Z amerického snu se rychle stává noční můra

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2013/03/5410-z-americkeho-snu-se-rychle-stava-nocni-mura.htm

Michael

Když otcové zakladatelé USA zakládali národ, tak to dělali s úmyslem, aby vláda byla velmi omezená a lidé měli obrovské množství svobody. Ale dnes to je tak vzdálenou vzpomínkou, že si ani lidé nevzpomínají, co „země svobodných a domov statečných“ ve skutečnosti ještě znamená - jejich životy jsou omezovány doslova miliony zákonů, pravidel a předpisů a je to ještě horší - každý den. Federální vláda, státní vlády, místních vlád a dokonce i majitelé domů se staly naprosto tyranskou organizací.

Existuje „zákon“ nebo „pravidlo“ téměř na všechno,  a mnoho z nich jsou naprosto směšné. Velký bratr je při trhání svobody neskutečně vynalézavý. I činnosti, při kterých si můžete myslet něco jiného a sedět v naprostém tichu ve svém vlastním domě jsou přísně regulovány vládou. To není to, co otcové zakladatelé zamýšleli.

Existuje tolik zákonů, pravidel a předpisů, že dnes je nikdo nemůže znát. Bohužel, politika inklinuje k získávání nových plodů kontrolních zrůd, které touží ukládat ještě nesmyslnější zákony pro všechny.

Američané se stali tak přísně kontrolováni, že mají dnes velmi malý prostor pro skutečnou svobodu v Americe. Politikům se to líbí, ale vědí ještě, co znamená, když mluví o „svobodě“? Je to skoro, jako by toto slovo zcela ztratilo svůj význam.

Spojené státy se pomalu stávají jen další společností Control Freak. Američané chtějí, aby se jejich svobody  vrátily zpět.

Níže jsou uvedeny příklady toho, jak je Big Brother systematicky omezuje:

Tak se Amerika změnila. Dokonce i něco tak základního, jako poskytnutí jídla bližnímu, se stalo předmětem  "řádu“ a „povolení“.

Zdá se, že úřady ztratily všechny zásady zdravého rozumu.  USA se staly společností, která je tak paralyzována vlastními pravidly, že stěží může ještě fungovat.

Zneužívání TSA, které se děje na letištích po celých Spojených státech je snad nejzřetelnějším příkladem. Ale pravdou je, že jsme neustále svědky nových příkladů pronikání Big Brothera do našich životů. V těchto dnech se zdá, že nikdy nekončící přehlídka nových zákonů a nových bezpečnostních opatření, nových daní, nových „požadavků", nového papírování a nových způsobů, kterými se vláda snaží ovládat chování obyvatel. Prostě to vypadá, jako nekonečný hlad po více kamerách, více byrokratech, více policejní brutality - vše pro vyšší bezpečnost a větší kontrolu.

Nikdo nemůže tvrdit, že tak vypadá „svobodná země". 

Michael říká : „John Adams, druhý prezident Spojených států, kdysi řekl následující: „Děti by měly být vzdělány a poučeny o zásadách svobody. Ale místo toho je učíme, jak být dobrými služebníky systému. Někde jsme cestou ztratili to, co opravdu znamená být Američané. Doufejme, že americký lid jednou obnoví tyto zásady, než bude příliš pozdě“.

Článek vyšel někde na http://endoftheamericandream.com/archives/2011/09. Překlad Josef Vít

Poznámka editora

Když už autor ve dvou bodech zmínil kuřáky, nedá mi to, abych nepřidal včerejší zážitek.

Včera se v hlavních zprávách na kanadském kanálu objevila reportáž o tom, že stále více zaměstnavatelů v USA a v Kanadě perzekvuje v inzerátech nabízejících práci kuřáky. Rovnou tam píšou větu jako „Kuřáci, ani se nepokoušejte žádat!“ nebo „Jen pro nekuřáky!“ – „Non-smokers only“. Což vyvolává reminiscenci se známým nápisem „White-only“. Některé firmy dokonce provádějí krevní testy na přítomnost nikotinu, zda žadatel nelhal! Praxe začíná být natolik rozšířená, že vyvolala otázky po možném porušování lidských práv. Samozřejmě to odmítli. Kuřáci přece nejsou lidé. Hitler by měl radost. Jeho pohrobci se činí a v tichosti uskutečňují jeden jeho plán za druhým. Akorát neříkají, že to byl původně jeho plán.

Článek byl publikován 19.3.2013


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.