Putinovo řešení: Roztříštěná, bezzubá Ukrajina rozdělená 100 kilometrů širokým územím nikoho

Mike Whitney

3.12.2022 Komentáře Témata: Rusko, Ukrajina 1318 slov

„Zdá se pravděpodobné, že Rusko prosadí řešení. Pokud se podle očekávání ukáže, že Západ nemůže nebo nechce vyjednávat, bude pro Rusko výhodné prosadit maximalistické řešení. Anebo Rusko „vyjedná dohodu“ tak, že prosadí na západní Ukrajině vytvoření mrtvé zóny tak velké, jak se mu zlíbí. Pokud Ukrajina a její američtí pomahači nepřijdou k rozumu, bude tato mrtvá zóna strašně velká.“ Yves Smith, Naked Capitalism

Jak to skončí?

[...]

Jak Rusko vytvoří „neutrální“ Ukrajinu, která nebude po zuby ozbrojená nepřáteli Moskvy? Jak zabrání Kyjevu, aby prováděl společná vojenská cvičení s NATO nebo umisťoval raketová stanoviště na ruských hranicích? Jak zabrání ukrajinské armádě ostřelovat etnické Rusy na východě země nebo cvičit krajně pravicové polovojenské jednotky, aby zabily co nejvíce Rusů? Jak Putin změní Ukrajinu v dobrého souseda, který nepředstavuje bezpečnostní hrozbu a který nepodněcuje protiruskou nenávist a fanatismus? A konečně, jak se dá konflikt vyřešit mírovou cestou, když jedna strana odmítá s druhou jednat? Podívejte se na ukázku z článku na Mint News:

„Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v úterý podepsal dekret, kterým formálně oznámil „nemožnou“ perspektivu mírových jednání mezi Ukrajinou a ruským prezidentem Vladimirem Putinem....

„On (Putin) neví, co je to důstojnost a čestnost. Proto jsme připraveni na dialog s Ruskem, ale s jiným ruským prezidentem,“ řekl v pátek Zelenskij. (Mint News)

To, že Zelenskij nebude jednat s Putinem, neznamená, že nedojde k dohodě. Znamená to pouze, že Zelenskij nebude mít žádný vliv na výsledek. Jako silnější země mělo Rusko vždy možnost prosadit urovnání, které dosáhne jeho základních cílů národní bezpečnosti, a přesně to Putin udělá. Urovnání nebude ideální ani zcela neukončí nepřátelství, ale poskytne vrstvu ochrany před nepřáteli Ruska, což je to nejlepší, v co lze za daných okolností doufat. Urovnání bohužel také ukončí existenci Ukrajiny jako životaschopného, celistvého státu. A – poté, co Rusko dokončí svou speciální vojenskou operaci – Ukrajinu čeká chmurná budoucnost deindustrializované pustiny, jejíž přežití je zcela závislé na spojencích na Západě.

Zde je úryvek z článku moskevského novináře Johna Helmera, který se domnívá, že ruská armáda při nadcházející zimní ofenzivě vyklidí rozsáhlou oblast střední Ukrajiny a že se velká část tohoto území stane součástí 100 kilometrů široké demilitarizované zóny (DMZ), která bude Rusko chránit před ukrajinskými raketovými a dělostřeleckými útoky. Jak uvádí Helmer, vzorem pro toto vojensky vynucené urovnání je „příměří z Pchanmundžomu z 27. července 1953, které ukončilo korejskou válku..... Na zemi uvnitř UDZ (ukrajinské demilitarizované zóny) nesmí být žádná elektřina, žádní lidé, nic kromě prostředků k monitorování a prosazování podmínek příměří“. Zde je více informací od Helmera:

Vojenský zdroj:.... Jakmile bude zničení těchto cílů dokončeno, budou zbytky infrastruktury zaminovány a oblast osazena snímacími zařízeními. Armády pak zahájí rychlý, etapovitý ústup za ruské linie, kde již začal proces opevňování a zakopávání.“

„Civilistům a odzbrojeným ukrajinským vojákům – s výjimkou ukronacistických jednotek – bude přidělen jeden nebo dva koridory, kterými budou moci opustit zónu. Raději by neměli otálet.“....

Zdroje se shodují na tom, že nová vojenská demarkační linie bude vyznačena ještě před jarem příštího roku, liší se však v názoru na to, jak je vyznačena nyní a jak bude vypadat v dubnu příštího roku. „Zatím bude linie na Dněpru s pásmem zasahujícím ze západního břehu do zadlužené Ukrajiny – můj odhad je v hloubce ne menší než 100 km. Tím se ruské území dostane mimo dostřel většiny ukrajinského dělostřelectva. Zóna v hloubce 100 km také poskytne ruským silám čas na odhalení a zachycení čehokoli v letu...

V severním sektoru – to je od Kramatorska a Slovjanska po Charkov... jsou to posádky a nástupní prostory nenávisti na hranicích Ruska nebo v jejich blízkosti; nebudou ušetřeny ....(a) kvalifikovaly je pro deelektrifikaci, deopopulaci a de-nacifikaci.

Je třeba zdůraznit, že zejména při ruských operacích na severu... se nebudou zmocňovat a držet území. ... Nepůjde o obsazení území, natož o jeho správu na delší dobu. Cílem bude zničit nepřátele, kteří zvednou hlavu, a infrastrukturu, o kterou se opírají; položit miny a senzory; a pak se stáhnout.

„Po obsazení přidělených dopravních a logistických uzlů začne jejich ničení ženijními jednotkami. Budou zničeny mosty, silnice, železnice, seřaďovací nádraží, vozový park, letiště, sklady a výdejny pohonných hmot, elektrické rozvodny, vysílací a komunikační věže, ústředny, sklady, skládky, zemědělská technika – vše, co by mohlo být využito k podpoře ukrajinsko-nacistického úsilí na východ od západní hranice zóny. To bude také úkolem pozemních sil – komplexnějším a důkladnějším, než jakého mohou dosáhnout raketové a bezpilotní údery.“

„Civilisté a odzbrojení bojovníci, bez svého motorizovaného vybavení, budou moci vyjít ze zóny do speciálně připravených autobusů (jak na to dohlížel Surovikin v Sýrii) s tím, co si mohou vzít na zádech..... Každý, kdo se rozhodne zůstat uvnitř zóny, bude prostřednictvím rozhlasu, letáků a reproduktorů výslovně informován, že je považován za nepřátelského bojovníka a podle toho s ním bude jednáno. Po uplynutí předepsané doby budou „zlaté mosty“ pro opouštějící obyvatelstvo zničeny. Pro ty, kteří zůstanou, nebude k dispozici elektřina, kanalizace ani komunikace...“ (“Ukrajina Armistice- Jak UDZ v roce 2023 oddělí armády jako korejská DMZ v roce 1953“, John Helmer, Dances With Bears

[Mapa od Jo...]
Mapa od Johna Helmera

Helmer to vystihuje dokonale. Putin se chystá vytvořit ve středu Ukrajiny rozsáhlou, neobyvatelnou zemi nikoho, která oddělí východ od západu a ukončí existenci Ukrajiny jako životaschopného, souvislého státu. Takto vypadá vojensky vynucené uspořádání. Není ideální a nemusí nutně zastavit všechny boje, ale řeší základní bezpečnostní požadavky Ruska, které se Washington rozhodl ignorovat.

Buďte si jisti, že Washingtonu se tato dohoda nebude líbit a nikdy nebude souhlasit s novými hranicemi. Spojené státy však v této věci nebudou mít rozhodující slovo, a to je nesmírně důležité, protože role Washingtonu jako „garanta globální bezpečnosti“ je nyní minulostí. O hranicích Ukrajiny bude rozhodovat Rusko, a tak to prostě bude. Takže ano, můžeme očekávat skřípění zubů v sídle NATO, OSN a v Bílém domě, ale bez valného efektu. Věc je vyřešena, pokud ovšem USA a NATO nebudou chtít do konfliktu zapojit pozemní síly, což podle našeho názoru urychlí rozkol v NATO, který nevyhnutelně povede k jeho rozpadu. Ať tak či onak, o osudu Ukrajiny se bude rozhodovat v Moskvě, nikoli ve Washingtonu, a tato skutečnost bude mít významný dopad na rozložení globální moci. Ve městě je nový šerif a rozhodně to není Američan.

Podtrženo a sečteno: Myslíme si, že Helmerova analýza je nejpravděpodobnějším scénářem pro budoucnost. Putin doposud projevoval obdivuhodnou zdrženlivost, ale po devíti měsících nesmyslného trápení a krveprolití je čas to zabalit. Moskva měla vždy ve své výbavě kladivo a nyní se ho chystá použít. Byli bychom raději, kdyby to takhle neskončilo, ale nemá smysl plakat nad rozlitým mlékem. Washington chtěl tuto válku protáhnout na co nejdelší dobu, aby Rusko vykrvácelo a nemohlo promítnout svou sílu za své hranice nebo bránit americkým plánům na „obrat k Asii“. Putin však tento plán překazil. Nevstoupil do pasti Washingtonu a nehodlá pumpovat krev a peníze do černé díry. Hodlá tuto záležitost jednou provždy vyřešit a skoncovat s ní. Toto je z rozhovoru s plukovníkem Douglasem MacGregorem:

Celému konfliktu jsme se mohli vyhnout, kdybychom jednoduše uznali legitimní zájmy Moskvy na dění na Ukrajině... Pro Rusy je důležité, co se děje na Ukrajině.... Takže jsme mohli zasáhnout hned na začátku a říct: 'Pojďme uzavřít příměří a promluvit si', vlastně jsme mohli Rusům posledních 10 nebo 20 let naslouchat, jaké mají obavy z toho, co se děje uvnitř Ukrajiny. A myslím, že teď vidíme se Zelenského režimem – velmi nebezpečnou vládou, která je nevyléčitelně nepřátelská vůči Rusku (a) která reaguje výhradně na pokyny z Washingtonu -, že se rozhodla, že chce Rusko fatálně oslabit jakýmkoli způsobem... Řešením je -ne vstoupit do této marné a nesmyslně destruktivní války s Moskvou- (ale) dostat trochu rozumu do myslí lidí ve vládě v Kyjevě.“ Plukovník Douglas MacGregor, „Ukraine is about to be Annihilated“, You Tube; 2:10 min.

Rozhodnutí již bylo IMO učiněno. Ukrajina bude rozdělena na dvě části, ať se to Washingtonu líbí nebo ne. Tak to prostě je.

Putin's Remedy: A Fragmented, Toothless Ukraine Separated by a 100 Kilometer-Wide No-Man's-Land vyšel 29.11.2022 na UNZ Review. Překlad v ceně 558 Kč Zvědavec.

Známka 1.4 (hodnotilo 140)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 0

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 7

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Měnové kurzy

USD
23,71 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,06 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,86 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,25 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 853,68 Kč
1 unce stříbra
682,25 Kč
Bitcoin
1 522 506,33 Kč

Poslední aktualizace: 19.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 11 441