Tak už nám zase zatkli Popelku, paní Mullerová

13.3.2023 Přišlo emailem Témata: Policejní stát, Česká republika 1675 slov

Miroslav Kelnar

Včera jsem se stal svědkem akce „sundání ukrajinské vlajky z Národního Muzea“ a dnes jsem již četl řadu nepravdivých vyjádření a dokonce i ministr Rakušan přispěchal se svou troškou lží do mlýna. Všichni ti čeští ministři, co se tady vyjadřovali silnými slovy k předem připravené provokaci, kdy ukrajinská raketa byla vystřelena na Polsko s cílem obvinit z útoku Rusko a využít tohoto momentu ke spuštění války, tak zajisté nebudou mít žádnou morální zábranu se přičinit o šíření dalších nepravd o včerejší události u Národního Muzea. A už nám první husa zakejhala, myslím tím Rakušana, že je to prý „nepřípustné“.

[...]

A protože jsem byl účastníkem této akce, a řekl bych, že jsem byl přímo v centru dění u Muzea, tak bych tu rád osvětlil, co se tam vlastně událo.

Po skončení demonstrace „Proti bídě“ na Václavském náměstí vyzval Slávek Popelka demonstrující při odchodu z Václavského náměstí, aby se k němu připojili a šli k Národnímu Muzeu sundat ukrajinskou vlajku. Možná tak 250 lidí se k němu připojilo a zamířili k Národnímu Muzeu, před kterým již byla sešikována policie u vstupu do Muzea. Slávek Popelka vyzval policii k tomu, aby jim umožnila vstup do budovy a na toto jeho vyzvání se vyhrnuli zevnitř z budovy těžkooděnci a vytvořili před vstupem do Muzea policejní kordón. Pak se odehrávala argumentační diskuse mezi demonstrujícími a policií, něco ve stylu, když nás nechcete pustit do budovy, tak tu ukrajinskou vlajku sundejte sami atd. Nevládla tam ze začátku vyhrocená atmosféra. Jenže policie pak začala volit konfrontační přístup, vždy si jednoho z davu vybrala a 4 policisté na něho zaútočili metodou vlčí smečky. Oddělili ho od stáda a srazili ho k zemi a dva policajti na něho pak zaklekli a třeba 5 minut na něm klečeli. Takže pak už po těchto brutálních zásazích proti demonstrantům začaly růst emoce na naší straně, protože k takto brutálním zásahům policie nebylo důvodů. Nikdo nechtěl útočit na policisty, zejména s ohledem na to, že oni byli ozbrojeni samopaly pravděpodobně na gumové projektily a těmi na nás mířili. A to byl můj případ, kdy mi mířil tento ozbrojený policajt na hruď z metrové vzdálenosti.

Noviny dnes píší, že bylo zatknuto 18 lidí při této akci, zatknuti byli jen z toho důvodu, že si je ti policisté vyhlédli v davu a dokázali je oddělit od ostatních a na toho se pak vrhli a svázali mu ruce.

Takže ve shrnutí, co se včera událo u Národního Muzea. Akce „jdeme sundat ukrajinskou vlajku“ byla sice megafonem vyhlášena na vrchním rohu Václavského náměstí, ale žádný konkrétní plán na to, jak se dostat 10 m vysoko po zdech té budovy nahoru k ukrajinské vlajce, nebyl. Nebyly připraveny žádné technické prostředky, aby bylo možno na budovu vyšplhat. Takže prvotní idea byla, že se k vlajce dostaneme z venku a nějaký útok dovnitř nikoho ani nenapadl. Kdybychom tam přišli a byly by zavřeny dveře od Muzea, tak jsme odešli domů.

Za druhé, nikdo neměl v plánu násilně vniknout do budovy přes kordon policistů, potažmo když oni byli ozbrojeni samopaly na gumové projektily. Řeknu to tak, kdyby měla policie větší trpělivost, a neprovokovala tím, že začala sama od sebe útočit metodou vlčí smečky na demonstranty, tak by se dav po hodině sám rozešel. V momentu, když pak policie začala útočit fyzicky na jednotlivce a srážet je k zemi, tak pak teprve vyrostly emoce a pak už se nikomu tzv. „nechtělo domů“.

Jen jako perlička, po celou dobu konání té demonstrace na Václavském náměstí se tam ČT neobjevila, a u té strkanice u Národního Muzea se najednou ta ČT objevila, jako by spadla z nebe. A k tomu spousta takových nějakých divných fotografů a reportérů, jeden dokonce i s helmou na hlavě s nápisem Press. To si snad myslel, že se tam bijeme holemi po hlavách? Připadal mi jako Lipavský na té jeho slavné fotografii z Ukrajiny.

V jednom momentu jsem šel kolem jedné osoby, kde nějaký fotograf fotografoval nášivku na jeho rukávě, a ten dotyčný tu nášivku ochotně nastavuje tak, aby byla již v tom večerním chabém světle dobře vidět. Až dnes jsem se dozvěděl z tisku, že prý to byla nášivka Wagnerovců, já bych to nepoznal, a to se o tu válku na Ukrajině hodně zajímám. Ta ochota toho dotyčného, aby si ten fotograf tu nášivku pěkně vyfotil, ale samozřejmě bez jeho obličeje, mi připadala podezřelá.

Já k tomuto tématu uvedu několik příkladů z dřívějška. Byl jsem tak před 5 roky na předvolebním shromáždění SPD na Václavském náměstí, kde vystupovala skupina Ortel. Jeden přítomný potáhnul levou rukou cigaretu a tu levou ruku s cigaretou pak zvednul proti pódiu. A druhý den čtu v tisku, že se prý na koncertu Ortelu hajlovalo.

Další příběh. Minulé léto jsem byl na demonstraci na Malostranském náměstí, a po třech hodinách po příchodu domů, jsem našel článek na Novinky.cz, že tam prý policie zatkla demonstranta s vytetovaným hákovým křížem.

Až si přehrajete to video v článku, tak zjistíte, že dotyčný nemá žádný hákový kříž na sobě, ale na lokti má namalované / vytetované Černé slunce. Takže vědomá lež. Já na této akci byl od samého počátku až do konce a nic podobného jsem tam neviděl, že by tam někdo stál v klepetech opřen o policejní auto. No nešť. Tady u této akce na Malostranském náměstí se dal do klepet někdo, kdo tam to Černé slunce nepropagoval, ale jen ho tam zkrátka na lokti měl. Pro srovnání s akcí, která se konala 25.2. 2023 na Letné, kde tam mávali Ukrajinci za přítomnosti ministra Rakušana vlajkou Azova, tak na té vlajce Azova je to Černé slunce v daleko větším obraze, než u toho dotyčného na lokti. A navíc, mávat vlajkou, to je přece klasická propagace. No podle čeho pozná Rakušan pro-ruského trotla? Že mává českou vlajkou.

Já jsem také na policejního prezidenta napsal dotaz s tímto srovnáním dvou tzv. propagací nacistických symbolu, zdali hodlá policie vyšetřovat tu akci na Letné. Sdělil jsem jim, že pokud tento případ policie nehodlá vyšetřovat, že na to jsem připraven podat já trestní oznámení. Od policejního prezidenta mi odpověděli, že tu moji záležitost předali na Odbor terorismu a radikalismu Krajské policie při hl. městě Praha. Tímto myslím, že je celý případ pěkně šoupnut pod koberec, něco podobného, jako případ mnou nahlášeného atentátu na bývalého premiéra A. Babiše. To také vyšetřoval onen Odbor terorismu a radikalismu. Slyšeli jste někdo o tom, že by byl někdo stíhán za to, že mi podsunul informaci, že se má v Třeboni uskutečnit atentát na A. Babiše? Asi jste neslyšeli, to je takový „dobře uklizený“ případ od Odboru terorismu a radikalismu.

Vrátím se k demonstraci před Národním Muzeem. Zbytečně vyprovokovaná konfrontace od policistů. Věřím, že zranění demonstranti mohou být. Vždyť v jeden moment, když se tato policejní vlčí smečka vrhla na jednu vybranou oběť, tak přitom srazila na zem i mě. Když pak policisté napadali dalšího, tak mě málem srazili ze schodů, ale tak, že bych padal temenem hlavy dolů po schodech. Tvrzení, že byli zranění i policisté, to musí být lež. My jsme nebyli ozbrojení (máme holé ruce) a oni měli ty samopaly a pak také, oni se vrhali 3 – 4 na jednoho, tak jak jsme mohli nějakého policisty zranit? Navíc, oni měli za zády Muzeum a my jsme měli za zády dolů padající schody, takže do nás stačilo jen žďouchnout, a mohl jste to mít za sebou. Takže celý ten příběh bude hodně pokřivený propagandou. A když to bude mít v rukou vrchní dezinformátor Rakušan, tak to je záruka, že slova na tom nebude pravdy.

Cením si každého, kdo tam včera byl u Národního Muzea a demonstroval tam za naše právo, aby na české státní budově visela česká vlajka a ne vlajka země, která propaguje nacismus. To bylo to hlavní motto naší akce „sundávání ukrajinské vlajky“ před Národním Muzeem.

Ještě k osobě Slávka Popelky. Ten měl nedávno soud, kdy mu napařili 6 měsíců podmínečně s odkladem na 18 měsíců. U soudu mu bylo jako přitěžující okolnost dáno to, že za socialismu seděl 5 x za podobnou činnost- roznášel letáky, vyzval KSČ, aby předala moc, organizoval protesty atd. Takže jeho socialistické protesty byly u současného soudu brány jako důkaz, že se jedná o nenapravitelného kriminálníka. Zde je článek o soudu Slávka Popelky.

Slávek Popelka byl první objetí té policejní vlčí smečky, a byl odvláčen do budovy Národního Muzea. Ale asi v 21,00 hod. večer byl již propuštěn. Věřím, že i ti ostatní zatčení byli večer již volní. Toto prosím berte jako pozvánku na další ohlášenou demonstraci hnutím PRO snad 14.4. 2023, pokud si to správně pamatuji. Situace zde se stává neúnosnou, arogance moci tu dosahuje bezprecedentní úrovně.

Článek vyšel 12.3.2023 na blogu vasevec.parlamentnilisty.cz.

Poznámka editora

Doporučuji si také přečíst DOJMY ÚČASTNÍKA SOBOTNÍ DEMONSTRACE od Petra Zdobinského na PravyProstor.net. Krásně vám to doplní obrázek sobotní akce.

* * *

A tenhle email (další kamínek do mozaiky) přišel těsně před publikací tohoto článku:

Jen jeden postřeh ze včerejší demonstrace na Václavském náměstí, kdy se objevily u Národního muzea i ukrajinské vlajky, z nichž minimálně jedna nesla označení S14 (v azbuce C14).

Ukrajinská nacionalistická nenávistná skupina S14 byla jednou z krajně pravicových skupin aktivních během hnutí Euromajdan (listopad 2013 – únor 2014). Její členové se aktivně podíleli na ozbrojeném násilném převratu a následném pronásledování a terorizování ruskojazyčné části obyvatelstva Ukrajiny, kterou nazývali "Moskalové", která se odmítla podřídit nezákonně a násilným převratem dosazené vládě. V listopadu 2017 byla skupina přidána do databáze politického násilí Terrorism Research & Analysis Consortium.

V roce 2018 společně s Národním sborem praporu Azov, S14 byla uznána Úřadem pro demokracii, lidská práva Ministerstva zahraničí Spojených států jako nacionalistická nenávistná skupina. Je to vláda Petra Fialy, která umožnila vstup migrantů z Ukrajiny na území České republiky, zase v rozporu s legislativou, bez registrací a kontroly! V Evropě a v Schengenském prostoru se tak nachází nekontrolovatelné množství zbraní a zbraňových systémů pašovaných z Ukrajiny.

Je rok 2023 a policie ČR před Národním muzeem, (na kterém také visí v rozporu s platnými zákony České republiky samotná ukrajinská vlajka) ignoruje vlajku registrované nenávistné extrémistické skupiny a zasahuje proti českým občanům, které zatýká a vytlačuje z veřejného prostoru.

[...]

[...]
Známka 1.2 (hodnotilo 122)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 66 čtenářů částkou 11 638 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 2

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 5

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 2

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Měnové kurzy

USD
23,74 Kč
Euro
25,28 Kč
Libra
29,53 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,24 Kč
Švýcarský frank
26,03 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 542,60 Kč
1 unce stříbra
671,01 Kč
Bitcoin
1 499 268,76 Kč

Poslední aktualizace: 18.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 9 526