři. Jeffrey Sachs to prohlásil na diskusi u kulatého stolu, kterou uspořádala španělská organizace GATE Center.

Jeffrey Sachs není obyčejný vědec. Je jedním z nejvlivnějších vědců naší doby. Jeho práce jsou publikovány v předních světových vědeckých časopisech.

Jak se zdá, americký vědec ve skutečnosti otevřeně obviňuje americké úřady z toho, že neumožňují světovému společenství znát pravdu o původu a šíření nového typu coronaviru. Stojí za to připomenout četné biologické laboratoře USA, včetně vojenských, které zřídily v desítkách zemí po celém světě, včetně Ukrajiny, Arménie, Kazachstánu a východoasijských zemí.

Zdroj: https://fr.topwar.ru/198542-krupnyj-amerikanskij-uchenyj-pos...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Francie se stala největším odběratelem ruského LNG

3.7.22

Francie:

Francie se stala největším odběratelem ruského zkapalněného zemního plynu. Informoval o tom německý deník Die Welt s odvoláním na údaje finského think tanku CREA.

Důvodem je skutečnost, že se země potýká s problémy v energetice. Zejména řada jaderných elektráren musela z technických důvodů pozastavit svůj provoz, což vedlo ke snížení výroby elektřiny.

Deník připomíná, že Francie od poloviny června neodebírá ruský plyn plynovodem. Na rozdíl od Německa má však země čtyři terminály pro příjem LNG.

Zdroj: https://ria.ru/20220703/gaz-1799851563.html

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 O tom, jestli nastartujeme naše auto, bude rozhodovat Evropská unie

3.7.22

Evropská unie:

Ještě dva roky a Evropská unie nám nadělí novou normu, Euro 7 je naplánované na rok 2025. Kromě dalších nesmyslných povinných kritérií pro nové automobily zavádí také nucené přepínání jízdních režimů. To znamená, že pokud se systém rozhodne, že není možná „zelená“ jízda, benzínový či naftový motor prostě nenastartuje.

Pro reálnější představu si představte, že chcete jet jako každý den do práce, přijdete k autu, ale to nenastartuje. Ne protože je vybitá baterie, ne protože je rozbitý startér. Prostě proto, že podle systému nejste schopni jet ekologicky. Do práce pojedete stopem se šťastnějším řidičem, nebo na sdílené elektrokoloběžce. Evropská unie myslí a rozhoduje za Vás! Co na tom, že prší a vy jste ve slušivém obleku.

Bohužel to není jen chmurná vize budoucnosti, ale skutečná hrozba. Pokud bude nová emisní norma Euro 7 přijata v souladu s doporučeními Evropské komise, o každé vaší další cestě bude rozhodovat Brusel. Horší je, že auto musí být sledováno po celou dobu jeho životního cyklu.

Stanovené podmínky dokáže splnit pouze elektromobil. V teoretické rovině. Nicméně už teď je jasné, že jde o regulaci šitou na míru. Auta se spalovacími motory mají být potlačena, elektrické vozy bez ohledu na to, jestli to dává smysl, mají zelenou.

Výrobci aut si musejí uvědomovat, že splnit takto přísná pravidla se spalovacími motory nelze. Evropská unie tohle ale nebere na vědomí a trvá na svém. V roce 2050 má být Evropa bez emisní.

Zdroj: https://www.autozive.cz/eu-rozhodne-auto-nastartuje/?utm_sou...

Klasifikace: technika,ekologie Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Češi se vrátili z Chorvatska znechuceni

3.7.22

Chorvatsko:

Zklamání a znechucení – takové pocity si z Chorvatska odvezla rodina z Plzně. Dva týdny trávila dovolenou na své oblíbené Makarské riviéře, koupání v moři jim ale znemožnila znečištěná voda od splašků. Tato situace se během pobytu opakovala hned několikrát. Podle tamního infocentra, kde si rodina stěžovala, splašky do vody vypouští lodě.

"Se vším jsme byli maximálně spokojení, až na jednu zásadní věc, a to je moře, kvůli kterému člověk do Chorvatska cestuje. Nedalo se v něm koupat, protože několikrát připlavalo velké množství fekálií". ​

Pás splašků v kombinaci s hnědo-bílou pěnou podle něj byl mnohdy dlouhý i několik stovek metrů. "Plavaly v tom zbytky exkrementů a různé toaletní potřeby jako rozdrcené kousky toaletního papíru, dámské vložky a tampóny. Celé to bylo ohraničené takovým mastným filmem a bylo to u břehu velmi zapáchající," popsal pan Mičola stav moře.

Místní infocentro potvrdilo, že moře takto znečišťují lodě. "Řekli, že tomu nedokážou zabránit, protože ve chvíli, kdy jsou splašky u břehu, policie nedokáže identifikovat, ze které lodi to je," zjistila reportérka.

Dalším problémem letošního Chorvatska jsou vysoké ceny v restauracích.

Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/465936-cesi-se-vrati...

Klasifikace: ekologie Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Holandští zemědělci blokují hranice

2.7.22

Nizozemsko:

Tisíce holandských protestujících v traktorech se tento týden shromáždily, aby pokračovaly v demonstracích proti radikálnímu plánu vlády omezit v rámci jejich ‚Zelené‘ agendy dusíkové emise o 30% – 70%.

Holandská koaliční vláda v roce 2021 navrhla snížení chovů hospodářských zvířat v zemi o 30 procent, aby splnila cíle dusíkových emisí.

10. června vydala vláda národní a oblastní plán na omezování emisí dusíku. Tyto emise značně zvyšuje čpavek unikající z hnoje od hospodářských zvířat.

Některé části země budou tyto emise muset omezit o 70 nebo dokonce i 95 procent.

„Ministryně přírody a dusíkové politiky očekává, že do roku 2030 asi třetina z 50 000 holandských sedláků ‚zmizí‘,“ oznámilo 23. června ve Výkladové zprávě o trzích novozélandské ministerstvo zahraničí.

Holandsko je pátým největším světovým vývozcem potravin, před kterým jsou jen Spojené státy, Německo, Velká Británie a Čína, uvádí statistika Světové banky.
Holandská vláda sedlákům nabízí mnoho miliard dolarů k vykoupení jejich podniků za účelem jejich zničení.

Ministryně přírody a dusíkové politiky Christianne van der Wal nechává otevřenou možnost, že vláda sedlákům, kteří se tomu nepodvolí, jejich půdu znárodní, jak referoval NOS Nieuws.

Tyto návrhy a protesty v jejich důsledku přichází uprostřed celosvětové potravinové a s nedostatkem hnojiv spojené krize.

P.S. - umělé vytváření nedostatku potravin

Zdroj: https://cz24.news/tyler-durden-zerohedge-holandsti-sedlaci-z...

Klasifikace: politika,ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Rusko požaduje platbu za vývoz obilí v rublech

2.7.22

Rusko:

Ruská vláda zařadila obilí, slunečnicový olej a extrahovanou mouku na seznam vývozů, za které se musí platit v rublech. V pátek bylo přijato usnesení, kterým se toto rozhodnutí uvádí v platnost a které bylo zveřejněno na oficiálním právním informačním portálu.

Rusko je největším světovým vývozcem pšenice a významným dodavatelem slunečnicových semen. Ruský ministr zemědělství Dmitrij Patrušev tento měsíc prohlásil, že země bude vyvážet zemědělské produkty pouze do "přátelských zemí".

Podle ministra by ruská sklizeň obilí mohla letos dosáhnout 130 milionů tun, což by stačilo jak na pokrytí domácích potřeb, tak i na zajištění exportního potenciálu.

Zdroj: https://www.rt.com/business/558232-russia-switches-grain-exp...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Kubek: Ohledně očkování musíme začít hned, čtvrtá dávka je standard

1.7.22

Česká republika:

Prezident ČLK Milan Kubek byl hostem pořadu 360° a podělil se o své názory ohledně opatření a očkování.

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/kubek-ohledne-ockovani-m...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 „Bandera nebyl masový vrah, důkazy nejsou.“ Výroky velvyslance pobouřily Polsko

1.7.22

Ukrajina:

Polské představitele pobouřily výroky ukrajinského velvyslance v Německu Andrije Melnyka, který v rozhovoru s německým novinářem bagatelizoval zločiny Stepana Bandery, vůdce ukrajinských nacionalistů z dob druhé světové války. Distancovalo se od něho i ministerstvo zahraničí v Kyjevě.

Partyzáni OUN přitom měli v roce 1943 na svědomí vyhánění Poláků z dnešní západní Ukrajiny, které nepřežily desítky tisíc lidí. Vraždili také Židy a volyňské Čechy. Melnyk v rozhovoru zločiny na Volyni nepopřel, řekl ale, že „takové masakry prováděli také Poláci“. Podle výzkumů polských historiků zemřelo asi 60.000 Poláků a 3000 Ukrajinců.

Náměstek šéfa polské diplomacie Marcin Przydacz řekl, že „takové výroky jsou nepřijatelné“. Ministr zahraničí Zbigniew Rau na twitteru napsal, že kvůli Melnykovým výrokům falšujícím historii mluvil se svým ukrajinským kolegou Dmytrem Kulebou.

Mluvčí ukrajinského ministerstva zahraničí Oleh Nykolenko uvedl, že „názory Andrije Melnyka, které dal najevo v rozhovoru s německým novinářem, jsou jeho osobní a nemají nic společného se stanoviskem Kyjeva".

Zdroj: https://echo24.cz/a/SQikG/bandera-ukrajina-velvyslanec-pobou...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 Blíží se kolaps?

1.7.22

Česká republika:

V pořadu O čem se mlčí, se sešli energetičtí experti Ivan Noveský a Vladimír Štěpán a předestřeli chmurnou předpověď, ve které naznačili, kdy přestane do Česka téct ruský plyn a co to může pro tuto republiku znamenat. Padlo i přesné datum.

P.S. - Dodávky plynu do Česka jsou ohroženy. Německý Uniper se zmítá před krachem!

Zdroj: https://cz24.news/zima-tma-pesky-a-na-dlouho-blizi-se-bezpre...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 K ruské obdobě systému SWIFT se připojilo 70 bank z 12 zemí

1.7.22

Rusko:

Desítky zahraničních bank se připojily k ruské obdobě platebního systému SWIFT - Systému finančních zpráv (SPFS). Uvedla to šéfka centrální banky Ruské federace Elvira Nabiullina.

Nabiullina zdůraznila, že regulátor je připraven připojit k systému každého - existují k tomu všechna potřebná technická řešení a lze to provést poměrně rychle.

Systém SPFS Ruské banky byl vytvořen v reakci na riziko možného odpojení ruských bank od mezinárodního platebního systému SWIFT, ke kterému je připojeno více než 11 000 největších organizací v téměř všech zemích světa.

Evropská unie od 14. června odpojila od systému SWIFT velké ruské banky, jako jsou Sberbank, Rosselchozbank a Moskevská úvěrová banka (CBM). Úvěrové instituce uvedly, že odpojení od systému nebude mít negativní vliv na jejich práci, protože se na takový vývoj předem připravily.

Zdroj: https://www.stoletie.ru/lenta/k_rossijskomu_analogu_swift_po...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 James Topp - Poslední pochod do Ottawy

30.6.22

Kanada:

James Topp, jde od února z Vancouveru do Ottawy na protest proti tomu, jak kanadská vláda zachází s lidmi a na protest proti povinnému očkování. Dnes dělá posledních 27 km a hodně lidí ho podporuje a jde s ním.

Samozřejmě policie už začíná lidi obtěžovat a dává pokuty. Dnes pochodující James Topp uctí památku padlých u pomníku. Zítra je největší svátek kanadských patriotů - Den Kanady - Canada Day. Sejde se hodně lidí a úřady se bojí "provokací". Staví ploty a blokády atd.

Původně přímý přenos, nyní ze záznamu

Další záznam stejné události je tady.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=RKGEG-pETz0

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 „Válku proti Putinovi Západ nemůže vyhrát. Skončí to katastrofou.“

29.6.22

Německo:

Německý sociální psycholog Harald Welzer v Otevřeném dopise spolu se sedmadvaceti intelektuály a umělci vyzval kancléře Scholze k přehodnocení dodávek zbraní na Ukrajinu, Uplynuly dva měsíce a útoky na signatáře neustal (ze strany médií).

Dosud jsme ve zvláštní situaci. Podle průzkumů je velká část obyvatel k dodávkám zbraní skeptická. Situace se však od zveřejnění dopisu nezměnila. Celá mediální scéna převzala stanovisko vlády, které bez výhrad podporuje dodávky zbraní a pokračování války. Opozice je rovněž pro dodávky zbraní, takže v politicko-mediální sféře neexistuje opozice. Pozvolna se tu a tam objevují výhrady, ale to jsou výjimky. Vzhledem k tomu, že žijeme v demokracii, je to skutečně zvláštní.

Ano, čelíme obrovskému rozporu mezi veřejným a zveřejněným míněním, ale v rámci zveřejněného mínění neexistuje opozice.

Musí existovat možnost ukončit válku diplomatickou cestou. Vystoupit s takovýmto tvrzením – to snad není žádná revoluce!

P.S. - do roku 2023 chce NATO osminásobně zvýšit počet svých vojsk u ruských hranic

Zdroj: https://echo24.cz/a/SxwSy/valka-proti-putinovi-zapad-nevyhra...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 5

 Vakcinolog Geert Vanden Bossche předpovídá....

29.6.22

Belgie:

Dnes již nelze utajit, že očkovaný se může nakazit, může dokonce i nemoc roznášet a může na ni také zemřít.

Vanden Bosche prohlásil, že očkovaní postupně ztratí imunitu a po dalších a dalších dávkách začnou mít problém i s obyčejným nachlazením.

V nemocnici bude končit stále méně neočkovaných a stále více očkovaných..

Takže čím déle tato pandemie trvá, tím méně opatření musí neočkovaní přijmout. Žijte zdravě a vyhýbejte se extrémním situacím, radil Vanden Bossche.

Předpovídá, že za pár měsíců zažijeme ‚obrovský chaos‘. „Začne to kolapsem nemocnic,“ varoval virolog.

Vakcinolog upozornil, že se již nejedná o přirozenou pandemii, ale o pandemii poháněnou lidmi.

P.S. - big pharma velmi silně lobuje za možnost oficiálně vynechat klinické zkoušky vakcín!

Zdroj: https://cz24.news/to-by-mohlo-znamenat-totalni-chaos-a-konec...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 Putin podepsal dekret ustanovující Den rodiny, lásky a věrnosti

28.6.22

Rusko:

„V zájmu zachování tradičních rodinných hodnot a duchovní a mravní výchovy dětí a mládeže se rozhoduji: ustanovit Den rodiny, lásky a věrnosti a oslavit jej 8. července,“ píše se v dokumentu.

Vyhláška vstoupila v platnost dnem podpisu, její text byl zveřejněn na oficiálním internetovém portálu právních informací.

Zdroj: https://ria.ru/20220628/putin-1798700332.html

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Turecko se dohodlo s Finskem a Švédskem na členství v NATO

28.6.22

Turecko:

Turecko před summitem NATO v Madridu souhlasilo se vstupem Finska a Švédska do aliance. Ankara již dříve zablokovala jejich vstup kvůli jejich podpoře kurdských organizací, které turecká strana považuje za teroristy.

"Po tomto setkání podepsali naši ministři zahraničí třístranné memorandum, které potvrzuje, že Turecko podpoří pozvání Finska a Švédska stát se členy NATO na summitu, který se uskuteční tento týden v Madridu," uvedl úřad.

Naznačili, že konkrétní kroky pro země, které se k alianci připojí, budou dohodnuty během příštích dvou dnů, ale že toto rozhodnutí je nyní "na dosah".

Zdroj: https://www.rbc.ru/politics/28/06/2022/62bb47949a7947c787c46...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 899 066