Ve zkratce

Stránka:

 Není nic, co by EU nedokázala překonat: Práva Afričanů v Evropě

28.3.19

Evropská unie:

Usnesení Evropského parlamentu ze dne 26. března 2019 o základních právech lidí afrického původu v Evropě (2018/2899 (RSP))

Výběr:

◘ žádá evropské politické strany, jakož i parlamenty aby podporovaly iniciativy podporující politickou účast lidí afrického původu

◘ zavedením měsíců černošské historie

◘ podporovat přítomnost lidí afrického původu v televizních pořadech a sdělovacích prostředcích

◘ posílení finanční podpory pro občanské organizace na evropské, státní i místní úrovni

◘ žádá Komisi, aby ve svých příslušných útvarech vytvořila specializovaný tým se zvláštním zaměřením na problematiku afrofobie;

◘ žádá členské státy, aby odsoudily rasistické a afrofobní tradice a odrazovaly od nich;

◘ aby zahrnuly dějiny lidí afrického původu do učebních osnov; aby učitelé byli pro tento úkol náležitě vyškoleni a dokázali se vypořádat s různorodostí v učebně

◘ žádá Komisi a členské státy, aby s ohledem na stávající právní předpisy a postupy zajistily bezpečné a legální cesty pro přistěhovalce, uprchlíky a žadatele o azyl, kteří chtějí vstoupit do EU

◘ přijaly strategii rozmanitosti a začleňování pracovní síly *),

◘ žádá evropské politické strany a politické nadace, jakož i parlamenty na všech úrovních v EU, aby podporovaly a rozvíjely iniciativy podporující politickou účast lidí afrického původu

Stručná ochutnávka z materiálu EP, přijatý text 26.3.2019

Doplnění další info (hlasování CZ europos?anců) v komentáři pod zprávou (nelze to vložit zde kvůli filtru)

Zdroj: https://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP/...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a ObcaneCR.cz

Komentářů: 4 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Lhostejnost našich politiků - kdo pomůže Jiřímu Saganovi?

28.3.19

Česká republika:

Jiří Sagan,řidič kamiónu sedí ve Francii v base, jeho rodina strada a naší politici na něho kašlou!

Typická ukázka toho, jak náš stát chrání a zastává se občanů nespravedlivě obviněných. 

Na jedné straně Francie za pomoci jimi dotovaných neziskovek zachraňuje migranty u afrického pobřeží a poté je posílá rovnou do Evropy, kritizuje italskou vládu za odmítání uprchlíků a poté má  tu drzost odsoudit nevinného člověka.  Přitom  ona sama nese vinu za příliv imigrantů a doslova bordelu, který nyní vládne v okolí Calais !

Zdroj: http://svobodnenoviny.eu/okamzite-vyhostit-francouzskeho-vel...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Big Pharma přešla do útoku: Neočkuješ? Nesmíš do škol, obchodů, restaurací, kostelů

28.3.19

USA:

V americkém okresu Rockland na severu od New Yorku se spalničky šíří tak rychle, že úřady musely vyhlásit stav nouze. Takovou epidemii město nezažilo desítky let. Skoro šest tisíc neočkovaných dětí má zákaz vstupu do škol i obchodů. V případě porušení rodičům hrozí pokuta v přepočtu až 115 tisíc Kč a půl roku vězení.

Až šest tisíc neočkovaných dětí má od úterka zákaz vstupu do škol, obchodních domů, restaurací, kostelů či synagog. Zákaz se nevztahuje na otevřená prostranství jako jsou například dětská hřiště.

_______
Dýchat zatím ještě neočkované děti mohou. Ale i to je jen otázka času.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/epidemie-spalnicek-v-...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Černí afričtí piráti unesli loď, která ji zachránila

28.3.19

Itálie:

Africká okupační armáda přepadla posádku lodi, která ji vytáhla na palubu pod dojmem, že je zachraňuje. Okupanti byli vyloveni blízko Tripolisu, loď tedy zamířila tam, aby je vrátila. To se stovce mladých, dobře živených černoušků s iPhony v kapsách nehodilo, posádku následně přemohla a přinutila loď, aby zamířila k Maltě. Dříve se takové akci říkalo pirátství.

Italové pak vyslali komando, které tak nějak snad vrátilo řízení lodi posádce. Loď nyní kotví na Maltě, africké kobylky prohlíží lékař, jestli tou akcí nějak neutrpěly. Pak je patrně na oko zavřou, aby je vzápětí vypustili do Evropy.

Jak vidět, okupanti jsou čím dál odhodlanější se dostat do Evropy za jakoukoliv cenu.

A co na to Frontex a armáda NATO? Frontex se díval na druhou stranu a hlídal Arktidu a NATO nemá čas zabývat se hloupostmi; pořádá manévry u ruských ranic.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/migrace-libye-lode-za...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Slovensko: Detaily vojenskej zmluvy s USA

27.3.19

Slovensko:

Vybraný text převzat ze Zdroje. Budoucí vývoj napoví.

O tom, že tu už naozaj idú žarty bokom, svedčí aj to, že sa na nás obrátil nemenovaný vlastenec z dobre informovaných kruhov a oboznámil nás s obsahom navrhovaného textu zmluvy. Ten statočný človek s veľkým znepokojením vypichol niektoré body navrhovanej zmluvy. Nevieme potvrdiť autenticitu tohto textu, pretože Lajčakove ministerstvo dohodu pripravuje tajne a text nie je verejný, ale nemáme ani dôvod mu neveriť.

Návrh dohody je v niektorých prípadoch v rozpore Ústavou SR – podľa článku III odsek 3 musí Slovenská republika uľahčiť ozbrojeným silám USA a zmluvným dodávateľom prístup aj na súkromný pozemok a objekty, podľa článku XIV môžu ozbrojené sily USA zriadiť aj jednotky vojenskej polície, ktoré môžu pôsobiť aj v obciach susediacich s vojenskými objektmi (!). Ďalej podľa článku XXIV odsek 2 nemajú mať miestni (slovenskí) zamestnanci ozbrojených síl USA právo na štrajk, čo je taktiež v rozpore s Ústavou SR.

Návrh dohody umožňuje ozbrojeným silám USA a ďalším určeným osobám nerušený vstup do Slovenskej republiky a do určených priestorov bez toho, aby naše orgány mali možnosť obmedziť ich vstup, resp. odchod z nášho územia. Slovenská republika nemá možnosť ovplyvniť množstvo osôb ani dobu ich pobytu, tieto osoby podliehajú právomoci orgánov USA aj v trestnoprávnej rovine.

Minimálna doba platnosti zmluvy je 11 rokov (desať rokov je platnosť bez možnosti vypovedania, jeden rok je vypovedacia lehota.

Zdroj: https://www.hlavnespravy.sk/detaily-vojenskej-zmluvy-s-usa-p...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a ObcaneCR.cz

Komentářů: 1

 Obvinění proti americkému herci, který měl zinscenovat rasistický útok, byla stažena

26.3.19

USA:

Americký černošský herec Jussie Smollett, který podle vyšetřovatelů proti sobě zinscenoval rasistický útok příznivců republikánského prezidenta Donalda Trumpa, byl v úterý zproštěn všech obvinění.

Prokuratura neupřesnila důvody, proč se rozhodla obvinění stáhnout.

Šestatřicetiletý homosexuální herec černé pleti, který je po otci židovského původu, na policii vypověděl, že na konci ledna na něj dvojice mužů před jedním z hotelů v Chicagu křičela rasistické a homofobní nadávky, dala mu provaz kolem krku a polila ho neznámou chemikálií. Uvedl také, že útočníci byli běloši a hlásili se k republikánskému prezidentovi Donaldu Trumpovi.

Policie ale následně zjistila, že Smollett si najal dva černošské bratry, aby útok zinscenovali.

_______
K smíchu to tedy není. Zákon neplatí pro všechny stejně. Stačí být černý buzík a ten-které-nesmíme-jmenovat, a nikdo se neodváží trestat tvoje sviňárny.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/lide/obvineni-proti-americkemu-herci-...

Klasifikace: polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Řitní alpinismus bělochů: přejmenovávají obrazy podle černých sluhů na nich

26.3.19

Francie:

Kam až může dojít řitní alpinismus bělochů a sebenenávist ukazuje případ ve Francii. Tam přejmenovávají slavné obrazy velkých mistrů. Místo jména hlavních modelů se budou jmenovat podle černých sluhů, pokud na obraze jsou. Tak například slavný Monetův obraz Olympia zobrazující nahou ženu Victorine Meurent se teď politicky korektně jmenuje Laure. Protože černá služebna na obraze byla Laure.

Tohle nevymyslíš. Sebenenávist až do sebezničení.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/kultura/prejmenovali-slavne-obrazy-po...

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Europoslanci schválili kontroverzní autorský zákon

26.3.19

Evropská unie:

Evropští poslanci v úterý schválili směrnici k ochraně autorských práv na internetu. Návrh prošel včetně kontroverzních článků 11 a 13. Členské státy Evropské unie (EU) mají dva roky na implementaci pravidel do národní legislativy. Většina českých europoslanců byla proti, pro směrnici se vyslovili jen lidovci Pavel Svoboda a Michaela Šojdrová.

Směrnice obsahuje dva kontroverzní články 11 a 13. První zmiňovaný je často označován jako „daň z odkazu“. Navrhovatelé chtějí, aby vyhledávače, sociální sítě a podobné služby platily vydavatelstvím za odkazy na články.

Článek 13 zase ukládá internetovým platformám povinnost zabývat se tím, zda uživateli nahrávaný obsah neporušuje autorská práva.

_______
Další paskvil z EU. Tenhle bude mít obrovský dopad na vyhledávání a sdílení na internetu. Nepomohla ani petice s pěti miliony podpisů. Zločinná chátra v Bruselu se chová den ode dne arogantněji. Projde jim doslova cokoliv. A oni to vědí.

Zdroj: https://www.novinky.cz/ekonomika/500864-vyhledavace-budou-pl...

Klasifikace: politika,krimi,technika,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Príbeh jednej Zuzany

26.3.19

Slovensko:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=BYBe94Xhbj8

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Je to zlé: Spojené státy uznaly svrchovanost Izraele nad Golanskými výšinami

25.3.19

USA:

Americký prezident Donald Trump na úvod setkání s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem podepsal v pondělí v Bílém domě dekret, kterým Spojené státy uznávají svrchovanost Izraele nad Golanskými výšinami. Podle syrské státní agentury SANA Damašek označil americký krok za „bezostyšný útok na svrchovanost a územní celistvost Sýrie“.

______
Tímhle idiotským krokem Trump pojistil další militarizaci muslimů, další teroristické útoky a další masivní migraci do Evropy. Nemluvě o naprosté ignoranci mezinárodního práva a respektování svrchovanosti státu. Je to obdoba Mnichovské smlouvy, kdy cizí stát rozhoduje o územní celistvosti jiného státu. A je to legalizace izraelské okupace.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-izrael-golanske-v...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 20 leté smutné výročí

25.3.19

Srbsko:

20 let uplynulo od bombardování svobodného Srbska natem ve kterém bohužel hned po vstupu do aliance hrála smutnou roli i Česká republika. Se svou účastí a schválením útoku - bombardováním infrastruktury , nemocnic,škol , obydlených čtvrtí a závodů se podílela na genocidě srbského národa  !

Svůj  velký podíl za tom má  tehdejší prezident Václav Havel.

Zdroj: http://www.protiproud.cz/politika/4340-mame-krvave-ruce-pres...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Voľby prezidenta SR zrejme ovplyvňuje izraelská agentúra “Shaviv Strategy and Campaigns”

25.3.19

Slovensko:

V USA stále neutícha škandál okolo údajného ruského zasahovania do amerických prezidentských volieb v roku 2016, ktoré takmer dva roky vyšetruje špeciálny prokurátor Robert Mueller a jeho vyšetrovací tím. Problém, s ktorým sa pasujú Američania, nadobudol ešte obludnejšie rozmery na Slovensku. Dôvodom sú seriózne podozrenia z izraelského zasahovania do slovenských prezidentských volieb, ktoré zatiaľ nikto nevyšetruje, aj keď situácia je mimoriadne vážna.

Svedčia o tom zistenia, že volebnú kampaň kandidátky Zuzany Čaputovej manažuje zahraničný subjekt, ktorým je v tomto prípade izraelská lobistická skupina „Shaviv Strategy and Campaigns“. O tejto skutočnosti informoval poslanec slovenského parlamentu Ľuboš Blaha.

Zdroj: https://www.hlavnespravy.sk/volby-prezidenta-sr-zrejme-ovply...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 iDnes napsala o přistání ruských letadel ve Venezuele, rusofoby v diskuzi za článkem chytá amok

25.3.19

Česká republika:

Dvě ruská letadla o víkendu přistála ve venezuelském Caracasu. Dopravila sem stovku vojáků a 35 tun materiálu v rámci „technické a vojenské spolupráce“ mezi Venezuelou a Ruskem, píšou iDnes.

V diskuzi za článkem se rusofobové, pražská kavárna a Sorosjugend mohou uprskat vztekem.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/venezuela-rusko-letad...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 6

 Odzbrojení občanů je v národním zájmu, tvrdí Ardernová

21.3.19

Nový Zéland:

Pouhých šest dní po útoku na mešitu zakázal Nový Zéland útočné pušky. Nový Zéland se po útoku na dvě mešity ve městě Christchurch rozhodl zpřísnit zákony o držení zbraní a zakázat útočné a poloautomatické pušky. Příslušné zákony by měly vejít v platnost nejpozději do 11. dubna.

_______
Hm. Tak to je fofr. Strašně moc mi to připomíná USA na podzim roku 2001, kde Kongres schválil šílený zákon Patriot Act několik dnů po 11. září. A hlasovalo se nad ránem a zákonodárci ani neměli čas si příslušný zákon přečíst. Prý šlo o národní bezpečnost. Takže kdyby ještě někdo o něčem pochyboval, odpověď na otázku Cui bono? ukáže hodně.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/teroristicky-utok-nov...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 8

 Plošný zákaz glyfosátu se v ČR zatím odsouvá

21.3.19

Česká republika:

Přestože byly stopy herbicidu prokázány v pitné vodě, jídle i moči, ministerstvo zemědělství na podzim plánovanı zákaz plošného používání glyfosátu omezilo a od ledna 2019 platí pouze zákaz užití glyfosátu k urychlení dozrávání a vysušování obilovin a řepky. Ministr zemědělství Miroslav Toman v lednu v pořadu Partie televize Prima uvedl, že Česká republika zatím nemá méně škodlivou náhradu a zároveň by byla omezena konkurenceschopnost českıch zemědělců, což by vedlo ke zdražení potravin.

My jsme ti poslední, na kom EU ale i naším politikům záleží. Na prvním místě jsou finance, kterými štědrá loby obdarovává politiky!

Zdroj: http://www.24zpravy.com/relax/roundup-studie-ukazala-ze-glyf...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 No konečně! Herbicid Roundup způsobuje rakovinu, rozhodl americký soud

20.3.19

USA:

Federální soud ve Spojených státech v úterý rozhodl, že herbicid Roundup německého chemického a farmaceutického koncernu Bayer způsobuje rakovinu. Akcie společnosti zareagovaly na verdikt oslabením o 12,5 procenta, což je největší denní ztráta za 16 let. Hodnota firmy tím klesla o zhruba osm miliard eur (téměř 209 miliard Kč), napsala agentura Reuters, píšou Lidovky.

Ale trvalo to, že. Není bez zajímavosti, že (cituji opět Lidovky) Chemickou látku glyfosát označuje Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny za pravděpodobně karcinogenní. Naopak Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) a Evropská agentura pro chemické látky (ECHA), o jejichž posudky se opírá Evropská komise, považují glyfosát za neškodný.

Zlatá Evropská unie. Zkorumpována až na půdu, prolezla hnilobou, nenávistná, bezohledná, pokrytecká, plná zločinců, psychopatů a magorů v Bruselu. Jak dlouho nám bude ještě unijní vedení ničit naše životy?

Zdroj: https://www.lidovky.cz/byznys/firmy-a-trhy/herbicid-roundup-...

Klasifikace: politika,veda,zdravi,krimi,ekologie Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 6

 Klesá naozaj zaočkovanosť proti osýpkam? V skutočnosti je zaočkovanosť na historickom maxime

20.3.19

Slovensko:

V správach sa často dočítame, že za epidémie osýpok sú zodpovední tí, čo odmietli dať svoje deti očkovať proti osýpkam, a že na zabránenie epidémiám osýpok treba aspoň 95%-nú zaočkovanosť.[17] Lenže proti osýpkam sa u nás plošne očkuje od roku 1969,[18] a to len malé deti vo veku okolo jedného roka. Ročníky 1967 a staršie neboli proti osýpkam nikdy očkované. Keď som na základe demografických údajov a údajov o zaočkovanosti jednotlivých ročníkov spočítal, koľko bolo každý rok približne zaočkovaných nových batoliat proti osýpkam, vyšlo mi, že celková zaočkovanosť obyvateľstva Slovenska rástla (a stále rastie) zhruba takto:

V túto chvíľu je teda zaočkovaných proti osýpkam na Slovensku niečo medzi 60% a 70% obyvateľstva a nikdy to nebolo viac než práve dnes. Ak sa nič zásadné nezmení, tak zaočkovanosť ešte bude rásť takých 20–30 rokov, kým dosiahne 95%, a aj to len možno.

Každopádne však platí, že zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku nikdy nepresiahla 95% a zároveň nijaký rok zaočkovanosť proti osýpkam neklesla oproti predchádzajúcemu roku. Takže ak sa znovu začínajú objavovať epidémie osýpok, nemôže byť za ne  zodpovedná klesajúca zaočkovanosť proti osýpkam (keďže tá stále rastie), ale jedine zlyhanie očkovania.

Zdroj: https://www.slobodavockovani.sk/news/co-mozno-neviete-o-ocko...

Klasifikace: politika,veda,zdravi Zprávu vložil/a pozorovateľ

Komentářů: 2

 Ekologie naruby

19.3.19

Neurčeno:

Šestnáctileté švédské ekologické aktivistky Grety Thunbergové je v poslední době všude plno. Středoškoláci v 89 zemích světa (včetně ČR) pod jejím vlivem minulý pátek demonstrovali za záchranu klimatu. Na konci ledna se Greta vydala na zasedání Světového ekonomického fóra v Davosu. Přednesla tam plamenný projev varující před globálním oteplováním.

A jak této výzvě čelí sama Greta? To už taková sláva není.

Zdroj: https://www.reflex.cz/clanek/komentare/93856/ekologie-naruby...

Klasifikace: ekologie Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 5

 Jak se chránit před elektromagnetickým zářením

19.3.19

Neurčeno:

Nejnebezpečnějším znečištěním, kterému jsme v současnosti vystaveni, je neviditelné moře elektromagnetických polí. Ovlivňuje nás po celý den, kamkoli jdeme, a to nejen na veřejných místech, ale i v našich domovech. Většina záření pochází z mobilních telefonů, rozhlasových věží, počítačů, inteligentních měřících přístrojů a Wi-Fi. Negativní vliv těchto elektromagnetických polí (EMP) stále vyvolává polemiku po celém světě.

Vzhledem k počtu elektromagnetických polí, v rámci jejichž „ostřelování” se po celý den nacházíme, je nezbytně nutné znát a chápat jejich negativní působení na naši pohodu. A přestože je prakticky nemožné úplně zabránit jejich dopadům, existují praktické způsoby, jak je alespoň omezit.

Zdroj: https://naseveru.org/2019/03/19/jak-se-chranit-pred-elektrom...

Klasifikace: veda Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 66 čtenářů částkou 11 638 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 4

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 2

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Měnové kurzy

USD
23,74 Kč
Euro
25,28 Kč
Libra
29,53 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,24 Kč
Švýcarský frank
26,03 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 542,60 Kč
1 unce stříbra
671,01 Kč
Bitcoin
1 499 268,76 Kč

Poslední aktualizace: 18.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 007 866