Ve zkratce

Stránka:

 Maďarsko vyhlásilo kvůli konfliktu na Ukrajině výjimečný stav

24.5.22

Maďarsko:

Je známo, že příslušný režim začne platit od středy 25. května. Maďarský parlament tato opatření schválil již dříve.

Orbán zdůraznil, že vláda potřebuje "manévrovací prostor" pro případ, že bude muset rychle reagovat na nové výzvy.

Po zahájení ruské speciální operace vyhlásily výjimečný stav také vlády Litvy a Moldávie. V posledním případě byl výjimečný stav rozhodnutím parlamentu prodloužen o 60 dní.

Zdroj: https://lenta.ru/news/2022/05/24/vengr/?utm_source=yxnews&ut...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Náhodička: v roce 2021 simulovali útok geneticky upraveným virem opičích neštovic

24.5.22

Neurčeno:

Bezpečnostní organizace The Nuclear Threat Initiative (NTI) v březnu 2021 organizovala pro vybrané hlavy států cvičení, jak se vypořádat s následky případné biologické hrozby.

A co čert nechtěl, simulovali útok geneticky upraveným virem opičích neštovic, který vypukne ve fiktivní zemi Brinia. Podobnost se současným stavem je jistě jen čistě náhodná.

Více na webu organizace (odkaz níže), kde stačí hledat slovní spojení “monkeypox” 

https://www.nti.org/wp-content/uploads/2021/11/NTI_Paper_BIO-TTX_Final.pdf

V této souvislosti jen připomenu cvičení Event 201, kde se v říjnu 2019 sešla skupina “odborníků” (Johns Hopkins Center for Health Security, World Economic Forum, Bill & Melinda Gates Foundation, CDC a společně uspořádali globální epidemiologický test na celosvětovou pandemii v podobě fiktivního koronaviru s příznaky podobnými chřipce a zápalu plic 

Zdroj: https://www.nti.org/news/nti-bio-munich-security-conference-...

Klasifikace: kuriozity,veda,zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Sharyl Attkinson: Jak nás manipuluje farmaceutický průmysl - Astroturfing

24.5.22

USA:

Statečná a neumlčitelná americká komentátorka a investigativní novinářka Sharyl Attkinson, která musela odejít z CBS kvůli konfliktům s vedením, získala 5x ocenění Emmy, na tomto videu hovoří o manipulaci mas farmaceutickým průmyslem.

Zdroj: https://rumble.com/vpt2co-jak-ns-manipuluje-farmaceutick-prm...

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Stát má v rezervách zásoby potravin jen na den

23.5.22

Česká republika:

Stát má pro případ nouze uloženo ve skladech 13 milionů denních dávek potravin, které by pokryly spotřebu na zhruba 1,3 dne. Navýšení zásob potravin na 15 dní by stálo až 12 miliard korun.

Ministerstvo zemědělství v současnosti navrhuje navýšit rozpočet organizaci spravující státní zásoby o půl miliardy korun. O navýšení zásob potravin ze tří na 15 dní rozhodla předchozí vláda koncem loňského roku.

Naplnění skladů na více než dva týdny by vyšlo stát při současných cenách na 11 až 12 miliard korun.

Kabinet premiéra Petra Fialy (ODS) diskusi o žádosti ministra zemědělství minulý týden přerušil. Vicepremiér a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) po zasedání kabinetu novinářům řekl, že vláda posoudí celkový stav státních rezerv a ministři prodiskutují nároky na další položky a případné další priority.

Zdroj: https://echo24.cz/a/ibwBW/stat-ma-v-rezervach-zasoby-potravi...

Klasifikace: ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Válečná zpravodajka rozbila propagandu v přímém přenosu

22.5.22

Ukrajina:

Lara Logan je jihoafrická televizní a rozhlasová novinářka a válečná zpravodajka. V letech 2002 až 2018 byla korespondentkou CBS News. V roce 2019 se připojila ke konzervativní mediální společnosti Sinclair Broadcast Group. V lednu 2020 se připojila k Fox Nation, předplatné streamovací službě provozované Fox News.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=ZX-YzDrG30c&ab_channel=Mluve...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 2

 Vrátili jsme se o 30 let zpět, kádrování na univerzitě za nesprávný názor

22.5.22

Česká republika:

Vysokoškolský pedagog Milan Javůrek z Fakulty elektrotechniky a informatiky pardubické univerzity nesmí ke studentům kvůli nesprávným názorů na válku na Ukrajině. To by tak hrálo, kdyby studenti začali samostatně přemýšlet a nekonzumovali jedinou prvadu. Jediná správná pravda je v našich oficiálních sdělovacích prostředcích.

Milan Javůrek má prý nesprávné názory na další posvátné tele: přistání Američanů na Měsíci. K tomu lze dodat: "Nikdy potom přistání lidí na Měsíci nebylo zopakováno." Čím znáte více detailů tím více to smrdí.

Něco mi to připomíná z doby před listopadem 1989. Smutné je, že spousta diskutujících v diskusi pod článkem už má vymytý mozek a přeje Rusku likvidaci a Putinovi smrt.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-teren-vysokoskolsk...

Klasifikace: polit.korekt,veda,technika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 Video Jany Bobošíkové o tom, jak CZ.NIC kdysi bojovali proti cenzuře...

22.5.22

Česká republika:

Vypnout, vypnout, vypnout
Mar 9, 2022

Jestlipak víte, kdo v České republice před šesti lety tvrdě bojoval proti cenzuře internetu? Bylo to sdružení CZ.NIC, které po dohodě s vládou
a s bezpečnostními službami v těchto dnech začalo blokovat některé weby. Proti cenzuře vystupovali také piráti, kteří nyní sedí ve vládě Petra Fialy a s cenzurou zjevně nemají problém. A do třetice: proti cenzuře ostře vystupovali senátoři ODS, jejíž předseda ji nyní schvaluje a dokonce vítá. A místopředseda ODS? Disident a europoslanec Alexandr Vondra? Žádná svoboda slova! Ale vypnout, vypnout, vypnout! A lidé ze Společnosti pro obranu svobody projevu, kteří se proti vypnutí webů ohradili, jako by žili podle Alexandra Vondra na jiné planetě. Prostě svoboda slova jako řemen.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=kXa5Poj2yfc

Klasifikace: politika,krimi,pravo Zprávu vložil/a QWSAQ

Komentářů: 0

 Děsivé proroctví blízké budoucnosti - GREAT RESET

20.5.22

Česká republika:

Klaus Schwab a jeho Světové ekonomické fórum, kam jezdí všichni lidé, kteří ve světě něco znamenají, má svoji představu naší budoucnosti v roce 2030.

Zdroj: https://cz24.news/desive-proroctvi-blizke-budoucnosti-total-...

Klasifikace: politika,technika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Ve snaze zjednodušit bonzování vám vláda nabízí tento formulář

20.5.22

Česká republika:
[Klikněte p...]
Klikněte pro zvětšení

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 The Telegraph: WHO svolává mimořádné zasedání kvůli vypuknutí opičích neštovic

20.5.22

Neurčeno:

Světová zdravotnická organizace svolává mimořádnou schůzku odborníků, aby projednala výskyt opičích neštovic v několika zemích. S odvoláním na své zdroje o tom informuje deník The Telegraph.

Podle ní budou hlavními tématy rozhovoru způsob šíření neštovic, jejich vysoký výskyt mezi homosexuálními a bisexuálními muži. Podle článku mohou odborníci diskutovat také o situaci v očkování a o použití vakcíny proti neštovicím vyráběné společností Bavarian Nordic pro osoby, které přišly do kontaktu s nakaženými lidmi.

Článek také poukazuje na to, že předběžné důkazy naznačují, že virus se nemůže šířit pohlavním stykem, a pokud je člověk očkován do čtyř dnů od nákazy, může vakcína zvrátit průběh infekce a zlepšit prognózu.

Zdroj: https://www.gazeta.ru/social/news/2022/05/20/17776166.shtml?...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Nebenzia sdělil, že Ukrajina platí za zbraně obilím

20.5.22

Rusko:

Stálý zástupce Ruska při OSN Vasilij Nebenzia prohlásil, že Ukrajina používá své obilí k placení za zbraně, které dostává od Západu. Evropská unie (EU) to popírá.

"Máme důvodné podezření, že obilí nejde pro potřeby hladovějícího globálního Jihu, ale že se pumpuje do sýpek evropských zemí. Takto, jak to chápeme, Ukrajina platí za zbraně dodané Západem," řekl Vasilij Nebenza.

_______
Senát USA schválil 40 miliard dolarů na podporu Ukrajiny, návrh poslal Bidenovi

Zdroj: https://www.kommersant.ru/doc/5357689

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Prezident Zeman a "naše" vláda legalizuje válečné zločince

20.5.22

Česká republika:

Prezident republiky Miloš Zeman podepsal rozhodnutí se souhlasem ke vstupu do ozbrojených sil Ukrajiny 103 občanům na základě jejich žádosti podané v souladu se zákonem č. 585/2004 Sb., o branné povinnosti a jejím zajišťování. Rozhodnutí podléhá spolupodpisu předsedy vlády.

To vše v době, kdy v ČR se před odvody do ukrajinské armády ukrývají desetitisíce bojeschopných mužů s ukrajinskými pasy a kteří podléhají mobilizační povinnosti (18-60 let), vyhlášené prezidentem Zelenským. Po jejich identitě ukrajinský režim pátrá, neboť z jeho pohledu jde o dezertéry. Ti ale bojovat za svoji zemi kupodivu nejdou.

Jestli tomu rozumím dobře, tak 103 lidí jde do války, která není naše, zabíjet lidi, které v životě neviděli, a rozbíjet vesnice a města, kde v životě nebyli. Chtějí být zařazeni do armády (?), která je rozdělena do zvláštních útvarů (Pravý sektor, Ajdar, Azov a další) prosáklých idejemi nacismu, která oslavuje SS, banderovce a je podezřelá z řady válečných zločinů na civilním obyvatelstvu Donbasu. Co je to tedy za lidi, kteří se chtějí tohoto zabíjení účastnit dobrovolně? Pokud mají takovou potřebu zabíjet, neměl by je vyšetřit psychiatr?

Zdroj: https://www.protiproud.info/politika/6469-na-pocatku-konce-d...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Písmeno Z prý nic neznamená, napsali na hovinkách.cz

19.5.22

Rusko:

Písmena Z a V, která zdobí bojovou techniku ruské invazní armády na Ukrajině, nemají žádný význam a nejsou oficiálními vojenskými symboly. Uvedlo to ruské ministerstvo obrany v odpovědi na dotaz poslance Státní dumy Jevgenije Stupina.

_______
Odkaz na původní zprávu samozřejmě v článku nenajdeme, to bychom chtěli po hovínkách.cz hodně. Že nejsou oficiálními vojenskými symboly, víme. Ale že nic neznamená? A co tohle? Proč je písmeno Z posvátné pro řecké antifašisty. Jinými slovy, hovinka.cz zase mlží a sdělují jen část pravdy. Není to přímo lež, ale je to novinářsky odfláknutý článek se záměrem zlehčit či zcela ignorovat symboliku druhé strany. Jen aby nevypadali lidsky.

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/ruske-minist...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Lavrov zopakoval připravenost Ruska aktivně se podílet na práci WHO

19.5.22

Rusko:

Moskva. 18. května. INTERFAX.RU - Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov ve středu telefonicky hovořil s generálním ředitelem Světové zdravotnické organizace (WHO) Tedrosem Adhanomem Gebreyesusem, uvedlo ruské ministerstvo zahraničí.

"Byla potvrzena podpora Ruska ústřední roli WHO, naše připravenost nadále se aktivně podílet na činnosti této organizace a významně přispívat k řešení globálních zdravotních otázek, a to i v souvislosti s probíhajícím dolaďováním mezinárodního systému připravenosti a reakce na mimořádné zdravotní události."

Den předtím místopředseda Dumy Pjotr Tolstoj uvedl, že ministerstvo zahraničí zaslalo Dumě seznam dohod mezi Ruskem a mezinárodními organizacemi, které by měly být vypovězeny.

Zdroj: https://www.interfax.ru/russia/841614

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Ministr Válek povolil vakcíny dětem bez důkazu o bezpečnosti

18.5.22

Česká republika:

Ministerstvo zdravotnictví tají, o jaká data se opřelo, když povolovalo třetí boostovací dávku dětem nad 12 let, protože toto očkování dětí vakcínami Pfizer/BioNTech Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) v lednu nedoporučil. Neměl data o jejich bezpečnosti. Přesto je ministr Vlastimil Válek (TOP 09) povolil.

Na informace nemáte nárok, vzkazuje Válkův kabinet.

Už téměř 57 tisíc dětí ve věku od 12 do 18 let podstoupilo od konce ledna očkování třetí posilující dávkou Pfizer/BioNTech. To 21. ledna povolil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek, Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv navzdory.

„Neexistují důkazy o bezpečnosti třetí dávky, nelze vyloučit, že to dětem neublíží, a proto to nemůžeme doporučit. Pod to se prostě nelze podepsat,“ uvedla tehdy pro Echo 24 Irena Storová, ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv, který v Česku dohlíží na bezpečnost léčiv.

Úředníci ministerstva zdravotnictví rozhodnutí šéfky SÚKL obešli a koncem ledna ministr Vlastimil Válek mimořádným opatřením boostovací dávky vakcín dětem povolil. Prostřednictvím svého mluvčího Ondřeje Jakoba pouze vzkázal, že jeho rozhodnutí je správné, legitimní a v souladu se zákonem.

Zdroj: https://echo24.cz/a/SNZx3/povolil-ministr-valek-vakciny-dete...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Česká republika se zavázala očkovat každého muže, ženu a dítě do roku 2030

18.5.22

Česká republika:

WHO ve spolupráci s Nadací Billa a Melindy Gatesových a dalšími partnery z řad zemí, agentur OSN i farmaceutických firem vypracovala a uvedla do praxe globální očkovací agendu na příštích deset let. Konkrétním cílem Imunizační agendy 2030 (IA2030) je očkovat každého muže, ženu a dítě na planetě do roku 2030.

Imunizační agenda 2030 pod heslem “Nenechat nikoho pozadu” mimo jiné cílí na to, aby se odstranily výjimky z očkování včetně dětí, těhotných žen nebo imigrantů.

______
Děsivě strašné. Přečtěte si celý text kliknutím na odkaz.

Zdroj: https://www.zlatyspendlik.cz/1795-2/

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

Káva pro Zvědavce

50

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 87 čtenářů částkou 17 614 korun, což je 50 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Česká ekonomika je stále hluboko pod ekonomickou úrovní před pandemií21.03.24 16:23 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 892 944