Ve zkratce

Stránka:

 Co se stane s Ukrajinou, až válka skončí?

11.6.22

Ukrajina:

Ve videu zveřejněném včera Gonzalo Lire, momentálně v domácím vězení v Charkově, klade velmi zajímavou otázku:

Co se stane s Evropou, když Rusko vyhraje? (vid)

Lira prohlašuje, že Rusko vyhraje válku na Ukrajině, vezme jih a východ, aby pravděpodobně vytvořilo novou zemi a zbytek mrtvoly nechá Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Litvě a dalším, aby si na nich pochutnali. .

Ale co potom?

NATO řízené USA tam stále bude. Je prakticky zaručeno, že ji USA využijí k prosazení odvety za ztrátu Ukrajiny. Toho bude dosaženo neustálým hromaděním jednotek a kapacit raket dlouhého doletu podél ruských severských a baltských hranic a dalšími námořními hrozbami v severní Arktidě a také v jižní části Černého moře. Za nějakých deset let by se USA mohly znovu pokusit vést velkou (zástupnou) válku proti Rusku. Pak se slušnou šancí na výhru.

Žádná jednání ani mírové dohody tomu nezabrání. USA jsou skvěle neschopná dodržovat dohody (недоговороспособны ). Porušila VŠECHNY sliby a dohody, které kdy s Ruskem uzavřela.

Zdroj: https://www.moonofalabama.org/

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Musk nebyl v Davosu. Divné...

11.6.22

Švýcarsko:

Všiml jsem si toho až teď. Údajně nejbohatší chlap planety, Elon Musk, nebyl v Davosu. Podívejte se na seznam - viz příloha. A při tom jde tak krásně reptiliánům na ruku: Vyrábí neekologická, nepraktická, předražená, elektrická auta (preferovaná reptiliány), zaneřáďuje prostor kolem země desítkami tisíc zbytečných satelitů s 5G schopnostmi a finančně je na tom lépe, než jeden každý z pozvaných. A on tam nebyl! Nepozvali ho? Divné...

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/seznamte-se-s-globalisty...

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Ještě jednou Davos

10.6.22

Švýcarsko:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=jyOz6HAmFfQ

Klasifikace: Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Kanadský lékař nelegálně podal covidové injekce stovkám kojenců ve věku šesti měsíců

10.6.22

Kanada:

Lékař z Toronta nečelí žádné profesní disciplíně poté, co se přiznal, že podal vakcínu Covid-19 nejméně 500 dětem ve věku šesti měsíců, přestože očkování není schváleno pro děti mladší pěti let.

Podle deníku Toronto Star si doktor Christopher Sun z Weston-Mount Dennis za svým rozhodnutím stojí a tvrdí, že tak učinil, "aby ochránil děti".

"Nasadil jsem krk a udělal jsem to, co jsem chtěl, a to bylo ochránit děti," řekl Sun listu. "Jsou to ustaraní rodiče v době zdravotní krize a myslím, že není správné odmítat lidi, kteří vědí, do čeho jdou."

________
Strašné...

Zdroj: https://tnc.news/2022/05/27/doctor-gave-covid-19-shot-to-hun...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Skandál na Ukrajině. Hromadné znásilňování Rusy si ombudsmanka vymyslela

9.6.22

Ukrajina:

Ombudsmanka pro lidská práva Ljudmila Denisovová, která barvitě referovala o hromadném znásilňování ukrajinských civilistů ruskými okupanty, se nyní přiznala, že si vymýšlela. Ve funkci nečekaně skončila před týdnem, kdy ji ukrajinský parlament odvolal.

Sama Denisovová dlouho mlčela. Nyní však přiznala, že „přeháněla“. Na svou obranu uvedla, že to dělala proto, že chtěla přesvědčit Západ, aby na Ukrajinu poslal více zbraní.

Poslanec ukrajinského parlamentu Pavlo Frolov obvinil Denisovovou z šíření dezinformací, které „uškodily Ukrajině“. Vyčetl jí výroky o „podrobnostech, nepřirozených sexuálních deliktech a sexuálním zneužívání dětí na okupovaných územích, které nebyly podloženy důkazy“.

Její nepravdivá tvrzení o masových znásilněních, kterých se údajně dopouštěli ruští vojáci, však získala značnou pozornost sdělovacích prostředků zejména v Evropě a v Severní Americe.

P.S. - to je pouze špička ledovce. Jo, lež má krátké nohy. A kdy dojde na naše lháře?

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/hromadne-znasilneni-r...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Evropské ceny plynu prudce vzrostly kvůli požáru v americké továrně na LNG

9.6.22

USA:

Včera došlo k požáru v americké továrně na LNG Freeport LNG na ostrově Quintana Island v Mexickém zálivu nedaleko texaského Houstonu, kde se vytěží 15 mil. m3 plynu ročně. "Nikdo nebyl zraněn, nikdo se nepohřešuje a okolí nehrozí žádné nebezpečí. Vyšetřování incidentu bude pokračovat," uvedla společnost (citovaná agenturou Interfax).

Podle Mezinárodní skupiny dovozců LNG (GIIGNL) je tento závod jedním z největších na světě a z hlediska produkce zkapalněného plynu je sedmý na světě a druhý v USA (po Sabine Pass LNG s projektovanou kapacitou 30 milionů tun). Tato rafinerie se podílí na produkci LNG v USA přibližně 20 %.

Zdroj: https://news.mail.ru/economics/51697564/?frommail=1

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Ruští studenti na ČVUT pod tlakem: Odsuď válku, nebo nestuduj

9.6.22

Česká republika:

Ruští a běloruští studenti na Českém vysokém učení technickém stojí před dilematem. Pokud chtějí pokračovat ve studiu, musí o to kvůli sankcím požádat. A ideálně i přiložit dopis, proč tak činí a zda odsuzují válku na Ukrajině. Jejich rodinám doma ale mohou hrozit postihy. Stejně tak jim samotným, pokud se do vlasti vrátí.

______
Tohle je naprosto šílené. Hysterická nenávist našich podpinožniků nemá dno. Jak napsal jeden v diskuzi za článkem:

Našel jsem ve starých rodinných papírech notářský zápis z doby protektorátu, kterým můj otec potvrzoval právo "výměnku" pro své rodiče. A povinnou součástí bylo tzv. Árijské prohlášení ("nejsem Žid ...").

Po roce 1970 zase na většině míst proběhly prověrky, kde každý musel (teoreticky i nemusel) vyjádřit svou podporu vpádu vojsk Varšavské smlouvy.

Jinak skončil.

Nezdá se vám to poněkud podobné? Ti, kteří skutečně pracují pro ruskou rozvědku prohlášení bez problémů podepíšou a doma je postih nečeká. Ale co ti ostatní, normální lidé?

A jiný čtenář:

Trošku, nápadně to připomíná prověrky v dobách normalizace, kde bylo stejně tak požadováno písemné dobrozdaní, že daný pracovník rozumí "poučení z krizového vývoje" a bere ho za své nebo letí. Smutná to doba :-(

Trošku připomíná? Já myslím, že dnešní doba dobu normalizace překonává o několik koňských délek. Je mi fakt těch Rusů líto.

 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/cvut-vut-rusko-ukrajina-m...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Výdělek žoldáka na Ukrajině

9.6.22

Ukrajina:

Jen pro představu, kolik si západní veteráni v azovstalu nebo i takový Wali mohl za pár měsíců vydělat.

Západní žoldák si dle uvedené nabídky na člena ochranky vydělá na Ukrajině 1000 až 2000 USD za den. Jsou požadováni pouze lidé s praxí v armádě 5 a více let. Nástup možný ihned.

Samotní ukrajinci takový žold nedostanou, ti mají vymytý mozek nacismem.

Zdroj: https://silentprofessionals.org/jobs/extraction-protective-a...

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 4

 Huawei zavírá maloobchodní prodejny v Rusku

8.6.22

Rusko:

První obchod v moskevském nákupním centru Riviera byl uzavřen již 28. února. Poté byly uzavřeny pobočky v Novokuzněcku, Ufě a Rostově na Donu. Z 19 oficiálních obchodů je tak stále v provozu pouze 15.

Hlavním důvodem ukončení prodeje je nedostatek výrobků na skladě a také pokles poptávky po smartphonech. Huawei bude v příštích měsících pokračovat v uzavírání svých obchodů.

Zdroj: https://ria.ru/20220608/huawei-1794098607.html?utm_source=yx...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Ukrajinci zaplavují Evropu dodávkami zbraní NATO přes Darknet

8.6.22

Evropská unie:

Od začátku války na Ukrajině posílají USA a další země NATO Kyjevu nejmodernější těžké zbraně. Mnohé z těchto zbraňových systémů však nejsou v první linii, ale na internetu.

Protitankové střely, automatické zbraně, munice, drony nebo dokonce miny - sklady obchodníků na Darknetu jsou plné. Tisíce zbraňových systémů, které západní spojenci poslali na Ukrajinu, jsou k prodeji na internetu.

Nikdy nebylo snazší získat různé zásilky NATO - přímo z Ukrajiny - do kterékoli země na světě pro každého, kdo má peníze. Kyjevský sortiment zahrnuje pušky, granáty, pistole a neprůstřelné vesty. Jeden z uvedených prodejců má na svém kontě 32 úspěšných transakcí.

Zdroj: https://www.aubedigitale.com/sur-le-darknet-les-ukrainiens-i...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Armáda Bundesheer upozorňuje občany na plán B neboli “Blackout”

7.6.22

Rakousko:

Rakouská neutrální armáda (Rakousko není členem NATO) nachystala pro občany doporučení, jak se zachovat, když přijde “Blackout”, tedy nedostatek energií, do sítě.

Lidé by se měli připravit i na více dní bez elektřiny. Předpoklad je sice jeden až dva dny, nicméně lepší je prý být připraven na delší dobu.

Plán “B”, popisuje dlouhotrvající celoevropský výpadek elektřiny, infrastruktury a dodávek, kde najednou už nic nefunguje! Více než mnoho lidí si uvědomuje, že náš život je silně závislý na neporušeném napájení. To platí ještě více v městských oblastech než na venkově.

Nejdůležitější věc: zachovat klid. Jednejte opatrně a plánovaně!

Naplánujte si, jako byste strávili čtrnáctidenní dovolenou v kempu ve vlastním domově!

Je zcela zjevné, že už není otázka toho jestli někdy Evropa zažije blackout, ale toho, kdy to bude…Udělá takovéto doporučení i naše česká armáda, nebo bude čekat na rozhodnutí a povolení z NATO?

Zdroj: https://raptor-tv.cz/rakousko-armada-bundesheer-upozornuje-o...

Klasifikace: ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Biden vyhlásil stav nouze kvůli hrozbě nedostatku energie

7.6.22

USA:

Americký prezident Joe Biden vyhlásil mimořádnou situaci kvůli nedostatku kapacit na výrobu elektřiny v zemi. Namísto zvyšování výroby elektřiny z tradičních zdrojů energie hodlá Biden zvýšit výrobu solární energie.

Jedná se o druhou energetickou krizi od roku 2021, kdy v USA náhle zamrzly větrné turbíny a solární panely. V zimě vedla energetická krize v USA ke kolapsu v Texasu, ropném a energetickém centru USA.

V USA se urychlil růst ceny benzínu a plynu, aktualizují se rekordy v nákladech na pohonné hmoty, politiku Joea Bidena schvaluje jen třetina Američanů, v zemi mizí dětská výživa a země je na pokraji krize. "Biden nemá žádný plán boje proti inflaci. Američané nevěří, že se z této šlamastyky dostaneme," uvedl 3. června úvodník listu The Wall Street Journal.

Zdroj: https://www.vesti.ru/finance/article/2785487

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Štědré odměny v ČEZ: 135 milionů pro osm lidí!

5.6.22

Česká republika:

Ve vedení energetického gigantu ČEZ se evidentně vyplatí pracovat. Osmičlenné představenstvo polostátní firmy si totiž podle výroční zprávy rozdělilo rekordní odměny za loňský rok. Ty dosahují 135 milionů korun.

Daniel Beneš, generální ředitel - 34 847 000 Kč
Martin Novák, ředitel divize finance - 20 136 000 Kč
Pavel Cyrani, ředitel divize obchod a strategie - 18 008 000 Kč
Tomáš Pleskač, ředitel divize Nová energetika - 18 009 000 Kč
Michaela Chaloupková, ředitelka divize správa - 14 616 000 Kč
Bohdan Zronek, ředitel divize jaderná energetika - 14 357 000 Kč
Ladislav Štěpánek, ředitel divize výroba - 8 987 000 Kč
Jan Kalina, ředitel divize obnovitelná a klasická energetika - 6 007 000 Kč

Zdroj: https://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/194125/stedre-odm...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Na Ukrajině nejsou žádní nacisté, obrázek to dokazuje

5.6.22

Ukrajina:

Pro-ruští kolaboranti se nám tady neustále snaží říkat, že na Ukrajině prý jsou nacisté. Ale jak ukazuje následující obrázek, to vůbec není pravda. Když Ukrajinec zdvihá pravici, tak jenom mává, když používá svastiku v bílém kruhu na rudé vlajce, tak je to jen nevinná hra.

[Klikněte p...]
Klikněte pro zvětšení

Zdroj: https://antivirus.22web.org/av/220605-jaky-nacisti-prosim-te...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 9

 Bill Gates: jeho nadace věnuje více než 300 milionů dolarů předním světovým médiím

4.6.22

USA:

V posledních letech věnovala Nadace Billa a Melindy Gatesových předním světovým mediálním organizacím více než 300 milionů dolarů.

Seznam jejích příspěvků najdete na internetových stránkách nadace. Patří mezi ně The Guardian s 12 951 391 dolary, Der Spiegel (Německo) s 5 437 294 dolary, NBCUniversal Media s 4 373 500 dolary, Le Monde (Francie) s 4 014 512 dolary, El País (Španělsko) s 3 968 184 dolary, BBC (Spojené království) s 3 668 657 dolary, CNN (USA) s 3 600 000 dolary, Al Jazeera (Katar) s 1 000 000 dolary a mnoho dalších.

Proč financovat tolik médií ? Ke zvýšení jeho vlivu ve světě a prosazení jeho vizí? Riskovala by tyto média ztrátu darů z nadace v případě vyšetřování Billa Gatese?

P.S. - koho chleba jíš, toho píseň zpívej

Zdroj: https://www.nexus.fr/actualite/news/gates-millions-medias/

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Afrika, BRICS a američtí republikáni blokují globální pandemickou smlouvu WHO

3.6.22

Neurčeno:

Kontroverzní celosvětová pandemická smlouva WHO, jejímž cílem je zavést globální zdravotní diktaturu nad ústavním postavením suverénních národních států, je totiž v těchto zemích odmítána. V Brazílii a dalších částech světa se lidé také brání. Brazilský prezident Jair Bolsonaro již oznámil, že smlouvu s WHO nepodpoří - o tom jsme již hovořili.

Ve vzácné ukázce africké síly a solidarity se několik afrických členských států postavilo proti navrhovaným změnám Mezinárodních zdravotnických předpisů (IHR), které se tento týden projednávají na 75. zasedání Světového zdravotnického shromáždění (WHA). Tato opozice by podle mnohých mohla oslabit dominantní postavení Světové zdravotnické organizace.

Podle agentury Reuters - pokud bude Afrika i nadále odmítat podporu, mohla by zablokovat jednu z mála konkrétních reforem, které se od zasedání očekávají, a zmařit tak naděje, že se členové dohodnou na reformách, které posílí pravidla zdravotnické organizace OSN, jež se snaží hrát ústřední roli v globálním řízení zdravotnictví.

Zdroj: http://euro-synergies.hautetfort.com/archive/2022/06/02/l-af...

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Do tří let musí mít velké silnice dobíjení pro elektromobily každých 60 km

3.6.22

Evropská unie:

Všechny velké silnice v Evropě by měly být do konce roku 2025 vybaveny na každých 60 kilometrech dobíjecí stanicí pro osobní elektromobily, o pět let později i pro nákladní auta. Rovněž do konce roku 2030 by na každých 200 kilometrech těchto silnic mělo jít doplnit palivo v autech na vodík.

Shodli se na tom dnes ministři dopravy zemí Evropské unie, kteří schválili také kritéria pro přechod k ekologickým palivům v letecké a lodní dopravě.

A vedle článek: 

Green Deal povede k dalšímu zvyšování cen energií a surovin, přiznala šéfka ECB Lagardeová.

P.S. - tak to vypadá, že si z nás E.U. slušně řečeno dělá srandu

 

Zdroj: https://echo24.cz/a/SH2Bs/do-tri-let-musi-mit-velke-silnice-...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

Káva pro Zvědavce

50

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 87 čtenářů částkou 17 614 korun, což je 50 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Česká ekonomika je stále hluboko pod ekonomickou úrovní před pandemií21.03.24 16:23 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 892 846