Ve zkratce

Stránka:

 Britský COVID teror v metru

7.9.20

Británie:

Zdroj: https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=756862

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 12 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Žárovku vynalezl černoch, říká Biden

7.9.20

USA:

Soudruh Biden zase popolezl hlouběji do černošských zadků. Sdělil úžaslým posluchačům, že žárovku nevynalezl Edison, ale černoch. Který to byl, Biden neřekl.

To je samozřejmě částečně správně. My, Češi, víme, že žárovku opravdu nevynalezl Edison, ale Cimrman. Někdo by to měl Bidenovi říct. A Cimrman nebyl černoch.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/joe-biden-usa-zarovka...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Policie zatkla těhotnou ženu za sdílení příspěvku na FB proti koronavirovým opatřením

6.9.20

Austrálie:

Australská policie zatkla těhotnou 28letou ženu za její příspěvek na FB, ve kterém vyzývala k projevům nesouhlasu s koronavirovým terorem. Ženu zatkli před očima jejich dětí, nasadili jí pouta a zabavili všechno, co vypadalo jako počítač.

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/tehotnou-austr...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Jak dlouho ještě nechají Novotného škodit zájmům této země?

6.9.20

Česká republika:

Prestižní magazín Foreign Policy označil za dokument týdne dopis, který adresoval starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný čínskému ministrovi zahraničí Wangovi I. Novotný v něm nevybíravě vytýká čínskému představiteli útok na šéfa Senátu Miloše Vystrčila a vyzývá ho, aby se Čínská lidová republika za „ubohý diplomatický fuck-up“ omluvila Česku.

_______
Jak je možné, že nechají lokálního křupana a magora zasahovat do mezinárodní politiky, urážet cizí státy a poškozovat zájmy naší země? Jak je možné, ŽE MU TO PROCHÁZÍ?

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pavel-novotny-dopis-forei...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 9

 Babiš ukázal barvu: Od cesty Vystrčila na Tchaj-wan se nedistancuje

4.9.20

Česká republika:

Premiér Andrej Babiš se nedistancuje od cesty předsedy Senátu Miloše Vystrčila na Tchaj-wan, jak to žádá KSČM. „Já se od té cesty distancovat nebudu,“ řekl iDNES.cz Babiš. Řekl, že cestu Vystrčilovi nedoporučili on, prezident Miloš Zeman, lídr ČSSD Jan Hamáček ani šéf diplomacie Tomáš Petříček.

______
Překvapuje to někoho?

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/babis-komuniste-vystrcil-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Už je to tady: Čína stopla zakázku na česká piana za miliony

4.9.20

Česká republika:

Přední evropský výrobce pianin a klavírů Petrof Hradec Králové zřejmě v souvislosti s návštěvou předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) na Tchaj-wanu přišel o pětimilionovou zakázku na dodávku klavírů a pianin do Číny.

Čínský obchodní partner Petrofu z Pekingu podle ní s odkazem na Vystrčilovu návštěvu hradecké firmě oznámil, že zatím neodebere již dohodnutou zásilku nástrojů v hodnotě 200 tisíc eur (5,3 milionu korun).

________
Výborně, Vystrčil! A to je teprve začátek.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/petrof-senator-vystrc...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Ha, ha, zase novičok. Němci zapomínají, že opakovaný vtip není vtipem

2.9.20

Německo:

Při otravě ruského opozičního předáka Alexeje Navalného byla nade vší pochybnost použita nervově paralytická látka skupiny novičok. Oznámil to mluvčí německé vlády Steffen Seibert, píšou novinky.cz.

________
Nejdříve Skripal, teď Navalny. Ti Rusové fakt nemají žádnou fantazii. A zjevně ani jiný jed. Jsou ubozí. Ale ne Rusové, ale Němci jsou ubozí. A trapní. A podlí. A prolhaní. A bez fantazie.

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/navalnyj-byl...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 8

 Robert F. Kennedy v Berlíně hovoří o očkování

2.9.20

Německo:

Video je bohužel bez překladu. Navíc je mu špatně rozumět. Ale když si přidáte anglické titulky, zjistíte, že hovoří velmi zajímavě.

Zdroj: https://youtu.be/wM7NLlWZD5I

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Případ George Floyd 2

2.9.20

Německo:

Další případ policejního násili se objevil v 'civilizovaném' Německu. Ovšem o něm se z oficiálních zdrojů sotva dozvíme, obětí byla totiž němka-běloška. Záběry jsou šokující a podle autorů oběť zemřela, zřejmě tedy byla bita i po zadržení. Nedopustila se žádného zločinu a vůbec jsem si nevšiml, že by podobně byli pacifikováni násilní zločinci cizího původu.

Viz video na Instagramu

Již dlouhé roky je zde případ Tony Timpa, jehož policie brutálně zavraždila poté, co požádal o pomoc na lince 911 vzhledem ke svým zdravotním problémům. Na videu je patrné, jak se policajti vysmívají bezvládnému tělu. Je toto reakce normálních lidí poté, co někoho (prý snad nechtěně) zabijí, nebo někoho, kdo nese trestněprávní odpovědnost za své jednání? Zřejmě ani jedno, ani druhé, navíc i zde daly soudy za pravdu vrahům. Podobné případy jsou hlášeny z celého světa právě tam, kde policie přestala právně zodpovídat za své násilné zločiny vůči daňovým poplatníkům. Podle statistik je takto zavražděno více bělochů, než černochů a to i přesto, že černoši mají častější potíže se zákony. Jaký tedy rasizmus?

 

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CEjVWoVDIN5/?igshid=vu0a66cymjgh

Klasifikace: politika,krimi,pravo Zprávu vložil/a siky

Komentářů: 3

 Muž v Mnichově vytrhl dítě rodičům a skočil s ním pod auto - co ve zprávě chybí?

1.9.20

Německo:

Šokující incident se stal v pondělí v podvečer uprostřed bavorské metropole Mnichova. Mladší muž tam zničehonic popadl za ruku chlapce a vrhl se s ním pod jedoucí auto, napsal server týdeníku Focus. Jen díky náhodě a duchapřítomnosti řidičky auta, neskončila událost fatálně.

______
Přečtěte si text. A schválně: co ve zprávě chybí? Teror politické korektnosti je drtivý.

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/muz-v-mnicho...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Lidé skupovali roušky - článek z roku 2009

1.9.20

Česká republika:

Pokud se prasečí chřipka objeví i v Česku, tisíce roušek, které si lidé pořídili bezprostředně po startu mediálního zájmu, přijdou zřejmě vniveč. Jejich účinnost totiž zpochybňuje řada odborníků a podle Světové zdravotnické organizace mohou v případě chybné manipulace riziko nákazy dokonce zvýšit.

"Vědecké důkazy, které by prokázaly účinnost roušek, dosud neexistují, a to zejména na otevřeném prostranství. Jistou ochranu mohou poskytnout pouze v uzavřených prostorech při blízkém kontaktu s osobou, která trpí příznaky chřipky. Ale pouze v kombinaci s dalšími opatřeními typu častého mytí rukou," píší odborníci WHO v doporučení pro veřejnost. A dodávají, že při nesprávném použití mohou roušky riziko přenosu viru ještě zvýšit.

Podobně střízlivě se na věc dívá i šéf České vakcinologické společnosti, imunolog Roman Prymula. "Panika není v tuto chvíli na místě. Osobně bych si vzal roušku, jen pokud bych ošetřoval pacienta," řekl iDNES.cz.

_______
Zkoušeli to na nás už před 11 roky. Ale tenkrát si jen brousili zbraně, takový pokusný balónek. Naplno to rozjeli až tento rok a opět s geneticky upraveným svinstvem.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lide-skupovali-rousky-ty-...

Klasifikace: kuriozity,zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 V.V. Pjakin, 24.08.2020, titulky CZ

31.8.20

Neurčeno:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=x2NdCQfsW5M

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Předseda Senátu Vystrčil přiletěl na návštěvu Tchaj-wanu

30.8.20

Česká republika:

Předseda českého Senátu Miloš Vystrčil dnes přiletěl na návštěvu Tchaj-wanu. Po asi dvanáctihodinovém letu stroj tchajwanských aerolinií China Airlines přistál v hlavním městě ostrovní země Tchaj-peji. Vystrčil společně s asi 90člennou delegací, kterou tvoří politici, podnikatelé, zástupci vědeckých i kulturních institucí či novináři, zůstane na Tchaj-wanu do pátku, píšou PL.

A kdo, že jsou ti podnikatelé? To osvětluje druhý článek na PL. Exkluzivní seznam elity, která jede na Tchaj-wan. Žádná firma, protřídění novináři i ajťáci z Vysočiny. A Hřibův úředník k tomu. PL dělají dobrou práci. Odhalují pokrytectví, mizerii a ubohost Vystrčilovy trapné provokace na účet daňových poplatníků. Jejim jediným výsledkem bude zhoršení vztahů s Čínou. Vystrčila, který má charisma mokrého hadru, dobře charakterizoval kdosi v diskuzi za článkem: Trpajzlík.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Predseda-Senat...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Soudruh Banksy podpořil pašeráky afrických kobylek

29.8.20

Neurčeno:

Tzv. pouliční umělec Banksy, který si postavil prosperující živnost na utajeném pomalovávání zdí, si pronajal loď (tajně, jak jinak) a vrhl se na pašování afrických kobylek do Evropy. Loď pojmenovaná po francouzské anarchistce Louise Michele je původně od celníků a Banksymu se líbí, že je rychlá, rychlejší než lodi lybijské pobřežní stráže.

Momentálně je loď 100 km od ostrova Lampedusa a zneužívá mezinárodní signál SOS, kapitánka a profesionální pašeračka Pia Klempová tvrdí, že loď je přetížená a honem musí někde přistat, kobylky vyložit a hnát se pro další várku. V Africe je jich ještě přes miliardu.

Banksy mě zklamal, ale ne zase tak moc. Je zřejmě podobně chabého rozumu jako náš režisér a herec Svěrák.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/poulicni-umelec-banksy-vypravil-...

Klasifikace: kuriozity,politika,polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Konec koronakrize je naplánován na léto 2021

29.8.20

Rakousko:

Jak proboha může věštit Sebastian Kurz, že koronakrize skončí v létě příštího roku?

Jak vůbec bylo možné predikovat, že přijde nějaká druhá vlna?

Nejjednodušší vysvětlení dle Occamovy břitvy by bylo, že celá "krize" je/byla uměle vytvořená a je plně režírovaná. Ale to už se politici lidem říkat neodváží.

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/kurz-koronakrize-sk...

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 4

 Floyd nebyl uškrcen, umřel na plicní edém způsobeny drogami

27.8.20

USA:

Až teď se dostává na veřejnost pitevní zpráva patologa Andrewe Bakera, který pitval kriminálníka Floyda. Podle této zprávy měl Floyd v sobě tolik metamfetaminu a fentanylu, že kdyby se jeho tělo našlo doma, bylo by jako příčina smrti stanoveno předávkování. V Floydově krvi byla, cituji, „koncentrace fentanylu, která je za normálních okolností smrtelná".

Kvůli přítomnosti léků v těle byly Floydovy plíce oteklé a vážily 2-3krát více, než je obvyklé. George Floyd umíral na nedostatek kyslíku ještě předtím, než dorazila policie. Toto je závěr patologa.

Minnesotské úřady tuto zprávu znaly, ale vydaly ji až po třech měsících. Celou tu dobu tak umožnily Antifě a rasistům z BLM devastovat města, rabovat a pálit.

Pochopitelně, nikdo nebude hnán k zodpovědnosti.

Zdroj: https://eadaily.com/ru/news/2020/08/27/bomba-dlya-blm-floyda...

Klasifikace: politika,polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 7

 Deset hodin hrůzy na hřbitově, co ve zprávě chybí?

27.8.20

Švédsko:

Cituji z iDnes:

Dva švédští mladíci ve věku 15 a 17 let byli brutálně napadeni a znásilněni na hřbitově ve městě Solna blízko Stockholmu. Týrání trvalo téměř deset hodin. Policie pachatele, dva mladé muže ve věku 18 a 21 let, zadržela. Už předtím měli útočníci potíže se zákonem.

Agresoři odvedli mladíky v sobotu ve 23 hodin. Mlátili je a zneužívali až do do nedělních 8:39, uvádí švédské noviny Expressen. Pachatelé oběti bodli do nohou, aby nemohly utéct, řekl stanici SVT Nyheter švédský prokurátor Anders Tordai. Zneužitým mladíkům se podařilo kontaktovat kolemjdoucího, který zavolal policii. Nyní jsou v nemocnici. Pachatelé se marně pokoušeli uniknout. Policie je zadržela. Oba odmítají, že by se činu dopustili. Vyšetřovatelé je obvinili z únosu a znásilnění a dále z loupeže a útoku. 

Policie nezná motiv činu.

Prošel jsem přes překládač několikeré švédské noviny. Všechny popisují víceméně totéž. Najdete několik fotek prokurátora Anderse Tordaiho, ale absolutně nic, co by identifikovalo útočníky. Ani jména, ani fotky, ani národnost. Kdyby útočníci byli rodilí Švédové, nepochybuji, že by to bylo zdůrazněno už v titulku.

Někdy to, co ve zprávě chybí, řekne víc, než obsáhlá reportáž s videem. Známe svoje pappenheimské, že?

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/svedsko-znasilneni-ml...

Klasifikace: polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Všímáte si všech těch pofidérních zákonů?

27.8.20

Evropská unie:

Dovolte mi upozornit na to, co mě již dlouhodobě velmi znepokojuje, a to je neustálé omezování všech možných svobod a státní kontrola úplně všeho a všech. Tady například regulace vlastnictví a použití palubních kamer, jak je zajímavě shnuto na serveru pro automobilisty:

Téměř všude je trestné zveřejnění téměř čehokoli - rozpoznatelné obličeje, SPZky, dokonce i vlastnictví záznamu či záznamového zařízení může být fatální, kdy navíc legislativa samotná je mnohdy formulovaná tak, že je možné si ji vyložit jakkoli v závislosti na tom, kdo je žalovaným a kdo žalobcem.

  • Švýcarsko: můžete nahrát pouze záznam významných událostí (nesmíte nahrávat běžnou jízdu), kdy všichni zúčastnění musí vědět, že jsou nahráváni a k pořízení záznamu musíte mít zákonný důvod. (Co to znamená?)
  • Portugalsko: kameru zde nesmíte dokonce ani vlastnit. ,,Její uložení na sedadlo spolujezdce, do přihrádky nebo kufru vás také může vyjít draho."
  • Lucembursko: kameru je legální vlastnit, ale již ne ji používat.

A korunu tomu všemu nasazuje Rusko: Bez zvláštních pravidel.
A dějí se tam nějaké hrozné věci? Trpí tam lidé z toho, že na internetu někdo zveřejnil jejich projíždějící auto? Rozhodně ne, pokud dotyčný nespáchal zločin, což možná poukazuje na skutečné úmysly stůjců této legislativy. Možná to lze porovnat s Běloruskem, kde neexistovala opatření proti koronaviru a paradoxně tím pádem ani ne koronavirus samotný, narozdíl od zemí, jež adaptovala sanitární opatření.

Zdroj: https://www.garaz.cz/clanek/palubni-kamery-kde-jsou-legalni-...

Klasifikace: kuriozity,politika,technika,pravo Zprávu vložil/a siky

Komentářů: 4

 Nejlepší herec a herečka končí

27.8.20

Česká republika:

V rámci 'genderové korektnosti' už prý již nemůže existovat soutěž o nejlepšího herce nebo herečku, ale může to být pouze jeden. A kdo? Samozřejmě buď transexuál nebo alespoň gay či lesbička. Vypadá to, jakoby chtěli mít z lidí jakési bezpohlavní produkty státem řízeneného klonování (tedy snadno kontrolovatelné otroky) a začít je prý nutné již u dětí (a také u jejich hraček, jež mají být uzpůsobeny ke změně pohlaví).

Korunu tomu nasazuje vyjádření pofidérní firmy Mattel: „Prostřednictvím průzkumu jsme se dozvěděli, že děti nechtějí hračky, které by splňovaly genderové normy. Tato kolekce umožňuje všem dětem, aby se svobodně vyjádřily.

Co to znamená? Že děti najednou budou preferovat panenky s penisem či vojáčky s pochvou? Já si nevzpomínám, že bychom jako malé děti - někdo z mých vrstevníků nebo já, něco takového chtěli. Mohla by to být snaha připravit děti o normální vývoj a otevřít jim už v útlém věku cestu ke změně pohlaví, kterou se tak všemožně snaží prosazovat? Pokusím-li se vžít zpět do dětství a pochopit, jak by tento typ hraček mohl působit na naší mysl, obávám se nejhoršího a myslím, že se jedná o další podivnou metodu skryté destrukce, typu povinného očkování.

V kombinaci s tím, jak rodičům postupně ukrajují jejich práva na vlastní děti a násilím vnucují tuto cizí politickou agendu, se rýsuje skutečná apokalypsa. Ani komunistům se o něčem podobném nezdálo.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ceny-nejlepsi-herec-a-her...

Klasifikace: polit.korekt,feminismus,kultura Zprávu vložil/a siky

Komentářů: 3

 Brutální potyčka v Kenosha, Wisconsin, USA

26.8.20

USA:

17-ti letý Kyle Rittenhouse, ozbrojený legálně drženou flintou, ochraňoval svůj majetek proti protesterům ve Wisconsinu a byl brutálně napaden. Poté, co byl Kyle sražen na zem, útočník se ho pokusil s rozběhem nakopnout do hlavy. Kyle utočnika zastřelil. Nový agresor se snažil napadnout Kyla a praštil ho do hlavy skateboardem a byl též střelen. Třeti utočník to koupil do pravé ruky, kterou - jak tak koukám na video - nikdo nezachráni a tak asi zůstane do smrti levičákem.

Levičacká media mažou záběry a lžou.

Upozorňuji ze záběry jsou dost ostrý - pozorujte jen pokud na to máte žaludek.

Zdroj: https://brandnewtube.com/watch/kenosha-riots-patriot-shoots-...

Klasifikace: polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a coinageboy

Komentářů: 4

Káva pro Zvědavce

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Stovky amerických obrněných vozidel se přemístily na naše území 02.05.24 19:50 Česká republika 0

Jak pár fondů kontroluje vaše peníze?Je to „geniálně“ vymyšlené, říká zkušená investiční poradkyně.01.05.24 19:47 Česká republika 1

Korunovační kříž - Buď je na výstavě kopie, nebo je to krajně nezodpovědné! Kdo to platí?01.05.24 15:07 Česká republika 1

Tradiční pálení čarodejnic bylo opět oficiálně zakázáno, stejně jako ohňostroj na Silvestra01.05.24 09:05 Česká republika 7

Jana Marková : Německý chalifát01.05.24 06:44 Německo 1

Cesta do horoucích pekel našeho zdravotnictví 01.05.24 06:31 Česká republika 0

Země G7 včetně Spojených států a zemí EU dosáhly dohody o uzavření všech uhelných elektráren do roku 203501.05.24 00:38 Neurčeno 1

Na amerických univerzitách propalestinské demonstrace sílí navzdory stovkám zatčených (video)01.05.24 00:30 USA 0

Finanční správa rozesílá dopis s novou daní. Nárůst je extrémní 29.04.24 07:51 Česká republika 4

Britský poslanec: „Obávám se, že to bude horší než holokaust“28.04.24 19:26 Británie 0

Nejvyšší soud Ukrajiny zahájil řízení proti Radě kvůli neodstranitelnosti Zelenského28.04.24 19:05 Ukrajina 1

V Charkově bylo zabito 7 důstojníků z České republiky28.04.24 12:10 Ukrajina 4

Zpráva WEF: 98% centrálních bank souhlasí se zavedením digitální měny 28.04.24 10:39 Neurčeno 1

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 3

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Měnové kurzy

USD
23,27 Kč
Euro
24,97 Kč
Libra
29,18 Kč
Kanadský dolar
17,02 Kč
Australský dolar
15,30 Kč
Švýcarský frank
25,57 Kč
100 japonských jenů
15,20 Kč
Čínský juan
3,21 Kč
Polský zloty
5,76 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,29 Kč
1 unce (31,1g) zlata
53 708,40 Kč
1 unce stříbra
621,70 Kč
Bitcoin
1 382 496,01 Kč

Poslední aktualizace: 2.5.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 081 927