Z amerického snu se rychle stává noční můra

Michael

19.3.2013 Komentáře Témata: USA, Lidská práva 1248 slov

Když otcové zakladatelé USA zakládali národ, tak to dělali s úmyslem, aby vláda byla velmi omezená a lidé měli obrovské množství svobody. Ale dnes to je tak vzdálenou vzpomínkou, že si ani lidé nevzpomínají, co „země svobodných a domov statečných“ ve skutečnosti ještě znamená - jejich životy jsou omezovány doslova miliony zákonů, pravidel a předpisů a je to ještě horší - každý den. Federální vláda, státní vlády, místních vlád a dokonce i majitelé domů se staly naprosto tyranskou organizací.

Existuje „zákon“ nebo „pravidlo“ téměř na všechno,  a mnoho z nich jsou naprosto směšné. Velký bratr je při trhání svobody neskutečně vynalézavý. I činnosti, při kterých si můžete myslet něco jiného a sedět v naprostém tichu ve svém vlastním domě jsou přísně regulovány vládou. To není to, co otcové zakladatelé zamýšleli.

Existuje tolik zákonů, pravidel a předpisů, že dnes je nikdo nemůže znát. Bohužel, politika inklinuje k získávání nových plodů kontrolních zrůd, které touží ukládat ještě nesmyslnější zákony pro všechny.

Američané se stali tak přísně kontrolováni, že mají dnes velmi malý prostor pro skutečnou svobodu v Americe. Politikům se to líbí, ale vědí ještě, co znamená, když mluví o „svobodě“? Je to skoro, jako by toto slovo zcela ztratilo svůj význam.

Spojené státy se pomalu stávají jen další společností Control Freak. Američané chtějí, aby se jejich svobody  vrátily zpět.

Níže jsou uvedeny příklady toho, jak je Big Brother systematicky omezuje:

  • New York - městská rada odhlasovala zákaz kouření ve všech veřejných parcích a na všech veřejných plážích. Samozřejmě kouření je velmi špatné pro zdraví a většina z nás to ví, ale kdysi se Američané chtěli sami rozhodnout, zda chtějí kouřit nebo ne. Ale svoboda se rychle vytrácí. Starosta New Yorku uvažuje, že zakáže Američanům kouřit doma.
  • Kalifornie skutečně zvažuje zákaz  kouření  ve vašem vlastním domku. V některých městech Kalifornie je dokonce nutné získat povolení od vlády, když se chcete scházet  se svými přáteli. Například v San Juan Capistrano je nelegální pořádat domácí studium Bible bez povolení.
  • Podle Natural News, nový zákon ve státě Kalifornie stanoví, aby zdravotníci očkovali děti ve věku 12 let proti sexuálně přenosným nemocem, aniž by museli získat souhlas rodičů
  • Teenager na předměstí Dallasu dostal pokutu za použití sprostého slova ve třídě na střední škole. Původně to bylo za 340 dolarů, ale další poplatky zvýšily celkový účet na 637 dolarů.
  • Úroveň paranoie ve společnosti dosáhla závratných výšek. Nedávno, 17tiletý student Severní Karolíny jménem Ashley Smithwick omylem vzal sebou otce na oběd do školy. Ten měl malý nůž z umělé hmoty, který použil k rozdělení jablka na plátky. Takže - co se stalo s tímto studentem? Škola mu pozastavila činnost pro zbytek roku a policie ho obvinila z přestupku. Tátu zavřeli.
  • Nový zákon vyžaduje detektor oxidu uhelnatého, který musí být nainstalován na každém podlaží všech rodinných domů ve státě Colorado. I když to může být „dobrý nápad“, skutečnost, že vláda nyní nutí lidi dělat tyto věci jen ukazuje, jak velkou kontrolu mají nyní do nejmenších detailů jejich života.
  • Dokonce i ty nejmenší přestupky mohou mít za následek brutální policejní násilí v těchto dnech. V Fairfax County, Virginia byl jeden muž  zastřelen policií, když uzavíral sázky na vysokoškolské fotbalové hry.
  • Chcete nahrávat svou činnost s policií, aby jste se mohl chránit před soudem? Buďte opatrní. V některých státech je nezákonné filmovat policii při zatýkání. Například ve městě Chicago, jednomu umělci nyní hrozí až 15 let vězení za nahrávání vlastního zatčení policií.
  • V některých oblastech země je nyní vlastně zločin řádně nerecyklovat. Například město Cleveland oznámilo plány na kontrolu popelnic , aby zajistilo, že lidé skutečně recyklují dle pokynů města. 
  • Nespolupráce s „orgány“ vás může dostat do velkých problémů Ve Washingtonu, pokud nechcete předložit „ tašku k náhodné kontrole“ při jízdě metrem, tak máte dobrou šanci, že by vás mohlo následně navštívit FBI nebo ministerstvo pro vnitřní bezpečnost.
  • Děláte-li příliš mnoho hluku na dvorku v Americe, můžete dostat nářez. Například před časem pár policistů v Minnesotě brutálně zbilo dvě dospělé osoby, včetně těhotné ženy v přední části dvora, kde byly s malými dětmi, protože policie se domnívala, že dělaly příliš velký hluk a ony nespolupracovaly dostatečně s policií.
  • Federálové nedávno zaútočili v 5 hodin ráno na farmáře a tvrdili, že byl zapojen do prodeje syrového mléka v rozporu s federálními zákony. (zákon Codex Alimentarius)
  • Dávejte si pozor na trávník. Před několika lety byla 70ti letá stará babička odvedena v poutech a převezena do vězení za to, že měla hnědý trávník.
  • Svoboda projevu je dnes jen vzpomínkou v mnoha oblastech Spojených států. Ve skutečnosti, policie v mnoha oblastech země jak se zdá, nemá absolutně žádnou představu, co americká ústava vyžaduje, pokud jde o svobodu projevu. 18. června loňského roku, se dva křesťané rozhodli, že budou rozdávat kopie Janova evangelia na veřejném chodníku v Dearbornu, Michigan a během tří minut  bylo kolem nich 8 policistů a dali je do vězení.
  • Dnes můžete být dokonce uvězněni za čtení e-mailu vašeho manžela. Muž z Michiganu byl obviněn z trestného činu a čelí až 5 letům vězení za čtení e-mailu své manželky.
  • Ve Spojených státech dnes nemůžete ani dát něco k jídlu bezdomovci bez povolení. V Houstonu v Texasu Amand Herring byl za poskytnutí jídla bezdomovci vykázán na rok z města. Bylo mu řečeno, že je potřeba mít povolení ke krmení bezdomovců.

Tak se Amerika změnila. Dokonce i něco tak základního, jako poskytnutí jídla bližnímu, se stalo předmětem  "řádu“ a „povolení“.

Zdá se, že úřady ztratily všechny zásady zdravého rozumu.  USA se staly společností, která je tak paralyzována vlastními pravidly, že stěží může ještě fungovat.

Zneužívání TSA, které se děje na letištích po celých Spojených státech je snad nejzřetelnějším příkladem. Ale pravdou je, že jsme neustále svědky nových příkladů pronikání Big Brothera do našich životů. V těchto dnech se zdá, že nikdy nekončící přehlídka nových zákonů a nových bezpečnostních opatření, nových daní, nových „požadavků", nového papírování a nových způsobů, kterými se vláda snaží ovládat chování obyvatel. Prostě to vypadá, jako nekonečný hlad po více kamerách, více byrokratech, více policejní brutality - vše pro vyšší bezpečnost a větší kontrolu.

Nikdo nemůže tvrdit, že tak vypadá „svobodná země". 

Michael říká : „John Adams, druhý prezident Spojených států, kdysi řekl následující: „Děti by měly být vzdělány a poučeny o zásadách svobody. Ale místo toho je učíme, jak být dobrými služebníky systému. Někde jsme cestou ztratili to, co opravdu znamená být Američané. Doufejme, že americký lid jednou obnoví tyto zásady, než bude příliš pozdě“.

Článek vyšel někde na http://endoftheamericandream.com/archives/2011/09. Překlad Josef Vít

Poznámka editora

Když už autor ve dvou bodech zmínil kuřáky, nedá mi to, abych nepřidal včerejší zážitek.

Včera se v hlavních zprávách na kanadském kanálu objevila reportáž o tom, že stále více zaměstnavatelů v USA a v Kanadě perzekvuje v inzerátech nabízejících práci kuřáky. Rovnou tam píšou větu jako „Kuřáci, ani se nepokoušejte žádat!“ nebo „Jen pro nekuřáky!“ – „Non-smokers only“. Což vyvolává reminiscenci se známým nápisem „White-only“. Některé firmy dokonce provádějí krevní testy na přítomnost nikotinu, zda žadatel nelhal! Praxe začíná být natolik rozšířená, že vyvolala otázky po možném porušování lidských práv. Samozřejmě to odmítli. Kuřáci přece nejsou lidé. Hitler by měl radost. Jeho pohrobci se činí a v tichosti uskutečňují jeden jeho plán za druhým. Akorát neříkají, že to byl původně jeho plán.

Známka 1.1 (hodnotilo 163)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 14 825