Novodobá inkvizice II.

Pokračování hororových příběhů z ČR

24.4.2010 Přišlo emailem Témata: Česká republika 1311 slov

Přečetla jsem si článek na Zvědavci Novodobá inkvizice a bohužel, musím potvrdit, že exekutoři si v této zemi dělají co chtějí a nejen exekutoři. Moje dcera si vychutnala oboje, jak Dopravní podnik hlavního města, tak pány exekutory. Musím podotknout, že moje dcera je samoživitelka, která za celý svůj život nevzala od státu ani korunu dávek, a své dítě vychovala bez alimentů a přídavků na děti. Baví ji práce, takže soboty, neděle, tak jak si naplánují její zaměstnavatelé, bez problémů, práce ji baví.

Dokud žila v Praze, ztratila jednoho dne občanku. Oznámila to příslušným úřadům, pořídila si novou, vdala se a přestěhovala z Prahy jinam. Za rok obsílka od soudu, prý byla přistižena při černé jízdě a nezaplatila pokutu. Takže musela k soudu, kde předložila potvrzení, že v té době to nemohla být ona, protože už měla jinou občanku a předložila potvrzení o ztrátě, takže na její OP jezdí po Praze načerno někdo jiný.

Další rok opět podobná obsílka, opět k soudu a opět soud s ní zrušen. A po další době zase obsílka.

Pak se rozvedla, znovu vdala, změnila jméno, přestěhovala se do severních Čech. Tentokrát už jí obstavili účet, takže opět na soud a opět to samé. Tentokrát, protože už ji to opravdu naštvalo, soud již uznal, že jí dají pokoj, protože evidentně někdo jezdí načerno s její ukradenou občankou.

Představte si, že dvakrát změnila jméno, dvakrát se přestěhovala a ty černé jízdy byla pořád na její staré jméno. To má Dopravní podnik tolik peněz pro pana Sokola, který neustále jeden a ten samý případ cpe k soudu když dobře ví, že z mé dcery nic nedostane, protože má úřední lejstro, že na její občanku jezdí na černo někdo jiný? Pan Sokol je tak dobrý, že neví, že když jeden soud takto dopadne, že stejně musí dopadnout i další, nebo neumí číst? Je tak těžké pro Dopravní podnik zjistit, kdo jezdí na ukradenou občanku, když už je tak profláknutá? To je jen perlička, mou dceru to stálo jen čas ztracený u soudu a nervy.

Dcera měla na leasing auto a protože po rozvodu byly na ni splátky příliš, zrušila leasingovou smlouvu, dostala potvrzení, že auto předala v pořádku a pozor - potvrzení od leasingové společnosti GE-Money, že společnost nemá vůči mé dceři žádné závazky. Dcera bláhově přijala tyto papíry s přesvědčením, že je vše v pořádku. Po svých zkušenostech už ví jediné, že chce od každé společnosti také potvrzení, že ty závazky nemá ani dcera vůči společnosti. To ji však v té době nenapadlo a koho by taky? Stalo se to v roce 2000.

Loni, t.j. r. 2009, má dcera obdržela dva dopisy od exekutora, ve kterých se psalo, že má dluh 137 000 Kč a v každém z těch dopisů byla zastavena jedna její nemovitost: v jednom byt v OV a ve druhém chalupa, na kterou si vzala hypotéku. Dcera se málem zhroutila a tak těm pánům volala a dozvěděla se, že v roce 2000 dlužila leasingové společnosti GE-Money jednu splátku, kterou krátce před promlčením a narostlou o úroky předali k soudu, kde došlo k soudnímu rozhodnutí, že tuto částku dcera musí zaplatit - háček byl ovšem v tom, že o tomto rozhodnutí, soudu, ani dluhu neměla dcera ani ponětí.

To prý se stalo v roce 2004 a před promlčením dluhu r. 2009 bylo vymáhání dluhu předáno k exekuci. Pro dceru to byl blesk z čistého nebe, kdyby věděla, že má nezaplacenou jakoukoli splátku, ihned by ji vyrovnala. Volala tedy pánům exekutorům a ti jí povolili splátkový kalendář. Sotva však dcera zaplatila první splátku, tedy půlku dluhu, okamžitě jí zablokovali účet. Dcera byla zaměstnaná na živnostenský list a stalo se to v březnu a tak mi s pláčem volala, že má platit daně a pojištění a neví z čeho. Když volala exekutorům, řekli jí, že jí museli zablokovat účet, protože nedovoleně manipulovala s penězi, to znamená, že si dovolila ze svého účtu zaplatit podle úmluvy exekutorům půlku dluhu. Ptala se, co má dělat, že bude muset platit daně, řekli jí, ať si napíše žádost k soudu. To se mi opravdu nelíbilo, známe naše soudy a zatím, než se něco rozhodne, prodají jí střechu nad hlavou i chalupu, mimochodem, pan exekutor dceři řekl, že by ji mohli žalovat pro podvod, protože si vzala na chalupu hypotéku, věříte tomu? Dceři jsme sehnali peníze a zbytek dluhu zaplatili z našeho účtu. Když se pánům exekutorům naivně svěřila, že si peníze tedy půjčí, když nemůže nakládat se svým účtem, dostalo se jí poučky, že všechny peníze, které se jí dostanou do ruky jsou zablokované, a ať se ani neopováží jim platit těmi půjčenými penězi, protože ani s nimi nesmí nakládat. My jsme se na tyto výhrůžky neohlíželi a okamžitě zbytek dluhu zaplatili z našeho účtu, protože nám to zakázat opravdu nemohli, ani nám vyhrožovat, a pánům exekutorům sebrali před nosem další kořist, protože o co jiného, než o loupež státem posvěcenou se jedná? Je velmi podivné, že vám exekutor zakazuje zaplatit dluh, který vymáhá, nemyslíte?

Dcera měla na účtu víc, než byla dlužná částka, auto splacené leasingové společnosti, zařízený byt. Peníze by víc než bohatě stačily na úhradu dluhu, proč si je z účtu nestáhli, jak by si normální člověk představoval? Proč pro 137 000 zablokovali dvě nemovitosti a nedovolili dceři splatit dluh penězi z účtu?

Hledala jsem v zákoně o exekuci, jak jsou občané při exekucí chráněni. Nijak, exekutoři nemají žádné limity, žádná omezení. Docela dobře vím, jak se předhánějí, kolik nemovitostí lidem zabaví, prý se tím i chlubí.

To, co se stalo mé dceři, je ovšem zoufalé a psala jsem na kancelář ochrany práv. Prý je to tak a nedá se nic dělat. Exekutoři si ovšem mysleli, že když je dcera sama s dítětem, že bude snadná kořist, aspoň mně to tak přijde, protože proč ty výhrůžky? Z celé věci jsem měla jen jeden dojem, že exekutoři zablokovali dceři peníze, aby nemohla splatit dluh, a oni mohli prodat její nemovitosti. Je nezajímaly peníze, auto, vybavení bytu, jen ty nemovitosti. Přece když si domluvím splátkový kalendář a zaplatím půlku dluhu je jasné, že tu druhou zaplatím také a když ne, mají možnost si ji stáhnout z účtu sami, nebo je to jinak?

Další věcí jsou ovšem dluhy. Jak je možné, že se dlužník nedozví, že něco dluží? Přece je běžné dluh vymáhat průběžně a ne před promlčením. Není to nový kšeft, vydělávat na úrocích či penále? Dcera probrala kdejaký registr dlužníků a nikde se nenašla. Během té doby jí dala jiná společnost auto na leasing, dokonce jí banka GE-Money nabízela půjčku. Stalo by se to, kdyby leasingové společnosti dlužila splátku? Nevím, nelíbí se mi to a zvlášť, že jsem s s něčím podobným setkala u pronájmu televizoru taky u společnosti se stejným jménem GE- Money.

Jedinou věcí jsme si jistí - tvrdě vyžadovat u jakéhokoli skončení finančního závazku potvrzení, že už jim nic nedlužíme. Protože v této zemi se člověk dostane pod most ani neví jak a stát své občany vůbec neochrání, ale naopak, tento stát chrání jen a jen lumpy .

Pro dceru je to tvrdé poučení, tvrdě pracovala a šetřila, chce, aby vnučka, její dcera studovala, chtěla opravit střechu na chalupě, protože dneska musíte žít ve městě, abyste se uživili a venkov je pro ni prostředí, které má ráda a je na ně zvyklá. Zpočátku ji to vzalo chuť vůbec pracovat a žít v této zemi, ale kam utéct, když tu máte kořeny? Naštěstí jsme se do toho vložili, ale jak by dopadla, kdyby byla opravdu sama? A jak dopadají lidé, kteří opravdu přijdou o střechu nad hlavu? Není takový bezohledný ekonomický útlak stokrát horší, než politický? Protože postihuje většinou lidi, kteří se neumí bránit a kteří ani nevědí, že něco provedli. Kecy na fórech, že dobře tak dlužníkům neberu, ti co to píší, až zažijí totéž, budou dost udiveni.

Autorka se podepsala, nicméně přeje si neuvádět jméno, což se dá pochopit.

Známka 1.1 (hodnotilo 284)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

32

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 64 čtenářů částkou 11 338 korun, což je 32 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 0

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 0

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 3

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Výběr peněz z účtu = problém 11.04.24 14:25 Česká republika 3

Tolik podniků v Německu ještě nezkrachovalo11.04.24 06:13 Německo 0

Louisiana se stala prvním státem USA, který odmítl předat moc WHO-WEF10.04.24 20:12 USA 3

Měnové kurzy

USD
23,66 Kč
Euro
25,25 Kč
Libra
29,47 Kč
Kanadský dolar
17,18 Kč
Australský dolar
15,23 Kč
Švýcarský frank
25,99 Kč
100 japonských jenů
15,33 Kč
Čínský juan
3,27 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,43 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,11 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 174,48 Kč
1 unce stříbra
671,05 Kč
Bitcoin
1 454 471,39 Kč

Poslední aktualizace: 17.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 20 247