Pohlednice pro „samolepkové zločince“ Patrika a Míšu

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2010/11/4072-pohlednice-pro-samolepkove-zlocince-patrika-a-misu.htm

Michal Závada

Blíží se Vánoce, a zatímco většinu z nás čeká každoroční více či méně komerční rituály, dva mladí lidé – Patrik Vondrák a Michaela Dupová – je podle všeho znovu stráví za zdmi vazební věznice.

O procesu Vondrák, Dupová a spol. se na Zvědavci již psalo ve článku 50. léta zpátky aneb fakta k blížícímu se politickému procesu Vondrák a spol.

Od té doby proběhlo několik stání před soudem, který několikrát zamítl propuštění z vazby, ale jediné, co se pro Patrika a Míšu změnilo, bylo místo vazby – z Pankráce byli přesunuti do věznice Ruzyně.

Absurdity z jejich spisu, znaleckého posudku, či výroky soudružky prokurátorky by vydaly na knihu, a přijde mi zbytečné se jimi na tomto místě zabývat – kdo má zájem, nechť si projde odkazy pod článkem. Stačí si přečíst Protokol o hlavním líčení (pdf), ze kterého na člověka dýchne duch 50. let. Hlavně diskuse na téma „závadové osoby“ je opravdu komická...

Je mi ale smutno z toho, že s těmi lidmi je zacházeno hůř jak s nebezpečnými zločinci. Proto bych chtěl požádat čtenáře, kteří odmítají politické procesy a pronásledování lidí za jejich názory, aby vyjádřili svou solidaritu zdánlivě bezvýznamnou maličkostí – zaslali těmto dvěma „ideozločincům“ pohlednici.

Adresy:

Patrik Vondrák (22.5.1985)
Vazební věznice Ruzyně
Staré náměstí 3
161 00 Praha 6

Michaela Dupová (8.9.1989)
Vazební věznice Ruzyně
Staré náměstí 3
161 00 Praha 6

Odkazy:

Článek byl publikován 23.11.2010


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.