Ve zkratce

Stránka:

 Dobrá zpráva: policie si exploity pro Zvědavce neobjednala

11.7.15

Česká republika: V souvislosti s hackováním italské firmy Hacking Team se na Wikileaks objevily i emaily, kterými si česká policie objednávala exploity na míru. Najdete tam například objednané exploity pro Parlamentní listy - zkuste si výše uvedený odkaz.

Pro heslo zvedavec.org či jen zvedavec se nenašlo nic.

Přečtěte si článek na lupa.cz - odkaz níže. Je to hodně husté čtení.

Zdroj: http://www.lupa.cz/clanky/wikileaks-umoznuje-prohledavat-mai...

Klasifikace: technika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 10

 01.07.2015 - Opava

10.7.15

Neurčeno: Je to třeba komentovat? Jen nevím, je-li to politika, náboženství, nebo krimi.
Už chybí jen ten AK-47.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=PL6EdNbnWXE

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a L.C.

Komentářů: 11

 Vyplašený Wall Street chce válečnou komisi proti kybernetickým útokům

10.7.15

USA: Západ spustil (či dopustil) útok na čínskou burzu. Vinou přehřáté spekulativní bubliny zde přišly milióny lidí při poklesu akcií o veliké peníze, a mnozí i o celoživotní úspory, které investovali do burzovní rulety. Neoliberalismus se v podnikatelské Číně stal novým náboženstvím zblblé elity. Čínský akciový trh přišel na 3 měsíce o 1,5 biliónu dolarů, což je desetinásobek HDP Řecka.

Rozzuření spekulanti, kteří přišli o velké peníze ihned odpověděli za poslední dva dny mohutným kybernetickým útokem na dvě posvátné krávy USA. Ve středu 8. 6 útočníci asi hackli a zavřeli na 3:38 minut burzu na Wall Streetu.

Mezitím ještě hackeři "zhasli" jedny americké aerolinky, které pro poruchu softwaru nemohly létat. Odpovědí bankéřů je pochopitelně mobilizace jim poplatné politické elity. Výsledkem je nedávné memo z Wall Streetu, které požaduje válečnou radu proti kybernetickým útokům.

Podívejte se, jak vypadá kybernetická válka v reálném čase.

Zdroj: http://e-republika.cz/article3209-Vypla%C5%A1eny-Wall-Street...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Tsipras zradil aneb Syriza i Podemos jednou ranou

10.7.15

Řecko: Tsipras předložil věřitelům podmínky, které pro Řeky znamenají větší škrty než byly ty, jež Řekové odmítli v referendu. Vláda se zavázala ke škrtům v hodnotě 13 miliard Eur (před referendem se jednalo o 8 miliard Eur) a požaduje půjčku z ESM v hodnotě 53 miliard Eur. V návrhu není zmíněna restrukturalize dluhu - jen v doprovodném dopise je zmínka, že se věřitelé zavážou k nějaké restrukturalizi.

O podmínkách bude hlasovat dnes v noci řecký parlament. Varoufakis se omluvil z rodinných důvodů a přes twitter návrh podpořil.

-Podmínky zavazují Řecko k rozpočtovému přebytku 1 %, 2 %, 3 %, 3,5 % v letech 2015-2018.
-Byla zrušena redukce DPH na ostrovech - zůstala jen pro vzdálené ostrovy.
-23 % DPH pro restaurace, 13 % pro základní potraviny, vodu, elektřinu, hotely.
-zvýšení solidární daně
-luxusní daň na jachty, bazény atd.
-příspěvky chudým penzistům budou zrušeny u osob s "vyššími" příjmy k 16. březnu, postupné rušení pak bude pokračovat do roku 2019.
-penze budou během 18 měsíců zkráceny o 2,7 miliard Eur
-předčasné odchody do penze budou zrušeny (vyjma určitých profesí)
-100 % platba daní předem pro podniky
-veřejný sektor: jednotné mzdy, nástupní plat 586 Eur brutto=minimální mzda v soukromém sektoru
-zemědělství:postupné rušení dotace na paliva
-privatizace regionálních letišť, aténského letiště Elliniko, řecké železnice, přístavu v Pireu a Soluni a dalších
-přesun balíku akcií řeckých telekomunikací do privatizační agentury
-reset kolektivního vyjednávání na rok, eliminace práva stávkovat a liberalizace hromadného propouštění
Více zde.
-------------
No a Podemos už je vyřazený ze hry. Copak vymyslí na Le Penovou?

Zdroj: http://www.keeptalkinggreece.com/2015/07/10/greece-submits-p...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Mohutný otras na čínskych akciových trhoch

9.7.15

Čína: Na čínskej akciovej burze sa po dlhotrvajúcom raste objavili významné problémy, ktoré naznačujú, že ide prasknutie veľkej akciovej bubliny. Od polovice júna zaznamenali burzové indexy Shanghai Composite až 31% prepad a index Shenzhen stratil dokonca až 40%  hodnoty. Celkovo to znamená prepad hodnoty akcií o približne 3,52 bilióna dolárov. Hrozí, že v burzovej rulete príde o svoje investície až 90 miliónov drobných neskúsených akcionárov. Na zastavenie dopadov burzového kolapsu už intervenuje čínska vláda.

Zdroj: http://www.hlavnespravy.sk/doslo-ku-kolapsu-na-cinskom-trhu-...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a jan26

Komentářů: 1

 Česko přijme během dvou let 1500 uprchlíků, rozhodla Sobotkova vláda

9.7.15

Česká republika: Chovanec české rozhodnutí ve čtvrtek představí na neformálním zasedání ministrů spravedlnosti a vnitra zemí Evropské unie. Osmadvacítka se pokouší situaci v jižních zemích bloku řešit návrhy na přerozdělení běženců. Členské státy na červnovém summitu odmítly možnost povinných kvót, přijímání uprchlíků chtějí zachovat na dobrovolné bázi.

Země by si měly během dvou let rozdělit 40 tisíc uprchlíků z Itálie a Řecka. Dále by unijní státy měly přijmout 20 tisíc běženců, kteří jsou v uprchlických táborech mimo evropské území. Podle původní představy Evropské unie mělo Česko letos a příští rok přijmout dohromady přes 1850 běženců.

V případě utečenců v Itálii a Řecku jde o lidi, kteří žádají o azyl. Byli by přemístěni do detenčních zařízení v Česku, v nichž by se s nimi azylová procedura dořešila. Druhá skupina zahrnuje lidi v táborech mimo Evropu, kteří mají na mezinárodní právní ochranu nárok.

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 8

 Příliv uprchlíků - je součást plánu na islamizaci Evropy!

9.7.15

Neurčeno: Během pobytu v červnu v Bělehradě, jsem si všimla skutečnosti, že ve se městě začali pravidelně vyskytovat mladí lidé, kteří nemluví srbsky a nevypadají jako uprchlíky. Obvykle chodí ve trojici, nesnaží se vyniknout, ale vynikájí jejich sportovní postavy. Soudržné trojice "Vetřelců" jsou vidět i v jiných srbských městech. Informace o nich v médiích jsou povrchní. Nejvíce "uprchlíků" v Srbsku - muži, ne starší než 27 let, 94% - z islámského náboženství, 56% - bez rodin. Nerádi se fotí, nejsou omezení v hotovosti ...

První věc, která přijde na mysl: jako uprchlíci můžou zaplavit zemi dobře vyškoleni a po "horkých místech" prošlí islamisté. Přepravovaní na území Srbska a soustředění na jihu, můžou se snadno stát silou, která bude jednat na podporu "balkánských muslimských bratří." Noviny "Telegraph" píšou, většina z těchto údajných uprchlíků pronikají do Srbska organizovanými skupinami. Podle některých údajů, nyní v Srbsku jsou soustředěny kolem 1000 "džihádistů", asi 200 z nich - v Bělehradě. Mezi nimi je mnoho Kosovanů. Peníze dostávají z Vídně.

Z elektronických srbských medií: "Stačí se podívat na tyto přistěhovalce. Všechno mladí muži do služby bez žádných dokladů. Pro asylové řízení stačí čestné prohlášení. Kdo to objednal? Jsou to budoucí islamistické brigády ...  příliv uprchlíků - je součást plánu na islamizaci Evropy!  lidé, probuďte se! ...  "

Židozednáři potřebovali rozpoutat 2 světové války, aby jejich vytvor - USA - se přeměnily z otrokářské a honácké společnosti na světového četníka, když se Evropa dobrovolně zlikvidovala. Jenom naiva si může myslet, že poťapaný svobodník bez podpory "elit" se mohl stát reichskanzlerem.  Pohádky o tom, že "německý průmysl potřeboval suroviny..." - před 1 světovou si je jednoduše koupil v Rusku a jinde, před 2 světovou německý průmysl už ponejvíc patřil  "americkým" společnostem, spíš teda jejich ne zcela americkým pánům. Za 70 let potřebují repete, aby evropa jako konkurent definitivně pošla, nejlépe i s Ruskem a Čínou. Proto usa tak pečlivě zapalují vše kolem Evropy - i Balkán a Ukrajinu- za podpory nohsledů uvnitř EU.

Zdroj: http://www.fondsk.ru/news/2015/07/07/islamskoe-gosudarstvo-n...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a ignorkazik

Komentářů: 1

 Hack společnosti Hacking Team: na seznamu klientů je i česká policie

8.7.15

Itálie: Známá italská společnost Hacking Team byla úspěšně napadena a z její sítě uniklo na 400 GB citlivých dat včetně hesel, software, kódu zneužívajícího bezpečnostní chyby nebo faktur. Do světa se tak dostalo to, co mělo zůstat skryto – informace o státech a institucích, které si služby této společnosti objednaly. Ukazuje se, že i hacker může být hacknut.

Neznámým útočníkům se ze serverů společnosti podařilo získat velké množství dat, ne-li dokonce všechna. Nejprve byl napaden twitterovský účet, poté byl přes bittorrent zveřejněn obrovský balík dat obsahující ty nejcitlivější informace, které může bezpečnostní firma ukrývat.

Společnost se dušuje, že její sledovací nástroje jsou využívány pro dobro nás všech. Tvrdí také, že své služby nikdy neprodává státům, které jsou na černé listině mezinárodních organizací včetně EU, NATO nebo Spojených států. Realita je ale úplně jiná a Reportéři bez hranic mají společnost na svém seznamu nepřátel internetu.

Zdroj: http://www.lupa.cz/clanky/hack-spolecnosti-hacking-team-na-s...

Klasifikace: krimi,technika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Evropský parlament bude hlasovat o TTIP ve středu

7.7.15

Evropská unie: Už túto stredu 8. júla by sa v Európskom parlamente malo hlasovať o Transatlantickom obchodnom a investičnom partnerstve (TTIP) medzi Európskou úniou a Spojenými štátmi.

Zdroj: http://www.novarepublika.cz/2015/07/evropsky-parlament-bude-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 6

 Bělobrádek: O uprchlíky před Islámským státem by se měly postarat církve

7.7.15

Česká republika: Pan Bělobrádek přišel na zajímavý veletoč. Uprchlíky zde nikdo nechce. Katolická církev si v poslední době také moc pozitivních bodů nezískala. On teoreticky obrátí oba tábory odpůrců proti sobě a to s potenciálem zvítězit.

Může uspět jak s ospravedlněním přijetí „desítek tisíc“ ubohých uprchlíků, tak se zlepšením obrazu církve? Vážně mu to někdo spolkne i s navijákem?

Každopádně spousta lidí by byla schopna souhlasit s přijetím uprchlíků, bude-li se o ně starat církev. Výsledek je ovšem jednoznačný. Nebezpečná individua na území našeho státu. Potenciální zdroj rizik, ať již teroristických, kriminálních, či biologických a na druhé straně obrovský potenciál pro nasypání nějakých dotací a finanční pomoci pro církev, která se o tyto "chudáky" bude starat. Placený ovšem, jak také jinak, z peněz daňových poplatníků. Je to brilantní, nebo děsivé?

Zdroj: http://www.novinky.cz/domaci/374384-o-uprchliky-pred-islamsk...

Klasifikace: politika,nabozenstvi Zprávu vložil/a L.C.

Komentářů: 5

 Švihlíková: Ať jsou Němci zticha. Byli by polorozvojová země, kdyby jim neodpustili dluhy

6.7.15

Řecko: V Interview ČT 24 jste zmiňovala článek v Die Zeit, kde přímo jeden z politických analytiků říká, že německá vláda si přeje jinou vládu v Řecku.A reagovala jste "Ale kde to jsme? Jinou vládu v Řecku si taky přál třeba Hitler". Jak si myslíte, že Evropu ovlivňuje chování Německa?

"Když se podíváte do německého tisku… Kdyby v roce 1953 Němci nedostali obrovské neuvěřitelné odpuštění dluhu, tak je dnes Německo polorozvojová země.

Řekové byli jedni z mnoha věřitelů, kteří Němcům dluh odpouštěli a teď, když si uvědomíte, co jsou Němci schopní ze sebe vydat a jakým tónem? Ať jsou raději zticha vzhledem ke své historii."

Zdroj: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Ilona-Svihlik...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 5

 Služba bezpečnosti Ukrajiny vyšetřuje 40 svých zaměstnanců kvůli velezradě

6.7.15

Ukrajina: Velitel SBU Vasilij Gricak:

"V současné době vyšetřujeme 40 našich zaměstnanců kvůli obvinění z velezrady. Zatkli jsme generály a plukovníky z Bezpečnostní služby, kteří zradili zájmy státu."

Pripomněl, že minulý týden byl zatčen plukovník, který sloužil v kontrarozvědce, která by měla odhalovat špióny, ale on sám pracoval v zájmu Ruska.

Zdroj: http://www.pravda.com.ua/rus/news/2015/07/5/7073529/

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Pozemní síly Litvy a USA podepsaly memorandum o spolupráci

6.7.15

Litva: Pozemní síly Litvy a USA podepsaly memorandum o spolupráci. Během dvou let se plánuje uskutečnění 15 společných cvičení. Cvičení jsou doplňkem k opatřením, která Spojené státy ve východní Evropě přijaly v rámci operace Atlantic Resolve.

Cvičení neprobíhají v rámci NATO, ale budou spolupracovat s akcemi NATO.

Zdroj: http://www.pravda.com.ua/rus/news/2015/07/6/7073534/

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 3

 Ministr vnitra Avakov rozpustil policii v Doněcké oblasti

6.7.15

Ukrajina: Očista policie zasáhla všech 625 policistů, kteří budou muset projít prověrkou za účasti specialistů z Kyjeva.
Avakov:

"Předpokládám, že všichni korupčníci a latentní nepřátelé Ukrajiny, kteří se vyhýbají službě v těžké době, budou na základě prověrky uvolněni. Poctiví pracovníci, kteří prověrkou projdou, budou sloužit a připravovat se na testy a zkoušky do nového policejního sboru."

Zdroj: http://www.pravda.com.ua/rus/news/2015/07/6/7073554/

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 2

 Komando Saakašviliho bude placeno Amerikou

6.7.15

Ukrajina: Americká policie z Kalifornie bude trénovat budoucí policii Oděsy.
USA také budou platit výplatu oděské oblastní administraci.
Tisková služba amerického velvyslanectví na Ukrajině:
"Financujeme protikorupční iniciativu ukrajinských a mezinárodních expertů gubernátora a spouštíme nový antikorupční program grantů pro rozšíření a prohloubení naší spolupráce s partnery z občanské společnosti."
---------
Z donášení a účelového obviňování nepohodlných osob se teď stane dobrý job. Za protikorupční rétorikou budou pokračovat pod americkým vedením čistky nepohodlných a vydírání a ovládání dalších.

Ale my se od Ukrajiny vůbec nelišíme. Soutěž o příspěvky na protikorupční iniciativy vyhlásila americká ambasáda v České republice letos v lednu - "pomoc" Čechům v boji s korupcí je Schapirovou prioritou.

Američané mají prostě své osvědčené recepty na ovládání státních aparátů porobených zemí:
"Sdružení Otevřená společnost získalo speciální grant americké ambasády v České republice ve výši 692.500 korun na podporu protikorupčních projektů. Dnes o tom informovalo velvyslanectví USA."

Zdroj: http://www.pravda.com.ua/rus/news/2015/07/6/7073602/

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Spencerová: Řecko po referendu: Jak velký chaos propukne?

6.7.15

Řecko: Faktem je, že triumf NE v poměru 61 ku 39 procentům je nejen mnohem výraznější, než se původně očekávalo, ale zároveň je i o to silnějším odmítnutím dosavadní unijní politiky drastických škrtů, která se soustředila nikoli na prosperitu Řecka, ale především německých a francouzských bank.

Svůj význam přitom určitě sehrává fakt, že Velká trojka celé měsíce nutila MMF utajovat studii, podle níž Řecko ke své záchraně nepotřebuje další drastické škrty, ale naopak výrazné odpuštění dluhů a odklad splátek zbývajících úvěrů o dvacet let.

Pokud bude chtít Velká trojka předejít těžko řešitelné krizi PIIGS, stačilo by, kdyby kývla na návrhy Tsiprasovy vlády (mimochodem takřka shodné s analýzou MMF). To by ale byla jasná a přiznaná prohra Angely Merkelové coby „královny Unie“, a tak přední němečtí politici raději mluví o výsledcích referenda coby o „katastrofě“.

Finanční krize už mezitím naplno propukla v Asii – čínské akciové trhy během tří týdnů propadly o 30 procent, přičemž zmizel „papírový majetek“ v hodnotě 2,3 bilionu dolarů, což je desetkrát více než HDP Řecka“. A vždy, kdy čínské akcie drasticky klesaly, následovala mnohem větší krize v USA. Už se mluví o té dluhopisové, jejíž rozměr je odhadován až na 100 bilionů dolarů.

Zdroj: http://www.literarky.cz/politika/svet/20188-ecko-po-referend...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

Káva pro Zvědavce

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Jak pár fondů kontroluje vaše peníze?Je to „geniálně“ vymyšlené, říká zkušená investiční poradkyně.01.05.24 19:47 Česká republika 0

Korunovační kříž - Buď je na výstavě kopie, nebo je to krajně nezodpovědné! Kdo to platí?01.05.24 15:07 Česká republika 1

Tradiční pálení čarodejnic bylo opět oficiálně zakázáno, stejně jako ohňostroj na Silvestra01.05.24 09:05 Česká republika 1

Jana Marková : Německý chalifát01.05.24 06:44 Německo 1

Cesta do horoucích pekel našeho zdravotnictví 01.05.24 06:31 Česká republika 0

Země G7 včetně Spojených států a zemí EU dosáhly dohody o uzavření všech uhelných elektráren do roku 203501.05.24 00:38 Neurčeno 1

Na amerických univerzitách propalestinské demonstrace sílí navzdory stovkám zatčených (video)01.05.24 00:30 USA 0

Finanční správa rozesílá dopis s novou daní. Nárůst je extrémní 29.04.24 07:51 Česká republika 4

Britský poslanec: „Obávám se, že to bude horší než holokaust“28.04.24 19:26 Británie 0

Nejvyšší soud Ukrajiny zahájil řízení proti Radě kvůli neodstranitelnosti Zelenského28.04.24 19:05 Ukrajina 1

V Charkově bylo zabito 7 důstojníků z České republiky28.04.24 12:10 Ukrajina 4

Zpráva WEF: 98% centrálních bank souhlasí se zavedením digitální měny 28.04.24 10:39 Neurčeno 1

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 3

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,38 Kč
Euro
25,09 Kč
Libra
29,34 Kč
Kanadský dolar
17,05 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,52 Kč
100 japonských jenů
14,88 Kč
Čínský juan
3,23 Kč
Polský zloty
5,80 Kč
100 maď. forintů
6,44 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,02 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 366,19 Kč
1 unce stříbra
628,13 Kč
Bitcoin
1 375 423,36 Kč

Poslední aktualizace: 1.5.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 070 940