Davos 2023: Rozbíjení světa

Rick Thomas

Každoroční setkání chlapeckého klubu v Davosu (je otevřené i pro dívky, pokud vědí, kde je jejich místo) se koná 16. – 20. ledna ve švýcarských Alpách. Uberbohatí technokraté budou diskutovat o tom, jak napravit roztříštěný svět, který rozbili. Propagace akce říká vše, není třeba pátrat po skrytém programu:

[...]

Místopředsedkyně kanadského premiéra Chystia Freelandová tam bude čenichat a škubat sebou, jako by právě vypadla z autobusu na East Hastings. Zúčastní se obvyklí podezřelí, kteří se budou vyhřívat v záři své vzájemné sociopatie. Doufejme, že si stihnou zalyžovat a možná se zastaví u základní školy, aby se podívali na budoucí vyhlídky. Předpokládá se, že uvidí Epsteina.

Setkání se zúčastní 2700 členů, včetně 52 hlav států, 600 generálních ředitelů, 160 mladých globalistů a 125 odborníků z předních světových univerzit, výzkumných institucí a think-tanků. Ze Spojených států: například ředitel FBI Chris Wray, generální ředitelé společností Amazon, BlackRock a Pfizer, vrcholní představitelé Gatesovy nadace a Sorosovy sítě, vydavatel deníku The New York Times a další. Mezi zvláštní hosty patří např:

  • John F. Kerry, zvláštní vyslanec prezidenta Spojených států amerických pro oblast klimatu
  • Avril Hainesová, ředitelka Národní zpravodajské služby USA
  • Martin J. Walsh, ministr práce USA
  • Katherine Tai, obchodní zástupkyně Spojených států
  • Chrystia Freelandová, místopředsedkyně kanadského premiéra a ministryně financí
  • Christine Lagardeová, prezidentka Evropské centrální banky

Ukrajinský prezident Volodomyr Zelenskyj vystoupí na výroční konferenci Světového ekonomického fóra v lednu 2023 a zúčastní se panelu s Jensem Stoltenbergem, generálním tajemníkem NATO, a Fareedem Zakariou ze CNN. Panel se bude jmenovat „Obnovení bezpečnosti a míru“, což je orwellovský newspeak pro „Jak balkanizujeme Rusko poté, co zničíme Ukrajinu“.

[...]

V letošním roce se zjevně nezúčastní žádná ruská delegace.

V nedávném článku v Globe and Mail si výkonný ředitel WEF Adrian Monck stěžuje, že trollové ničí všechny ty krásné špatnosti Klause Schwaba tím, že šíří krajně pravicové dezinformace a podobně. Brumlá dál a snaží se dokázat, že WEF jsou hodní chlapíci a nikdy by neosnovali převzetí světa ani by netrhali motýlům křídla: „Zuřila pandemie a Světové ekonomické fórum zahájilo Velký reset, propagující myšlenku znovuvybudování lepšího světa, aby se ekonomiky mohly z pandemie vynořit zelenější a spravedlivější,“ říká bez mrknutí oka.

Pokračuje v obvyklé scénáristické propagandě, že na internetu jim to kazí antisemité, krajně pravicoví extremisté, konspirační teoretici, bílí supremacisté, neonacisté a jiní nekonformní lidé.

Proč prostě nemohou pít koolaid (Kool-Aid je americká značka ochucených nápojů pro děti, kterou vlastní společnost Kraft Heinz. Poznámka editora) a dělat, co se jim řekne, jako všichni ostatní?

Je prostě ohromen tím, že jedna webová stránka tvrdila, že Velký reset je „reakcí na fingovanou krizi způsobenou koronavirem“ a že zavede „globální komunismus“, aby zajistil, že „nikdo nebude moci nic vlastnit“. Páni, představte si to.

Přitom sám WEF přímo z úst nejvyšších naznačuje, že globalizovaný svět nejlépe zvládne koalice nadnárodních korporací, vlád a organizací občanské společnosti, kterou si sám vybral, což vyjadřuje iniciativami jako Velký reset a Globální redesign.

Mezi hlavní témata pro rok 2023 patří: [překlad z newspeaku autor]

  1. Energetická a potravinová krize v kontextu nového systému pro energii, klima a přírodu [jak nechat plebs vyhladovět]
  2. Vysoká inflace, nízký růst a vysoké zadlužení ekonomiky v kontextu nového systému investic, obchodu a infrastruktury [jak obrat plebs o to poslední]
  3. Hlavní proudy průmyslu v kontextu nového systému pro využití hraničních technologií pro inovace a odolnost soukromého sektoru [jak vytvořit Borgy ze StarTreku]
  4. Sociální zranitelnost v kontextu nového systému práce, dovedností a péče [jak ukázat plebsu, kde je jeho místo]
  5. Geopolitická rizika v kontextu nového systému dialogu a spolupráce v multipolárním světě [jak co nejvíc vytěžit z války na Ukrajině a/nebo jak využít krize, kterou jsme vyvolali, aniž bychom na to sami doplatili].

Během výročního zasedání se počet obyvatel Davosu zvýší na více než 100 000, včetně účastníků, médií, ochranky a podpůrného personálu. Z tohoto nárůstu je asi 2 500 delegátů WEF a zbytek tvoří jejich doprovod a ochranka nezbytná pro vystoupení delegátů, tedy asi 40 zaměstnanců na jednoho delegáta.

Stát se oficiálním členem WEF je přinejmenším nákladné. Musíte být buď miliardář, nebo světový lídr, jehož daňoví poplatníci platí účet.

Základní účast stojí 19 000 dolarů na osobu.

Bohužel nestačí tuto částku prostě zaplatit, vaše organizace, kterou reprezentujete, musí být současně členem WEF. To stojí od 60 000 do 600 000 dolarů ročně, v závislosti na vašem „partnerském“ statusu. Když si to spočítáte, vyjde vás účast minimálně na 79 000 dolarů na jednoho delegáta plus další náklady na letenky, ubytování a stravování pro jejich soukromý doprovod.

Více matematiky: Zisky Schwaba a WEF z akce v Davosu se pohybují minimálně kolem 213 milionů USD, což je nejkonzervativnější odhad. Není pochyb o tom, že WEF dostává podíl ze všech hotelů a dalších služeb, a tak by nebylo od věci odhadnout příjem alespoň na miliardu dolarů ročně.

Naštěstí tam bude švýcarská armáda vyzbrojená svými švýcarskými armádními noži, aby zabránila všem protivným konspiračním teoretikům narušit večírek a zkazit zábavu. Švýcarská vláda oznámila:

Pro využití armády v podobě podpůrných služeb u příležitosti konání WEF od 10. do 26. ledna stanovil Spolkový sněm horní hranici 5 000 vojáků... Spolu s ozbrojenými stíhačkami, které budou po dobu konference trvale hlídkovat, obranou země-vzduch, dodatečnými radary, zvýšeným dohledem nad vzdušným prostorem a 24hodinovou službou letecké policie (na celém území Švýcarska).

Ačkoli WEF každoročně zasedá v Davosu, ve skutečnosti sídlí v malém městečku Cologny u Ženevy, 265 km západně.

Cologny se proslavil mimo jiné tím, že zde v roce 1816 strávila léto skupina romantických básníků a spisovatelů: lord Byron, John Polidori, Mary Shelleyová a Percy Bysshe Shelley. Kvůli špatnému počasí trávili hosté celé dny pod střechou a vyprávěli si hororové historky. Výsledkem těchto posezení u krbu byl Frankenstein Mary Shelleyové a Vampýr Johna Polidoriho. Frankenstein je příběh šíleného vědce, který z použitých částí těla vytvoří monstrum, a Vampýr je příběh krvežíznivého aristokrata, který se přiživuje na společnosti. Sladké.

Navzdory bagatelizaci pravidelných účastníků, jako je Bono, který se usmívá, že Davos je stádo „tlustých krav na sněhu“, je skutečností, že WEF se stále více stává centrem globálního rozhodování. Organizace spojených národů se nestala fórem, které by elity mohly využít k vytvoření svého globálního korporátního impéria, jednoduše proto, že v rámci ústavy OSN existuje příliš mnoho byrokracie a politik, které nelze překonat.

Za druhé, Organizace spojených národů je postavena na modelu (suverenních) národních států, který chce WEF zrušit.

WEF je prostě a jednoduše budoucí světová vláda. Schwab je již jejím prvním prezidentem a pravděpodobně i neuznaným a neoficiálním generálním ředitelem světa.

Jediné, co musí následovat, je, aby svět prostřednictvím plánované série nadcházejících mega-zločinů uznal, že WEF ovládl všechny národní státy, a podřídil se jeho nejvyšší autoritě.

Pandemie byla první etapou na cestě k cíli WEF.

Světová zdravotnická organizace úspěšně zapojila 194 zemí do globálního státního převratu, bez jediného výstřelu.

WEF potřebuje zničit tři věci, aby upevnila svou moc: národní suverenitu, občanská práva a víru v našeho Stvořitele. Zničit lze pouze první z nich.

Mohou zbavit národy moci na světové scéně. Suverenita prochází již několik desetiletí postupnou degradací. Jak řekl premiér Justin Trudeau, „Kanada je prvním postnárodním státem na světě“, čímž narážel na skutečnost, že jeho kabinet je infiltrován členy WEF.

[Zde je kompletní seznam kanadských volených představitelů, kteří jsou členy WEF.]

Občanská práva a víru nelze zničit, a jak ukázala historie, porušení obou vede k jejich nárůstu. Občanská práva jsou vnějším politickým vyjádřením vnitřní duchovní cesty. Ti, kdo jsou na duchovní cestě, nebo ti, kdo si váží své svobody, jsou odvážně rozhořčeni, když dochází k nespravedlnosti, zejména když je ohroženo právo lidí na základní lidskou existenci. Vesmír ukazuje, že dobro je mocnější než zlo. Na všechno zlo, které se děje pod sluncem, připadá stokrát větší dobro, které se z něj rodí.

V každém totalitním režimu je zaseto semínko zkázy, protože tyranie je v konečném důsledku sebevražedná pro všechny zúčastněné. Proto můžeme pevně stát a s důvěrou říci: „Jen do toho, Schwabe, jen do toho.“

Davos 2023: Fragmenting the World vyšel 15.1.2023 na Global Research. Překlad v ceně 549 Kč Zvědavec.

Poznámka editora

Pokud vás zajímá seznam hostů, tak je zde. Překvapivě tam chybí Elon Musk i Bill Gates. Za ČR se zúčastní dva členové: Josef Sikela a Mikuláš Bek.

A ještě něco. V Davosu je pět potentátů z Číny, tři z Nigerie, tři z Peru, čtyři z Rwandy, tři ze Zimbabwe, ale nikdo z největší země světa, z Ruska. (A pro úplnost – nikdo z Íránu ani ze Severní Koreje, ani z Kuby). Co nám to říká? Především to odhaluje míru nenávisti, ubohosti a trapnosti těch grázlů, co spolu mluví. Rusko tedy skutečně bojuje proti celému světu. Putin šlápl mafiánům na kuří oko tím, že nenechal zemi vyrabovat a rozkrást a to se neodpouští. Na druhé straně je to dobře. Dokládá to, že Rusko není součástí jejich smradlavé hry.

Co se Íránu týče, zde se ukazuje zákulisní moc Izraele. Protože Írán v podstatě nikomu nevadí, jen Izraeli.

Severní Korea a Kuba: Socialismus se ukázal jako funkční mimo jiné v tom, že si nenechali zemi vykrást a proto musí být izolován jako infekční nemoc. Taky dobře.

Známka 1.1 (hodnotilo 86)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 66 čtenářů částkou 11 638 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 4

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 2

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Měnové kurzy

USD
23,74 Kč
Euro
25,28 Kč
Libra
29,53 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,24 Kč
Švýcarský frank
26,03 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 542,60 Kč
1 unce stříbra
671,01 Kč
Bitcoin
1 499 268,76 Kč

Poslední aktualizace: 18.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 6 688