Mám radost jako malý kluk

Vladimír Stwora

5.8.2005 Na okraj Témata: Demokracie 1967 slov

Elektron a pozitron. Den a noc. Černá a bílá. No schválně – co mají ta spojení společného? Samozřejmě to víte. Jsou to protiklady neboli antonyma. I Zvědavec má svůj protikladný web. Je jím www.nezvedavec.org. Už samotný fakt, že někomu stálo za to zaregistrovat si vlastní anti-doménu mé domény, mě naplnil radostí. Vždyť který web se může pochlubit svým anti-webem? Dokonce i slavné a velké weby nic takového nemají. A Zvědavec ano! Pro Zvědavce existuje jeho antiweb (nechci říkat dvojče, protože podobnost je hodně vzdálená), jehož jediným důvodem existence je prostý fakt, že existuje Zvědavec. To je pro mě důkaz, že tu práci dělám dobře. Kdybych ji dělal špatně, nestál bych jim za to. Říká se, že člověk si má dát pozor, když ho chválí nepřítel. Myslím, že to platí i obráceně. Když ho nechválí, tak je to určitý důkaz, že dotyčný svým protivníkům zatápí.

Pojďme si udělat malou procházku tímto anti-Zvědavcem.

Úvodní stránka Nezvědavce

Cituji:

Tato stránka nemá v žádném případě v úmyslu konkurovat světoznámému komunisticko-nacistickému webzinu Vladimíra Stwory z Toronta www.zvedavec.org. Důvod této skutečnosti je prostý: Prakticky všichni Nezvědavci mají nejen rodiny, ale chodí poctivě do zaměstnání jako slušní lidé a nikdo z nich není dlouhodbě nezaměstnaný programátor. Nezvědavci nemají tedy čas a dostatek expertíz dát dohromady podobný webzin jakým Zvědavec je.

Stránka vznikla především z nutnosti uvádět na pravou míru nesmysly publikované Zvědavcem, protože Nezvědavci jsou vetšinou tvrdě cenzurováni na zvědavcových diskusních fórech za clánky. Nezvědavec má rovněž v úmyslu prezentovat fakta z pohledu naší kultury založené na křesťanských hodnotách a ne z pohledu smrtonosné kultury islámských magorů jak je v současné době prezentuje Zvědavec.

Hezká je zde formulace ...všichni Nezvědavci mají nejen rodiny, ale chodí poctivě do zaměstnání jako slušní lidé... Připomíná mi to formulaci z posudků uličních výborů v jedné nepříliš vzdálené době. Na ty, co do práce jako slušní lidé nechodí, je přeci nutno si posvítit. Schází už jen označení příživník.

Rovněž není bez zajímavosti formulace ...smrtonosné kultury islámských magorů... ze které by i podprůměrný kanadský právník dokázal uplést žalobu na základě porušení zákona o šíření nenávisti a rasové a náboženské nesnášenlivosti.

Jinak vzato, jsem rád, že někdo bude opravovat mé chyby. Jenže zatím to na opravování příliš nevypadá. Co si například myslet o tomto odstavci?:

Dne 18.7. 2005 Zvědavec uveřejnil článek Londýn deset dnu po útoku - prach se usazuje. Autor článku je stále více posedlý konspiračními teoriemi a zdá se, že se jeho stav se poslední dobou zhoršuje. Jeden z nejdůležitějších zdrojů pro tento článek Zvědavce je lunatický webzin Alexe Jonese PrisonPlanet. Spoléhá se na neochvějnou pravdivost velice podivných "faktů" o cvičení NORADu v době 9/11 a cvičení najaté protiteroristé firmy Visor Consultants přesně v den útoků 7.7. 2005. Bez těchto idiockých konspirací by Zvědavec neměl o čem psát, samozřejmě kdyby náhodou editora neosvítil Duch Svatý a zařadil se mezi společnost normálních lidí...

Čekal bych, že autoři Nezvědavce napíšou jasně: Tady a tady se Stwora mýlí (myslím, že by použili raději slova lže, kdyby jen trošku mohli), ve skutečnosti je to tak tak. A uvedli podklady, které by jejich tézi potvrzovaly. Ale nic takového se, bohužel, neděje.

Trošku mě ta úroveň Nezvedavce mrzí. Mám pocit (snad to nebudete chápat jako neskromnost), že bych si zasloužil kvalitnější útoky. Takové, se kterými se dá polemizovat. Ale jak lze polemizovat s výroky typu Peleškova plešatá palice, pokapaná parafinem (podepsán Poutník)? Nebo co říci k tomu:

V SANITCE

Zvědavec má zdraví špatný,
už ho vezou v sanitce,
jen jestli to bude něco platný,
život mu visí na nitce.
Stwora dělá pro to všecko,
chce sanitku převrhnout,
chová se jak malý děcko,
co chce nitku přetrhnout.

A tak dále. Také vám to připomíná dětské posměšky na úrovni zvláštní školy? Tento skvost je podepsán Dušanem Jasánkem.

Ještě kousek z Ódy pro Aju od téhož autora:

Vím, že máte ráda
básně školních lavic,
přidám vám tu zdarma
jednu malou navíc.

Nad Zvědavcem táhnou
težké, černé mraky,
vysral jsem se na něj
a odtáh jsem taky.

Může za to Valtr,
posedla ho múza,
z jeho článků smyšlených
padla na mne hrůza.
...
Vladimírovi dám do vínku,
ať ho práce baví,
denně aspoň hodinku
čti pravdivé zprávy.

Ptáte se, proč odcházím?
Je tu hrozná nuda.
Vzplála tu jak nad Kladnem
jasná záře rudá!

V podstatě jde autorovi o to urazit a zesměšnit co nejvíce stálých diskutujících. Opravdu chvályhodná snaha. A ty pravdivé zprávy, ke kterým mě nabádají, najdu kde? Ale ano, vím, co odpoví. Na Fox News.

Rubrika O Zvědavci je také kouzelná

Zde nám sdělují zhruba toto: Tzv. politicky nekorektní webzin Vladimíra Stwory z Toronta www.zvedavec.org převážně nacisticko-komunistického zaměření existuje přibližně od roku 1999. V těchto dnech Zvědavec překročil únosnou míru využívání naší demokracie pro propagandu na zabíjení amerických a britských vojáků v Iráku. Jedna se o video Kovbojové v Iráku. Děkuji za případné tipy v emailu co by se mělo podniknout proti tomuto typu propagandy na území USA.

Dovedu si představit, jak se Bratrstvo zoufale snaží stránky Zvědavce zlikvidovat. Jak pilně překládá a zasílá a bonzuje všechno, co se jim zdá nevhodné. A jak se jim protahují obličeje, když navzdory takové usilovné vlastenecké snaze žádný státní ani jiný orgán nehodlá zakročit podle jejich představ. Oni pánové zapomněli, že komunistické praktiky bonzování a udávání, jak na ně byli zvyklí, se ještě dodnes v USA nenosí. Ačkoliv se oni sami velmi snaží je obnovit.

Jejich představa o svobodě je taková, že svoboda bude, když nám to oznámí úřady a nikdo o tom nebude smět diskutovat nebo se to snažit zpochybňovat. Nedej bože ji vyzkoušet. Ti, kteří se toho odváží, musí být okamžitě umlčeni, protože Ameriku si přece rozvrácet nedáme. Cítíte z toho tu dusnost?

Diskuze

Mají na Nezvědavci také rubriku Diskuze. Jeden by čekal, že diskuze je přesně to, co to slovo obnáší. Že tam lidé diskutují. Možná jinde, ale v Nezvědavci jsou jen úryvky jakýchsi textů, aniž by tam byla možnost něco vložit. Chvíli mi trvalo, než jsem pochopil, že to jsou metodou cut-and-paste přenesené kousky diskuze ze Zvědavce. Zřejmě to má sloužit jako odstrašující příklad.

V úvodu diskuze se pan webmaster omlouvá, že zatím zde diskutovat nelze, protože se ještě nenaučil, jak se to dělá. On použil výrazu „...až se naučí programovat na webu“. Myslím, že se pan webmaster bude muset naučit mnohem více než jen programování. Pro začátek bych doporučoval najít si ve slovníku, co vlastně to slovo diskuze znamená.

Přísná anonymita

Ačkoliv já sám jsem se nikdy netajil ani svým jménem ani adresou, v Nezvědavci na to jdou jinak. Nikde na celé stránce Nezvědavce nenajdete jediné jméno. Nač ta skromnost, ptám se?

Pochopitelně vím, kdo stránku vytváří. Zajímá-li to někoho, pak vězte, že hlavním autorem je Baron z Colorada, vlastním jménem Stefan Jalovec, realitní agent.

Jemu přicmrdují:

Leho (Jan Kulíšek) z Herdnonu v VA v USA, na kterého je stránka nezvedavec.org registrována a který je zřejmě v Bratrstvu na špinavější práci - obtěžuje emaily diskutující ve Zvědavci, které jsem cenzuroval, a žádá po nich, aby mu „hlásili“ všechny mé cenzury (pochopitelně pan Kulíšek není v žádném Iráku, jak se to snaží namluvit ve Zvědavci).

Dovedu si představit, jak těžce se jim shání tihle svědkové mého útlaku, když jediné, co jsem poslední dobou cenzuroval, byl pan Peleška (ze kterého si dělají v Nezvědavci srandu) a dále to byly antisemitské komentáře jistého Krakonoše, Alberta a několika dalších – zvlášť s ohledem na to, že původní rozepře vznikla právě kvůli mé kritice židů.

A když on sám (Leho) je třetím neaktivnějším diskutérem na stránkách Zvědavce. K dnešnímu dni nás zde oblažil 1466 příspěvky, přičemž zcenzurován neměl ani jeden.

Mikin, vlastním jménem Jiří Bilina, Dawson City, Yukon v Kanadě

Svého času pro Bratrstvo pracoval i dr. Řehořek, veterinář v penzi z kanadského Saskatchewanu, který je autorem vtipných fotomontáží. Nevím, zda jej ještě mají ve stavu.

A možná ještě další, které neznám. Leho ve svých dopisech naznačuje, že jich je více a že brzy, abych použil slov básníka (kterému se tímto omlouvám, protože to je dobrý básník) „...přijde den, z dolu jde plamen a dým, přijde den – a zúčtujeme spolu.“

Kouzlo nechtěného

Slovo zvědavec znamená člověka zvídavého, hloubavého, který se snaží dopátrat jádra pudla. Autorům Nezvedavce se (zřejmě nechtíc) podařilo volbou jména naznačit, oč jim na jejich stránkách ve skutečnosti jde. Jejich ideálem je člověk nezvědavý, nezvídavý a nehloubavý. Oni prosazují člověka, který se příliš neptá, nesnaží se dopátrat se pravdy, vezme hotový názor tak, jak je mu předkládán. Viz způsob, jakým „vyvracejí“ mé články.

Domnívám se, že jen stěží může být kvalitní něco, co se živí pouze žlučovitou nenávistí. A obávám se, že to autorům Nezvědavce dosud nedošlo.

Aby bylo jasno: Já – ačkoliv se tomu směji – je v žádném případě nepodceňuji. Bonmot, který mě v této souvislosti napadá, autora jsem zapomněl: Nejlépe podrážejí nohy trpaslíci. Je to jejich zóna.

Známka 2.3 (hodnotilo 32)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

32

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 64 čtenářů částkou 11 338 korun, což je 32 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 0

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 0

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 0

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 3

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Výběr peněz z účtu = problém 11.04.24 14:25 Česká republika 3

Tolik podniků v Německu ještě nezkrachovalo11.04.24 06:13 Německo 0

Měnové kurzy

USD
23,66 Kč
Euro
25,25 Kč
Libra
29,47 Kč
Kanadský dolar
17,18 Kč
Australský dolar
15,23 Kč
Švýcarský frank
25,99 Kč
100 japonských jenů
15,33 Kč
Čínský juan
3,27 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,43 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,11 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 174,48 Kč
1 unce stříbra
671,05 Kč
Bitcoin
1 454 471,39 Kč

Poslední aktualizace: 17.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 33 901