Ve zkratce

Stránka:

 Nač potřebujeme 12 vrtulníků za 14,6 miliardy?

12.11.19

Česká republika:

Ministerstvo obrany ukončilo rozhodování o nákupu 12 vrtulníků. Koupí je od Spojených států amerických za 14,6 miliardy korun. Armáda by měla mít vrtulníky k dispozici v roce 2023. Na tiskové konferenci po jednání vlády to uvedl ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO).

_______
ANO, bude líp. Díky Babiš.

Ty vrtulníky nutně potřebujeme. Vůbec nechápu, jak jsme bez nich mohli tak dlouho vydržet. Peněz máme ve státní kase spoustu, tak proč ne. Navíc teď křísnem (asi po desáté) kuřáky a ochlasty, tak bude i na náboje.

Zdroj: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/rozhodnuto-cesko-koupi-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Skoro polovina obyvatel Bruselu nosí venku prostředek na sebeobranu. Multikulturní výkladní skříň EU v plné nahotě

12.11.19

Nizozemsko:

Podle nejnovější studie Brussels–Prevention & Security (BPV) service téměř poloviny obyvatel hlavního města Belgie a sídla institucí EU Bruselu sebou nosí prostředky na sebeobranu. 44% obyvatel uvedlo, že u sebe vždy má nějaký prostředek na sebeobranu a 38% dokonce uvedlo, že s sebou nosí skutečný obranný prostředek, především nůž, boxer, teleskopický obušek, vzduchovou pistoli atd. 18% nosí s sebou pepřový sprej, 14% absolvovalo kurz sebeobrany.

________
Pro porovnání doporučuji přečíst, jak o Holandsku psal Karel Čapek v knize Cesty Karla Čapka někdy kolem roku 1930. A velmi zajímavé jsou i jeho popisy ostatních západoevropských států, např. Dánska. Tehdy a dnes - je to jako dostat facku.

Zdroj: https://pravyprostor.cz/skoro-polovina-obyvatel-bruselu-nosi...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Na Slovensku končí Natural 95. Bude jen E10 s vyšším podílem biopaliv

11.11.19

Slovensko:

Viaceré slovenské internetové denníky čitateľom priniesli správu, že benzín Natural 95 (E5) na Slovensku končí a nahradí ho benzín E10. Jedná sa o prakticky rovnaký benzín, ale s vyšším podielom biozložiek, a síce namiesto súčasných päť percent až deväť.

Otázky motoristov sa týkajú predovšetkým homologizácie motorov ich vozidiel pre toto nové palivo. Existujú tvrdia, že automobily s benzínovými motormi vyrobené do roku 2005 (do emisnej normy EURO 4) majú pri používaní benzínu s vyšším obsahom biozložiek problémy.

_________
Však my vás přinutíme kupovat nové (elektrické) vozy.

Zdroj: https://www.autoviny.sk/novinky/120331/benzin-natural-95-u-n...

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Muslimský imigrant prořízl ve Znojmě Markovi Petružálkovi hrdlo. Rodina potřebuje peníze

10.11.19

Česká republika:

Českému občanovi Marku Petružálkovi ve Znojmě rakouský Turek podřízl hrdlo! Marek upadl do kómatu, oslepl a ochrnul! Zastupitelka Znojma za hnutí SPD Petra Svedíková Vávrová nyní kontaktovala Markovu maminku a hnutí SPD se rozhodlo, že pomůže zpropagovat tento Markův příběh. Rodina shání finanční prostředky na léčbu Marka, který se po letech z kómatu zázračně probral a postupně dělá malé pokroky. Pokud chcete pomoci, můžete poslat peníze na číslo účtu 2301007205/2010, které patří Marku Petružálkovi a nad nímž má opatrovnictví jeho rodina.

Pomůžeme?

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Muslimsky-imig...

Klasifikace: kuriozity,zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 V Libyi straší ruští žoldáci

9.11.19

Libye:

Alespoň podle iDěs. V článku Ruští snipeři mění poměr sil v Libyi. Zajcevův přízrak děsí provládní síly píše autor jhr, že v Libyi operuje 300 ruských žoldáků. Sice je nikdo neviděl, ale pozná se to prý podle zranění, která musí ošetřovat v místních nemocnicích. Zatímco dříve byla zranění všelijaká, teď jim dopravují zraněné, kteří mají v sobě jednu kulku s vysokou přesností. A prý poznávají "ruský rukopis", protože podobně zranění byli i na Ukrajině. Jo, a také kdosi zaslechl v éteru ruštinu.

Dal jsem si práci a spočítal, kolikrát autor jhr použil v článku slovo žoldnéř nebo žoldák, obvykle s přívlastkem ruský. Nemusíte to počítat, je to 27krát. Slušný výkon.

Už se těším, až budou ve stejném duchu a stejně bohatě hnojit slovem žoldák či žoldnéř články o amerických či českých vojácích operujících v různých prdelích světa.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-zoldaci-libye-h...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Geoinžinierstvo na webe ČT24

9.11.19

Česká republika:

Informácie o geoinžinierskych pokusoch už prenikajú opatrne aj do mainstreamu. Síce pod zástupnými názvami (solar radiation management, cloud seeding, geonžinierstvo), ale predsa...

Na webe ČT24 sa objavili dva články, ktorá píšu v zásade to isté, čo celé roky hlásali "konšpiračné teórie", iba trochu odbornejšími slovami:

Poručíme větru, dešti. Možné nedozírné následky klimatického inženýrství
 (7.5.2019)

Osévání mraků, ionosférická zrcadla. Co když klima doplácí na pokusy s počasím?
 (28. 10. 2019)

Oba články sú zaujímavé nielen tým, že publikovali na verejnosti "tabu tému", ale tiež veľmi obsiahlou odkazovou dokumentáciou na odborné externé zdroje.

Oba články tiež naznačujú veľmi kacírsku myšlienku, že súčasné globálne otepľovanie nemusí byť výlučne dôsledkom vysokých hladín CO2, ale tiež úmyselným či neúmyselným dôsledkom vojenských pokusov s počasím.

Klasifikace: politika,technika,ekologie Zprávu vložil/a pozorovateľ

Komentářů: 1

 Ženy se omlouvají mužům

8.11.19

Česká republika:

Ne všechny ženy podlehly ideologii feminacistek. Podívejte se na dojemné video, v němž se ženy omlouvají mužům.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/video-gender-feminismus-e...

Klasifikace: feminismus Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Slepice Zemanová

6.11.19

Česká republika:

Kateřina Zemanová by ráda změnila názor svého otce, prezidenta Miloše Zemana na sňatky homosexuálních párů. Prezident je odpůrcem legislativy, která by homosexuálům umožnila, aby uzavírali v Česku manželství. Již dříve uvedl, že je připraven takový zákon vetovat.

"Nezastupuji svého otce, ani nějakou politickou stranu a nemám veřejnou funkci. Ale homosexuály budu podporovat a budu jim pomáhat kdekoliv je potřeba,“ uvedla ve středu v rozhovoru pro Frekvenci 1.

______
Je zvláštní, jak současný vzdělávací systém dokáže pokřivit normální myšlení. Ta současná propaganda je nesmírně rafinovaná. Mimochodem můj vlastní syn si myslí totéž, co tahle slipka.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/katerina-zemanova-milos-z...

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Sudeťačka Válková: Neziskovky jsou potřeba, Istanbulskou úmluvu ratifikujeme

6.11.19

Česká republika:

Babišova sudetoněmecká zmocněnkyně pro lidská práva, Helena Válková, prohlásila:

„Stát je v sociální oblasti přetížený. Podívejte se, jak jsou přetížené OSPOD, jak jsou přetíženi sociální pracovníci. Myslím, že mi každý dá za pravdu, že tyto neziskové organizace jsou potřeba.“ Následně hovořila o Istanbulské úmluvě, kdy se snaží přimět vládu, aby ji ratifikovala.
„Musí se to odpracovat. Nechci, aby se ratifikovala úmluva, z níž jsou obavy,“ dodala s tím, že ona sama jde krok po kroku ke zdárnému cíli.

______
O politických neziskovkách ani zmínka.

"Pod masivním tlakem vzala zpět česká ministryně spravedlnosti Helena Válková, která vyrůstala v  česko-německé rodině v Opavě, tvrzení z r. 2014, že vyhnání sudetských Němců bylo "velmi politováníhodné" ,ale že v jiných zemích, jako je Polsko a Sovětský svaz nacističtí vládci "jednali hůře" než v Protektorátu Čechy a Morava", napsal v roce 2015 sudetoněmecký plátek Sudetendeutsche Zeitung.Válková k sobě do Rady dosadila bývalého ministra kultury, předsedu české části jedné z odnoží Sudetoněmeckého landsmanschaftu Ackermann-gemeinde, Daniela Hermana.   

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/V-Rozhlasu-vys...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Demonstrace proti fašismu u sochy maršála Koněva

6.11.19

Česká republika:

Shromáždění proti fašismu u sochy maršála Koněva na Náměstí interbrigády v Praze 6 organizuje Společnost přátel Doněcké lidové republiky a Luganské lidové republiky.

Vedle dalších organizací protest podporuje také České mírové hnutí.

Demonstrace, po níž bude následovat krátký pochod k nedalekému sídlu ukrajinského velvyslanectví, se uskuteční ve čtvrtek 7. listopadu od 17 hodin.

Zdroj: http://www.czechfreepress.cz/vase-free-zona/demonstrace-prot...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Už se ví, kdo střílel na majdanu do lidí

6.11.19

Ukrajina:

...v lednu 2014 dorazily do Kyjeva čtyři desetičlenné skupiny gruzínských ozbrojenců, kteří doma plnili „politické zakázky Saakašviliho režimu“ při potlačování demonstrací nebo únosech a „mizení“ nepohodlných podnikatelů... na letištích v Tbilisi i Kyjevě prošli i se zbraněmi bez kontrol a s falešnými doklady, což zařídili šéf ukrajinského postmajdanského parlamentu Parubij, poslanec Jaceňukovy Lidové fronty Pašinský a americký vojenský instruktor Brian... Pašinský s dalším poslancem Parasjukem poté 20. ledna 2014 stříleli do demonstrantů na Majdanu z balkónu konzervatoře, Pašinský velel, kdy střílet a kdy opustit palebné pozice... v hotelu Ukrajina palbu řídili Parubij a Saakašviliho poradce Mamulašvili... aneb advokát tří gruzínských snajprů popisuje, co jeho mandanti vypověděli před běloruskou prokuraturou, protože ta ukrajinská o jejich výpovědi nemá zájem... chtějí mluvit, protože si myslí, že si tak uchrání život, neboť prý mnozí jejich „krajané, kteří se účastnili zločinů na Majdanu v roce 2014, začali mizet a umírat za podivných okolností.

_______
A také se ví, kdo to vyvolal a financoval.

Trápím se jednou otázkou. Existuje v nedávné historii, řekněme posledních 50 let, jediný případ, kdy USA vystupovaly čestně, bez podrazů a pro dobrou věc? Prosím, připomeňte mi, nemohu si vzpomenout.

Zdroj: https://prima.iprima.cz/ranni-kavicka-terezy-spencerove/1-11...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Šok v Berlíně: „I oni jsou lidi!“ Černoch prodávající drogy má sochu v parku

5.11.19

Německo:

Na Görlitzer Park v berlínské čtvrti Kreuzberg, kterému místní říkají „Görli“, upírali pozornost lidé z různých koutů Německa. Objevila se tu třímetrová socha drogového dealera. Její autor Scott Holmquist tvrdí, že i drogoví dealeři si zaslouží naši solidaritu a mají lidská práva.

________
Vždycky, když si myslím, že Němci už nemohou více klesnout, oni mě přesvědčí o opaku. Svět už není jen naruby. Svět je v šílené smrtelné křeči.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Sok-v-Berline-...

Klasifikace: kuriozity,polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Norimberské jezulátko je přičmoudlé

4.11.19

Německo:

Norimberská radnice vybrala sedmnáctiletou Beningnu Munsiovou, která se narodila indickému otci a německé matce. Dívka se stala historicky prvním norimberským Jezulátkem, které není bílé barvy pleti.

Z šesti kandidátek jsou čtyři blondýnky, jedna se zelenými vlasy a tahle Indka. Radnice jednomyslně vybrala Indku.

Zvykejte si. Bude hůř.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/norimberk-jezulatko-v...

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 A jede se dál močálem černým kolem bílých skal: Odborná konference 5G: bezpečnost, prosperita

4.11.19

Česká republika:

Odborná konference "5G: bezpečnost, prosperita," pořádaná pod záštitou předsedy poslaneckého klubu KDU-ČSL Jana Bartoška se uskuteční dne 4. listopadu 2019 v sále Konírna, vstup z Malostranského nám. 7/19 od 13.00 hodin.

_______
Klikněte si na přiložený pdf. Mezi pozvanými "odborníky" není nikdo, kdo by adresoval otázku škodlivosti na lidské zdraví. A už vůbec nikdo, kdo by položil otázku, zda to vůbec lidi chtějí.

Zdroj: https://www.psp.cz/sqw/cms.sqw?z=13310

Klasifikace: politika,zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 E15: katolická církev spekuluje na burze a přišla již o 70 milionů korun

4.11.19

Česká republika:

Prostřednictvím dvojice burzovních investičních portfolií sdružených pod hlavičkou Katolického fondu přišla katolická církev v průběhu roku 2019 zhruba o 70 milionů korun, píše server E15.

Zdroj: https://www.e15.cz/byznys/burzy-a-trhy/katolicka-cirkev-pris...

Klasifikace: ekonomika,nabozenstvi Zprávu vložil/a simonx

Komentářů: 2

 Grázl Soros: Dělám to dobře

3.11.19

Neurčeno:

Při pohledu na jména těch, kdo na něj útočí, má George Soros pocit, že určitě dělá něco dobře. Miliardář a filantrop maďarského původu to řekl v obsáhlém rozhovoru pro britský list The Guardian. Je hrdý na to, jaké má nepřátele. Radost mu prý dělá vývoj na Ukrajině, vyzdvihl také kandidátku na prezidenta USA Elizabeth Warrenovou.

_______
Ten pazgřivec se ještě raduje a chválí sám sebe, jak krásně dokáže škodit. Tohle je plivanec do ksichtu všem slušným lidem. A nic s tou zrůdou nelze dělat. Až chcípne, dosadí na jeho místo Rothschild dalšího šaška, takže ani nemá cenu se na to těšit. Je nutno zničit hlavu toho draka, ne jeho úderný pařát.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/george-soros-rozhovor...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Švédské dívce se zachtělo se bránit. Naštěstí ji včas odhalili a po zásluze potrestali

1.11.19

Švédsko:

Po zdlouhavém trestním řízení se švédským úřadům podařilo odsoudit 17letou dívku za držení pepřového spreje. Dostala 30 denních sazeb ve výši 50 SEK, tedy přibližně 3.500,- Kč. Švédské úřady doufají, že bude pro ni ponaučením.

To by tak hrálo, aby se bránila!

Zdroj: https://zbrojnice.com/2019/10/21/svedsko-17leta-divka-odsouz...

Klasifikace: polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 7

 Reprezentant ČR získal zlato na MS v kickboxu. Hádejte, jakou vlajkou si zakryl záda...

1.11.19

Česká republika:

Kdyby se nejednalo o reprezentaci ČR, kdyby se nejednalo o svaz ČR, kdyby tento svaz nepobíral tučné příspěvky vybírané z daní (na které se toto etnikum skutečně, ale skutečně neskládá), kdyby se na činnost svazu neskládali jednotliví členové z členských příspěvků, kdyby tam byl sám za sebe, hradil si cestu, pobyt, tréningovou přípravu, potom by to bylo zcela v pořádku. Že se to bere už jako normál, o tom svědčí úplné ticho. Nikdo to nekomentuje. Autocenzura a indoktrinace je děsivá újma na psychice...

Zdroj: https://www.sport.cz/ostatni/bojove-sporty/clanek/1156910-va...

Klasifikace: polit.korekt,sport Zprávu vložil/a simonx

Komentářů: 7

 Čínští operátoři spustili 5G pro běžné uživatele

1.11.19

Čína:

Tři státní čínští telefonní operátoři od pátku spouštějí pro zákazníky ultrarychlé internetové připojení sítí páté generace (5G). Čína je tak po Jižní Koreji, Británii a Spojených státech letos další zemí, která zprovoznila komerční telekomunikační služby příští generace.

_______
Když se hloupost, naivita, nepoučenost a chamtivost spojí, vznikne monstrum, které nás zahubí. Ale je dobře, že to spustili s předstihem. Budou pokusnými králíky.

Zdroj: https://www.novinky.cz/internet-a-pc/mobil/clanek/cinsti-ope...

Klasifikace: zdravi,technika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 V Berlíně strčili pod přijíždějící metro Íránce

30.10.19

Německo:

V Berlíně strčili pod přijíždějící metro Íránce, na místě zemřel, zní titulek v iDěs a článek pokračuje:

Neznámí útočníci v noci na středu v Berlíně strčili pod přijíždějící soupravu metra 30letého Íránce, který krátce poté těžkým zraněním podlehl. Incident se stal ve stanici Kottbusser Tor. Policie po pachatelích pátrá. Deník Berliner Zeitung s odvoláním na své zdroje napsal, že Íránec se zastal svého strýce na vozíčku, kterého doprovázel a jehož chtěli okrást dva muži jižního vzhledu. 

______
Jižního vzhledu? Co to je "jižní vzhled"? A jakého vzhledu jsme my, Češi? Severního? Západního? Od kdy se vzhled popisuje zeměpisnými stranami? A hlavně hlavně, uvedou v iDěs národnost oběti v titulku stejně ochotně, jako to udělali v tomto případě, i pokud to bude Němec? Přečteme si zítra, nejpozději pozítřku titulek třeba "Německá žena byla znásilněna kýmsi z jihu" nebo "Dva jižní typy napadli nožem Němce na procházce"? Když důslednost, tak důslednost, milý iDěsi.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/metro-berlin-utok-ira...

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Britský poslanec: „Obávám se, že to bude horší než holokaust“ (video)28.04.24 19:26 Británie 0

Nejvyšší soud Ukrajiny zahájil řízení proti Radě kvůli neodstranitelnosti Zelenského28.04.24 19:05 Ukrajina 0

V Charkově bylo zabito 7 důstojníků z České republiky28.04.24 12:10 Ukrajina 1

Zpráva WEF: 98% centrálních bank souhlasí se zavedením digitální měny 28.04.24 10:39 Neurčeno 0

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 3

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 1

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

Měnové kurzy

USD
23,49 Kč
Euro
25,13 Kč
Libra
29,69 Kč
Kanadský dolar
17,17 Kč
Australský dolar
15,35 Kč
Švýcarský frank
25,99 Kč
100 japonských jenů
14,86 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,49 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 928,81 Kč
1 unce stříbra
638,63 Kč
Bitcoin
1 501 051,61 Kč

Poslední aktualizace: 28.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 055 906