Ve zkratce

Stránka:

 Schauble žádá 50 miliard EUR anebo pětiletý Grexit s humanitární pomocí EU

11.7.15

Evropská unie: Německý ministr financí Schauble řekl, že návrhy Řecka nezachází dost daleko a navrhl dvě možnosti řešení:

1. Řecko urychleně vylepší své návrhy a převede do fondu majetek v hodnotě 50 miliard EUR, aby jím snížilo své zadlužení.
2. Řecko opustí na 5 let eurozónu s humanitární pomocí EU a restrukturalizuje svůj dluh. Zůstane i nadále členem EU.

Řečtí vládní úředníci odpověděli, že Euroskupina nediskutovala o Grexitu.

Se Schaubleho návrhem na Grexit nesouhlasí ani evropští úředníci.

Zdroj: http://www.zerohedge.com/news/2015-07-11/schauble-proposes-5...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Okupace Evropy armádou Spojených států pokračuje

11.7.15

USA: "USA přijaly kroky k tomu, aby mohly vyrovnat nedostatek ozbrojených sil v Evropě, což by jim umožnilo lépe provádět rotaci v regionu a posílit jednotky ve východní Evropě", řekl generál US Army Raymond Thomas "Ray" Odierno.

Odierno oznámil, že chce v Německu rozmístit doplňující brigády s těžkou technikou - tanky a transportéry. To umožní v případě krize rychle rozvinout potřebné síly v evropském prostoru včetně cca 3500 vojáků.

Zatímco se bude 250 kusů těžké techniky, umístěné ve východní Evropě, používat k výcviku, velké počty těžké techniky, umístěné v Německu, se použijí v případě ohrožení.

Odierno má v úmyslu určit pro Evropu 4. pěchotní divizi z Coloreda jako "vyrovnávací" regionální sílu. To znamená, že  brigáda, vrtulníky a logističtí specialisté budou regulérně provádět v Evropě své manévry.

Tento nový plán, který bude realizován v průběhu dvou let, umožní většímu množství amerických vojáků účastnit se operací a cvičení v Evropě a poskytne americké rozvědce příležitost soustředit se na Rusko.

V současné době existuje pouze jediná americká "vyrovnávací" jednotka a ta je umístěna na základně v Gruzii.

Ministryně amerických VLS Debora Lee Jamesová a generál americké námořní pěchoty Joseph Francis Dunford, Jr. považují Rusko za hlavní ohrožení USA.

Zdroj: http://korrespondent.net/world/3538157-ssha-planyruuit-razme...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 2

 Saúdská Arábie investuje v Rusku v průběhu 5 let 10 miliard USD

11.7.15

Rusko: Partnerom šejkov bude Ruský fond priamych investícií /RDIF/, ktorý riadi vláda. „Ruský fond priamych investícií /RDIF/ a suverénny fond Kráľovstva Saudská Arábia The Public Investment Fund of Saudi Arabia (PIF) oznamujú o začiatku spolupráce, v rámci ktorej obidve strany mienia vykonávať spoločné investície do perspektívnych projektov, vrátane oblastí infraštruktúry a pôdohospodárstva na území Ruska,“ uvádza sa v spoločnej tlačovej správe partnerov.

Zdroj: http://www.nazorobcana.sk/novinka-sprava-aktualita/zahranici...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Gubernátor New Jersey škrtl školství 1 miliardu USD, zatímco u banky JP Morgan prosadil 190 miliónovou úlevu na daních

11.7.15

USA: Gubernátor New Jersey, Chris Christie, škrtl školství 1 miliardu USD, zatímco u banky JP Morgan prosadil 190 miliónovou úlevu na daních.
Od svého nástupu do úřadu prosadil daňové úlevy korporacím v hodnotě 6 miliard USD, což vyústilo v mínusový schodek rozpočtu v rozsahu 800 miliónů USD a v páté nejhorší místo v tvorbě pracovních míst, zatímco počty lidí, stěhujících se z New Jersey, jsou nejvyšší ze všech amerických států.

Zdroj: https://www.facebook.com/usauncut/photos/a.190167221017767.4...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Summit zemí Brics v Ufě: Ze závěrečného komuniké

11.7.15

Neurčeno: Na BRICS připadá více než 17 procent světového obchodu, 13 procent na trhu globálních služeb a 45 procent světové zemědělské produkce v roce 2014. V souhrnu HDP pěti zemí BRICS země činilo 10.000.000.000.000 dolarů v roce 2001 na 32.500.000.000.000 dolarů v roce 2014.

Nová rozvojová banka (NDB) bude sloužit jako mocný nástroj pro financování investic do infrastruktury a projektů udržitelného rozvoje v zemích BRICS a v jiných rozvojových zemích a v rozvíjejících se tržních ekonomikách.

BRICS Banka bude schvalovat inaugurační investiční projekty v prvním čtvrtletí roku 2016 a bude úzce spolupracovat s Čínou, která vede AIIB. Všech pět zemí BRICS je členy AIIB.

Vyjadřujeme náš závazek rezolutně odmítnout pokračující snahy zkreslit výsledky druhé světové války. A zatím, co je vzpomínána minulá válka, my klademe důraz na naši společnou povinnost vybudovat budoucnost míru a rozvoje.

Čína a Rusko budou podporovat Radu bezpečnosti OSN a její aktivity v Brazílii, Jižní Africe a v Indii.Vedoucí představitelé BRICS budou spolupracovat s OSN, prosazovat mezinárodní smlouvy, ale zároveň kritizovat používání „dvojího metru“.

Klademe důraz na potřebu všeobecného dodržování zásad a pravidel mezinárodního práva ve vzájemných vztazích, na bezúhonnost a na vyhýbání se upřednostňování některých zájmů nad jinými.

Země BRICS dále kritizovaly intervenční zahraniční politiku Washingtonu, včetně leteckých úderů v zemích Blízkého východu, jako jsou Sýrie a Irák. Země BRICS se postavily proti západním sankcím vůči Rusku kvůli konfliktu na Ukrajině. Vyzvali k uznání Palestiny a k ukončení izraelské výstavby osad.
+
Putin na Summitu 10.7. : „Americký hospodářský dluh je hrozbou pro ekonomiku celého světa.“

Zdroj: http://aeronet.cz/news/brics-a-sos-ukazaly-ze-rusko-ma-spous...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Na Ukrajine povolia bezproblémovo obchodovať s ľudskými orgánmi

11.7.15

Ukrajina: Kamarát gruzínskeho exprezidenta a súčasného šéfa Odeskej oblasti Michaila Saakašviliho – Alexandr Kvitašvili, ktorý je od 2. decembra 2014 ukrajinským ministrom zdravotníctva, vystúpils novou “modernou” iniciatívou – navrhuje fakticky otvorené a nekontrolované obchodovanie s ľudskými orgánmi.

Podľa návrhu zákona by odteraz “živí a zdraví” občania Ukrajiny mohli predávať svoje orgány hociktorému zákazníkovi. Dodnes, v súlade s ukrajinskými zákonmi, občan môže darovať orgány iba blízkym príbuzným. Ukrajinské média podotýkajú, že ak tento návrh ukrajinský parlament predsa schváli, na Ukrajine “vybuchne divoký obchod s ľudskými orgánmi a bude taký bezprecedentný, že o ničom podobnom nepočuli ani v rozvojových krajinách…”

Zdroj: http://www.hlavnespravy.sk/na-ukrajine-povolia-bezproblemovo...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Z projevu B. Posselta, mluvčího sudetoněmeckého landsmanšaftu, 24. 5. 2015

11.7.15

Německo: Posselt na 66. sjezdu sudetoněmeckého landsmanšaftu,2015 :

„Můj přítel Bělobrádek (KDU-ČSL) se snaží několik let upřímně a bojovně o dobrý kontakt s námi, a o to, aby přispěl ke spravedlivému vyrovnání s námi. V tomto směru kriticky vystupoval v České republice a to až na úrovni vlády. Jeho zástupce,
můj přítel, právě tak statečný Arnošt Marks (pozn. manžel ministryně práce a sociálních věcí za ČSSD), nám dnes, stejně jako Bělobrádek, odvážně poslal pozdrav. A dnes k nám z Liberce směle promluvil biskupský vikář Eliáš jménem České biskupské konference...."
...
Zde jsou Anton Otte a Matthias Dörr z Ackermann-Gemeinde (pozn. část sudetoněmeckého Landsmanschaftu vedená ministrem kultury Hermanem). Oni organizovali před několika týdny kongres v Brně, kde jsem byl hostem, jako téměř každý rok. Využil jsem toto setkání, a také jsem dvakrát důkladně promluvil s novou hlavou obce Brno. Bylo to tehdy pro nás užitečné, protože starosta Vokřál je ze strany ANO, která je kromě křesťanských demokratů a sociálních demokratů, třetí stranou v české vládě. Nadto je zde kolega Daniel Korte z TOP 09, strany knížete Schwarzenberga....  A toto vedení města Brna nám řeklo velmi jasně, že město Brno v sobotu a naši krajané z Brna v neděli připomenou 70. výročí brněnského pochodu smrti...

Je důležité, že již před několika lety byly činěny podobné pokusy - od skutečných průkopníků, jimiž byla multikulturní mládež v Brně a strana Zelených a dalších, kteří je již velmi brzy iniciovali...


Před několika týdny v Praze jsme s kolegou Ludwigem Spaeniem, naším bavorským ministrem kultury, ministrem kultury Danielem Hermanem byli u podpisu bavorsko-české kulturní úmluvy v bavorské kanceláři v Praze, která vede řadu našich sudetských aktivit a našeho kulturního dědictví jako jeden ze svých ústředních bodů...

Spolu s Milanem Horáčkem jsem založil pracovní skupinu, dílčí fórum oficiálního Česko-německého diskusního fóra, v jehož čele je můj přítel Libor Rouček, je mezi námi, je to bývalý  místopředseda Evropského parlamentu a člen České strany sociálně demokratické...

Musíme prosadit sebeurčení jako univerzální základní právo, musíme prosadit etnická práva a práva menšin. My, sudetští Němci, jsme průkopníky evropských etnických práv."
-----------
Ukrouši a sudeťáci v ČR a jejich "čeští" zaprodanci budou vždy podporovat vlny imigrantů do ČR a jejich "práva". Protože tím podporují především své vlastní zájmy.

Zdroj: http://www.ceskenarodnilisty.cz/clanky/z-projevu-posselta2-1...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Na seznamu nepřátelských médií jsou i BBC a Hlas Ameriky

11.7.15

Ukrajina: Hackeři skupiny KyberBerkut publikovali další várku materiálů, které prokazují, že hlavní nepřátelé Ministerstva informační politiky Ukrajiny - jsou novináři.

„Dokument udivuje pečlivostí nastudovaného problému,“ uvedli ironicky hackeři. „Je to sice legrační, ale nyní přítomnost notebooku, paměťové karty, kamery a dalších zařízení v zavazadle, může snadno sloužit jako základ pro odepření vstupu na území Ukrajiny jakémukoliv člověku. A všimněte si, není to jen o ruských, ale i o celkově zahraničních novinářích!"

Ironie spočívá v tom, že kromě seznamu těch ruských médií, které Ukrajina tradičně nazývá „propagandistické", jsou na něm liberální Kommersant, RBC, Vedomosti a západní mediální obři - BBC Russian Service a Hlas Ameriky.

Zdroj: http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/ukrajina-na-seznamu-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Grécko!!!

11.7.15

Řecko: Ussa vedia, že sú postupne vytlačovaní zo svetového diania (svetovým zákulisím) a že ich jedine zachráni (ich pax americana) už len ww3! Ussa má zatiaľ stále nejakú moc nad EU (Merkelkov), mmf a cez toto sa snažia, aby boli Grékom predostierané už vopred jasne nesplniteľné podmienky a požiadavky, aby ich Gréci následne nemohli prijať (tým silnel tlak) a ešte k tomu zo strany Grécka to hrotí nejaká ussácka tamojšia periféria (dajme tomu tá radikálnejšia časť Sirizi - Varoufakis). Oni potrebujú chaos v EU, chápete?

Cipras ale podľa mňa pracuje pre globálne elity, pretože je proste jasne vidieť, že sa chce chlapec s EU dohodnúť a hraje to na dve strany. Doma hovorí niečo iné, aby ukľudnil ovce a vonku je zase o niečo miernejší. Zase z jeho slov necítim nejaký radikalizmus, ako to bolo nazačiatku od Sirizi. EU sa vôbec nazastávam a najradšej by som bol, aby sme z nej vystúpili, aj z NATO, alebo aby sa EU celá rozpadla. Ale dnes na to proste nie sú EU krajiny pripravené. Následný chaos v Európe by išiel priamo na ruku Ussa a preto dnes nemá šancu u niekoho prejsť niečo také, ako vystúpenie z EU.

Zdroj: http://cicociciak.blogspot.sk/2015/07/grecko.html

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Dobrá zpráva: policie si exploity pro Zvědavce neobjednala

11.7.15

Česká republika: V souvislosti s hackováním italské firmy Hacking Team se na Wikileaks objevily i emaily, kterými si česká policie objednávala exploity na míru. Najdete tam například objednané exploity pro Parlamentní listy - zkuste si výše uvedený odkaz.

Pro heslo zvedavec.org či jen zvedavec se nenašlo nic.

Přečtěte si článek na lupa.cz - odkaz níže. Je to hodně husté čtení.

Zdroj: http://www.lupa.cz/clanky/wikileaks-umoznuje-prohledavat-mai...

Klasifikace: technika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 10

 01.07.2015 - Opava

10.7.15

Neurčeno: Je to třeba komentovat? Jen nevím, je-li to politika, náboženství, nebo krimi.
Už chybí jen ten AK-47.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=PL6EdNbnWXE

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a L.C.

Komentářů: 11

 Vyplašený Wall Street chce válečnou komisi proti kybernetickým útokům

10.7.15

USA: Západ spustil (či dopustil) útok na čínskou burzu. Vinou přehřáté spekulativní bubliny zde přišly milióny lidí při poklesu akcií o veliké peníze, a mnozí i o celoživotní úspory, které investovali do burzovní rulety. Neoliberalismus se v podnikatelské Číně stal novým náboženstvím zblblé elity. Čínský akciový trh přišel na 3 měsíce o 1,5 biliónu dolarů, což je desetinásobek HDP Řecka.

Rozzuření spekulanti, kteří přišli o velké peníze ihned odpověděli za poslední dva dny mohutným kybernetickým útokem na dvě posvátné krávy USA. Ve středu 8. 6 útočníci asi hackli a zavřeli na 3:38 minut burzu na Wall Streetu.

Mezitím ještě hackeři "zhasli" jedny americké aerolinky, které pro poruchu softwaru nemohly létat. Odpovědí bankéřů je pochopitelně mobilizace jim poplatné politické elity. Výsledkem je nedávné memo z Wall Streetu, které požaduje válečnou radu proti kybernetickým útokům.

Podívejte se, jak vypadá kybernetická válka v reálném čase.

Zdroj: http://e-republika.cz/article3209-Vypla%C5%A1eny-Wall-Street...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Tsipras zradil aneb Syriza i Podemos jednou ranou

10.7.15

Řecko: Tsipras předložil věřitelům podmínky, které pro Řeky znamenají větší škrty než byly ty, jež Řekové odmítli v referendu. Vláda se zavázala ke škrtům v hodnotě 13 miliard Eur (před referendem se jednalo o 8 miliard Eur) a požaduje půjčku z ESM v hodnotě 53 miliard Eur. V návrhu není zmíněna restrukturalize dluhu - jen v doprovodném dopise je zmínka, že se věřitelé zavážou k nějaké restrukturalizi.

O podmínkách bude hlasovat dnes v noci řecký parlament. Varoufakis se omluvil z rodinných důvodů a přes twitter návrh podpořil.

-Podmínky zavazují Řecko k rozpočtovému přebytku 1 %, 2 %, 3 %, 3,5 % v letech 2015-2018.
-Byla zrušena redukce DPH na ostrovech - zůstala jen pro vzdálené ostrovy.
-23 % DPH pro restaurace, 13 % pro základní potraviny, vodu, elektřinu, hotely.
-zvýšení solidární daně
-luxusní daň na jachty, bazény atd.
-příspěvky chudým penzistům budou zrušeny u osob s "vyššími" příjmy k 16. březnu, postupné rušení pak bude pokračovat do roku 2019.
-penze budou během 18 měsíců zkráceny o 2,7 miliard Eur
-předčasné odchody do penze budou zrušeny (vyjma určitých profesí)
-100 % platba daní předem pro podniky
-veřejný sektor: jednotné mzdy, nástupní plat 586 Eur brutto=minimální mzda v soukromém sektoru
-zemědělství:postupné rušení dotace na paliva
-privatizace regionálních letišť, aténského letiště Elliniko, řecké železnice, přístavu v Pireu a Soluni a dalších
-přesun balíku akcií řeckých telekomunikací do privatizační agentury
-reset kolektivního vyjednávání na rok, eliminace práva stávkovat a liberalizace hromadného propouštění
Více zde.
-------------
No a Podemos už je vyřazený ze hry. Copak vymyslí na Le Penovou?

Zdroj: http://www.keeptalkinggreece.com/2015/07/10/greece-submits-p...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Mohutný otras na čínskych akciových trhoch

9.7.15

Čína: Na čínskej akciovej burze sa po dlhotrvajúcom raste objavili významné problémy, ktoré naznačujú, že ide prasknutie veľkej akciovej bubliny. Od polovice júna zaznamenali burzové indexy Shanghai Composite až 31% prepad a index Shenzhen stratil dokonca až 40%  hodnoty. Celkovo to znamená prepad hodnoty akcií o približne 3,52 bilióna dolárov. Hrozí, že v burzovej rulete príde o svoje investície až 90 miliónov drobných neskúsených akcionárov. Na zastavenie dopadov burzového kolapsu už intervenuje čínska vláda.

Zdroj: http://www.hlavnespravy.sk/doslo-ku-kolapsu-na-cinskom-trhu-...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a jan26

Komentářů: 1

 Česko přijme během dvou let 1500 uprchlíků, rozhodla Sobotkova vláda

9.7.15

Česká republika: Chovanec české rozhodnutí ve čtvrtek představí na neformálním zasedání ministrů spravedlnosti a vnitra zemí Evropské unie. Osmadvacítka se pokouší situaci v jižních zemích bloku řešit návrhy na přerozdělení běženců. Členské státy na červnovém summitu odmítly možnost povinných kvót, přijímání uprchlíků chtějí zachovat na dobrovolné bázi.

Země by si měly během dvou let rozdělit 40 tisíc uprchlíků z Itálie a Řecka. Dále by unijní státy měly přijmout 20 tisíc běženců, kteří jsou v uprchlických táborech mimo evropské území. Podle původní představy Evropské unie mělo Česko letos a příští rok přijmout dohromady přes 1850 běženců.

V případě utečenců v Itálii a Řecku jde o lidi, kteří žádají o azyl. Byli by přemístěni do detenčních zařízení v Česku, v nichž by se s nimi azylová procedura dořešila. Druhá skupina zahrnuje lidi v táborech mimo Evropu, kteří mají na mezinárodní právní ochranu nárok.

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 8

 Příliv uprchlíků - je součást plánu na islamizaci Evropy!

9.7.15

Neurčeno: Během pobytu v červnu v Bělehradě, jsem si všimla skutečnosti, že ve se městě začali pravidelně vyskytovat mladí lidé, kteří nemluví srbsky a nevypadají jako uprchlíky. Obvykle chodí ve trojici, nesnaží se vyniknout, ale vynikájí jejich sportovní postavy. Soudržné trojice "Vetřelců" jsou vidět i v jiných srbských městech. Informace o nich v médiích jsou povrchní. Nejvíce "uprchlíků" v Srbsku - muži, ne starší než 27 let, 94% - z islámského náboženství, 56% - bez rodin. Nerádi se fotí, nejsou omezení v hotovosti ...

První věc, která přijde na mysl: jako uprchlíci můžou zaplavit zemi dobře vyškoleni a po "horkých místech" prošlí islamisté. Přepravovaní na území Srbska a soustředění na jihu, můžou se snadno stát silou, která bude jednat na podporu "balkánských muslimských bratří." Noviny "Telegraph" píšou, většina z těchto údajných uprchlíků pronikají do Srbska organizovanými skupinami. Podle některých údajů, nyní v Srbsku jsou soustředěny kolem 1000 "džihádistů", asi 200 z nich - v Bělehradě. Mezi nimi je mnoho Kosovanů. Peníze dostávají z Vídně.

Z elektronických srbských medií: "Stačí se podívat na tyto přistěhovalce. Všechno mladí muži do služby bez žádných dokladů. Pro asylové řízení stačí čestné prohlášení. Kdo to objednal? Jsou to budoucí islamistické brigády ...  příliv uprchlíků - je součást plánu na islamizaci Evropy!  lidé, probuďte se! ...  "

Židozednáři potřebovali rozpoutat 2 světové války, aby jejich vytvor - USA - se přeměnily z otrokářské a honácké společnosti na světového četníka, když se Evropa dobrovolně zlikvidovala. Jenom naiva si může myslet, že poťapaný svobodník bez podpory "elit" se mohl stát reichskanzlerem.  Pohádky o tom, že "německý průmysl potřeboval suroviny..." - před 1 světovou si je jednoduše koupil v Rusku a jinde, před 2 světovou německý průmysl už ponejvíc patřil  "americkým" společnostem, spíš teda jejich ne zcela americkým pánům. Za 70 let potřebují repete, aby evropa jako konkurent definitivně pošla, nejlépe i s Ruskem a Čínou. Proto usa tak pečlivě zapalují vše kolem Evropy - i Balkán a Ukrajinu- za podpory nohsledů uvnitř EU.

Zdroj: http://www.fondsk.ru/news/2015/07/07/islamskoe-gosudarstvo-n...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a ignorkazik

Komentářů: 1

Káva pro Zvědavce

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Jak pár fondů kontroluje vaše peníze?Je to „geniálně“ vymyšlené, říká zkušená investiční poradkyně.01.05.24 19:47 Česká republika 0

Korunovační kříž - Buď je na výstavě kopie, nebo je to krajně nezodpovědné! Kdo to platí?01.05.24 15:07 Česká republika 1

Tradiční pálení čarodejnic bylo opět oficiálně zakázáno, stejně jako ohňostroj na Silvestra01.05.24 09:05 Česká republika 2

Jana Marková : Německý chalifát01.05.24 06:44 Německo 1

Cesta do horoucích pekel našeho zdravotnictví 01.05.24 06:31 Česká republika 0

Země G7 včetně Spojených států a zemí EU dosáhly dohody o uzavření všech uhelných elektráren do roku 203501.05.24 00:38 Neurčeno 1

Na amerických univerzitách propalestinské demonstrace sílí navzdory stovkám zatčených (video)01.05.24 00:30 USA 0

Finanční správa rozesílá dopis s novou daní. Nárůst je extrémní 29.04.24 07:51 Česká republika 4

Britský poslanec: „Obávám se, že to bude horší než holokaust“28.04.24 19:26 Británie 0

Nejvyšší soud Ukrajiny zahájil řízení proti Radě kvůli neodstranitelnosti Zelenského28.04.24 19:05 Ukrajina 1

V Charkově bylo zabito 7 důstojníků z České republiky28.04.24 12:10 Ukrajina 4

Zpráva WEF: 98% centrálních bank souhlasí se zavedením digitální měny 28.04.24 10:39 Neurčeno 1

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 3

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,38 Kč
Euro
25,09 Kč
Libra
29,34 Kč
Kanadský dolar
17,05 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,52 Kč
100 japonských jenů
14,88 Kč
Čínský juan
3,23 Kč
Polský zloty
5,80 Kč
100 maď. forintů
6,44 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,02 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 366,19 Kč
1 unce stříbra
628,13 Kč
Bitcoin
1 375 423,36 Kč

Poslední aktualizace: 1.5.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 073 185