Oscar

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/zvirata/2007/09/2269-oscar.htm

Michal Bartek

Dnes uplynulo sedem rokov, odkedy pribudol do našej domácnosti nový člen rodiny. Síce neplánovane, ako som už raz písal, ale s ohliadnutím sa dozadu nemôžem tvrdiť, že to bolo nanič. Príchod Oscara úplne zmenil našu domácnosť. Priniesol nám množstvo finančných výdavkov s liečením jeho chorôb a starostí s prekonávaním jeho tvrdohlavosti pri výchove, ale myslím si, že to stálo za to. Všetko nám vynahradil svojou oddanosťou a láskou k nám.

Niečo podobné človek zažíva každé štyri roky. Príde nová vláda, veľakrát úplne iná než by niekto očakával, prinesie množstvo finančných výdavkov s liečením chorôb štátu a starostí s prekonávaním nových zákonov a nariadení. Na získanie financií si odsúhlasí zákony a do ostatných aktivít, ktoré sa týkajú nás všetkých, si nedá nič hovoriť. Keď je pes nevyliečiteľne chorý, nepomôže zmeniť zverolekára, treba ho utratiť. Keď je chorá vláda, tak sa vypíšu predčasné voľby, ale veľakrát sa k moci dostanú znovu Tí istí. Ako keby ste zmenili len ordináciu, nie doktora.

Oscar nám za našu snahu a podporu priniesol veľa radosti a jeho láska k nám je naozaj nezištná. Kiež by sa to tak dalo povedať aj o našich zákonodarcoch.

Oscar

Článek byl publikován 20.9.2007


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.