Ve zkratce

Stránka:

 Leteckým koridorem se budou přepravovat azylanti z táborů v Etiopii

9.8.18

Itálie:

Titulek u videa hlásá: Bezpečná a legální cesta do Itálie.

Lidé prchají z Eritreje, protože je tam povinná vojenská služba, žádná demokracie a normální život, jak říkají. S vízem v kapse si tedy uprchlíci ušetří cestu přes Středozemní moře a šup přímo do Bella Italia.

Německo chce zavést od r. 2019 podobný systém. Francie, Belgie a Andorra již převzali italský pilotní projekt.

Matteo Salvini k tomu říká: "Vždycky jsem chválil humanitární koridor, je to dobré," řekl. "Je to přistěhovalectví, které je bezpečné, legální, pohodlné a spořádané pro všechny, kteří mají právo přijít do Itálie."

Globální kompakt o migraci se začíná plnit už před jeho officiálním přijetím. Salvini zcela zradil. Je v Evropě jediný politik který by bojoval za zájmy Evropanů?

Zdroj: https://www.tagesschau.de/ausland/fluchtkorridore-italien-10...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a MilK

Komentářů: 4 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Cikánská férovka na koupališti v Dubí

8.8.18

Česká republika:

Na koupališti v Dubí na Teplicku v úterý skupina útočníků brutálně zbila mladíka. Ten se podle svědka snažil zklidnit roztržku mezi dvěma matkami. Jedna z nich předtím údajně fyzicky napadla ženu, která napomenula její dítě, ať v brouzdališti netopí jejího potomka.

„Matka romského dítěte přiskočila a kromě sprostých a rasistických nadávek začala opravdu hodně brutálně bít matku topeného dítěte, rány střídalo tahání za vlasy,“ líčí na Facebooku začátek incidentu jeden z přispěvatelů, který byl v v době konfliktu na koupališti s manželkou a dětmi.

„Vidím toho kluka, krvavě potrhanej, bez zubů, ale žije. Bazének plnej jeho krve, já ruce a nohy taky od jeho krve,“ podotkl ještě svědek.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Prokopa Voleníka sanitka odvážela z koupaliště zraněného pětadvacetiletého muže na chirurgii teplické nemocnice se středně vážnými poraněními.

Policie dosud nikoho neobvinila.

Podle Světlákové zatím nic nenasvědčuje tomu, že měl konflikt rasový motiv.

______
A jak je v kraji zvykem, za článkem "zapomněli" na diskuzi.

Zdroj: https://usti.idnes.cz/konflikt-koupaliste-dubi-romove-utok-z...

Klasifikace: polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 6

 Neříkejte nám žoldáci, žádají žoldáci

8.8.18

Česká republika:

Další zoufalý pokus zrádců této země a jimi placených presstitutek. Na iDěs vyšel článek Dostáváme plat jako ostatní, nejsme žoldáci, ohradil se český výsadkář.

A opět velmi trefně reagují čtenáři v diskuzi za článkem:

- Dostáváme plat jako ostatní, nejsme žoldáci, Tohle nevymyslíš, to se musíš dočíst v stranickém tisku jako je idnes.

- Žoldnéř je označení pro bojovníka, který svoji vojenskou službu nevykonává z přirozené, zvykové nebo zákonné povinnosti nebo ze závazku k nějakému politickému či ideologickému programu. Žoldnéři se účastní boje nikoli se zřetelem osobního zájmu výsledku boje, nýbrž na základě poskytnutí materiálových výhod nebo za finanční náhrad.

- Úloha Čechů v Afghánistánu? Pouze propagandistická v tom smyslu, abychom ukázali věrnost našemu novému spojenci. Svojí přítomností také tak trochu legalizujeme to, že USA tuto zemi obsadily a fakticky ji okupují. Když tam válčil Sovětský svaz, tak to západ zřejmě také nazýval okupací. Nicméně Sověti alespoň nenutili své spojence, aby se na téhle válce podíleli.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/rozstrel-afghanistan-ivo-zelinka-jar...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 8

 Ministr povýšil padlé vojáky. A co na to padlí vojáci?

8.8.18

Česká republika:

Zpráva z tisku: Ve středu odpoledne budou do Prahy převezeny ostatky tří českých vojáků, kteří zahynuli v Afghánistánu po útoku sebevražedného atentátníka. Pietního ceremoniálu se kromě rodiny zúčastní prezident Miloš Zeman i premiér Andrej Babiš. Všechny tři vojáky v úterý ministr obrany Lubomír Metnar in memoriam povýšil do hodnosti štábního praporčíka. 

A co na to zabití vojáci?

Platilo tehdy stejně jako dnes. Jen s jedním rozdílem. Kryl zpíval o vojácich. Ti dnešní mrtví bylo žoldnéři.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/vysilame-primy-prenos-brifink-genera...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Mainstream se zoufale snaží obhájit smrt českých žoldnéřů a udělat z nich hrdiny. Marně

8.8.18

Česká republika:

Propagandistický článek na iDnes Vojáci v misích drží nebezpečí daleko od našich hranic je tak nesmírně blbý, povrchní, bludný, lživý, demagogický, že by mi normálně nestál ani za uplivnutí.

Ale píšu o tom ne kvůli hloupostí a naivitě autora, ale kvůli reakcí čtenářů za článkem. Klikněte si na diskuzi. Myslím, že politruk v iDnes dostane sprdunk. Nepodařilo se přesvědčit ani jednoho, jediného čtenáře. Naopak. Lidi to dávají také-novinářům sežrat i s úroky. A to je dobře.smile

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/vojaci-v-afghanistanu-0ud-/zahranicn...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Izrael opět upirátil loď s humanitární pomocí směřující do Gazy

7.8.18

Izrael:

Pokud umíte anglicky, přečtěte si svědectví lékařky Swee Ang, která byla na palubě lodi s norskou vlajkou vezoucí lékařskou pomoc obyvatelům Gazy. Loď byla přepadena v mezinárodních vodách izraelskými piráty, odvlečena do přístavu, její posádka spoutána, ponižována, opakovaně prohlížena včetně úplného vysvlečení, byly jí zabaveny všechny mobily a peníze. K incidentu došlo 29. července 2018.

Je šokující, že žádná media tento zločinný pirátský akt izraelských agresorů nezaznamenala.

Zdroj: https://www.globalresearch.ca/an-account-from-a-doctor-on-bo...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Maduro přežil údajný pokus o atentát prostřednictvím dronů

5.8.18

Venezuela:

Projev prezidenta Madury byl přerušen několika výbuchy v okolí tribuny, pak nastala panika a vojáci začali utíkat. Později vydal Maduro prohlášení, že přežil pokus o atentát prostřednictvím dronů a že probíhá vyšetřování a vše ukazuje na pravicovou frakci z Venezuely a Kolumbie podporovanou z americké Floridy.

_________
Já tedy nevím, ale fotka, která následuje v komentářích za výše uvedeným twittem, zobrazuje nikoliv dron, ale stropní větrák. Tohle by neletělo ani centimetr.

Zdroj: https://www.globalresearch.ca/maduro-survives-drone-attack-s...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 V Afghánistánu zahynuli tři češti žoldnéři

5.8.18

Česká republika:

Tři čeští vojáci z mise NATO zahynuli při sebevražedném útoku na východě Afghánistánu. Při nenadálém útoku během rutinní hlídky byli zraněni další tři vojáci - jeden Američan a dva Afghánci. Ostatky padlých armáda převeze do Česka ve středu.

______
Prosím pěkně, může mi někdo sdělit, jak Afghánistán ohrožuje naši zemi a pokud ji neohrožuje, co tam dělají čeští žoldnéři a čí zájmy brání?

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/afghanistan-utok-ceska-armada-mrtvi-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 8

 Britská NHS musí poskytnout transgenderům stejný přístup k fertilitním klinikám

5.8.18

Británie:

Britská komise pro lidská práva hrozí žalobami, jestliže NHS (National Health Service) neumožní transgenderům stejný přístup k fertilitním klinikám, jako normálním lidem. V podstatě jde o proces, kdy se odeberou vajíčka či spermie a zmrazí se. Transgendeři požadují možnost mít své vlastní děti i po změně pohlaví. Takže např. ženská si nechá odebrat vajíčka, změní se na chlapa a pak si nechá ve zkumavce své vajíčko oplodnit, donosit náhradní matkou a ejhle - babochlap má najednou "své vlastní" dítě.

Nic zrůdnějšího si už člověk nedokáže vymyslit.

Hrozba přichází v časech, kdy jsou z důvodu nedostatečných financí léčby neplodnosti a fertility v mnoha oblastech Británie omezovány i pro normální lidi.

Zdroj: https://www.theguardian.com/uk-news/2018/aug/04/nhs-trans-pa...

Klasifikace: polit.korekt,veda,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Další rasistický útok: JAR se chystá vyvlastňovat půdu bílým farmářům. Bez náhrady

1.8.18

Jihoafrická republika:

Po té, co v Zimbabwe proběhla genocida bělochů, loupeže, zabíjení, znásilňování a kradení půdy bílých farmářů, vše s posvěcením tamnější vlády, se k podobnému kroku chystá i JAR.

Kdysi kvetoucí a prosperující země se propadá do bídy a chaosu poté, co moc v zemi převzali černouškové. A jak je u černých zvykem, viní z neúspěchu bílé obyvatelstvo. Prý ještě příliš mnoho bílých vlastní farmy na dobré půdě. Takže se připravuje změna ústavy, která legalizuje odebírání farem bílých. Bez náhrady. Tedy jde o normální loupež.

"Afrika patří černým. Potřebujeme vrátit naši zem a vezme si ji silou," říká černá rasistka. Novinky toto prohlášení uveřejnily bez komentáře a bez nálepkování.

Fajn. V tom případě Evropa patří bílým. Potřebujeme vátit naši zem a vezmeme si ji sílou. OK?

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/479408-jizni-afrika-m...

Klasifikace: politika,polit.korekt,krimi,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 7

 No konečně! Italská loď zachránila migranty, ale odvezla je zpět do Libye

31.7.18

Itálie:

Těžařská loď Asso 28 údajně zachránila 108 lidí ve Středozemním moři a odvezla je do Tripolisu, hlavního města Libye. Prohlásil to Òscar Camps, zakladatel neziskové organizace Proactive Open Arms, která se věnuje zachraňování migrantů u břehů severní Afriky.

„Asso 28 s italskou vlajkou zachránila 108 lidí v mezinárodních vodách a nyní je deportuje do Libye, země, kde lidská práva nejsou respektována. Nemají žádnou šanci najít azyl,“ uvedl Camps na Twitteru.

______
Jedna vlaštovka jaro nedělá. Ale přesto mám pocit, že se v poslední době začínají přeci jen malinko věci měnit. Mafie, zrádci a zločinci se samozřejmě mohou uprskat vzteky, utíká jim kšeft, ale to se dalo čekat. Teď jen aby Salvini vydržel.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/ngo-uprchlik-italie-libye-lod-deport...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Vyhrožovali muslimům v parku a vytáhli na ně zbraň. Policie je obvinila

31.7.18

Česká republika:

Policie obvinila muže a ženu, kteří o víkendu ohrožovali zbraní muslimskou rodinu v teplickém parku Šanov. Podle vyšetřovatelů jim vyhrožovali zabitím. Incident se odehrál na akci nazvané Pojídání čuníka, který organizovala teplická místopředsedkyně Bloku proti islamizaci Iva Procházková.

_______
Pokud jste četli předchozí zprávičku zde Ve zkratce a měli jste pocit, že nás se tohle netýká, tato zpravička vám možná poopraví názor.

A jako obvykle, stát, který by měl hájit především své občany, jde proti nim. To je nejděsivější.

Zdroj: https://usti.idnes.cz/napadeni-muslimu-teplice-pistole-vyhro...

Klasifikace: politika,polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Dánský advokát napaden v no-go zóně

31.7.18

Dánsko:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=LaJJoa8x1cU

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Klub Linky v bezpečí propaguje homosexualitu

30.7.18

Česká republika:

Jeden by si myslel, že Linka bezpečí slouží týraným dětem, kde mohou zavolat o pomoc a poradit se. Bohužel to tak není. I sem pronikla homolobby a cpe své zvrácené pohledy do hlav nevyhraněných a zmatených mladých. Proto je ten homokomix na prvním místě.

V 16 letech jsme my třeba hráli fotbal, ale na homosexuální praktiky nikdo nepomyslel.

Když se v dětech vytvoří povědomí, že je to normální, tak se zvrhlosti budou dále šířit. A smutně dopadnou hlavně ti, co na to naletí.

Uznávám, že někdo může být duševně "nevyléčitelně" nemocný. Ale rozhodně by nemoc neměla být prohlašována za něco běžného.

Zdroj: https://www.klublinkyvbezpeci.cz/komiksy/nechci-mamku-ranit

Klasifikace: polit.korekt,zdravi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 2

 Kotleba obviněn z podpory nacismu za to, že daroval peníze

30.7.18

Slovensko:

Neuvěřitelnou frašku rozpoutala slovenská justice. Ta žaluje Mariana Kotlebu z podpory extremismu a podpory hnutí potlačujících lidská práva. A jak pan Kotleba podporoval extremismus? Inu, vypsal potřebným lidem několik šeků na částku 1488 euro.

Čísla 14 a 88 jsou součástí neonacistické symboliky.

Číslo 14 označuje počet slov z věty amerického neonacisty Davida Lanea odsouzeného k doživotí „We must secure the existence of our people and a future for white children”, což v překladu znamená „Musíme zabezpečit existenci našich lidí a budoucnost bílých dětí“.

Dvě osmičky znamenají osmé písmeno abecedy, kterým je H. Číslo 88 je proto odkazem na nacistický pozdrav Heil Hitler.

_______
Jak napsal kdosi do diskuze:

Zavřít až zčerná a s ním Pastrňáka, Burnse, Kana, Schmidta, Vasilevskiho - dresy spálit!
88 je číslo radioamatérů pro polibek- zrušit, rasistické !!!
88 je atomové číslo radia, okamžitě odebrat Sklodowské Nobelovku.
Okamžitě zažalovat 14 Dalajlámu.
Zrušit křížovou cestu zastavení bude jen 13 potom nasleduje skok proti zdi.
Praha 14 - no to snad né - tolik rasistů na jednom místě!

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/479215-fraska-vini-...

Klasifikace: politika,polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 10

 Jak se provádí indoktrinace

30.7.18

Neurčeno:

Bohužel jen v angličtině

Zdroj: https://www.facebook.com/Montreality/videos/vb.274731445423/...

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Britská policie v průvodu Pride Parade tancuje jako idioti

30.7.18

Británie:

Zdroj: https://twitter.com/OnlineMagazin/status/1023610354029551616

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Smažky a dredaři pořádají nepovolenou technoparty v Ústí, policie přihlíží

28.7.18

Česká republika:

Od sobotní šesté hodiny ranní se za obchodním centrem Tesco v ústecké čtvrti Všebořice šíří zvuky techna. Na soukromém pozemku tu začala nehlášená hudební technoparty. Účastníci do krajského města začali přijíždět v pátek odpoledne poté, co museli vyklidit louku u Chuderova. Hudba je slyšet i v jiných částech Ústí nad Labem.

_______
Jsou přesvědčení, že na to "mají právo" a že je to "forma protestu". Ve skutečnosti obtěžují okolí, ničí přírodu, plaší zvěř, jsou bezohlední, rozmazlení, egoističtí, sebestřední a hloupí. Generace milenia. Ztracená generace.

Zdroj: https://usti.idnes.cz/technoparty-usti-nad-labem-neohlasena-...

Klasifikace: kuriozity,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 6

 Další okupanti se vylodili na španělské nuda pláži

27.7.18

Španělsko:

Koupající se turisté na nuda pláži u městečka Tarifa nevěřícně zírali, když k břehu přirazil gumový člůn plný černých kobylek. Kobylky vyskákaly a hnaly se do lesa. Policie učinila chabý pokus je pronásledovat, ale pak to vzdala.

Přitvrzujou. Včera zápalné láhve, nehašené vápno a fekálie. Dnes tohle. "Elity" se radují a Rothschild si ucvrknul do plínek nadšením, když to slyšel.

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/479054-migranti-se-...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Žena čelí obvinění, že navedla osmiletého syna, aby výpovědí udělal z otce pedofila

27.7.18

Česká republika:

Bývalého manžela chtěla po rozchodu dostat do vězení, ale nakonec tam možná skončí sama. Dvaačtyřicetiletou ženu posílá klatovský státní zástupce k soudu za křivé obvinění a ohrožení mravní výchovy mládeže. Žena je podezřelá z toho, že proti expartnerovi navedla jejich osmiletého syna, aby báchorkou o sexuálním zneužívání dal otci nálepku pedofila. Teď jí za to hrozí až osm let ve vězení.

Zdroj: https://www.novinky.cz/krimi/478955-zena-celi-obvineni-ze-na...

Klasifikace: feminismus,krimi,pravo Zprávu vložil/a pozorovateľ

Komentářů: 3

Káva pro Zvědavce

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Jak pár fondů kontroluje vaše peníze?Je to „geniálně“ vymyšlené, říká zkušená investiční poradkyně.01.05.24 19:47 Česká republika 1

Korunovační kříž - Buď je na výstavě kopie, nebo je to krajně nezodpovědné! Kdo to platí?01.05.24 15:07 Česká republika 1

Tradiční pálení čarodejnic bylo opět oficiálně zakázáno, stejně jako ohňostroj na Silvestra01.05.24 09:05 Česká republika 2

Jana Marková : Německý chalifát01.05.24 06:44 Německo 1

Cesta do horoucích pekel našeho zdravotnictví 01.05.24 06:31 Česká republika 0

Země G7 včetně Spojených států a zemí EU dosáhly dohody o uzavření všech uhelných elektráren do roku 203501.05.24 00:38 Neurčeno 1

Na amerických univerzitách propalestinské demonstrace sílí navzdory stovkám zatčených (video)01.05.24 00:30 USA 0

Finanční správa rozesílá dopis s novou daní. Nárůst je extrémní 29.04.24 07:51 Česká republika 4

Britský poslanec: „Obávám se, že to bude horší než holokaust“28.04.24 19:26 Británie 0

Nejvyšší soud Ukrajiny zahájil řízení proti Radě kvůli neodstranitelnosti Zelenského28.04.24 19:05 Ukrajina 1

V Charkově bylo zabito 7 důstojníků z České republiky28.04.24 12:10 Ukrajina 4

Zpráva WEF: 98% centrálních bank souhlasí se zavedením digitální měny 28.04.24 10:39 Neurčeno 1

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 3

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,38 Kč
Euro
25,09 Kč
Libra
29,34 Kč
Kanadský dolar
17,05 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,52 Kč
100 japonských jenů
14,88 Kč
Čínský juan
3,23 Kč
Polský zloty
5,80 Kč
100 maď. forintů
6,44 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,02 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 366,19 Kč
1 unce stříbra
628,13 Kč
Bitcoin
1 375 423,36 Kč

Poslední aktualizace: 1.5.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 074 250