Ve zkratce

Stránka:

 Šanghajské úřady zpřísňují již tak brutální a šílená covidová omezení

24.4.22

Čína:

Nová opatření zahrnují instalaci elektronických zámků na dveře bytů, které na dálku uzamknou osoby s pozitivním testem doma a také nucenou evakuaci obyvatel za účelem dezinfekce prostor.

Do karanténních táborů jsou nyní nuceně posíláni nejen ti, kteří byli pozitivně testováni (i bez příznaků), ale také všichni, kdo s nimi přišli do styku.

V nejvíce "postižených" oblastech se připravuje násilné vystěhování všech, i těch, kteří mají negativní testy.
Při stěhování jsou obyvatelé povinni nechat vchodové dveře svých bytů otevřené.

Pro zajímavost - prakticky stejné požadavky jsou obsaženy v zákoně o povinné evakuaci v případě mimořádné události, který byl v Ruské federaci  přijat v zimě.

Čínské úřady donutily tisíce občanů opustit své domovy a umístily je do karanténních stanů pro bezdomovce na uzavřených silnicích.

Zdroj: https://www.bbc.com/news/world-asia-china-61137649

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Západ stále nakupuje ruskou ropu, tankery mají označení „cílová destinace neznámá

24.4.22

Neurčeno:

Vývoz ropy z ruských přístavů směřující do členských států Evropské unie, které jsou historicky největšími odběrateli ruské ropy, se podle serveru TankerTrackers.com v dubnu zvýšil v průměru na 1,6 milionu barelů denně.

V březnu po invazi na Ukrajinu vývoz klesl na 1,3 milionu denně. Obdobné údaje společnosti Kpler, dalšího poskytovatele údajů o komoditách, ukázaly, že toky v dubnu vzrostly na 1,3 milionu denně z 1 milionu v polovině března.

Ropa z ruských přístavů je stále častěji přepravována s neznámým místem určení. V dubnu bylo podle údajů portálu TankerTrackers.com zatím naloženo do tankerů více než 11,1 milionu barelů bez plánované trasy, což je více než do kterékoli jiné země. To je více než před invazí, kdy nebyl naložen téměř žádný.

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/zapad-stale-nakupuje-rus...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Muž ukázal, kolik kapacity zbylo baterce elektromobilu po 7 letech a 100 tisících km

22.4.22

Neurčeno:

Akumulátor uvnitř vozu má velmi omezenou životnost. A ta se neprojeví hned.

Vzhledem k tomu, že současná spalovací auta dokáží bez potíží sloužit 20 i více let, zvláště když se s nimi moc nejezdí, je predikovaná použitelnost akumulátoru okolo 8 let, k nimž obvykle se váží i záruky výrobce, velmi malá. Navíc se dnes ani rozumně nedozvíte, kolik bude stát náhradní.

Jedná se o typ KIA Soul EV, tedy relativně raného elektromobilu z roku 2015, kterému brzy bude 7 let. Najel dosud 100 tisíc kilometrů. Vozu zbylo už jen 17 kWh, tedy asi 65 % původní kapacity. Každým rokem tak z originální 27 kWh ztratil asi 5 procent a teď už má problém dojed alespoň 100 km na nabití. Navíc už není schopno se dobíjet tak rychle jako dříve.

A Soul rozhodně není jediným autem, kterému se to děje.

Považte, že je nám jako cesta k ekologičtější dopravě předkládáno auto, které místo 20 let životnosti může stěží myslet na polovinu, kdy navíc posledních pár let půjde už jen o příměstské přibližovadlo. Novou baterku do něj už stěží kdo koupí a i kdyby to udělal, znamená to novou „emisní investici” do téhož vozu.

Zdroj: https://www.autoforum.cz/zajimavosti/muz-ukazal-kolik-kapaci...

Klasifikace: technika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 6

 Modlete se za Putina. Pekovou prověřuje policie.

21.4.22

Česká republika:

Policisté se zajímají o rozhovor s molekulární genetičkou Soňou Pekovou, který poskytla Svobodnému rádiu. Peková zde například hovořila o biologických laboratořích na Ukrajině.

„Já to chci říct, možná půjdu k výslechu, ale všichni vědí, že na Ukrajině byly biologické laboratoře. To je informace, kterou já mám léta, to není novinka. Nemluvilo se o tom, prostě to tak je. Sleduji tento obor a prostě to vím,“ řekla Peková.

Že se na Ukrajině pracovalo s nebezpečnými patogeny, Peková zopakovala několikrát. „Tam, kde se na začátku bombardovalo, to koreluje s tím, kde byly ty laboratoře,“ má jasno molekulární genetička.

Poté vyzvala k modlitbě za ruského prezidenta Vladimíra Putina.

Modlitbu dejte potichu, aby vás neslyšel nějaký kamarád a vy jste nemuseli k výslechu. Jako třeba já,“ dodala Peková s tím, že Spojené státy laboratoře na Ukrajinu umístily proto, že je nemohou mít legálně na svém území.

„Na základě informací z médií byla tato věc předána Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia. Pokud bude vyhodnoceno, že jednání naplňuje skutkovou podstatu nějakého z trestných činů, tak bezpochyby dojde k zahájení úkonů trestního řízení.

P.S. - doufám, že za pravdu nedostane doživotní trest )).

Zdroj: https://cnn.iprima.cz/geneticka-pekova-vyzvala-k-modlitbam-z...

Klasifikace: politika,veda Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 9

 Černochová jednala v Pentagonu. Potvrdila záměr uzavřít s USA obrannou dohodu

21.4.22

Česká republika:

Ministryně obrany Jana Černochová hned v úvodu jednání v Pentagonu potvrdila svůj záměr uzavřít se Spojenými státy obrannou dohodu. Černochová jednala se svým americkým protějškem Lloydem Austinem. Ten jí slíbil, že dohlédne, aby mělo Česko prioritu v plánovaných modernizačních projektech.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ministryne-obrany-cer...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Děti, co se říká doma, to nesmíte ve škole a na veřejnosti nikomu říkat

21.4.22

Česká republika:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=ZAMHRVEy9rI

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Volodin pověřil výbory, aby prozkoumaly, zda má přítomnost Ruska ve WTO a WHO smysl

20.4.22

Rusko:

Předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin pověřil příslušné výbory sněmovny, aby prozkoumaly vhodnost účasti Ruska ve Světové obchodní organizaci (WTO), Mezinárodním měnovém fondu (MMF) a Světové zdravotnické organizaci (WHO).

Během plenárního zasedání navrhl Nikolaj Kolomejcev, první zástupce předsedy frakce komunistické strany ve Státní dumě, aby si Výbor pro hospodářskou politiku vyžádal od kabinetu ministrů informace o účelnosti a ekonomickém přínosu dalšího setrvání země ve WTO, MMF a WHO.

Podle Volodina, když už bylo téma WHO a účelnosti přítomnosti Ruska v ní nastoleno, "bylo by také správné pověřit příslušný výbor pro ochranu zdraví", aby s vládou a odborníky tuto otázku zpracoval a vyjádřil své stanovisko.

Zdroj: https://tass.ru/ekonomika/14423083

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Peskov: Moskva předala Kyjevu návrh mírové dohody

20.4.22

Rusko:

Ruská strana předala Ukrajině návrh mírové dohody s jasným zněním a čeká na odpověď Kyjeva, řekl novinářům tiskový tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

"Ukrajinská strana dostala náš návrh dokumentu, který obsahuje naprosto jasné a propracované znění. Míč je na jejich straně, čekáme na odpověď," řekl Peskov. Načasování reakce záleží na ukrajinské straně, ale dynamika Kyjeva podle něj "nechává mnoho důvodů k zamyšlení".

Mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharová dnes uvedla, že Rusko ukrajinským vyjednavačům dlouhodobě nedůvěřuje kvůli jejich neustálým změnám postojů. Podle jejích slov je to "známkou nesamostatnosti režimu" a "vyjednávání je využíváno jako manévru k odvrácení pozornosti".

Zdroj: https://www.vedomosti.ru/politics/news/2022/04/20/918955-pes...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Dokument o Billu Gatesovi, který byl ze všech médií smazán

20.4.22

USA:

Krátký dokument o Billu Gatesovi, který stručně popisuje historii známého amerického podnikatele a zakladatele Microsoftu.

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/dokument-o-billu-gatesov...

Klasifikace: veda,zdravi,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Nahlašování dezinformací prý „není práskačství“

20.4.22

Česká republika:

Úřad vlády rozjel novou iniciativu boje proti dezinformacím nazvanou „Braňme Ukrajinu, braňme Česko“. V jejím rámci předkládá příklady „prokremelských lží“ a argumentů proti nim. A také výzvy, kterými se občané mají řídit. Například by měli sledovat a sdílet důvěryhodné zdroje, jako například vládní organizace nebo veřejnoprávní média. Vyvracet lži by se neměli bát ani v osobním kontaktu, například při diskusi s tetičkou nebo kamarádem. Nahlašování dezinformací pak prý „není práskačství“, protože lži ve veřejném prostoru jsou nebezpečné – lidé by je na sociálních sítích měli hlásit, a pokud mají podezření, tak hlásit i trestnou činnost.

[...]

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Premluv-tetu-z...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 1

 Ukrajinské děti. Video z roku 2014

20.4.22

Ukrajina:

Je dobré vědět, komu naše republika oficiálně pomáhá...

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=v5WrBAWwf_I

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 České firmy budou opravovat poškozenou ukrajinskou vojenskou techniku

19.4.22

Česká republika:

České obranné firmy budou opravovat poškozenou ukrajinskou vojenskou techniku, řekla v úterý novinářům mluvčí českého ministerstva obrany Jana Cechmeisterová.

České firmy budou opravovat poškozenou ukrajinskou vojenskou techniku. První zakázka se bude týkat oprav tanků T-64, které budou zajišťovat společnosti Czechoslovak Group. Později bychom se mohli bavit o opravách obrněných vozidel typů BRD a BRDM, o které by se mohly postarat i další české firmy," uvedla Cehmajsterová.

Česká republika byla první zemí, na kterou se ukrajinské úřady oficiálně obrátily s žádostí o spolupráci při opravě ukrajinské techniky poškozené během vojenských operací, řekla v úterý novinářům ministryně obrany Jana Černochová.

Černochová také připomněla, že Česká republika v posledních týdnech poslala na Ukrajinu řadu vojenského materiálu. Obsah dodávek ministryně z bezpečnostních důvodů neupřesnila.

Zdroj: https://news.mail.ru/politics/50955651/?frommail=1

Klasifikace: ekonomika,technika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Aktualizace pro iPhone přidává emotikony „těhotný muž“ a další genderově neutrální karikatury

19.4.22

USA:

Nedávná aktualizace softwaru pro telefony Apple iPhone obsahuje emotikony „těhotného muže“ a řadu dalších genderově neutrálních karikatur.

[...]

Zdroj: https://www.foxnews.com/us/apple-iphone-update-pregnant-man-...

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Kanada hlásí nadměrnou úmrtnost u mladých lidí

19.4.22

Kanada:

Kanada je další zemí, která hlásí neuvěřitelně prudký nárůst úmrtnosti v posledním roce (video) – a to zejména co se mladých lidí týká. Připomínám, že fašistický režim Schwabova oddaného žáka Trudeaua zaváděl velmi drakonické lockdowny, pro některé skupiny obyvatel povinné očkování a diskriminaci neočkovaných.

Kanadský investor Kelly Brown zkoumal nadměrnou úmrtnost v Kanadě a je šokován. Hovoří o alarmujícím nárůstu nadměrné úmrtnosti ve věkové skupině 0 až 44 let, řekl pro Infowars investor Edward Dowd, bývalý portfolio manažer společnosti BlackRock.

Po povinném očkování se nárůst nadměrné úmrtnosti zrychlil, stejně jako ve Spojených státech, řekl Dowd. V provinciích Alberta a Britská Kolumbie byla nadměrná úmrtnost v této věkové skupině v roce 2021 minimálně 70 procent. „Toto je skutečná ‚tsunami smrti‘,“ řekl Brown.

Brown poznamenává, že náhlý nárůst nelze vysvětlit sebevraždami, předávkováním, rakovinou atd. „Viníkem je vakcína,“ řekl Dowd bez obalu. To, že se na to média a úřady neptají, podle něj svědčí o tom, že mají co skrývat.

Brown věří, že tato zdravotní krize by měla být okamžitě vyšetřena.

Zdroj: https://cz24.news/kanada-hlasi-nadmernou-umrtnost-u-mladych-...

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Ukrajince učí zacházet se zbraní na brněnské střelnici

16.4.22

Česká republika:

Brněnská firma nabízí ukrajinským civilistům na své střelnici bezplatný výcvik se střelnými zbraněmi a bojové dovednosti. „Pokročilejším nabízíme specifické taktické techniky zaměřené na boj ve městě. U těch, co nikdy zbraň nedrželi, se zaměříme na bezpečnou manipulaci i zásady efektivního krytí. I pár hodin účelného výcviku pro ně může v boji zásadně změnit situaci,“ je přesvědčena koordinátorka akce Petra Rupová. Dodala, že na střelnici přemýšleli, jak se do pomoci Ukrajině zapojit, a nakonec nabídli své know-how.

________
Když jsem před rokem dělal zkoušky na ZP, měl jsem velký problém naučit se bezchybnou manipulaci se zbraní. Testy jsem udělal, vyhodili mě dvakrát na manipulaci se zbraní. Zaplatil jsem si drahý 2hodinový kurz na střelnici, ale ani to nestačilo. Je to typická hlava 22. Oni při zkoušce vyžadují precizní pohyby se zbraní, ale tu zbraň vám nedají, dokud je nebudete umět. Stála mě ta sranda asi 6000 a jsem bez ZP. Tak mě zajímá, zda ti milí Ukrajinci také platí za tento kurz a jaký má republika zisk z toho, že si vycvičí ukrajinské zabijáky. Našinec nemá šanci se tohle levně naučit.

Zdroj: https://tv.idnes.cz/domaci/valka-na-ukrajine-brno-strelnice-...

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 6

 Stovky lodí zablokovaných před čínskými přístavy

15.4.22

Čína:

Před čínskými přístavy je zablokováno přibližně 500 lodí, přičemž zvláštní zmínku si zaslouží Šanghaj.

Toto přetížení se šíří do sousedních přístavů, protože majitelé lodí se hromadně odvracejí od přístavu, kde již nemohou vykládat. Obzvláště těžce je zasažen sousední a největší světový přístav Ningbo, kde podle agentury Bloomberg vyčkává 134 lodí. Podle americké agentury čekalo 11. dubna u čínských přístavů celkem 477 lodí.

"Uzavření Šanghaje, které čínské úřady zavedly v rámci boje proti nové epidemii Covid, způsobuje velké přetížení přístavních terminálů. Šanghajský přístav, zbavený pracovní síly a na čtrnáct dní izolovaný stejně jako všichni obyvatelé města, nyní funguje jen velmi omezeně.

Šanghaj ještě nikdy nebyla tak dlouho zablokována. Zatímco zadržování mělo trvat jen několik dní, nakonec bylo po 15 dnech rozhodnuto o jeho prodloužení o dalších 15 dní.

Proto zažijeme druhý vrchol nedostatku zboží, který bude nevyhnutelně doprovázen dalším vrcholem velmi vysoké inflace.

Zdroj: https://insolentiae.com/des-centaines-de-navires-bloques-dev...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Budeme mít brzy na talíři mRNA vakcíny?

15.4.22

USA:

Americká studie nalezla způsob, jak ze zeleniny vytvořit vakcínu ve formě messengerové RNA.

Vakcíny na bázi rostlinné mRNA jsou projektem výzkumníků z kalifornské Riverside University: pěstování jedlých rostlin, jako je salát, k výrobě vakcín, které by mohly konkurovat tradičním injekcím. Technologie, která se brzy rozšíří na celá pole a do našich zahrad?

Princip: dopravit genetický materiál do chloroplastů pomocí nanotechnologie: "Aby se nanočástice dostaly do chloroplastů a nebyly pro rostliny infekční, je k zapotřebí určitých inženýrských postupů.

Práce financovaná částkou 500 000 dolarů z Národní vědecké nadace se snaží prokázat, že rostliny mohou produkovat dostatek mRNA, aby mohly konkurovat tradiční injekci.

"Testujeme tento přístup se špenátem a salátem a dlouhodobým cílem je, aby si je lidé pěstovali na vlastních zahradách," vysvětluje profesor J. P. Giraldo, který výzkum vede. "Zemědělci by z ní nakonec mohli pěstovat i celá pole."

Zdroj: https://www.nexus.fr/actualite/news/arnm-plantes/

Klasifikace: veda,zdravi,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Až pět let vězení za deziformace? Vláda chystá nový zákon

15.4.22

Česká republika:

V návaznosti na kroky Evropské komise, která od roku 2018 připravuje a realizuje řadu opatření proti dezinformacím, jako je Akt o digitálních službách (DSA), dále pokyny k posílení tzv. Kodexu postupů proti dezinformacím a nakonec Zpráva o zahraničním vměšování do všech demokratických procesů v Evropské unii, včetně dezinformací, která tvrdí, že „EU a její členské státy musejí vytvořit věrohodné nástroje na odstrašování,” chystá Fialova vláda ještě efektivnější pravidla k potírání dezinformací.

„Lež není názor. Svoboda slova má zabezpečovat výměnu názorů a informací, ale nikde není řečeno, že to znamená šíření dezinformací. A vůbec ne takových, které záměrně šíří cizí moc, aby ovlivnila politické poměry v jiné zemi,“ řekl Právu Michal Klíma, nový vládní poradce pro dezinformace a média.

Zdroj: https://www.zlatyspendlik.cz/rok-az-pet-let-vezeni-za-dezifo...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 USA zvyšují dovoz ruské ropy o 43 % a ruší některé sankce proti Rusku

15.4.22

USA:

USA naléhají na Evropu, aby uvalila sankce na Rusko, a také požadují, aby se EU vzdala ruské ropy a plynu. Minulý týden však USA zvýšily své nákupy ruské ropy o více než 40 procent a zrušily sankce na hnojiva z Ruska.

Michail Popov, náměstek tajemníka Rady bezpečnosti Ruska, uvedl:

“Spojené státy přinutily Evropany k uvalení protiruských sankcí, přičemž samy nejen pokračují v dovozu ropy z Ruska, ale za poslední týden zvýšily dovoz “černého zlata” o 43 procent na 100 000 barelů denně!” USA přitom tlačí na to, aby od nich EU nakupovala mnohem dražší frakovací plyn, což přinese evropské ekonomice masivní konkurenční nevýhody a bude stát spoustu pracovních míst. Sankce uvalené na hnojiva z Ruska a Běloruska navíc povedou k prudkému růstu cen potravin v EU a prudkému nárůstu hladu v
Africe. Rusko a Bělorusko dodávají téměř polovinu světových hnojiv, a protože výroba hnojiv je energeticky náročná, Evropa sama tuto mezeru zaplnit nemůže, protože energie je stejně vzácná a ceny energií raketově rostou. USA tak oslabují EU, kterou vnímají nejen jako vazala, ale také jako ekonomického konkurenta.

Zdroj: https://www.vesti.ru/finance/article/2698303

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 898 820