Memorandum SPD a Trikolory o spolupráci, je cesta správným směrem

7.6.2023 Přišlo emailem Témata: Česká republika 1532 slov

Petr Král

Minulý týden zveřejnily dvě nejsilnější vlastenecké strany SPD a Trikolora informaci, že jsou dohodnuti na spolupráci do všech následujících voleb. Jedná se o historický okamžik, neboť je to poprvé, kdy se hlavní euroskeptici dokázali domluvit a vyjádřili to, po čem vlastenecká scéna dlouho volala. Kdyby došlo k této dohodě SPD a Trikolory před parlamentními volbami před dvěma lety, po které volala řada osobností vlastenecké scény, mohly jsme si ušetřit fialovou hrůzovládu, kterou už téměř dva roky zažíváme a která po propadnutí skoro milionu hlasů musela nutně přijít.

Pětidemoliční vláda překonala i ty nejhorší sny

Je třeba říci, že dosavadní kroky pětidemoliční vlády, ať už na domácí či zahraniční scéně, překonaly i ty nejhorší sny. Ožebračování domácího obyvatelstva ve jménu zahraničních korporací, astronomické ceny energií, potravin a všeho na co si jen vzpomeneme, rekordní inflace a zvyšování daní, zaplavení země ukrajinskými migranty a zatažení naší země do války, to jsou spolu s vazalskou smlouvou o pobytu okupačních vojsk USA jen ty nejviditelnější výsledky protektorátní Fialovy vlády.

Stejně děsivé, i když méně na očích jsou normalizační čistky, probíhající na všech úrovních státní správy. Každý, kdo dostatečně neoslavuje ukrajinské nacisty a nevyvěšuje žlutomodré hadry, je podezřelý a bdělé revoluční guerrilly v podobě neziskovek a sorosovských médií, na něj uspořádají veřejný lynč, po kterém následuje v lepším případě vyhazov z místa, pokud pracuje ve státní správě, v tom horším trestní stíhání. Dnes je již takto stíháno z politických důvodů přes 150 nepodvolených občanů.

Lidé sice zpočátku reagovali statisícovými demonstracemi proti vládě fialových desperátů. Před rokem 2. září stálo na Václaváku proti Fialově 120 000 rozhořčených občanů. Postupně však počty protestujících klesaly a pod vlivem psychologických operací na rozklížení opozice, které u nás převzaly týmy zahraničních odborníků a domácích kolaborantů se podařilo opoziční scénu rozklížit a tím snížit počty v ulicích zhruba o polovinu.

Memorandum SPD a Trikolory je základ pro boj s hydrou

Lidé před prázdninami začínají více myslet na dovolené, (pokud na ně mají a pokud nevypukne velká válka) a někteří začínají propadat skepsi, že se podaří zemi od globalistických otrokářů osvobodit. A právě v této chvíli přichází naděje v podobě připravovaného Memoranda o spolupráci mezi SPD a Trikolorou o vytvoření vlastenecké koalice.

O tom, že je to správná cesta, které se Fialova moc nejvíce bojí, není pochyb. Na rozdíl od křečovité neúspěšné snahy využít nějak frustrace lidí k vlastnímu politickému profitu, je tento klidný a jasný krok začátkem cesty, na jejímž konci je vidět porážka Fialovy kolaborantské pětikoalice. Právě signál o spolupráci, je tím nejdůležitějším na co lidé čekají. Koalice SPD a Trikolory je pevným kamenem na kterém se dá stavět.

Vlastenecká koalice, by se ale neměla uzavírat další spolupráci, naopak, Memorandum by mělo být základem pro spolupráci všech lidí dobré vůle proti bruselské a washingtonské hydře. K vlastenecké koalici by se měli přidávat i další osobnosti, které nejsou členy zmíněných stran a začít vytvářet odborné týmy, schopné převzít ve správný čas vládu nad touto zemí.

Je třeba zacelit trhliny ve vlastenecké vozové hradbě

To, že taková spolupráce funguje, jsme mohli vidět na podzim v komunálních volbách v Praze, kde šli společně SPD, Trikolora i PES a poprvé se díky tomu vlastenci probojovali do pražského zastupitelstva. Zdálo by se, že nic nebrání tomu, aby „vlastenecká protiofenziva“ mohla začít. Minulý rok však došlo ke dvěma událostem, které vytvořily trhliny ve vlastenecké vozové hradbě.

Nejprve v lednu vystoupil na sjezdu Trikolory kandidát na předsedu strany Jindřich Rajchl a překvapeným spolustraníkům oznámil, že nejenže pokládá svoji kandidaturu na předsedu, ale vystupuje ze strany a zakládá nový projekt PRO, na kterém již delší dobu pracoval, zřejmě si spočítal, že podpora úřadující předsedkyně Zuzany Majerové, která nastoupila místo Václava Klause ml. je ve straně většinová.

Druhým momentem byl odchod dvou výrazných osobností z proticovidistického hnutí PES Jiřího Havla a Ladislava Vrabela, kteří uspořádali před rokem 8. května mírovou demonstraci v Praze na Náměstí republiky a později stáli za vznikem občanské iniciativy ČR na 1. místě, která v září a v říjnu dokázala opakovaně naplnit Václavské náměstí protivládními demonstranty, než se vzájemně rozkmotřili a počty demonstrantů začaly výrazně klesat

Kolaboranti hledají skulinu, jak se udržet u moci

Právě tyto dva momenty určily podobu vlastenecké opoziční scény, která prožívá určitou krizi, což by se rozhodnutím o podepsání Memoranda o spolupráci mezi SPD a Trikolorou mohlo zásadním způsobem změnit. Zpráva o Memorandu je dobrou zprávou pro všechny občany České republiky, kteří si přejí, aby fialova hrůzovláda co nejdříve skončila a mohli jsme vykročit na cestu samostatnosti a svobody, která bude ještě dlouhá a trnitá.

Špatnou zprávou je připravované Memorandum naopak pro všechny bruselské kolaboranty soustředěné kolem Pražské kavárny. Není pochyb o tom, že udělají vše pro to, aby slibně se rozvíjející spolupráci narušili. Mají na to dostatek prostředků i mediálního vlivu a na podobné zpravodajské operace jsou připraveni. Jediné, čeho se totiž bojí je právě spolupráce na euroskeptické scéně. Jakékoliv rozpory nebo nejasnosti, jsou skulinou, kam napřou svoji pozornost, aby dosáhli svého.

To by si měli uvědomit všichni, kteří proti vládě Petra Fialy vystupují a pokusit se najít na položených základech Memoranda co nejširší shodu. Platí to jak o Vrabelovi, který ale zatím neohlásil, že by se svou ČR na 1. místě chtěl jít do voleb (ale v budoucnu se to nedá vyloučit), tak především pro PRO Jindřicha Rajchla, který má ambice jít do voleb samostatně. Pro celou vlasteneckou scénu, by ale bylo výhodné, aby se nakonec dohodl a připojil se k Memorandu.

Foldyna navrhuje koalici SPD, Trikolora a PRO

Na demonstraci PRO na Václavském náměstí vystoupila i jedna z výrazných osobností SPD poslanec Jaroslav Foldyna, který ve svém rozhovoru pro Český rozhas načrtl, jak by mohla taková spolupráce vypadat. „Největším problémem naší země je špatná vláda Petra Fialy (ODS), která vede český průmysl a českou společnost do záhuby. To je pro mě víc, než jestli si konkurujeme, nebo pomáháme. Jestli budou v příštím Parlamentu vedle nás lidé z PRO a další, kteří budou vidět stejný problém ve vládě Petra Fialy, která nereprezentuje zájmy českého státu a českých voličů… Ono se to nějak vyřeší. Do voleb je ještě dva a půl roku. Jestli mohla vzniknout vládní pětikoalice, proč by nemohla vzniknout třeba trojkoalice proti nim?, “ uvedl Foldyna s odkazem na možnou trojkoalici SPD, Trikolora, PRO.

Kdyby se k dvojkoalici přidalo i hnutí PRO a vznikla trojkoalice do parlamentních voleb, je prakticky jasné, že by společně s ANO a Komunisty, kteří půjdou do voleb zřejmě posíleni o poslední zbytky sociálních demokratů, kteří s největší pravděpodobností opustí stanu po liberálním Bártově puči, kterému s největší pravděpodobností dojde na sobotním sjezdu ČSSD, podařilo pětikoalici porazit. Nově formovanou levici by mohli podpořit také levicové osobnosti z mírové iniciativy Mír a Spravedlnost (Kavan, Stropnický) či bývalý premiér Jiří Paroubek.

K tomu je ale ještě dlouhá cesta. Především je asi nezbytné, aby si Jindřich Rajchl vyzkoušel, že v novém prostředí dohody mezi SPD a Trikolorou, jež má hlavní slogan vystoupíme z EU, nemá se svým rezervovaným postojem k EU, kopírujícím měkký postoj „orbánovské kritiky“ Trikolory pod vedením Klause ml. příliš šancí. Byl to právě tento soft euroskepticismus, který zastavil slibně se rozvíjející stranu, která měla stejně jako dnes Rajchl plné kulturáky příznivců.

Nabízí se tedy varianta, aby si PRO vyzkoušelo svoji sílu za rok v evropských volbách, kam zřejmě půjde samostatně. i když jsou tyto volby pro malé začínající strany velmi výhodné je pravděpodobné, že v nich propadne stejně jako v podzimních komunálních a senátních volbách a po tomto prozření bude ochotný jít společně na kandidátce Memoranda, která zaručí účast v parlamentu nejen Rajchlovi ale také dalším výrazným osobnostem, které v jeho hnutí jsou. Poslední průzkum STEM z minulého týdne, kde je strana PRO se ziskem 1,2 na posledním 14 místě za Trikolorou, by měl Jindřicha Rajchla a jeho poradce vést k přemýšlení, zda není čas se více otevřít spolupráci, zvláště ve chvíli, kdy Memorandem o spolupráci mezi SPD a Trikolorou nastupuje na vlastenecké scéně nová realita.

Protivládní turné a nezávislé osobnosti

Ta se projevila v minulých dnech i zvýšenou aktivitou na náměstích, kdy nově ustavená koalice objíždí republiku v jednotlivých městech a na jednom pódiu už nestojí jen představitelé SPD, ale spolu s nimi i představitelé Trikolory a významné nezávislé osobnosti euroskeptické scény, které se rozhodly rodící se spolupráci podpořit, jako je bývalý předseda agrární komory a odborník na zemědělství Zdeněk Jandejsek a expert na energetiku Milan Noveský, kteří se zúčastnili spolu s předsedkyní Trikolory protivládní demonstrace před 14 dny v Liberci či místopředsedy Akce D.O.S.T. Michala Semína, který se zúčastní pokračování protivládního turné, které proběhne 7. června v Mladé Boleslavi.

I tyto aktivity svědčí a o tom, že na národní scéně roste opravdový hegemon, který by mohl svojí gravitací přitáhnout všechny vlastenecké konzervativní síly, které si přejí konec Fialovy hrůzovlády.

Věřme, že na obou stranách bude dostatek vůle, aby na sebe protivládní síly alespoň neútočily, což je prvním předpokladem toho, aby šli do senátních, a nakonec i do sněmovních voleb společně a pokusili se co nejdříve fialovou hrůzovládu ukončit.

Zvítězí zdraví rozum, nebo osobní ambice?

Známka 1.2 (hodnotilo 56)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 2 881