Ve zkratce

Stránka:

 Macron se připravuje na totální válku proti Rusku... a nikdo se ani nehne

16.6.22

Francie:

V pondělí Emmanuel Macron novinářům řekl, že jsme vstoupili do válečné ekonomiky, a zavedl výjimečná opatření včetně vojenských rekvizic. Zdá se, že toto prohlášení, které je zcela zjevně přípravou na válku s Ruskem, nikoho nepřekvapilo a nešokovalo. Jsme tak zhypnotizovaní, že nás už neprobudí ani ty nejhorší a nejabsurdnější věci? Přesto je válka s Ruskem opakem toho, co je v zájmu země.

Tentokrát už nejde o válku proti viru, ale o válku se skutečnými zbraněmi, skutečnými vojáky a skutečnými nepřáteli. Je to mnohem tragičtější.

Připravujeme se na válku proti velkému zlému Putinovi, proti kterému musíme postavit "kvalitní zbraně". Takže, aniž bychom to řekli jasně, sklouzáváme v solidaritě s tím darebákem Zelenským a jeho nacistickými prapory k přímé konfrontaci s Rusy.

Není jisté, zda je Macron ještě schopen zvážit tragickou odpovědnost, kterou na sebe bere tím, že se slepě staví na stranu Spojených států a přivádí do Evropy válku. Tváří v tvář této slepotě očekávejte to nejhorší, zejména masivní zkázu a obzvláště těžké období, před kterým všichni neunikneme.

Zdroj: https://lecourrierdesstrateges.fr/2022/06/15/macron-prepare-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 El Salvador (Ivermektin) versus Česká republika (vakcíny proti Covidu-19)

16.6.22

Česká republika:

Covid-19: Občané El Salvadoru dostali od vlády balíček s léky, občané ČR dostali vakcínu. Kdo dopadl lépe?
Občané El Salvadoru, kteří onemocněli na Covid, dostali od vlády zdarma balíček s Ivermektinem, Acylpyrinem, Zinkem, vitamínem D, vitamínem C a léky proti bolesti + návod viz:
https://www.facebook.com/1598725510385484/videos/925912391355631
El Salvador má cca 6,5 miliónů obyvatel, tedy cca poloviční množství než ČR:
Podle Worldmeter z 16. 6. 2022 měl celkem
164.134 případů Covidu a 4.135 úmrtí

ČR má cca 10,8 milónů obyvatel. V ČR se naočkovalo cca 65 % populace. Nemocní očkovaní i neočkovaní pacienti zůstávali v ranném stádiu nemoci doma bez léků (nanejvýš jim lékař doporučil něco na horečku), v pokročilém stádiu nemoci dostávali v nemocnicích drahé nové léky jako Remdesivir, byli napojeni na ventilátory apod.
Podle Worldmeter z 16. 6. 2022 měla ČR celkem
3.924.356 případů Covidu a 40.303 úmrtí.

Zdroj: https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 3

 Největší ruské plynové pole je v plamenech

16.6.22

Rusko:

Podle zpráv ze čtvrtka 16. června vypukl obrovský požár na největším ruském plynovém poli Urengoj, které se nachází v Jamalo-neneckém regionu.

V noci na dnešek vypukl v části největšího ruského plynového pole Gazprom Dobycha Urengoy požár poté, co podle místních zpráv údajně záhadně prasklo 1400 mm potrubí mezi 7-8 plynovými poli.

Požár na plynovém poli Urengoy je druhým nevysvětleným požárem, který tento týden vypukl v Rusku.

V úterý 14. června vypukl požár v závodě na výrobu barev a laků v Odincovu na západním předměstí Moskvy.

Ještě předtím, ve čtvrtek 9. června, pak hořel opticko-mechanický závod Zagorsk v Rusku, který vyrábí ruské vojenské vybavení a nachází se asi 80 minut severně od Kremlu.

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/nejvetsi-ruske-plynove-p...

Klasifikace: ekonomika,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Soud osvobodil obžalovaného, který obvinil nemocnici z nepodání ivermektinu

15.6.22

Česká republika:

Plzeňský okresní soud v úterý zprostil obžaloby 63letého Pavla Hlávku za slova o zabíjení pacientů s covidem v plzeňské fakultní nemocnici. Ze šíření poplašné zprávy mu přitom hrozilo až osm let vězení. Podle předsedkyně senátu Lenky Prýcové není žalovaný skutek trestným činem.

Obžalovaný muž loni na jaře natočil více než tříhodinové video na covidovém oddělení nemocnice, ve kterém obviňoval lékaře a zdravotníky, že nechávají covidové pacienty umírat, protože jim nechtějí podávat podle něj účinné léky. Videozáznam, který pak zveřejnil na internetu, zhlédlo téměř 50 tisíc lidí.

_______
Že by se blýskalo na časy? No, jedna vlaštovka jaro nedělá. Ale i tak to potěší.

Zdroj: https://www.novinky.cz/krimi/clanek/zabijeji-lidi-s-covidem-...

Klasifikace: Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Si Ťin-pching nařídil zahájit přípravy na speciální vojenskou operaci proti Tchaj-wanu

15.6.22

Čína:

Si Ťin-pching nařídil přípravy na zvláštní vojenskou operaci na Tchaj-wanu. Podle zdrojů je cílem zvláštní vojenské operace (vojenské operace "nesouvisející s válkou") zajištění národní suverenity ČLR.

Dokument předpokládá opatření na ochranu národní suverenity země. Nejedná se o rozkaz k zahájení speciální vojenské operace, ale pouze o připravenost v případě ohrožení národních zájmů a suverenity Číny.

Pokud se situace kolem Tchaj-wanu nezklidní, může Čína zahájit tuto operaci v nadcházejících měsících

Odborníci upozorňují, že ani při podpoře Tchaj-wanu ze strany USA nemá ostrov reálnou možnost čelit ČLR.

Zdroj: https://avia.pro/news/si-czinpin-otdal-prikaz-nachat-podgoto...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Pekarová chce prodat pivovar Budvar

15.6.22

Česká republika:

Vládní strana TOP 09 navrhla jednu z cest, jak by měl stát konsolidovat veřejné finance. Podle ní by měl prodat nepotřebný majetek a zbavit se vlastnických podílů v některých firmách. Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová pro deník Právo uvedla, že by stát měl například prodat pivovar Budvar.

Podle šéfky strany stát rozhodně nemá ani provozovat hotel, ani vařit pivo. „Není k tomu jediný racionální důvod,“ sdělila Pekarová Adamová deníku.

Straně podle ní nejde o to privatizovat klíčovou infrastrukturu. „Zároveň od nás neuslyšíte slova o národním pivovaru jako rodinném stříbru. Jednoduše proto, že jde o naprostý nesmysl, a stejně jako nemáme mít národní lihovar nebo masokombinát, nevidíme důvod, proč by zrovna pivovar měl byt výjimkou,“ řekla dále Pekarová Adamová.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/pekarova-adamova-pivov...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Incident na mezinárodním boxerském turnaji v Maďarsku

15.6.22

Maďarsko:

Během slavnostního předávání cen rozvinula Ukrajinka Diana Petrenko před kamerami vlajku nacistického pluku Azov.

Pořadatelé prý museli závodníci požádat, aby vlajku složila. To vyvolalo pobouření Ukrajinců na sociálních sítích.

Zdroj: https://t.me/ukraina_ru/78995

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Gazprom: Průtok plynu Nord Streamem se sníží o 40 %

14.6.22

Rusko:

Průtok plynu plynovodem Nord Stream klesne o 40 % kvůli kvůli neprovedení opravy včas společností Siemens, uvedl Gazprom.

"Dodávky plynu do plynovodu Nord Stream lze nyní zajistit v objemu až 100 milionů metrů krychlových denně (s plánovanou hodnotou 167 milionů metrů krychlových denně)," upřesnila společnost.

Cena plynu v Evropě po tomto oznámení vzrostla o více než 10 % na 978 USD za tisíc metrů krychlových (cena červencového futures na TTF na burze ICE Futures).

1 224 km dlouhý plynovod Nord Stream s kapacitou 55 miliard m3 ročně byl uveden do provozu v listopadu 2011.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1655206414

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Vládo, dělejte něco, nebo to skončí špatně. Oficiální výzva koaličního hnutí

14.6.22

Česká republika:

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta informoval na svém facebookovém profilu o odhlasované výzvě vládě České republiky, kterou přijali Starostové pro Liberecký kraj.

Žádáme, aby vláda začala bez odkladu důrazněji řešit přímé i nepřímé dopady cen energií a pohonných hmot na životy stále větší části obyvatel a fungování především malých a středních podniků – inspirací budiž vhodná řešení přijatá ostatními státy Evropské unie,“ uvádí Půta.

„V každé evropské zemi vlády řeší, jak pomoci svým občanům v současné krizi, a to nás to horší teprve čeká. Opatření naší vlády nám přijdou nedostatečná, na čemž jsme se na sněmu SLK shodli s přítomnými starosty a podporovateli našeho hnutí,“ zakončil Půta.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vlado-delejte-...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Západ nutně potřebuje ruský uran + ropný šok pokračuje!

14.6.22

Neurčeno:

Koncem roku hrozí v USA nedostatek elektřiny v důsledku přerušení dodávek ruského jaderného paliva do amerických jaderných elektráren! 46% světové produkce jaderného paliva ovládají Rusové!

Dva vysocí představitelé US – Deep State, experti na jaderné palivo a výrobu jaderných zbraní – Dr. Matt Bowen a Paul Dabbar – včera oznámili, že Západ je kriticky závislý na dodávkách ruského uranu, a že reálně hrozí, že velká část území Spojených států se ocitne koncem roku bez elektrické energie, protože v USA se vyrábí elektřina v atomových reaktorech z ruského jaderného paliva (mapa).

Ropný šok pokračuje! Ceny nafty a benzínu mají podle amerických burzovních expertů růst dramatickým tempem i nadále. Očekává se, že ceny letos ještě vzrostou ze 120 USD za barel na 180 USD za barel, a že i příští rok bude nárůst cen pokračovat.

Na vině zdražování kupodivu není Rusko, ale USA a Brusel, protože není problém ropu vytěžit, problém je, že nejsou rafinerie, které by ji mohly zpracovat. Bruselští i Washingtonští plánovači, kteří zapomněli výstavbu rafinerií naplánovat, tak udělali chybu jako soudruzi z NDR, aby ji napravili, rozhodli v Bruselu, že zakáží výrobu aut!

Zdroj: https://cz24.news/zapad-zebra-v-rusku-o-uran-us-atomove-pono...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Kolik si vydělá členka komisariátu EU pro zahraničí F. Mogherini?

14.6.22

Evropská unie:

Zdroj: https://www.facebook.com/ingrudolfhuliak/videos/422371306367...

Klasifikace: kuriozity,krimi,finance Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Válek: Po roce 1993 jsem byl vyškolen jako monitor pro klinické studie firmy PFIZER

13.6.22

Česká republika:

Vlastimil Válek: Po roce 1993 jsem byl vyškolen jako monitor pro klinické studie (firma Pfizer) a auditor této firmy (studie Dofetilid)

A zřejmě proto se nepokouší se přidat k ostatním 9 státům, které odmítají odebírat další vakcíny. Jak je ten svět malý. A my si lámeme hlavu, proč se tak chová.

(Video nelze vložit, klikněte si na odkaz níže.)

Zdroj: https://www.facebook.com/CeskaKotlinaMaVlast/videos/51359871...

Klasifikace: kuriozity,zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Syndrom Ramsayho Hunta aneb co se stalo Justinu Bieberovi?

13.6.22

USA:

Americký zpěvák Justin Bieber se svým příznivcům svěřil s vážnou nemocí, kterou trpí. 28letý zpěvák má částečně ochrnutý obličej.

Ramseyho Huntův syndrom je způsoben stejným virem, který způsobuje plané neštovice. Po odeznění planých neštovic virus stále žije v nervech. Po letech se může znovu aktivovat. V takovém případě může dojít k poškození obličejových nervů.

Informace o možném vztahu mezi tímto Ramsay Huntovým syndromem a vakcínou Covid-19 naleznete v článku s podobným názvem "Ramsay Hunt syndrome after vaccination against COVID-19″, který byl publikován v lednu 2022 v Postgraduate Medical Journal, BMJ Publishing Group.

Protože se příznaky objevily 2 dny po očkování, pojali jsme podezření, že ochrnutí pravé strany obličeje vyvolalo právě očkování.

Pandemie COVID-19 způsobila hluboké sociální a hospodářské rozvraty. Vakcíny COVID-19 slibují, že zabrání infekci Virus SARS-CoV-2. 

Vzhledem k urychlenému schválení těchto vakcín je však třeba pečlivě sledovat jejich bezpečnost.

Zdroj: http://redko-da-metko.ru/2022/06/11/syndrom-ramseya-hanta-il...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Letiště v Evropě jsou přetížená, ve frontě se čeká i hodiny

13.6.22

Evropská unie:

Letiště jsou přetížená a chybí jim personál. Na odbavení se čeká nejen v Česku, ale i v celé Evropě dlouhé hodiny. Propouštění letištního personálu i posádek letadel během pandemie si nyní vybírá svou daň. Dopravci navíc očekávají během prázdnin rekordní zájem o cestování k moři.

Dvě hodiny před odletem už na mnoha evropských letištích nestačí. Případy lidí, kteří kvůli pomalému odbavování nestihli letadlo, nehlásí zdaleka jen Velká Británie, která na konci dubna prošla zatěžkávací zkouškou v době hojně navštěvovaných oslav narozenin královny Alžběty II., ale i jiné velké přestupní uzly.

Personál kvůli covidovým opatřením propouštěla i malá letiště včetně pražského Letiště Václava Havla. To cestující vyzvalo, aby k odbavení přišli s dvouapůlhodinovým předstihem a u dálkových letů nebo při odbavování nadrozměrných zavazadel raději tři hodiny před odletem.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/letiste-cestovani-prop...

Klasifikace: kuriozity,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 „Lidstvo mělo štěstí.“ řekl Bill Gates o covidu. Teď věští příchod viru, který „vyhladí“ společnost

12.6.22

USA:

Podle vizionáře a podnikatele Billa Gatese mělo lidstvo štěstí v boji s covidem-19. Gates varuje před novou blížící se epidemií, která je podle něj na obzoru a mohla by "vyhladit lidstvo".

Zakladatel a někdejší šéf Microsoftu se poslední dobou etabluje jako zdravotnický expert a odborník na viry a epidemie. Na summitu TIME 100 předpověděl, že existuje více než 50 procentní šance, že během příštích 20 let dojde k další globální pandemii, která by mohla znamenat konec lidské společnosti.

Nevyloučil hrozbu "bioterorismu" a podpořil přípravu týmu pro boj s budoucí pandemií. Napříště bude podle něj potřeba zavést pro lidi skutečně pořádné restrikce.

P.S. - kdy už toho psychopata zavřou do blázince?!

Zdroj: https://echo24.cz/a/S8xqH/lidstvo-melo-stesti-rekl-bill-gate...

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 V Evropském parlamentu zazněla výzva k předání jaderných zbraní Ukrajině

12.6.22

Evropská unie:

Poslanec EP Sikorski prohlásil, že Evropa má právo předat Ukrajině jaderné zbraně.

Západní vlády by měly Kyjev vybavit jadernými zbraněmi, aby posílily obranyschopnost země, prohlásil bývalý polský ministr zahraničí a současný poslanec Evropského parlamentu Radoslaw Sikorski v televizní stanici Espresso.

Podle něj Rusko údajně porušilo Budapešťské memorandum a Západ, který byl také jedním z garantů bezpečnosti Ukrajiny, neudělal nic, aby "kompenzoval" ztráty.

Sikorski připomněl, že Kyjev se po podpisu memoranda v roce 1994 vzdal svého jaderného potenciálu.

Ale vzhledem k tomu, že Rusko porušilo Budapešťské memorandum, se Sikorski domnívá, že my jako Západ bychom měli právo darovat Ukrajině jaderné hlavice.

Zdroj: https://ria.ru/20220612/ukraina-1794878515.html?utm_source=y...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Scott Bennett: Aktuální situace NATO vs. Rusko

11.6.22

Neurčeno:

Bývalý důstojník americké armády pro psychologický boj poskytuje detailní intel o současné situaci na Ukrajině. Popisuje skutečný stav NATO a prohlašuje, že pravděpodobně uvidíme, jak bude svržena spousta západních vlád pod tíhou vlastní hlouposti a špatných rozhodnutí.

Zdroj: https://rumble.com/v17itv7-scott-bennett-aktuln-situace-nato...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Co se stane s Ukrajinou, až válka skončí?

11.6.22

Ukrajina:

Ve videu zveřejněném včera Gonzalo Lire, momentálně v domácím vězení v Charkově, klade velmi zajímavou otázku:

Co se stane s Evropou, když Rusko vyhraje? (vid)

Lira prohlašuje, že Rusko vyhraje válku na Ukrajině, vezme jih a východ, aby pravděpodobně vytvořilo novou zemi a zbytek mrtvoly nechá Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Litvě a dalším, aby si na nich pochutnali. .

Ale co potom?

NATO řízené USA tam stále bude. Je prakticky zaručeno, že ji USA využijí k prosazení odvety za ztrátu Ukrajiny. Toho bude dosaženo neustálým hromaděním jednotek a kapacit raket dlouhého doletu podél ruských severských a baltských hranic a dalšími námořními hrozbami v severní Arktidě a také v jižní části Černého moře. Za nějakých deset let by se USA mohly znovu pokusit vést velkou (zástupnou) válku proti Rusku. Pak se slušnou šancí na výhru.

Žádná jednání ani mírové dohody tomu nezabrání. USA jsou skvěle neschopná dodržovat dohody (недоговороспособны ). Porušila VŠECHNY sliby a dohody, které kdy s Ruskem uzavřela.

Zdroj: https://www.moonofalabama.org/

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 895 406